Page 1

En Peu de Guerra Catàleg d’Obres Il·lustració i Fotografia

Versió Impresa 15 €

www.suburbe.org

núm 5, any 2004


En Peu de Guerra L’any 2004 va ser un any intens, ple de fets que van mobilitzar la ciutadania. El no a la Guerra d’Irak, el Xapapote a les costes gallegues, la presa de consciència sobre la violència masclista, són els principals temes que van irrompre de manera sobtada en les obres que van presentar-se a la convocatòria d’Art al Metro organitzada per Suburbe.

Alguns Drets Reservats Sou lliure de:

copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra.

Amb les condicions següents:

‣Reconeixement. Heu de reconèixer els crèdits de l'obra de la manera especificada per l'autor o el llicenciador (però no d'una manera que suggereixi que us donen suport o rebeu suport per l'ús que feu l'obra).

‣No comercial. No podeu utilitzar aquesta obra per a finalitats comercials. ‣Sense obres derivades. No podeu alterar, transformar o generar una obra derivada d'aquesta obra.

Quan reutilitzeu o distribuïu l'obra, heu de deixar ben clar els termes de la llicència de l'obra. Alguna d'aquestes condicions pot no aplicarse si obteniu el permís del titular dels drets d'autor. No hi ha res en aquesta llicència que menyscabi o restringeixi els drets morals de l'autor

Edita: Suburbe- Asosociació Cultural Octubre. Sant Adrià de Besòs, 2008. www.suburbe.org - suburbe@suburbe.org


Transformant Aquesta memòria recull les obres fotogràfiques seleccionades en el marc del projecte Suburbe Transformant 2004, 1a Mostra d’Art Sota la Ciutat. Les obres, provinents d’una convocatòria oberta foren exposades durant els mesos de juny i juliol de l’any 2004 en vestíbuls i andanes d’un total d’onze estacions de metro de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Suburbe Transformant és un projecte creatiu plantejat com una reflexió oberta sobre la ciutat, al voltant dels eixos centre i perifèria. Pretén incidir a través de tot el procés de creació artística, des de la seva inspiració fins a la seva materialització a cada espai concret, en el concepte de suburbi. És una reivindicació de la perifèria com a motor impulsor de la gran metròpoli, com a protagonista indiscutible de la seva història, com a mite viu d’una rica tradició, patrimoni de tots els seus habitants anònims. Pretenem reivindicar l'art fora dels museus, la imaginació al carrer, la cultura integrada en els espais públics, la activitat creativa emplaçada en la realitat que la motiva. Defugim l'art per l'art i el debat acadèmic. Volem portar l'art al carrer, enfrontar-lo a la mirada crítica del ciutadà anònim, despertar-lo del somni plàcid on s'amaga. Reivindiquem la ciutat com l'espai comú, una ciutat de tothom on cada finestra parla, on cada paret és un llenç, on cada reflexió és filosofia, on cada bloc és un llibre, on cada mur pot ser un cinema.


Isard Miralles

“Les Mares Plorant�


Toni Batlles

“Cupido”


Loira

“Voluntario”


Josep Niubó

“Homenatge al Soldat Conegut”


Lluis Gímenez

“David contra Goliat”


Sergi Zamora

“Paràlisi”


Balanyà

“Guernika”


Julio Gato

“Sense Títol”


Quim Varela

“Auswitch”


Loira

“Trem”


Iván Sánchez

“No a la Guerra”


Iván Sánchez

“Xapapote”


M. Aibar i a. Sánchez

“Dos Torres”


DuvánSelva Marc

“$er” “Despertar”


Sergi Miralles

“El Pes de la Raó”


Paco Fanés

“En el Desert”


Marga Gascón

“Dona de Roig”


Helena Gil

“Captiva”


Francisco Carreras

“Sense Títol”


Drasticoh!

“Guerra No”


www.suburbe.org suburbe@suburbe.org amb el suport de

col路laboren

Transformant 5  
Transformant 5  

www.transformant.suburbe.org