Page 1

SUMMER RAE JANSEN I n t e r i o r D e s i g n Po r t f o l i o


WELCOME!


“As a designer I want to create an atmosphere that expresses emotion and leaves a lasting impression. I believe by focusing on holistic-design, innovation, functionality, and sustainability then I will make an impact on society�

-

Summer Rae Jansen


ABOUT ME I was bor n and r aised in South Flor ida. I am gr aduating from Flor ida State Univer sity’s Inter ior Design progr am in May of 2020. I have always attr ibuted my passion as a designer to my family and my exper iences with design as I have grown. I was even more inspired after I studied abroad my fir st semester of college in Valencia, Spain and grew fond of European architecture . I made the decision to be a designer because I love being able to express my creativity through inter ior environments and the challenges that help me grow. I recently became a LEED Green Associate and the education I have received is par amount for design in this er a. The environment is where I find inspir ation, and to me it is substantial that we reduce our impr int in all aspects. I design by specifying wisely and educating clientele; to me this is one step to the solution of creating a more sustainable future . (954)-668-9891 summerraejansen@gmail.com summerraejansen.com

4


EDUC ATION / INVOLVEMENT 2016-2020

Flor ida State Univer sity - Inter ior Architecture and Design Progr am Bachelor s of Science in Inter ior Design

2017- Present

Dean’s List

2018- Present

IIDA Member

2018- Present

ASID Member

2019- Present

LEED Green Associate

Tallahassee , FL

2019 1 st Place / Eco Spa: Community Choice for Most Innovative Design 2018 2 nd Place / Interface Design Char rette: Italo Calvino’s Invisible Cities

EXPERIENCE 2018

Cor gan / Full-time Student Inter n

Dallas, TX

2019

Wilson Associates / Full-time Student Inter n

Dallas, TX

SKILLS • Ability to wor k under pressure • Space planning • Constr uction documents • Time management • Collabor ation • Or ganization • Attention to detail • Research

• • • • • • • •

Revit AutoC AD Photoshop Illustr ator InDesign PowerPoint Excel Specsources


Contents 08

Eco Spa Holistic Wellness A renovation to a big box retailer that awakens the spir its with an intimate inter ior which leaves one feeling mentally, physically, and spir itually awakened.

18

Hong Kong Penthouse High End Residential A luxur y penthouse that fuses sea style with contempor ar y elements to create a stay at home vacation for its tenant.

22

FSU PrimaryHealth Community Center Outpatient Healthcare A contempor ar y healthcare facility owned by Flor ida State Univer sity that is inspired by the community and integr ation of hospitality like elements.

30

Ripple HQ Commercial Office A contempor ar y company headquar ter s that har nesses a fresh inter ior, while maintaining an eco-fr iendly design that suppor ts the wellness of employees.

38

Takamatsu Marketing Kiosk Tr aveling kiosk that uses or ientalism in its architecture with a moder n twist to boost tour ism in the select location.


HOLISTIC WELLNESS

8


1st Place: Community Choice for Most Innovative Design Award

Process Sketches:

10


Eco Spa Holistic Wellness Spa | 52,948 SQ-FT | Tallahassee, FL | 1 Month

Eco Spa is a building restoration project that re-imagined an empty Toys “R” Us. The overarching goal was to create a holistic wellness center that focuses on mental, spiritual and physical wellness. Taking inspiration from humans innate desire to connect with nature, the wellness center creates an experience that allows clients to connect, grow and travel.

Floor Plan - Level 1 24 20

1

21

4

2

19

3

18

5

6

7

17 19

8

16

13 11

15

22 9

23

10

19 14

N

12

NTS

Key: 1 Reception 2 Central Sphere 3 Vitamin Bar 13 Boutique 14 Loading Dock 15 Staff Lounge

4 Thermal Bath 5 The Reservoir 6 Sauna 16 Staff Workspace 17 Private Office 18 Consultation

7 Locker Room 8 Spa Reception 9 Serenity Springs

10 Treatment Room 11 Flotation Bath 12 The Haven

19 Restroom 20 Daycare 21 Café

22 Storage 23 Custodial Room 24 Patio


Central Sphere

12

The architectural structure creates an intimate environment grounded by nature that resembles Tallahassee’s vernacular. Ramps branch from the center to consider usage of stakeholders, while taking them on an elevated journey that directs the user through the space.


Serenity Springs

Serenity Springs Height and organic forms evokes inspiration and relaxation for clients awaiting their treatment. Cascading water and natural light fuse the boundaries between indoors and outdoors, soothing their senses with visual elements and natural sounds. The water surrounding the interior induces clients into a paradisaic state.

The Haven A serene introduction of natural elements subdue stress and begins to engulf the client in a relaxed state of being. The path creates a fluid journey towards the jacuzzi and carves into the treatment room, integrating water as a part of their entire experience.

Levitation Bath

14

The Levitation Bath is located within the spa and offers another haven for clients to renew their physical, mental and spiritual state. The concrete path leads to the circular portal where an existential experience awaits.


The Haven

Levitation Bath


16


The Reservoir The Reservoir allows members to interact amongst others while taking a holistic approach to exercise and relaxation. Recessed LED lights act as a sense of way-finding following the pool creating curiosity to move deeper into the space. Changing planes on the ceiling defines personal and communal zones.


HIGH END RESIDENTIAL

18


Entry / Kitchen Elevation

Master Bedroom / Bathroom Elevation

Master Terrace / Closet Elevation

20

Material Board

Overall FF&E


Courtesy of:

Hong Kong Penthouse Residential | 5,982 SQ-FT | 1.5 Months

Inspired by biophilic elements the design emulates a beach escape to create a tropical modern design. The interior uses natural materials like teak and rattan to balance the neutral color palette. Floor Plan

Reflected Ceiling Plan

NTS

NTS

N

N


OUTPATIENT HEALTHCARE

22


Reception Reception

The entrance Ripple’s new headquarters aspects The entrance is a spaceto that centralizes the reception emulates desk to be of the brand with an illuminated logo wall, sustainable accessible from all points of the room. Thus, making the journeymaterials more and a modern interior. The color palette remainsaccentuate consistentthe with fluid and welcoming. Cove lighting and flooring materials cool tones to subdue the mind of workers and clientele. circular forms and acts as a form of wayfinding for users.

24

Library Portal

As your travel through the portal you arrive in the study area. The angular arches covered in OLED panels creates an ambiance that transports you into a futuristic library.


F S U P R I M A RY H E A LT H COMMUNITY CENTER Outpatient Healthcare | 20,928 SQ-FT | Tallahassee, FL | 2 Months

Welcome to the FSU PrimaryHealth Community Center. The clinic was created to provide healthcare for a community that is inspired safety, comfort and wellness of its stakeholders. A community creates a sense of identity for those who belong to it. This sense is formed with care, trust and valuable relationships. Physicians reflect these characteristics in their practice and treatment facility to create their own communities. 33

Floor Plan - Level 3 29

29 30 25

26 29 17

21

22 11 34 34

21

20

29

20

19 1 17

29

11

21

20

23 25

2

25

29

12

4 5

19

7

6

20

21

9

13

18

10

28 32

18

3

17

11

22 13

9

9

16 8

16

N 15

17

15

Key: 1 Patient Entrance 2 Elevators 3 Cane Detection Area

4 Check-in Kiosk 5 Consultation Area 6 Reception

14

NTS

7 Waiting Room 10 Community Room 8 Children’s Playroom 11 Medical Storage 9 Restroom 12 Art Gallery

13 Portable Equipment 14 Laboratory 15 Specimen Collection

16 Private Office 17 Exam Room 18 Negative Pressure Room

19 Staff Bullpen 20 Procedure Room 21 Behavioral Room

22 Soiled Supply Room 23 Staff Lockers 24 Staff Cafe

25 Staff Restroom 26 Staff Lounge 27 Medical Supply Room

28 Conference Room 29 Custodial Room 30 Electrical Room

31 Server Room 34 Telemedicine 32 Staff Entrance 33 Ambulance Pick-up


Examination Room Typical A neutral color palette will reduce arousal because physical surroundings have the ability to affect our biological processes. The exam room provides flexible seating for providers to maneuver throughout the space. A bariatric bench is used as the guest chair to incorporate universal design elements. The custom millwork has no sharp curves to soften the room and eliminate harm to stakeholders. While positive distractions are installed to boost moods of patients with art and a monitor that displays entertainment and diagnostic results.

Process Sketches:

Waiting Room 26

The waiting room incorporates aspects of hospitality into the space to create a less que like experience. A variety of seating is offered to appeal to different people. While a lowered ceiling with curved arches soften the space and offer a more intimate environment.


Staff Bullpen The Bullpen is a place for staff to refresh their minds. The neutral tones will lower their arousal levels and keep their minds awakened. The interior offers collaboration space for interdisciplinary work between health professionals. The task chairs are ergonomic with sit-to-stand workstations for wellness of employees. Advancements in medicine encourage new innovations therefore telemedicine rooms have been incorporated.

28


COMMERCIAL OFFICE

30


Reception

The entrance to Ripple’s new headquarters emulates aspects of the brand with an illuminated logo wall, sustainable materials and a modern interior. The color palette remains consistent with cool tones to subdue the mind of workers and clientele.

32


Ripple HQ

Company Headquarter | 9,560 SQ-FT | Chattanooga,TN | 3 Months

Ripple Headquarters is a dairy-free beverage company that is produced from yellow peas. The company is eco-friendly as it does not contribute to irrigation (almond milk) nor does it emit methane gas (dairy milk) like its competitors. The design shares values of the company and implements them into the design by creating a sustainable, collaborative and wellness for employees. 

Process Sketches: Architectural structure transformed into an acoustical design feature

Rendered Floor Plan - Level 3

5 9

5 4

8

4

6 8

4

7 2

7

8 1

9

7 3 NTS

N Key: 1 Reception 2 Taste Testing 3 Cafe

4 Private Office 5 Workstations 6 Hoteling

7 Conference Room 8 Collaboration Enclave 9 Short-term Enclave


Workstations

Employee workstations were specifically placed to provide direct sightlines of the Tennessee River. The interior implements acoustical features, window treatments, and ergonomic furniture to maximize the wellness of employees. It uses sustainable product with recycled content in the carpet tiles that ship carbon-neutral, epoxy resin floors and paint with no volatile organic materials. It also incorporates active-chilled beams, which is a heating and cooling system that uses water and replaces an HVAC.

34


Section

NTS

Taste Testing The taste testing bar is located behind the reception to encourage visitors to try Ripple’s delicious beverages. The natural elements in the space emulate the companies ideals of being an eco-friendly brand.


Enclave

36


The Pods

The Enclave

The Pods

The Cove

Ripple is a holacratic organization which encourages collaboration between all of its employees. The Enclave considers this tenet and offers interdisciplinary work zones.

The Pods provides a diverse range of work settings like conference rooms, impromptu meetings spaces and short term enclaves.

The cove is a more intimate space and offers employees a quieter space to take a break or work remotely.

The Cove


MARKETING KIOSK

38


Front

Back 40

Interior


TA K A M AT S U Marketing Kiosk | 400 SQ-FT | 3 Weeks

Each year in October, the town of Takamatsu holds an annual Bonsai Tree Convention at the Ueki center. In preparation for this convention, a kiosk has been created to advertise and market the event. The kiosk will travel around the world to inform visitors about the history of this town and attract potential new tourist to the convention. The concept of the Kiosk is based on one of the nine principles of art in Japan. Shibui is characterized by simplicity and subtly through aesthetic appearance. The kiosk will take on this subtly by mastering linearity, traditional colors, texturized materials and simplicity in form. This kiosk will constitute balance, proportion and symmetry. It will also integrate local culture and aesthetic to pay homage to its origins. Integrating these elements together will make for an informative and dignified kiosk that will be reminiscent of the town of Takamatsu.

3D Model

Process Sketches


(954)-668-9891 summerraejansen@gmail.com summerraejansen.com


THANK YOU!


Profile for Summer Rae Jansen

Interior Design Portfolio  

Interior Design Portfolio  

Advertisement