Tidningen Succé Nr 07 Juli 2021

Page 3

GÄSTKRÖNIKAN

Livet är vad som drabbar en När sommarkänslan långsamt börjar sprida sig i kroppen vandrar tankarna tillbaka till detta märkliga år. Mycket har kretsat kring hur man ska arbeta för att undvika smitta. Har man kunnat arbeta hemifrån eller blev man av med det arbete man hade? Hur många plexiglasskydd monterades och hur många dunkar med handsprit gjorde vi av med? 2020 var året när digitaliseringen på allvar nådde socialtjänstens korridorer. Vi som alltid satt så mycket yrkesheder i förmågan att skilja på det privata och det professionella satt plötsligt där i våra hemmasoffor och hade Teamsmöten. Telefonsamtal från kommunmedborgare blandat med lönesamtal hamnade plötsligt i min privata sfär. medvetet mitt yrke på nytt varje år. Även när det gungat som mest under fötterna hittar jag inte något bättre. Gruppering och åtskillnad av människor har aldrig varit min grej. Individens värde eller charm består inte i vad någon ÄR eller vad de GÖR utan VEM de är när de gör det - eller inte gör det. Jag tänker att livet är vad som drabbar en och vad man har möjlighet att göra med det. I mitt eget liv har nog det slumpmässiga och impulsiva tagit överhanden över de strategiska valen och jag får anstränga mig för att försöka komma på hur jag egentligen hamnade där jag är. JAG VÄLJER

CV som sitter i en plastpärm från 80-talet avslöjar att jag delade ut morgontidningar på Hästö 1978. Jag var en riktigt dålig distributör som ofta kom sent och som fick motta sura gubbars bannor. Jag var dessutom blyg och introvert och klarade inte att be om ursäkt. Tittade ner i marken och hastade vidare på min cykel. Minns att jag klagade och fällde några tårar hos min pappa som ganska kallsinnigt konstaterade att: ”det är väl ingen som lovat att det ska vara lätt att jobba… eller att livet ska vara lätt över huvud taget?”. Nej, förvisso inte. Men roligt skulle det väl ändå vara? Jakten på det roliga och det spännande var den röda tråden i mina ungdomsår och på något sätt ledde det väl även fram till mitt yrkesval. ETT GAMMALT

HELENA PERSSON

FÖDD: 1963. BOR: Nyköping. FAMILJ: Sambo, vuxen son, hund och fyra katter. ARBETE: Chef Socialtjänsten. MOTTO: ”Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig?”.

NÄR JAG ser tillbaka på den värld som var min när jag växte upp där i närheten av ån i lilla Lyckeby, så var det ingen mångfald på det sätt vi menar idag. Men vi var ändå en brokig skara. Olika egenskaper och omständigheter balanserade varandra, vi levde olika liv både då och sen. Min mamma jobbade på Gullberna sjukhus så historierna om människorna som var extra olika var närvarande under min uppväxt. Hon var också övervakare för Kriminalvården och det hände att något lite skamfilad person satt vid vårt köksbord. Min pappa, som även han, på sitt sätt, var en socialt engagerad människa, plockade vid ett tillfälle hem en vilsen kille av okänt ursprung som bara kunde ett par fula ord på svenska.

Sommartider Shopping Inspiration

Shopping Hos oss finns allt du behöver för både Mat Shopping soliga och regniga sommardagar – samlat under samma tak. Mat Inspiration Välkommen till oss

Inspiration

SÅ DEN röda tråden i mitt liv blev nog att människa, det kan man vara på olika sätt och det är okej. Jag retar mig sällan på mina medmänniskor i största allmänhet, möjligen då på sådana som är dumma mot djur. Eller på självutnämnda poliser, sådana där arga personer som hojtar med hög röst att man cyklar på fel sida eller att man ska plocka upp hundbajset innan man ens hunnit få fram påsen.

mitt i hjärtat av Välkommen till Välkommen till vackra Karlskrona! Wachtmeister Galleria Wachtmeister Galleria -- ett av Blekinges mest ett av Blekinges mest Välkommen till besökta besökta köpcentrum. köpcentrum.

Wachtmeister Galleria - ett av Blekinges mest ÖPPETTIDER* ÖPPETTIDER* besökta köpcentrum.

SOMMARENS DOFTER har kommit för att trösta och ge hopp. Känslan av lättnad över att det värsta nog är över blandas med oron över att det kanske inte är det. Min pappa har väl aldrig haft mer rätt än just detta år. Det har verkligen inte varit lätt att leva. Men vi som överlevde har ju förmånen att sitta här i sommarsolen och filosofera över oss själva och våra liv. Det är det ju faktiskt ingen som lovat att just jag skulle få göra.

ÖPPETTIDER* Vardagar: 10-18 Lördag: 10-16

Vardagar: Vardagar: 10-18 10-18 Lördag: Lördag: 10-16 10-16

ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 ICA Supermarket Apoteket vardagarCityhallen 9-18, lördagar 10-16 ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 alla dagar 07-23 Kika på www.wachtmeistergalleria.se för kompletta Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16öppettider. Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16 *Ändringar kan ske, se vår hemsida för aktuell *Ändringar kan ske,på se sociala vår hemsida för aktuell Följ oss gärna information. För avvikande dagarmedier! se vår hemsida. information. För avvikande dagar se vår hemsida.

@wachtmeister_galleria

ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 CONNECT US! Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16 WITH CONNECT WITH US!

@wachtmeister_galleria @wachtmeister_galleria *Ändringar kan ske, se vår hemsida för aktuell information. För avvikande dagar se vår hemsida.

PLATS: Lyckeby, korsningen mellan Gillevägen och Strandvägen. MUSIK: Azucar Moreno.

CONNECT WITH US! @wachtmeister_galleria 3