Issuu on Google+

saxena residence Saxena residence is a high end apartment located on Central Park West overlooking the amazing view of cen-tral park. The project was mainly furniture selection and d minor touch ups required accordingly. The furniture chosen osen included pieces from Kartell and Cassina all the way to Niemeyer and Pucci. The choice of fabrics and textures which ch work well with the pieces and space was also a main focus. cus. The design is twisted with an Indian taste to suit the client’s ent’s request. The main areas furnished where the sitting, living, ng, dining and bedrooms. Note: pictures are from construction site dining room

sitting room

guest bathroom

living room

suha samara suha_samara@yahoo.com


saxena residence

marquesa

hallway

foyer

elevation of custom headboard at master bedroom

elevation of custom TV credenza at master bedroom

suha samara suha_samara@yahoo.com


herdzik studio Herdzik was quite a challenging small space studio. The space was redesigned to accommodate more storage space (closets) and a bedroom area. The bedroom is separated from the rest of the space by a curtain which tucks inside the closet when not needed. When the bedroom is open to the living room, the bed can be used as extra seating. The curtain will be installed at a later stage per the client’s request. New and fun materials like resin and panelite were experimented. Also space saver furniture pieces were used; a flou twin bed folds into double twin bed and the dining table unfolds to a larger size. Note: images are from construction site

existing plan

proposed plan

existing kitchen

renovated kitchen

suha samara suha_samara@yahoo.com


herdzik studio existing

renovated

suha samara suha_samara@yahoo.com


herdzik studio existing

renovated

existing

renovated

suha samara suha_samara@yahoo.com


lispenard loft

existing plan

proposed plan The 1400 sqft loft had a 1 bath, 1 bedroom, poor lighting and inefficient space layout. The client wanted to enlarge the size of the bedroom and the existing bathroom, add a guest bathroom and enlarge the kitchen without decreasing the size of the living space. He liked the ‘Ernest Hemingway’ old vintage look but with a modern warm feel. The challenge was to fit the new spacial program without decreasing the size of the existing spaces and provide the old vintage look but yet modern and elegant with a tight budget and schedule

existing master bathroom

renovated master bathroom

suha samara suha_samara@yahoo.com


lispenard loft

view towards kitchen and bedroom - existing

view towards kitchen and bedroom - renovated

view towards bedroom - existing

custom designed light

view towards bedroom - renovated

suha samara suha_samara@yahoo.com


lispenard loft

view towards entrance - renovated

view towards entrance - existing

entrance area- existing

entrance area- renovated

entrance wall - existing

entrance wall - renovated

new guest bathroom

suha samara suha_samara@yahoo.com


62 orchard st

This was another challenging loft where light and space is an issue. The existing dining area was changed into a living room with a new gas fire place and a study room. The existing study room and part of the existing living room was changed into 2 bedrooms with a walk in closet in between. The existing living room was changed into a dining room and a guest bathroom was added to the space. The design emphasized the steel columns in the middle of the loft which ended with a fire place at the living space, hence the contrast between the existing rough dark steel and the new white smooth walls. Bright and happy colours were a major target in the design. The client being a photographer, a window was installed at the new wall dividing the new living room from the rest of the space in order to ensure maximum entrance of natural light

EXISTING CLOSET

EXISTING LIVING ROOM EXISTING BEDROOM

EXISTING CLOSET

EXISTING DINING ROOM

EXISTING CLOSET

EXISTING POWDER ROOM EXISTING BATHROOM

EXISTING BEDROOM FRIDGE

ELEVATOR

EXISTING KITCHEN

DW

STAIR CASE WH

existing plan

proposed plan

suha samara suha_samara@yahoo.com


62 orchard st

existing dining and guest rooms

new living room

existing guest room

new study room

existing dining

new living room

suha samara suha_samara@yahoo.com


winston towers The existing lobby and hallways of the 31 storey tower had extremely poor lighting, aesthetics and was out of date. The focus was to provide maximum lighting possible and to make the long hallways more interesting, aesthetically pleasing and modern but timeless. New materials were proposed such as translucent ceiling, which provides more light at less initial and maintenance cost than conventional ceilings. The walls where covered with durable wall paper installed on removable wall panels to allow maintenance of utilities behind it and ease of replacement of damaged portions of the wall paper. Like most projects, budget was tight.

KEY: 1. NEW CLOSET FOR DOORMAN STORAGE 2. NEW LOW STORAGE 3. NEW CLOSET 4. NEW DISPLAY NICHE 5. NEW BENCH SEATING 6. UPDATED BENCH 7. REMOVE MIRROR 8. NEW MIRROR AT COLUMN 9. NEW RUG AND FURNITURE 10. NEW WALK-OFF MAT 11. NEW SEATING AREA WITH CAFE TABLES 12. NEW TRANSLUCENT CEILING ABOVE 13. NEW CONCIERGE DESK

proposed lobby floor plan

before

after

suha samara suha_samara@yahoo.com


winston towers hallway - before

hallway - after

elevator lobby - before elevator lobby - after

suha samara suha_samara@yahoo.com


guy and gallard cafe

ground floor

mezzanine level

Guy and gallard is a chain cafe in NYC. All the branches share one common theme; fun and dynamic place for New Yorkers to grab a bite while on the run. The cafe was designed per its standard functions. Lively and dynamic materials and art work were chosen to fit the theme. A mezzanine was added with seating area to maximize space usage.

suha samara suha_samara@yahoo.com


Suha Samara ID portfolio