Page 1

Mellunkylä

2072

Hyvän elämän keidas.

Vuonna 2072 Mellunkylä on hyvän elämän keidas. Sata vuotta aiemmin rakennettu suurlähiö on vakiintunut monimuotoiseksi ja leppoisasti sykkiväksi kotiseuduksi. Mellunkylässä paikalliset, vapaaehtoiset, yrittäjät ja kaupunki puhaltavat yhteen hiileen. Kaikenlainen eriytyminen ja erottelu ovat historiaa ja jokainen mellukyläläinen osallistuu oman yhteisönsä sosiaalisen tuen, energian, ruoan ja muiden elämän hyödykkeiden tuottamiseen. Avoimen yhteistyön tuloksena Kontulasta löytyy maailman kotoisin metroasema, ulkomaiset opiskelijat kotiutuvat lähiöön ja paikallinen yritteliäisyys on tehnyt Mellunkylästä Euroopan suosituimman liikuntaturismikohteen. Mellunkylä on ihmisten kohtaamispaikka, jossa kukin voi toteuttaa omaa elämäntapaansa yhdessä muiden samanmielisten kanssa.

SUOMEN HARMONISIN ÄÄNIMAISEMA

MAAILMAN KOTOISIN METROASEMA

http://youtu.be/SAfG1HyiEdY

http://youtu.be/sKCzdH0bmY4

EUROOPAN SUOSITUIN LIIKUNTATURISMI

http://youtu.be/5MddMgh47Oo

HELSINGIN OMAVARAISIN YHTEISÖ http://youtu.be/PiiC5w5KZjg

Monikulttuurisuus kääntyi Mellunkylän vetovoimatekijäksi, kun sen kerrostalot uudistettiin harmoniseksi äänimaisemaksi. Luonnonläheinen ja autoton kylä on hyvän elämän keidas. Myllypurossa sijaitsevan Metropolia-kampuksen kansainväliset opiskelijat kotiutuvat Mellunkylään: “Täällä on minun elämäni, haluan jäädä tänne!” Kirjava yhteisö pysyy samalla aaltopituudella arjen kohtaamisissa ja monikielisen paikallislehden sivuilla. Erikielisten asukkaiden yhteenkuuluvuuden tunne on puhuttu ilmiö.

Maine Euroopan monipuolisimmista liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista on kiirinyt ympäri maailman ja houkuttelee turisteja erityisesti Kiinasta ja Meksikosta. Paikalliset kansalaisjournalistit ovat jo vuosikymmeniä hyödyntäneet uusimpia keinoja jakaakseen omia kokemuksiaan Mellunkylän aidoista luonteenpiirteistä: Mellunkylässä on ympäri vuoden leppeä kesäfiilis! Mellunkylä on 2070-luvun kansainvälisen matkailijan unelmakohde ja usein mieleenpainuvin huipennus yöttömän yön matkalla.

Mellunkylä on kuin koralliriutta – monimuotoinen ekosysteemi, joka tukee yhteisössä elävien kaupunkilaisten elämäntapaa. Paikallisten ihmisten arki, kulttuuri, asuintalot, infrastruktuuri ja energian kiertokulku ovat luontevasti yhtä. Hyvä elämä perustuu aktiiviseen tekemiseen ja mahdollisimman yksinkertaisiin ratkaisuihin. Teknologiaa käytetään vain harkitusti. Vihannekset kasvavat kattoviljelmillä ja hyötyeläimet lämmittävät talot. Jokaisen mellunkyläläisen elämällä on merkitys joka päivä.

Talvi Sakari Castrén Pihla Mäkinen Avesta Omar

Kevät Carmen Brecheis Camilla Mitts Elina Määttänen

Kesä Maria Maattola Justus Reinikainen Xaviera Sánchez dela Barquera

Syksy Alexandra Ketzler Roosa Lehtinen Alisa Närvänen Olli Poutanen

KE

TALVI E V ÄT

SYKSY

Vuonna 2072 talvi on sateinen ja pimeä. Kontulan metroasema on valoisa, Mellunkylän sykkivä sydän. Vielä vuosituhannen alussa metroasema oli julkisen liikenteen asema, mutta nyt se on monen helsinkiläisen olohuone, jonne on vapaus tulla ja mennä. Perheet nauttivat arkipäivällisen luistelun lomassa, ystävät kokoontuvat katutaiteen äärelle puuhastelemaan ja mietiskelijät vetäytyvät vehreään kasvihuoneeseen. Kulttuurinen keidas on avoin kohtauspaikka, jossa jokainen saa toteuttaa itseään.

K

Lisää ideoita ja tunnelmia projektityöskentelystä: facebook.com/suburb2072

Mellunkylä 2072 -­ hyvän elämän keidas  

Joukko Aalto-ylipiston kansainvälisiä muotoiluopiskelijoita visioivat Mellunkylän tulevaisuuden vuoteen 2072 asti yhdessä mellunkyläläisten,...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you