Page 1

MFVNieuws Januari 2014 MFVN Applicatie Wil jij altijd en overal op de hoogte blijven van de activiteiten en het laatste nieuws van de MFVN? Download dan nu de gloednieuwe MFVN applicatie! Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Deze vergeten? Stuur een mailtje naar mfvn@mfvn.umcn.nl. Verder zijn de activiteiten ook te vinden op de website, de facebook, in deze Nieuwsbrief en op de faculteit. Dus zorg dat je op de hoogte blijft en volg de MFVN! ]

Bestuursleden gezocht! Op maandag 7 april is het zover, drie bestuursleden zullen het MFVN-bestuur gaan verlaten. De functies Quaestor, bestuurslid Festiviteiten en bestuurslid Extern zullen vrijkomen. Zie jij het wel zitten om je een jaar lang in te zetten voor de MFVN en alle activiteiten die zij organiseert? Wil jij weten hoe het is om aan het roer te staan van dé grootste studievereniging van Nijmegen? Wil jij het jaar van je leven beleven? Vanaf maandag 10 februari krijg je de mogelijkheid vrijblijvend mee te kijken met de dagelijkse bezigheden van het bestuur. Zo krijg je de mogelijkheid te zien of het iets voor jou is! Ben je geïnteresseerd in deze meeloopperiode? Stuur dan een e-mail met je gegevens naar mfvn@mfvn.umcn.nl.

Cursuscommissie zoekt leden! De Cursuscommissie is op zoek naar een nieuw lid om deze grandioze commissie te versterken! Heb jij zin om dit jaar samen met anderen de gips- en hechtcursus te organiseren? Of ben je meer van het cocktailshaken? Het kan allemaal, interesse? Stuur dan een mailtje naar cursus@mfvn.umcn.nl (ps. Mannen zijn welkom).

Aanpassen gegevens smoelenboek Staat er elk jaar nog een oude foto van je in het smoelenboek? Of klopt je adres al 2 jaar niet meer? Zorg nu dat het smoelenboek up to date is en pas je gegevens aan! Als je vòòr 1 februari je gegevens aanpast op de website, komen deze gegevens ook goed in het smoelenboek die bij de agenda 2014-2015 zit.

Gezocht: muzikanten voor MFVN-live Op dinsdag 13 mei is het weer zo ver: een nieuwe editie van MFVN-live! Een avond vol met goede live muziek en gezelligheid. De afgelopen jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot succes. Zou jij hier graag met je band, of misschien wel solo optreden? Stuur dan een mailtje naar festiviteiten@mfvn.umcn.nl

Woensdag 8 januari: MFVN merchandisers De Promocie presents... het maandelijks merchandise verkoopmoment! Elke eerste woensdag van het blok zijn de MFV-merchandisers tussen 12.30 uur en 13.30 uur voor de kantine te verkrijgen. Dus wil je nog een joggingbroek of zo’n relaxte groene MFVN trui, maar komt het er elke keer niet van? Loop woensdag langs de kantine en sla in!

Woensdag 8 januari: Wetenschapsdag ‘Innovatie in de gezondheidszorg’ Op woensdag 8 januari zal de Wetenschapsdag plaatsvinden. Het thema van deze dag is ‘Innovatie in de gezondheidszorg’. De dag begint om 10.45 uur en zal tot 17.30 uur duren, waarna er een diner plaatsvindt in de kantine. Er zullen verschillende interessante workshops gegeven worden en er zullen plenaire sessies over onder andere de Google glass plaatsvinden. De dag is geheel gratis en inclusief lunch, diner en een kaartje voor het MFVN-feest! Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 7 januari via wetenschapsdag@mfvn.nl en op maandag en dinsdag van 12.30 uur tot 13.30 uur voor de kantine. Mocht je een kaartje hebben maar toch niet komen, meld je dan uiterlijk woensdagochtend voor 10.00 uur even af via wetenschapsdag@mfvn.nl.


Woensdag 8 januari: ‘MFVN-feest’ Na alle kerstdiners en oliebollen met je familie te hebben gegeten kun je weer uitgerust beginnen aan het eerste blok van 2014. En hoe kun je het jaar beter beginnen dan met een spetterend MFVN-feest? Op woensdag 8 januari gaan we het jaar 2014 eens feestelijk inluiden. Cafe van Buren zal het toneel zijn en de deuren gaan om 23:00 uur open. Kom op tijd, dan kun je nog wat biertjes van het gratis fust meepakken!

Donderdag 9 januari: Aesculaaf GESLOTEN wegens UMC-borrel Helaas is de kroeg vandaag gesloten wegens een borrel.

Donderdag 16 januari: ‘Galalaafje’ Op vrijdag 14 februari zal weer een nieuwe editie van het MFVN-gala plaatsvinden. De invulling van het gala is echter nog geheim, maar als je op 16 januari naar de Aesculaaf komt, zal dit tijdens het galalaafje bekend gemaakt worden. Het belooft een spetterend gala te worden, dus mis het niet. Ook dit jaar kun je kaarten voor het gala weer online verkrijgen. De kaartverkoop zal op donderdag 16 januari om 20:00 uur beginnen.

Donderdag 23 januari: Grote-MFVN-Aesculaaf-Activiteit: IIe lustrum Après Ski Heidi-jurkjes en lederhosen mogen tevoorschijn worden gehaald, want het is tijd voor het IIe lustrum van de Grote MFVN-Aesculaaf- après ski-activiteit! Waan jezelf in de Oostenrijkse bergen, want de Aesculaaf zal worden omgetoverd tot een gezellige après skibar. De apres-ski hitjes zullen . Bij deze après-ski hebben we weer meerdere aanbiedingen, te weten Jägermeister (€ 1,00), Duikboot (bier + flügel € 1,50), U-Boot (pull + flügel € 3,-) en Das Boot (pitcher + 6 flügel € 10,-) in de aanbieding! Ook zullen er broodjes zijn en wordt een er gratis fust aangeboden, dus pik hier ook een graantje van mee.

Donderdag 30 januari: Schni-Schna-Schnappi-Laafje Schni-Schna-Schnappi, Schnappi Schnappi Schnap. Wie kent hem niet, Schnappi das kleine krokodil. Schnappi is een duitser, en duitsers houden van likeuren zoals Schnaps, dus kom op 30 januari naar de Aesculaaf om een schnaps te drinken voor €1,-. Even wat ontspanning voor het eerste tentamen van 2014 komt je tentamenskills ten goede, dus neem je vrienden mee!

Woensdag 12 februari: Medical Fright Night Wil jij een avondje griezelen? Op woensdag 12 februari organiseren de Activiteitencommissie en de Filmcommissie samen de Medical Fright Night. We beginnen met een gruwelijke film, waarna we je begeleiden naar een locatie waar je de film even zelf mag beleven! Zin om erbij te zijn? Noteer het dan alvast in je agenda! De verkoop zal de eerste week van het februariblok plaatsvinden.

Vrijdag 14 februari: ‘MFVN-gala’

e

Houdt deze datum alvast vrij, want volgende maand op valentijnsdag zal het 26 gala der Medische faculteitsvereniging Nijmegen plaatsvinden! De precieze invulling van het gala zal bekend worden gemaakt op donderdag 16 januari in café de Aesculaaf. Die avond start tevens de online kaartverkoop.

Maandag 17 februari: MFVN-Symposium ‘Forensische Geneeskunde’ Iedereen heeft weleens gekeken naar Crime Scene Investigation, Baantjer of Tatort. Misdrijven en rampen, helaas staan de kranten en de journaals nog steeds vol met deze berichten. Om onderzoek te doen op het plaats delict of het epicentrum van een ramp zijn er Forensische medici nodig ten behoeve van slachtofferhulp, mogelijke rechtszaken en justitieel onderzoek. Medisch onderzoek, sporen onderzoek, medische advisering en lijkschouwing, allemaal taken van een Forensische medicus in deze super spannende tak van de medische wereld. Kom allen naar het MFVN-Symposium ‘Forensische Geneeskunde’ dat de MFVN organiseert in samenwerking met de Geneeskundige Kring Nijmegen. Het zal plaatsvinden op maandag 17 februari. Tijd en plaats zullen snel bekend gemaakt worden.


Woensdag 19 februari: Kom-is-Zien Wil jij actief worden in één van de vele commissies van de MFVN? Bijvoorbeeld een studiereis organiseren, een carrièrebeurs voor masterstudenten opzetten of lijkt het je leuk om iedere maand het MFVN-feest tot een succes te maken? Er is voor elk wat wils! Op deze informatiemarkt heeft elke commissie een kraampje, waar je naast informatie over de commissie ook een lekkere versnapering krijgt. Tot dan! Wanneer: woensdag 19 februari Tijdstip: 10.30 – 12.30 uur Plaats: Studieplein

Studiereis Istanbul In de meivakantie is het weer tijd voor de studiereis! Deze zal dit jaar afreizen naar ISTANBUL!! De reis zal van 26 april t/m 3 mei plaatsvinden. Beleef de Grote Bazaar, Blauwe Moskee, het Topkapi Paleis, Hagia Sophia en nog vele andere cultuur. Daarnaast zal er ook een medisch programma zijn, waarin we ons verdiepen in de medische wereld in de stad waar het Oosten en het Westen elkaar ontmoeten. De prijs volgt nog, dit zal inclusief vlucht, verblijf, culturele activiteiten en openbaar vervoer zijn. De inschrijvingen starten in februari. Verder informatie volgt.

Commissieledenweekend 2014 Na een succesvolle eerste editie van het Commissieledenweekend (‘Paupers in Paradise op de Party Piste’) afgelopen jaar, zal er ook dit jaar weer een te gek Commissieledenweekend worden georganiseerd om alle actieve leden der MFVN te bedanken voor hun fantastische inzet dit jaar. Het zal weer een weekend zijn die in het teken staat van één en al feesten. Het weekend zal dit collegejaar worden gehouden op 11, 12 en 13 april en zal €20,pp. kosten. Houd deze data alvast vrij in je agenda, want dit weekend wil je absoluut niet missen. Als je graag mee wil moet je zo snel mogelijk een e-mail sturen naar weekend@mfvn.nl.

Extern: Café de Aesculaaf zoekt nieuw bestuur! Lijkt het jou super vet om samen met 5 anderen je eigen kroeg te runnen? Wil jij graag naast je studie iets doen? Heb je altijd al zelf het biermenu in elkaar willen zetten? Of wil je de geweldige groep tappers beter leren kennen? Stuur dan een email naar aesculaaf@mfvn.umcn.nl en meld je aan! De meeloopperiode zal op maandag 10 februari starten, dan kan je ook altijd nog langskomen! Natuurlijk zijn wij tot die tijd ook dagelijks in de kroeg te vinden voor eventuele vragen!

Extern: Sollicitaties Stichting MIC Altijd al een congres willen organiseren? Het Medisch Interfacultair Congres (MIC) is het grootste congres voor Nederlandse medisch studenten. Jaarlijks trekt het congres zo'n 500 medische studenten, co-assistenten en andere geïnteresseerden. Tijdens het congres zullen er lezingen en workshops gegeven worden door vooraanstaande sprekers. De dag wordt afgesloten met een cabaretvoorstelling en een groot feest. De bestuursleden (9 in totaal) zijn afkomstig van alle geneeskundefaculteiten. Een fantastische manier dus om geneeskundestudenten uit het hele land te leren kennen! Wil jij naast je studie dit drukbezochte landelijke congres organiseren? Stuur dan voor 7 januari 2014 een mail met motivatie naar pr2@stichtingmic.nl. Voor vragen kun je ook altijd mailen! Dit jaar is het congres op zaterdag 5 april, komt allen!


Extern: studenten van taakgroepen BMW en GNK: ideeën voor nieuwe curriculum? Vanaf 2015 zal er een nieuw bachelorcurriculum komen voor BMW en Geneeskunde. Op dit moment zijn twee taakgroepen bezig deze totaal nieuwe curricula te ontwerpen. Hierbij is natuurlijk veel ruimte voor studenten om hun stem te laten horen. We willen jullie dan ook van harte uitnodigen om jullie ideeën voor een nieuw curriculum aan ons te laten horen. Ideeën kunnen variëren van inhoud (kennis, kunde, onderwerpen die aan bod moeten komen, etc.) tot nieuwe werkvormen (andere invulling werkgroepen, practica, skillslab etc.) tot faciliteiten (nieuw gebouw, nieuwe werkruimtes, meer stopcontacten, etc.). Geen idee is te groot, te klein of te gek! Wij zullen als studentvertegenwoordigers jullie ideeën vervolgens meenemen in het hervormingsproces. Dus, heb je ideeën, suggesties curriculumherziening@gmail.com.

of

andere

verbeterpunten,

deel

ze

vooral!

E-mailen

kan

naar

Extern: Café de Aesculaaf Elke donderdag is er een happy hour tussen 16.30 uur en 17.30 uur met bier en fris voor € 1,00 en wijn voor € 1,20. Elke maandag van het blok: biermenu in de Aesculaaf. Vier speciaal biertjes voor maar € 5,-. Elke maand zullen er andere biertjes in dit menu zitten. Dus kom kijken en genieten! Blokbier: Triple Karmeliet Wisselfust: La Trappe Quadrupel Seizoensfust: Hertog Jan Grand Prestige Ook op tap: Jupiler, Hertog Jan Pilsener, Hertog Jan Grand Prestige, Brugse Triple, La Trappe Quadrupel Biermenu: Duvel, Brugse Triple, Hertog Jan Grand Prestige, La Trappe Quadrupel Tapper van de maand: Emma Pluymen

Extern: ABN Amro Ga jij co-schappen lopen en wil je een gratis stethoscoop? Ga jij binnenkort co-schappen lopen en moet jij je instrumenten nog bestellen? ABN AMRO zorgt voor een "pakketje Co" met hierin: een reflexhamer, twee stemvorken (KNO en neurologie), een rolcentimeter, een veneuze boog en Holla’s medische statusvoering. In plaats van het pakketje Co kun je ook kiezen voor een gratis Littmann stethoscoop (t.w.v. € 67,50)! De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn als volgt: stap over naar de ABN AMRO Bank en ontvang het pakketje of de stethoscoop als welkomstcadeau. De ABN AMRO regelt de gehele overgangsregeling. Maak gebruik van deze unieke kans en neem contact op met Bas van der Pol. (bas.van.der.pol@nl.abnamro.com

Het Bestuur Praeses Ab Actis Quaestor Festiviteiten

Fedor Hageman Lara van der Schoot Jeroen Smit Tom Ebbers

Intern Lieke Winnemuller Faciliteiten & Internationalisering Rick Naaktgeboren Extern Anika Olthuis

MFVNieuws januari bachelor  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you