Page 1

BUSCANT AL TIÓ

Escrit per: Els Ametllers, escola d'Avinyonet Avinyonet del Penedès. Segon, escola Jacint Verdaguer de Castelldefels.


Els Taurons, escola de font Freda de Montcada i Reixach

Hi havia una vegada uns nens i nenes que van rebre una carta del ti贸 que deia que estava amagat. Van anar a buscar al ti贸 al pati i no el van trobar. A l'hort tampoc hi era. Van estar uns dies buscant al ti贸 per tot arreu. Com que no el van trobar van contractar l'inspector Gadget.


Quan l'inspector Gadget va arribar a l'escola es va trobar tot de monedes de xocolata apilades. Com que tenia molta gana, se les va menjar. DesprĂŠs va anar a parlar amb els nens i nenes. Aquests van veure que l'Inspector tenia tota la cara i els dits plens de xocolata, i li van dir que estava tot brut. L'Inspector els contestar:


- Les he trobat molt bones, aquests monedes de xocolata que teníeu per aquí el passadís tirades! Els nens i nenes van fer cara de sorpresa, i li van dir: - Que què? T'has menjat una pista que ens havia deixat el Tió! Aleshores els nens i nenes, van pensar que si anaven al lloc on l'Inspector Gadget havia trobat les monedes de xocolata, trobarien més pistes d'on podia ser el tió. I així ho van fer.


Els nens i el inspector van trobar la manteta del tió i al costat i havien molles de galetes. El inspector va treure la lupa i va seguir les molles que el van portar al lavabo. A dins, van trobar una carta on estava dibuixat el tió on hi posava una altra pista. “No estic per dintre l’escola sinó per fora”. Tots van anar corrents al pati, però no van trobar res i van decidir anar a buscar al carrer. Al cap d’una estona, un nen va veure un arbre que tenia ulls i una barretina, el tió s’havia camuflat molt bé per fer-los una broma. Els nens i el inspector van baixar el tió i passats uns dies el tió va cagar regals per tots.

Vet aquí un gos vet aquí un gat aquest conte s’ha acabat.


buscant al tió  

conte creatiu

buscant al tió  

conte creatiu