Page 1


02


EN BIL DU KAN REGNE MED. Nu introducerer vi den helt nye Subaru Forester. Med uendelige muligheder og muskler vil den sætte helt nye standarder for, hvad du kan gøre med en SUV. Kom frem overalt med Subaru Forester 4-hjulstræk og kør længere med dens imponerende brændstofeffektivitet. Få dækket hverdagens behov med et større bagagerum og mærk, at du har kontrol på alle typer af veje i al slags vejr takket være et sikkert vejgreb og et klart udsyn. Fra det øjeblik du sætter dig i sædet, vil du få en følelse af frihed og en lyst til at køre hvor som helst. En følelse af at alt er muligt fordi Forester er udviklet med teknologisk innovation, du kan stole på.

* 2.0D X.

03


04


Hvad som helst - Med fuld kontrol. Ikke to dage er ens, og uanset hvad du har brug for, så er den nye Forester designet til at imødekomme alle dine behov med en naturlig lethed. Her er tale om en SUV i særklasse, hvor der er højt til loftet og rigeligt med plads til at tænke kreativt og nyt. Tankesættet har sat sit præg på designet. Det forfinede interiør sikrer maksimal komfort og bekvemmelighed for hver enkelt passager, fordi alle detaljer er optimeret. Målrettet innovativt design – du vil blive overrasket over, hvor meget der rent faktisk kan lade sig gøre.

05


SKABT TIL BEVÆGELSE. Forester er lige så alsidig, som du er. Den byder din impusivitet velkommen og giver dig hurtige og nemme løsninger, der matcher hverdagens behov og situationer. Det intelligente design giver optimale udnyttelsesmuligheder og et fleksibelt bagagerum, hvor du kan have stort set alt mellem himmel og jord.

Siddekomfort Endnu større døråbninger og bedre udnyttelse af gulvarealet har givet mere plads indvendigt. Det er med til at løfte komforten for passagererne i alle fem sæder. 06


Elektrisk bagklap* Du har nok at ase og mase med, når du er ude at cykle, klatre, ride eller lever et helt almindeligt aktivt liv. Den elektriske bagklap letter arbejdet. Tryk på kontakten på instrumentbrættet, bagklappen eller nøgleringen, så åbner og lukker bagklappen automatisk. *Standard på 2.0XT, 2.0XE og 2.0D XE.

07


08


INVITER UDSIGTEN INDENFOR. Den helt nye Forester kombinerer et slankt, moderne design med intelligent komfort. Når du sidder bag rattet, vil du opleve en imødekommende brugervenlighed, fordi det funktionelle design er optimeret ned til mindste millimeter. Det smarte design på ruder og bakspejle samt den højere siddeposition giver et pragtfuldt overblik, som du aldrig har oplevet det før. Det betyder en større sikkerhed og tryghed, når der skal manøvreres i alle retninger.

Instrumentdesign Instrumentpanelet i din nye Forester er designet til at levere hurtig og ubesværet information. Omdrejningstæller og speedometer er klare og synlige, så du kan holde fokus på vejen forude.

Multifunktionsdisplay* Bilens vitale informationer ligger samlet bekvemt i instrumentpanelet og fremkaldes nemt med et tryk på en knap. Det er også her, du ser, hvor overraskende langt din Forester kører på literen – og på en given tur. Den avancerede teknologi giver dig endog mulighed for at sammenligne effektiviteten fra tur til tur.

Gearvælger Den nye gearstangsmanchet giver en mere luksuriøs fornemmelse. En forkromet ring og sort læder** danner tilsammen et stilrent, sporty look, der matcher det sorte panel.

*Standard på 2.0XS, 2.0XE, 2.0XT, 2.0D XS og 2.0D XE. **Standard på 2.0XT.

09


RIGELIG PLADS. Intet er tilfældigt men et udtryk for en designprofil, hvor alt skal være muligt, og alt er gennemtænkt. Split-sæderme skaber en Forester med masser af plads, og her er praktiske opbevaringsrum, hvor du kan opbevare, fastgøre og sikre dine løse sager. Forester er altid klar til enhver udflugt. I kabinen af din Forester får du og dine passagerer moderne komfort i et forfinet interiør. Her finder du også den seneste teknologi, så du kan være online med omverden uden, at det distraherer din kørsel. Selv vejen ind og ud af bilen er nemmere og mere behagelig.

Digital opkobling Sæt din iPod ® * eller anden mobil musikafspiller til standard AUX-og USB-indgang, og dine digitale toner flyder gennem Foresters integrerede lydsystem.

Stereoanlæg Stereoanlægget har AM/FM radio, CDafspiller og Bluetooth** til handsfree. Systemet er kompatibelt med MP3 og WMA formaterne og kan kontrolleres via knapper på rattet.

Navigationssystem***

10


Harman/Kardon audio system*** Det 440 Watts lydsystem med 8 højtalere skaber den ultimative lydgengivelse. To ovale højttalere er placeret i fordørene, og to højttalere er installeret på bagdørene.

*Apple, iPhone og iPod er registrerede varemærker tilhørende Apple Inc. **Bluetooth er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc. America. ***Standard på 2.0XT. 

11


HVER EN FORM. HVER EN STØRRELSE. HVER DAG. Nyheden Forester er klar til at holde trit med dit liv – fra planlagte ferier til spontane shopping-ture. Det udvidede bagagerum kan rumme fire store kufferter eller fire golf-bags, samtidig med at den elektriske bagklap, brede døråbninger og sænkede sidekarme gør det let at pakke og tømme bilen. Står du med et surfbræt eller andet, der er særligt langt, så læg bagsæderne fladt i en 60/40 split.

12


Bagagekapacitet Det er let at få plads til ekstra store indkøb og bagage. Fold bagsæderne ned for maksimal pladsudnyttelse til de større ting i livet.

Dør lomme med kopholder

Center kopholder

Midterarmlæm med opbevaring

Justerbart midterarmlæn*

Lomme i ryglæn

Armlæn i bagsædet**

Solbrille-opbevaring

12V stik

1160 mm 884 mm 862mm*

Højde er 884mm uden soltag.

Børnetrin

Dørpaneler

Bagsæde-trinet er som skabt til små barneben ved ind- og udstigning. Bemærk også de brede, skridsikre overflader i blødt materiale frem for hård plast, der sidder på sædet ved knæhøjde. Designet til at gøre turen så komfortabel som muligt for alle passagerer.

Dørpanelerne er designet til at være så lave som muligt og samtidigt være store nok til at holde snavs ude, så din Forester fremstår ren. Her opsnappes snavs fra familiens sko og tøj, når de går ud og ind ad bilen på alle de eventyr, der venter forude. *Standard på 2.0XS Lineartronic, 2.0XE og 2.0XT. **Standard på 2.0XS, 2.0XT, 2.0XE, 2.0D XS og 2.0D XE. 13


Flere muligheder. Større tryghed.

Trailer Stability Control (TSC) Den nye Forester har et nyudviklet system for stabilisering af trailere. Systemet registrerer vind, og andre bevægelser af traileren. TSC aktiveres, når du sætter traileren stikket og bilens VDC system hjælper med at stabilisere riggen automatisk.

14


Den rummelige helt nye Forester inspirerer til at pakke tasken og drage ud i det blå. Når først du har fyldt det store bagagerum og udnyttet de ekstra opbevaringsrum, er du klar til at tage kontrollen over Subaru Symmetrisk AWD system, der er perfektioneret til det optimale og overfører de mange kræfter fra SUBARU BOXER til vejen gennem perfekt kraftoverføring med direkte styrrerespons og maksimal stabilitet i svingene. Så er du parat til at køre hvor som helst med hvad som helst. Selv brændstofeffektiviteten er imponerende. 15


SÆTTER NYE STANDARDER FOR SELVTILLID. UDEN OMSVØB. Symmetri giver dig balance. Balance giver dig selvtillid. Det er derfor, Subaru har udviklet det symmetriske 4-hjulstræk til perfektion siden 1972. Nu fortsætter vi med at udvikle og forbedre det nye X-Mode, som maksimerer kraftoverførslen. Al kraft styres ned i hjulene, og derfor opnår du let en kontrolleret kørsel på selv stejle veje og glatte overflader. Det faste vejgreb gør, at du selvsikkert kan navigere på våd eller snedækket vej, rejse ad ujævnt terræn mod fjerne eventyr, og ubesværet styre uden om faremomenter, når du møder det uventede. Alt sammen uden at gå på kompromis med brændstofeffektiviteten.

Konstant kontakt Jo mere greb dine dæk har i vejen, des mere kontrol har du. Kraften overføres direkte til alle fire dæk for at sikre kompromisløst sikker kørsel.

Smidig i en nødsituation I dårligt vejr eller i de dyrebare sekunder, det tager at reagere på en pludselig hændelse, træder den symmetriske drivlinje til og skaber den stabilitet, balance og vejgreb, det kræver at komme igennem eller uden om en farlig situation.

Dynamisk ydeevne Ved særligt udfordrende forhold som skarpe sving eller hurtige undvigemanøvrer, træder 4-hjulstrækket, motoreffekten og bremserne ved hvert dæk i karakter – alt arbejder sammen, og du vil opleve en unik følelse af kontrol.

16


17


HOLD DIN PROFIL LAV OG DINE FORVENTNINGER HØJE. Fra det øjeblik du drejer nøglen vil du opleve forskellen i din nye Forester – udstyret med en SUBARU BOXER motor. Her er cylindrene placeret i en indbyrdes vinkel på 180 grader. De ”bokser” så at sige vandret mod hinanden fra hver sin side af krumtapakslen uden hjælp fra afbalancerende komponenter. Fordelene er åbenlyse: Færre vibrationer, lavere indre friktion og mindre vægt. Så selv om Forester er høj, giver SUBARU BOXER motor bedre balance og stabiltet. Samtidigt bidrager dens flade konstruktion til et lavere tyngdepunkt, og du vil opleve en særlig følelse af kontrol, der ikke findes i nogen anden SUV.

Øget stabilitet Boxer-motorens fladere profil ligger lavere i chassiset end andre motortyper og bidrager til en mere stabil balance i hele bilen.

Smidig power Ved alle omdrejningshastigheder leverer motoren øjeblikkeligt uimodståelig kraft, der overføres direkte og smidigt. Stemplerne ligger fladt og arbejder mod hinanden for at reducere vibrationer, hvilket gør turen lige så behagelig, som den er spændende.

Uopslidelig ydeevne Motorens flade design er i sig selv afbalancerende, da denne konstruktion genererer færre vibrationer end V- og rækkemotorer. Resultatet er øget holdbarhed og mere pålidelig ydeevne.

18


19


Hver liter maksimeret.

SUBARU BOXER motor kombinerer et 180 grader horisontalt design med teknologisk raffinement og effektivitet. Dens naturligt afbalancerede smidighed og lave tyngdepunkt ses i en overlegen brÌndstoføkonomi og en respons, man ikke forventer i en 4-hjulstrukket SUV.

20


Auto Start/Stop Dette system forbedrer brændstoføkonomien ved at slukke motoren ved hvert stop. Den genstarter næsten umærkeligt ved at føreren sætter den i gear, når trafikken begynder at bevæge sig.

SUBARU BOXERDIESEL 2.0-LITER DOHC, TURBO Motoreffekt (kW) Engine Power (kW)

400

160

320

120

240

80

160

40

80

0

0

00

MAKS. MOMENT: Engine Torque(Nm) (Nm) Moment

Den indbyggede stabilitet, smidighed og ubemærkede brug af SUBARU BOXER motor, gør det til den ideelle konfiguration for SUBARU BOXER Diesel. Markante forbedringer har øget brændstoføkonomien og løftet denne motor til et endnu højere niveau, hvad angår ydelse og effektivitet.

150 g/km** (6MT)***

156 g/km** (6MT)

MAKS. EFFEKT:

240 hk (177 kW) / 5.600 o/min.

400

240

320

180

240

120

160

60

80

brændstofforbrug:

0

CO2 udslip:

0

1,000 2,000 2,000 3,000 3,000 4,000 4,000 5,000 5,000 6,000 6,000 7,000 00 1,000 7,000

17,5 km/l ** (6MT)***

16,9 km/l ** (6MT)

300

Moment Engine Torque(Nm) (Nm)

Motoreffekt (kW) Engine Power (kW)

1.600 - 2.400 o/min.

Engine Speed (rpm)

SUBARU BOXER 2.0-LITER DOHC, TURBO

350 Nm /

brændstofforbrug:

CO2 UDSLIP:

1,000 2,000 2,000 3,000 3,000 4,000 4,000 5,000 5,000 1,000

Omdrejningstal (o/min)

Den nyudviklede 2-liters turbomotor (DIT) giver en dynamisk køreoplevelse uden kompromiser. Nyd musklerne arbejde gennem Lineartronic – designet effektivt og med en miljøvenlighed, der overgår, hvad du tidligere troede muligt for en SUV.

147 hk (108 kW) / 3.600 o/min.

MAKS. EFFEKT: 200

MAKS. MOMENT:

350 Nm /

2.400 - 3.600 o/min.

11,8 km/l ** (Lineartronic)

197 g/km** (Lineartronic)

Engine Speed (rpm)

Omdrejningstal (o/min)

200

250

160

200

120

150

80

100

40

50

0

CO2 udslip:

0

1,000 2,000 2,000 3,000 3,000 4,000 4,000 5,000 5,000 6,000 6,000 7,000 00 1,000 7,000 Engine Speed (rpm)

Omdrejningstal (o/min)

MAKS. EFFEKT: Engine Torque(Nm) (Nm) Moment

2.0 DOHC benzinmotoren er naturligt smidig og stærk og leverer mere drejningsmoment i lav-og mellemområdet og opretholder samtidigt en høj brændstofeffektivitet. Dette smarte design forbedrer bykørslen og giver øget køreglæde på motorvejen – med stabilt brændstofforbrug på alle underlag.

Motoreffekt (kW) Engine Power (kW)

SUBARU BOXER 2.0-LITER DOHC

MAKS. MOMENT:

150 hk (110 kW) / 6.200 o/min. 198 Nm / 4.200 o/min.

brændstofforbrug:

15,4

km/l** (Lineartronic)

14,5 km/l ** (6MT) 150 g/km** (Lineartronic) 160 g/km** (6MT)

*Standard på 2.0X, 2.0XS og 2.0XE. **Brændstofforbrug og CO2 mht. EC715/2007-459/2012J. ***Kun 2.0D X.

21


Selvtillid med hele vejen. Forester fås med en seks-trins manuel eller den højeffektive Lineartronic – begge designet til sin egen version af symmetrisk AWD. Uanset hvordan du vælger at styre motorens ydeevne, vil du altid nyde vægtmæssig balance og kontrol grundet Symmetrical AWD – samt en imponerende brændstofeffektivitet.

Paddle skiftere* Paddle skiftere er monteret på rattet for nem og uhindret fingerregulering, som giver dig mulighed for med Lineartronic at vælge det gearforhold, der passer bedst til din kørestil. Resultatet er en skarpere og mere sporty køreoplevelse.

SI-DRIVE** Med SI-Drive er du selv herre over bilens kørselsmønster. Her kan du med udgangspunkt i vejforhold og temperament vælge den kørestil, du ønsker. Du kan hurtigt indstille speeder og automatgear for at sikre, at du får den tur, der passer dig bedst I situationen.

Fartpilot Elektronisk fartpilot giver føreren mulghed for at holde en forudindstillet hastighed på vejen. Ratbetjeningen er udført i et moderne mørkt metallic skær.

22

Sport Sharp***

Sport

Intelligent

Med fokus på lynhurtig speederrespons presser Sport Sharp mode det maksmale ud af din motors potentiale. Denne indstilling giver en livlig omdrejningsnål og maksimal udnyttelse af motorens moment op gennem hele omdrejningsfeltet.

I Sport Mode giver din motor en stabil jævn køreoplevelse uanset hastighed. Så snart du trykker på speederen, vil du føle en direkte og intenst respons. Perfekt til bykørsel.

SI-Drive aktiverer Intelligent mode for øjeblikkelig kørselsrespons og miljøbevidst kørsel. Forprogrammering af speederindstillingen resulterer i en blød og lineær kørsel, der passer godt til den kontrollerede tur på langfart.


Lineartronic + Active Torque Split AWD Her taler vi om maksimal reaktionsevne. Lineartronic benytter en kæde frem for en rem, hvilket betyder forstærket reaktionshastighed, ydeevne og bedre køreegenskaber. Det er koblet sammen med momentfordelersystemet Active Torque-Split AWD, der reagerer på de skiftende friktionsforhold, transmissionen og førerens kørestil ved konstant at kontrollere momentfordelingen mellem foraksel og bagaksel.

6-trins Manuel Gearkasse + Viskose Center Differentiale AWD En ny, smidig 6-trins manuel gearkasse giver maksimal kontrol og tilfreddstiller alle sportslige forventninger til Forester. Transmissionssystemet er perfekt integreret i Symmetrisk AWD og udstyret med Viskose LSD (Limited Slip Differential), så du altid får maksimal køreglæde under alle forhold. Den 6-trins manuelle gearkasse giver blødere, mere præcise gearskift og en sporty tilfredstillelse – hjulpet på vej af et let, kompakt design udført i letvægtsmaterialer.

Forhjulsophæng Subaru Dynamic Chassis Control Concept I Forester bliver traditionelle Subaru-værdier som balance, kontrol og respons forstærket af Dynamic Chassis Control Concept (DC 3). Til konstruktionen af karrosseriet er der brugt højstyrkestål til udformningen af alle sikkerhedskritiske områder. Det skaber endnu mere præcis føling med hjulene og en bedre afskærmning mellem motor, hjul og kabine; bedre stødabsorbering, færre vibrationer og optimale styreegenskaber.

Et forstærket og vridningsstabilt forhjulsophæng giver Forester optimale kurveegenskaber og komfort uanset vejens beskaffenhed. På DIT modeller er forhjulsophænget yderligere afstivet med kraftigere fjedre for at stabilisere yderligere og skabe optimale køreegenskaber.

Baghjulsophæng For første gang har SUBARU brugt høj-responderende ventiler ved den bagerste støddæmper for at maksimere stabiliteten og forbedrer vejkontakten. Affjedringen med lang vandring giver uhørte præstationer og fremragende kørekomfort. Baghjulsophænget er af en ny type double wishbone, som sikrer at dækkene har optimal støddæmpende kontakt med vejen. DIT modellen har desuden fået ekstra stiv underramme bagtil for at afstive baghjulsophænget yderligere.

*Standard på modeller med Lineartronic. **Standard på 2.0XS, 2.0XE og 2.0XT. ***3 mode: (Intelligent mode, Sport mode, Sport Sharp mode) standard på 2.0XT. På øvrige modeller er 2 mode (Intelligent mode, Sport mode) standard.

23


HVER DAG. BESKYTTET. Hver eneste SUBARU er udviklet og designet med sikkerhed som topprioritet. Vores passion for en sikkker køreoplevelse ses i den måde, vi bygger Forester på. Hver bil er udrustet med det seneste inden for sikkerhedsteknologi for at undgå ulykker. Samtidigt benytter vi et exceptionelt design for at beskytte både passager og andre trafikanter, hvis det utænkelige skulle ske. Vi er stolte over den førerposition, vi har inden for bilsikkerhed. Og vi fortsætter med at udvikle og benytte innovativ teknologi for at sikre dig hver gang, du er på vej. 24


25


26


VORES VISION. DIN SIKKERHED. Forester har suveræne køreebgenskaber, 4-hjulstrukket stabilitet og avancerede aktive sikkerhedssystemer, der skaber kontrol i de uforudsigelige øjeblikke. Umiddelbar og forudsigelig reaktion hjælper dig med at styre uden om forhindringer på din vej. Den bedste måde at overleve en ulykke på er ved helt at undgå den.

Synlighed Forester syner ikke alene smuk, den er også indbegrebet af overlegent udsyn. Vi har re-designet A-stolperne og forbedret udsynet i fordørenes ruder og derved minimeret antallet af blinde vinkler. Sidespejlenes placering på dørpanelerne skaber et usædvanlig åbent synsfelt. Du har frit udsyn både foran og bagud, så selv kørsel på de smalleste byveje aldrig bliver et problem.

Forbedret udsyn bagud. Lettere parkering. Når føreren skifter til bakgear, viser bakkameraet* på skærmen i farvefotos din Forester live sammen med optimale retningsanvisninger for dine parkeringsmanøvrer.

Overstyring Ideal kurvekørsel

Understyring

Vehicle Dynamics Control Hver Forester har som standard Vehicle Dynamics Control (VDC) monitorer som via sensorer analyserer, hvordan bilen følger førerens planlagte vej. Hvis forholdet nærmer sig grænsen for ustabilitet for eksempel i forbindelse med skarpe kurver eller undvigemanøvrer, vil 4-hjulstrækkets momentfordeling, motorydelsen og bremserne på hvert hjul tilpasse sig hinanden og hjælpe med at holde bilen på ret kurs. *Standard på 2.0XS, 2.0XE, 2.0XT, 2.0D XS og 2.0D XE.

27


28


Kontrollen når helt nye højder. Din konstant foranderlige verden er fyldt med op-og nedture, men med det nye X-Mode, kan du have fuld tillid til, at din Forester kommer op, over og uden om dem. Avanceret teknologi gør det nemt at omsætte den fulde ydeevne fra symmetrisk AWD til en fordel for dig. Oplevelsen bliver endnu bedre suppleret med stabiliteten fra Hill Descent Control og forbedrede bremsesystemer.

X-Mode* ”X” står for store muligheder for alle førere på næsten alle typer vej. Med et enkelt tryk på knappen overtager X-Mode kontrollen over motor, kobling, 4-hjulstræk, bremser og andre nøglekomponenter, som er afgørende, hvis man sikkert skal kunne mestre svært fremkommelige veje og glatte underlag. 26°

Afgangsvinkel

23°

Gennemslagsvinkel *

25°

Tilkørselsvinkel

*Vinklen er 22 grader for 2.0XT og Diesel modeller.

Hill Descent Control* Klar selv den stejleste bakke med Hill Descent Control. Når X-Mode er aktiveret, sørger Hill Descent Control automatisk for at opretholde en konstant hastighed, når Forester kører ned ad bakke. Du kan dermed holde dit fokus på at styre sikkert ned gennem de drilske hårnålesving og kurver – selve bremsningen overlader du blot trygt til Forester.

Bremsesystem Skivebremser i letvægtsaluminium på alle fire hjul giver en magtfuld og beroligende bremsefornemmelse. Bremserne er forstærkede med ABS og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD). For at sikre maksimal nedbremsning i en nødsituation, er systemet suppleret med såvel nødbremse som en bremseassistent, der yder ekstra hjælp, hvis du i en nødsituation ikke træder hårdt nok på bremsepedalen. Der er tillige Subaru Hill Holder, der hjælper med at forhindre tilbagerulning ved en stigning på 5% eller mere. Den elektroniske parkeringsbremse udløses automatisk, når du er i gang. DIT modellerne tilføjer større 17-tommer ventilerede skiver foran og 16-tommer ventilerede skiver bag. Det giver en yderligere forbedring af de overordnede køreegenskaber på alle de overflader, der venter dig derude.

*Standard på 2.0XS Lineartronic, 2.0XE og 2.0XT.

29


30

Ring-formet forstærket ramme

Forskydelig motor

En ring-formet forstærket karosseriramme styrker dels din tillid, dels din Foresters loft, døre, stolper og gulv. Her er tænkt småt med fokus på mikroskopiske detaljer for at udvælge de mest sikre materialer. Og her er tænkt stort for at placere de enkelte emner strategisk og optimalt, således at den kraftoverskydende energi spredes væk fra bilen i tilfælde af en kollision.

Enhver Subaru springer rammerne for, hvad der kan lade sig gøre inden for sikkerhed. SUBARU BOXER motor og gearkassen er konstrueret til at opfange energien fra et frontalt sammenstød og brække helt af og væk fra kabinen for at beskytte passagererne.


Bygget til at være der. Avancerede sikkerhedsfunktioner, surringskroge og det omgivende chassis design – alt bidrager til at sikre maksimal beskyttelse. Hvis det utænkelige sker, er Forester udviklet til at give en indefra og ud-beskyttelse af bilens passagerer med den vidt berømmede Subaru sikkerhed.

Fodgængerbeskyttelse Støddæmpende hulrum i bilen og en energi-absorberende frontkofanger nedsætter skade på fodgænger ved påkørsel. Det samme gør et specialdesignet område omkring vinduesviskerne. For at yde beskyttelse i hovedehøjde er der lavet en todelt konstruktion i fronten.

5-stjernet Euro NCAP Rating.

Sæder, sikkerhedsseler og airbags SRS* frontairbags, side-kollisions- og gardin SRS* airbags er standard i Forester. Førerpladsen er desuden forsynet med en knæairbag, der yder beskyttelse af underkroppen ved kollision. Højdejusterbare sikkerhedsseler med selestrammere holder passagerer sikkert og korrekt på plads i sædet. Ved påkørsel bagfra vil forsædernes stærke konstruktion med gennemtestet stel, faste nakkestøtter og detaljer som energiabsorberende fjedring i selve sædet alle bidrage til at mindske risikoen for piskesmæld.

*SRS: Supplemental Restraint System.

31


Detaljer og udstyr.

32

Automatisk nærlys*

Forlygtespulning

Tågeforlygter med automatisk daglysfunktion

Regnsensor*

El-opvarmede sidespejle

Aluminiumspedaler**

18” aluminiumssportfælge**

17” aluminiumssportfælge


Rat multijusterbart (ind/ud op/ned)

Nøglekort og startknap***

Klimaanlæg, 2 zoner*

Sædevarme, for

Førersæde elektrisk justerbart, 8-vejs*

El-soltag***

Nedfældning af bagsæde fra bagagerum*

Bagagedækken af rullegardin typen

*Standard på 2.0XS, 2.0XE, 2.0XT, 2.0D XS og 2.0D XE. **Standard på 2.0XT. ***Standard på 2.0D XE, 2.0XE og 2.0XT.

33


Modeloversigt FORESTER 2.0D XE (6MT, 4-AWD) DIMENSIONER: L x B x H: 4.595 x 1.795 x 1.735 mm MOTOR: 4-cylindret boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler SLAGVOLUMEN: 1.998 cm3 MAKS. EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3.600 o/min. MAKS. MOMENT: 350 Nm / 1.600–2.400 o/min.

Crystal Black

Crystal Black

Læderindtræk 34


FORESTER 2.0D XS (6MT, 4-AWD) DIMENSIONER: L x B x H: 4.595 x 1.795 x 1.735 mm MOTOR: 4-cylindret boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler SLAGVOLUMEN: 1.998 cm3 MAKS. EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3.600 o/min. MAKS. MOMENT: 350 Nm / 1.600–2.400 o/min.

Quartz Blue

FORESTER 2.0D X (6MT, 4-AWD) DIMENSIONER: L x B x H: 4.595 x 1.795 x 1.735 mm MOTOR: 4-cylindret boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler SLAGVOLUMEN: 1.998 cm3 MAKS. EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3.600 o/min. MAKS. MOMENT: 350 Nm / 1.600–2.400 o/min.

Ice Silver

35


Modeloversigt FORESTER 2.0XT (Lineartronic, AWD) DIMENSIONER: L x B x H: 4.595 x 1.795 x 1.735 mm MOTOR: 4-cylindret boxermotor med turbo, DOHC, 16 ventiler SLAGVOLUMEN: 1.998 cm3 MAKS. EFFEKT: 240 hk (177 kW) / 5.600 o/min. MAKS. MOMENT: 350 Nm / 2.400–3.600 o/min.

Crystal Black

Crystal Black

Læderindtræk 36


FORESTER 2.0XS / 2.0XE  (LINEARTRONIC) (6MT / Lineartronic, AWD) DIMENSIONER: L x B x H: 4.595 x 1.795 x 1.735 mm MOTOR: 4-cylindret boxermotor, DOHC, 16 ventiler SLAGVOLUMEN: 1.998 cm3 MAKS. EFFEKT: 150 hk (110 kW) / 6.200 o/min. MAKS. MOMENT: 198 Nm / 4.200 o/min.

Quartz Blue

FORESTER 2.0X (6MT / Lineartronic, AWD) DIMENSIONER: L x B x H: 4.595 x 1.795 x 1.735 mm MOTOR: 4-cylindret boxermotor, DOHC, 16 ventiler SLAGVOLUMEN: 1.998 cm3 MAKS. EFFEKT: 150 hk (110 kW) / 6.200 o/min. MAKS. MOMENT: 198 Nm / 4.200 o/min.

Ice Silver

37


Tilbehør

Hver eneste Forester er generøst udstyret I grundudgaven, men med Subarus tilbehør kan du skræddersy din Subaru, så den passer til dig og din livsstil. Uanset om du ønsker at tilføje komfort, styrke funktionaliteten eller personliggøre din

38

Foresters look, er Subaru-tilbehør designet til at matche din Subarus styrke og kvalitet. Spørg din forhandler efter tilbehørbrochuren eller besøg din nærmeste Subaru forhandler.

Bicelle-grill

Beskyttelsesskjold for

Stænklapper

Beskyttelsesskjold for motor

Panelbeskyttelse till bagagerum, plast

Hundegitter

Bagagerumsmåtte

Cykelholder

Måttesæt, gummi

Trækkrog


Dimensioner

1545

1795

1545 1550

1795

1550

2640

4595

2640

4595

SUBARU Nordic AB er uden forpligtelse såfremt selskabet ikke er i stand til at levere i henhold til de angivne specifikationer, farver, udstyr og priser. Der tages forbehold for trykfejl. Få oplysninger om priser, specifikationer og udstyr hos din Subaru-forhandler eller på Internetadressen www.subaru.dk. Bilerne afbildet i brochuren er internationale, og indeholder ekstraudstyr som muligvis ikke kan få i Danmark. For at sikre at du har den seneste information, besøg venligst vores hjemmeside www.subaru.dk

102

0

0 106

102

0

2095

1280

FORESTER

1280

106

1735

1735

0

2095


T EK NI S K E S P E C IF Ik ati o ner MÅL OG Vægt Længde Bredde Højde Akselafstand Sporvidde

For Bag

Frihøjde Køreklar vægt* Totalvægt Maks. anhængervægt, anhænger m. bremser Maks. anhængervægt, anhænger u. bremser Bagagerum med bagsædet oppe** Bagagerum med bagsædet nede** motor

mm mm mm mm mm mm mm kg kg kg kg liter liter

Type Boring x slaglængde Slagvolumen Kompressionsforhold Brændstofsystem Brændstoftank EFFEKT Maks. effekt Maks. moment Maks. hastighed (højeste gear) Acceleration (0-100 km/t) Brændstofforbrug*** km/liter

CO 2 -udslip*** g/km

mm cm3

2.0D X / 2.0D XS / 2.0D XE

2.0X / 2.0XS

2.0X / 2.0XS /2.0XE

2.0XT

6MT

6MT

Linear tronic

Linear tronic

4.595 1.795 1.735 2.640 1.545 1.550 220 1.550/1.555 1.580/1.575/1605 2.015 1.800 2.000 750 505 505/505/488 1.564 uden soltag, 1.577 med soltag

1.615/1.635/1.660 2.080 2.000 505/505/488

4-cylindret boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler 86,0 × 86,0 1.998 16,0 Common rail

4-cylindret boxermotor, DOHC, 16 ventiler, benzin 84,0 x 90,0 1.995 10,5 Multipoint-indsprøjtning 60

liter hk (kW)/ o/m Nm/ o/m km/t sek By Landevej Blandet By Landevej Blandet

147 (108) /3.600 350 /1.600 -2.400 190 10,2 14,3 (13,7) 20,4 (19,2) 17,5 (16,9) 185 (191) 130 (136) 150 (156)

150 (110) /6.200 198/4.200 190 10,6 11,8 16,7 14,5 197 140 160

Miljøklasse

192 11,8 12,3 18,2 15,4 188 129 150

1.710 2.110 2.000 488

4-cylindret boxermotor med turbo, DOHC, 16 ventiler, benzin 86,0 x 86,0 1.998 10,6 Direk te indsprøjtning

240 (177) /5.600 350/2.400 -3.600 221 7,5 8,9 14,3 11,8 260 161 197

Euro5

transmission

Permanent 4-hjulstræk, normaldrift for/bag (kraftfordelingssystem) Kobling Gearkasse

50/50 (centerdifferentiale med visko)

– 3,454 1,888 1,062 0,785 0,634 0,557 3,636 4,444

D Lineartronic

Udveksling

1. gear 2. gear 3. gear 4. gear 5. gear 6. gear Bakgear

Slutudveksling KAROSSERI Styretøj Hjulophæng Vendediameter

m

ABS

Dæk

Bag

– 3,818 1,947 1,296 1,029 0,825 0,738 4,072 4,444

3,581-0,570 – – – – – – 3,667 3,900

Momentomformer Linear tronic 3,505-0,544 – – – – – – 2,345 4,111

Elservo For: MacPherson fjederben, Bag: Double wishbone 10,6 Ventilerede skivebremser

For Bremser

60/40 (Lineartronic med Active Torque Split)

Enkelplade tørkobling 6-trins manuel

Skivebremser/Ventilerede skivebremser Skivebremser Ventilerede skivebremser (XS og XE) 4-sensor/4-kanalstype med elektronisk bremsekraftsfordeling og bremseassistent 225/60 -17 225/55-18

Cif frer i parentes gælder XS og XE. *Køreklar vægt og maks. last varierer afhængig af monteret udstyr. **Målt efter VDA-metoden. ***Brændstofforbrug og CO 2-udslip iht. fabrik EC 715/2007-459/2012J. SUBARU Nordic AB forbeholder sig ret til at ændre specifikationer og udstyr under pågående modelår.


S TA NDARD UD S T Y R 2.0D X 2.0D XS/XE 2.0X

Komfortudstyr Rat multijusterbart (ind/ud - op/ned) Læderbetrukket rat og gearknop SI-Drive*1 Start og stop-system Skiftegafler på ratstammen (kun automatisk gearkasse) Nøglekort og startknap Elrudehejs, for og bag* 2 Aluminiumspedaler Fjernbetjent centrallås 1CD, AM/FM-radio, Bluetooth®* 3 , USB/Ipodingange og 4 stk højt talere 1CD, AM/FM-radio, Bluetooth®* 3 , USB/Ipodingange og 6 stk højt talere SD card t ype navigation, 6,1" far ve skærm, Harman/Kardon, 1CD, AM/FM radio, Bluetooth®*3, USB/Ipod indgang og 8 højtalere Ratbetjent stereoanlæg Fartpilot Automatisk bagklap Tonede ruder Bakkamera Multiinformationsdisplay*4 Klimaanlæg Varmekanaler til bagsæde Niveau-regulerende bagvogn Kopholder for og bag Makeup-spejle for Kortlæselamper, for Åbning af brændstofdæksel fra kabinen Bagagerumsbelysning Solbrillerum i loftet Midterkonsol med AUX/USB-ingange og 12 volts udtag Bagagedækken af rullegardin typen Sæder Lædersæder, sort Førersæde elektrisk justerbart, 8-vejs Højdejusterbart førersæde Nakkestøtter, alle pladser Splitbagsæde 60/40 Nedfældning af bagsæde fra bagagerum Sædevarme, for

2.0XS/XE

2.0XT

2 mode

3 mode

XE

XE

XE

XE

2-zoner

2-zoner

2-zoner

XE

XE

2.0D X 2.0D XS/XE 2.0X

Eksteriør Xenon-forlygter (nærlyset) Forlygtespulning Tågeforlygter med automatisk daglysfunktion El-indklappelige sidespejle El-opvarmede sidespejle El-opvarmet underkant i forrude Regnsensor Bagrudevisker med interval El-soltag Aluminiumssportfælge, 17” Aluminiumssportfælge, 18” Taglister Tagspoiler Tagantenne Dobbelte udstødningsrør Sikkerhed Vehicle Dynamics Control System antiudskridningssystem Airbags, for Sideairbags, for Airbaggardiner Knæ-airbag, førersæde Blinkautomatik X-Mode med Hill Descent Control (kun automatisk gearkasse) Hill Star t Assist Sidekollisionsbeskyttelse i dørene Aktive nakkestøtter, for Selealarm på alle fem pladser Selestrammere med lastbegrænser, for Højdejusterbare seler, for Trepunktsseler på alle fem pladser Børnesikre låse på bagdøre ISO-FIX beslag for fastgørelse af barnestole Dæk Tryk Overvågnings System Gearskifte indikator

*1 2-mode: Intelligent og Sport, 3-mode: Intelligent, Sport og Sport Sharp. *2 Vinduet på fører siden har auto op / ned funktion. *3 Bluetooth er et registreret varemærke som ejes af Bluetooth SIG, Inc. America. *4 Displayen viser: Aktuelt brændstofforbrug, gennemsnitligt brændstofforbrug, igangværende rejseafstand og tid, gennemsnitshastighed, udetemperatur og ur. SUBARU Nordic AB forbeholder sig ret til at ændre specifikationer og udstyr under pågående modelår.

2.0XS/XE

2.0XT

XE

XE

MT

MT

MT

MT


FORESTER karosserifarver

SATIN WHITE

ICE SILVER

JASMINE GREEN

quartz Blue

BURNISHED BRONZE

VENETIAN RED

DARK GRE Y

CRYSTAL BL ACK

indtræk læder (2.0XT / 2.0D XE / 2.0XE)

tekstil (2.0X/ 2.0XS / 2.0D X / 2.0D XS)

sort

sort


SUBARU NORDIC AB www.subaru.dk Tr yk t i Sverige (Januar 2014) S924115D

Subaru Forester DK  

Subaru Forester Danmark