Page 1

Sota la Ciutat Catàleg d’Obres Il·lustració

Versió Impresa 15 €

www.suburbe.org

núm 1, any 2004


Sota la Ciutat Suburbi, literalment “Sota la Ciutat” del llatí Suburbe, és el mot emprat habitualment per designar les zones perifèriques de les ciutats industrials, generalment habitades per gent humil.

Alguns Drets Reservats Sou lliure de:

copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra.

Amb les condicions següents:

‣Reconeixement. Heu de reconèixer els crèdits de l'obra de la manera especificada per l'autor o el llicenciador (però no d'una manera que suggereixi que us donen suport o rebeu suport per l'ús que feu l'obra).

‣No comercial. No podeu utilitzar aquesta obra per a finalitats comercials. ‣Sense obres derivades. No podeu alterar, transformar o generar una obra derivada d'aquesta obra.

Quan reutilitzeu o distribuïu l'obra, heu de deixar ben clar els termes de la llicència de l'obra. Alguna d'aquestes condicions pot no aplicarse si obteniu el permís del titular dels drets d'autor. No hi ha res en aquesta llicència que menyscabi o restringeixi els drets morals de l'autor

Edita: Suburbe- Asosociació Cultural Octubre. Sant Adrià de Besòs, 2008. www.suburbe.org - suburbe@suburbe.org


Transformant Aquesta memòria recull les obres d’il·lustració seleccionades en el marc del projecte Suburbe Transformant 2004, 1a Mostra d’Art Sota la Ciutat. Les obres, provinents d’una convocatòria oberta foren exposades durant els mesos de juny i juliol de l’any 2004 en vestíbuls i andanes d’un total d’onze estacions de metro de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Suburbe Transformant és un projecte creatiu plantejat com una reflexió oberta sobre la ciutat, al voltant dels eixos centre i perifèria. Pretén incidir a través de tot el procés de creació artística, des de la seva inspiració fins a la seva materialització a cada espai concret, en el concepte de suburbi. És una reivindicació de la perifèria com a motor impulsor de la gran metròpoli, com a protagonista indiscutible de la seva història, com a mite viu d’una rica tradició, patrimoni de tots els seus habitants anònims. Pretenem reivindicar l'art fora dels museus, la imaginació al carrer, la cultura integrada en els espais públics, la activitat creativa emplaçada en la realitat que la motiva. Defugim l'art per l'art i el debat acadèmic. Volem portar l'art al carrer, enfrontar-lo a la mirada crítica del ciutadà anònim, despertar-lo del somni plàcid on s'amaga. Reivindiquem la ciutat com l'espai comú, una ciutat de tothom on cada finestra parla, on cada paret és un llenç, on cada reflexió és filosofia, on cada bloc és un llibre, on cada mur pot ser un cinema.


Adha Coleto

“Barraques”


Josep Niubó

“Paisatge Urbà”


Julio Gato

“Sense Títol”


Julio Gato

“Sense Títol”


Montse Montero & Pisuerga

“Busco Casa”


Marga Gascón

“La Ruta de la Seda”


Agustín Fructuoso

“La Nostálgica Lejanía de la Utopía Futura”


Agustín Fructuoso

“La Nostálgica Lejanía de la Utopía Futura”


Charo Castillo

“porque han entrado las aguas en el alma mía”


Èlia Llach

“Suburbi”


Kristy Verenga

“Sense Títol”


Kristy Verenga

“Sense Títol”


Laura Aragó Crehuet

“Formiguer”


Raúl de la Morena

“Alienación”


Carla Baos

“Sota la Ciutat”


Isard Miralles

“En Diuen Turisme”


Joan Puche

“La República de les Parets”


Manel Cutando

“A Ritmo de Martillo”


Martin Pletowsky

“Sense Títol”


Martin Pletowsky

“Sense Títol”


www.suburbe.org suburbe@suburbe.org amb el suport de

col路laboren

Transformant 1  

www.transformant.suburbe.org

Advertisement