Tidningen Succé Nr 11 November 2021

Page 30

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO SUCCÉ

2

Invigning av The Pot ”The Pop” döptes denna invigning till och det betyder att verksamheten nu är igång på riktigt. Det innebär att Karlskrona fått ett modernt ställe på World Trade Center med förutsättningar till många kreativa möten. Både fysiska och digitala. Har du inte varit där än så gör dig ett ärende snart...

3

Halloween Night Trail På Karlsnäsgården anordnade Ronneby OK höstens häftigaste löpartävling med Halloweentema. Bland spöken, skelett och pumpor tävlades det på tre banor. Två kilometer för barn och de mer vuxna kunde välja mellan fem- eller tiokilometersbanor. Skrämmande roligt helt enkelt! (Bilden: Emma Skogh får representare alla deltagare i Night Trailen.)

Nu är vi såklart nyfikna. Vad finns på en Blekingepizza? – Surdegspizzabotten, crème fraîche, rökt böckling (även skinnet), potatis, picklad rödlök, senap- och citronkräm, citronkulor, fänkålskrona, dill och såklart västerbottensost. Sill och potatis ska representera vårt landskap.

4

Svenska Nyheter LÄSAR Här är det humor i högt tempo med fantastiska Kristoffer Appelquist. NAS Det unika med detta program är den allvarlig undertonen som förekommer allt som oftast. Ett perfekt sätt att granska nyheter på blir det också. Tack Sveriges Television!

Om man nu vill testa en äkta Blekingepizza genast. Hur gör man då? – Då besöker man mitt Instagramkonto sofia_forskolekock. Där har jag receptet upplagt. Sedan är det bara att provlaga!

5

Dragsö Camping Denna plats har blivit så mycket mer än bara en camping och stugby i naturskön miljö. Inte minst på grund av de aktiviteter som ordnas här. Senaste exemplet ”Halloweek” var mycket uppskattat av väldigt många. En läskig succé blev det!

FOTO : JA N N E DA N IE LS SO

N/ SV T

1

Sofia Johannesson Västerbottenost utlyste en tävling där det gällde att skapa en pizza med anknytning till sitt landskap. Sofia tvekade inte utan knåpade ihop sitt bidrag och hon VANN!!! Därmed har vi fått en helt, unik och egen pizza: Blekingepizzan. Tack för det Sofia!

VAL

LÄSAR

NAS

VAL

FIASKO

Grattis Sofia. Du toppar Succélistan! – Wow, vad roligt! Vad glad jag blir! Hur fick du idén till att skapa Blekinges landskapspizza? – Jag skulle köpa riven ost på min lokala ICA-butik när jag plötsligt fick syn på en tävlingsbroschyr på osthyllan. Uppmaningen ”Var med och skapa Sveriges landskapspizzor!”. Självklart ville jag vara med och tävla.

Tack Sofia och stort grattis till vinsten!

TIPSA OSS! Finns det någon eller något du tycker borde ligga på Succé- eller Fiaskolistan?

BB skandalen Personal på landets förlossningsavdelningar bågnar under sina arbetsförhållande. På vissa platser har mängder av barnmorskor helt enkelt sagt upp sig. Kris är liksom bara förnamnet. Snälla ansvariga - Lyssna på en av vår allra viktigaste yrkesgrupp!

LÄSAR

Maila ditt eget förslag med en kort motivering till:

N

VAL AS

Succé - succe@succeblekinge.se Fiasko - fiasko@succeblekinge.se

Ny Audihall i Karlskrona

Blåportsgatan, Karlskrona www.borjessonsbil.se

30

0455-38 80 00