Page 1

MFVNieuws April 2013 De activiteiten van de MFVN zijn al overal te vinden. Je kan ze lezen op de website, de facebook, in deze Nieuwsbrief en op de faculteit. Vanaf heden is de MFVN ook in het bezit van een Twitteraccount. Dus zorg dat je op de hoogte blijft en volg de MFVN!

F.T.’ers stellen zich voor… Jeroen Smit: Waarde leden, lieve lezers, mijn naam is Jeroen Smit en ik heb de eer om mezelf voor te mogen stellen als de nieuwe Quaestor der MFVN. Ik ben 20 jaar, tweedejaars Geneeskunde student en kom oorspronkelijk uit het mooie Breda, maar ik ben helaas mijn accent verloren. In mijn vrije tijd speel ik gitaar, loop ik op dinsdag rond in een bordeaux rode trui en ben ik vaak ergens te vinden met bier en vrienden. Mocht je nu meer willen weten over mij, mijn functie of over totaal iets anders, kom dan langs op de MFVN kamer voor een (gratis) kop koffie of thee. Tom Ebbers: Beste lezer, met veel genoegen kan ik jullie mededelen dat ik vanaf 8 april de functie bestuurslid Festiviteiten der MFVN mag gaan vervullen. Ik zal me even kort voorstellen: Mijn naam is Tom Ebbers, 20 jaar oud en afkomstig uit Woudenberg, een klein plaatsje op de grens van Utrecht en Gelderland. Ik ben nu halverwege het 2e jaar van Geneeskunde, lid van M.H.D. Ferus Ebrius en nog heel even tapper van de Aesculaaf, tot ik op 11 april tot het bestuur van de Aesculaaf zal toetreden. Ik heb er heel veel zin in dit jaar, en hopelijk tot snel op een MFVN-feest of in café de Aesculaaf! Anika Olthuis: Lieve lezer, mijn naam is Anika Olthuis, ik ben 20 jaar en kom uit Liempde, een klein dorpje in Brabant. Ik ben lid van O.M.D.D Formosa Lasciva en hou me naast uitgaan bezig met standaard dingen als sporten en leuke dingen doen met vrienden. Ook kun je me regelmatig in café de Aesculaaf tegen het lijf lopen. Momenteel zit ik in het derde jaar van Geneeskunde, maar vanaf 8 april zal dit gaan veranderen. Dan zal ik de taak van bestuurslid ‘Extern’ een jaar lang op me gaan nemen. Als je meer over mij wilt weten kun je me gerust komen opzoeken in de MFVN-kamer en anders hoop ik je tegen te komen op een van onze activiteiten!

LET OP! Geen boekenverkoop april, mei, juni Afgelopen jaren zijn er problemen geweest met het leveren van de boekenpakketten. Daarom gaat de MFVN komend jaar over op een nieuwe boekenleverancier. Door deze overgang zal het in april, mei en juni niet mogelijk zijn om via de MFVN-webshop boeken met korting te bestellen. Vanaf juli is het gewoon weer mogelijk om via de website boeken met korting te bestellen.

Initiatieven leden potje De MFVN organiseert ontzettend veel activiteiten, die worden georganiseerd door haar commissies. De MFVN biedt jou nu de mogelijkheid om een eigen vette activiteit te bedenken! De allerleukste inzending mag de zelf bedachte activiteit uitvoeren. De MFVN stelt namelijk € 100,- beschikbaar voor deze, nog onbekende, activiteit. Grijp deze kans aan om je eigen activiteit te organiseren en stuur een e-mail met jouw idee naar abactis@mfvn.umcn.nl!

Wetenschapsdagcommissie zoekt nieuwe leden! De voorbereidingen voor de Wetenschapsdag van 2014 zijn alweer in volle gang. Op woensdag 8 januari zal de Wetenschapsdag plaatsvinden met het thema: ‘Innovatie in de gezondheidszorg’. Lijkt het jou leuk om een dag te organiseren voor alle studenten op de medische faculteit met o.a. plenaire sessies, workshops, lunch en diner? Wil jij graag die ene grote spreker aanschrijven? Schrijf je dan in voor de commissie via wetenschapsdag@mfvn.nl.

Carrièrecommissie zoekt nieuwe leden! Op zaterdag 1 februari 2014 zal de Carrièredag weer plaatsvinden. Dit event vindt één keer in de twee jaar plaats en bestaat uit een informatiemarkt met stands van bedrijven en specialisten, workshoprondes, een plenaire sessie ‘solliciteren’ en een diner. Lijkt het jou een uitdaging om deze carrièrebeurs aankomend jaar op poten te zetten? Stuur dan nu een e-mail naar: externepr@mfvn.umcn.nl!

Studiereis Praag Er zijn nog plekken vrij voor de studiereis naar Praag van 28 april t/m 5 mei. Meld je dus snel aan als je nog mee wilt met de onvergetelijke reis naar de gouden stad van de pils! De reis zal € 300,- kosten en het programma zal onder andere bestaan uit het bezoeken van ziekenhuizen, een onderzoekscentrum en de universiteit. Natuurlijk zullen ook de highlights van de stad niet vergeten worden! Aanmelden en meer informatie via: reis@mfvn.nl


Gezocht: muzikanten voor MFVN-live Op dinsdag 14 mei is het weer zo ver: een nieuwe editie van MFVN-live! Een avond vol met goede live muziek en gezelligheid. De afgelopen jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot succes. Zou jij hier graag met je band, of misschien wel solo optreden? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar festiviteiten@mfvn.umcn.nl, we gaan er een leuke avond van maken!

Woensdag 3 april: MFVN merchandisers Elke eerste woensdag van het blok zijn de MFV-merchandisers tussen 12.30 en 13.30 uur voor de kantine te verkrijgen. Dus wil je nog een joggingbroek of zo’n relaxte groene MFVN trui, maar komt het er elke keer niet van? Loop woensdag langs de kantine en sla in! Het MFVN-collegeblok is elke dag verkrijgbaar op de MFVN-kamer tussen 10.00 en 16.00 voor € 2,50. Dus heb je nog geen tijd gehad om een collegeblok te kopen voor het nieuwe blok, kom even langs tussen je onderwijs!

Woensdag 3 april: MFVN-feest Het is weer de eerste woensdag van het blok! Dus tijd voor een te gek MFVN-feest! Trek je party-outfit weer uit de kast en kom een dansje wagen in café van Buren! Wederom zal er aan het begin van de avond een gratis fust bier worden uitgedeeld. Be there or be square! Kaartverkoop: dinsdag 2 en woensdag 3 april van 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine. Prijs: leden € 1,- niet-leden € 2,- en aan de deur € 3,- (vergeet je MFVN-pas niet!)

Donderdag 4 april: Geef-het-Bestuur-een-Zoen,-Straks-kun-je-het-niet-meer-doenlaafje Helaas is het alweer tijd voor het aller-aller-aller laatste laafje van het huidige bestuur van café de Aesculaaf. Nog één keer zullen zij er een geweldig feestje van maken. Er zal een DJ komen om de sfeer er eens goed in te brengen. Kom dus naar de kroeg om een dansje te wagen! De aanbieding zal Tequila voor € 1,- zijn.

Woensdag 10 april: Hechtcursus voor bachelorstudenten Ben jij benieuwd hoe je later een goede hechting zet? Grijp dan nu je kans! Op woensdag 10 april zal er in samenwerking met Tempo Team Professionals een hechtcursus voor bachelorstudenten gegeven worden op de faculteit. De cursus zal om 20.00 uur beginnen en rond 22.00 uur klaar zijn. De kaartverkoop vindt plaats op 2, 3, 8 en 9 april van 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine. De kosten hiervoor zijn € 3,-.

Woensdag 10 april: MFVN-film ‘Argo’ Argo vertelt het verhaal van de geheime reddingsoperatie van zes Amerikanen die vastzitten in Iran. Het verhaal onthult de waarheid achter de gijzelingscrisis in Iran, die decennia lang voor het publiek verborgen is gehouden. CIAagent Tony Mendez wordt ingeschakeld en komt met een plan om de zes te bevrijden. Een plan dat zo riskant en onvoorstelbaar is, dat je het alleen in een film zou verwachten. Locatie: Auditorium, aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop: maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 april van 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine. Prijs (incl. 1 consumptie): leden € 2,-, niet-leden € 2,50. Aan de deur: leden € 2,50 en niet-leden € 3,-.

Donderdag 11 april: Aesculaaf gesloten wegens Wissel Aesculaafbestuur Vandaag zal café de Aesculaaf gesloten zijn in verband met de wissel van het huidige Aesculaafbestuur.

Maandag 15 april: Casinoavond Ben jij de ster van de faculteit op het gebied van poker, blackjack, roulette en craps? Of kun je gewoon heel goed bluffen? Zet dan je pokerface op en kom met je vrienden naar café de Aesculaaf op maandagavond 15 april. Om 19.30 uur heten onze uitsmijters en dealers je van harte welkom met een drankje en wie weet ga jij er om 21.30 uur met de hoofdprijs vandoor. Zorg dat je je aanmeldt om je fiches te kunnen ontvangen. Inschrijving is gratis en kan op 3, 8, 9, 10 en 15 april op zittingstijden voor de kantine of via studoco@mfvn.nl.

Dinsdag 16 april: Doordraaitoernooi Dinsdag 16 april 2013 van 16.00 tot 18.00 uur zal er door de sportcommissie een doordraaitoernooi georganiseerd worden bij USC. De sporten die gespeeld zullen worden zijn: voetbal, hockey, handbal en trefbal. Een team moet bestaan uit minimaal vijf spelers/speelsters. Prijs: € 2,- p.p. De verkoop zal plaatsvinden op 9, 10, 11 en 15 april. De opbrengst zal naar het goede doel ‘Students for Students’ gaan! Stel een leuk team samen, geef jullie op en win op 16 april de felbegeerde hoofdprijs! Ps. kleed je goed aan want het toernooi zal buiten plaatsvinden!


Stichting Hippocrates presenteert: Meeting Psychiatrie Dinsdag 16 april nodigen wij jullie graag weer uit voor onze volgende meeting! Dit keer staat het specialisme Psychiatrie centraal. Altijd al meer willen weten over dit specialisme, benieuwd wat het precies inhoudt, of wat je moet doen om in de opleiding te komen? Kom dan naar de meeting, luister naar de sprekers en stel zelf vragen aan de sprekers tijdens de meeting of de borrel erna! De meeting begint om 19:30 uur, locatie Moeys A+B. Kaartjes à € 1,50 kun je op de website reserveren. Kaartjes zijn af te halen bij aanvang van de meeting. Niet gereserveerde kaartjes zijn aan de deur te koop voor € 2,50.

Woensdag 17 april: Cultuur op de Campus ¡Vivan las Antipodas! | Groene Week | Inleiding Anke Tonnaer Heb je je ooit afgevraagd waar je uit zou komen als je een tunnel door het binnenste van de aarde zou graven? De documentairemaker Victor Kossakovsky maakte dit idee waar en neemt je mee op een reis rond en door de wereld! Hiervoor plantte hij zijn camera op vier paar antipoden waarin noord, zuid, oost en west exact tegenover elkaar worden geplaatst. Dit levert pure beeldpoëzie op: een groene wereld tegenover enorme metropolen. Wil je meer weten over globalisering, duurzaamheid en antipoden? Cultureel antropologe Anke Tonnaer zal hier in het kader van de Groene Week met een inleidende lezing meer over vertellen. 19.30 uur, CC3, Collegezalencomplex, Mercatorpad 1, entree €1,50.

Donderdag 18 april: Promotieavond Musicalcie Donderdagavond 18 april is een dag om in je agenda te noteren! Deze avond zal café Dollars op zijn kop gezet worden, en daarbij hebben we jullie allemaal nodig! Het wordt een promotieavond in het teken van de MFVN Musical 'Blue Suede Shoes', die 10, 12 en 13 juni te zien zal zijn in het Lux! Vanaf 20.00 uur zijn jullie allemaal welkom in Dollars, het wordt zeker een feest! De avond zal gevuld worden met onder andere optredens van castleden en meer leuke verrassingen! Dus zorg dat je er bent!

Donderdag 18 april: Like-a-Virgin-laafje Kom in touch met het nieuwe bestuur van de Aesculaaf! Vandaag is de kans om ons te leren kennen, en wij jullie! Kom gezellig langs en maak een praatje onder het genot van het maagdelijk witte drankje piña colada voor € 1,-.

Donderdag 25 april: Passoa-jus-d’Oranje-boven-laafje Op 30 april gaat het dan gebeuren: Onze geliefde Koningin zal aftreden en plaatsmaken voor Koning Willem-Alexander of Koning Willem IV (dat is nog de vraag). Kom een Passoa jus d’Orange met ons drinken voor de geweldige prijs van € 1,50 om de abdicatie in te luiden!

Woensdag 5 juni: MFVN-KNMG Symposium De maakbaarheid van het menselijk brein Woensdag 5 juni zal het tweede MFVN-KNMG symposium van dit jaar plaats gaan vinden. Met het interessante thema ‘De maakbaarheid van het menselijk brein’ en de topspreker Dick Swaab (bekend van het boek ‘Wij zijn ons brein’) belooft het een interessante avond te worden. Voor een klein bedrag zal het mogelijk zijn om voorafgaand aan het symposium te genieten van een lekker pasta-buffet in de kantine. Het lijkt nog ver weg, maar noteer deze datum alvast in je agenda! Details over de kaartverkoop en kaartprijzen volgen binnenkort.

Vrijdag 7 juni: Eindfeest Voor het eindfeest op 7 juni zijn we op zoek naar mensen die drank uit willen delen en mensen die even een aantal fusten willen sjouwen. Als je goed hebt meegeholpen kun je het gehele bedrag van hett eindfeestkaartje terug krijgen. Heb je alleen geholpen met een aantal fusten sjouwen, dan krijg je de helft van het bedrag terug. Voor meer informatie of als je jezelf op wil geven, stuur je een mailtje naar feest@mfvn.nl.

Mentorenwerving De introductie lijkt nog ver weg, maar vanaf 10 april liggen de formulieren met alles wat je moet weten om mentor te worden al klaar bij de portier! De dag des oordeels zal plaatsvinden op 8 mei met aansluitend voor alle nieuwe mentoren een feest in de Fuik.

Extern: Café de Aesculaaf. Nieuwe website! Op woensdag 3 april zal de nieuwe website van café de Aesculaaf gelanceerd worden. De afgelopen tijd is hier hard aan gewerkt en nu is het moment daar. De site zal in de kroeg worden gepresenteerd, dus loop even langs of surf naar www.aesculaaf.nl om een kijkje te nemen!


Extern: Café de Aesculaaf Elke donderdag is er een happy hour tussen 16.30 uur en 17.30 uur met bier en fris voor € 1,00 en wijn voor € 1,20. Elke maandag van het blok: biermenu in de Aesculaaf. Vier speciaal biertjes voor maar € 5,-. Elke maand zullen er andere biertjes in dit menu zitten. Dus kom kijken en genieten! Blokbier: Delirium Tremens Wisselfust: La Chouffe Seizoensfust: Hertog Jan Lentebock Ook op tap: Jupiler, Hertog Jan Pilsener, Hertog Jan Lentebock, La Chouffe, Leffe Blond Biermenu: La Chouffe, Duvel, Hertog Jan Lentebock, Leffe Blond Tapper van de maand: Thomas Ribbers

Welke functie past bij jou? Weet jij nog niet wat voor arts je wilt worden? BKV heeft al duizenden artsen begeleid in hun carrière en ontwikkelde samen met medisch specialisten een test voor klinische en nietklinische functies. Investeer tien minuten en je krijgt een globale indicatie van de functies die aansluiten bij je wensen, je toekomst en je plezier. Ga naar www.loopbaanwijzer.tv en vul de test in.

Zoek je vakantiewerk in de zorg ? Meld je nu aan als helpende in verpleeg- en verzorgingshuizen of alsverzorgingshulp in de thuiszorg bij:

www.flexwerk.nu Campusbaan 6 6512 BT Nijmegen 024-3826690

Extern: ABN Amro Ga jij co-schappen lopen en wil je een gratis stethoscoop? Ga jij binnenkort co-schappen lopen en moet jij je instrumenten nog bestellen? ABN AMRO zorgt voor een "pakketje Co" met hierin: een reflexhamer, twee stemvorken (KNO en neurologie), een rolcentimeter, een veneuze boog en Holla’s medische statusvoering. In plaats van het pakketje Co kun je ook kiezen voor een gratis Littmann stethoscoop (t.w.v. € 67,50)! De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn als volgt: stap over naar de ABN AMRO Bank en ontvang het pakketje of de stethoscoop als welkomstcadeau. De ABN AMRO regelt de gehele overgangsregeling. Maak gebruik van deze unieke kans en neem contact op met Geert Dolfing. (geert.dolfing@nl.abnamro.com)

Praeses Ab Actis Quaestor Festiviteiten

Manon Heldens Ilvy Leemans Paul Mosselveld Sylvia Cornelissen

Het Bestuur Intern Faciliteiten & Internationalisering Extern

Roos de Jong Margot Gerritse Lisa Nijland

MFVN Nieuwsbrief April Bachelorstudenten  
MFVN Nieuwsbrief April Bachelorstudenten  

MFVN Nieuwsbrief April Bachelorstudenten

Advertisement