Page 1

K u n d e M a g a s i n   vinteren 2008

Sulland Gruppen – skaper de gode opplevelsene


Leder Miljø

Arvid Sulland

Konsernsjef

I forrige nr av Sulland Magasinet ga vi uttrykk for glede over at våre bilkjøpere i større og større grad er opptatt av miljø. Kundene er opptatt av bilens CO2-utslipp, partikkelfilter, forbruk m.m. I et stort oppslag i Dagbladet den 22. januar i år skriver journalist Are Borgir «Vent med nybilkjøpet». Det er utrolig hvordan man kan snu ting på hodet. Angivelig kunne det straffe seg å bytte bil nå. Man burde vente da framtidens biler vil bli mer miljøvennlige. Ja selvsagt vil det gradvis (og heldigvis) bli utviklet mer miljøvennlige biler. Når vi påstår at ting blir satt på hodet, baserer det seg på det faktum at volummodellene av det som selges i dag har forbruk på 0,4 – 0,6 l/mil, de fleste har halvert CO2-utslipp i forhold til gamle biler, og partikkelfilter på dieselbiler er snart standard på alle modeller. Når vi vet at snittalderen på den norske bilparken er over 10 år, er det ingen grunn til å oppfordre bileiere til å vente med bilbytte. Journalister så vel som politikere burde snarere stimulere til å bytte ut den gamle «miljø­ bomba» til en med lavere forbruk og utslipp. Derfor bør oppfordringen være; bytt den gamle bilen nå. Kanskje myndighetene også burde bidra med mer konstruktive tiltak for miljøet enn bare å øke avgiftene på bilbruken? Det er faktisk ikke alle som bor i Oslo eller andre byer med gode kollektivtransporttilbud. Mange av oss som bor på bygda hvor det ikke går buss mer enn et par ganger pr. dag er faktisk avhengig av privatbilen. Kanskje det kunne være en ide å øke vrakpanten på gamle biler slik at disse «må bli ­byttet ut». Alle, også staten må være villige til å ta noen kostnader.

Hva er skjedd hos oss I desember 2006 overtok vi Pedersen Auto i Mo i Rana og merkene VW og Audi, i august 2007 kjøpte vi Bodø Bil i Bodø med Audi, VW og Skoda, og i november 2007 overtok vi aksjemajoriteten i Toyota-forhandleren Autoforum på Kongsvinger. I Mo i Rana har vi kjøpt en naboeiendom som nå er under rehabilitering, og vi skal utvide bilhallen for å få bedre utstilling for nye og brukte biler. Vi ruster også opp verksted for å bedre arbeids­ miljøet. I Bodø presenterer vi på annen plass i dette magasinet våre byggeplaner her. Vi gleder oss til å invitere våre kunder til nytt anlegg senhøstes 2008. Vårt mål med denne utvidelsen er økt komfort til kundene våre og vi skal bli en forhandler som leverer best også på service. I Kongsvinger har vi nettopp åpnet vår utvidelse av bilutstillingen. Vårt enorme modellprogram på Toyota krever stadig større plass. Her jobber vi ellers med utvidelse på ca 500 m2 av karosseri, lakk og serviceverksted. Skal vi være best på service, levering og arbeidsmiljø, kreves det rasjonelle og miljøvennlige lokaler og utstyr.

Fornøyde kunder Ja fornøyde kunder og ansatte er det som betyr mest for oss. Er vi i stand til å levere best på det, da skaper vi også gode resultater. Vi jobber med å forsterke merkevaren «Sulland Gruppen». Vi fort­setter derfor utviklingen av våre bilhus, og dere vil etter hvert se noen navnendringer hos oss. Sulland Fondet er blitt en suksess. Det gleder oss at vi kan bidra litt økonomisk til lag og foreninger som gjør en samfunnsmessig stor innsats for barn og unge. Dette er et engasjement vi vurderer å forsterke vår innsats på. Uten frivilligheten vil mye av aktiviteten i lag og foreninger dø. Vi går mot «lysere tider» og vi ønsker dere alle en fin vår og ­sommer . Vi er her for å gi deg en god bilopplevelse. Velkommen !

Arvid Sulland

Sulland Gruppen er et av Norges største privateide

Vi deler ut 350.000 til gode formål !

Vi skal selge 6275 biler i 2008 og omsette for 1,6 MRD kr.

Sulland Gruppen vil hvert år gi støtte til konkrete, positive formål. Derfor har vi opprettet Sulland Fondet.

bilkonsern. Konsernet omfatter totalt 19 aksjeselskaper med til sammen 400 ansatte. Virksomheten er stort sett konsentrert rundt bilbransjen, og det er 14 bilforretninger som representerer 14 forskjellige bilmerker.

Her er noen milepæler   i oppbyggingen av Sulland Gruppen • 2008____ Mekonomen tar over Mekonomen virksomheten på Kongsvinger og Mazda og Hyundai salgsavdeling og ettermarked overflyttes til Glåmdal Motor. • 2007____ Sulland Gruppen overtar aksjemajoritet i Autoforum as, Toyota forhandler på Kongsvinger • 2007____ Sulland Gruppen selger HO Redningstjeneste og Lillehammer Bilhjelp • 2007____ Sulland Gruppen går inn på eiersiden hos Bodø Bil as, Volkswagen, Audi og Skoda forhandler

V i ønsker å bidra med støtte til lokale prosjekter relatert til kunnskap, kultur, idrett og ideelt arbeid som er til glede for fellesskapet og spesielt rettet mot barn og ungdom.

Lag, foreninger eller enkeltpersoner kan søke støtte til alle prosjekter i Sulland Gruppens nærområde, men formålet det søkes støtte til må være i tråd med verdier som troverdighet, allsidighet og nytte. En jury bestående av konsernledelsen i Sulland Gruppen vil fordele midler fra Sulland Fondet vår og høst. Prosjektene offentliggjøres her i Sulland Magasin og på www.sulland.no, der du også finner søknadsskjema og mer informasjon.

Rekrutteringsfilm med suksess !

• 2006____ Sulland Gruppen overtar Pedersens Auto as i Mo i Rana, Volkswagen og Audi forhandler • 2005/06 Sulland Gruppen samlokaliserer til færre og større enheter på Lillehammer, Gjøvik og Hamar og profilerer selskapene under navnet Sulland Gruppen • 2005____ Sulland Bil overtar Citroën salg og verksted på Gjøvik. • 2004____ Lillehammer bilhjelp overtas fra tidligere eiere, Viking Redningstjeneste. • 2004____ Helleberg Bil overtas fra tidligere eiere og blir en del av Sulland Gruppen fra 1. mars. Opel-forhandler. • 2003____ Oddvar Olsen, Elverum og Kongsvinger blir en del av Sulland Gruppen. Mazda-, Hyundai- og Citroënforhandler.Blir Ford-forhandler f.o.m. januar 2004. Avdeling Kongsvinger er Mazda- og Hyundai-forhandler. • 2003____ HO Redningstjeneste AS etableres og overtar franchisedriften av Falken på Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Elverum. • 2002____ Glåmdal Motor overtas fra tidligere eier, Ford- og Suzuki-forhandler. • 2002____ Gardermoen Auto etableres på Jessheim. Ford- og Subaru-forhandler. • 2001____ Lillehammer Auto etableres som Honda- og Suzuki-forhandler. • 2001____ Midtstranda Bil overtas fra tidligere eiere, Ford-forhandler. • 2000____ Auto Net etableres, utvikler og selger web-publiseringsprogrammet EasyPublish, endrer senere navn til Escio. • 1999____ Auto Plan etableres, kort- og langtidsutleie og biladministrasjon. • 1999____ Toyota Lillehammer blir en del av Sulland Gruppen. • 1999____ Sulland Auto etableres ved å skille ut BMW fra Sulland Bil, BMW-, Rover- og Mini-forhandler. • 1995____ Hamar Bil overtas fra tidligere eiere, BMW- og Mini-forhandler. • 1991____ Hamar Auto etableres, Toyota-forhandler. • 1990____ Gjøvik Auto etableres, Toyota-forhandler. • 1984____ Sulland Bil etableres på Gjøvik, Mazda/Hyundai-forhandler.

 Innhold

3 Vi deler ut 350.000 til gode formål 4 Vårpuss og vedlikehold av bilen   gjennom vinteren 5 Bruk kvalitetsolje – det lønner seg 7 Kjøper Mazda nr 34 7 1,2 mill km i Ford Transit 8 Moderne kjøretøy krever skikkelig   fagfolk 9 Ny Toyota Auris X som skolebil 10 Sulland Open 2007 11 BMW i særklasse 11 Escio med nye nettløsninger 12 Sulland Gruppen inn i Nordland 15 Sulland Gruppen flytter Mazda og Hyundai på Kongsvinger 15 Autoforum inn i Sulland Gruppen 16 Reisegavekort til kunder 17 Sulland Gruppen – hva står vi for,   verdier og holdninger 18 Julegrøt til 5000 ! 20 Smånytt 23 Humorhjørnet

Sulland Magasin er et kundeblad for kunder hos Sulland Gruppen. Magasinet utgis i 75 000 eksemplarer og redaksjonen er markedsavdelingen i Sulland Gruppen. Har du spørsmål eller kommentarer, send gjerne en e-post til Birgit Garmager Berntsen, birgit@sulland.no

Daglig leder ved Sulland Gruppen Lillehammer, Esben Haugli deler ut sjekk på kr 10.000,- til Kvam Skolemusikk

Ved første utdeling av Sulland Fondet i 2007, ble bl.a Kvam skolemusikk tildelt kr 10 000,-. Deres søknad om midler til en rekrutteringsfilm skilte seg ut som et positivt tiltak. Denne filmen viste seg å være svært så effektiv og har rekruttert ni nye aspiranter i tillegg til at flere har meldt sin interesse for å bli med. Ved sesongstart i 2006 var det bare to nye aspiranter og mulige tiltak for rekruttering ble diskutert i skolemusikken. Et av korpsmedlem-

mene som går medielinja på videregående lagde en film sammen med en klassekamerat. Filmen ble vist på Kvam Bygdahus i april 2007 og deretter ved skolene. – Filmen tar for seg forholdene på Kvam, men den gir et godt bilde på hvordan det er å være med i korps forteller skolemusikkens leder Venke Sletten til avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Nå vil hun også sende filmen til musikkorpsforbundet slik at den kan brukes i videre rekrutteringsarbeid.

Totalt i 2007 kom det inn 280 søknader og de som ble tildelt er: Juni 2007 Nannestad Idrettslag Håndball jenter 10 år Ull-Kisa fotball Fotball skole/Cup Vinger Fotball Yngres avdeling Grue Idrettslag Fotballgruppa Mål på hjul Hamar Naturskole/Friluftsliv Hamar Janitsjarskole Furnes ungdomsskole Hvite Busser Tematur Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb v/barne og ungdomsgruppa Espa og Tangen Musikkorps Nordbygdarevyens Barne og Undomsteater Vang Jakt- og Fiskeforening Elverum Fotball jenter 10 år Friidrettsklubben Orion Jenter på ski i Sør-Gudbrandsdalen ØTI Innebandy Kvam Skolemusikkorps Follebu Speidergruppe Kor-90 Gjøvik/Toten Gjøvik og Vardal Håndballklubb jenter 13 år Raufoss IL Hopp Ballbinge Reinsvoll Barne-og ungdomsskole Oktober 2007 Valnesfjordhallen, Fauske Prosjekt Kunstgressbane barnefotballen Vestad, Elverum Raumnes og Årnes Idrettslag, Mo i Rana GUTS, barne/ungdomsklubb i Toten Frikirke, oppstart av bandteknikergruppe Ihle 4H Bygging av uteplass ved Sillongen Kapp IF Idrettsskole Ottestad Ski-gruppe Treningsutstyr Mjøsteam rekruttlag skøyter Furnes Håndball barne- og ungdomsarbeid Moelv IL Yngres avd. Nye drakter til 16 lag Sloa-prosjektet Skøyte og Hockeyskole for barn 4 –10 år Kongsvinger Maraton, del av Masteroppgave Lillehammer Ishockey klubb Kristin og Håkons fleridrettsskole Lillehammer jegerklubb jakthelg i Ringebufjellet/Nytt sanitæranlegg Peer Gynt teaterlag/barne- og ungdomsgruppa Gausdal Håndballklubb Aktivitetsdag Lillehammer håndball jenter 18 draktsett Båsmo og Yttern Idrettslag, Håndball piker 12 Ønsker du å søke om midler fra Sulland Fondet? Du finner søknadsskjema på www.sulland.no eller hos din nærmeste forhandler. Søknad sendes Sulland Gruppen, Pb 4064, 2306 Hamar

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8
Vårpuss og vedlikehold av bilen   gjennom vinteren Bruk kvalitetsolje

– det lønner seg ! Det kan være store forskjeller på den prisen du betaler for motor­ olje i dag, og det er en god grunn for det. Når du kjøper olje til en moderne bil, så bør du vite at oljen skal vare i inntil et år, og smøre motoren i 15 – 20.000 kilometer, ja kanskje enda lenger. Vinteren kan være hard mot bilen din. Bilen er en kostbar investering, og du har mye igjen for å spandere litt tid og penger på bedre verdibevaring gjennom stell og vedlikehold. D et vil du i alle fall være glad for den dagen du skal selge den videre eller bytte den inn i en ny bil !

Vask av bilen Gjennom en lang vinter har bilen blitt utsatt for mye salt fra våre veier. Statistikken viser at det brukes dobbelt så mye salt på norske veier nå som for fem år siden. Forklaringen er mildere vintere med mye nullføre. Veisaltet setter seg på bremsesystemet, forhjulstillingen, felger og resten av understellet. Hvis saltet setter seg, vil det etter hvert koagulere og hindre bremsedelene i å bevege seg fritt. Det er viktig å gi bilen en grundig vask for å fjerne saltet – dette er med på å øke bilens levetid og noe du som bileier vil tjene på.

Vaskemaskiner som vasker skånsomt og polerer bilen din Alle synes det er triveligst å kjøre en bil som er skinnende ren og velholdt. Ikke alle er like ivrige på jobben med å holde den slik !S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

I de nye bilhusene på Hamar, Gjøvik og Lillehammer er det nå mulig å kjøpe vask i flere varianter og polering av bil for alle kunder. Det er installert nye og topp moderne vaskemaskiner som bruker helt ny teknologi og nye metoder for å behandle bilene så skånsomt som mulig. Maskinene er utstyrt med kluter i motsetning til de tradisjonelle børstene som ofte kan etterlate riper i lakken. Maskinene har også sensorer som styrer spyling, klutvask, tørking og polering slik at den kommer til over hele bilen. Disse vaskemaskinene er åpne for be­nyt­telse av alle våre kunder i bilhusets åpningstid. Påfyllingsbrikke eller enkeltvask kan kjøpes i resepsjonene på bilhusene. Det er mulig å kjøpe flere typer vaskeprogrammer; fra enkel vask for å få av støv og skitt på bilen din til full vask med underspyling og polering.

Det er uansett viktig med en grundig bilvask i ny og ne. Stig Arntsen jobber som bil­klargjører hos Sulland Gruppen Hamar, han anbefaler å vaske bilen under minst en gang i måneden på vinteren. I tillegg bør du spandere en såpevask på dekkene og spyle de rene så varer felgene lengre. Et lag med polish gjør susen før de settes vekk for vinteren.

Lakkbehandling Lakken er bilens skjold mot et ytre miljø som ofte er både hardt og brutalt. Søle og steinsprut, sur og forurenset nedbør, asfalt og oljesøl – utfordringene er både mange og store! Billakk er som en ujevn overflate, og smuss og luftforurensing setter seg derfor lett fast. Dette fører igjen til at lakken ikke får den glansen den skulle hatt. Moderne biler har lakk av god kvalitet, men som med alt annet, krever også lakk et visst vedlikehold for å få den levetiden som er mulig. Lakk som ikke stelles, kan forfalle overraskende fort. Polering må til da det er nødvendig å få avfettet karosseriet etter en vinter i skitt og salt. – Polering er alfa og omega. Voksen legger seg i porene på bilen og virker beskyttende mot vær og vind. Det er den som slites før lakken. Men den varer ikke evig, og må fornyes et par ganger i året; vår og høst anbefales av våre bilpleiere i Sulland Gruppen. Det ene er utseendet, men smuss og forurensing i kombinasjon med syre i lufta gjør at en oksyderingsprosess starter i lakken. Dette gjør den enda mer matt og uren. Hvis det har gått så langt med lakken på bilen din, trengs det en dyprengjøring med rubbing og polering slik at det helt ytterste lakklaget slipes ned og

originalfargen vises. En slik dyprensende behandling anbefales utført av fagfolk og vi kan hjelpe deg med det i våre bilpleieavdelinger.

Småsår Mindre lakkskader er et tiltagende problem etter at gamle dagers sand stort sett er erstattet med knust stein som strømateriale. Disse små prosjektilene har skarpe kanter som meget lett lager sår og merker i lakkoverflaten. Noe av dette kan du selv utbedre med originallakk du får kjøpt hos oss. – Pass på at skadestedet er helt rent, og at du påfører litt rustdreper før du forsiktig av­slutter med lakken, sier Roger Olsen på Billakk­ avdeling på Bilskadesenteret på Hamar. – Det som er essensielt er å få rengjort bilen grundig før du begynner. Bruk først avfetting, etterfulgt av såpe. Bilen skal ikke stå i direkte sollys mens du arbeider. Varm lakk og behandling er en uheldig kombinasjon.

Innvendig rengjøring Også inne i bilen gjør det seg med en vårpuss. Både tekstiltrekk og andre stoffer blir i løpet av kort tid skitne og nedstøvet i en bil som brukes daglig. Ta deg tid til en skikkelig rensing, og vi tror du blir gledelig overrasket over resultatet ! Glem heller ikke bagasjerommet – mange ganger er det der behovet for en skikkelig ryddeog rengjøringsprosess kan være aller størst! Vi forhandler gode og effektive bilpleie­ midler og det er som regel også mulig å få gode råd med på veien.

D a skal du velge en høykvalitetsolje, og den koster selvsagt mer enn rimelige oljer med dårlig kvalitet som du kan kjøpe i dagligvareforretninger.

Moderne motorer

med de rette spesifikasjoner. Dette hjelper vi deg med å velge.

Peil motoroljen – regelmessig Dagens motoljer varer lenger, og nettopp derfor er det så viktig å sjekke motoroljen og etterfylle motorolje regelmessig. Da oljenivået i motoren er mindre og oljetemperaturen er høyere enn tidligere er det derfor meget viktig at man ikke kjører med lavt oljenivå. Ved for lavt oljenivå blir den gjenværende oljen utsatt for stress og brytes raskt ned, motoren blir utsatt for ekstra slitasje og kan i verste fall resultere i motorhavari. Oppfordringen er derfor om å komme innom og kjøpe en Castrol 1-liters påfyllingspakke som er tilpasset akkurat for din bil, inkludert en trinnvis veiledning i hvordan du raskt og enkelt foretar oljesjekk og påfylling.

Forbrenningsmotorer, så vel bensin- og dieselmotorer er under kontinuerlig utvikling. Nye motorer blir stadig mer effektive, samt at skiftintervallene er økt betraktelig de siste årene. Bilprodusentene er stadig på jakt etter nye legeringer i motorene som reduserer, vekt, slitasje, friksjon, og ikke minst utslipp av skadelige gasser. Samtidig blir bilene mer kompakte, noe som gir reduserte kjølemulig­ heter for motoren i form av mindre oljesump og kjøleanordninger. De forskjellige etterbehandlingsalternativene for avgassene som katalysatorløsninger, resirkulasjon systemer og diesel partikkel filter har utfordret produsentene av smøreolje og krevd nye avanserte formuleringer av motoroljen.

Vi anbefaler motorolje fra Castrol Castrol har utviklet et bredt utvalg spesialmotoroljer takket være Castrol sin dyptgående industrielle erfaring og teknisk samarbeid med ledende produsenter av kjøretøyer over mange år. De vanskelige utfordringer er løst for å sikre optimal beskyttelse av motoren, maksimal virkningsgrad, lavt drivstofforbruk og lang levetid for avgassrenssystemene. Castrol er derfor den anbefalte leverandøren av smøreolje til flere av verdens ledende bilfabrikanter. Da de tekniske løsninger og skiftintervall varierer fra bilmodell til bilmodell er det derfor meget viktig å velge riktig Castrol motorolje

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8
Trenger du leiebil til fjellferien, weekendbil, flyttebil eller bare en ekstrabil? Vi har et bredt utvalg av biler for alle behov!

Få 20 % rabatt på din leiebil nå!

Ta med denne annonsen til et av våre utleiekontorer så gir vi deg 20 % rabatt på leieprisen.

62 55 39 00 62 44 03 55 61 18 39 10

AVIS Elverum tlf: 62 43 26 00 AVIS Lillehammer tlf: 61 26 58 00

Finn Arnesen.

Kjøper Mazda nr 34 !  Trafikkskolene A.F.R. AS Elverum drives av Finn Arnesen og Johnny Floden.

Tilbudet gjelder ut mai 2008

AVIS Hamar tlf: AVIS Rena tlf: AVIS Gjøvik tlf:

Johnny Floden (t.v.) og Kjell Bakken.

F inn A rnesen kjøpte nå sin Mazda nr 34. Den første Mazda (en Mazda 1500) kjøpte hans mor Ester Arnesen i 1970, 3 år etter at Oddvar Olsen startet sitt Mazda-agentur. Hun drev Elverum Trafikkskole i mange år og Finn Arnesen gikk i sin mors fotspor og tok over trafikkskolen i 1980.

For å bli en mer operativ trafikkskole i forhold til å holde teorikurskurs, samkjøre opplæring og å slippe å stå alene i dagens tøffe marked, startet Arnesen og Floden sitt samarbeid i 2000. Finn Arnesen kjøpte i september 2007 sin første dieselbil, nemlig en Mazda6 kombi. Johnny Floden har kjørt annet merke, men byttet i november til en Ford S-Max også det med dieselmotor. Kjell Bakken som er ansatt ved trafikkskolen og har Trysil som hovedområde fikk også i november byttet ut sin bil til en Ford Mondeo

5 dørs diesel. Disse 3 bilene er romslige personbiler med meget gode kjøreegenskaper og god sittekomfort. Da passasjersetet er en kjørelærers arbeidsplass hele dagen så er det veldig viktig at bilen er komfortabel. Det kreves at en bil i dag er driftsikker slik at en unngår driftsstans. Stopper bilen, stopper inntektene. Sulland Gruppen Elverum takker for tilliten vi ble vist da vi ble valgt som billeverandør og vil være med på å bidra til at Trafikkskolene A.F.R. AS får en problemfri hverdag.

1,2 mill km i Ford Transit ! Knut Erik Øvergaard driver Øvergaard varetaxi. Han har en Ford Transit som daglig brukes i tjeneste og som snart har gått hele 1.2 mill km! En kjørelengde som vitner om en solid bil!

Stolt leverandør av verkStedutStyr og forbrukSmateriell til Sulland gruppen

Ø vergaard kjøpte bilen i 1995 og den har trofast gått i trafikk mellom Hamar og Oslo med distribusjon av VG og Dagblad. Han vet ikke hvor lenge han kommer til å ha bilen, men ønsker å kjøre den så lenge det går. Uansett blir det nok en ny Transit til sommeren igjen. Han kjøpte sin første Ford Transit i 1987 og har totalt hatt sju biler av denne modellen. De har alle passert godt og vel 700 000 km før de ble solgt videre. For tiden har han tre andre Ford Transit som går i budtjeneste, den nyeste kjøpte han i juni 2007 av Kjetil Bergum ved Ford Hamar.

Knut Erik Øvergaard (t.v) og Kjetil Bergum er imponert over Transiten som snart har passert 1,2 mill km !S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8
Rektor ved Hamar Katedralskole Ingrid Juul Andersen får formelt overrakt den nye bilen av Arvid Sulland.

Å være lærling innen bilfag gir deg utdanning hvor du får et yrke med fremtid og utfordringer. Moderne kjøretøy krever bedre fagfolk og utdanning innen bilfag er variert, teknisk avansert og stiller store krav til faglig kompetanse.

Moderne kjøretøy krever skikkelige fagfolk  

– vi ønsker deg som lærling i Sulland Gruppen ! B iler er fortsatt mekaniske innretninger, men er i tillegg blitt «rullende datamaskiner». Bil­fagene i dag representerer avansert teknologi, det kreves like mye av kunnskaper om data og elektronikk som av gode gammeldagse mekaniske ferdigheter.

Fordeler ved utdanningen innen bilfaget I tillegg er det mange fordeler ved å ta en utdannelse innen bilfag. Du får lønn under utdanning – i den obligatoriske læreperioden, etterspørsel etter fagfolk vil bare øke og det er lett å få jobb etter endt utdannelse. Du får en jobb med givende arbeidsoppgaver og godt arbeidsmiljø. Etter endt læretid og ved eventuell fast ansettelse er mulighetene for videreutdanning stor. Dagens biler og faget endrer seg stadig i takt med den teknologiske utviklingen og Sulland Gruppen kan tilby gode utviklingsmuligheter. De største bilimportørene ønsker at deres fagarbeidere spesialiserer seg innen det enkelte bilmerke og har egne program for utdanning og opplæring. Sulland Gruppen tilbyr læreplasser innen fagområdene: • Reservedelsekspeditør • Bilmekaniker, lette kjøretøy • Bilskadereparatør • Billakkerer • Kontor- og servicefagS u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

Utdanningsmuligheter: Skole 1 år: • VG1 Teknikk og industriell produksjon • VG2 Kjøretøy eller VG2 Bilskade og lakk

• • • •

Reservedelsfaget Hjulutrustningsfaget Motormekanikerfaget Motorsykkelfaget

Etter endt VG2 Kjøretøy må du ha 2 år læretid hos bedrift innen et av fag­ områdene: • Bilfaget lette kjøretøy • Bilfaget tunge kjøretøy

Etter endt VG2 Bilskade og lakk må du ha   2 års læretid innen fagområdene: • Billakkerer faget • Bilskadefaget • Karosserimaker faget

Ny Toyota Auris X som skolebil Hva gjør en bilmekaniker, lette kjøretøy ? Feilsøker, reparerer, vedlikeholder og kontrollerer biler til og med 3,5 tonn totalvekt. Du lærer om motor, elektronikk, elektriske anlegg, drivverk, bremser, styring, hjulstilling m.m. Du bruker avansert elektronisk utstyr for å matche de komplekse systemene i dagens biler.

Hva gjør en bilmekaniker, tunge kjøretøy ? Feilsøker, reparerer, vedlikeholder og kontrollerer lastebiler, busser osv. over 3,5 tonn totalvekt. Du lærer om motor, elektronikk, elektriske anlegg, drivverk, trykkluftbremser, styring, luftfjæring, hjulstilling m.m. Du bruker avansert elektronisk utstyr for å matche bilens omfattende elektroniske systemer.

Hva gjør en bilskadereparatør ? Reparerer skader på karosseri, understell, hjuloppheng, styring m.m. Du lærer bl.a. om de forskjellige materialene, om varmebehandling, sammenføyningsmetoder, retting av skader på karosseriet, skifting og tilpasning av deler, rustbeskyttelse, avanserte måle- og strekkutstyr.

Toyota Norge og Toyota for­ handlerne i Norge har gått sammen om en gavepakke til norske yrkesskoler innen bilfag. 51 flunkende nye Toyota Auris X med avanserte D-CAT motorer blir delt ut på landsbasis. Dette blir gjort for å bedre tilbudet til kommende bilmekanikere og for å knytte nære kontakter mellom Toyota forhandlerne og skolene lokalt. Sammen med overlevering av bilene er det også inngått samarbeids­ avtale mellom den enkelte skole og Toyota forhandleren som inneholder teknisk hjelp, elevutplassering og videreutdanning av lærere. De fire Toyota forhandlerne i Sulland Gruppen overleverte skolebilene i februar og skolene som har fått ny bil er: • Sentrum videregående skole, Kongsvinger • Hamar Katedralskole • Lena videregående skole • Vargstad videregående skole, Lillehammer

Ved overrekkelsen på Gjøvik ble det underskrevet en intensjonsavtale med en av elevene ved Lena videregående skole om lærlingeplass fra høsten. Adrian Eriksen har vært utplassert fra skolen hos Sulland Gruppen Gjøvik dette året og begynner som lærling i august. Her sammen med ettermarkedsleder Tom Sørli (t.h.)

Hva gjør en billakkerer ? Utfører reparasjonslakkering, omlakkering og spesiallakkering. Du lærer om lakktyper og -oppbygginger, miljøkrav, blanding av lakk, fargelære, kreativitet, verneutstyr, kostnads­ beregning m.m.

Hva gjør en reservedelsekspeditør ? Jobber med salg av deler og tilbehør, markedsføring internt og eksternt, kunde­kontakt, lagerstyring, logistikk m.m. Du lærer om kjøretøyers oppbygging, valg av riktige deler og tilbehør, datasystemer, kundevei­ledning, lagerhold, varebestilling, økonomi­styring m.m.

Hva gjør en kontor/servicemedarbeider ? Fakturering, arkivering, bestilling, sentralbord er noen av mange oppgaver en kontor- eller servicemedarbeider kan ha.

Ivrige elever og lærere ved Vargstad videregående skole tok i øyesyn den nye bilen fra Toyota Sulland Gruppen Lillehammer.

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8
Sulland Open 2007 For å få minst mulig ventetid valgte vi «shortgun»start på turneringen. Det var godt vi fikk en tidlig start, for utpå dagen ble vinden en utfordring. Sulland Gruppen er sponsor på hull 7 som er et par 3 hull ned mot Mjøsa. Vi arrangerte også i år en «hole in one»-konkurranse slik vi har gjort under tidligere Sulland Openturneringer. Premien var en ny Ford Mondeo 2,0 TDCi 130 hk Diesel Titanum stv, men det var ingen som klarte å vinne denne. Det var allikevel mange glade vinnere; de tre beste i hver klasse ble premiert.

BMW motorfestival Høsten 2006 fikk Daniel en forespørsel fra Nor Autolakk om han kunne bygge en bil de kunne stille ut på motorfestivalen i april 2007. Ettersom hans BMW var et tilnærmet ferdig bygg i den standard de ville ha, falt naturligvis valget på å gå videre med den. – Etter flere måneders arbeid, og mye perfeksjonering endte jeg opp med en bil som vakte stor interesse både i Norge og Sverige, sier Daniel. – Og jeg må takke både Nor Autolakk som er importør av «House of Kolor» og har satset en del på denne bilen i tillegg til airbrushekspert Ivar Aasland (www.aasdesign.no) som har hjulpet til med lakkering av de hvite propanflammene på sidene. I tillegg er jeg fast kunde hos BMW Hamar hvor jeg har fått super service på delelageret gjennom hele prosjektet.

Turneringsformen var «Stableford» og det ble konkurrert i tre klasser: Herrer kl A: hcp. 0-20,0 Herrer kl B: hcp 20,1-36,0 Damer hcp. 0-36,0

Sulland Open 2008 arrangeres lørdag 31. mai på Atlungstad Golf. Ønsker du mer informasjon se www.sulland.no eller send en e-post til post@sulland.no

Spesifikasjoner om bilen Nesten alt på denne bilen er modifisert. Den har helt ny Costum Candylakk fra «House of Kolor», ombygd komplett front til e46 coupe/ cab og breddede skjermer a’la e30 M3. I tillegg er BMW`n utstyrt med 8x18” og 9x18” TSW kayalami crome felger med 235/40/18 foran og 265/35/18 bak og klarglass frontlamper med xenon og angeleyes. Den er videre utstyrt med splittet eksosanlegg som drar 2x3,5” på hver side bak og lumma

BMW i særklasse

cl1-e46 frontfanger og lumma cl1-e36 bakfanger. BMW`n har fått lexus-look baklamper, competition-spoiler, pioneer DVD-spiller med touchscreen, og surroundsound playstation 2 med karaoke samt mye, mye mer! Bilen står nå parkert for sesongen – den kjøres ALDRI om vinteren ! Daniel er til daglig eier og driver av Korsbakken Auto i Romedal og jobber hoved­saklig med skadereparasjoner/lakk, men tar også «customjobber», som f.eks denne BMW’en.

Har du en spesiell bil du ønsker å presentere her i   Sulland Magasin ?  Dette kan sendes til post@sulland.no eller Sulland Gruppen, Pb 4064, 2306 Hamar.

Sulland Open 2007 ble avviklet lørdag 25. august på Atlungstad Golf og det var også en av de første store turneringene på denne banen som ligger idyllisk til ved Mjøskanten.

Daniel Øyvind Sæther har en BMW som har vakt stor interesse både i Norge og Sverige; en 1995 modell BMW M3 cabriolet (fabrikk M3) som han i hovedsak har bygget, modifisert, designet og lakkert selv.

– Jeg trives som plommen i egget med yrket mitt og har tenkt å holde på i mange år med dette !

Escio med nye nettløsninger Escio AS er et IT-selskap i Sulland Gruppen med hovedfokus på utvikling og salg av publiseringsløsningen EasyPublish CMS, som benyttes som motor i små og store nettbaserte løsninger. Våren 2008 jobber vi med mange spennende prosjekter: Egmont – Utvikling av portal for online oppgaveløsning (kryssord, sudoku m.m.)

Resultater: Leaderboard i klassen A Herrer hcp 0-20,0

HCP SH

1 2 3

13,8 14,7 14,3

RASMUSSEN, Jarl (13) HOVDE, Erling (42) JUVKAM, Erik (50)

Leaderboard i klassen C Damer hcp 0-36,0

POS NAVN

15 16 16

HULL

Total

F F F

33 32 30

POS NAVN

1 2 3

HCP SH

TAJET, Kathrin Margaret T (62) 27,6 SNEKKEVIK, Vigdis (54) 18,6 DYSTHE, Lillian (26) 20,1

30 21 22

HULL

TOTAL

F F F

26 18 18

job2mobile – utvikling av en omfattende tjeneste for matching av stillingsutlysninger og arbeidssøkere/kandidater med integrasjon mot mobiltelefon.

Etablering av internett, intranett og ekstranett for det største forbundet i LO. Løsningen vil også omfatte hjemmesider til nesten 650 lokale fagforeninger.

Leaderboard i klassen B herrer hcp 20,1-36,0

10

POS NAVN

HCP SH

1 2 3

HAUG, Frode (80) SVEUM, Terje (3) STRAMRUD, Arild (83)

32 22,8 22,5

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

35 25 24

HULL

TOTAL

F F F

39 37 33

Sulland Open 2008 arrangeres lørdag 31. mai på Atlungstad Golf. Ønsker du mer informasjon se www.sulland.no eller send en e-post til post@sulland.no Se www.escio.no for mer informasjon.

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

11


Sulland Gruppen inn i Nordland Sulland Holdning AS kjøpte i august 2007 90% av aksjene i Bodø Bil A/S, som er Volkswagen Audi og Skoda forhandler i Bodø. Solfrid Rystad sitter på de resterende aksjene gjennom sitt selskap Rystad Bil. Bakgrunn Bodø Bil A/S ble overtatt av Bodø Bil Holding A/S i 2004 og selskapet har i perioden vært ledet av Solfrid Rystad. Solfrid har ledet og utviklet selskapet organisatorisk og økonomisk til å bli en solid og trygg arbeidsplass for de

Solfrid Rystad, Daglig leder ved Bodø Bil as.

ansatte. Bodø Bil A/S har 31 ansatte med lang erfaring innen salg og service. Selskapet omsatte for ca 110 mill. kroner i 2007. Når tidligere eiere valgte å selge seg ut av selskapet er dette et resultat av den utvikling man ser i bransjen, med større og sterkere eiere og hvor volum og kompetanse er nøkkelord for å kunne møte en stadig tøffere konkurranse.

– Vi har ikke gjort store endringer i organisasjonen i selskapet, men har styrket både salgs- og ettermarkedsiden. Solfrid Rystad fortsetter som daglig leder og det har vært en viktig faktor i våre forhandlinger i forbindelse med overtakelsen avslutter Sulland. Det er Øyvind Sulland (41) som er styreleder og ansvarlig for Audi, Volkswagen og Skoda satsingen i Sulland Gruppen.

Ledende aktør

Bygger ut i Bodø

Vi skal være en ledende aktør innen bilbransjen i Norge, og med de merkevarene som Audi, Volkswagen og Skoda representerer, vil investeringene vi har gjort i Nordland være viktig for å sikre oss denne posisjonen, sier Arvid Sulland. Bodø Bil A/S har fortsatt et stort utviklingspotensiale, og vi vet at dette vil være en lønnsom investering for oss med de mulig­ hetene som ligger i markedet i Nordland. Vi vil utvikle de selskapene vi har i Nordland sammen.

Sulland Eiendom har store planer for bilanlegget i Bodø, og her ser dere litt av våre utbyggingsplaner. – Vi skal bygge ny bilutstilling og utstyrsbutikk på til sammen ca 1300 m2. I tillegg skal vi rehabilitere hele det gamle anlegget for å øke komforten for kunder og ansatte sier konsernsjef Arvid Sulland. Prosjektet er kostnadsberegnet til 25 mill og skal etter planen stå ferdig høsten 2008 sier han. – Da er vi klare til å ta opp kampen om nr.1 posisjon i Bodø avslutter Øyvind Sulland.

Pedersens Auto as, Mo i Rana Sulland Holdning kjøpte alle aksjene i Pedersens Auto as av Masi Holding as og Tosø Holding as ved årsskiftet 2006/2007. Pedersens A uto ble etablert i 1964 som forhandler for Volkswagen av Gunnar Pedersen, far til tidligere eiere, Magne og Tony Pedersen. I 1975 ble Audi innlemmet i bilsortimentet.

Solid markedsposisjon

Stort potensiale

Firmaet har hatt en solid markedsposisjon i Rana-distriktet i over 40 år, og har spesielt vært sterke på service og ettermarkedsiden. Pedersens Auto as har 22 ansatte med lang erfaring innen salg og service. Selskapet omsatte for ca 80 mill. kroner i 2007. Bedriften har siden etableringen i 1964 utvidet bygningsmassen i flere trinn, og siste utvidelse ble gjort i 1997, da man foretok en fullstendig oppgradering av hele anlegget. Pedersens Auto eide også Volkswagen- og Audiforhandleren Bodø Bil i Bodø i perioden 1990 til 2004.

Det var helsemessige årsaker som gjorde at tidligere eiere ønsket å tre tilbake. Tony og Magne ønsket å overdra virksomheten til en kjøper som er finansielt sterk, som har god innsikt og erfaring i bilbransjen, og som derved skal kunne videreutvikle bedriften til beste for kunder og ansatte. – Vi ser potensialet i Pedersens Auto as og vet at dette vil være en lønnsom investering med de mulighetene som ligger i markedet på Helgelandskysten. Kenneth Rabben er ansatt som ny daglig leder, men ellers er det ingen planer om store endringer i organisasjonen hos Pedersens Auto as, da forretningen er veldrevet og har meget god organisasjon.

Dagens bilanlegg i Bodø står foran store forandringer. Hele det gamle anlegget skal rehabiliteres og utvides med 1300 m2.

12

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

13


gjensidige.no/fordel gjensidige.no/fordel gjensidige.no/fordel gjensidige.no/fordel

DET DET LØNNER LØNNER SEG SEG � � DET LØNNER SEG �STED SAMLE ALT P� ETT SAMLE ALT P� ETT STED SAMLE ALT P� ETT STED

O ddvar O lsen har hatt en avdeling i Vardås-vegen som har forhandlet Mazda og Hyundai samt vært Mekonomen forhandler på Kongsvinger. Fra 1. februar 2008 flyttet Sulland Gruppen Mazda og Hyundai virksomheten ned til Glåmdal Motor ved Osloveien.

Mekonomen solgt

Ogs� forsikring, bank og sparing Ogs� forsikring, bank og sparing Vi har forsikring, Norges første fordelsprogram for bank, Ogs� bank og Ogs� bank og sparing sparingfor bank, Vi har forsikring, Norges første fordelsprogram

forsikring og sparing. Prinsippet er veldig enkelt. Jo Vi har Norges første fordelsprogram for forsikring og sparing. Prinsippet er veldig enkelt. Jo Vi harprodukter Norges første fordelsprogram for bank, bank, flere du samler hos oss, desto mer forsikring og sparing. Prinsippet er veldig enkelt. flere produkter du samler hos oss, desto mer Jo forsikring og sparing. Prinsippet er veldig enkelt. Jo penger sparer du. flere produkter du samler hos oss, desto mer penger sparer du. flere produkter du samler hos oss, desto mer For mer informasjon om v�rt fordelsprogram, penger du. penger sparer du. For mersparer informasjon om v�rt fordelsprogram, A20284 A20284 T4M T4M A20284 11.07 11.07 A20284 T4M 11.07 T4M 11.07

Sulland Gruppen flytter Mazda   og Hyundai på Kongsvinger

ring 03100 eller g� inn p� gjensidige.no/ For mer informasjon om v�rt fordelsprogram, ring 03100 eller g� inn For mer informasjon om p� v�rtgjensidige.no/ fordelsprogram, fordel ring 03100 eller g� inn p� gjensidige.no/ fordel ring 03100 eller g� inn p� gjensidige.no/ fordel fordel

www.continental.no

En stopper i verdensklasse

Mekonomen Norge AS har overtatt Mekonomen virksomheten og vil fortsette denne i lokalene i Vardåsvegen, mens Mazdaog Hyundai forhandlervirksomheten ble overført til Glåmdal Motor AS fra 1. februar 2008. De som tidligere har jobbet med

Mekonomen vil bli ansatt i Mekonomen Norge AS, og du vil fortsatt finne dem i Vardåsvegen.

Ole-Jakob Mo (t.v.) og Lars Erik Fremming gleder seg til å selge Mazda og Hyundai i Osloveien. Her sammen med daglig leder Reidar Bekken (i midten).

Mazda, Hyundai, Ford og Suzuki Glåmdal Motor tar over Mazda og Hyundai bilsalg, verksted og delesalg. – Vi tar selvsagt også med oss ansatte fra avdelingen til Oddvar Olsen som sitter på kompetansen for de to merkene, og mener vi ved denne sammenslåingen blir i stand til å gi deg som kunde bedre service og komfort i vårt flotte anlegg, sier daglig leder Reidar Bekken, ved Glåmdal Motor. Glåmdal Motor kan derfor nå ønske velkommen til et utvidet og nyoppusset

anlegg. Salgshallen har blitt betydelig utvidet, og hele anlegget er blitt oppgradert til et bil­varehus. Her kan du nå velge mellom Mazda, Hyundai, Ford og Suzuki med bilsalg, verksted og delesalg for alle merker, og i tillegg et kjempeutvalg i brukte biler.

Autoforum inn i Sulland Gruppen Autoforum AS har siden 1993 vært Toyota forhandler på Kongsvinger, og har hele tiden drevet en solid forretning. S elskapet har vært ledet av Kay Eriksen som styreleder og Terje Bakken som daglig leder. Disse har ledet og utviklet selskapet organisatorisk og økonomisk til å bli en solid og trygg arbeidsplass for de ansatte. Autoforum har i dag 21 ansatte med lang erfaring innen salg og service. Sulland Holdning AS overtok aksjemajoriteten i Autoforum AS i oktober 2007. Når eierne nå velger å selge seg ned i selskapet, er dette et resultat av den utvikling man ser i bransjen, med større og sterkere eiere og hvor volum og kompetanse er nøkkelord for å kunne møte en stadig tøffere konkurranse. Kay Eriksen vil gjennom sitt holdingselskap KHE Holding AS, fortsatt sitte som aksjonær i selskapet. – Med den sterke posisjon Toyota har både i Norge og i vår region, vil dette være en viktig investering for å beholde denne posisjonen, sier Arvid Sulland.

Ombygging Autoforum har akkurat avsluttet utvidelse av bilhallen for å få bedre plass til den store bredden i Toyota sitt modellprogram, og samtidig øke servicen overfor kundene. Nå legges planene for ombygging og utvidelse av karosseriverkstedet på Autoforum. Kapasiteten på karosseri- og lakkavdelingen vil bli styrket, og vi skal bli ledende leverandør av skadereparasjoner i Glåmdalsregionen.

Ny daglig leder snart på plass Morten Engen er ansatt som ny Daglig leder. Han kommer fra Garvik i Nord-Odal, og har lang erfaring fra Toyota organisasjonen. – Vi har ingen umiddelbare planer om store endringer i organisasjonen i selskapet, ut over

styrking av salgs- og markedssiden, sier Sulland. – Autoforum AS har fortsatt et stort utviklingspotensiale, og vi vet at dette vil være en lønnsom investering for oss med de mulighetene som ligger i markedet i Kongsvinger. Fra før eier vi Toyotaforhandlerne på Gjøvik, Lillehammer og Hamar, og vi vil utvikle disse selskapene sammen. Arvid Sulland vil være styreleder og fortsatt ansvarlig for Toyota satsingen i Sulland Gruppen. – Vi gleder oss til å være med på å videreut­ vikle Autoforum AS og samtidig styrke vår posisjon på Toyota avslutter han.

Deleekspeditør Jan Terje Bergersen (f.v), delelsjef Ola Trøftmoen og serviceleder Bernt Moe ved Autoforum as har nå blitt en del av Sulland Gruppen.

Norges mest kjøpte dekk

14

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

15


Reisegavekort til kunder

– hva står vi for, verdier og  holdninger

Alle kunder som handler bil eller har bilen sin på et av våre verksteder,   får med seg et skjema hjem. Det er 5 enkle spørsmål om hvor fornøyd   du som kunde er etter besøket hos oss, og mulighet  for å skrive kommentarer og tilbakemeldinger.   Hver måned trekkes det ut en vinner   av innsendte responsskjemaer.

Siden starten av Sulland Bil på Gjøvik for snart 25 år siden har Sulland Gruppen opplevd stor utvikling.

Vinneren premieres med et reisegavekort på kr 10.000,-

Juni 2007

bedre!

1. Hvordan

g med oss e kunder, d. ingen

Ny leverandør av reisegavekort

yd Svært fornø din?

erte rnøyd k når du lev jonen du fik d informas fornøyd me du er an 2. Hvord

ke

best.

vi har gjo arasjonen yd med rep er du fornø

Svært misfo

Annet mer

Rita Bratterud, 2864 Fall Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Gjøvik

t igjen bilen inn og hente

yd Svært fornø n på bilen? de ska d bindelse me rnøyd t fra oss i for Svært misfo n du har fåt behandlinge er du med yd nø for 3. Hvor yd Svært fornø nde hos rnøyd d å være ku Svært misfo yd er du me hvor fornø traktning, be i t tat 4. Alt

uppen? Sulland Gr

yd Svært fornø

rnøyd

Svært misfo

kjenner? til noen du befale oss 5. Vil du an

synlig

Svært sann nnsynlig

Svært lite sa

September 2006:

Vinnere siden forrige Desember 2006

Kirsten Nordland, 2830 Raufoss Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Gjøvik

Bjørn Åke Persson,   2406 Elverum Kunde hos Ford, Sulland Gruppen Hamar

Oktober 2006

Januar 2007

Per Engh, 2614 Lillehammer Kunde hos Lillehammer Karosseri & Lakk

November 2006

Trond Ola Trøftbråten,   2120 Sagstua Kunde hos Ford, Sulland Gruppen Kongsvinger

16

Via Ferieverden er vår nye sam­ arbeidspartner som leverandør av reisegavekort. Dette er et lands­ omfattende reisebyrå med avdelings­ kontorer over hele Norge. Sulland Gruppen har vokst og den geografiske spredningen har blitt større. Kundene som vinner reisegavekortene kan benytte det i hvilken som helst av Via Ferieverden`s avdelinger i landet. På den måten vil du som vinner få den beste service ved et reisebyrå som kan tilby alle typer reiser.

S u l l a n d M a g a s i n

Sulland Magasin:

sser u synes pa rnativet d e lt ra a sv å din? Kryss av p rt på bilen

Rolf og Anne Marie Hansen, 2050 Jessheim Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Hamar

Februar 2007

Jarle Holtet, 2318 Hamar Kunde hos Mitsubishi, Sulland Gruppen Gjøvik

1 / 2 0 0 8

Mars 2007

Asbjørn Medby, 2651 Østre Gausdal Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Lillehammer

April 2007

Vidar Grønsveen , 2312 Ottestad Kunde hos Ford, Sulland Gruppen Hamar

Mai 2007

Rune Egil Haugstulen, 2634 Fåvang Kunde hos Opel, Sulland Gruppen Lillehammer

Sulland Gruppen

Juli 2007

D et har etter hvert blitt mange merkevarer under samme paraply. Med de nyeste tilskuddene til konsernet i nord: Bodø Bil og Pedersens Auto, har det også blitt større geografisk spredning. Vi har sett utfordringen ved å bygge kjennskap til det enkelte firma i tillegg til å bygge opp rundt produktene i firmaet. Arbeidet med å bygge merkevaren Sulland Gruppen har pågått i flere år, men i forbindelse med samlokalisering av selskaper i nye bilhus i 2005/2006, har vi valgt å bygge merkevaren Sulland Gruppen enda sterkere.

Dette for bl.a. å lette kommunikasjonen til deg som kunde. Vi ønsker å skape trygghet for våre kunder ved at dere ikke bare har deres lokale forhandler bak dere, men hele Sulland Gruppen. Vi har satt oss høye mål og ønsker at Sulland Gruppen skal være en ledende bilorganisasjon og skape verdier gjennom kundeinnsikt og gode opplevelser. Vår visjon er å være den ledende bilforhandlerorganisasjonen i Norge. Vi skal være en virksomhet som blir sett opp til i kraft av hva vi presterer med hensyn til ansatte, kunder, samfunnet, konkurrenter, leverandører og resultater.

Åge Ødegård, 2335 Stange Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Hamar

August 2007

Kjetil Kjærnet, 2407 Elverum Kunde hos Oddvar Olsen, Sulland Gruppen Elverum

September 2007

Kjell Smestad,   2653 Vestre Gausdal Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Lillehammer

Okotber 2007

Henning Thorvaldsen, 2060 Gardermoen Kunde hos Ford, Sulland Gruppen Jessheim

November 2007

Louise Galgum, 2317 Hamar Kunde hos Toyota, Sulland Gruppen Hamar

Desember 2007

Våre hovdemål er: A nsatte

Vi skal ha bilbransjens mest fornøyde medarbeidere K under

Vi skal ha bilbransjens mest fornøyde kunder M arked

Vi skal være ledende i de markeder vi er representert R esultater

Vi skal ha bransjens beste resultater

Henny Klara Enger Græsmo,   2216 Roverud Kunde hos Ford, Sulland Gruppen Kongsvinger

Januar 2008

Odd Olav Solbakken, 2390 Moelv Kunde hos Mazda, Sulland Gruppen Gjøvik

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

17


Julegrøt til 5000 ! I følge norsk lov er du forpliktet til å ha Ansvarsforsikring på bilen din. Utover denne tilbyr If forsikring tre forskjellige dekninger: Mini (delkasko), Standard (kasko) og Super.

Fordeler ved Sulland Forsikring: • Egenandel kr 4000,-, • Gyldighet 12 mnd. • Dekningsomfang: Ansvar og Kasko Pluss. • Leiebil så lenge du er uten bil etter en skade • Du får ny bil hvis skaden er over 60% av bilens anskaffelsespris, og bilen yngre enn 3 år. • Dersom bilen er eldre enn 3 år og du får en skade over 60% av gjenanskaffelsesverdi utbetales gjenanskaffelsesverdi + 15%.

Ved en skade i forbindelse med et biluhell samarbeider If med ditt lokale verksted i Sulland Gruppen. Sammen behandler vi skader daglig og kan gi gode råd for hvordan skadene kan begrenses. Husk å fylle ut skademelding på stedet dersom det er flere involverte parter. Notér navn på vitner og ta gjerne bilder.

I samarbeid med I f forsikring tilbyr Sulland Gruppen deg spesialpris på forsikringen når du kjøper bil. Forsikringen kan kun tegnes når du kjøper bilen hos oss. Dette er markedets beste tilbud på inntil 8 år gamle biler !

Betingelser for å få Sulland Forsikring: • Bilen ikke er eldre enn 8 år gammel (førstegangs registrert etter 1.1.2000) • Bilen er under 3,5 tonn • Registrert på privatperson og at • Forsikringen kan kun tegnes når bilen kjøpes hos Sulland Gruppen.

V i sendte ut drøyt 37 000 julekort/invitasjoner til våre kunder. 6. desember braket det løs hos alle forhandlerne. Bortsett fra Autoforum og våre to forhandlere i nord som planlegger tilsvarende arrangement neste jul. Det har aldri blitt servert så mye rømmegrøt og spekemat som i år! Vi hadde til sammen besøk av over 5000 kunder i jule-

stemning. Det ble spist bortimot 700 kg rømmegrøt og nesten 5000 porsjoner spekemat. Glåmdal Motor og Oddvar Olsen på Kongsvinger har laget en liten vri på arrangementet og serverte risengrynsgrøt til sine kunder. De besøkende koste seg og satte pris på serveringen og arrangementet. Dette har blitt en tradisjon som står sterkt hos våre butikker og for mange kunder er dette årets julebord. De kommer tidlig og sitter lenge. Treffer

venner og bekjente og bruker dagen hos sin forhandler. Mange benyttet anledningen til å ta service på bilen og bruker ventetiden til å komme i julestemning. Det ble til og med skrevet noen kontrakter på bil denne dagen. For oss som jobber i Sulland Gruppen er også dette et morsomt arrangement som krever litt ekstra, men som er et avbrekk i den vanlige arbeidsdagen. Et slikt arrangement gir oss også mulighet til å treffe våre kunder på en litt annen måte enn til vanlig.

Ferskvann | feb 08

Tradisjonen tro arrangerte forhandlerne i Sulland Gruppen førjulsdag med julegrøt for sine kunder i desember. Denne gangen ble det stor­ innrykk!

Drømmer du om ny bil? - snakk med oss om finansieringen Vi har fleksible løsninger og gode betingelser. Vi sørger for rask behandling av lånesøknaden din. Kontakt ditt nærmeste Sparebanken Hedmark-kontor.

Praten gikk ivrig ved bordet.

18

S u l l a n d M a g a s i n

Salgshallen var dekket til fest hos Sulland Gruppen Lillehammer.

1 / 2 0 0 8

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

19


Smånytt om bil

Hyundai H1 erstattes av TQ

bensinrekkemotor på 306 hk og i tillegg leveres X6 med to treliters rekkesekser dieselmotorer på hhv 286 hk og 235 hk. BMW X6 lanseres i løpet av 2008.

Den nye BMW M3 Sedan BMW M3 sedan er både en sportsbil med fire dører og fem seter og en sedan som kjører som en fullblods sportsbil. Den kombinerer en fullkommen kjøreopplevelse med enestående dagligdags allsidighet uten å inngå kompromisser på noen områder. BMW M3 deler V8motoren (420 hk), det brukerdefinerte biloppsettet og den umiskjennelige lyden med BMW M3 Coupè, men kan også skryte av

Audi A3 Cabriolet kommer med våren Audi A3 Cabriolet er en kompakt kabriolet med en tydelig profil preget av sportslighet, teknologi og proppfull av utstråling. Taket kan slås opp og ned på bare ni sekunder og tar svært lite plass når det er sammenfoldet. Den har et karosseri av ultrakraftig stål som gir maksimal stivhet og kollisjonsbeskyttelse og en front dominert av den karakteristiske Audigrillen med fiberoptikk og LED-lys. Baksete­ ryggen kan slås ned, enten halve eller hele setet slik at bagasjerommet på 260 liter kan utvides til 674 liter. Ved lanseringen kommer Audi A3 Cabriolet med to dieselmotorer og to bensinmotorer, samtlige med turbolading og siste generasjon direkte innsprøyting. Bilen kommer til Norge i april og vil koste fra kr 329.000,-.

BMW X6 Verdens første Sports Activity Coupè. BMW X6 er en kombinasjon av en stor coupè og en sportsbil. Opplevelsen av å kjøre den nye firehjulsdrevne bilen er like unik som dens konsept. X6 kommer sammen med en annen verdenspremiere: Dynamic Performance Control, et system som tillater fullvariabel kraftfordeling på bakakselen og som gir X6 maksimal smidighet og perfekt veigrep. BMW X6 lanseres med fire forskjellige motorer: den nye Twin Turbo-motoren med High Precision Injection (407 hk), en treliters seksylindret

generøse innvendige mål, enkel adgang til alle seter og et stort bagasjerom. M3 Sedan vil også komme i salg i Europa i løpet av 2008.

Citroën C5 er her i helt ny drakt. Citroën C5 kommer nå større og mer luksuriøs enn tidligere. Det er tydelig at man har latt seg inspirere av storebror C6 både når det kommer til design og teknikk. Linjene er langt mer elegante enn på dagens utgave og størrelsen har økt såpass at C5 nå hører hjemme blant de største i klassen. Totallengden for sedanen har vokst med fire centimeter til 478 centimeter og også bredden og høyden er mer sjenerøs enn tidligere. Like viktig er det at akselavstanden har vokst syv centimeter til hele 282 centimeter, nesten like mye som på Ford Mondeo, klassens største. Stasjonsvognen har vokst enda mer og måler nå hele 483 centimeter, like stort som overnevnte konkurrent og plasskonge.

Citroën C5

20

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

Ford Kuga

Den nye Citroën Berlingo Med Berlingo var Citroën med på å skape en ny type flerbruksbil og et nytt konsept for små varebiler. Bilens nyskapende karakter falt i smak hos privatpersoner så vel som fagfolk, og den er blitt en stor salgssuksess. Berlingo har vært den uomstridte lederen på markedet i sin klasse i Europa (17 land) siden 2003, og mer enn 1 760 000 biler (privatbiler og varebiler) er solgt på verdensbasis siden lanseringen i 1996. Den nye Berlingo kommer på markedet i andre kvartal i 2008. Den vil bli markedsført parallelt med den nåværende Citroën Berlingo, som i visse land fortsatt skal tilbys under navnet Berlingo First. Citroën imøtekommer dermed enda sterkere kundenes ulike ønsker og behov.

I mai lanserer Ford sin nye SUV, Kuga. Bilen som er bygget på Ford Focus får permanent 4 hjulstrekk og leveres med en 2.0 TDCi 136 hk motor med partikkelfilter. Også denne bilen er designet i henhold til Ford sitt nye formspråk Kinetic design. Prisen er ennå ikke fastsatt men Ford lover at den blir meget konkurransedyktig. I Norge er det beregnet å levere ca 1000 Kuga i 2008.

Hyundai H1 har vært en trofast sliter gjennom snart 10 år med noen endringer underveis Mange firmaer kjenner bilen og ser frem til en ny modell. Den nye H1 som foreløpig har navnet TQ kommer i en ny 2,5 ltr motor med 160 hk dieselmotor. Den vil få både ABS og ESP. Prisen vil ligge på ca 265.000 kroner. Mot slutten av året vil det komme motorer på 110 og 130 hk. Bilen vil få et helt nytt utseende både inn og utvendig. Bilen ankommer ca mars måned.

Konseptbilen Genesis Coupe En aggressiv bil som viser muskler i alle vinkler. Våren 2009 debuterer bilen i USA med en 3,6 liters motor på over 300 hk. Den er 4,67 lang, 1,90 bred og 1,39 høy. Hyundai vil vurdere om den skal markedsføres i Europa da sannsynligvis med en litt svakere motor.

Enn så lenge er det ikke sluppet ut så mange opplysninger, men motormessig vil den nye modellen bli omtrent det samme som i dag med 2,0- og 2,4-liters bensinmotor og 2,2-liters dieselmotor. Det er gjort forbedringer på effekttallene for å senke forbruk og CO2utslipp slik at samtlige motorer tilfredsstiller de nye, strengere Euro 5-normene med hensyn til avgassutslipp. Disse trer i kraft fra september neste år. Honda er blant de som behersker tiltak for CO2-begrensning svært godt. Bilen lanseres i Norge i mai og sedan blir tilgjengelig først. Stasjonsvogn følger på rett etter.

Hyundai Atos blir erstattet med I 10 Den nye Hyundai I 10 kommer i april 2008. Det blir en 5 seters bil med både bensin og diesel. Bensinvarianten kommer i både manuell og automat. Prisen starter på drøyt 150.000 kroner.

Mazda Motor Corporation satser på Norge og hydrogenveien mellom Stavanger og Oslo. I et prøveprosjekt for hydrogenbiler vil Mazda levere ut 30 stk Mazda RX8 som i 2008 skal trafikkere veien mellom de 2 byene. HyNor er et nasjonalt utviklingsprosjekt for å bygge ut hydrogen-infrastruktur mellom Stavanger og Oslo. I løpet av 2009 skal det være mulig å kjøre hydrogendrevne biler mellom de 2 byene.

Norgesfavoritten Mitsubishi Outlander får flere motor­ alternativer

Ford Fiesta får avløser Etter sommerferien lanserer Ford avløseren til Ford Fiesta. Bilen har fått konseptnavnet Verve men først på bilmessen i Geneve i mars blir navnet på bilen publisert. Bilen får et meget spennende utseende og er en videre utvikling av Ford sitt nye formspråk Kinetic design.

støynivå. Bilen vil få disse Utstyrsnivåene: Go, Advance, Advance Plus og Sport. Norske kunder vil kunne velge i 12 ulike fargevarianter. Prisen vet vi ikke på skrivende tidspunkt men det er antydet en gunstig pris. Hvis noen heller vil velge utgående modell som de vet er gjennomprøvd, så er det kjempetilbud på Mazda6 som er igjen. Du får den nåværende Mazda6 diesel stv med 120 hk for under kr 300.000,- noe som er over 25.000,- i avslag.

Mazda setter Norge på verdens miljøkart

Honda Accord i små porsjoner En helt ny europeisk Honda Accord presenteres på årets Genève-utstilling, 4. mars.

Mazda 6

Mazda 6 Mazda6 kommer som ny modell i april 2008. Den nye Mazda6 blir lengre, bredere og høyere enn dagens modell. I tillegg får den de bensinmotorer som vi er vant med i dag samt en dieselmotor på 140 hk. Det vil kun være denne motoren å få med diesel det første året. Bilen vil få økt benplass, større bagasjerom og forbedret med et nytt tosoners klima-anlegg. Bilen vil også ha et redusert

På grunn av meget stor etterspørsel har det dessverre vært lang ventetid på ny Mitsubishi Outlander. Nå har Mitsubishi økt kapasiteten på fabrikkene sine, og har dermed redusert leveringstida. Fra mars 2008 skal det være ledige biler klare for levering. I tillegg har Mitsubishi Outlander kommet med to motoralternativer til – Bensin og automat. Forts. neste side

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

21


Dieselfans tilbys to alternative 1,7-liters CDTI-motorer med henholdsvis 110 og 125 hk – begge med manuell gearkasse og vedlikeholdsfritt partikkelfilter som standard. Totalt kan Zafira-kunder velge mellom ni ulike motorer – fra 1,6 CNG med 94 hk til toppmodellen fra OPC med 240 hk.

Humorhjørnet

samme nivå som for eksempel Ford Focus. Økningen i bagasjevolum skjer til tross for at akselavstanden er beholdt og at utvendig lengde bare er økt med 2 cm. I mars neste år kommer Fabia Greenline, en parallell til Volkswagens BlueMotion-program. Med 1,4-liters TDI-motor med 80 hk vil den få et CO2-utslipp på beskjedne 109 g/km.

Farge Fru Andersen hadde nylig fått lappen og dristet seg en kjøretur inn i Gjøvik. Der måtte hun bråstoppe for rødt lys, og hun ble så perpleks at hun ikke klarte å få kjøretøyet i gang igjen da trafikklyset skiftet til grønt. En konstabel som var like ved, troppet opp på siden av bilen, og fikk fru Andersen til å sveive ned ruten på førersiden. – Unnskyld, sa politimannen høflig – liker ikke fruen noen av fargene våre ?

Ny Subaru Forester

I tillegg til den sterkere dieselmotoren på 2,2 liter og 156 hk, vil den populære folke-SUVen også få en 2,4-liters bensinmotor. Den yter 170 hestekrefter og 232 newtonmeter.

Mitsubishi L200 En definitiv fordel ved Mitsubishis ny pickup er at den i enkelte utgaver kan leveres med elektronisk antiskrenssystem (ESP), noe konkurrentene ikke har. Det er et stort konkurransefortrinn. Hvis det er fremkommeligheten og det milde avgiftsnivået som frister,

Subaru kommer nå med en ny og mer robust Forester. Den nye utgaven av modellen havner midt i den populære «folkeSUVklassen» og blir tilbudt med både automatgir, firehjulsdrift og den nye dieselmotoren. Det er foreløpig klart at nye Forester kommer med to motor­

En renere Corsa med lavere drivstofforbruk Nå introduseres nye Opel Corsa ecoFLEX. Den supereffektive dieselmotoren bruker bare 0,45 liter pr mil, og slipper kun ut 119 gram karbondioksid per kilometer. Modellen leveres i tre og femdørs utgaver.

Ny Skoda Fabia stasjonsvogn Skoda Fabia stasjonsvogn ble lansert 24. januar. Bilen kommer med seks motor­ alternativer og tre utstyrsnivåer. Ambiente er den enkleste utgaven med 1,2-liters bensinmotor med 70 hk, manuelt klimaanlegg, kjørecomputer, høyderegulerbart førersete, fireveis rattregulering og radio/CD-spiller er standardutstyr.

og man ikke trenger mer enn to seter, er vi ikke i tvil – Mtsubishi L200 med ESP er det mest fornuftige valget i klassen akkurat nå.

Minste dieselversjon er 1,4-liter med 70 hk, denne motoren er ikke kombinert med dieselpartikkelfilter (DPF). Det er derimot de to større dielselmotorene, 80 og 105 hk. Bagasjevolumet har sammenlignet med forgjengeren vokst med 54 liter, og med sine 480 liter ligger dermed Fabia stasjonsvogn på Suzuki Concept Kizashi 2

22

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

alternativer, begge på 2,0 liter og i bokser­ utførelse, men én mangler turbo. Til gjengjeld blir den med sine mer moderate ytelser klart mest avgiftsgunstig i Norge. De tekniske data for den europeiske versjonen er foreløpig ikke helt klare, men det antas at den får 150 hestekrefter fra den ordinære 2,0-literen og trolig 230 hester fra turbomotoren. ESP er nå forøvrig standard, også med manuelt gir. Nye Forester lanseres i Norge i mai.

Concept Kizashi 2 – et blikk inn i Suzukis framtid

Ansiktsløfting på Opel Zafira. «Nye» Zafira får kosmetiske endringer i både eksteriør og interiør, men beholder sitt fleksible interiør med 7 smarte seter. Tre nye motorer kommer sammen med faceliften. De som vil ha bensinmotor får tilgang til en 1,6-liters Twinport Ecotec med 115 hk og et snittforbruk på 0,7 liter på mila.

Bevissthet

På Tokyo Motor Show før jul viste Suzuki fram flere spennende konseptbiler, som gir en indikasjon på hvor Suzuki ønsker å gå med sin design i framtida. En av bilene som vakte spesielt stor oppmerksomhet var «Concept Kizashi 2». Dette er en bil på størrelse med Mondeo og vil trolig være produksjonsklar allerede i 2010. Bilen vil selvsagt bli tilgjengelig med 4WD, og også diesel/automatgir. Dette er en kombinasjon som er veldig etterspurt i det norske bilmarkedet, og vi gleder oss derfor til å stifte nærmere bekjentskap med denne modellen.

Suzuki i gang med WRC Suzuki har nå vært gjennom ilddåpen i WRC. Dette skjedde under Rally Monte Carlo 24. – 27. januar 2008. Å stille bil i den tøffeste WRC klassen er en meget tøff oppgave, å forvente at man kan skal komme på pallen med det første, er derfor å legge lista høyt. Det er ingen tvil om at Suzuki er med her for å vinne, men vi må uansett si oss godt fornøyd med P.G. Anderssons 8. plass. Toni Gardemeister som er lagkamerat med Andersson, fikk ikke en fullt så bra start, og måtte bryte løpet. Inntil han måtte det viste imidlertid den erfarne WRC sjåføren at han kan bli å regne med utover i sesongen. Vi venter spent på neste løp – Uddeholm Swedish Rally, og håper Suzukis WRC team vil kunne by de etablerte teamene på skikkelig konkurranse.

Toyota Land Cruiser V8 Land Cruiser er nå inne i sin 8. generasjon og med V8 er den full av finesser og sterkere enn noensinne. Land Cruiser V8 er helt ny selv om den kanskje ligner litt på sin forgjenger. Navnet skal fjerne en hver tvil angående

motorisering. Her er det bare V8ere som er tilgjengelig. Den kommer med tre motorer. Det finnes to bensinmotorer, med henholdsvis 4,7 og 5,7 liter slagvolum. 4,7 yter 288 hestekrefter og 5,7 yter 381 hestekrefter. 5,7 leveres kun i USA. I Norge er det den nye dieselmotoren som vil regjere. Den har 4,5 liters slagvolum, to turboladere og yter hele 286 hestekrefter og 650 newtonmeter. 0 til 100 går unna på 8,2 sekunder og toppfarten er 210 kilometer i timen. Dieselforbruket er imponerende lavt; 1,02 liter mil på blandet kjøring. Land Cruiser er verdens mest solgte SUV, det er røffe og enkle biler som er beregnet for markeder som trenger biler som virker under absolutt alle tenkelige forhold.

Volkswagen Passat blir firedørs coupé Passat CC er en umiskjennelig coupé, likevel med fire dører. Komfort og dynamikk er hovedoverskriftene på den nye Passatversjonen. Kraftige motorer fra 140 til 300 hk og en rekke nye teknologiske løsninger understreker at Volkswagen Passat har tatt enda et stort steg fremover. Passat CC kommer med «Lane Assist», som bidrar til å holde bilen stabilt i riktig kjørefelt. En ny teknologisk løsning er også «Dynamic Drive Control», der føreren kan velge hvilke egenskaper understell og servostyring skal ha – avhengig av kjørestil og underlag. Aktiv parkeringsassistent og et system som automatisk holder avstanden til bilen foran er også blant utstyret som gjør den nye Volkswagen Passat CC til en sjeldent velpakket mellomklassebil.

Det er ikke alltid like lett å drive med biloppretting. Det vitner denne historien om; Telefonen ringte på vårt karroseriverksted på Lillehammer. – Hallo, dette er fru Olsen. Dere må komme med en gang, jeg har hatt et lite uhell igjen. – Jaha, men kjære frue, vi kan ikke være der før om ca. en time. Hva består uhellet i ? – Dere må komme med en gang. Jeg har kjørt inn i et tre i oppkjørselen til huset vårt, og dere må rette opp bulkene i siden på bilen min, før min mann kommer til bevissthet igjen.

Gentlemann – Bare tullpreik at det ikke finnes gentlemenn nå til dags. – Hva får deg til å si det ? – Jeg kom kjørende hjemover i går, og du husker sikkert hvordan det høljregnet på ettermiddagen ? – Ja? – Da passerte jeg en bil som stod langs riksveien. Der stod en mann og holdt paraplyen over sin kone. – Ser man det. Men hvorfor stod de der ? – Jo hun holdt på å skifte dekk på bilen hans.

Bremsene – Fattern, har du fikset bremsene på bilen ? – Ja, nå skulle de virke suverent min sønn. – Fattern, du må reparere frontruta også. – Hva !? – Ja, mutteren har nettopp vært ute og kjørt, og da hun brukte bremsene ute på tunet, stoppet kjerra med en gang, men mutteren fortsatte i den gamle vanlige farten.

S u l l a n d M a g a s i n

1 / 2 0 0 8

23


Returadresse: Sulland Gruppen Pb 4064 2306 Hamar

Dette er Sulland Gruppen www.sulland.no Sulland Gruppen Hamar Auto Plan as

Disenstrandvegen 9 - Postboks 4064

2306 Hamar

62 55 39 00 www.autoplan.no

Escio as

Disenstrandvegen 9 - Postboks 4064

2306 Hamar

62 51 97 30 www.escio.no

Hamar Auto as

Disenstrandvegen 9 - Postboks 4064

2306 Hamar

62 53 67 00

Hamar Auto as Bilskadeavdeling

Midtstranda - Postboks 4064

2306 Hamar

62 55 39 40

Midtstranda Bil as

Disenstrandvegen 9 - Postboks 4064

2306 Hamar

62 53 89 99

Sulland Auto as Hamar

Disenstrandvegen 9 - Postboks 4064

2306 Hamar

62 53 66 50

Sulland Gruppen Lillehammer Helleberg Bil as

Moavegen 35 - Postboks 8

2601 Lillehammer

61 25 00 00

Lillehammer Auto as

Lagervegen 1 - Postboks 1073

2605 Lillehammer

61 24 87 80

Toyota Lillehammer AS

Lagervegen 1 - Postboks 1073

2605 Lillehammer

61 26 58 10

Sulland Auto as Lillehammer

Lagervegen 1 - Postboks 1073

2605 Lillehammer Bodø

61 24 87 86

Lillehammer Karosseri & Lakk as

Industrigata 26 - Postboks 1100

2605 Lillehammer

61 26 58 00 www.lkl.no

Eies av Sulland Gruppen og Killi as Mo i Rana

Sulland Gruppen Gjøvik Gjøvik Auto as

Autovegen 3 - Postboks 71

2807 Hunndalen

61 14 07 00

Sulland Bil as

Hadelandsvegen 1 - Postboks 75

2801 Gjøvik

61 14 05 50

Sulland Auto as Gjøvik

Autovegen 3 - Postboks 499

2803 Gjøvik

61 14 07 00

Sulland Mote as

Storgata - Postboks 83

2850 Lena

61 16 02 66

Svartbekkvegen 51 - Postboks 171

2402 Elverum

62 43 26 00

Sulland Gruppen Elverum Oddvar Olsen Elverum as

Sulland Gruppen Kongsvinger Glåmdal Motor as

Osloveien - Postboks 98

2201 Kongsvinger

62 82 13 00

Autoforum as

Industriveien 39 - Postboks 283

2202 Kongsvinger

62 82 13 80

2051 Jessheim

63 94 27 50

Redvald Knutsonssvei 1

8624 Mo i Rana

75 12 96 30 www.pedersens-auto.no

Gamle Riksveg 15

8008 Bodø

75 50 73 00 www.bodobil.no

Sulland Gruppen Jessheim Gardermoen Auto as

Lillehammer Energivegen 9 - Postboks 34

Hamar Elevrum

Gjøvik

Sulland Gruppen Mo i Rana Pedersens Auto as

Kongsvinger Gardermoen

Sulland Gruppen Bodø Bodø Bil as

Sulland Magasin 2008  
Sulland Magasin 2008  

Sulland Magasin nr 1 2008

Advertisement