Page 1

ZOMER 2011

Flottielje zeilen Meezeilen Jachtverhuur Cursussen

www.sunrisezeilen.nl


Genieten van ultieme vrijheid

Inhoudsopgave 3 Welkom bij Sunrise Zeilen 4 Flottielje zeilen 6 Jachtverhuur 8 Algemene informatie Turkije 10 Flottielje routes 12 Algemene informatie Griekenland 14 Flottielje routes 18 Algemene informatie Kroatië 20 Flottielje routes 22 Vloot 26 Meezeilen 28 Zeilcursussen Nederland 30 Prijzen & vertrekdata flottieljes 32 Prijzen meezeilen & cursussen 34 Praktische informatie

www.sunrisezeilen.nl Sunrise Zeilen is onderdeel van

Travel PLC

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

2

Sunrise Zeilen staat voor zeilplezier voor iedereen! Sunrise Zeilen is één van de snelgroeiende vaarvakantie specialisten in Nederland. Het Sunrise Zeilen team beschikt over jarenlange ervaring en kennis die ze graag met u willen delen. Sunrise Zeilen is een handelsnaam van Sunsail International BV en maakt deel uit van de TUI Travel PLC groep. Ons SGR en ANVR lidmaatschap biedt u de extra zekerheid van betrouwbare service.


Nieuw...

Sunrise Singles Sailing Week! De perfecte manier om op ongedwongen en gezellige wijze nieuwe mensen te ontmoeten! Kijk voor meer informatie op bladzijde 27 van deze brochure.

Welkom bij Sunrise Zeilen Omringd door diepblauwe baaien, ontelbare eilandjes, indrukwekkende rotspartijen, overblijfselen uit vroegere tijden, gedreven door een windsterkte van 2 tot 4 beaufort en gehesen zeilen; dat is Sunrise Zeilen! Genietend van de buitenlucht en met de zon en de wind in uw gezicht maakt u kennis met de mooiste zeilplekken van Europa! Met onze jarenlange ervaring in het samenstellen en organiseren van flottielje routes en unieke meezeilvakanties garanderen wij dat u, net als wij, uw hart verliest aan onze prachtige bestemmingen en natuurlijk het zeilen zelf. Sunrise Zeilen biedt u de keuze uit flottieljes, jachtverhuur en unieke meezeilvakanties in Turkije, Griekenland en Kroati毛. Wilt u erg graag leren zeilen of voor uw vakantie nog wat meer ervaring op doen onder begeleiding? Wij bieden bovendien CWO en RYA erkende zeilcursussen in Nederland aan. In deze nieuwe brochure vindt u uitgebreide informatie over de routes, de vloot, de benodigde zeilervaring en de bezienswaardigheden in de omgeving. Sunrise Zeilen heeft een geheel eigen vloot en biedt de scherpste prijzen. Tel daarbij de aanwezigheid van Nederlandssprekende leiding op en u heeft een zeilvakantie van hoge kwaliteit. Sunrise Zeilen heeft ook in 2011 weer de beste vloot tegen de scherpste prijzen!

Wacht dus niet langer; kies uw favoriete zeilbestemming en boek meteen uw Sunrise Zeilvakantie! Geheel vernieuwde website: www.sunrisezeilen.nl

Profiteer van onze vroegboekkorting.

Onze website www.sunrisezeilen.nl is geheel vernieuwd; u kunt nu nog gemakkelijker en sneller informatie vergaren voor de ideale zeilvakantie! Zo kunt u bijvoorbeeld online de routes en de brochure bekijken en kunt u in ons nieuwe online gastenboek ervaringen delen met andere zeilers. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen en het laatste nieuws? Meldt u dan nu aan voor de Sunrise Zeilen nieuwsbrief op www.sunrisezeilen.nl!

Boek v贸贸r 31 januari 2011 uw Sunrise Zeilvakantie en profiteer van 5% korting op uw boothuur bij 1 week of 10% korting bij 2 weken. Vroegboekkorting niet van toepassing op actieve meezeilvakanties, Sunrise Singles reizen en zeilcursussen.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

3


Flottielje zeilen

Routes Sunrise Zeilen biedt verschillende 8- en 15-daagse flottielje routes aan. Alle 8-daagse routes kunnen bovendien gecombineerd worden tot een 2-weekse flottielje. U heeft dan een extra vrije zeildag op zaterdag. De meeste flottielje routes zijn zo gekozen, dat zij ook goed te bevaren zijn met het gehele gezin. Tijdens de schoolvakanties zijn er altijd veel kinderen in de flottielje en worden er snel vriendschappen gesloten.

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

4


Kapitein op uw jacht Bij Flottielje zeilen komt het zeilplezier voor iedereen op de eerste plaats! U zeilt met uw eigen schip en uw eigen bemanning in een prachtig gebied. Op de achtergrond vaart echter de ervaren Nederlandssprekende flottielje leiding voor adviezen en assistentie op verzoek. U krijgt hierdoor de mooiste plekken in de omgeving te zien en toch heeft u de vrijheid om uw eigen weg te kiezen en het lekker rustig aan te doen.

Flottielje Tijdens de Sunrise Zeilen flottieljes bent u de kapitein op uw jacht; u bepaalt zelf uw dagindelingen en indien u een dagje wilt afwijken van de flottielje route is dat in overleg altijd mogelijk. Tijdens de dagelijkse briefing van de flottielje leiding met de nodige adviezen over de route, mogelijke gevaarlijke ondieptes en windverwachting, wordt u ook op de mooie ankerplekjes voor een lunch of zwemstop gewezen. Ook kan de flottielje leiding u advies geven over havens, restaurants en bezienswaardigheden. Verder is het flottielje ‘moederschip’ altijd op de achtergrond aanwezig voor adviezen en voor hulp bij problemen. Alle schepen zijn met een marifoon uitgerust en de GSM op het moederschip garandeert altijd contact mogelijkheden; een geruststellend gevoel!

Voordelen van flottielje Flottielje zeilen is bij uitstek de manier om een nieuw vaargebied te ontdekken, maar ook voor de meer ervaren zeiler en degenen die al vaker in het gebied zijn geweest, is een flottielje uitermate geschikt. U kunt de dag geheel naar eigen wens invullen, het is gezellig, er zijn veelal gereserveerde aanlegplaatsen en de hulp op de achtergrond is altijd handig. Indien gewenst, helpt de flottielje leiding u met het losgooien van de trossen en het aanmeren. Op elke boot dient echter wel één persoon met zeilervaring aanwezig te zijn. Velen kiezen voor een flottielje voor de gezelligheid en, indien gewenst, het eenvoudig leggen van sociale contacten. U kunt zelf kiezen voor het gezelschap van de medezeilers of de vrijheid om uw eigen weg te gaan. In de Sunrise Zeilen flottieljes varen uitsluitend Nederlandssprekende gasten.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

5


Jachtverhuur

Turkije, Griekenland en KroatiĂŤ 'Ontdek de mooiste zeilgebieden van de Middellandse Zee'

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

6


Zelfstandig het water op Het water op met uw eigen bemanning, om uw eigen koers te varen naar de door u gekozen bestemming. Sunrise Zeilen biedt u ook de mogelijkheid om een jacht zelfstandig te huren in Turkije, Griekenland en Kroatië. Voor de ‘Bare Boat’ mogelijkheden heeft u de keuze uit alle zeiljachten van 34 tot en met 44 ft., die u terug kunt vinden op pagina 22 van deze brochure en op onze website www.sunrisezeilen.nl. U vaart zelfstandig uw eigen route, dus meer ervaring is vereist. U krijgt bij aankomst uiteraard een uitgebreide instructie over het jacht van uw keuze en aan boord is een boordboek aanwezig. Aangezien er geen flottielje leiding aanwezig is, dient u onderweg kleine reparaties zelf uit te voeren en er rekening mee te houden dat, indien u zich buiten de thuisbasis bevindt, reparatie en toelevering van onderdelen enige tijd in beslag kunnen nemen. De bootprijzen zijn de ‘bare-boat’ prijzen, voor deelname aan een flottielje geldt een toeslag.

Voor meer informatie over de Sunrise Zeilen vloot verwijzen wij u naar pagina 22 van deze brochure. Weinig ervaring? Heeft u weinig ervaring en wilt u toch op eigen gelegenheid het gebied verkennen? Dan is een schipper aan boord de oplossing! Schippers zijn op iedere bestemming beschikbaar en zij laten u graag alle mooie zeilplekken zien. Neem voor meer informatie en prijzen contact met ons op.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

7


Hos geldiniz in Turkije Algemene informatie Turkije Reisinformatie U vliegt vanaf Amsterdam naar de luchthaven van Dalaman in ca. 3 uur en 15 minuten. De transfer vanaf de luchthaven in Dalaman naar de haven in Fethiye duurt ongeveer een uur.

Reisdocumenten U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Daarnaast heeft u een visum nodig, welke u voor ca. â‚Ź 15,- p.p. (2010) kunt kopen bij aankomst op het vliegveld.

Taal Turks, maar u kunt ook goed terecht met Engels of Duits. Valuta Turkse Yeni Lira, maar tegenwoordig kunt u op de meeste plaatsen ook met Euro’s betalen.

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

8


TURKIJE

Een waar avontuur Ontdek één van de meest geliefde en veelzijdige zeilvakantie bestemmingen van dit moment: Turkije. Zeilen in Turkije is adembenemend mooi en een waar avontuur. Een bestemming die alles te bieden heeft aan de verwende watersporter. Geniet van de helderblauwe baaien, de dichtbeboste rotsen, de ontelbare eilandjes en de onontdekte strandjes: een paradijs op aarde. Bezoek de indrukwekkende overblijfselen van een lange en rijke geschiedenis; van de eerste beschavingen op aarde tot het recente verleden. Met meer dan 300 zondagen per jaar en de mogelijkheid om op plekken te komen, die niet over land te bereiken zijn, is Turkije een ideale bestemming voor een onvergetelijke zonnige zeilvakantie!

De thuisbasis Fethiye ligt aan de prachtige Golf van Fethiye en midden in de oude Lycische wereld wat veel bezienswaardigheden oplevert. De haven is beschermd door de natuurlijke structuur en een belangrijke stop voor jachten. Op een half uurtje afstand van Fethiye komt u in Göcek, een plaats met een bruisend centrum. Hier vindt u vele terrasjes en een ruime keuze aan restaurants. Rekent u alvast op zwoele zomeravonden vol gezelligheid in de buitenlucht!

Wind- en zeilomstandigheden In Turkije zijn de windsterktes in de zomer tussen windkracht 2 en 4. De wind komt meestal rond het middaguur opzetten en verdwijnt in de avond. Met name in juli en augustus is er een verkoelende zeebries.

Benodigde zeilervaring

Sunrise Zeilroutes in Turkije Sunrise Zeilen heeft de volgende flottielje routes voor u geselecteerd: •8  -daagse Fethiye Flottielje pagina 10 •8  -daagse Marmaris Flottielje pagina 11

Met redelijke IJsselmeer ervaring en wanneer u in staat bent om een waterkaart te lezen, kunt u zich prima redden in dit gebied. In het algemeen vaart u in grote baaien of vlak langs de kust hetgeen de nodige beschutting biedt. U dient echter wel over voldoende zeilervaring te beschikken om zelfstandig het jacht te kunnen varen. Wij adviseren u bovendien om een vaarbewijs te behalen of uw reeds behaalde vaarbewijs om te laten zetten naar een internationaal vaarbewijs (ICC). Wanneer u ‘bare-boat’ gaat zeilen, is tevens meer zeilervaring nodig.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

9


Tip: U kunt ook twee 8-daagse flottieljes combineren!

8-daagse Fethiye flottielje Het sfeervolle havenplaatsje Fethiye wordt ook wel het ‘Land van de lichten’ genoemd door de duizenden lichtjes die de kustlijn ’s avonds verlichten en zo romantisch maken. Fethiye is een leuk, typisch Turks plaatsje aan de voet van de berg Mendos, onderdeel van het Taurus gebergte. Al zeilend door de grote baai omringd door prachtige groene bergen kunt u genieten van de natuur en het kristalheldere water. Dag 1 Aankomst op de basis in Fethiye De flottieljeleiding ontvangt u in de haven en zal u naar het door u geboekte jacht brengen. Na een korte briefing over het jacht heeft u nog de gelegenheid het gezellige dorpje te verkennen. Dag 2 Kapi Creek – 15 mijl, 3 uur Tijdens deze tocht naar Kapi Creek is er alle gelegenheid om de resten van het badhuis van Cleopatra te bezichtigen. U kunt bovendien genieten van het kleurrijke onderwaterleven tijdens het zwemmen of snorkelen. Dag 3 Karaçaören – 12 mijl, 2-3 uur In deze mooie baai kunt u snorkelen en aan wal vindt u een gezellig familie restaurant met live muziek. Ook kunt u een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de baai. Dag 4 Vrije zeildag Vandaag kunt u bijvoorbeeld iets meer van het binnenland bezichtigen door middel van een dagexcursie. U kunt ook een bezoek brengen aan Fresh Water Bay waar u door de zoetwaterbron afwisselend in warm en koud water zwemt.

Dag 5 Göcek Een schitterende tocht naar het pittoreske en gezellige plaatsje Göcek. Wandel over de gezellige boulevard en bezoek de vele kunstnijverheidwinkeltjes.

Ekinçik Kümlü Bükü Çiftlik

Asi Koyu

Göçek Bonuz Bükü Tomb Bay Sarsala Kapi Creek

Fethiye Fresh Water Bay ´´ Karaçaoren

Middellandse Zee

Dag 6 Sarsala 7,5 mijl, 2 uur De afstand naar het gezellige plaatsje Sarsala is niet zo groot, zodat er vandaag alle tijd is in één van de idyllische baaitjes voor een zwemstop in het heldere blauwe water. De prachtige, verscholen baai van Sarsala is alleen per boot bereikbaar. Dag 7 Fethiye – 16 mijl, 3 uur Tijdens deze laatste zeildag worden er veelal dolfijnen gezien, dus houd uw ogen open! Op weg naar de thuishaven in Fethiye kunt u nog even genieten van dit schitterende zeilgebied en het heerlijke klimaat. Dag 8 Dag van vertrek Vandaag neemt u afscheid van de flottieljeleiding en uw medezeilers en kunt u terugkijken op een geslaagde zeilvakantie in Turkije!

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

10

Marmaris

Hoogtepunten van de route: • De idyllische en verscholen baaien van Sarsala en Kapi Creek • Het rif van Karaçaören • Saklikent Kloof; wandelen door dit natuurwonder • Gemiler eiland met overblijfselen uit de Byzantijnse tijd


De kustlijn van Turkije is werkelijk een paradijs op aarde. Met talloze idyllische baaitjes en pittoreske haventjes met uitzicht op het westelijke deel van het Taurus gebergte is het een fantastisch gebied om te zeilen. De smalle schilderachtige straatjes met talrijke winkeltjes en restaurants, de indrukwekkende decoren van helderblauw water, ruige kustlijnen en ongerepte natuur maken de Marmaris route tot een absolute aanrader.

Hoogtepunten van de route: • Dolfijnen spotten bij Fethiye • Saklikent Kloof; heerlijk wandelen door dit natuurwonder • De verscholen baaien van Sarsala en Kapi Creek • Het badhuis van Cleopatra bij Kapi Creek

Dag 1 Aankomst op de basis in Fethiye De flottieljeleiding wacht u op in de jachthaven en begeleidt u naar het door u geboekte jacht voor een korte briefing. Hierna heeft u bijvoorbeeld nog de gelegenheid om het gezellige dorpje te verkennen. Dag 2 Sarsala – 16 mijl, 3 uur Vandaag heeft u voldoende gelegenheid om aan uw jacht en het heerlijke klimaat te wennen. Sarsala is één van de vele mooie baaien in dit gebied en is uitsluitend bereikbaar per boot. Op deze route worden regelmatig dolfijnen gesignaleerd. Dag 3 Baba Island – 15 mijl, 3 uur Er is voldoende tijd om te zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water voor de volgende stop. Baba Island is een eiland welke zich vlak voor de kust ter hoogte van Sarigerme bevindt.

Marmaris Ekinçik Kümlü Bükü Çiftlik

Baba Island

Göçek Bonuz Bükü Tomb Bay Sarsala

Kapi Creek

Fethiye Fresh Water Bay ´´ Karaçaoren

Middellandse Zee

Dag 4 Ekinçik – 16 mijl, 3 uur De volgende stop is de schitterende baai van Ekinçik. Hier kunt u deelnemen aan een prachtige excursie naar het schildpaddenstrand, de Lycische koningsgraven, het gezellige vissersdorpje Dalayan of de oude stad Caunos.

Dag 5 Vrije zeildag Een mooie zeildag langs de ruige Turkse kust of geniet nog even van de bezienswaardigheden in Ekinçik. U kunt bijvoorbeeld ook koers zetten naar het gezellige plaatsje Marmaris. Hier kunt u naar hartenlust winkelen of wandelen door het bruisende centrum. Dag 6 Kapi Creek – 32 mijl, 6 uur Een lange tocht langs de vele schitterende eilanden in dit zeilgebied. In de gezellige baai van Kapi Creek kunt u ontspannen en genieten van een lekker drankje en hapje in het gezellige restaurant. Dag 7 Fethiye – 15 mijl, 3 uur Geniet tijdens deze laatste zeildag van de historie en natuurschoon van Turkije. Zo kunt u bijvoorbeeld onderweg de resten van het badhuis van Cleopatra bezichtigen. Er is bovendien nog voldoende tijd voor een laatste frisse duik in het kristalheldere water in één van de vele mooie baaien. Dag 8 Dag van vertrek Helaas zit uw Sunrise Zeilvakantie er weer op! Vandaag neemt u afscheid van de flottieljeleiding en uw medezeilers.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

11

TURKIJE

8-daagse Marmaris flottielje


Kalos irthate in Griekenland Algemene informatie Griekenland Reisinformatie U vliegt vanaf Amsterdam naar de luchthaven van Preveza op het vasteland in ca. 2 uur en 30 minuten. De transfer vanaf de luchthaven naar de basis in Vounaki duurt ongeveer 45 minuten. Reisdocumenten U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Taal Grieks, maar op de meeste plaatsen kunt u ook goed terecht met Engels. Valuta Euro.

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

12


Er is geen land te vinden dat zo geschikt is voor een afwisselende vaarvakantie als Griekenland. Met een kustlijn van 15.000 kilometer is Griekenland een bijzonder zeilgebied. De prachtige eilanden, de rijke cultuur, de gezelligheid van de taverna’s en vissersdorpjes staan garant voor een heerlijke vakantie. De diversiteit aan natuurschoon met groene bergen, gevarieerde landschappen en heerlijke stranden in combinatie met het heerlijke eten en het aangename klimaat maken van Griekenland een perfecte zeilbestemming.

De thuisbasis Onze basis is bij Paleros in de Vounaki Marina. Dit ligt op het vaste land, tegenover Lefkas, aan de Ionische Zee. Lefkas dankt zijn naam aan de witte stranden en de witte rotsen bij Kaap Lefkatas. Hier vindt u nog de typisch Griekse smalle steegjes, witte huizen, kerkjes, olijfbomen en tavernes. Ook in Paleros is het heel gezellig, er zijn mooie zandstranden en leuke winkeltjes.

Wind- en zeilomstandigheden Op de Ionische Zee zijn de windsterktes in de zomer tussen de 2 en 4 beaufort. De wind komt meestal rond het middaguur opzetten en verdwijnt in de avond. Er zijn nauwelijks golven en bijna geen stroming. Tussen de eilanden Kefalonia en Lefkas kan, afhankelijk van de wind, wat deining ontstaan.

Benodigde ervaring

Sunrise Zeilroutes in Griekenland Sunrise Zeilen heeft de volgende flottielje routes voor u geselecteerd: •8  -daagse Astakos Flottielje pagina 14 •8  -daagse Kefalonia Flottielje pagina 15 •1  5-daagse Zakynthos Flottielje pagina 16

Wanneer u voor de eerste keer in het Middellandse Zeegebied gaat zeilen, is de Ionische Zee een ideale bestemming. Door de hoge bergen van de eilanden Kefalonia en Lefkas vaart u rustig en beschut tegen de open zee. Mede door deze bergen zijn er ook voldoende herkenningspunten om ‘op zicht’ te kunnen zeilen. Voldoende zeilervaring om zelfstandig het jacht te kunnen varen is echter wel vereist. Wij raden u bovendien ten zeerste aan om vaarbewijs te behalen of uw reeds behaalde vaarbewijs om te laten zetten naar een internationaal vaarbewijs (ICC). Wanneer u ‘bare-boat’ gaat zeilen, is tevens meer zeilervaring nodig.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

13

Griekenland

Bijzonder zeilgebied


Hoogtepunten van de route:

8-daagse Astakos flottielje Een prachtige zeiltocht langs de mooiste eilanden van Griekenland: Kastos, Kalamos en Meganisi. Het ruisen van het water, de zilte zeelucht en de adembenemende zonsondergangen geven u een gevoel van rust en vrijheid. Onderga de Griekse gastvrijheid en deze zeilvakantie is 100% genieten! Dag 1 Aankomst op de basis in Vounaki Uw flottieljeleiding wacht u op in deze uitstekende jachthaven. Na een korte briefing over het door u geboekte jacht heeft u de gelegenheid om kennis te maken met de Griekse keuken en de omgeving te verkennen. Dag 2 Spartagori – 8 mijl, 2 uur Tijdens deze eerste zeiltocht worden al vele eilandjes gepasseerd, zoals bijvoorbeeld het eiland Skorpios. In het traditionele vissersdorpje Spartagori bereikt u na een klim van 167 treden een uitkijkpunt waar u een schitterend uitzicht heeft over het Griekse vasteland; een echte aanrader! Dag 3 Kastos – 15 mijl, 4 uur OOp het rustige eiland Kastos lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier kunt u genieten van alle rust of kunt u een wandeling maken naar het hoogste punt van het eiland voor een prachtig uitzicht. Dag 4 Astakos – 11 mijl, 3 uur Op de route naar Astakos passeert u de onbewoonde Dragonera eilanden met enkele ankerbaaien. Deze eilanden staan bekend als een plaats waar veel dolfijnen geboren worden.

14

Dag 5 Kalamos – 14 mijl, 4 uur Onderweg naar het eilandje Kalamos kunt u een bezoek brengen aan het verlaten dorpje Porto Leone. Op het eiland zelf is het zeer de moeite waard om de heuvel op te lopen voor een schitterend uitzicht.

• Dolfijnen spotten bij de Dragonera eilanden • Ontdek authentiek Griekenland op Kastos • Spartagori; het mooiste dorpje van Griekenland • Het ‘spookstadje’ Porto Leone

Ionische Zee

Levkas Vathi Abelike Bay Vasiliki Sivota

Fiskardo

Vounaki Spartagori Kalamos Kastos Astakos

Frikes Kioni

Ag. Efimia

Dag 6 Abeliki – 12 mijl, 3 uur Vandaag zetten we koers naar Abeliki baai aan de oostkant van het eiland Meganissi. Geniet van een heerlijk drankje met de overige flottieljezeilers tijdens de 'beach party'. Dag 7 Vounaki – 7 mijl, 2 uur Tijdens deze laatste zeildag is er voldoende gelegenheid om een verfrissende duik in het heerlijke water te nemen. Na aankomst in de thuishaven van Vounaki bij het schilderachtige stadje Paleros, kunt u bijvoorbeeld met de auto naar Lefkas om nog eens heerlijk op een terrasje na te genieten van deze prachtige zeilvakantie. Dag 8 Dag van vertrek Er is helaas een einde gekomen aan uw Sunrise Zeilvakantie. Wij zijn ervan verzekerd dat u goede herinneringen zult overhouden aan uw zeilvakantie!

Kefalonia Middellandse Zee


Tip: U kunt ook twee 8-daagse

8-daagse Kefalonia flottielje Deze tocht staat garant voor ontspanning en rust. Tijdens deze route passeert u de vele eilandjes die dit gebied rijk is. De flottielje stopt in de meest prachtige haventjes en baaitjes. Het vasteland van de Peleponneses vormt als het ware een binnenzee. Geniet van de kleine vissersdorpjes, de authentieke taverna’s en de prachtige Griekse flora en fauna. Dag 1 Aankomst op onze basis in Vounaki De flottieljeleiding wacht u op in de jachthaven en begeleidt u naar het door u geboekte jacht voor een korte briefing. Hierna heeft u nog de gelegenheid om het gezellige dorpje te verkennen.

Ionische Zee

Levkas

Vounaki

Spartagori Vathi Abelike Bay Kalamos Vasiliki Sivota Kastos Astakos Fiskardo

Frikes Kioni

Ag. Efimia Kefalonia Middellandse Zee

Hoogtepunten van de route: • De verscholen baai van Sivota • Dolfijnen spotten bij het privé eiland ‘Skorpios’ • Ontdek authentiek Griekenland op het eiland Ithaka • De druipsteengrotten van Melissani en Drogarati op Kefalonia

Dag 2 Vathi – 8 mijl, 2 uur Na de uitgebreide dagelijkse briefing gaat ieder in eigen tempo op weg naar het idyllische haventje van Vathi op het eiland Meganissi. Onderweg komen we langs Skorpios en hier worden regelmatig dolfijnen gezien. Dag 3 Sivota – 8 mijl, 2 uur De tocht van vandaag voert door het Meganissi kanaal naar de verscholen baai van Sivota. Onderweg zijn er vele mooie baaien voor een lunch en zwem stop. Eenmaal in de baai aangekomen, waant u zich in het paradijs. Dag 4 Fiskardo – 11 mijl, 3 uur Een prachtige oversteek naar Fiskardo op het eiland Kefalonia met vele terrassen rond de gezellige haven. Geniet van de schitterende natuur op dit meest groene eiland van de Ionische Zee.

Dag 5 Ag. Efimia – 11 mijl, 3 uur Vanuit Fiskardo in zuidelijke richting zijn er vele mooie baaien om te zwemmen, snorkelen of een lunch stop te maken. Vanuit het dorpje Ag. Efimia is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de druipsteengrotten van Melissani en Drogarati. Dag 6 Frikes – 21 mijl, 5 uur De route vervolgt naar Frikes op het eiland Ithaka. In dit gezellige dorpje heerst nog de echte Griekse sfeer in de taverna’s. Een wandeling naar het hoogste punt van het eiland is vanwege het schitterende uitzicht een echte aanrader! Dag 7 Vounaki – 22 mijl, 5 uur De laatste dag van uw zeilvakantie is alweer aangebroken. Onderweg naar de thuishaven is er voldoende gelegenheid om nog een verkoelende duik te nemen. Na aankomst in de haven van Vounaki kunt u nog even van de Griekse sfeer genieten in het gezellige dorpje Paleros. Dag 8 Dag van vertrek Vandaag neemt u afscheid van de flottieljeleiding en uw medezeilers en kunt u terugkijken op een geslaagde zeilvakantie in Griekenland!

15

Griekenland

flottieljes combineren!


15-daagse Zakynthos flottielje Een avontuurlijke tocht naar het zuidelijkste eiland van de Ionische eilandgroep: Zakynthos. De grillige westkust met hoge kliffen en verlaten strandjes is erg geliefd bij vele vakantiegangers. De langere dagtrajecten bieden de mogelijkheid om kennis te maken met de prachtige, ongerepte natuur! Dag 1 Aankomst op de basis in Vounaki Onze flottieljeleiding wacht u op in de jachthaven en begeleidt u naar het door u geboekte jacht voor een korte briefing.

Tip: U kunt ook twee 8-daagse flottieljes combineren!

Zakynthos staat bekend om de zeeschildpad Caretta Caretta. Sommige gedeeltes van de stranden zijn een natuurreservaat ter bescherming van deze zeeschildpad.

Dag 2 Vathi – 8 mijl, 2 uur Trossen los voor de eerste zeildag en op weg naar het midden in het dorp gelegen pittoreske haventje van Vathi op het eiland Meganissi. Een heerlijke tocht om aan het jacht en het heerlijke klimaat te wennen.

Dag 5 Vrije zeildag Tijdens uw vrije dag op Zakynthos kunt u een tocht maken naar de adembenemende stranden van Laganas of Gerakas. Ook aan land is er in Zakynthos veel te beleven. Zakynthos-stad is een waar openluchtmuseum en staat bekend Dag 3 Poros – 30 mijl, 8 uur om haar Italiaanse invloeden. Tijdens de oversteek naar Het Venetiaanse fort met Poros op het eiland Kefalonia prachtig uitzicht, de gezellige zijn er twee verschillende boulevard met vele winkels vaarroutes mogelijk; om het en terrassen of één van de eiland Ithaka heen of door vele stranden zijn zeker een het kanaal tussen Ithaka en bezoek waard! Kefalonia. De flottieljeleiding zal u hier tijdens de briefing Dag 6 Agios Nikolaos over informeren. Poros heeft Het is slechts een korte een gezellige haven met tocht naar de wonderschone een typisch Grieks karakter. baai Agios Nikolaos aan de U kunt hier een wandeling noordkant van het eiland. maken naar het gezellige Een bezoek aan de oude dorpje met strand. kerken met fresco’s uit de 12e tot 14e eeuw is zeer Dag 4 Zakynthos – aan te bevelen. Maar ook 22 mijl, 6 uur een bezoek over de weg of Vandaag maken we een per boot naar het beroemde mooie tocht naar het scheepswrak is een aparte bloemeneiland Zakynthos. belevenis.

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

16

Hoogtepunten van de route: • Het echte Griekse leven op Kefalonia en Kastos • De vele gezellige terrasjes rond het haventje Fiskardo • De wonderschone baai van Agios Nikolaos • Zakynthos; het Venetiaanse fort, de kerkjes met fresco’s en het beroemde scheepswrak


Ionische Zee

Vounaki

Levkas Vathi

Spartagori Kalamos Kastos Astakos

Fiskardo

Ag. Efimia Poros Kefalonia Middellandse Zee

Agios Nikolaos

Zakynthos

Dag 7 Ag. Efimia – 30 mijl, 8 uur We vertrekken redelijk op tijd voor de lange tocht naar Ag. Efimi. Dit leuke dorpje ligt aan de oostkust van Kefalonia en biedt diverse taverna’s en een mooi strand. Bovendien Middellandse Zee is dit een mooie locatie om te snorkelen in het kristalheldere water. Vanuit het dorpje is een uitstapje naar de druipsteengrotten Melissani en Drogarati een ware belevenis voor jong en oud. Dag 8 Fiskardo – 11 mijl, 3 uur Vanuit Efimia in noordelijke richting zijn er vele mooie baaien om te zwemmen, snorkelen of een lunchstop te maken. Gezien de korte afstand naar Fiskardo, is hier alle gelegenheid voor. Het is een levendig plaatsje met diverse terrassen rond de haven. Dag 9 Frikes – 10 mijl, 3 uur In de grote baai van Frikes zijn diverse mogelijkheden om voor anker te gaan of aan de kade aan te leggen. Frikes is schitterend gelegen aan de voet van een bebost ravijn met een klein riviertje naar zee. Het eiland Ithaka is net als Kefalonia een erg mooi en groen eiland met schitterende baaien. Dag 10 Astakos – 21 mijl, 5 uur Onderweg passeren we de Dragonera eilanden met enkele ankerbaaien. Dit zijn bekende geboortegronden van de vele dolfijnen.

Dag 11 Kastos – 11 mijl, 3 uur De tocht van vandaag voert ons naar het kleine eilandje Kastos. Het toerisme is hier nog nauwelijks ontdekt en er wonen slechts enkele vissers. Bij het kleine haventje zijn enkele taverna’s alwaar u van een heerlijke maaltijd kunt genieten. Een wandeling naar de top van het eiland biedt u een schitterend uitzicht. Dag 12 Kalamos – 3 mijl, 1 uur Tijdens de korte tocht van vandaag naar het ongerepte eilandje Kalamos is er voldoende tijd voor een ontspannende zwemstop. Of u kunt een bezoek brengen aan het verlaten dorpje Porto Leone. Dag 13 Spartagori – 13 mijl, 4 uur In de baai van Spartagori zijn diverse taverna’s waar aangelegd kan worden. Een wandeling naar het plaatsje boven op de berg is zeker de moeite waard. Dag 14 Vounaki – 8 mijl, 2 uur Nog eenmaal de zeilen hijsen en op weg naar de thuishaven Vounaki. Dag 15 Dag van vertrek Helaas zit uw zeilvakantie er weer op! Vandaag neemt u afscheid van de flottieljeleiding en uw medezeilers. U zult met plezier terugdenken aan deze fantastische zeilvakantie in Griekenland.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

17

Griekenland

Frikes


Dobro dosli in Kroatië

Algemene informatie Kroatië Reisinformatie Pula is uitstekend per auto te bereiken. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 1400 km. Vanaf Amsterdam kunt u ook vliegen naar Pula. De vlucht op zaterdag heeft echter wel een tussenlanding in Zagreb en/of Split.

Reisdocumenten U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Valuta Kroatische Kuna, maar op de meeste plaatsen kunt u ook met Euro’s betalen.

Taal Kroatisch, maar u kunt goed terecht met Engels of Duits.

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

18


Kroatië is een geweldig zeilgebied en niet zonder reden. Voor de kust van het huidige Kroatië bevinden zich honderden eilanden met rotsen en riffen, die omgeven worden door eindeloze baaien, stranden en havens. Een waar paradijs voor zeilers! Kroatië is inmiddels een vertrouwde Sunrise Zeilen bestemming. Van grote eilanden zoals Cres en het bekende Krk tot en met de rotspuntjes in het adembenemende natuurreservaat Kornati, waar u slechts door de eilandjes te tellen juist kunt navigeren. Het zeilgebied staat bekend om de prachtige natuur, helderblauw water en een kustlijn van 1178 km lang en 1185 eilanden, waarvan er slechts 50 bewoond worden. De rust, de mooie omgeving en de gastvrije bevolking maken het tot een fantastische zeilbestemming. De Kroatische keuken is bovendien een genot voor de smaakpapillen van de echte visliefhebbers.

De thuisbasis De moderne jachthaven van Pula is door Sunrise Zeilen gekozen als thuisbasis. De jachthaven van Pula is per auto gemakkelijk te bereiken en tegen betaling kunt u in de Marina bewaakt parkeren. De haven ligt uitstekend beschut en biedt ook aan grotere schepen toegang vanwege de 700m brede monding. De Marina beschikt over alle moderne faciliteiten en biedt volop inkoopmogelijkheden.

Wind- en zeilomstandigheden Met een windsterkte van 2 à 4 beaufort is het Pula gebied ideaal te bezeilen. In het hoogseizoen is er sprake van een noordwestelijke wind. In het naseizoen komt de wind meestal uit het zuidoosten opzetten. Er kunnen sterke winden ontstaan vanaf het land. Deze ‘Bora’ is meestal 1 à 2 dagen van tevoren bekend, zodat er voldoende tijd is om aan te meren in een veilige Marina.

Benodigde ervaring

Sunrise Zeilroutes in Kroatië Sunrise Zeilen heeft de volgende flottielje routes voor u geselecteerd: •8  -daagse Mali Flottielje pagina 20 •8  -daagse Osor Flottielje pagina 21

In Kroatië is een internationaal vaarbewijs (ICC) verplicht. Indien u een vaarbewijs heeft behaald vóór 1 januari 2010, dient u deze te laten omzetten in een ICC. Heeft u het vaarbewijs na 1 januari 2010 behaald, dan is dit automatisch een ICC. Wanneer u aan een flottielje wilt deelnemen, is bovendien voldoende ervaring vereist om zelfstandig het jacht te kunnen varen. Wanneer u ‘bare-boat’ gaat zeilen, is uitgebreide zeilervaring nodig.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

19

Kroatië

Eindeloze baaien


8-daagse Mali Flottielje Maak kennis met de verscheidenheid aan natuurschoon in Kroatië. Het mooie land, met duizenden eilanden voor de kust, beschikt over een mooie natuur, rijke cultuur en typische Kroatische tradities. De prachtige eilandjes worden afgewisseld door plaatsjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en bruisende steden als Mali Lošinj. Dag 1 Aankomst op de basis, Marina Veruda in Pula U wordt ontvangen door onze flottieljeleiding in de jachthaven. Zij zullen u bovendien wegwijs maken op het jacht van uw keuze. Dag 2 Portic´ (Pomer) – 9 mijl, 2 uur Tijdens deze korte tocht heeft u alle gelegenheid om aan uw jacht en het heerlijke klimaat te wennen. Ontmoet ‘s avonds de overige gasten van de flottielje tijdens een gezellige barbecue en geniet van de rust in deze schitterende baai. Dag 3 Martinšc´ica – 20 mijl, 4-5 uur Op weg naar Martinšc´ica komt u langs het eilandje Zeca, alwaar u een frisse duik in het kristalheldere water kunt nemen. Bij het gezellige dorpje Martinšc´ica zijn er uitstekende aanlegplaatsen en in de haven heeft u de keus uit enkele voortreffelijke restaurants. Dag 4 Mali Lošinj – 21 mijl, 4-5 uur Tijdens deze tocht naar het volgende eiland Lošinj is de kans aanwezig dat u onderweg dolfijnen ziet. Met aanlegplaatsen midden in het gezellige centrum van Mali Lošinj, is dit de perfecte locatie om de Kroatische gezelligheid te ontdekken.

20

Dag 5 Vrije zeildag Vanaf Mali bent u vandaag vrij om uw eigen route te varen. Een mooie wandeling op het ‘bloemeneiland’ Ilovik is zeker de moeite waard. U kunt er voor kiezen om net als het moederschip hier af te meren aan één van de vele ankerboeien of u kunt zelf een geschikte aanlegplaats op de route kiezen.

Kroatië

Krk

Pula Rab

Pomer

Cres Martinscica

Unije

Pag Veli Losinj

Adriatische Zee

Mali Losinj Ilovik

Dag 6 Unije Op weg naar het eiland Unije kunt u een zwemstop maken bij het eiland Susak. In Unije komt u, na een wandeling over de bergrug met een prachtig uitzicht, in een plaatsje waar de tijd heeft stilgestaan. Aan het waterfront zijn enkele gezellige restaurantjes. Dag 7 Pula – 29 mijl, 5-6 uur De laatste zeildag heeft u nog de mogelijkheid om een laatste verfrissende duik te nemen in één van de baaien voor Pula. Bij terugkomst in de haven is een bezoek aan het Romeinse theater Vespasianus in Pula absoluut een aanrader! Tijdens het afscheidsdiner kunt u met uw medezeilers nog napraten over de fantastische week. Dag 8 Dag van vertrek Vandaag neemt u afscheid van de flottieljeleiding en uw medezeilers en kunt u terugkijken op een geslaagde zeilvakantie in Kroatië!

Hoogtepunten van de route: • Het bruisende (nacht)leven in Mali • Bloemeneiland Ilovik • Ontelbare baaien en zonnige stranden op Cres • Romeinse theater Vespasianus in Pula


De zee voor het Kroatische vaste land is bezaaid met vele kleine eilandjes. Het mediterrane klimaat, de gematigde noordwestelijke wind, de prachtige natuur, talloze baaien en gezellige haventjes maken het zeer bijzonder. Dag 1 Aankomst op de basis, Marina Veruda in Pula Onze flottieljeleiding verwelkomt u in de jachthaven van Pula en begeleidt u naar het door u geboekte jacht voor een korte briefing.

Tip: U kunt ook twee 8-daagse flottieljes combineren!

Kroatië

Krk

Pula Cres

Pomer

Unije

Rab

Osor

Pag

Kolorat Veli Losinj Mali Losinj Adriatische Zee

Hoogtepunten van de route: • Dolfijnen spotten bij het oversteken van de straat van Kvarner • De prachtige baaien bij Losinj • Dichte bossen en serene rust op Cres • Het dorp Osor: een ‘Bronstijd’openluchtmuseum • Romeinse theater Vespasianus in Pula

Ilovik

Dag 5 Veli Lošinj Op weg naar Veli Lošinj is er voldoende gelegenheid om in één van de prachtige baaien aan de zuidwest kust van Losinj een zwemof luchstop te maken. Het gezellige dorpje Veli Lošinj Dag 2 Cres – 31 mijl, 5-6 uur is gelegen in een smalle Na de dagelijkse uitgebreide baai en is door de vele resbriefing over het gebied en taurantjes, kleurrijke huisjes de te varen route hijsen we en oude kerk een geliefde de zeilen voor een tocht naar overnachtingsplaats. Cres. Tijdens de ‘oversteek’ naar het eiland Cres is de Dag 6 Unije – kans groot dat u onderweg 21 mijl, 4-5 uur dolfijnen ziet. ’s Avonds Op weg naar het eiland Unije kunt u onder het genot van kunt u een zwemstop maken een heerlijk drankje kennis- bij het eiland Susak. In de maken met uw medezeilers baai van Maracol is het eentijdens de ‘punch party’. voudig aanleggen aan een ankerboei. Wandelend over Dag 3 Osor – 21 mijl, 4-5 uur de bergrug met een prachtig Vandaag zeilen we richting uitzicht over het eiland komt de brug die het eiland Cres u in een plaatsje waar de en Losinj met elkaar verbindt. tijd heeft stilgestaan. Onderweg kunt u heerlijk zwemmen of snorkelen. Dag 7 Het dorpje Osor is één groot Pula – 29 mijl, 5-6 uur museum met overblijfselen Nog één keer de zeilen hijsen uit de bronstijd. op weg naar de thuishaven in Pula. Onderweg is de kans Dag 4 Vrije zeildag groot dat dolfijnen voor de Vandaag kunt u er op uit boeg uitspringen. Eenmaal trekken voor bijvoorbeeld terug in Pula mag u een een kortere zeiltocht richtbezoek aan het Romeinse ing de Kolorat baai op het theater Vespasianus in Pula eiland Cres. Deze baai straalt absoluut niet missen! ’s avonds een ongekende rust uit en is omgeven door Dag 8 Dag van vertrek dichte bebossing. U kunt Helaas zit uw Sunrise hier tevens, net als de Zeilvakantie er weer op! flottieljeleiding, de nacht U neemt afscheid van de doorbrengen. flottieljeleiding en uw medezeilers en zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige zeilvakantie!

21

Kroatië

8-daagse Osor Flottielje


De Sunrise Zeilen vloot‌..

Beneteau Oceanis 343

Beneteau Oceanis 373

De Oceanis 343 is een erg comfortabel en gemakkelijk te varen schip met twee of drie slaapcabines voor elk 2 personen. De 2-cabine versie beschikt over een ruime, apart douchegedeelte in de natte cel. Bovendien beschikt dit jacht over grote ramen, goede stahoogte en een ruim interieur. Het slimme ontwerp van de kielruimte zorgt voor veel leefruimte, zowel binnen als buiten. Het ontwerp van de kielruimte zorgt bovendien voor maximaal zeilcomfort.

Zowel de 2- als 3-cabine versie van dit jacht is speciaal ontworpen voor het zeilen in warmere wateren en heeft dus maximale buiten leefruimte. Zelfs met zoveel ruimte aan dek, is er binnen tevens voldoende leefruimte en zelfs de 3-cabine versie heeft een verrassend ruim douchegedeelte. Ruime stahoogte en grote ramen zorgen voor een ruim en luchtig interieur.

(2 of 3 cabines)

Slaapplaatsen Cabines Douche toilet Lengte Breedte Diepgang Zeiloppervlak Gem. stahoogte Bouwjaar Beschikbaar in Salon

4/5 of 6/7 2 of 3 1 10.62 m 3.48 m 1.50 m 58 m2 2.01 m 2005 2 cabines: Pula 3 cabines: Vounaki, Fethiye om te bouwen tot dubbele kooi

(2 of 3 cabines)

Slaapplaatsen Cabines Douche toilet Lengte Breedte Diepgang Zeiloppervlak Gem. stahoogte Bouwjaar Beschikbaar in Salon

4/6 of 6/8 2 of 3 1 11.00 m 3.73 m 1.50 m 66 m2 2.00 m 2003-2005 2 cabines: Vounaki 3 cabines: Fethiye om te bouwen tot dubbele kooi

BOATS BOATS

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

22


Overzicht alle jachten

Beneteau Cyclades 39 (3 cabines)

Deze grote 39 voeter heeft drie ongebruikelijk grote en ruime cabines, allen dezelfde grote. Het dubbele stuurwiel zorgt voor voldoende ruimte in de kuip en gemak voor de schipper tijdens het zeilen. Er is voldoende bergruimte voor al uw vakantie benodigdheden. Dit jacht is uitermate geschikt voor families en een groep vrienden. Slaapplaatsen Cabines Douche toilet Lengte Breedte Diepgang Zeiloppervlak Gem. stahoogte Bouwjaar Beschikbaar in Salon

8 3 1 11.84 m 3.95 m 1.65 m 65 m2 1.90 m 2005 Vounaki om te bouwen tot dubbele kooi

Sunrise Zeilen beschikt op alle bestemmingen over een eigen vloot bestaande uit jachten van 34 tot 43 ft.! Al onze jachten worden naar hoogste standaard onderhouden en zijn van uitstekende kwaliteit. Op alle bestemmingen zal er gebruik worden gemaakt van de Oceanis en Cyclades serie van de bekende Franse jachtenbouwer Beneteau. Alle jachten zijn maximaal zeven jaar oud en beschikken over alle gewenste comfort. Op de volgende pagina’s vindt u een overzicht van alle jachten met hun specificaties. U kunt met ieder gewenst jacht bij een flottielje aansluiten.

Standaard uitrusting Om u de allerbeste zeilervaring te kunnen bieden, zijn onze jachten standaard uitgerust met de volgende zaken: • GPS kaartplotter • Autopilot • Elektrische ankerlier • Windinstrumenten • Doorgelat grootzeil met lazy lines • Rolgenua • Buitendouche • Vast zwemplatform • Bimini top en rolluiken • Bijboot met buitenboordmotor (optioneel) • Snorkeluitrusting • Cockpitkussens • Volledig ingerichte kombuis • Uitgebreide koelcapaciteit • Warm water • Ventilatoren in de hutten Slaapvertrek • FM radio/CD speler Hangkast • Vuilwatertank

Kookgedeelte

Douche/toiletruimte Slaapvertrek

Voor meer informatie: 010-213 26 91

Hangkast Zitgedeelte Ingang kajuit

23


nog meer‌..

Beneteau Oceanis 393

Beneteau Oceanis 423

De voorkajuit beschikt over een ruim gedeeltelijk vrijstaand bed, een zitgedeelte en een en suite natte cel. Bovendien beschikt dit jacht over een royale stahoogte en dit zorgt voor extra comfort. Het zeilreefsysteem maakt het zeilen erg gemakkelijk en de elektrische ankerlier zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt ankeren.

De drie kajuiten hebben ieder een en suite natte cel en bieden genoeg ruimte en privacy voor iedereen aan boord. De voorkajuit is het grootst met veel loop- en opbergruimte alsook een eigen ruime natte cel. De kombuis en de salon hebben goede stahoogte en goed licht voor extra comfort en gebruiksgemak. De panorama ramen hebben ingebouwde verstelbare zonwering. Zelfs door een kleine bemanning is dit jacht met autopilot eenvoudig te varen.

(3 cabines)

Slaapplaatsen Cabines Douche toilet Lengte Breedte Diepgang Zeiloppervlak Gem. stahoogte Bouwjaar Beschikbaar in Salon

8 3 2 11.96 m 3.95 m 1.90 m 75 m2 2.10 m 2005 Pula om te bouwen tot dubbele kooi

(3 cabines)

Slaapplaatsen Cabines Douche toilet Lengte Breedte Diepgang Zeiloppervlak Gem. stahoogte Bouwjaar Beschikbaar in Salon

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

24

8 3 3 13.09 m 3.91 m 1.70 m 84 m2 2.00 m 2003-2005 Pula Vounaki om te bouwen tot dubbele kooi


Beneteau Cyclades 43 (3 cabines)

Dit jacht is functioneel en gericht op buitenleven. Dit buitengewoon ruime jacht beschikt over drie even grote cabines, elk met een eigen en suite natte cel. Bovendien is er een U-vormige salon en een kombuis met voldoende werkruimte. De zeer ruime water- en brandstoftanks en voldoende bergruimte zorgen voor meer comfort tijdens uw vakantie. Slaapplaatsen Cabines Douche toilet Lengte Breedte Diepgang Zeiloppervlak Gem. stahoogte Bouwjaar Beschikbaar in Salon

8 3 3 13.25 m 4.43 m 1.90 m 825 m2 1.90 m 2005 Pula Vounaki om te bouwen tot dubbele kooi

Voor meer informatie: 010-213 26 91

25


Meezeilen Nederlandse schippers Geen ervaring, maar wel op zeilvakantie? Dan is dit de ultieme belevenis. Beleef een vakantie met de ingrediënten water, zon, zee, avontuur, ontspanning en een snufje romantiek en zeil mee op één van onze Sunrise Zeilen meezeilschepen. Tijdens een meezeilvakantie laat u samen met de ervaren Nederlandse schippers de haven achter u. U zeilt naar prachtige baaien met groenblauwe wateren, omzoomd door strand en natuur, waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Onderweg vaart u langs kleine onbewoonde eilanden en bestaat de kans dat een groep dolfijnen langs je zeiljacht zwemt. Natuurlijk leggen we aan in verschillende havens. Als meezeiler vaart u mee aan boord van het moederschip van de flottielje. Het motto aan boord van de Sunrise meezeilvakantie is: niets moet en veel kan! Een unieke belevenis!

Deelnemers Verreweg de meeste meezeilers boeken alleen. Door de ongedwongen, gezellige manier van reizen en het kleine aantal gasten per boot is contact snel gelegd. Een meezeilvakantie is dan ook de ideale vakantie voor liefhebbers van een sportieve vakantie, waarbij er voldoende vrijheid is voor de individuele deelnemer. Voor alle meezeilvakanties geldt dat er geen alleengaanden toeslag wordt berekend. Aan boord zijn een aantal hutten en slaapplaatsen, die op indeling gaan. U kunt natuurlijk ook altijd reserveren met familie of met een groepje vrienden.

Het vaargebied Als moederschip van de flottielje volgt u dezelfde route als de 8- en 15-daagse flottielje routes. In deze brochure vindt u de routebeschrijvingen van de flottieljes. De vertrekdata staan op 30 en 31 van deze brochure vermeld. Indien het moederschip assistentie aan de flottielje moet verlenen, kan het voorkomen dat er van de geplande route afgeweken wordt. Ook het weer kan hierin een rol spelen. De schipper houdt u uiteraard op de hoogte.

NIEUW! Meezeilen in Kroatië

Maaltijden De vaste kosten voor het ontbijt, de lunch, hapjes en alle dranken aan boord, havengelden, transitlog en brandstof kunt u terug vinden op pagina 32 van deze brochure. Voor het diner worden eethuisjes aan wal opgezocht, de kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

26

Vanaf dit jaar zullen wij ook meezeilvakanties in Kroatië gaan aanbieden. Wanneer u niet over een internationaal vaarbewijs of over de benodigde ervaring beschikt, is dit de ideale manier om dit prachtige zeilgebied te verkennen. De meezeilvakanties in Kroatië zijn op basis op eigen vervoer. Kijk voor prijzen en vertrekdata op pagina 30 en 32 van deze brochure.


De schippers De Nederlandse schippers varen al lange tijd in het zeilgebied. Zij kennen het gebied dan ook door en door en zijn natuurlijk ervaren zeilers. Als schipper zijn zij verantwoordelijk voor het (zeil)technische gedeelte van de tochten, maar ze brengen u ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bij. De schoonmaak en het verdere huishouden aan boord wordt gezamenlijk door de meezeilers opgepakt.

De schepen

“De meeste meezeilers boeken alleen"

U verblijft op een snel en comfortabel Meezeilschip van circa 50 ft. De schepen zijn van alle gemakken voorzien. Aan boord is een aantal 2-persoonshutten (waarvan één of twee voor de schipper/hostess) en er zijn slaapplaatsen in de ruime salon. Er is een welvoorziene keuken en er zijn altijd één of meer douches/toiletcabines. Ook bovendeks is er ruimte voor de hele bemanning in de kuip en vanaf het zwemplatform kunt u direct in het water springen!

Turkije en Griekenland Vraag de Sunrise medewerkers naar de mogelijkheden en de vrije plaatsen! Natuurlijk weten wij ook alles over de boten en routes, dus neem gerust contact op. Hou tevens onze aanbiedingen op onze website in de gaten! U zult nieuwe vrienden maken aan boord en merken dat u, naast de nodige gezellige uurtjes met anderen, ook mogelijkheden heeft om zich even terug te trekken.

NIEUW! Sunrise Singles Sailing Week! Speciaal voor alleenstaande reizigers organiseert Sunrise Zeilen de 'Sunrise Sailing Singles Week' in Griekenland en Nederland. Deze actieve meezeilvakantie is de ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Door de ongedwongen, gezellige manier van reizen en het kleine aantal gasten per boot is het contact snel gelegd. De (Nederlandse) schippers varen langs alle mooie plekjes en tegelijkertijd kan men, indien gewenst, actief deelnemen aan het zeilen. Tijdens deze week of lang weekend in Nederland vaar je over het IJsselmeer en de Waddenzee. Ook is het mogelijk om tijdens het gezellige Oerol festival of Sneekweek deel te nemen aan een actieve meezeilvakantie. Net als tijdens onze gewone meezeilvakanties verblijft u op het meezeilschip met schipper en eventueel een hostess. Tijdens deze week zullen er speciale activiteiten georganiseerd worden, zoals een barbecue op het strand of een gezellig avondje uit aan wal. Gezelligheid staat voorop! Aan de hand van het aantal aanmeldingen zal er besloten worden met hoeveel boten er gevaren zal worden. Uiteraard is het eventueel ook mogelijk om met bijvoorbeeld een groep vrienden uw eigen boot te huren, indien u zelf wenst te varen.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

27


Zeilcursussen Nederland

RYA (Royal Yachting Association) cursussen (Engelstalig) Ter voorbereiding op een geslaagde zeilvakantie of wanneer u wilt leren zeilen, kunt u deelnemen aan één van de Sunrise Zeilen zeilcursussen in Nederland. Al naar gelang uw wensen, basiskennis en ervaring kunt u kiezen uit verschillende CWO of RYA cursussen. Tijdens zo’n cursus worden de vaardigheden bijgebracht, die nodig zijn om zelfstandig een schip te kunnen besturen.

Een RYA kwalificatie is wereldwijd gerespecteerd en staat garant voor kwaliteit, waarbij altijd de hoogste norm wordt gehandhaafd. Alle kandidaten verkrijgen na het succesvol afronden van hun cursus een wereldwijd erkend RYA Certificate. Engels is de taal in de zeevaart en derhalve is tijdens de zeilopleidingen de voertaal Engels. Het is aan te raden om voorafgaand aan alle Day skipper tot Yachtmaster cursussen een theorie cursus te volgen.

1-daagse opfriscursus Middellandse Zee

2-daagse RYA Start Yachting cursus

Deze cursus is speciaal bedoeld om, ter voorbereiding op een zeilvakantie in het Middellandse Zeegebied, opnieuw vertrouwd te raken met het varen op een kajuitzeiljacht. Het is een pure opfriscursus en om deel te kunnen nemen dient u over basis zeilkennis en zeilervaring met bijvoorbeeld een open zeilboot te beschikken.

Deze 2-daagse cursus laat de beginnende zeiler kennis maken met het zeilen. U leert de basis zeilvaardigheden en wordt bekend met onder andere veiligheid op zee, bedienen van de zeilen, lijnhandelingen en het besturen van een zeiljacht. De nadruk van deze cursus ligt op veilig en plezierig zeilen. De ‘Start Yachting’ cursus duurt een weekend en is voor diegenen die geen of weinig ervaring hebben.

CWO cursussen Tijdens de CWO cursussen leert u onder begeleiding van een instructeur alle vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig met een kajuitjacht te kunnen varen. Er wordt gekeken naar uw kennis en ervaring en kunt u afhankelijk hiervan na de cursus het CWO 1, 2 of 3 diploma behalen. De korte cursusmogelijkheden zijn ideaal wanneer u slechts nog een paar punten van een vorderingsstaat voor een diploma hoeft te volbrengen.

2- & 3-daagse CWO cursus Tijdens deze korte cursus maakt u kennis met het zeilen en leert u enkele vaardigheden, die nodig zijn om met een kajuitjacht te kunnen varen. Om aan de cursus deel te nemen is weinig of geen zeilervaring nodig. Deze cursus is ideaal indien u kennis wenst te maken met het zeilen of als voorbereiding op het CWO 1 t/m 3 diploma.

5- & 7-daagse CWO cursus Tijdens de 5- en 7-daagse CWO cursus komt alles aan bod. Er wordt uitgebreid ingegaan op het manoeuvreren, het plannen en varen van tochten, het omgaan met noodsituaties en zelfs het ankeren en borrelen wordt nauwkeurig onder de loep genomen!

10-daagse CWO cursus Een prachtige tocht van 10 dagen met oversteek naar Engeland. Na afloop van deze cursus kunt u leidinggeven aan bemanning op zee in onoverzichtelijke situaties, praktische kennis van kustnavigatie, tochtplanning langdurige tochten, omgaan met wachtloopschema’s, gevorderde zeiltrim en kennis van de zogenaamde ‘voorzorgsgebieden’.

5-daagse RYA Competent Crew cursus Net als de 2-daagse cursus, wordt u tijdens deze uitgebreidere 5-daagse cursus meer bekend met het zeilen en leert u de basistechnieken van het zeilen. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan het manoeuvreren in havens. Aan het einde van de cursus bent u in staat om te sturen, met de zeilen om te gaan, een bijboot te gebruiken, gevaren in te schatten en kunt u assisteren in alle dagelijks handelingen aan boord. Ook voor deze cursus is geen voorkennis of zeilervaring nodig voordat u aan de cursus begint.

5-daagse RYA Day Skipper cursus Deze praktische cursus bereidt u voor op het zelfstandig zeilen en geeft u de gelegenheid om uw basisnavigatie, stuurmanskunst en zeilvaardigheden in praktijk te brengen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Na de cursus kunt u op een klein zeiljacht in bekende wateren navigeren en schipperen. Deze ervaring is gebruikelijk vereist wanneer u een zeiljacht in het buitenland wilt huren. Wanneer u in het bezit bent van het RYA Day Skipper certificaat, kunt u in de meeste landen zelfstandig een zeiljacht huren. Deze training is geschikt voor aankomende schippers met al wat zeilervaring en kennis van navigatie.

5-daagse RYA Coastal Skipper Deze zeiltraining is een gevorderde schippercursus voor mensen met enige zeilervaring en navigatie kennis. Deze training is om ervaren dag schippers het vertrouwen te geven om

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

28


Maatprogramma

langere en complexere zeiltrips te ondernemen met o.a. nachtzeilen en wachtsystemen. Tijdens de training schippert u verschillende passages onder wisselende omstandigheden. U leert hoe te navigeren en pilotage uit te voeren bij nacht en bij weinig zicht. Ook leert u het weer voorspellen en een tocht op zee voor te bereiden. Na het voltooien van deze cursus bent u in staat om de boot langszij aan te leggen bij iedere wind- en getijde omstandigheid en kunt u diverse manoeuvres uitvoeren.

PrivĂŠ-zeilles met familie, vrienden, kennissen of collega's, een maatprogramma kan altijd! Gedurende de door u geboekte periode staat een instructeur klaar om u rond te varen, te assisteren of de fijne kneepjes van het zeilen bij te brengen. U hoeft zich niet aan andere deelnemers aan te passen, met een maatprogramma kunt u zelf de doelen bepalen die tijdens de cursus behaald zullen worden. Neem voor prijzen en beschikbaarheid contact met ons op!

5-daagse RYA Yachtmaster voorbereidings cursus Het RYA Yachtmaster Certificaat van Competentie is de volgende stap voor eenieder die de Cursus Coastal Skipper met succes heeft afgerond. De week zal bestaan uit een evaluatie waarbij de instructeur, al dan niet op informele wijze, zal beoordelen wat uw zwakke en sterke punten zijn. De rest van de week zal er extra aandacht worden geschonken aan uw zwaktes om u op deze manier optimaal op het examen voor te bereiden. Gedurende de week neemt u het commando op het jacht tijdens de korte tochten, bij dag en nacht. De nadruk zal vooral liggen op het in de praktijk brengen van zichtnavigatie (pilotage), manoeuvreren in kleine ruimte op de motor en onder zeil en individuele onderdelen van het examen die verbetert moeten worden.

Yachtmaster examen 2 dagen Een gekwalificeerde RYA Yachtmaster examinator, onafhankelijk van het Training Centre, zal u de kans geven om aan te tonen dat u een vaardig Yachtmaster Coastal/ Offshore bent. U moet antwoord kunnen geven op alle vragen die betrekking hebben op de Yachtmaster Coastal syllabus en aantonen dat u de verantwoordelijkheid voor de boot en bemanning aankan. De examinator wil zien dat u de handelbaarheid en karaktereigenschappen van elk jacht waarop u gaat varen kan inschatten. Alle cursussen worden uitgevoerd door een CWO en RYA erkende zeilschool en vertrekken uit Lelystad. Na afloop van iedere cursus ontvangt u een certificaat. Op onze website www.sunrisezeilen.nl vindt u uitgebreide informatie over de cursussen in Nederland. Kijk op pagina 32 van deze brochure voor data en prijzen.

Nog geen vaarbewijs? Heeft u nog geen (internationaal) vaarbewijs en wilt u zich optimaal voorbereiden op het examen? Volg dan nu de theorie cursus! Kijk op pagina 33 van deze brochure voor prijzen en data.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

29


Prijzen jachtverhuur & flottielje zeilen Sunrise Zeilen Vloot

Prijzen in Euros per jacht per week Cabins/ Lengte Max. April Mei Juni Juli wc Pers. 30 7 14 21 28 4 11 18 25 2 9 16 23 Oceanis 342 2/1 10.62 5 1540 1540 1540 1540 1645 1645 1645 1645 1645 2065 2065 2065 2065 Oceanis 343 3/1 10.62 7 1540 1540 1540 1540 1645 1645 1645 1645 1645 2065 2065 2065 2065 Oceanis 372 2/1 11.00 6 1575 1575 1575 1575 1680 1680 1680 1680 1680 2135 2135 2135 2135 Oceanis 373 3/1 11.00 8 1575 1575 1575 1575 1680 1680 1680 1680 1680 2135 2135 2135 2135 Cyclades 39 3/1 11.84 8 1820 1820 1820 1820 1925 1925 1925 1925 1925 2555 2555 2555 2555 Oceanis 393 3/2 11.96 8 1960 1960 1960 1960 2065 2065 2065 2065 2065 2555 2555 2555 2555 Oceanis 423 3/3 13.09 8 2170 2170 2170 2170 2275 2275 2275 2275 2275 2975 2975 2975 2975 Cyclades 43 3/3 13.25 8 2275 2275 2275 2275 2380 2380 2380 2380 2380 3150 3150 3150 3150

Vertrekdata Turkije, Griekenland, Kroatië

Turkije Flottielje data April Mei Juni Juli 30 7 14 21 28 4 11 18 25 2 9 16 23 Fethiye Flottielje 8 dgn x x x x x x x Marmaris Flottielje 8 dgn x x x x x x Fethiye/Marmaris Flottielje* 15 dgn x x x x x x x Marmaris/Fethiye Flottielje* 15 dgn x x x x x x Met *gemerkte flottieljes zijn een combinatie van twee 8-daagse routes

GRIEKENLAND Flottielje data April Mei Juni Juli 30 7 14 21 28 4 11 18 25 2 9 16 23 Kefalonia Flottielje 8 dgn x x x x x x Astakos Flottielje 8 dgn x x x x x Zakynthos Flottielje 15 dgn x Kefalonia/Astakos Flottielje* 15 dgn x x x x x Astakos/Kefalonia Flottielje* 15 dgn x x x x x Met *gemerkte flottieljes zijn een combinatie van twee 8-daagse routes

KROATIË Flottielje data April Mei Juni Juli 30 7 14 21 28 4 11 18 25 2 9 16 23 Osor Flottielje 8 dgn x x x Mali Flottielje 8 dgn x x Osor/Mali Flottielje* 15 dgn x x x Mali/Osor Flottielje* 15 dgn x x Met *gemerkte flottieljes zijn een combinatie van twee 8-daagse routes Inclusief - Havengeld starthaven - Reductie borg (tevens eigen risico) tot € 500,-* - Één set linnengoed p.p. *Verlies c.q. beschadiging van het bijbootje, de buitenboordmotor en water tanken in de diesel of omgekeerd, zijn hiervan uitgesloten.

Exclusief - Brandstof - Overige havengelden - Transferkosten - Toeristenbelasting (Kroatië) - Transitlog Turkije € 95,Eindschoonmaakkosten: (verplicht bij boeking te voldoen): 32-34 ft. € 60,- 39-40 ft. € 75,36-38 ft. € 65,- 41-46 ft. € 85,-

Optioneel (bij boeking te bestellen en ter plaatse te voldoen) - Extra bedlinnen € 10,- per set - Handdoeken (4) € 10,- per set - Buitenboordmotor € 50,- eerste week € 25,- meerdere weken Optioneel (bij boeking te voldoen) - Brandstoftoeslag 32-34 ft. € 70,- per week 36-43 ft. € 100,- per week

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

30


eek Augustus September Oktober 30 6 13 20 27 3 10 17 24 1 8 15 22 2065 2065 2065 2065 1855 1855 1855 1855 1750 1750 1750 1750 1750 2065 2065 2065 2065 1855 1855 1855 1855 1750 1750 1750 1750 1750 2135 2135 2135 2135 1925 1925 1925 1925 1855 1855 1855 1855 1855 2135 2135 2135 2135 1925 1925 1925 1925 1855 1855 1855 1855 1855 2555 2555 2555 2555 2135 2135 2135 2135 1925 1925 1925 1925 1925 2555 2555 2555 2555 2275 2275 2275 2275 2065 2065 2065 2065 2065 2975 2975 2975 2975 2660 2660 2660 2660 2555 2555 2555 2555 2555 3150 3150 3150 3150 2800 2800 2800 2800 2695 2695 2695 2695 2695

Augustus September Oktober 30 6 13 20 27 3 10 17 24 1 8 15 22 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x is de afvaartdatum van de flottielje

Augustus September Oktober 30 6 13 20 27 3 10 17 24 1 8 15 22 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x is de afvaartdatum van de flottielje

Augustus September Oktober 30 6 13 20 27 3 10 17 24 1 8 15 22 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x is de afvaartdatum van de flottielje

Flottielje: De toeslag voor een flottielje tocht met Nederlandse begeleiding bedraagt â‚Ź 99,- per jacht per week. Afvaart van flottielje bij deelname van minimaal 2 jachten. Verplicht ter plaatse te voldoen: Borg â‚Ź 500,- contant of per creditcard te voldoen.

Voor meer informatie: 010-213 26 91

31


Prijzen meezeilen & zeilcursussen Meezeilen Turkije (prijzen inclusief vlucht) Data 16-4/27-5 8 dagen meezeilen 749 15 dagen meezeilen 949

28-5/1-7 749 949

2-7/26-8 949 1249

27-8/23-9 849 1049

24-9/29-10 799 999

Griekenland (prijzen inclusief vlucht) Data 16-4/27-5 8 dagen meezeilen 749 15 dagen meezeilen 949

28-5/1-7 749 949

2-7/26-8 949 1249

27-8/23-9 849 1049

24-9/29-10 799 999

Kroatie (prijzen op basis van eigen vervoer) Data 8 dagen meezeilen 15 dagen meezeilen

25-6/1-7 349 599

2-7/26-8 449 749

27-8/23-9 399 699

Inclusief Griekenland en Turkije: vlucht, luchthavenbelasting, transfers, de diensten van de ervaren schippers en verblijf aan boord. Inclusief Kroatië: diensten van de ervaren schippers en verblijf aan boord. Exclusief: boordkas en maaltijden en drankjes aan wal. Boordkas: (verplicht en ter plaatse te voldoen): € 150,- per persoon per week. In de boordkas is inbegrepen: ontbijt, lunch, onbeperkt alle drankjes en hapjes aan boord, havengelden, dieselkosten, transitlog en de eindschoonmaak. Extra's: (ter plaatse te voldoen): Huur linnenpakket € 10,- per set Huur handdoekenpakket € 10,- per set (4) Vluchten: de prijzen zijn gebaseerd op de voordeel-klasse per lijndienst. Indien deze klasse niet meer beschikbaar is, kan er een toeslag berekend worden. Uiteraard wordt dit vooraf met u besproken.

Sunrise Singles Sailing Griekenland Data Lefkas - Astakos route 18 juni 2011 Lefkas - Kefalonia route 17 september 2011

Prijs € 749 € 749

Nederland Lang weekend IJsselmeer Week Waddenzee/IJsselmeer Sneekweek Oeral festival

Prijs € 320 € 650 € 650 € 790

Data Diverse data Diverse data 5 augustus 2011 17 juni 2011

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl

32


Cursussen Korte cursussen 1 dag Middelandse Zee cursus 1 dag manoeuvreer cursus

Prijs € 135 € 135

CWO cursussen CWO 2-daags (weekend) CWO 3-daags (lang weekend) CWO 5-daags (midweek) CWO 7-daags (vr - vr) CWO 10- daagse Engeland cursus CWO 3 en 4 examen (weekend)

Prijs € 240 € 360 € 520 € 700 € 850 € 290

RYA cursussen RYA Start Yachting (weekend) RYA Competent Crew 5 dagen RYA Day Skipper 5 dagen RYA Coastal Skipper 5 dagen RYA Yachtmaster preparation 5 dagen RYA Yachtmaster examen 2 dagen

Prijs € 270 € 640 € 640 € 640 € 640 € 450

Cursussen en Sunrise Singles Sailing Nederland: Inclusief: schipper, casco verzekering schip, overnachting aan boord (niet van toepassing 1-daagse cursus), havengeld thuishaven. Exclusief: maaltijden en drankjes, persoonlijke uitgaven.

Theorie cursussen

Prijs Vaarbewijs 1 - 5 avonden € 130 Vaarbewijs 1A - 5 avonden € 130 Marifonie (basis certificaat) - 3 avonden € 95 Dieselcursus - zaterdag € 125 TKN (theoretische kustnavigatie) - 9 avonden € 225 RYA Dayskipper (Shorebased) - 5 dagen € 450 RYA Yachtmaster/Coastal (Shorebased) - 5 dagen € 450

Kijk voor meer informatie en startdata van bovenstaande cursussen op onze website www.sunrisezeilen.nl of neem contact met ons op!

Voor meer informatie: 010-213 26 91

33


Wat u verder nog moet weten….

wordt of als aansluitend reizen per openbaar vervoer niet meer mogelijk is, dan kan Sunrise Zeilen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Geen of weinig ervaring? Zelfs als u geen of weinig zeilervaring heeft, kunt u deelnemen aan één van onze flottieljes. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een 3-, 5- of 7-daagse zeilcursus in Nederland, beleef een actieve meezeilvakantie of huur eenvoudig een schipper. Schippers zijn op elke basis beschikbaar; zij nemen het roer en kunnen u overal brengen waar u maar wilt gaan. Neem voor meer informatie en prijzen contact met ons op. Zeilen met kinderen Alle flottielje routes in deze brochure zijn ook zeer geschikt voor een zeilvakantie met kinderen. Met name tijdens de schoolvakanties zijn er vaak meerdere jachten met kinderen aan boord en zullen uw kinderen dus snel nieuwe vriendschappen sluiten. Wanneer de flottielje route het toelaat, zullen er bovendien extra activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen. Veiligheidsuitrustingen en reddingsvesten voor kinderen vanaf 4 jaar zijn op aanvraag beschikbaar. Wij kunnen ook veiligheidsnetten leveren die u aan uw jacht kunt bevestigen.

Brandstof opties Voor u het door u gehuurde jacht terugbrengt, dient u deze weer met een volle brandstoftank in te leveren. Wij bieden u echter de mogelijkheid om vooraf een vast bedrag voor een volle tank brandstof te betalen (extra brandstof is voor eigen rekening). Deze optie bespaart u tijd en moeite en u hoeft uw jacht niet in te leveren met een volle brandstoftank. Op pagina 30 van deze brochure vindt u de prijzen voor deze optie. Flottielje zeilen De flottieljeleiding zal iedere ochtend een

gedeeltelijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Helaas is het weer een onvoorspel-bare factor. Als door weersomstandigheden één of meer dagen niet gevaren kan worden dan is dit voor uw eigen risico. De wind- en zeilomstandigheden zoals getoond in onze brochure zijn indicatief voor de omstandigheden die u kunt verwachten. Houd er rekening mee dat zeilervaring ook van belang is aangezien de omstandigheden variabel kunnen zijn.

uitgebreide briefing geven met adviezen over de route,mogelijke gevaarlijke ondieptes en windverwachting. Bovendien wordt u ook op de mooie anker-plekjes voor een lunch of zwemstop gewezen en kunnen zij advies geven over havens, restaurants en bezienswaardigheden. U dient over voldoende zeilervaring te beschikken om deel te kunnen nemen aan een flottieljetocht. De flottieljeleiding geeft alleen informatie over het vaargebied. Op basis van deze informatie kunt u uw eigen plan maken en zelfstandig uitvaren. De gegeven informatie van de flottieljeleiding ontslaan de reiziger nooit van zijn eigen verantwoordelijkheid. De reiziger blijft hoofdverantwoordelijk voor zijn beslissingen. De flottieljeleiding en Sunrise Zeilen kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor de gegeven informatie van de flottieljeleiding. De in deze brochure gepubliceerde flottielje routes zijn slechts een indicatie. Weer, wind en overige omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat er afgeweken moet worden van deze routes.

Reisduur en Vluchtinformatie De reisduur wordt altijd

Reisdocumenten en Gezondheidsvoorschriften Voor

vermeld in hele dagen waarbij, ongeacht het tijdstip van aankomst en vertrek, de eerste en laatste dag zijn inbegrepen. In de meeste gevallen zal de overdracht van het jacht aan de huurder op de eerste dag van de huur geschieden om 18.00 uur (tenzij anders vermeld). Op de dag van vertrek dient men in de thuishaven aan te komen en de overdracht zal, afhankelijk van het vluchtschema, op de dag van vertrek om 09.00 uur plaatsvinden. Alle vluchten worden uitgevoerd door gerenommeerde charter of lijndienst maatschappijen. Bij boeking kunt u een gepland vluchtschema opvragen. Deze schema’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De defini-tieve vertrektijden worden in uw ticket vermeld. Tot en met de dag van vertrek kunnen onverwachte omstandigheden van technische of organisatorische aard aanleiding geven tot wijzigingen in luchtvaartmaatschappij, vliegtuigtype, route of vertrektijd. Deze veranderingen spelen zich af buiten invloedsfeer van de reisorganisatie. Indien dus door een wijziging of vertraging uw vakantie verkort of verlengd

veel landen geldt dat uw paspoort tot minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Controleer dus uw reisdocumenten en de vereisten van het land waar u naartoe reist ruim voor vertrek. Het is van groot belang dat namen en initialen die u opgeeft precies overeenkomen met de gegevens in uw paspoort. Het is uw eigen verantwoordelijkheid dat uw paspoort en eventueel visum aan alle eisen voldoen die gelden voor de bestemming van de reis die u bij ons geboekt heeft. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten en daar uit voort-vloeiende kosten, verliezen of schade, noch kunt u de kosten van (een deel van) uw reis terugvorderen. Enkele landen weigeren reizigers met een strafblad. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met het consulaat of de ambassade van uw vakantiebestemming.

Weersomstandigheden Het slagen van uw zeilvakantie is

Voor vragen over (verplichte) vaccinaties geldend voor uw bestemming verwijzen wij u naar de GGD.

Voor informatie en boekingen kijk op www.sunrisezeilen.nl.

34


Borgsom U betaalt een premie afhankelijk van de grootte van het jacht waarmee u het eigen risico verlaagt van € 3000 tot € 500. De restborg van € 500 voor eventuele schade en/ of vermis-sing van jacht, bijboot, buitenboordmotor, GPS en overige uitrusting voldoet u op de basis ter plaatse. In geval van schade lager dan de restborg dan worden de kosten verrekend met uw borgsom. Mocht de schade hoger uitvallen dan wordt uw restborg niet geretourneerd, maar bent u niet verantwoordelijk voor de meerkosten.

Reserveren U kunt uw Sunrise Zeilvakantie reserveren via het boekingsformulier op onze website www.sunrisezeilen.nl of u kunt het boekingsformulier in deze brochure ingevuld naar ons versturen per post, email of per fax. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om de reservering met u door te nemen.

Annuleringsverzekering Indien u wenst, kunnen wij een annuleringsverzekering voor u afsluiten. Neem voor de voorwaarden en prijzen contact met ons op.

Vliegreis/Transfer/Aanvullende accommodatie

Sunrise Zeilen is aangesloten bij ANVR en SGR voor veilig en vertrouwd zakendoen. Alle in dit programma gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Transfers van de luchthaven naar de basis zijn over het algemeen niet inbegrepen (behalve bij onze actieve meezeilvakanties). Wij kunnen dit op alle bestemmingen vooraf voor u reserveren. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier. Indien u zelf uw vliegreis boekt, ontvangen wij dan graag zo spoedig mogelijk uw vluchtnummers en vluchttijden.

De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reis- en boekingsvoorwaarden die Sunrise Zeilen hanteert, zijn overeengekomen met de Consumentenbond. De Sunrise Zeilen reis- en boekingsvoorwaarden kunt u terugvinden op de achterkant van het boekingsformulier bij deze brochure.

Wijzigingen Dit reisprogramma is in september 2010 in druk gegeven. Sedertdien kunnen er wijzigingen zijn opgetreden. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

Wij beschikken over uitstekende contacten met diverse touroperators voor het boeken van uw vliegreis en eventuele aanvullende accommodatie. Vraagt u ons naar de mogelijkheden en tarieven.

Internationaal Vaarbewijs De regelgeving ten aanzien van vaarbewijzen is aangescherpt. En vanaf nu dient op een aantal bestemmingen tenminste één persoon per jacht in het bezit te zijn van een ICC (Internationaal Certificaat van Competentie) of RYA Day Skipper certificaat en dit originele bewijs ook aan boord bij zich te hebben. Wanneer u Klein Vaarbewijs I of II, Groot Vaarbewijs I of II, TKN certificaat of Rijnpatent heeft, dan kunt u deze bij de Vamex om laten zetten naar een ICC. Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/watersport/varen-in-europa,/ICC.html of www.vamex.nl. Houd hier dus rekening mee voordat u vertrekt. Indien u vragen heeft hieromtrent, neemt u dan contact met ons op! Kijk tevens op pagina 28 van deze brochure naar de mogelijkheden om via Sunrise Zeilen een vaarbewijs of RYA certificaat te behalen.

Sunrise Zeilen is onderdeel van

Travel PLC

Voor meer informatie: 010-213 26 91

35


ZOMER 2011

Sunrise Zeilen BEZOEKADRES

Hoogstraat 97 3011 PK Rotterdam TELEFOON/FAX

010 213 26 91 010 413 23 54 E-MAIL/INTERNET

info@sunrisezeilen.nl www.sunrisezeilen.nl Sunrise Zeilen is onderdeel van

Travel PLC

“Geniet van de mooiste zeilgebieden met Sunrise Zeilen”

Voor info en boekingen • Website 24-uur bereikbaar www.sunrisezeilen.nl • Openingstijden: maandag: 10.00 - 17.30 uur dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 17.30 uur • Telefoon: 010 213 26 91 • Mailadres: info@sunrisezeilen.nl

www.sunrisezeilen.nl

Sunrise Zeilen  

Zomer 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you