Page 1

STARIBUS

CURS 2016-2017

-9-


Els Cargols

Luciano, Joan, Xavi, Víctor, Pau, Nara, Adrià, Josep, Jordi, Ares.


Conills Ocells

Carla, Ian, David, Josep, Biel, Carlota. Hèctor, Aitor, Biel, Mar, Ivet, Maria, Nerea, Júlia, Damià, Martí, Pau, Tània, Aina, Laia, Sílvia, Maria. Arnau, Helena, Foix, Àfrica, Mar, Irene, Max, Fèlix.


Alzines Pins

Núria, Ivó, Guillem, Sonia, Gal·la, Biel, Mariona, Marta, Sarah, Clàudia, Martina, Joan Manel, Aitana. Sara, Martí, Mariona, Alba, Ibai, Joan, Francesc, Iu, Carles, Adrià, Paula, Cesc, Marina.


Codonyers

Maria, Quim, Ibrahim, Aitor, Pol, Cesc, Josep, Oriol, Jan, Emma, Èric, Joan Pau, Fèlix, Jana. Judit, Elisabeth, Roman, Emma, Ariadna, Roger.


Roures Oliveres

Pol, Maria, Emma, Jan, Roc, Pau, Marina, Roger, Oriol, Mariona, Sara, Mar, Roger. Biel, Clàudia, Èric, Robert, Emma, Ot, Núria, Joan,Èlia, Idaira, Sergi.


LA LLAR

TENIM UNA TAULA DE LLUM I ENS ENCANTA JUGAR-HI!! Aquest any l’Ajuntament ha comprat una taula de llum per compartir entre les tres llars del municipi. Des de fa uns quants dies la tenim posada a la nostra classe com a un racó més i els cargols i cargolets els hi agrada molt dibuixar, experimentar, manipular i fer màgia amb la llum. Aquí teniu unes quantes fotos perquè pugueu veure que bé.que s’ho passen.


LA LLAR

ENS AGRADA MOLT!!!!


INFANTIL

AQUEST CURS DINS EL PROJECTE “TREBALLEM COM ELS ARTISTES” HEM INVENTAT DOS CONTES DE TAQUES.

LES 7 CABRETES I EL LLOP I EN TABALET ENS HA INSPIRAT EL CONTE DE LES TAQUES DE JOAN MIRÓ , A ELL LI AGRADAVA MOLT FER QUADRES AMB TAQUES DE COLORS, I EN TÉ UN ON VA ACONSEGUIR FER UNA DONA AMB LA TACA DE PINTURA GROGA, UNA LLUNA AMB LA NEGRA, UN OCELL AMB LA TACA DE PINTURA VERDA, UN ESTEL AMB LA BLAVA i UN SOL AMB LA VERMELLA.


INFANTIL

NOSALTRES ENS HEM INVENTAT TAQUES PER A TOTS/ES ELS PERSONATGES D’AQUESTS CONTES I ELS HEM TORNAT A DIBUIXAR PERÒ, ARA, SÓN TAQUES DE COLOR QUE A MÉS A MÉS TENEN FORMES DIFERENTS, I ENS RECORDEN ELS PERSONATGES REALS.


INFANTIL

AIXÍ APRENEM A L’ESCOLA Sabem que la millor manera d’aprendre és el joc perquè fa que ens ho passem bé mentre aprenem i ens ajuda a estar més actius durant l’aprenentatge. A l’escola juguem moltíssim: juguem amb els nombres, les formes, amb les lletres, a fer volar la imaginació construint, pintant, retallant, enganxant,… Tot plegat és un joc i alhora una bona manera d’aprendre.


INFANTIL

Aquest curs ha estat una mica diferent perquè la majoria d’estones del dia, a la classe estàvem junts els de P3, P4 i P5. Hem après els uns dels altres i a estimar-nos i respectar-nos.


CICLE INICIAL

Plastillano es una editorial de Lavern que distribuye información y entretenimiento a través de sus revistas principales: “Revista profesional” y “Olimpiadas”, “El

mar”; “Esquela verde”; “Súper Gatos”; “Los juguetes de Lavern”.

Plastillano fue fundada en mayo de 2017 por un grupo de alumnos emprendedores de Ciclo Inicial de la escuela pública Subirats. Este grupo de niñas y niños decidió unificar la asignatura de plástica con la de castellano (de ahí su nombre) para plasmar este proyecto.


CICLE INICIAL

Lo primero que hicimos fue decidir qué temas trataríamos en nuestra revista para luego ir añadiendo poco a poco su contenido. No faltan en su interior, aparte de noticias de actualidad medio inventadas y entrevistas a famosos maestros de la escuela, secciones de entretenimiento como tiras cómicas, sopas de letras, adivinanzas y algún que otro anuncio publicitario. Pero sobretodo, lo que podemos encontrar, es mucha ilusión y mucho esfuerzo en ofreceros las mejores revistas de nuestro sector. Ya a la venta en vuestro quiosco favorito. ¡Corred que se acaban!


CICLE INICIAL Hem estat aprenent moltes coses de la Festa Major del municipi. Tots hem après i a la vegada tots hem ensenyat, explicant tot allò que coneixíem de les diferents festes majors. Aquells que vam poder, vam portar coses, com capgrossos de Can Cartró, vídeos on surten els balls de la festa de Lavern, la vestimenta dels dimonis de Sant Pau d’Ordal, ....

Ibai. M’agradat probar-me els gegants. Joan Manel. M'agrada la música de la gralla. Guillem i Martí. Ans agrada molt el drac de lavern Sonia i Aitana. Ans agrada molt el drac de la festa major Clàudia i Martina. Ans agradan molt les panderetes i ens va agradar molt cuan vem anar el consultori. Cesc.

Hem buscat informació de tots els balls que es fan i de tots els elements que hi ha, i n’hem fet dibuixos molt bonics.

Tinc molta poca paciència per la festa major per que el meu pare balla amb el drac. Adrià. Vull que sigui la festa major de lavern. Alba i Sarah. Tenim moltes ganes que sigui la festa major per que de aquí poc o serà.


CICLE INICIAL

Vàrem pensar qui ens podria resoldre alguns dubtes que ens van anar sortint, i vam pensar en el Marcel! Ens va respondre totes aquelles inquietuds que teníem, ens va explicar molts detalls i coses que desconeixíem; i ens ho vam passar molt bé quan ens va ensenyar tots els gegants, capgrossos, dracs, àliga,... Fins i tot vam provar la Mariona i el cavaller.

Joan i Francesc. Astem asparan a la festa major per veure els dimonis i el drac. Paula Núria. Ans a agradat molt anar a visita al consultori de a baix del garaix per veure totes les coses de la festa major. Marta Sara. Ens agradat perque a vingut la mara de la Sarah a tocat la gralla. Iu i Gal.la. Ans a agradat aprendre totes las coses de la festa. Marina i Carles. Tenim moltes ganes que arribi la festa major i peti la traca.

Quan vam buscar informació dels instruments que s’utilitzen pels balls de la Festa Major, la Sarah va proposar que podria venir la seva mare a explicar-nos com funcionava la gralla; i un dia ens la va venir a ensenyar i la va tocar.

Mariona G. i Mariona A. Estem narbiosas par que arribi la festa major Biel. magrada la festa major. Ivo. Aquet any fare da dimoni al corafoc.


CICLE MITJÀ

CODE A CICLE MITJÀ Durant aquest últim trimestre a cicle mitjà hem estat aprenent a programar d’una manera molt divertida, estem creant Code. Gràcies als persontatges de la Frozen o de l’Angry Birds, estem entenent els angles, els girs i fins i tot l’anglès

Això només és un petit pas en aquest món de la programació i de la robòtica, poc a poc ens anirem fent uns experts. Aquest treball ens ajudarà a millorar la nostra orientació a l’espai i acabar d’assolir la nostra lateralitat.

.


CICLE MITJÀ

El passat dilluns 8 de maig, els nens i nenes de Cicle Mitjà vam fer una sortida a la platja de Castelldefels. Vam marxar cap a les 9 del matí, i quan vam arribar ens va rebre la Laia, una monitora que més tard ens explicaria moltes coses inreressants de les platges metropolitanes. Després d’esmorzar vam fer un taller d’observació de les diferents coses que podem veure, trobar i estudiar en aquestes platges: a quina mar ens trobàvem, els diferents accidents geogràfics que podiem veure, els tipus de sorra, les dunes, els tipus de platja, els animals i plantes…

Vam recrear les dunes de la platja!!

SORTID

A A CA

STELLD

EFELS


CICLE MITJÀ La veritat és que ens va agradar molt i ens ho vam passar súper bé, i a més el dia també va acompanyar amb molt de sol i una temperatura excel·lent. Després de dinar i jugar una estona ala sorra de la platja vam tornar a l’escola on vam arribar cap a les 4,30.


CICLE

FÒRU

M D’

SUPERIOR

ESCO

LES

VERD

ES 20 17

El passat dimarts 16 de maig es va celebrar el Fòrum d’Escoles Verdes a Vilafranca del Penedès. La nostra escola hi va ser present amb tres alumnes representants de Cicle Superior: l’Emma, la Clàudia i l’Ot. També els va acompanyar el mestre Josep Cánovas.

Aquest Fòrum és una trobada de totes les escoles de l’Alt i Baix Penedès que participen al programa d’Escoles Verdes consistent en la conscienciació mediambiental de l’alumnat i el seu entorn. Aquest any el tema del Fòrum era l’Entorn Proper, la nostra escola va compartir els projectes realitzats durant el curs davant alumnes d’altres escoles, a més vàrem escoltar el que cada escola feia per poder agafar noves idees per millorar a la nostra escola, a més vam fer nous amics!


CICLE SUPERIOR

Els tres alumnes de l’escola Subirats vam explicar el projecte BTT per Subirats: la necessitat del transport sostenible i conscienciació, la petició d’un aparca – bicis, les rutes a fer, així com el treball addicional que cada ruta genera i, el coneixement de l’entorn proper de l’escola. A totes les escoles els hi va encantar el nostre projecte i de ben segur que moltes intentaran fer alguna cosa similar en el futur.


CORNERS

PLAYING CORNERS IN INITIAL CYCLE.... On Tuesdays morning, from 9 AM to 11AM, the pupils has got Music and Learning About classes. And we (the teachers of Music and English), were thinking about preparing a different activity for the last trimestre. We came to the conclusion that it would be a good idea to organise two sessions of corners, playing games refering to English and Music contents. And so, we did. Each teacher prepared four games. We made eight small groups of three or four kids. We had eight games and eight groups. And we organised the time for them to be able to play four games each day, to complete the eight in two sessions. There were a variety of activities, such as, for example....colouring games, a board game, computer games, completing a music chart, spelling, naming the instruments, memory games......


CORNERS After the two “experimental” sessions, both teachers together made a valoration of the activity. The first important fact is that the pupils liked a lot the playing sessions. They enjoyed playing freely, in groups, not under the orders of the teachers, just having them as a reference for asking doubts. And we, the teachers, also think the activity was very productive and positive for them. Apart from having a good time playing new games, they practised the Music contents and the English vocabulary in an easy going way. Our proposal for next school term would be to repeat it at least once every trimestre. By the moment, we wanted to explain it all to you, the famílies, and to share with you some moments of the activity, showing you the photos we took. So, enjoy it. We really did it! Maria Gonzàlez (Music teacher) and Àurea Cuéllar (English teacher).


ESCOLA VERDA

ELS ARBRES DEL PATI DE L’ESCOLA Durant aquest curs els nens i nenes d’Educació Infantil han treballat els arbres de l’escola. I fins i tot els han apadrinat. Durant el primer trimestre van observar-los, amb o sense fulles, sense fruits… I al llarg d’aquest darrer trimestre han pogut observar els canvis amb l’aparició de les noves fulles i fruits. Els alumnes de Cicle Mitjà també han col·laborat fent uns rètols amb unes culleres de fusta pintades on hi han escrit els noms de cada arbre. Durant una tarda es van ajuntar els dos grups per posar els rètols a cada arbre. Ara cada arbre de la nostra escola té el seu nom posat.


PROJECTE PATI Aquest curs s’ha començat un nou projecte: “El projecte pati”. Un projecte de llarga durada que té com a objectiu fer una transformació del pati actual. A l’escola pensem que els espai d’esbarjo han de ser un reflex del projecte educatiu, amb espais que proporcionin experiències generadores d’aprenentatge i on s’hi fomentin valors. Primer de tot es van crear les caixes del pati: Caixa del circ, Caixa de jocs de taula i Caixa del sorral. Al desembre es va fer la primera trobada i es van posar un slack-line, un rocòdrom i una paret de palets. La segona trobada va ser a mitjans del segon trimestre i es van afegir més coses, una cuineta al pati d’infantil, uns gronxadors i unes escales per grimpar. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats, s’ha instal·lat un aparca– bicicletes i patinets dins de l’escola per facilitar la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient. Això ha fet que els nens i nenes i moltes més famílies vinguin a l’escola sense cotxes.

Continuarem treballant...


LEXU’S A finals del primer trimestre ens van visitar el grup de música Lexu’s. Va ser una jornada molt maca compartida per tots els alumnes de l’escola. Vam poder parlar amb ells, fer-lis preguntes i cantar cançons. Al final del matí van fer un petit concert on van poder cantar la nadala que havíem preparat amb totes les famílies. Gràcies al Guillem Muñoz (pare del Max i la Marina) vam poder fer un vídeo de Nadal súper original, on vam col·laborar tota l’escola.


COLÃ’NIES

CALAFELL


PADRINS


CICLE

UN CONTE PER RECORDAR

SUPERIOR “Vet aquí una vegada... que hi havia dotze nens i nenes que anaven a l’escola Subirats de Lavern......” Així podria començar el conte de la nostra vida com alumnes de l’Escola Subirats, i és que, de ben petits, a casa ens van portar a la Llar d’Infants els Cargols, amb la Dolors, la Meritxell i l’Eduard. Érem tota una colla que volíem descobrir el món molt de pressa i ens agradava provar-ho tot, fins i tot la plastilina oi Clàudia? Ens agradava molt jugar amb els cavalls de fusta que el senyor Enric ens va arreglar, érem els reis del pati petit! Poc a poc, vam anar creixent i amb 3 anys ja estàvem apunt per fer educació infantil amb la Carme, l’Àngels, la Rosa, la Josepa, la Maria, la Imma i el Tayo ! Quins dies! Van ser tres cursos on vam aprendre molt! Que si números, que si lletres, que si cançons, fins i tot vam aprendre a cordar-nos la bata! Quan sortíem al pati, ens agradava mirar-ho tot; al Sigfrid li encantaven les formigues, i a l’Ot, saltar des de la caseta de fusta! Quin perill quan un dia va caure damunt del Joan! Eren temps de jocs i d’aprendre a llegir amb els nostres padrins de lectura, però la Idaira no es separava de les seves nines ni un moment! Poc després, ja vam començar el cicle inicial amb la Neus, l’Òscar, la Mireia, la Sandra i el Tomàs! Aquell curs vam anar de colònies al Pinar de Canyelles i el Biel va caure de la llitera de dalt de tot! I pummm! va seguir dormint al terra perquè ni se’n va adonar. La Núria i el Sergi sempre anaven plegats inclús el dia tots estàvem malalts ,menys ells dos, que van fer música sols amb la Maria! Aquells anys tots vam anar perdent les dents del davant i fèiem riure una mica! Al cicle mitjà vam tenir la Dolors, l’Àurea, l’Olga, la Carme Fuentes i l’Estel i per aquell temps les taules de multiplicar eren les nostres aliades i, si te les sabies, podies resoldre tots els problemes matemàtics. Quina sort! El que no en va tenir tanta va ser l’Èric que va caure a futbol i es va trencar el braç! Pobre!


CICLE SUPERIOR Quan vam començar a cinquè vam tenir dues incorporacions noves, el Robert que venia de Sant Pau però ben aviat va formar part del grup i la Emma que amb el seu somriure ens va conquistar de seguida! Quina colla! Aquests dos cursos hem estat fent cicle superior amb el Josep, la Mª Àngels i la Núria i ens hem estat preparant per saber de tot, això sí ,portàtil amunt i portàtil avall. Quin tip de buscar i escriure! I és que ara som d’allò més competents, sabeu? Però si una cosa recordarem d’aquest curs és la visita dels Lexu’s a l’escola i quan l’Èlia els va acompanyar fent un duet amb en Carles , el cantant. Que bé que ho van fer! Doncs, ja ho veieu, estem més que preparats per iniciar una nova etapa que, segurament, estarà plena de noves il·lusions però..., el que també tenim clar, és que els moments viscuts a l’escola Subirats formaran part de nosaltres per sempre. Gràcies a tots i totes per tants bons moments compartits! “...i vet aquí gos i vet aquí un gat... que el nostre conte a l’Escola Subirats ja s’ha acabat! Robert, Èlia, Ot, Sergi, Clàudia, Emma, Joan, Èric, Biel, Núria , Idaira i Sigfrid.


TASTACONTES 2017

STARIBUS  

Revista escolar de l'Escola Subirats de Lavern

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you