Page 1

320097_Subsmagazine

SUBS

07-12-2006

15:50

Pagina 1

SUBS

MAGAZINE

ALLES OVER

DE

DE DIEMACO C7A1

JOHAN

DE WITT

DE PRAKTISCHE

OPLEIDING TOT

LOGISTIEKE DIENST

VERZORGING

OFFICIER

DER MARINIERS (deel 2)

DE NIEUWE

MARINIERS

COMMERCIAL EN

SUBS-MAGAZINE

NUMMER 1

JAARGANG 7

MEER...


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:50

Pagina 2

VOORWOORD / INHOUDSOPGAVE

SUBS-MAGAZINE

RUBRIEK

INHOUD

VOORWOORD

IN DE HOOFDROL: MICHIEL OF MICHEL? Het jaar 2007 staat in het teken van admiraal Michiel de Ruyter. Wie hij precies was, lees je op pagina 12 en 13. Je vindt daar ook een kleine selectie van de evenementen die overal in Nederland ter ere van zijn vierhonderdste geboortedag worden georganiseerd. Een van de vele prestaties van Michiel de Ruyter was dat hij in 1665 het Korps Mariniers oprichtte. Is dat jouw favoriete onderdeel van de marine? Dan kun je dit nummer je hart ophalen! Op pagina 16 t/m 19 bijvoorbeeld vertelt Sebastiaan, officier in opleiding, alles over de tweede fase van de POTOM. Wat er allemaal kan (en moet) met de Diemaco C7A1, het persoonlijke wapen van alle mariniers, lees je op pagina 25 t/m 27. En op pagina 3 t/m 5 vertelt marinier Michel hoe het is om de hoofdrol te spelen in de nieuwe tv-spot van het Korps Mariniers!

PAGINA 03

THE MAKING OF...

PAGINA 06

SUBS DUIKEN DIEPER...

PAGINA 10

MAARTJE EN DE MARINE

PAGINA 12

400 JAAR MICHIEL DE RUYTER

Nieuw in ons magazine is de rubriek ‘SUBS duiken dieper’, voor lezers die écht het naadje van de kous willen weten. Met ingang van dit nummer gaat SUBS-reporter Jaime Karremann elke keer uitgebreid in op een specifiek onderdeel van de marine. Deze keer: de high-tech snufjes van de Johan de Witt, een splinternieuw marineschip. Veel leesplezier! Silvana Amerika Coördinator SUBS P.S. Heb jij ideeën over de invulling van het SUBS-magazine? Of tips om het blad voor jou nog interessanter te maken? Surf dan naar het forum op www.subs.nl, ga naar het topic DO’S & DONT’S en laat daar je suggesties achter!

EEN KNALLER VAN EEN INFORMATIEDAG

PAGINA 14

BACK TO SCHOOL: POTOM (DEEL 2)

PAGINA 16

EEN BAKKIE DOEN BIJ...

PAGINA 20

WIST JE DAT...

PAGINA 25

FOTO COVER: TIJDENS DE OPNAMES VAN DE MARINIERSCOMMERCIAL

PAGINA 2

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

ARTIKEL

15:51

Pagina 3

THE MAKING OF...

NIEUWE COMMERCIAL

The making of…

…DE NIEUWE COMMERCIAL VAN HET

KORPS MARINIERS Heb je ’m al gezien op tv, de nieuwe commercial over de mariniersopleiding? Zo’n lekker stoer filmpje met een bikkel van een vent die het niet opgeeft, ook al is het allemaal nog zo zwaar: speedmarsen midden in de nacht, tig keer opdrukken per dag, lopend de rivier door, kruipend door het bos… Zie je ’m voor je? SUBS-magazine sprak met hét nieuwe gezicht van het Korps Mariniers, de hoofdpersoon van de commercial, en kreeg een kijkje achter de schermen.

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

DE 'FILMSTERREN' IN ACTIE

Michel (20) was al wel eens op tv geweest, in journaalbeelden en zo, maar had nog nooit eerder geacteerd. Toch ging dat hem tijdens de ‘casting’ voor de commercial opvallend goed af. “Spelen dat je heel blij bent, of juist dat je het niet meer ziet zitten, dat doe je als marinier normaal gesproken natuurlijk niet”, vertelt hij achteraf. “Maar daar bij die casting moest dat dus wel. En we moesten ook een soort showtje opvoeren, zogenaamd voor een heel groot publiek. Echt lachen! En kennelijk ging het nog goed ook, want uiteindelijk kozen ze mij als hoofdpersoon. Dus…”

PAGINA 3


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:51

Pagina 4

NIEUWE COMMERCIAL

THE MAKING OF...

ARTIKEL

Filmploeg van 22 man …Dus mocht Michel uiteindelijk met twee andere mariniers, een grote groep mariniers in opleiding, een aantal mensen van het reclamebureau, een paar medewerkers van de marine én een filmploeg van 22 man naar de bossen bij Weert en naar Texel, waar de opnames werden gemaakt. Zes dagen lang! “Ja, daar stond ik zelf ook wel een beetje van te kijken. Als je zo’n reclame op tv ziet, gaat het zo snel, is het zo kort, dan lijkt het niet zo ingewikkeld. Maar achter elke seconde zit meer dan een uur filmen, en dan zijn ze later natuurlijk nog een tijd bezig met monteren en afwerken, en van te voren zijn ze ook al wekenlang aan het brainstormen en schrijven geweest. Echt zó veel werk!”

GELUIDSOPNAMES VANAF EEN LANDINGSVAARTUIG

Helemaal perfect Maar de regisseur was ook niet zomaar tevreden, geeft Michel toe. “Bijna elke opname moest wel tien keer over, en dan kreeg je tussendoor telkens weer nieuwe instructies. Alles moet op een gegeven moment, precies tegelijk, helemaal perfect zijn: het licht, het geluid, alle houdingen van iedereen, alle gezichten… Als er eentje in de lach schiet, of als er ineens een vliegtuig overkomt, dan kun je weer opnieuw beginnen!”

ALLES MOET PERFECT ZIJN

PAGINA 4

EEN SPROEIMACHINE ZORGT VOOR DE REGEN

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

ARTIKEL

15:51

Pagina 5

THE MAKING OF...

NIEUWE COMMERCIAL

Vrachtwagen met sproeimachines Zoals je op tv misschien al is opgevallen, speelt bijna elke scène zich af in de regen. Maar laat het nou tijdens de opnameweek de hele tijd mooi weer zijn geweest! Probleem? “Nee, ze verzinnen overal wel wat op, hoor. Dan kwam er gewoon een grote vrachtwagen met een paar sproeimachines langs, en dan deden ze daarmee dus de regen na. We waren echt de hele dag door kletsnat, dus dat werkte prima…”

EINDELIJK FF PAUZE

Toch ziet Michel de commercial niet als één groot toneelspel. “De situaties zijn heel echt. Voor mij is de opleiding alweer drie jaar geleden, maar veel dingen uit het script heb ik zelf ook zo ervaren. Ik kon me er makkelijk in verplaatsen.” Voor sommige scènes had hij zo z’n eigen trucjes: “Toen ik op een gegeven moment moest spelen dat ik heel moe was, ben ik eerst even een flink eind gaan rennen. Daarna hoefde ik nauwelijks nog te doen alsof!” MICHEL (3E VAN LINKS) MET Z'N BUDDIES

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 5


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:51

Pagina 6

SUBS DUIKEN DIEPER

JOHAN DE WITT

RUBRIEK

Hersencel van amfibische operaties

DE JOHAN DE WITT: S B U S KEN DUI PER DIE

aat ine g t a g a zr z o e k u ir m S e B d k kwa t SU p on l or he n (28) o arine. E sen en o v l iaa eM man enis ech S p e c e K a r r e o n i n k l i j kj n b e l e v e h i g h - t J a i me n d e K o v e r z i k e e r : d d e W i t t , binn l lees je n. Deze Johan an de taa ndinge van de schip v . bevi snufjes uwste se vloot d ie h e t nN e d e r l a n

EEN VAREND HOOFDKANTOOR! Een regenachtige dinsdagochtend in Vlissingen. De Johan de Witt is net terug van z’n eerste proefvaart bij scheepsbouwer De Schelde – de enorme muur van grijs staal is al van ver te zien. Van een afstand lijkt het schip misschien een tweede Rotterdam, maar van dichtbij is het toch nog weer een stuk groter en moderner, blijkt tijdens de speciale rondleiding die ik krijg van majoor der mariniers Ronald Schepel. Als Amphibious Operations Officer is hij verantwoordelijk voor de coördinatie van de inzet van landingsvaartuigen en helikopters. En juist die amfibische operaties, dat is waar het hier allemaal om draait.

“Net als Hr.Ms. Rotterdam kan ook de Johan de Witt landingsvaartuigen, tanks, jeeps en natuurlijk mariniers meenemen en op land afzetten, ook als er geen haven is”, vertelt kapitein ter zee Veen, de commandant van het schip, aan wie ik door de majoor word voorgesteld. “Het verschil zit in het bovenste dek van het schip. Daar zit de staf, de hersencel van de amfibische vloot.” EEN ENORME MUUR VAN GRIJS STAAL

PAGINA 6

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:51

Pagina 7

SUBS DUIKEN DIEPER

JOHAN DE WITT

Militaire webcam Het zenuwcentrum van het varende hoofdkantoor is de Joint Operations Room: een gigantische ruimte vol computers en communicatieapparatuur, waar de belangrijkste mensen van de staf werken. Op mega-schermen kunnen de acties op het land, in de lucht en op zee direct worden gevolgd. En ook als een admiraal via een militaire webcam een gesprek wil met de commandant van een ander schip, dan is dat geen probleem! IN DE ENORME HANGAAR IS RUIMTE VOOR WEL 4 LYNX-HELIKOPTERS

Wat hij daarmee bedoelt? Bij amfibische operaties worden mensen en materieel van zee aan land gezet. Soms zijn dat enorme acties, met helikopters, vliegtuigen, landingsvaartuigen en andere marineschepen. Die kunnen dan het beste vanaf zee worden aangestuurd – vooral vanaf de Johan de Witt! “Op het schip is een kantoorgebouw ‘geplakt’ waar vierhonderd mensen van verschillende krijgsmachtdelen kunnen werken en slapen”, legt de commandant uit. “Zo kan het fungeren als een hoofdkantoor op zee.” Er zijn op de hele wereld maar heel weinig schepen die daar zo goed voor zijn uitgerust als de Johan de Witt.

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

Met de personenlift stijgen we op naar de brug, waar het schip wordt bestuurd. De bemanning werkt hier met de nieuwste beeldschermen, computers en communicatiemiddelen. En niet alleen om de elektronische kaart te raadplegen, nee, met één druk op de knop kun je hier vandaan ook zien wat ze in de commandocentrale op de radar zien – of zelfs checken hoe het met de scheepsmotoren gaat!

PAGINA 7


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:51

Pagina 8

SUBS DUIKEN DIEPER

JOHAN DE WITT

ONDER HET SCHIP HANGEN 2 'AZI-PODS'

Joystick in plaats van stuur Tussen al die hypermoderne apparatuur valt het ‘ouderwetse’ stuurtje me wel op… “Maar dat gaat er ook uit”, zegt Ronald Schepel, en hij wijst naar de joystick en de knoppen bij de stoel van de roerganger. “We varen sowieso al veel op de stuurautomaat, en om het schip op z’n plek te houden is een joystick in dit geval makkelijker dan een stuur.” Voor een marineschip is dat bijzonder. Onder de Johan de Witt hangt namelijk geen as met een schroef, zoals bij de meeste marineschepen, maar twee ‘azi-pods’ met een schroef aan de voor- en achterkant, en die zijn makkelijker te bedienen met een joystick dan met een stuur. Super-geavanceerd!

PAGINA 8

RUBRIEK

Nog een plek die met amfibische operaties te maken heeft: het dok. Net als de Rotterdam heeft de Johan de Witt ingebouwde tanks die met water gevuld kunnen worden. Als dat gedaan wordt, zinkt de achterkant van het schip en kunnen landingsvaartuigen met mariniers of materieel naar binnen of naar buiten varen. Verder naar voren zien we het voertuigendek. Gróót! Tanks, jeeps, vrachtwagens, alles kan hier staan. Aan het plafond hangt een soort verkeerstoren. “Daar zit de Dock Control Officer”, legt de majoor uit. “Die zorgt ervoor dat de vaar- en voertuigen snel en veilig naar binnen of buiten kunnen.”

HET DOK

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:51

Pagina 9

SUBS DUIKEN DIEPER

JOHAN DE WITT

Zes heli’s in actie Eén dek hoger is het helikopterdek. Als de Johan de Witt in actie is, is het ook daar een drukte van jewelste: er worden dan twee helikopters gereedgemaakt in de hangaar, terwijl twee andere op het helidek klaarstaan om op te stijgen en nog twee andere al in de lucht zijn. De Flightdeck Officers op het helikopterdek en de Flightdeck Supervisor in z’n mini-luchtverkeerstoren regelen dat elke heli veilig kan landen of opstijgen.

SPECIFICATIES

DE HYPERMODERNE BRUG

De Flightdeck Officers en de Dock Control Officer vallen onder de verantwoordelijkheid van majoor Schepel, die vanuit de amfibische centrale van de Johan de Witt bepaalt waar de helikopters en landingsvaartuigen precies heen gaan. Van zijn collega’s in de commandocentrale krijgt hij alle informatie over eventuele schepen, onderzeeboten en vliegtuigen om het schip heen. Met de modernste communicatieapparatuur heeft hij contact met de eenheden die aan land gaan, en natuurlijk ook met de staf in de Joint Operations Room, die een deurtje verderop zit. Hightech plus high-tech: een enorme aanwinst voor de Nederlandse krijgsmacht!

TYPE: Landing Platform Dock (LPD) AFMETINGEN: 176,35 x 29,20 m DIEPGANG: 5,55 m WATERVERPLAATSING: 15.500 ton (beladen) SNELHEID: 19 knopen BEMANNING: 113-127 personen, plus een staf van 400 personen of 550 mariniers BEWAPENING: 2 Thales Goalkeepers, 4 tot 8 mitrailleurs 12,7 mm HELIKOPTERS: 4 Chinook of 6 NH-90 helikopters LANDINGSVAARTUIGEN: 2 LCU’s en 4 LCVP’s

IN HET DOK IS RUIMTE VOOR 4 LCVP'S EN 2 LCU'S

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 9

e Jaim voor en g a n vra ning gev naar n jij ee e Heb l je je m l? Ga da n kijk i e of w dit artike ubs.nl . s e over rum op agazin o m het f r SUBSonde


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:51

Pagina 10

MAARTJE & DE MARINE

OP NAAR HAWAÏ!

Wat een gekkenhuis aan boord! Op de kade rijden vrachtwagens met allerhande goederen af en aan. Met twee kranen worden de grootste spullen aan boord getild. Gisteren kwam ik buiten en zag ik zelfs een harpoon onder een kraan bungelen. Die moest nog even vervangen worden door een nieuwe. De bemanning moet ook zijn spieren laten rollen. Wáár ik ook loop in het schip, steeds kom ik wel iemand tegen met een doos in zijn armen! Courgettes, medicijnen, broden, plakband, kaarten, blikjes cola… Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt wel in een doosje aan boord.

PAGINA 10

COLUMN

RUBRIEK

Maartje van der Maas (25) woont in Spaarndam en is wachtsofficier. Kort geleden is ze overgestapt van Hr.Ms. Willem van der Zaan – die verkocht is aan de Belgische Zeemacht – naar een van de nieuwste schepen van onze Koninklijke Marine: Hr.Ms. Tromp. Dit schip is net uit het dok in Vlissingen gekomen en heeft een héél druk programma voor de boeg!

De jongens van de technische dienst lopen heen en weer met allerlei gereedschap. Moet hier nog een reparatie uitgevoerd worden? Kunnen we nog even draaien met de schroeven om de voortstuwing te testen? Zelf ben ik hartstikke druk met het intekenen van zeekaarten, het plannen van routes en het voorbereiden van havenkaarten. De eerste officier heeft mij tot scheepsfotograaf gebombardeerd en tussen de bedrijven door loop ik kiekjes te schieten van hardwerkende bemanningsleden.

IEDER BEMANNINGSLID DRAAGT Z'N STEENTJE BIJ

Daarbij moet ik geregeld nieuwsbrieven of stukjes voor jaarboekjes schrijven. Zo vliegt de tijd – één keer met je ogen knipperen en de dag is alweer voorbij!

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:51

COLUMN

De reden van al deze bedrijvigheid is een wereldreis van vijf en een halve maand met de futuristische naam ‘Global Enterprise’. Over een week is het zover: dan vertrekt Hr.Ms. Tromp naar wereldse plekken als Pearl Harbour (Hawaï), Sydney (Australië), Kuala Lumpur (Maleisië) en Jakarta (Indonesië). We gaan natuurlijk niet voor de lol naar deze verre plekken. Het hoofddoel van onze reis is namelijk het lanceren van een aantal nieuwe wapens die aan boord zijn geplaatst en die nog nooit door een schip zijn afgevuurd! Dat gaan we bij Hawaï doen, omdat het daar lekker rustig is – dan brengen we ten minste geen andere schepen in gevaar. Ook is dit een handige plek om samen te werken met de Amerikanen, die ons bij de lanceringen gaan helpen.

JANUARI 2007

Pagina 11

MAARTJE & DE MARINE

Als we dat hebben gedaan en alles goed is gegaan, gaan we door naar Sydney, waar we verlof kunnen opnemen. Daarna begint het tweede deel van onze reis, waarin we voornamelijk laten zien wat voor geavanceerde schepen Nederland kan maken. Misschien trekken we zo wel klanten aan die ook graag zo’n Nederlands schip willen kopen… DE JONGENS VAN DE TECHNISCHE DIENST CONTROLEREN DE RHIB

TWEE KRANEN TILLEN DE GROOTSTE SPULLEN AAN BOORD

SUBS 1, JAARGANG 7

Het is allemaal heel spannend en speciaal. De laatste keer dat de marine een reis om de wereld maakte, is wel tien jaar geleden. Wat een geluksvogel ben ik dat ik er nu bij mag zijn! Een beetje zuur is het wel dat ik weer afscheid moet nemen van familie en vrienden, maar ach, dat hoort er nu eenmaal bij. En wanneer ik straks bij die belangrijke lanceringen ben en in het weekend op het strand op Hawaï lig, dan ben ik Nederland zó vergeten! ;-)

PAGINA 11


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:51

Pagina 12

400 JAAR MICHIEL DE RUYTER

AGENDA 2007

ARTIKEL

“De Heeren hebben mij niet te verzoeken, maar te gebieden, en al wierd mij bevoolen ’s Lands vlagh op een enkel schip te voeren, ik zou daarmee t’zee gaan en daar de Heeren Staten hunne vlag betrouwen, zal ik mijn leven waagen.” MICHIEL DE RUYTER

Op 24 maart 2007 is het vierhonderd jaar geleden dat Michiel Adriaenszoon de Ruyter in Vlissingen werd geboren. De

luitenant-admiraal-generaal van de Nederlandse vloot – en

oprichter van het Korps Mariniers – werd 69 jaar oud: hij overleed op 29 april 1676 aan de verwondingen die hij een week eerder had opgelopen in de Slag bij de Etna. Zijn stoffelijke resten bevinden zich in een praalgraf in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

PAGINA 12

Dat De Ruyter een groot man was, blijkt wel uit de bovenstaande uitspraak uit 1675. Hiermee reageerde hij op de beledigende opmerkingen van een lid van de Staten-Generaal over zijn zogenaamde gebrek aan moed. De Ruyter stond toen net op het punt om als opperbevelhebber met een te kleine vloot naar de Middellandse Zee te vertrekken.

Dit jaar zal er volop aandacht worden besteed aan het leven en werk van Michiel de Ruyter. Er valt dan ook meer dan genoeg over hem te vertellen: niet alleen als militair was hij opvallend getalenteerd en dapper, hij wordt ook herinnerd als een goed en hoogstaand mens. Dat de admiraal na vierhonderd jaar nog steeds ‘leeft’ in ons land, blijkt wel uit het feit dat hij als enige militair hoog eindigde in de verkiezing van

‘De Grootste Nederlander Aller Tijden’!

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:51

Pagina 13

AGENDA 2007

ARTIKEL

400 JAAR MICHIEL DE RUYTER

WWW.MICHIELDERUYTER.COM

VLOOTSCHOUW MICHIEL DE RUYTER WAT:

VLOOTSCHOUW MICHIEL DE RUYTER WAAR: VLISSINGEN WANNEER: 6 JULI 2007

Varende vlootschouw op de rede van Vlissingen en langs de Walcherse kust, georganiseerd door de Koninklijke Marine. Begint met een saluut vanaf Hr.Ms. De Ruyter. Op de boulevards: defilé van eenheden van het Korps Mariniers en de vloot. Onderdeel van de Zeeuwse Havendagen.

WWW.NATIONALEVLOOTDAGEN.NL

NATIONALE VLOOTDAGEN WAT: NATIONALE VLOOTDAGEN 2007 WAAR: DEN HELDER WANNEER: 13 T/M 15 JULI 2007

Zoals ieder jaar opent de Koninklijke Marine drie dagen lang haar poorten in Den Helder, om iedereen te laten zien wat ze allemaal doet en kan. Dit jaar staan de vlootdagen in het teken van Michiel de Ruyter.

WWW.ATSEASAILTRAINING.COM

NOORDZEE ZEILRACE NOORDZEE ZEILRACE VAN DEN HELDER NAAR VLISSINGEN, WAAR: DEN HELDER, VLISSINGEN, VIA OOSTEINDE WANNEER: 20 AUGUSTUS 2007 WAT:

‘Race to Sail De Ruyter’ voor Tall Ships, georganiseerd in samenwerking met Sail Training Association Nederland (STAN). Behalve studenten van de Zeevaartscholen en het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), kunnen ook ‘gewone’ Noord-Hollandse en Zeeuwse jongeren meevaren.

WWW.MICHIELDERUYTER.COM

SAIL DE RUYTER WAT: SAIL DE RUYTER WAAR: VLISSINGEN WANNEER: 23 T/M 27 AUGUSTUS 2007

Sail-evenement, georganiseerd door de Stichting ‘Sail De Ruyter Vlissingen’, met o.a. een Tall Ships-aanbrengrace, twee aanbrengtochten, een authentieke beloodsing, een sloepenrace, een historisch overzicht van de Zeeuwse visserij met schepen en attracties, en diverse oud-Hollandse schepen om een zeiltocht op de Schelde mee te maken. Het programma wordt omlijst met cultuur: een shantyfestival, Zeeuwse en Vlaamse maritieme schilders, maritieme toneeluitvoeringen, etc. WWW.WERELDHAVENDAGEN.NL

WERELDHAVENDAGEN WAT: WERELDHAVENDAGEN WAAR: ROTTERDAM WANNEER: 7 T/M 9 SEPTEMBER 2007

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

Info over werken in de maritieme sector, bij organisaties als de Douane, de Zeehavenpolitie, het Havenbedrijf Rotterdam en – niet te vergeten! – de Koninklijke Marine. Spectaculaire demonstraties en vuurwerk. Thema, ook hier: Michiel de Ruyter.

PAGINA 13


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:52

Pagina 14

INFORMATIEDAG MARINIERS

DOORN

ARTIKEL

EEN KNALLER VAN EEN

INFORMATIEDAG “Ik dacht dat ik een goeie conditie had!” Woensdag 8 november, marinierskazerne Doorn. Voor onze ‘operationele jongens’ hier is het een beetje een ander dagje dan anders. Vandaag hebben ze namelijk driehonderd enthousiaste wanna-be-mariniers op de koffie! DE TOUWBAAN

Twee keer per jaar worden er speciale informatiedagen georganiseerd voor jongeren vanaf vijftien jaar die geïnteresseerd zijn in een baan bij de marine. SUBS-magazine loopt mee met Arend (16) en Albert (17) uit Friesland, die vooral belangstelling hebben voor de functie van Marinier Algemeen. De korporaal neemt ons groepje mee naar een bivakterrein waar al het materieel van de mariniers staat uitgestald. En hoe voelt dat nou, om zo’n volle crusader (rugzak) mee te torsen, of om een Diemaco vast te houden? “Best wel heavy!” ABSEILEN VAN DE KLIMTOREN

PAGINA 14

IK ZIE, IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET...

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

ARTIKEL

15:52

Pagina 15

DOORN

INFORMATIEDAG

Hindernissen en zelfverdediging Na de lunch geven de mariniers van het Mariniers Opleidingscentrum (MOC) een demonstratie op de hindernisbaan. Tussen de hindernissen door worden ze ‘aangevallen’ door collega’s, zodat ze meteen hun zelfverdediging kunnen oefenen. Op het laatst mogen de gasten het ook uitproberen! Arend en Albert rennen als een speer naar de dozen met overalls, en volgen de korporaal naar het startpunt van de baan. Vol goede moed… Even later komen ze hijgend weer terug. Het zweet loopt Albert over het voorhoofd: “Ik dacht dat ik een goeie conditie had, want ik sport zeker vijf uur in de week, maar dit is dus écht wel even iets anders!” ALBERT (LINKS) IN ACTIE

Tijdens de voorlichting over het werk van de marinier en alles wat daarbij komt kijken, blazen de jongens even uit. Maar daarna is het weer tijd voor actie: de touwbaan en de klimtoren! Arend en Albert gaan er helemaal voor. Een uurtje later wordt de middag afgesloten met een demonstratie door de BBE, de anti-terreureenheid van het Korps. Al met al een ‘knaller’ van een informatiedag! ZELFVERDEDIGING

JANUARI 2007

AL HET MATERIEEL STAAT UITGESTALD

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 15


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:52

Pagina 16

POTOM - DEEL 2

BACK TO SCHOOL

RUBRIEK

DE PRAKTISCHE OPLEIDING TOT OFFICIER DER MARINIERS (POTOM) – DEEL 2 FASE 2, TWEE MAANDEN AANPOTEN VOOR DE KORPORAALSSTREPEN

Sebastiaan van Kan (22) is in augustus 2005 begonnen met de vijfjarige KIM-opleiding tot officier bij het Korps Mariniers. Momenteel zit hij midden in de POTOM: elf maanden intensieve praktijk. Misschien wel het zwaarste, maar waarschijnlijk ook het leukste onderdeel van de studie, denkt hij. In het vorige SUBSmagazine vertelde Sebastiaan over de eerste twee maanden van de POTOM, waarbij alle basisvaardigheden uiteindelijk stuk voor stuk worden afgetoetst in de ‘Necessary Knowledge Test’, met als beloning: de felbegeerde baret. De tweede fase is de volgende logische stap: dan gaan de jongens wéér twee maanden flink aan de bak, maar dit keer met het korporaalsexamen als einddoel. Want onder zo’n stoere baret staan een paar welverdiende korporaalsstrepen natuurlijk ook niet gek…

Het meest opvallende verschil tussen de eerste en de tweede fase? “Het leidinggeven”, antwoordt Sebastiaan zonder aarzelen. “Tot nu toe stond je als marinier-in-opleiding nog onder aan de ladder, en volgde je bevelen op. Nu moet je zelf ineens orders gaan uitdelen! Best heel vreemd!”

LESSEN TACTISCHE VAARDIGHEDEN

PAGINA 16

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:52

Pagina 17

BACK TO SCHOOL

POTOM - DEEL 2

Dummy-geweergroep op bestelling? Maar hoe oefen je dat dan? Want je zit met een POTOM-lichting van zestien, zeventien man, die over twee maanden dus allemaal korporaal moeten zijn. Dan heb je heel wat slachtoffers nodig om je leiderschapskwaliteiten op te oefenen: gewone mariniers dus. Maar dummy-geweergroepen zijn vast niet op bestelling leverbaar? Sebastiaan lacht. “Dat niet, nee, maar met een beetje improviseren lukt het eigenlijk altijd wel om geschikte oefengroepen te creëren. Soms worden wij zelf als marinier ingedeeld in een geweergroep, maar er worden ook regelmatig mariniers van de operationele eenheden uit Doorn ‘ingevlogen’.” LEIDINGGEVEN AAN EEN GEWEERGROEP

Zeven mariniers onder je

In het laatste geval ga je dus oefenen met realistische geweergroepen zoals je ze in het veld ook kunt hebben. “Lekker gevarieerd: de een wat jonger, de ander wat ouder, een aantal jongens die je goed kent, een aantal waar je nog nooit mee hebt gewerkt. Maar hoe zo’n geweergroep ook is samengesteld, jij moet wel de leiding in handen kunnen nemen, overwicht hebben, autoriteit uitstralen.”

Een luitenant – maar dat is uiteraard nog weer een volgende stap – heeft een heel peloton van dertig man onder zich. Binnen dat peloton heb je drie geweergroepen, die elk uit acht personen bestaan. Tijdens de korporaalsfase leren de POTOM-studenten hoe het is om ‘de baas’ te zijn over zo’n geweergroep – over zeven andere mariniers dus. ELKE SECONDE RUST IS MEEGENOMEN

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 17


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:52

Pagina 18

POTOM - DEEL 2

BACK TO SCHOOL

RUBRIEK

Doorgewinterde mariniers die ‘het beter weten’ Dat zal ook best eens lastig zijn, kunnen we ons zo voorstellen… Sebastiaan glimlacht en knikt bevestigend. “Met m’n 22 jaar ben ik een van de oudsten van mijn klas, maar ook ik moest er in het begin wel heel erg aan wennen, hoor, dat ik ineens orders moest gaan uitdelen aan doorgewinterde mariniers van tegen de dertig, die het – voor mijn gevoel – allemaal al veel beter wisten. Sommige jongens stellen je ook echt wel een beetje op de proef. Je moet dan heel stevig in je schoenen blijven staan: jij bent nu de baas, no matter what. Vooral in het veld is die strikte hiërarchie heel belangrijk, want stel je voor dat je daar bij elk probleem zou moeten gaan discussiëren over de beste oplossing… Het gaat vaak om heel snel handelen, voor de veiligheid van de hele geweergroep of het hele peloton, dus dan zal iedereen op dat moment toch écht moeten luisteren naar één persoon!”

STRATEGIEBESPREKING

DE OMGEVING IN 'T KLEIN

Roadblock in Afghanistan Maar op zich is het misschien ook wel handig om mensen in je geweergroep te hebben die al veel ervaring hebben in het veld? “Klopt, en daar moet je dan ook zeker gebruik van maken. Maar wel op zo’n manier dat jouw autoriteit daardoor niet wordt aangetast. Als ik bijvoorbeeld voor het eerst in Afghanistan zit, en ik heb iemand in de geweergroep of in het peloton die daar al voor de derde keer is en die al meerdere keren heeft geholpen met het opzetten van een roadblock in de woestijn, dan ga ik naar zo’n jongen toe, zo van: goh, hoe deden jullie dat nou precies? Welke methode vond jij het meest effectief? De theorie ken ik wel vanuit de opleiding, en ik zal er in Nederland ook zeker wel mee geoefend hebben, maar van de lokale omstandigheden weet die marinier natuurlijk veel meer. Het zou toch zonde zijn om dat te laten liggen? Dus dan moet je als korporaal of als luitenant ook gewoon advies durven vragen. Zolang het maar duidelijk is dat jij wel degene blijft die uiteindelijk de beslissingen neemt.”

'RECCE PARTOL'

PAGINA 18

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


07-12-2006

RUBRIEK

15:52

Pagina 19

BACK TO SCHOOL

‘Recce patrol’ De korporaalsfase wordt afgesloten met een examen. Veel examenonderdelen worden in het veld beoordeeld en afgetekend – niet in de schoolbanken! “Vergeleken met de eerste fase zijn er vakken en opdrachten bij gekomen die voor de marinier niet direct aan de orde zijn, maar voor de korporaal wel”, vertelt Sebastiaan. “De lessen zijn nu veel meer gericht op tactische vaardigheden, leiderschap, samenwerking, verantwoordelijkheid. Ook tijdens de bivakken leer je er nieuwe dingen bij. De ‘recce patrol’ bijvoorbeeld, dat staat voor reconnaissance, verkenningspatrouille: dan sluip je met vier man zo dicht mogelijk naar de vijand toe, om hem te observeren en informatie in te winnen. Dat steekt allemaal heel nauw, want je mag natuurlijk geen geluidje maken. Twee van de vier jongens moeten zich op een afstandje onzichtbaar maken en zorgen dat de voorste twee gedekt zijn. Ook aan dit soort oefeningen zit uiteindelijk een examen vast, aan het eind van de korporaalsfase.”

JANUARI 2007

POTOM - DEEL 2

De mentaliteit om door te bijten “De onderdelen uit de eerste fase blijven we ook continu oefenen, want dat zijn natuurlijk je basisvaardigheden. Maar nu komt er gewoon meer bij. Gevechtsgroepaanvallen. Oefenen met alle verschillende wapens binnen een geweergroep. Een bivak patrouille. Een bivak OVG, Operatie Verstedelijkt Gebied, meestal in Harskamp, soms in Marnehuizen, als daar plek is. En bij het korporaalsexamen hoort bijvoorbeeld ook nog een speedmars van acht kilometer, die we in 48 minuten moeten afleggen, met bepakking. Dat is aanpoten, ja, maar dat vragen ze natuurlijk ook van je hè: de mentaliteit om door te bijten. En in principe moet je sowieso altijd fit zijn. Op ieder moment tijdens de opleiding moeten ze je eruit kunnen pikken om snel even 2400 meter te lopen in elf minuten. Dus dat hou je vanzelf eigenlijk al bij. Maar ik zou ook niet anders willen. Pas hadden we een keer een dag evaluatie en communicatietraining – héél véél praten... Die avond had ik helemaal geen voldaan gevoel toen ik thuiskwam, dus toen ben ik zelf gewoon nog een uur gaan hardlopen… Nee, ik ben echt niet overdreven fanatiek of zo, ik heb het gewoon enorm naar m’n zin! Het korporaalsexamen heb ik inmiddels gehaald, de uitreiking is volgende week, en dan: óp naar de luitenantsfase!”

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 19

SPEEDMARS (8 KM)

IN HET VOLGENDE SUBS-MAGAZINE: DE PRAKTISCHE OPLEIDING TOT OFFICIER DER MARINIERS (POTOM) – DEEL 3 FASE 3, DE LUITENANTSFASE: LEIDING GEVEN AAN EEN HEEL PELOTON VAN 30 MARINIERS!

320097_Subsmagazine


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:52

Pagina 20

SUZAN VAN NORDEN, LDV'ER

EEN BAKKIE DOEN BIJ...

RUBRIEK

EEN BAKKIE DOEN BIJ…

SUZAN VAN NORDEN, LDV’ER Welke rangen, standen, functies en dienstvakken je aan boord van een marineschip ook tegenkomt, één ding hebben ze allemaal gemeen: tussen de bedrijven door is elk bemanningslid natuurlijk ook gewoon méns. En als mens moet je eten. Logisch! Minder vanzelfsprekend is het misschien dat daar een heel team achter zit: de Logistieke Dienst Verzorging (LDV), die drie keer per dag voor een goede maaltijd zorgt – plus de hele dag door voor koffie en thee met iets lekkers erbij, een keer een borrelhapje, een keer een kaasplankje, een keer een verjaardagtaart, beschuit met muisjes… Suzan van Norden (24) uit Heerenveen is hofmeester bij de LDV aan boord van Hr.Ms. Evertsen, en weet er dus alles van. SUBS-magazine deed een bakkie bij haar, en kreeg een kijkje in de keuken…

PAGINA 20

SUZAN IS 'HOFMEESTER OFFICIEREN'

EVEN DE TEMPERATUUR METEN

Binnen de LDV bestaan vier richtingen, die allemaal uitgebreid aan de orde komen tijdens de opleiding in Brugge: kok, bakker, bottelier en hofmeester. Suzanne werkt momenteel als hofmeester bij ‘de gamelle van de officieren’. “Dat is een soort klein keukentje, boven bij het eetverblijf van de officieren, een dependance van de grote kombuis beneden, zeg maar. Het eten komt met een liftje vanuit de kombuis naar boven, in warmtebakken. Wij checken hier de temperatuur nog een keer, voor de zekerheid, en dienen het eten dan op.”

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:52

Pagina 21

EEN BAKKIE DOEN BIJ...

SUZAN VAN NORDEN, LDV'ER

Schalen en soepterrine Boven bij de gamelle is dat opdienen net even wat leuker dan beneden bij de manschappen, vindt Suzan. “Hier bij de officieren dekken we de tafels wat uitgebreider, het eten komt in principe in mooie schalen op tafel te staan, de soep in een soepterrine, we leggen het bestek netjes bij de borden, ze moeten eigenlijk zó kunnen aanschuiven. In uitzonderlijke gevallen – vandaag om logistieke redenen toevallig ook – zetten we de warmtebakken met het dampende eten erin op een balie in het eetverblijf, als een soort buffet waar de officieren dan zelf langs lopen om het eten op te scheppen. De koude bijgerechten en het stokbrood met kruidenboter heb ik wel alvast op de tafel gezet. ’s Ochtends en ’s avonds komen ze eigenlijk altijd wel aan een compleet gedekte tafel te zitten. Bij het ontbijt kunnen de officieren een gebakken eitje bestellen, of iets anders dat wij dan snel even in de gamelle klaarmaken. ’s Avonds is er altijd een snack bij de broodmaaltijd, een tosti of een kroket bijvoorbeeld. Maar echt koken doen we dan niet meer: de warme maaltijd is altijd tussen de middag.”

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

BIJ DE COLLEGA'S IN DE KOMBUIS

DE BOTTELIER ZORGT DAT ALLE BENODIGDHEDEN OP TIJD IN DE KOELKAST LIGGEN

De bottelier: de ‘supermarkt’ ’s Ochtends tijdens alle voorbereidingen loopt Suzan regelmatig even binnen bij haar collega’s in de kombuis. “Even zien wat het vandaag wordt…” Paella! “Dat is best apart voor een woensdag, want eigenlijk is het dan altijd blauwe hap: bami en nasi met alles erop en eraan. Maar de paella wordt ook steeds populairder.” Het weekmenu staat elke keer van te voren vast. “De kok bedenkt wat ’ie wil en bespreekt dat met de bottelier, de ‘supermarkt’ aan boord. Die checkt of de ingrediënten leverbaar zijn en zorgt dat alle benodigdheden op tijd in de koelkast liggen.”

PAGINA 21


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:53

Pagina 22

SUZAN VAN NORDEN, LDV'ER

Bijna alle bemanningsleden hebben aan boord ook nog een neventaak, zodat er bij calamiteiten altijd genoeg ‘handjes’ zijn. Van oudsher hebben de LDV’ers eigenlijk allemaal dezelfde neventaak: naast hun dagelijkse werk als kok, hofmeester, bottelier of bakker maken ze namelijk standaard deel uit van de MAD, de Medische Actie Dienst. “Als er aan boord een gewonde is, dan worden wij er meteen bij geroepen. Wij kunnen uitgebreide eerste hulp verlenen als de ‘echte’ ziekenverplegers – de mensen van de Logistieke Dienst Geneeskundige Dienst – er nog niet zijn, bijvoorbeeld.” Een pittige neventaak, maar daar worden de LDV’ers dan ook goed op voorbereid: “Na onze gewone opleiding tot LDV’er krijgen we nog een extra opleiding van zes weken om MAD’er te worden!”

EEN BAKKIE DOEN BIJ...

RUBRIEK

HET ETEN KOMT MET EEN LIFTJE NAAR BOVEN

Ook als de ziekenverplegers al wél bij de gewonde aanwezig zijn, is er voor de MAD’ers vaak nog genoeg te doen. “Een stel helpende handen kunnen ze altijd wel gebruiken. Wij kunnen zuurstof toedienen als het nodig is, benodigdheden bij elkaar zoeken, en zelfs hartmassages geven of een infuus klaarmaken… Dat hebben we allemaal in de MAD-opleiding geleerd. En nog steeds worden er wekelijks lesjes en oefeningen met ons gedaan, om onze kennis op peil te houden en uit te breiden. Maar er blijven natuurlijk handelingen die wij niet zelf mogen verrichten: wij maken het infuus dan wel klaar, maar het is de arts of de verpleger die het uiteindelijk aanlegt bij de patiënt. Zo ver mogen wij niet gaan. Maar we kúnnen wel veel! En dat moet ook, want als de ziekenverpleger ooit zélf een keer gewond is, dan moet die natuurlijk ook hulp krijgen!”

NAAST HOFMEESTER IS SUZAN OOK MAD'ER

PAGINA 22

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:53

Pagina 23

EEN BAKKIE DOEN BIJ...

SUZAN VAN NORDEN, LDV'ER

Sjieke feestjes voor buitenlandse prominenten Voor haar werk vindt Suzan varen altijd leuker dan binnenliggen. “Iedereen is dan natuurlijk bij alle maaltijden aanwezig, dus het is sowieso gezelliger.” Wat ze het allerleukste vindt, vragen we. Ze begint meteen te stralen: “Als we ergens in een buitenlandse haven liggen en de commandant geeft dan een feestje voor belangrijke buitenlandse gasten. Dan lopen wij allemaal in ons mooiste uniform, wordt het dek heel mooi aangekleed, en serveren we natuurlijk het beste eten en drinken. Zo’n feestje is echt een stukje PR voor de Nederlandse marine bij onze buitenlandse relaties. En hartstikke kicken voor ons! Er zijn dan ook altijd zát matrozen van andere dienstvakken die wel als vrijwilliger willen meewerken op zo’n feest, puur om het ook een keer mee te maken. Maar dat mag dus niet. Op zulke momenten ben ik extra blij dat ik LDV’er ben… Want het is dan ook echt een beetje óns feestje!” ALLE TAFELS WORDEN NETJES GEDEKT

“Als er een keer een extra feestelijke maaltijd is, dan loop ik echt dagen lang te bedenken hoe ik het allemaal ga doen”, zegt Suzanne. “Een paar mooie vierkante tafelkleedjes erbij, leuke servetjes, kaarsjes… Ik vind het heerlijk om de mensen uiteindelijk ook echt te zien genieten aan een prachtige tafel. Daar doe ik het voor!” DE SALADE VAN VANDAAG!

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 23


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:53

Pagina 24

SUZAN VAN NORDEN, LDV'ER

EEN BAKKIE DOEN BIJ...

RUBRIEK

RECEPT

:

PAELLA A LA HR.MS. EVERTSEN Ingredienten, voor 4 personen: 3 tomaten, ontveld en fijngesneden 12 mosselen, gekookt in 1,25 dl droge witte wijn 12 grote garnalen, gekookt in het mosselnat plus 5 dl water, gepeld 5 dl kippenbouillon 4 eetlepels olijfolie 600 g kippendijfilets, gehalveerd 1 grote rode ui, gehakt 1 rode paprika, in stukjes van 3 x 5 cm gesneden 1 groene paprika, in 5 cm lange, smalle repen gesneden 3 tenen knoflook, uit de knijper 2 theelepels Spaans paprikapoeder 1/4 theelepel saffraanpoeder 300 g (paella)rijst 300 g witvisfilets (bijv. snapper, leng of heek), in blokjes van 2 a 3 cm gesneden 150 g doperwten partjes citroen, voor het serveren

PAGINA 24

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok. Bak de kip in 10 minuten op middelhoog vuur, tot de stukken rondom bruin zijn. Haal de kip uit de pan, voeg de rest van de olie toe, en bak daarin de ui en tomaat 4-5 minuten op laag vuur. Doe de paprika erbij en laat nog een minuut bakken. Schep de knoflook, het paprikapoeder en de saffraan er doorheen en laat nog 30 seconden bakken. Doe de kip terug in de pan, giet de bouillon erbij, en breng aan het sudderen. Voeg de rijst toe en laat alles nog 8-10 minuten flink sudderen, of tot de rijst gaar begint te worden. Leg de mosselen, de garnalen en de doperwten erop en laat alles goed gaar en warm worden. Op smaak brengen met peper en zout, serveren met citroen.

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:53

Pagina 25

WIST JE DAT...

DE DIEMACO C7A1

IN DE RUBRIEK WIST JE DAT... BESTEDEN WE DIT JAAR AANDACHT AAN DE VERSCHILLENDE WAPENS DIE BIJ HET KORPS MARINIERS WORDEN GEBRUIKT. DEZE KEER: DE DIEMACO C7A1, HET PERSOONLIJKE WAPEN VAN IEDERE MARINIER.

ALTIJD BIJ DE HAND:

DE DIEMACO C7A1 In weer en wind, bij 45 graden in de woestijn en bij min 30 in de bergen, bij nacht en ontij in het bos en bij zon op de hei, bij het oversteken van een rivier, tijdens elke oefening, bivak, operatie en patrouille, altijd, áltijd moet een marinier kunnen vertrouwen op z’n eigen persoonlijke wapen. Leren omgaan met de Diemaco C7A1 is daarom niet alleen een kwestie van raak leren schieten, het is ook: weten hoe hij in en uit elkaar moet en zelf goed kunnen zorgen voor z’n onderhoud.

“De C7 is goed wendbaar en niet te zwaar, en heeft een mooi optisch vizier waarmee je ook op grotere afstanden goed kunt waarnemen”, vertelt korporaal Joost (26) over het persoonlijke wapen van de marinier. “Het is eigenlijk een verbeterde versie van de Amerikaanse M16. Er is goed over nagedacht: door de kijker zie je alles 3,4 keer vergroot, de richtnaald in het vizier licht ’s nachts op in het donker zodat je dan nog steeds goed kunt richten, het wapen geeft weinig terugslag bij het schieten, veel onderdelen zijn speciaal gecoat om roestvorming tegen te gaan, en je kunt er naar behoefte bijvoorbeeld een granaatwerper of een extra patroonhouder aan vast maken. Daar wordt ’ie dan natuurlijk wel zwaarder van, dus dat is even een afweging. Maar er kán in elk geval wel heel veel mee.” HET ONDERHOUD VAN DE C7 WORDT VOORTDUREND GEDRILLD

JANUARI 2007

SUBS 1, JAARGANG 7

PAGINA 25


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:53

Pagina 26

DE DIEMACO C7A1

WIST JE DAT...

RUBRIEK

Geblinddoekt schoonmaken “Zolang je ’m goed onderhoudt, is de C7 enorm betrouwbaar”, zegt ook marinier Tim (22). Het onderhoud van het wapen wordt voortdurend gedrilld, waarbij het in eerste instantie belangrijker is dat je het góéd doet dan hoe snel je het kunt. “Je hoeft maar één piepklein onderdeeltje te vergeten – de stuurpen bijvoorbeeld, dat is een minuscuul dingetje, maar wel essentieel in het geheel – of je kunt niet meer schieten. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, want het persoonlijke wapen is je eerste veiligheid in het veld, en als dat niet goed werkt, breng je niet alleen jezelf maar ook de andere jongens van je geweergroep in gevaar. Het onderhoud oefenen we dus heel veel. Na verloop van tijd moet je je wapen zelfs geblinddoekt schoon kunnen maken, zodat je het ook midden in de nacht storingsvrij kunt houden, voor het geval dat dat een keer nodig is. In het echt ben je per slot van rekening ook niet alleen bij daglicht operationeel.”

DE ZITTENDE EN LIGGENDE SCHIETHOUDING

Ideale schiethouding: liggend Zowel tijdens de opleiding in Rotterdam als later op de marinierskazerne in Doorn leren de jongens hoe ze in verschillende situaties met de C7 moeten omgaan. “We hebben sowieso vier standaard houdingen voor dit wapen”, vertelt Joost. “Liggend, knielend, zittend en staand. Liggend is het meest ideaal, want dan heb je zelf de minste kans om geraakt te worden, én je hebt de meeste steun van je lichaam. Staand is het moeilijkst. Maar soms heb je geen keus, dus dat oefenen we ook heel veel.”

ZELFS DE PIEPKLEINSTE ONDERDEELTJES ZIJN ESSENTIEEL

PAGINA 26

SUBS 1, JAARGANG 7

JANUARI 2007


320097_Subsmagazine

07-12-2006

RUBRIEK

15:53

Pagina 27

WIST JE DAT...

DE DIEMACO C7A1

Vastgevroren onderdelen

Na oefeningen op militair terrein gaat de C7 in principe altijd weer de wapenkamer in, elk exemplaar op z’n eigen genummerde plek. “Daar zijn ze gewoon het veiligst. Hier in Nederland oefenen we weliswaar niet met scherpe munitie, maar elk risico moet worden uitgesloten. De regels zijn wat dat betreft ontzettend streng. En terecht, vind ik, want het is en blijft natuurlijk wel een pittig wapen...”

De jongens moeten het wapen altijd bij zich hebben wanneer ze op bivak zijn, en natuurlijk ook tijdens alle buitenlandse missies. “Als de dreiging hoog is, heb je het eigenlijk continu paraat. Dan haal je het dus ook niet steeds helemaal uit elkaar, maar je gebruikt elk vrij kwartiertje om het snel zandvrij te maken, bijvoorbeeld. In een koude omgeving heb je weer andere onderhoudsproblemen dan in de hete woestijn, trouwens, want bij kou kan het juist gebeuren dat de bewegende onderdelen door condens vastvriezen, en dan heb je dus ook storing.”

FACTS & FIGURES NAAM: TYPE WAPEN: KALIBER: GEWICHT: LENGTE: MONDINGSNELHEID: PATRONEN: SCHIETAFSTAND: STANDEN:

DE KNIELENDE SCHIETHOUDING

JANUARI 2007

GEMAAKT IN: GEBRUIKT DOOR:

SUBS 1, JAARGANG 7

Diemaco 5,56 mm NATO C7A1 Semi-automatisch geweer 5,56 mm 3,92 kg (geladen) 100 cm 1005 m/s 5,56 mm x 45 mm NATO-standaardpatronen, maximaal 30 stuks per patroonhouder 100 m, 200 m, 300 m (ideaal), 400 m, etc., tot 800 m (maximaal) Single shot (om per keer een schot te vuren), burst (drie schoten achter elkaar), safe (ongeladen) Canada Canadese, Deense, Britse, Noorse en Nederlandse infanterie-eenheden

PAGINA 27


320097_Subsmagazine

07-12-2006

15:53

Pagina 28

COLOFON

SUBS-MAGAZINE IS EEN UITGAVE VAN DE KONINKLIJKE MARINE. HET IS BESTEMD VOOR ALLE LEDEN VAN SUBS -DE JONGERENCLUB VAN DE MARINE- EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR.

TEKSTEN & REDACTIE Rita Meshulam, Veritaal Jaime Karremann Maartje van der Maas Silvana Amerika

REDACTIEADRES Koninklijke Marine SUBS-magazine Postbus 2630 1000 CP Amsterdam

BEELD Audiovisuele Dienst Defensie Jaime Karremann Maartje van der Maas POTOM 2006-2007 Silvana Amerika

INSCHRIJVEN Ben je nog geen lid van SUBS en wil je je inschrijven? Surf dan naar www.subs.nl, klik op CLUB en kies ’Lid worden’.

VORMGEVING Krijn Ontwerp, Nijmegen

AFMELDEN Wil je geen lid meer zijn van SUBS? Mail dit dan ff naar info@subs.nl.

DRUK Hollandia Printing, Heerhugowaard

SUBS-MAGAZINE 7E JAARGANG, NUMMER 1 ( JANUARI 2007 )

Subs-magazine 1_2007  

Lees alles over 400 jaar Michiel de Ruyter , de Diemaco C7A1 en nog veel meer.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you