__MAIN_TEXT__

Page 1

YOUTH

HOROSKOP

Höstens mode 2016

intervju med INTERVJU MED

ÅNGESTPODDEN Ångestpodden


Innehåll

The Weeknds nya låt Starboy.

2. inehåll, redaktionen och bästa just nu.

The Weeknd är en bland de hetaste artisterna just nu. Han släpper fantastiska låtar som passar alla bra.

3. Höstens mode. 4. interjvu med ångestpodden. 5. Intervju 6. Träning och hälsa 7. Horoskop

oRedaktionen o

Vi på redaktionen är två tjejer som älskar mode, smink och träning! Vi fick också turen att intervjua våra stora idoler, nämnligen ångestpodden! Puss & kram

//Kajsa & Hannah

BÄSTA JUST NU!

Att treden med chockers är tillbaka. The 90’s back! Vissa trender kommer och går och chockers är en sådan. Chockers var populärt på 90 talet och var en perfekt accesoar för alla unga. Men nu är treden tillbaka och du kan hitta chockers i princip överallt! Vi på redaktionen tycker att det är så snyggt!

Bomberjackor. åter igen, a blast from the past! Bomberjackan är en tidlös jacka som funkar under de flesta årtionden.

Det faktum att hösten är tillbaka. Sommaren är över och vår allt så älskade höst är återigen tillbaka. Hösten innebär mycket förändringar. Ett annat klimat, en annan årstid, en ny termin för många och det är tillbaka till dina gamla rutiner igen.


Höstens mode Den varma och alltid lika kärleksfulla sommaren är över och det är dags för en ny årstid. Hösten är här! Många kännetecknar hösten med de vackra färgglada löven, mörka morgnar och dem kyliga vindarna. Med allt det negativa folk kan tycka hösten innebär finns det alltid något att se fram emot. Att plocka fram dina tjocka tröjor och halsdukar i alla färger.

Jackor är alltid nummer ett för att lyckas med en snygg outfit i höst.

Polotröjan är en trogen vän som du både klä upp och klä ned. Höstens klassiska färger är lite mörkare nyanser, exempelvis vinrött, senapsgul, svart, militärgrönt, grått och alla nude nyanser. Den stilrena polotröjan kan du hitta i varje affär i princip varje modell och färg. Polotröjan är här för att stanna och det är vi glada över!

Höstens skor är stöveln. High

knee boots i sammet är en stor trend Kappor, faux fur coat, den klassiska i höst, du kan hitta dem i grå, svarta, bomber jackan. Den klassiska svarta bruna. Även ett par simpla slip-ins är kappan är alltid något att förlita sig på. så modernt och snyggt och passar Kappor är så magiska för beroende till alla outfits. Slipins hittar du i alla på vad du stylar de med kan de ge så färger och mönster, du kan hitta de olik effekt, du kan matcha en kappa till överallt till ett bra pris. Självklart är allt. För att lyckas på festen är faux fur ett par vita sneakers inte fel på höscoat det du behöver, hela outfiten får ten heller men saker som sneakers en mer lyxig och exklusiv touch. Bomär alltid rätt oavsett årstid. Stövlar är ber är den perfekta jackan för alla alltid något som kommer tillbaka på och den är så bra för den kommer i så hösten, men just modellen over knee många olika varianter. Det finns ju den är otroligt modern just nu. klassiska gröna eller svarta bombern, den långa varianten, olika färger och material.

oooooooooo

Tips! På hösten är det lätt att hamna i ett mönster av att du varje dag klär dig i

mörka kläder. För att få det lilla extra du behöver kan du exempelvis köra på accessoarer med färg. En mint blå väska till en svart outfit eller ett par röda örhängen till din grå polotröja.


Intervju

med Sofie från ångestpodden Hur är det med dig idag sofie? Det är jätte bra vi håller ju på att spela in vår webbserie nu! Så vi har jobbat ganska intensivt nu i två veckor, så denna veckan tar vi det bara jätte lungt och bara jobbar hemifrån. Så vi är hemma i karlshamn denna veckan sen ska vi spela in de sista grejerna nästa vecka. Kan du berätta lite om dig själv om det är någon som inte känner till er på ångestpoddden. Jag heter ju då Sofie Hallberg. Jag är 23 år och jag driver bland annat ångestpodden, företag med min bästavän Ida Höckerstrand och vårt företag heter inget filter. Men allting startade ju med ångestpodden liksom och den blev ju väldigt stor ganska fort. Då tänkte vi att om Alex och Sigge och Philip och Fredrik kan tjäna pengar på sin podd då kan väll vi också göra det? Därför startade vi vårt företag inget filter. Vi brukar kalla inget filter för en iphone som vi fyller med olika appar där ångestpodden då är den största appen hittils sen har vi också vår webbshop ångestshoppen. Vi föreläser och sen nu är vi då aktuella med vår webbserie ångestbilen som släpps i november. Men utöver jobbet så är jag väll en ganska så ångestfri person tro det eller ej som bor i stockholm men jag är ifrån blekinge. Både jag och Ida har bott i Stockholm nu i tre och ett halvt år. Innan vi startade podden så jobbade jag på HM och innan dess så jobbade jag på restaurang. Hur gick det till när ni startade ångestpodden, vad var det som fick er att komma på ideén? Ja det var faktiskt Ida som kläckte idéen. Hon satt på ett tåg, vid den tidpunkten hade hon förhållande och killen bodde kvar här i karlshamn. Så hon åkte väldigt mycket tåg fram och tillbaka mellan karlshamn och stockholm. Under den här tiden också så

stockholm. Under den här tiden också så gick hon i KBT behandling för att hon hade panikångest och det fick hon under gymnasietid. Vi gick då i samma klass och har varit bästakompisar sedan 10 år tillbaka. Jag var med från första panikångestattacken tills dess att hon fick reda på att det var panikångest och det tog ganska lång tid. Under alla hennes läkarbesök tog de en massa prover och allting var ju jätte bra för det är så det är med panikångest, kroppen mår ju bra men det är huvudet som ställer till det. Men då satt hon och lyssnade på fredagspodden och Alex och Sigge och alla de poddarna som var stora då. Det fanns ju inte så jätte mycket poddar då, det här var ju alltså två år sedan. Då fick Ida bara upp ångestpodden i huvudet liksom för hon kände det finns liksom ingenstans där du bara kunde lyssna och relatera och lära sig saker om psykisk ohälsa. Sen när vi var 15 drabbades vår bästa kompis av bullimi så det var väll egentligen vår första gemensamma kontakt med psykisk ohälsa. Då trodde vi ju att ätstörningar bara fanns på film. Så vi trodde inte att det kunde hända någon i vår omgivning. Hon var jätte dålig verkligen, och på något sätt ville vi liksom förstå vad som händer med henne. Så vi gick till vårt stadsbibliotek och lånade böcker som var skriva av forskare och det är ganska svårt att förstå när man är 15 år då man inte förstår språket. Det borde finnas någonstans där man bara pratar om psykisk ohälsa fast att man gör det på ett lättsamt och roligt sätt. Varför tror ni att så många lyssnar på just er podd? För att det är så vanligt med psykisk ohälsa och för att man nog kan relatera till det vi säger i vår podd. Vi bestämde oss ganska tidigt för att vara oss själva och vara ganska liksom nakna i huvudet hur vi är. Är det någon som pratar om sin sjukdom och vi inte kan något om den så är vi väldigt ärliga och säger det.


Har ni något nytt projekt på gång som ni kan berätta om? Ångestbilen är en serie som kommer att gå på SVT play som kommer att släppas i november. Det ska vara lite som ett podd avsnitt fast i film format för vi kommer att plocka upp olika gäster som hoppar in i baksätet. Skillnaden på ångestpodden och ångestbilen är att ångestbilen är lite mer riktat till en yngre målgrupp där vi kommer att fokusera på det 15 åriga jaget hos gästerna. Tova Helgesson är bland annat en gäst. Det kommer ju så klart att handla om psykisk ohälsa och allt som är jobbigt. Fast vi pratar fortfarande på ett väldigt lättsamt sätt. Vad är era mål med ångest podden? Var vill ni komma i er karriär? Målet är ju att liksom kunna sälja ångestpodden som koncept till något annat land, jag menar psykisk ohälsa finns ju inte bara i Sverige sånt är ju väldigt stort här men jag tror det är väldigt vanligt i typ Asien tillexempel där kraven är höga. Så det skulle vara skit häftigt att få göra liksom ångest podden i första hand kanske inom Norge, Finland, Danmark och Tyskland kanske. Fast inte att vi gör det men att någon annan är som vi men att vi ändå säljer det som koncept eftersom det är vår idé. Brukar ni få mycket hat eller är det oftast bra feedback? Inte alls mycket hat! Alltså inte om man jämför med många av våra vänner som bloggar och youtubar och sådär. Men det är nog tack vare vårt ämne tror jag. Att det är lite fel att börja hata på några som bara vill hjälpa andra liksom sen såklart att vi fått lite att vi inte är så HBTQ vänliga. Men det tar vi bara som konstruktiv kritik. Vi vet att vi kanske inte är det alltid. Men vi är ju bara oss själva men vi kan också be om ursäkt om det något som vi gör fel. Ibland kan ju saker också när man säger det landa fel som man inte känner i stunden. Men sen så märker man det, det är ju jag som klipper alla poddar och ibland är jag så fokuserad på att prata så jag tänker inte på hur saker och ting kan landa. Men om vi liksom får kritik så har det ändå inte varit hat utan konstruktiv kritik och det får man bara se som positivt och försöka ta det till sig och be om ursäkt om något landar fel. För det tycker jag är väldigt viktigt att man gör om man trampar någon på tårna, speciellt när det är det här ämnet liksom. Vem har ni mest blivit starstruckt av när ni intervjuat någon?

Oj, jag skulle nog säga att det var Fredrik Wikingsson. Inte för att jag skulle bli starstruckt av honom idag men då var det liksom den största gästen vi hade haft hitills i ångestpodden. Vi startade liksom podden i Januari och vi träffade honom i maj. Då hade vi inte haft så stora gäster med i podden och han har alltid varit en stor förebild för både mig och Ida så vi var så jäkla nervösa. När han typ var på toa innan vi skulle starta så råkade vi öppna en Loka flaska som var typ skakad så det bara sprutade ut vatten över hans telefon och över hela bordet. Så vi bara sprang och hämtade papper och precis när han kom in i rummet då satte vi oss ner och det var som att ingenting hade hänt. Men vi fick sån panik och jag hade gärna velat vara en fluga på väggen som kunde se det som hände. Så det var kaos. Vilken var din favorit att prata med? Oj den är så jäkla svår! Av dom här kända skulle jag, vi har ju inte bara haft kända gäster utan även gäster med en diagnos. Och min favorit är nog Rebecca Anserud som är bipolär. Hon blev jag väldigt berörd av och även Ludmilla Rosengren som driver suicide zero och hon gästade ju för att hennes dotter tog livet av sig när hon var 15 år. Så dom 2 avsnitten har verkligen berört. Men nu tänker jag bara på Therese bara för att du sa det haha men hon är ju ändå en favorit då man har sett upp till henne så länge då hon varit så öppen med sin psykiska hälsa på hennes youtube kanal. Men det är nog ändå Therese , Daniel Paris gillade jag också väldigt mycket.

”Det borde finnas någonstans där man bara pratar om psykisk ohälsa, fast man gör det på ett lättsamt och roligt sätt.”

o o


Träning och hälsa Har du din kropp som fokus och vill hålla dig aktiv för att må bra? Styrketräning är en väldigt populär träningsform som berör olika grupper av människor. Grupper som ägnar sig åt styrketräning är allt från bodybuilders, motionärer, tyngdlyftare osv. Alla dessa grupper använder sig utan styrketräning men på olika sätt och helt olika syften. Det finns så många positiva effekter av styrketräning. Styrketräning stärker skelettet, man blir piggare och mer aktiv och det är en enkel och billig träning då det ej krävs någon speciellt dyr utrustning för att utöva. Men det är så klart väldigt viktigt att man vet hur man ska träna och gör det rätt. Annars är skaderisken väldigt hög och man får inte ut samma effekt eller resultat om man tränar på fel sätt. Ett bra sätt för att få en bra planering och veta vad man ska göra är att ha ett träningsprogram. Då är det bra om träningsprogrammen skiljer sig åt på ett genomtänkt vis. Det är väldigt viktigt att variera sin träning, just för att det ska vara roligt att träna och för att ensidig träning ökar skaderisken. Ett bra tips är att gå till någon träningscoach eller personligtränare som kan hjälpa dig med ett träningsprogram om du är ny så du får rätt övningar och hjälp så det blir ett bra resultat på ett roligt och skadefritt sätt.

Så det viktigaste inom träning är att man ska äta rätt och ha koll på vad man äter. Se till så att man har en struktur på sin träning så den blir så effektiv och rolig som möjligt och ger resultat. Men det viktigaste av allt. Ha roligt och hitta en träningsmetod som du vill fortsätta med och pusha dig själv och dina kamrater!


o HOROSKOP o Vilket stjärntecken är du? Väduren (21/3-19/4)- Väduren är ett enrgiknippe med ett stort känsloliv. Oxen (20/4-20/5)- Oxen är ett stjärnvecken som är stabil och realist. Tvillingarna (21/5-21/6)- Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person. Kräftan (22/6-22/7)- Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta en förälder. Lejonet (23/7-22/8)- Lejonet är en sann ledare, men blir ibland väldigt svartsjuk. Jungfrun (23/8-22/9)- Jungfrun är en analytisk, ofta självmedveten och källkritisk. Vågen (23/9-22/10)- Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga. Skorpionen (23/10-21/11)- Skorpionens främsta tecken är intensiv och passion. Skytten (22/11-22/12)- Stjärntecknet skytten är idealist och sann sökare. Stenbocken (22/12-19/1)- Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd. Vattumannen (20/1-18/2)- Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter. Fiskarna (19/2-20/3)- Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga och slarviga.


YOUTH

Profile for Sundsimage

Youth  

Youth  

Advertisement