Page 1

M AG AS I N E T F Ö R DIG S O M KÖ R S U B A RU # 6 , S E P T E MB E R 2 0 1 6

FOCUS EYESIGHT

SUBARU HAR MÅLET KLART: VÄRLDENS SÄKRASTE BILAR NY PLATTFORM

STORA STEG MOT HYBRID- OCH ELBILAR

+

K ARESUANDOKNIVEN  •  MAROC CHALLENGE • ROADTRIP MED FAMILJEN I ALPERNA


John Hurtig, Brand Director

Vi vill så gärna vara bäst Vårt viktigaste mål är att ha nöjda kunder. Det vet vi att vi lyckats med. Vi har (snudd på) Sveriges mest nöjda bilägare enligt AutoIndex stora kundundersökning. En bra bil är naturligtvis till stor hjälp, men det hade inte fungerat utan nöjda och motiverade återförsäljare. Därför har vi även målet

FYRA ÖGON SER BÄTTRE ÄN TVÅ SID

10

EyeSight – förarassistanssystemet som korats till Världens bästa.

att vara Sveriges bästa generalagent. Även där är vi snudd på i branschens undersökning – den så kallade GA-enkäten. I år kom vi på tredje plats. För att leverera god service måste man även ha positiv personal. Ett tredje mål i vår verksamhet är att vara Sveriges bästa arbetsplats. Här finns inga mätningar, men varje dag på kontoret ger vid handen att vi ligger ganska bra till även i den disciplinen. När dessa tre mål samverkar blir hela verksamheten en uppåtgående spiral. Vår personal levererar service till våra handlare som i sin tur levererar ett bra bemötande till er som bilägare. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. I höst kommer vi att belöna alla Subaru-ägare med en alldeles egen dag. Lördagen 8 oktober kommer din handlare att bjuda dig på ett exklusivt event. Detta är något du garanterat inte vill missa. Mer info om Subaru-dagen får du tillsammans med detta nummer av ”All The Way”. I slutet av tidningen kan du också läsa om vår marknadschef Fredrik Tottie – en

VILLES VACKRA VYER SID

16

Friluftsmänniskan, fotografen och författaren Ville Pohjola delar med sig av sina bilder.

kille som verkligen lever sitt varumärke. Inte så konstigt egentligen – han är nämligen arkitekten bakom vår varumärkesplattform. Fredrik har ägnat de senaste tio åren av sitt yrkesliv åt att skapa en profil som tydliggör vad Subaru står för. Det är alltså ”hans fel” att våra personalsammankomster aldrig förläggs till lyxiga hotell, utan mer liknar ett ”Ur & Skur-dagis”. Som Subaru-ägare kan du tryggt förlita dig på att vi fortsätter jobba för att uppnå våra mål och visioner. Vi är helt enkelt inte nöjda med brons- och silverplatser.

Välkommen till ett nytt nummer av vår kundtidning ”All The Way”.

26

John Hurtig

KARESUANDOKNIVEN SID

Brand Director, SUBARU Nordic AB

En internationell bestseller från Sápmi.

SubaruSverige


SUBARU XV CONCEPT – DYNAMIC & SOLID

SID

4

20

SUBARUPROFILERNA SID Tre olika individer, tre olika intressen, tre olika åldrar – en sak de har gemensamt; de kör alla Subaru.

43

MAROC CHALLENGE SID Två glada amatörer och en standard Subaru XV – 2800 km i Marockos öken.

SUBARUS NYA PLATTFORM

SID

34

Så ska Subaru bygga Världens säkraste bilar

SMÅBARNSFAMILJENS ROADTRIP

38

Slingrande serpentinvägar, snötäckta bergspass och stökiga traktorvägar. Det finns många fantastiskt vackra vägar, vandringsleder och utsikter att upptäcka i Alperna.

47

SUBARU SOM TJÄNSTEBIL För virkesköparen Erik Dahlén är det många och långa resor långt ute i skogen.

50

VI PÅ SUBARU SID Under denna vinjett presenteras anställda på Subaru Nordic. Personer som alla delar våra värderingar och lever vårt varumärke.

Ansvarig utgivare: Torbjörn Lillrud. Projektledare: Fredrik Tottie All The Way är en kundtidning för Subaru-ägare. Tidningen ges ut två gånger per år av: SUBARU Nordic AB , Box 21041, 200 21 Malmö Subaru reserverar sig för eventuella ändringar, tryckfel, felaktigheter och prisändringar. A L L T H E W AY  

3


DYNAMIC & SOLID | SUBARU XV CONCEPT

Design med ett

4  A L L

T H E W AY


syfte

SUBARU XV - SOM HADE VÄRLDSPREMIÄR PÅ BILSALONGEN I GENÈVE - VISAR VÄGEN FÖR VÅRT NYA FORMSPRÅK. FÖR SUBARU ÄR DESIGN MER ÄN BARA YTA. NATURLIGTVIS SKA UTANVERKET LOCKA, MEN EN GENOMTÄNKT FORM FYLLER OCKSÅ PRAKTISKA FUNKTIONER. DET KAN GÄLLA ALLT FRÅN KROCKSÄKERHET TILL AERODYNAMIK. KOMMANDE SUBARU XV BLIR FÖRST UT MED VAD VI KALLAR DYNAMIC & SOLID.

A L L T H E W AY  

5


I

tider när bilarna blir allt mer lika varandra är det viktigt att hålla en ”familjeprofil”. Det ska tidigt synas vilket varumärke du möter eller har framför dig. Subaru har sedan flera år en markerad grill med sex hörn. I den finns vår logotyp och en tydlig horisontell ribba. Ribban ska symbolisera en flygplansvinge för att visa vårt ursprung. Våra hökögon-formade strålkastare är ett annat designelement som ska stärka familjetillhörigheten. C-formen i optikens yttre kanter är heller ingen tillfällighet. Denna ska symbolisera Boxermotorns kolvar (och ligger självklart horisontellt). Formen återfinns såväl i fram- som i baklysena. Våra suv- och cross over-modeller har alltid utstrålat styrka, kompetens och hög markfrigång. Detta har designteamet lyckats hålla kvar i det nya designspråket. Det nya är att man också lyckats tydliggöra den låga tyngdpunkten alla Subaru-bilar – tack vare Boxermotorn – har. Detta ger

6  A L L

T H E W AY

ett sportigare intryck och kommunicerar den körglädje och stabilitet som alltid varit varumärkets adelsmärke. Dynamic & Solid kommer att genomsyra hela programmet efterhand som det är dags att generationsskifta våra modeller. Först ut i Europa blir helt nya Subaru XV, som dock fortfarande ligger något år fram i tiden.


www.eberspaecher.se

ETT KRAFTPAKET MOT IS OCH KYLA – NU SLIPPER SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE SKRAPA RUTORNA! Fullända din Subaru, glöm isskrapa och frusna fingrar. En parkeringsvärmare drivs av bilens eget bränsle och fungerar utan tillgång till eluttag. Värmaren startas enkelt med ett par knapptryckningar på fjärrkontrollen eller telefonstarten.

A WORLD OF COMFORT


ÄNTLIGEN!

DET BÄSTA HÖST, REGN STÄLLET ATT HITTA FORMEN

& LERA!

ÄR PÅ EN LERIG SKOGSSTIG

Årets mountainbike-nyheter hittar du på crescent.se

SE HELA MTB-SORTIMENTET PÅ CRESCENT.SE


FHI byter namn FUJI HEAVY INDUSTRIES LTD (FHI) BYTER NAMN TILL SUBARU CORPORATION Beslutet togs på den senaste bolagsstämman och namnbytet sker officiellt den 1 april 2017 – på 100-årsdagen av grundandet av Aircraft Research Laboratory (sedermera Nakajima Aircraft Co., Ltd.) Nuvarande namnet FHI togs i bruk 1953 efter ett antal omorganisationer. Sedan dess har bolaget expanderat sin verksamhet. Från flyg- och industriprodukter till sin idag dominerande verksamhet – bilar. Det började 1958 med införandet av Subaru 360. Genom att förena företagsnamnet och varumärke kommer bolaget påskynda sitt arbete att stärka varumärket och uppnå ökad tillväxt för Subaru som en global spelare inom fordons- och flygindustrin.

Emelie och Pernilla, Team Cambodia 2016. Teamets övriga nio medlemmar kommer från England, Kina och Irland.

Välgörenhetsarbete i Kambodja Subaru Nordics moderbolag IM Group arbetar tillsammans med Home Leone för att stödja Manna 4 Lifes arbete i Kambodja. I januari 2016 åkte årets Team Cambodia ner för att forsätta samarbetet med byn i Oudong som påbörjades 2015. I teamet fanns två anställa från Subaru Nordic. Pengarna som samlats in i år används för att finansiera en Aquaponic-anläggning. En anläggning som kommer att ge färsk fisk och goda grönsaker till skolmatsprogrammet som är under uppstart. Överskottet ska säljas till restauranger i Phnom Penh. Projektet ger sysselsättning för byn som från början enbart var en åker, men som genom tvångsförflyttning befolkats av människor från slumområdena i Phnom Penh. Teamets primära uppgift under veckan var att bygga Aquaponic-anläggningen. Tyvärr drabbades de av ett bakslag redan dag två. Den stora vattenbehållaren till reningsverket läckte. Nya tankar beställdes och teamet fick istället ägna sig åt andra förberedande uppgifter. Manna 4 Lifes arbete, som IM Group stöttar, har gett människor hopp och själv­

respekt. Liksom många av oss strävar de efter något bättre för sig själva och för sina barn. Det finns 140 glada, friska barn i skolan som har förväntan om jobb, hälsa och ett anständigt liv. Nyckeln till det är utbildning. Barnen i byn älskar skolan. De köar utanför dörren lång tid innan skolan börjar. Team Cambodia deltog aktivt i undervisningen och fick leda både musik- och idrottslektioner. Det var ren och skär glädje. De framsteg som gjorts i Oudong är verkliga, vitala och livsförändrande. IM Group och Subaru Nordic är stolta över att vara en del av det. Då 2009: Byborna tvångsförflyttas från Phnom Penh. De vräks mitt i natten med bulldozers och tårgas och flyttas till åkern i Oudong utan att få någonting med sig. De hånas och betraktades som avskum. Deras by kallas lokalt ”The Village in The Hole” Nu 2016: De har hem att bo i, de är bekräftade av lokalbefolkingen och byns skola har en väntelista tack vare sitt fantastiska rykte.

Youngster Fanclub

Bröderna Axel (7 år) och Alfred (5 år) från Djupsund, har tagit till sig bilmärket Subaru något fantastiskt. Morfar Bertils påverkan har troligtvis varit av betydelse. Tillsammans har de byggt världens enda 6WD Subaru Sportster. En mycket miljövänlig och bensinsnål bil trots dubbelturboaggregat. Bilen har ett gigantiskt luftintag i fronten, styrningen är direkt och bromsarna är av spontankaraktär. Körglädjen är enorm och mycket inspirerande.

Vattenreningssystemet. En av tankarna läckte, återfyllnaden fick vänta.

Idrottseftermiddag med Team Cambodia. På schemat fanns även fotboll och volleyboll.

A L L T H E W AY  

9


EYESIGHT | FÖRARASSISTANSSYSTEM

Världens bästa säkerhetssystem HUR GÖR MAN TRAFIKEN MER SÄKER? SVERIGE HAR SIN SÅ KALLADE NOLLVISION SOM SÄGER ATT INGEN SKA BEHÖVA DÖ I TRAFIKEN. DET BÄSTA SÄTTET ATT GÖRA NOLLVISIONEN TILL VERKLIGHET ÄR NATURLIGTVIS ATT FÖRHINDRA ATT OLYCKOR SKER. DET ÄR HÄR EYESIGHT KOMMER IN. FÖRARASSISTANSSYSTEMET SOM KORATS TILL VÄRLDENS BÄSTA.

V Ä G E N

M O T

– Subarus filosofi att man bara kan utveckla njutbara bilar om de är tillräckligt säkra - har varit fokus sedan de allra första bilarna designades. Hela Subarus historia är i huvudsak en resa mot ”Subaru All Around Safety”.

1965

Subarus säkerhetskoncept fans på plats redan från start. Subaru genomför egna krocktester långt innan det fanns några krav.

10  A L L

T H E W AY

Subaru förbinder sig att utveckla ”Säkerhet som fungerar i verkligheten”. Subaru genomför egna krocktester även bakifrån för att säkerställa att bränsletanken inte tar eld vid kollision.

Fortgående arbete med utveckling av teknologier för mänsklig säkerhet. Forskning på krockkuddar startade tidigt hos Subaru

S Ä K E R H E T

1972

1981

1984

1986

1987

Subaru Leone 4WD, som var Världens första massproducerade fyrhjulsdrivna personbil, lanseras.

Leone 1800 4WD med automatlåda lanseras. Det var första bilen som använde en hydraulisk multilamellkoppling i fördelningslådan.

En omställare för automatisk 4WD lanseras i Leone. Mekanik som automatiskt flyttar drivkraft till bakhjulen vid acceleration eller körning på blött underlag introduceras.

Leone 3-dr coupé RX-II lanseras med permanent 4-hjulsdrift som bygger på en låsbar centrumdifferential av Helical-typ.

Alcyone 2.7 VX lanseras som den första japanska bil med 4WD och ABS-bromsar.

1973

Subaru fokuserar redan på fotgängarsäkerhet. Forskning kring fotgängarskydd inleds som en del av att kunna erbjuda säkerhet för alla.

1976

Subaru utvecklar modell som simulerar kroppsrörelser för mer verklighetsnära forskning. Genom att identifiera hur kroppen rör sig vid en kollision blev precisionen i testerna bättre.

1986

XT var först i Världen med energiabsorberande stötfångare.


A

utobroms och annan förebyggande säkerhet är inget nytt. Subaru har arbetat med detta i mer än 27 år. Fabriken har testat radar, laser samt olika kombinationer av dessa tekniker. Det började med en stereosensor. Systemet kallades ADA. ADA kompletterades senare med en radar. Subaru testade även laser. Systemet kallades SI-Cruise. Man upptäckte snart att stereo – det vill säga två avläsare – var det som fungerade bäst. EyeSight som det färdiga systemet kom att kallas bygger på två stycken kameror. Funktionen kan jämföras med det mänskliga sättet att se och registrera omgivningen. Generation 1 lanserades 2008 i Japan, men det stora genombrottet kom två år senare med Generation 2 – som hade både autobroms och adaptiv farthållare. Från början var EyeSight ett tillval som erbjöds endast på den japanska marknaden. Nästan 90 procent av Legacy-köparna nappade på tillvalet.

Färgstereokameran lanserades i Generation 3 under 2014 och året efter kom EyeSight till Europa som standardutrustning i Outback. Alla oberoende testinstitut kom snart fram till att Subarus unika system var det som reagerade allra snabbast och därför var det system som fungerade bäst vid högre hastigheter. Till skillnad från många andra system är EyeSight aktivt även i höga hastigheter, medan vissa system slår ifrån redan vid så låga hastigheter som 30 km/h. I Japan – där systemet funnits längst – har den goda funktionen inte passerat obemärkt. När den första Subarun med Generation 3 testades av J-NCAP fick den maximala 40 poäng för sin totala säkerhet. I USA har Subaru med EyeSight korats till Top Safety Pick+ och är det enda märke som fått alla saluförda modeller klassade med högsta säkerhetsranking. När de japanska försäkringsbolagen nyligen gjorde en undersökning av

1989

1991

1999

2003

2008

2010

2014

Forskning om förarassistanssystem baserad på stereokameror inleds. Systemet använder sensorer som jobbar som det mänskliga ögat för att sammanställa information över ett brett synfält.

Variabel drivkraftsdistribution (VTD-4WD) och 4-hjulsstyrning lanseras i SVX och ger bättre kombination av säkerhet och körglädje.

Förarassistanssystem med för sin tid innovativa lösningar lanseras. Systemet innefattar filbytesvarning.

Forskning kring och utveckling av autonoma system inleds Autonom körning med hjälp av stereokamera och GPS uppnås.

Världens första säkerhetssystem baserat på endast stereokamera lanseras. Systemet har fotgängarigenkänning, adaptiv farthållare och preventiv gasreglagekontroll. Legacy lanseras med avancerad ADA EyeSight

Autobromsen förfinas så att kollision helt kan undvikas i hastigheter upp till 30 km/h. EyeSight ver. II lanseras med ett lägre pris, vilket ökar intresset för säkrare bilar.

EyeSight uppgraderas med färgstereokamera för fler funktioner.

1989

Passagerarsäkerheten stärks som ett led i ”Säkerhet i verkligheten”. Kaross som skyddar vid offsetkrockar lanseras i Legacy långt innan det fans sådana krav.

1993

Med andra generationen Legacy förstärktes den självbärande karossen för att ge ett fullgott krockskydd.

1997

Den ovala säkerhetsburen lanseras i första generationen Forester. Karosstrukturen har utvecklats genom åren och är idag basal för Subarus överlägsna krocksäkerhet.

1998

Tredje generationen Legacy erbjöd en förfinad combination av körglädje och säkerhet. Med senaste generation säkerhetskarosser och VDC kunde körstabiliteten vid körning under extrema förutsättningar ökas.

2003

Subarus nya krocktestanläggning invigs. Här kunde man testa under mer verklighetslika förutsättningar, för att ytterligare öka säkerheten i bilarna. Här möjliggjordes krocktester i olika vinklar på samma sätt som olyckor sker i verkligheten.

2007

Säkerheten höjdes markant i och med att Subaru Dynamic Chassis Control Concept (DC³) lanseras i Impreza 2007.

2014

Dagens Subaru-modeller får högsta betyg i alla krocktester i hela Världen.

A L L T H E W AY  

11


olyckor som skett de senaste tio åren visade det sig att EyeSight mer än halverat olycksrisken totalt och att systemet minskat så kallade upphinnandeolyckor med hela 80 procent. Ett konkurrerande varumärke som aspirerar på titeln Världens säkraste bil gick nyligen stolt ut med information om att deras system lyckats reducera motsvarande olyckstyp med 40 procent. Det kommer att dröja många år innan vi har helt självkörande bilar på våra vägar – även om flera tillverkare hävdar att lösningarna redan finns. Subaru kommer inte att vara först att lansera en helt autonom bil. Vi kan dock lova att när vi gör det kommer systemet att fungera fullt ut. Precis som EyeSight gjorde när det var klart att lanseras.

EyeSight bygger på två stycken kameror. Funktionen kan jämföras med det mänskliga sättet att se och registrera omgivningen.

Föraren får information i god tid för att själv kunna vidta åtgärder.

Stereokameran registrerar trafikmiljön och systemet kan identifiera olika trafikslag.

WarmUp Bluetooth® BÄTTRE FÖR BILEN BÄTTRE FÖR MILJÖN BÄTTRE FÖR DIG

Tänk vad skönt att sätta sig i en varm och startklar bil. Tänk på tiden du sparar när du slipper skrapa rutorna! Och inte minst viktigt, med bilvärmesystemet DEFA WarmUp Bluetooth har du dessutom en förvärmd motor och ett laddat batteri, vilket ger dig en säkrare start och en bil som både drar mindre bränsle och släpper ut en mindre mängd skadliga avgaser. Med DEFA WarmUp Bluetooth kan du via din smartphone och Bluetooth Smart, styra bilvärmen i och intill bilen och du kan förinställa vilka tider som bilen ska vara varm eller slå på eller av bilvärmen.

WarmUp Bluetooth® - Varm bil när det passar dig! Styr bilvärmesystemet med mobilen

Visar batteristatus Visar temperatur utanför bilen Varnar om strömkabeln är tillkopplad när motorn startas

Kontakta din återförsäljare eller läs mer på defa.com


Möt ”Mr. EyeSight” FÅ PERSONER I VÄRLDEN KAN OCH VET LIKA MYCKET OM VÅRT FÖRARASSISTANSSYSTEM SOM YUTAKA HIWATASHI. HAN ÄR EN AV FÅ SOM VARIT MED PROJEKTET HELA TIDEN. I sin roll som avdelningsdirektör på Forskning och Utveckling i fordonsdivisionen har han följt och lett arbetet med EyeSight i drygt 27 år. I slutet av 80-talet var det få bilägare som funderade i termer av förebyggande säkerhet. Det spekulerades förvisso i olika framtidsscenarier med ”tänkande fordon”, men för de allra flesta var det science fiction. För Yutaka Hiwatashi och hans team var det dock mer än drömmar och visioner. Att bygga Världens säkraste bilar var en uttalad målsättning för Subaru och på Yutakas avdelning var vår framtid deras vardagssyssla. – Uppdraget var att ta fram ett system som inte bara var pålitligt utan även reagerade snabbt. Det visade sig att stereokameran var helt överlägsen såväl laser som radar och alla hybrider. Den tekniken skulle också visa sig vara den mest effektiva, säger Yutaka. Stereokameran fungerar som ett extra par ögon och ser miljön på samma sätt som det mänskliga ögat. I Japan har Subaru-ägarna kunnat välja EyeSight som tillval sedan 2008 och de allra flesta kunderna sätter kryss i den rutan. Yutaka är speciellt nöjd med att man lyckats utveckla en kamera som levererar bra precision till rimliga pengar. Men – man slår sig inte till ro med det. – Vi jobbar vidare med nästa generation. Vårt mål är att systemet ska kunna

identifiera ännu fler trafiksituationer och objekt i ett vidare synfält. EyeSight ska ligga i framkant och förbli det system som ger den högsta säkerheten, säger Yutaka. Att fråga en japansk utvecklingschef om framtiden brukar inte vara särskilt fruktbart. Av konkurrensskäl är det mesta hemligt. Vi undrar naturligtvis ändå om nästa generation av EyeSight. – Redan nästa år räknar vi med att kunna bygga in funktioner som ger mer automatik vid trafikstockningar och köbildning. Under 2020 kommer vi att kunna erbjuda autonom körning på motorväg. Det är däremot inte säkert att vi kommer att kalla systemet för EyeSight 4, avslöjar Yutaka.

A L L T H E W AY  

13


Originaldelar och auktoriserade verkstäder räddar liv ATT ANVÄNDA ORIGINALDELAR ÄR EN SJÄLVKLARHET. LIKA SJÄLVKLART ÄR DET ATT LÅTA EN CERTIFIERAD OCH UTBILDAD TEKNIKER GÖRA JOBBET. SÄRSKILT VIKTIGA ÄR DE DELAR OCH DET ARBETE SOM AVSER BILENS SÄKERHETSSYSTEM. EyeSight är beroende av ett korrekt synfält för att kunna fungera. Finns det brytningsfel eller någon annan skada på framrutan så fungerar systemet inte. Därför är det en självklarhet för våra auktoriserade Subaru-verkstäder att enbart använda original­vindrutor. När en vindruta ska bytas monterar Subaru-

teknikern bort EyeSight-kamerorna för att undvika skador på dessa. När den nya vindrutan är på plats måste EyeSight.-kamerorna kalibreras med hjälp av ett specialverktyg. Våra tekniker har genomgått särskild utbildning och är de enda som är certifierade att genomföra ett sådant arbete.

G U N IK F Ä R AT BEGR ÄNS A N TA L

Nu finns det ett begränsat antal Subaru XV i färgen Pure Red, specialutrustade med takrails, röda inredningsdetaljer och röda sömmar i klädseln. (Värde 10.000 kr)

3 ÅRS FRI SERVICE**

SUBARU X V EDITION PURE RED fr.

266.900:–

PRIVATLE A SING fr.

3.465:–/mån*

ALLTID MED 4-H JUL SDR IFT SOM STA NDA RD

Bränsleförbr. bl. körn. 6,5 l/100 km. CO2-utsläpp bl. körn. 151 g/km. Bilen på bilden är extrautrustad. *Avtalstid 36 mån, körsträcka 1 500 mil/år, service ingår, uppl.avgift 595 kr, aviavgift 55 kr, reservation för sedvanlig kreditprövning. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. **Eller vid 1500, 3 000 och 4 500 mil.

14  A L L

T H E W AY


Äntligen lätt att hitta rätt! Vår nya anslutningskabel med belysning Om du är osäker på om det fi nns el i uttaget eller har svårt att hitta uttaget i fronten, då är nya anslutningskabeln till Calix bilvärmesystem rätt för dig! Kabeln lyser grönt så fort den är ansluten till 230V och ger ledljus för att du lätt ska hitta kontakten i bilen när det är becksvart ute. Precis som Calix övriga anslutningskablar håller den sig mjuk även när det riktigt kallt och har ett smart tumgrepp för bästa ergonomi.

Tre års garanti Du får tre års garanti på system och installation när du väljer Calix vid köp av din nya Subaru.

www.calix.se

Ett varmt mottagande


Låt vägen leda dig HAN TILLBRINGADE SIN BARNDOMS SOMRAR I BAKSÄTET PÅ EN OPEL KADETT SOM HANS FÖRÄLDRAR KÖRDE RUNT I EUROPA OCH NORRA SKANDINAVIEN. HAN LÄRDE SIG TIDIGT VAD DET INNEBAR ATT VARA EN VAGABOND. HAN ÄR DESSUTOM FÖDD MED EN STOR NYFIKENHET, SÅ DET STOD TIDIGT KLART ATT HAN SKULLE BLI EN RESANDE SJÄL. FOTO: VILLE POHJOLA

Den finska friluftsmänniskan, fotografen och författaren Ville Pohjola föddes i kanten mellan skog och mark i ett av de mest avlägsna områdena i västra Finland. Hans kärlek till naturen, och i synnerhet Lappland, i kombination med hans upptäckarglädje gör att han är

16  A L L

T H E W AY

på resande fot för det mesta. Oftast går resorna norröver. De senaste åren har dessa resor blivit en allt viktigare del av Villes liv, både som fotograf och författare. Han arbetar med några av de mest legendariska outdoormärkena som Zeiss, Blaser jaktvapen och

den finska klädtillverkaren Sasta vilka tar Ville till de mest avlägsna platserna i Finland. Nyligen återvände han från norra Karelen, nära den ryska gränsen. Regionen heter Ilomantsi och är känd för dess stora bestånd av björn och varg. Och stora områden utan mobiltäckning.


A L L T H E W AY  

17


HÄMTAT FRÅN FACEBOOK | SUBARU SVERIGE

18  A L L

T H E W AY


TACTIFY

UPPTÄCK NYA VÄGAR

– MED RÄTT TRYGGHET Din Subaru är perfekt för både äventyr och vardag – oavsett vilket ska du ha en riktigt bra försäkring. Hos oss får du ett skräddarsytt skydd, med bland annat en unik självriskreduktion på 3 000 kr på Vagnskadegarantin. Med Subaru Försäkring får du givetvis också snabb service och ett riktigt bra pris.

Gå in på subaruforsakring.se för att få ett prisförslag direkt – och upp till 300 kr rabatt när du tecknar försäkringen! Du når oss också på tel 08-541 702 55.


PROFILEN | BOSSE BERGGREN

Subaru är rätt medicin för Bosse ÄNDA SEDAN BOSSE BERGGREN FÖR FÖRSTA GÅNGEN SATTE SIN FOT HOS EN SUBARUHANDLARE HAR HAN VARIT MÄRKET TROGEN. KÖRKOMFORTEN, FYRHJULSDRIFTEN OCH ATT DET ÄR ”VÄLSKRUVADE” BILAR HAR FÅTT FAMILJEN ATT TRIVAS. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD  FOTO: GÖRAN BILLESON

Medan Bosse kör en manuellt växlad WRX STI kör hustrun en Forester XT automat. – Det är en ypperlig kombination av bilar. Ett kraftpaket och en slitvarg som passar på både landet och i stan, säger Bosse som besviket fick acceptera att det inte gick att montera dragkrok på bilen. – Däremot har jag köpt ett takräcke så att jag transportera lite större saker. Det behövs när man har hus. I jobbet som endokrinolog arbetar Bosse 60 % på Medicinska Akutvårdsavdelningen (MAVA) på Universitetssjukhuset i Linköping och 40 % på Medicinmottagningen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Det gör att han pendlar längs E4:an flera gånger i veckan. – Det är ljuvligt att ha en bil med lite tryck under motorhuven. Det ger trygghet och flyt i körningen och det är enkelt att köra om. Vad jag vet finns det inga restriktioner i hur fort man får accelerera, säger Bosse med ett skratt. Trots att han kört kraftpaket i flera år har han fortfarande körkortet kvar. Han har inte ens fått fortkörningsböter. Orsaken heter farthållare. – Det är den enskilt största orsaken till att jag aldrig åkt fast för fortkörning. Ställ in en maxfart och låt farthållaren sköta cruisingen. Då slipper man fortkörningsböter.

20  A L L

T H E W AY

Till skillnad mot hustruns Forester XT är WRX STI en aning mer bullrig. Dessutom är fjädringen aningen hårdare. För den som inte känner till att alla WRX STI inte har vinge, ser den ut som en helt vanlig sedan. Tills Bosse startar motorn. – Det är en ulv i fårakläder. Ett kraftpaket utan dess like, säger Bosse som ibland ler åt ungdomars gasande vid trafikljusen. Bortsett från att pendla till Norrköping uppskattar Bosse möjligheten att åka ut i skogen. Han fotograferar mycket, både djur och natur och använder ofta bilen som gömsle. Tack vare en axelskada använder han bildstabilisator på samtliga objektiv och genom att använda dörrkarmen som stöd får han knivskarpa bilder. Även i dåligt ljus. Invändigt har bilen allt som Bosse önskar. Farthållare, GPS, D-formad ratt, backkamera och skålformade halvrally­stolar som garanterar en bekväm och säker körställning. – Nyligen körde jag åttio mil – givetvis med pauser – och reste mig utan att känna någon stelhet i ryggen. Det tycker jag är ett bra betyg, säger Bosse som uppskattar att sitta skönt. Det enda han egentligen saknar är en bättre vändradie. Och kanske en starkare miljöprofil. – Jag är helt fast i Subaru och har inte ens sneglat åt ett annat bilmärke sedan jag bytte till Subaru för flera år sedan. Men samtidigt är jag nyfiken på alternativa bränslen, eller åtminstone hybrider som snabbar på omställningen till en fossilfri bilflotta.

Bosse Berggren åker en svart Subaru WRX STI. Hunden Bellis (7 år) åker ofta med i baksätet och är givetvis bältad med en speciell hundsele som passar i samma fäste där man trycker fast bilbältet.


FAKTA BOSSE BERGGREN GÖR: Läkare, endokrinolog och internmedicinare. BOR: Linköping. FRITID: Familj, hundar och fotografering. Har två stycken Rhodesian Ridgeback som vant hoppar in i baksätet. KÖR: Svart WRX STI av 2014 års modell. ANTAL MIL: Åker mellan 1200–1500 mil om året. BYTER BIL: När något kul dyker upp på begagnatfronten och ekonomin tillåter. Köper alltid begagnat.

A L L T H E W AY  

21


PROFILEN | ELNA NILSSON

22  A L L

T H E W AY


Action rakt igenom FÖR KNAPPT TIO ÅR SEDAN PROVADE ELNA NILSSON THAIBOXNING FÖR FÖRSTA GÅNGEN I SITT LIV. HON BLEV FAST DIREKT OCH KÄNDE HUR SPORTEN GJORDE HENNE GLAD OCH FICK HENNE ATT PRESTERA MAXIMALT. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD   FOTO: ANDRÉ UNG & RICKARD NILSSON

Drygt ett år senare gick hon sin första match och bara något år senare blev hon proffs i thaiboxning. 2014 vann hon VM-guld i en match mot fransyskan Marion Montanari. – Det har alltid varit extremt mycket action i mitt liv. Jag går in till hundra procent oavsett vad jag tar mig för. Tränar två gånger om dagen och däremellan är det fokus på jobbet som lektor i fysik på Lunds Tekniska Högskola. När den gamla bilen började krångla tittade Elna närmare på Subaru. Hon lockades av goda vitsord och hade egentligen tänkt köpa en Impreza, men föll för något tuffare XV. – Så fort jag satte mig i bilen kände jag att jag hittat rätt. En kraftpaket som ligger stadigt på vägen och tar mig dit jag vill. Året om. Med en stuga långt ute på landet åker Elna ofta på dåligt underhållna vägar. Vintertid gick det inte ens att ta sig till stugan i den gamla bilen, men i Subaru XV är grusvägarna plötsligt möjliga. Det är inte snödjupet som ställer till problem, utan vinden som får centimeterpuder att bygga upp meterdjupa snövallar, omöjliga att forcera med allt annat än fyrhjulsdrift. – Det här blir min första vinter med Subaru och jag ser verkligen fram emot att åka utanför allfartsvägarna och känna att jag kommer fram. Hade det inte varit för träningen så hade jag förmodligen flyttat permanent till stugan för länge sedan. Och då behövs Subaru.

Med manuell växellåda tycker Elna att hon kan styra körningen optimalt. Hon uppskattar att kunna välja växel på egen hand och åker gärna på grusvägar i rallyfart. – Det är bra tryck i motorn och bilen känns stabil på både asfalt och grus. Det känns tryggt att åka Subaru och XV har mängder med säkerhetssystem som min gamla bil saknade. Trots att XV inte har något enormt bagageutrymme tycker Elna att lastkapa­ citeten är bra. – Om man fäller ner baksätet får man ett stort bagageutrymme som täcker mina behov. Dessutom är bilen behaglig att lasta, tack vare den lite högre markfrigången. Som proffs i thaiboxning går tävlingarna oftast utanför Sveriges gränser. Med andra ord tar hon sällan bilen till stora mästerskap. Istället rullar den mestadels på skånska vägar, mellan lägenheten i Lund och stugan utanför Hörby. En resa på drygt 40 minuter. – Jag älskar att köra bil, i synnerhet om jag själv får bestämma musiken. Med hjälp av Bluetooth och telefonens spellistor får man sagolikt ljud i bilen. Den här sommaren har det blivit mycket AC/DC, säger Elna och garvar.

FAKTA ELNA NILSSON GÖR: Lektor i fysik vid Lunds Tekniska Högskola. Thaiboxare med VM-guld. BOR: Lund. FRITID: Träning. Älskar helgerna i stugan. KÖR: Röd Subaru XV 2.0D 6MT, 2016 års modell. ANTAL MIL: Runt 1000 mil om året. BYTER BIL: När andan faller på. Nu är det slut med begagnade bilar och jag har för avsikt att fortsätta att byta upp mig i Subarus modellprogram.

A L L T H E W AY  

23


PROFILEN | PIERRE LINDEGREN

Subaru är leg(i)o för Pierre FÖR PIERRE LINDEGREN ÄR BILEN ETT VIKTIGT ARBETSREDSKAP. SOM BUTIKSKONSULENT FÖR LEGO KÖR HAN UPPEMOT SJUTUSEN MIL OM ÅRET. HELA TIDEN I SÖDRA SVERIGE. – TROTS ATT DET SÄLLAN LIGGER SNÖ PÅ VÄGARNA I SKÅNE OCH BLEKINGE UPPSKATTAR JAG SUBARUS VÄGHÅLLNING ÅRET OM. JUST NU ÅKER JAG SUBARU LEVORG, MEN INNAN DESS HAR JAG PROVAT BÅDE XV OCH LEGACY. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD   FOTO: ALEXANDER HALL

Jag uppskattar   Subaru som    tar sig fram   i alla väder. Som är snygg och   dessutom sportig

24  A L L

T H E W AY

J

ag trivs helt enkelt med Subaru och måste säga att jag uppskattar den sportiga looken som attraherar mig som gammal bilfantast, säger Pierre Lindegren. Med ett arbetsområde som stäcker sig från Västervik rakt över till Helsingborg och ända ner till Ystad har Pierre Lindegren många leksakshandlare att besöka. Han åker ofta på lite mindre landsortsvägar och då och då på större motorvägar. – Jag tycker att Subaru Levorg har en fantastisk väghållning. Stolarna är sköna och man sitter riktigt bekvämt trots att man i princip tillbringar en hel arbetsdag i bilen. Fördelen med fyrhjulsdrift är att bilen går


FAKTA PIERRE LINDEGREN GÖR: Säljare på Lego. FRITID: Barn och träning. KÖR: En Subaru Levorg 1,6 GT-S av 2016 års modell, bensin automat. BYTER BIL: Vart tredje år. Då har bilen gått minst 20 000 mil. FAVORITLJUDBOK: Miljardären som försvann av Ola Lauritzson.

stadigt på alla underlag. Det är inte frågan om att köra fast och Pierre känner sig trygg, både på jobbet och när barnen åker därbak. – Jag blev förvånad över hur stor skillnaden är mellan en tvåhjulsdriven och en fyrhjulsdriven bil. Snömodden på vintern är en sak, men även grusvägar och blöta gräsmattor går galant sedan jag började köra Subaru, säger Pierre Lindegren. Till skillnad mot Subaru XV, som Pierre hade förut är Levorg en betydligt större bil med en sportig look och ett sofistikerat innehåll. Han älskar den integrerade navigatorn, ljudsystemet, de skålformade stolarna och automatlådan som förenklar körning i stadstrafik.

– Nu behöver man bara glida med i trafiken och slipper tänka på dragläge och att växla. Privat ägnar Pierre all sin vakna tid åt barnen och att träna crossfit. Han älskar att träna och ser till att vara med på flera pass i veckan. Trots att det inte krävs mycket utrustning uppskattar han det lastvänliga bagaget. Det är enkelt att sätta in en tyngre bag och det är smidigt att lasta möbler, en kartong eller vad man nu kan tänkas behöva transportera. Dessutom är dragvikterna imponerande. – Jag kör sällan med släp, men bara vetskapen om att man får dra 1480 kg med vanligt B-kort är betryggande. (Med utökad behörighet eller BE-kort får bilen dra 2230 kg).

I ungdomen var Pierre en riktig bilfantast som älskade höga farter. Ändå har han lyckats behålla körkortet. Bästa tipset är att lyssna på ljudböcker. – Jag lyssnar på ett par böcker i veckan och den monotona ljudboksrösten gör att hastigheten krymper. Om jag istället lyssnar på rockmusik upplever jag att hastigheten ökar. Därför fortsätter jag att lyssna på ljudböcker, säger Pierre Lindegren och skrattar självkritiskt. Tre Subaru i rad är utan tvekan ett beroende. – Om inget händer blir det troligen en fjärde.

A L L T H E W AY  

25


Karesuandokniven – en internationell bestseller från Sápmi

I SVERIGES NORDLIGASTE KYRKBY KARESUANDO, 25 MIL NORR OM POLCIRKELN, TILLVERKAS NÅGRA AV SVERIGES BÄSTA KNIVAR. KLASSISKT HANTVERK SOM EXPORTERAS ÖVER HELA VÄRLDEN. – EN RIKTIGT BRA KNIV KÖPER MAN BARA EN GÅNG. DEN BLIR SOM EN LIVSKAMRAT, SÄGER PER-ERIK NIVA, VD PÅ KARESUANDOKNIVEN AB. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD  FOTO: JONAS SEGER, JESSICA LYON & KARESUANDOKNIVEN.

I Karesuando har kniven alltid varit livets viktigaste verktyg. En partner på fjället, minutiöst ornamenterad och smyckad i personlig stil. Bortsett från att vara funktionell bör kniven dessutom vara vacker och ge sken av brukarens ekonomi och sinnesmod. – Här uppe är kniven ett livsnödvändigt verktyg. Förr kunde man till och med visa upp sin rikedom utifrån hur fin kniv man hade i bältet, säger Per-Erik Niva. Ända sedan 1975 har man tillverkat knivar professionellt i Karesuando, först som ett arbetsmarknadsprojekt och sedan som ett

26  A L L

T H E W AY

klassiskt företag. För några år sedan tog Per-Erik Niva över och bestämde sig för att satsa på en helt ny marknad, långt utanför Sápmi. – Jag ändrade ganska omgående inriktning på våra produkter, la ner smyckestillverkningen och satsade på jaktrelaterade produkter som knivar och yxor. Bortsett från storsäljarna Galten (jaktkniv), Hunter (jaktkniv) och fällknivarna som uppskattas stort i Syd- och Mellaneuropa står jaktyxan Unna áksu för nästan halva företagets produktion. Yxan väger enbart 340 gram

och passar jägare som behöver en lätt yxa som man enkelt kan fästa i bältet och som fungerar lika bra till jakt som till att hugga ved till brasan. Yxan är helt hygienisk och tillverkas i rostfritt stål. I princip hela Karesuandoknivens tillverknings­process sker för hand. Här är det inte tal om löpande-band-produktion utan snarare en hantverkslinje, där varje moment gör kniven unik. Ursprungligen tillverkades knivarna av kolstål, men för att passa en modern marknad har man valt att byta ut kolstålet mot rostfritt stål som varken rostar eller lockar till sig bakterier. Kolstålet är visserligen mer lättslipat, men kräver mer omtanke medan rostfritt stål är lättskött och perfekt i blöta miljöer med höga hygienkrav, till exempel vid slakt och matlagning. Hela kniven är tillverkad av material från fjällvärlden; björk, älghorn, renhorn och skinn. En naturlig produkt helt utan moderna material. – Det är bara naturliga material som fungerar i vårt klimat. Tjugofem mil norr om


SAMEKNIVARNA Inom samekulturen används olika knivar till olika ändamål, för slakt, fiskrens och allsidigt bruk i vardagen. Renskötare har flera olika knivar vid sidan om en liten märkkniv som används när kalvarna ska märkas. Den största kniven ”storkniven” är en allsidig kniv som bland annat används vid reparationer, mindre huggning, kvistning, slöjd och för att bereda mat. De viktigaste materialen i en samekniv är horn, trä och läder. Träslidor används ofta till större knivar eftersom trä är lättare än horn och mer skonsamt (mjukare) för knivens egg. Ursprungligen har man också använt näver för att tillverka slidor. Tack vare knivkulturens rika ornamentering kan ett tränat öga se om en kniv kommer från ett nord- eller sydsamiskt område. A L L T H E W AY  

27


polcirkeln kan det vara fyrtio grader kallt i flera veckor i sträck och då fungerar det inte med plast och metall. Plasten spricker och metallen riskerar att frysa fast i en varm hand, lite som när man slickade på en iskall stolpe som barn, säger Per-Erik Niva och ryser.

Per-Erik Niva under en kall vinterfiskedag utanför Karesuando.

Medan de flesta samer tillverkar sina egna knivar har Per-Erik Niva identifierat nya behov för de nordsamiska knivarna, präglade av ett arktiskt klimat, norrsken och midnattssol. Nästan alla knivar skickas på export, till Europa, USA och Australien. Långt utanför Sveriges gränser är knivarna från Karesuando exotiska och påminner om vårt eget ursprung, långt från internet, sms och bankbetalningar via telefon. Intresset för att odla sin egen mat och klara sig i skog och mark ökar stadigt och i ursprungstankarnas ideal är en riktig kniv ett måste. Att den dessutom tillverkas långt uppe i väglöst land – nåja det går

faktiskt väg både till och från Karesuando, där kvicksilvret stundtals går så lågt att termometern slår i botten – späder på myten om knivens ursprung. Överallt i hela världen startas forum, festivaler och kurser för bushcraft, slöjd och överlevnadskunskap. Bara i Sverige finns flera forum på nätet och nyligen genomfördes den första svenska Bushcraftfestivalen i Gottröra utanför Uppsala. Under två dagar fick besökarna möjlighet att lära sig mer om bågskytte, slöjd, knivar, överlevnad, smide och skinnberedning. Självklart var Per-Erik Niva från Karesuandokniven på plats i Gottröra. – Bushcraft är fortfarande litet i Sverige, men intresset ökar stort och vi ser stora möjligheter för våra produkter, både i Sverige och utomlands, säger Per-Erik Niva på Karesuandokniven AB. Efter att i generationer varit ensamma om att använda renhorn för slöjdandamål har

SKILLNADEN MELLAN DRÖM OCH VERKLIGHET ÄR EN BRA FINANSIERINGSLÖSNING!

FRÅGA OSS OM SUBARUKORTET - ETT KORT FULLT MED MÖJLIGHETER.

En perfekt bilaffär beror till stor del på hur finansieringslösningen ser ut. Subaru Finans ger dig möjlighet att äga/hyra den Subaru som passar just dina önskemål och krav. Vill du veta mer? Kontakta din säljare eller besök oss på subarufinans.se


FAKTA Karesuandokniven AB tillverkar ett stort antal knivar och yxor. Hela produktionen sker hantverksmässigt i den lilla byn Karesuando vid Muonioflodens strand, på gränsen mellan Sverige och Finland högst upp i nordost. www.karesuandokniven.com

Hela tillverkningsprocessen sker hantverksmässigt.

Blivande knivhandtag i masurbjörk.

A L L T H E W AY  

29


Det är en säker, pålitlig bil som sväljer mängder med last

30  A L L

T H E W AY


plötsligt priset på renhorn rusat i höjden sedan kineserna fått för sig att pulveriserat renhorn har potenshöjande effekt. Samma vansinniga kvacksalveri som får tusentals noshörningar att falla offer för tjuvjakt i Afrika. Hittills är den högsta prisnoteringen 160 kr kilot för renhorn, vilket är mer än en fördubbling på bara några år. Men i jämförelse med noshörningshorn, som numera är dyrare än både guld, diamanter och kokain (120 000 USD/kilo) är renhornen extremt billiga. Vilket sätter käppar i hjulen för slöjdtillverkningen. – Det är hemskt att man skickar renhorn till Kina där det blir till pulver. Man borde informera dem om att de kan gnaga på sina naglar i stället (horn består av keratin precis som våra naglar), säger Per-Erik Niva i ett SVT-inslag tidigare i våras. Så här på hösten fortsätter produktionen som vanligt i Karesuando. Precis som i resten av Norrland är det stiltje i fabriken under älgjakten. Vintertid är hantverkstid och det märks också på beställningsfronten. Efterfrågan på Karesuandoknivar ökar stadigt och även om företaget mycket väl skulle kunna växa fort för att möta en ökad efterfrågan väljer Per-Erik Niva att växa långsamt. – Vi har ingen möjlighet att möta den globala efterfrågan på våra knivar. Vi vill fortsätta att göra riktigt bra knivar och väljer hellre att fortsätta i liten skala än att växa industriellt. Görgen Nilsén, som jobbar på Stockholmsbaserade Retail & Friends AB, ansvarar för Karesuandoknivens etablering på den skandinaviska marknaden. Efter att ha letat efter en pålitlig bil som tar sig fram i alla väder föll valet på Subaru Outback som har det största lastutrymmet, sett till storlek (där man faktiskt får in fysisk packning) och inte enbart ett litermått. – Det är en bil man trivs med helt enkelt, säger Görgen Nilsén.

Görgen Nilsén på Retail & Friends AB ansvarar för Karesuandoknivens etablering på den skandinaviska marknaden. Efter att ha provåkt mängder med bilmärken föll valet på Subaru Outback.

Sportigt paraply i svart glasfiber med ett marinblått tak. Reflekterande kanter runt om taket, Subarulogo och AWD-tryck för att göra dig synlig i mörker. Mjukt EVA-handtag.

Modern vadderad lättviktsväst med avtagbar huva. Fickor med dragkedjor framtill. Samma modell som vår populära lättviktsjacka!


VINNARE | SPORTFISKETÄVLINGEN AVGJORD

Vinnande vänner vertikalfiskar vätternröding FJÄLLETS GRETA GARBO KALLAS DEN MYSTISKA OCH OFTA SVÅRFÅNGADE RÖDBUKADE FISKEN MED VITA FENSPETSAR UPPE I NORRA SVERIGE. MAN KAN BEHÖVA VÄNTA UT BLÅST OCH VÄDER I VECKOR NÄR PLÖTSLIGT DEN TILLSYNES TIDIGARE FISKTOMMA TJÄRNEN KOKAR AV VAKANDE RÖDING. TEXT & FOTO: ERIK OHLSSON, ECKHOUSE DESIGN AB

En kläckning av dag- eller nattsländor som är en av fjällfiskens huvudföda på sommaren har triggat ett frosseri, men ändå gäller det att ha exakt rätt imitation knuten i spetsen av den tunna tafsspetsen på fluglinan. Svårflörtad är den! Man behöver dock inte åka upp till fjällen för att fiska röding. Flera av våra djupare insjöar i Mellansverige innehåller samma fiskart men de beter sig lite annorlunda i stora vattenmassor jämfört med släkten i de norra småtjärnarna. Vättern är en av dessa sjöar. När Subaru på Sportfiskemässan i Älvsjö tidigare i våras lottade ut ett fiskeäventyr med mig i min båt tänkte jag direkt på detta fiske. Mitt på sommaren när det är som varmast och finast väder brukar de flesta fisken i regel vara tröga, men så kallat ”vertikalfiske” på röding fungerar då som bäst. Dock har rödingen i sjöar som Vättern likt sina norra kusiner, väldigt tydliga mattider då de är galna i att jaga allt som blänker följt av långa uppehåll

32  A L L

T H E W AY

där föda verkar totalt ointressant. Därför finns det, som i de allra flesta fisken, absolut inga fångstgarantier. Men ska man fiska utan fångstgaranti kan man lika gärna göra det när det är varmt ock skönt! Tidigt en solig, men lite blåsig, julimorgon glider min Subaru Outback och båt på trailer mot Granviks hamn. Klas Johansson som vann tävlingen och hans barndomskompis Patrik Leidstedt från Stockholm respektive Södertälje väntar redan på plats i Patriks husbil. Ingen av killarna hade tidigare varken vertikalfiskat eller fiskat röding så det var två peppade herrar som mötte upp med en nybryggd termos kaffe i högsta hugg. Utanför hamnens skyddande pir möttes vi av ganska stora svall. Man blir förvånad hur grov sjö det kan gå på Vättern, men så är den Sveriges näst största sjö med en längd på 13,5 mil och 128 meter vid dess djupaste punkt.

Som tur var blåste vinden från väster vilket betyder någorlunda lä på Granvikssidan av sjön. Rödingen gillar kallt vatten så under varma sommaren håller den sig under det kalla språngskiktet på mellan 30-50 meters djup där den tar jaktturer upp i de varmare vattenskikten för att äta framförallt spigg. Jag följer sjökortet och letar upp en het brant där jag vet att röding har hållit till på 40 meters djup tidigare i veckan. Jag var tvungen att ta en provfisketur ett par dagar innan och då lyckades vi kroka åtta spiggfyllda rödingar under två timmar på exakt samma fläck. En form av pimpelfiske Vertikalfiske är egentligen en form av pimpelfiske där man släpper ner, vanligtvis en jigg som är en gummifisk förtyngd med blyskalle, eller en vanlig vertikalpirk i 30-40 grams storlek rakt ner under båten. Så länge är det inga direkta nymodigheter i tekniken, men med utvecklingen av ekolod i båtar har man lärt sig hitta och tyda olika fiskarters mönster i realtid. Och framförallt kan man se betet man släpper ner i realtid. I och med densiteten i blytyngden ritas jiggen tydligt upp på ekolodsskärmen. Något som man tidigare antagligen inte heller visste är att rödingen kan följa efter ett snabbt invevat bete från botten på 40 meters djup upp till båtkanten på ett par sekunder.


Klas Johansson och hans barndomskompis Patrik Leidstedt njuter av priset i Subarus sportfisketävling.

Oftast snabbare än man kan veva in draget. Det är just så man ska göra för att locka fisken till attack. För att hålla båten stilla på samma punkt använder jag en elmotor monterad i fören som har inbyggd GPS-mottagare och fjärrkontroll. Så förutom att köra båten åt olika håll med fjärrkontroll kan man även trycka på ankarsymbolknappen och motorn håller då båten stilla exakt på metern. Vi ankrar upp med GPS:en och jag ser genast ett par fiskar nere vid botten. Rödingen tecknas som tunna bananformade bågar på ekolodet. Det skulle kunna vara vilken art som helst egentligen men rödingar rör sig mycket in och ut ur ekolodets signal och håller till just vid dessa djup på sommaren så man lär sig hur man ska tyda skärmen. Jag ger Klas och Patrik varsitt spö och instruerar hur de ska släppa ner betena. Båda är korta spinnspön med multirulle och tunn flätlina. Med dessa känner man exakt vad som händer i andra änden av spöt. Ena är riggat med en jigg och andra med en pirk. Direkt när killarna får känsla för vilket bete som är sitt på skärmen och kan följa när det närmar sig en fisk ser jag att spänningen höjs. – Veva nu! Beordrar jag Klas när jag ser att hans bete närmar sig två meter över ett fiskeko. Klas vevar snabbt in pirken och på ekolodet ritas först ett vertikalt streck upp

från Klas bete följt av ett vertikalt streck från fisken. Den är efter! Men plötsligt stannar fisken på 12 meter och vänder sakta neråt. Nu närmar sig Patriks jigg ett annat eko. Han vevar snabbt och fisken följer, men den stannar också på 12 meter. Samma visa händer flera gånger. De är inte på hugget men helt klart nyfikna på betena. Vi har nu alltså inte haft ett enda hugg, men grabbarna är hur peppade som helst. Det är just detta som är så roligt med denna teknik. Även om man inte krokar fisk så ser man ändå att de följer och är intresserade. Något man oftast aldrig kan se om man står och spinnfiskar tröstlöst en hel dag. Kanske hade man ändå i blindo 100 följande fiskar? Vi fortsätter på samma vis och förflyttar oss runt branten. Långa stunder syns ingen fisk alls och när de syns är de ändå ointresserade. Tills plötsligt något händer nere i vattnet då en period börjar när fisken åter visar intresse och följer upp till 12 meter igen. Men grabbarna har kul. Plötsligt sitter en där! Det är Patrik som äntligen krokar en fisk. Det är en ganska bra fight på den lätta utrustningen trots att det är långt från en monsterfisk. Väl i håven så ser vi att den antagligen inte klarar minimimåttet på 50 centimeter. Men

det spelar ingen roll. Patriks första röding! Snabbt foto och fisken släpps tillbaka. Om man vevar upp en gös eller torsk från sådana här djup sticker ofta simblåsan sprängfylld ut ur munnen på fisken och de kan drabbas av tryckskador om man tänker släppa tillbaka fisken, men detta gäller inte rödingen som åter piper ner till botten på någon sekund. Däremot tillskillnad från de robustare gädda, abborre och gös är alla laxartade fiskar mycket känsliga för hantering ovanför vattenytan i varma miljöer så om man vill sätta tillbaka en röding bör man minimera tiden ovanför vattnet. Kroka helst av fisken i håven som fortfarande hänger ner i vattnet, lyft kvickt upp fisken med ett stadigt tag runt stjärtspolen och stöd under buken med andra handen. Snabbt foto och direkt tillbaka i plurret! Det börjar närma sig lunchtid. Vinden som nu vänt till sydlig har gjort att vi nu ligger i tvåmetersdyningar och fiskar. Och det tilltar. Ingen bra förutsättning för vertikalfiske och alla känner sig ändå nöjda med dagen trots att endast en fisk landats. Två elokodsfiske-nyfrälsta och en guide som är glad att åtminstone en fisk fick syna insidan av båten vänder tillbaka mot hamnen.

A L L T H E W AY  

33


Så ska Subaru bygga Världens säkraste bilar

Subaru Global Platform utgör basen för alla framtida bilar från Subaru

SUBARU HAR ETT KLART UTTALAT MÅL: ATT BYGGA VÄRLDENS SÄKRASTE BILAR. REDAN IDAG TOPPAR VÅRA MODELLER I ALLA NCAP’S JORDEN RUNT, MEN FABRIKEN VILL SÄTTA RIBBAN ÄNNU HÖGRE. ETT VIKTIGT STEG I DETTA ARBETE ÄR DEN NYA GLOBALA PLATTFORMEN SGP (SUBARU GLOBAL PLATFORM). Säkerheten har alltid haft högsta prioritet för Subaru. Vi var till exempel det första japanska bilmärket som genomförde egna krocktester. Redan på tidigt 60-tal demolerades den då så populära 360 mot fabrikens betongfundament i Gunma. Detta var långt innan gemene man hade något fokus alls på detta och ännu långt tidigare än Världen hörde talas om NCAP. Idag handlar det mesta om den så kallade aktiva säkerheten - alltså de system i bilen som ska hjälpa föraren att förhindra en olycka. VDC, SRVD, ABS och ATV är beteckningar som tillsammans med Världens bästa förarassistanssystem EyeSight griper in för att hjälpa till när en allvarlig situation håller på att uppstå. Detta system har helt klart haft en betydande positiv inverkan på olycksstatistiken. Trots detta händer det - och kommer alltid att hända - olyckor i trafiken. Det är då den

34  A L L

T H E W AY

passiva säkerheten hjälper till att minska skador och rädda liv. Säkerhetsbälten och krockkuddar är numera självklarheter, men få tänker på hur viktig själva konstruktionen är för att lindra smällen. Subaru har en patenterad oval ”säkerhetsbur” av höghållfast stål som ser till att karossen klarar smällen och håller kupén intakt. Som ett ytterligare steg lanserar Subaru snart sin nya plattform, som kommer att utgöra grundstenen för alla framtida modeller. Få inser att detta egentligen är bilens viktigaste del och att det samtidigt är den komponent som är den svåraste (och dyraste) att utveckla. Plattformen betyder allt när det gäller bilens egenskaper. Inte minst när det kommer till säkerhet. Vår nya plattform kommer att göra chassit minst 70 procent styvare. Detta kommer att göra bilarna ännu mer riktningsstabila samtidigt som

krängningstendenser kan minimeras. Att konstruktionen flyttar ner den redan låga tyngdpunkten med ytterligare 5 millimeter ger också fördelar när det gäller stabilitet och körglädje. Den ökade vridstyvheten gör bilen tystare. Att den nya plattformen också har 40 procent bättre stötupptagningsförmåga betyder naturligtvis massor för säkerheten. Samtidigt kommer Subaru Global Platform att öppna upp för framtida alternativa drivmedelslösningar. Plattformen är konstruerad för att kunna husera förutom diesel- och bensinmotorer såväl hybridlösningar som ren eldrift. Subaru Global Platform utgör basen för alla framtida bilar från Subaru och den första modell som lanseras i Europa med den innovativa tekniken blir helt nya Subaru XV.


subarushop.se

Plattformen är konstruerad för att kunna husera förutom diesel- och bensinmotorer såväl hybridlösningar som ren eldrift.

Vindavvisande Konstruktionen flyttar ner den redan låga tyngdpunkten med ytterligare 5 millimeter

God passform

Smart herrjacka i vatten- och vindavvisande material som andas. God passform och många snygga detaljer. Två sidofickor med blixtlås och en dold bröstficka med blixtlås. Två innerfickor i mesh och en innerficka med blixtlås.

FÖRSTA INTRYCKET Christer Blomdell, som är Subarus Nordics vice vd, blev en av de första som fick chans att provköra en bil byggd på den nya plattformen. Möjligheten kom under ett möte i Tokyo och naturligtvis var Christer inte sen att hugga på det betet. – Vi fick köra några referensvarv på Subarus testbana med nuvarande Impreza innan det var dags att bekanta sig med den nya bilen, berättar Christer. Bilen i fråga var den kommande generationen Impreza, som kommer att bäras av den nya plattformen. Vi är naturligtvis mest intresserade av körintrycken, men Christer kunde inte låta bli att hylla designen, som följer Subarus nya formspråk ”Dynamic & Solid”.

VINTER SOMMAR HÖST VAR

– Den mest påtagliga är hur vässad bilens körstabilitet är. Det känns som om den drar sig själv genom kurvorna. Man upplever heller inga karosshävningar när man går in i böjarna. Det är snudd på samma känsla som man får i en WRX STI. – Det är också tydligt att den ökade vridstyvheten gett resultat. Allt känns så genomarbetat och känslan är väldigt solid. Bilen ger inte ifrån sig några egenljud ens när man kör över banans mer knöliga partier. Den nya plattformen kommer utgöra grunden för alla kommande modeller från Subaru. För Europas del lär debuten komma i nästa generation XV tätt följd av nya Impreza. Alla bilar som byggs på Subaru Global Plattform kommer också att ha förarassistanssystemet EyeSight, som nyligen utsetts till marknadens bästa säkerhetssystem av tyska ADAC. – Subarus stora satsning på en helt ny och framtidssäker plattform gör att man känner sig både trygg och en aning stolt. Det gör att vi som importör vågar satsa och jag kunde nog inte föreställa mig att det gick att göra en så pass bra bil så pass mycket bättre.

Sweat tröja tillverkad av en slitstark polyesterblandning (50/50 bomull) Ett utmärkt val för dig som söker en tålig och bekväm sweat tröja! Till ett väldigt bra pris dessutom!


SUBARU.SE TILLBEHÖR | FORESTER

A

AEROBLADES 500:–/SATS Utan leder som kan frysa fast på vintern. Sats om 2 st.

C

D

JUST NU KAMPANJPRIS 350:– /SATS

B

H

E F G

A) SPEGELFILM 438:–/SET, silver med ”SUBARU” i svart. Finns även i svart film. 2 st/set.   B) SKÄRMBREDDARE 3.125:–/SATS, sats om 4 st. C) STÄNKSKYDD, BAK 906:–/SATS, sats för två sidor.   D) 18-TUMS ALUMINIUMFÄLG 3.188:–/ST   E) LÅSMUTTERSATS 2.494:–/SATS, svart.Komplett sats inkl. 4 låsmuttrar + 16 standardmuttrar.   F) TRÖSKELSKYDD 4.500:–/SATS, sats för två sidor.   G) STÄNKSKYDD, FRAM 744:–/SATS, sats för två sidor.   H) FRONTGRILL 4.929:– Av nättyp.   I) FRÄMRE NEDRE SKYDD 2.994:–, ej för Forester XT.

TAKRÄCKE fr. 2.699:– Aluminium. Låg profil. Enkel montering.

AVTAGBAR DRAGKROK 6.750:– Inkl 13-polig elkabelsats.

J

L

VINTERHJUL MED DÄCK FRÅN KUMHO 2.784:–/ST DÄCK FRÅN NOKIAN 3.206:–/ST Aluminiumfälg i silver eller antracit.

LÅSMUTTERSATS 619:–/SATS Krom. Låsmuttersats innehållande 4 låsmuttrar.

K

J) INLASTNINGSSKYDD 1.003:–, skyddar stötfångaren från repor vid inlastning.   K) BAKRE NEDRE SKYDD 2.375:–   L) FAST DRAGKROK 5.094:– inkl 13-polig elkabelsats.  

Köp Subaru originaltillbehör och dela upp betalningen på 4 mån*. Återförsäljare och serviceverkstäder hittar du på subaru.se *Du har alltid 4 månaders räntefri delbetalning när du betalar med Subarukortet hos din återförsäljare eller serviceverkstad. Gäller alla köp över 1.500 kr. Har du inget Subarukort kan du ansöka om ett på subarukortet.se

36  A L L

T H E W AY

Vi visar rekommenderade priser. Eventuell monteringskostnad tillkommer. Reservation för slutförsäljning.

I


MIDLAND BetALAR DIN SjäLVRISk VID DRIftStOpp! Midland erbjuder dig med en Subaru äldre än 3 år, självrisk­ eliminering för bärgning eller hjälp­på­plats vid driftstopp (t ex punktering). Självriskelimineringen följer bilen och kan föras vidare till obegränsat antal ägare.

Premie fri försäk ring

Midland Självriskeliminering gäller för samtliga Subarumodeller upp till 10 år, räknat från det att bilen var ny. Utan inträdesgräns.

Det eNDA DU BeHÖVeR GÖRA: •

Serva bilen med SUBARU­Midland motorolja hos en SUBARU auktoriserad verkstad.

Serva enligt SUBARUs serviceintervaller.

Försäkra bilen hos SUBARU Försäkring, lägst halvförsäkring.

Be din SUBARU­verkstad registrera Midland självriskeliminering för din bil så får du ett skriftligt värdebevis hem med posten.

Mer info finns på www.midlandoil.se och www.subaruforsakring.se

Midland Självriskeliminering är ett samarbete mellan Midland Oil och Subaru Försäkring.

BILVÅRD SOM LÖNAR SIG! Oljorna finns hos auktoriserade SUBARU verkstäder. För närmaste verkstad gå in på www.subaru.se eller ring 020-78 22 78.

Subaru Motor Oil är ett samarbete mellan Midland Oil och SUBARU Nordic AB.

Värde 1. 2

0 0 kr


RESEREPORTAGE | ALPERNA

Roadtrip med familjen ALPERNA ÄR INTE BARA VINTER, SNÖ OCH SKIDÅKNING. PÅ SOMMAREN FINNS GOTT OM AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN OCH ATT BILA HÄR ÄR BÅDE SMIDIGT OCH SEVÄRT! TEXT & FOTO: JAKOB EDHOLM

38  A L L

T H E W AY


V

i har som unga alltid gillat skidåkning och vandring men när vi förra året skaffade barn, byttes äventyr i bergen ut mot promenader och lekplatser i närområdet. Nu när vår dotter precis fyllt ett år kände vi att det var dags för familjen att besöka alperna igen ­och vilken resa det blev!

Körsträckan från Göteborg till Schweiz är mer är 160 mil så förutom sedvanlig oro över stela ben och rastlöshet fanns självklart också vissa frågetecken över hur det skulle gå att köra så långt med en liten krabat i baksätet. Med facit på hand gick själva körningen i vår Outback långt över förväntan! Ljudböcker, poddar och barnmusik i högtalarna löste underhållningen. Ettåringen hade i baksätet plats för såväl sin rymliga bilbarnsstol, sina leksaker och diverse självsjungande böcker. I bilens stora, sköna framsäten satte vi vuxna semesterfirare som kungar. Det blev ju inledningsvis en hel del timmar på motorvägar, men Outbackens säkerhetssystem med adaptiv farthållning, filbytesvarning och kollisionsskydd samt den rymliga kupén gör denna typ av körning både säker och mer njutbar!

Väl framme i alperna är det allt annat än motorvägar som gäller. Slingrande serpentinvägar, snötäckta bergspass och stökiga traktorvägar är inget ovanligt när man vill utforska alperna på riktigt! Även om resan är en del av målet är det framförallt äventyr och aktiviteter vi är ute efter på vår semester och detta finns det gott om! Det blir även en hel del prylar att släpa med sig som aktiv småbarnsfamlj men tack var bilens goda lastutrymme, en extra takbox och cykelhållare kommer allt med utan problem. Utflykter med cykling, vandring, god mat och fantastiska vyer blir vår vardag. Bland dessa härliga dagar finns det alltid tillfällen som utmärker sig lite extra, när allting är perfekt, och som verkligen blir ett minne för livet. För oss var detta en dag i Jungfrau­dalen i Schweiz, känd som en av världens äldsta och vackraste skidområden. Efter att ha befunnit oss i området ett par dagar med ostadiga väderförhållanden, spricker det plötsligt upp ordentligt och vi tar vi bilen på en spontan utflykt, långt ifrån turistattraktioner och folkmassor. Vi lämnar dalen, som

A L L T H E W AY  

39


ligger 700 meter över havet, och börjar klättra uppåt längs smala grusvägar förbi bondgårdar, blomsterängar och kohagar. Området är inte välbesökt av turister men enligt kartan ska det finnas en restaurang högt upp på berget som lokala vandrare brukar besöka, och ett telefonsamtal bekräftar att den även är öppen denna dag. Ju längre upp vi kommer desto glesare blir det mellan gårdarna, desto brantare blir vägen och desto mer öppnar de 4000 meter höga bergen upp sig på andra sidan dalen! Nu är det verkligen bil­sightseeing

på högsta nivå och eftersom mycket av sevärdheterna fortfarande finns ovanför oss ger takluckan en härlig vy uppåt. När vi klättat 1100 höjdmeter med bilen till 1800 meter över smalnar vägen av ordentligt samtidigt som den brantar på över ett krön. Det blir tydligt att det främst är arbetsfordon som normalt vistas på denna sträcka och att väldigt få turister tagit sig ända hit. Även om vi har vandringsutrustning och mountainbikes med oss kan vi inte motstå frestelsen att köra lite till med

Fyrhjulsdrift är ett måste på de brantaste och smalaste bergsvägarna

40  A L L

T H E W AY


Både familjen och korna njuter av utsikten på en av många fina cykelturer

bilen. Med händerna stadigt på ratten och med fyrhjulsdriften igång rullar vi lekande lätt upp för den sista branten, över stora stenar, löst grus och djupa hål i marken! Väl uppe finns en platå där vi kan parkera och stiga ur bilen och andas in alpluften, som efter den långa stigningen blivit märkbart friska än nere i dalen. På denna höga höjd har växer träden glest, solen skiner och de snöklädda bergen radar upp sig vart vi än tittar. Fantastiskt! Eftersom vägen härifrån och fram till restaurangen fortsätter i bättre skick längs en en slingrande panoramabalkong bestämmer vi oss för att parkera bilen här och fortsätta vår tur med cykel och cykelvagn, för att verkligen uppleva naturen. Vår dotter, som precis börjat ta sina första steg under resan, testar balansen på marken innan hon glatt sätter sig i cykelvagnen och vi rullar iväg mot vårt slutmål. Väl framme vid restaurangen, som utöver parasollen ser ut som

Kallskuret, ost och bröd är husmanskost i många alpregioner

en vanlig alpstuga, hälsar vi glatt på ägarna och beställer in en tallrik med deras lokala specialiteter. Efter att ha ätit oss mätta på ost, bröd och kött från gården beger vi oss hemåt, med en dag full av upplevelser i bagaget! Utöver cykling i Schweiz hann vi även med vandring i Italien och ett besök i Österrike innan vi styrde bilen hem till den svenska sommaren. Väl hemma i Sverige känns det såklart alltid lika härligt med svensk sommar men såhär i skrivande stund går det inte att undvika att redan planera nästa bilsemester …

A L L T H E W AY  

41


Winter Craft Subaru-Boxern fyller 50 SUBARU LANSERADE BOXERMOTORN I SUBARU 1000, SOM PRESENTERADES 14 MAJ 1966. SEDAN DESS HAR SUBARU TILLVERKAT ÖVER 16.000.000 BOXERMOTORER. IDAG HAR ALLA BILAR SOM LÄMNAR FABRIKEN DEN IKONISKA MOTORKONSTRUKTIONEN UNDER HUVEN. I en boxermotor arbetar kolvarna horisontellt. Eftersom krafterna tar ut varandra blir motorn nästintill vibrationsfri och det finns inget behov av energikrävande balansaxlar. Den platta konstruktionen medför att motorn kan placeras lågt i chassit, vilket ger bilen både låg tyngdpunkt och bra balans. Detta medför att Subarus suvar och cross-overs – trots rejäl markfrigång – faktiskt har lägre tyngdpunkt än de flesta vanliga personbilar. Även ur säkerhetssynpunkt har konstruktionen sina fördelar. Vid en kollision leds motorpaketet ner under bilen istället för att tryckas in i kupén. Boxermotorn är en betydande komponent i Subarus symmetriska drivlina eftersom den placeras centralt och i linje med växellådan. Detta tillsammans med att drivaxlarna är lika långa eliminerar det så kallade styrmoment som kan upplevas på bilar med andra lösningar. Subaru 1000, som lanserades i maj 1966, var först ut i Subarufamiljen med Boxermotor och idag – 16.000.000 motorer senare – är alla bilar som lämnar Subaru-fabriken bestyckade med en Boxer under huven.

KW31

Wi31 WinterCraft Wi31. Kumhos senaste dubbdäck med maximerad broms- och manövreringsförmåga på isiga vägar, genom symmetrisk mönsterdesign, optimal placering av dubb och senaste teknikens gummiblandning. I’zen KW31. Nordiskt friktionsdäck med maximalt grepp och utmärkt bromsförmåga på snö och is. Stabil kurvtagning och manövreringsförmåga vid snöiga och isiga vägar. Forcerar snö och is med kraftigt designad skuldra.

Första generationens Boxermotor lanserades 1966.

42  A L L

T H E W AY

www.dawadack.se


MAN KAN ANTA UTMANINGAR PÅ FLERA SÄTT. ANTINGEN BYGGER MAN EN AVANCERAD ÖKENRACER OCH HYR IN PROFFSFÖRARE, ELLER SÅ TAR MAN EN STANDARD SUBARU XV, SÄTTER TVÅ GLADA AMATÖRER I FRAMSÄTET OCH GER SIG I KAST MED MAROC CHALLENGE.

A L L T H E W AY  

43


T

uff terräng, skrämmande sanddyner och svåra väderförhållanden. Medan andra tog sig an utmaningen i modifierade bilar med yrkesförare, lät Subaru två amatörförare utmana öknen i en standard Subaru XV. Team Offtrax avslutade rallyt säkert, trots omständigheterna och utan mekanisk skada. Ett fantastiskt slutresultat. Direkt efter segern berättade Corinne – Rallyt är som ett maratonlopp: det handlar om uthållighet, och Subaru XV har massor. Vid prisutdelningen applåderades laget och alla var förvånade över att Subaru XV hade klarat av det.

Team Offtrax, som består av äventyrarna Corinne Copreni och Jess Watt, vann damklassen och kom på åttonde plats i äventyrsklassen.

44  A L L

T H E W AY


A L L T H E W AY  

45


DET SOM GÖR OSS NORDISKA EXTREMT GREPP PÅ ISIGA VÄGAR

BÄTTRE BROMSKRAFT PÅ SNÖ

Toppmodern dubbteknik ger dig säkerhet även på de halaste vägarna.

Sicksackmönstret på klackarnas ytterkanter förstärker bromskraften och minskar bromssträckan på snö.

DUBBDÄCK MED KOMFORT

SNÄLLARE MOT VÄGEN

Lägre ljudnivå tack vare dämpningar under dubbarna. Dämpningarnas ultimata placeringar har beräknats med datorer.

Tack vare dubbarnas dämpningar får du mjukare vägkontakt och slitaget på vägarna blir betydligt lägre än vad lagen kräver.

GRATIS HAKKA-SKYDD

ÖKAD LIVSLÄNGD De små klackarna minskar värmegenereringen och minskar slitaget på däcken så du kan köra längre.

Med Hakka-skyddet ersätter vi ditt däck utan extra kostnad om du råkar ut för punktering eller andra oväntade skador.

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8 ®

STOPPAR DIG I TID. Ett däck som är format av de unika ingredienser som skiljer Norden från resten av världen. Ett däck utan dess like. Skapat, utvecklat och testat högt ovanför polcirkeln i White Hell, Ivalo, Finland.


TJÄNSTEBILEN | SUBARU OUTBACK

Eriks jobb är rent åt skogen

FÖR VIRKESKÖPAREN ERIK DAHLÉN PÅ SKOGSFÖRETAGET MOELVEN SKOG AB ÄR TJÄNSTEBILEN ETT AV TRE VERKTYG SOM FÅR FÖRETAGET ATT RULLA. – FÖR ATT LYCKAS MED MITT ARBETE BEHÖVER JAG EN TELEFON, EN DATOR OCH EN ROBUST BIL SOM TAR SIG FRAM I PRINCIP ÖVERALLT. SUBARU HAR ALLT SOM JAG BEHÖVER. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD   FOTO: BENGT ANDERSSON & MOELVEN

A L L T H E W AY  

47


A

tt det växer guld i våra svenska skogar är ingen överdrift. I synnerhet inte när man talar om klimatpåverkan och modern arkitektur där träbyggnader återigen blivit många arkitekters dröm. Det märks inte minst hos skogsföretaget Moelven som förädlar svensk skog och har lyckats paketera attraktiva lösningar för både villaägare och industri. Ett av koncernens flaggskepp är Moelven Byggmodul AB, där man tillverkar och säljer modulbyggnader helt i trä. Kunderna är offentliga och privata byggherrar, entreprenörer samt bostadsutvecklingsföretag som söker effektiva, prisvärda byggsystem som kan användas till både provisoriska och permanenta byggnader. – Det går jättebra. Vi har fulla orderböcker för hela 2016 och det mesta för 2017

är också fullbokat. Vi har inte varit med om något liknande, säger Johan Samuelsson, vd för Moelven ByggModul, till tidningen Skogs Supply. Att Erik Dahlén har ett viktigt uppdrag är lätt att förstå. Utan skog finns det nämligen inget virke att förädla. Varje år åker Erik Dahlén uppemot 4000 mil i jakten på prima svensk skog. – Vi sköter skogen på skogsägarnas uppdrag. Vi är ett konceptföretag som erbjuder markberedning, plantering, röjning, gallring och föryngringsavverkning och i många fall är det jag som kontaktar skogsägaren och föreslår en aktuell åtgärdsplan, berättar Erik Dahlén. Framförallt handlar det om gran och tall, men även björk och asp, i synnerhet för produktområdena golv, panel och list.

Som virkesköpare är det många och långa resor långt ute i skogen. I många fall måste man göra helt nya vägar för att ens få ut virket från avverkningsområdet. Det ställer naturligtvis helt andra krav på både offroadegenskaper och markfrigång när Erik stundtals maxar fyrhjulsdriften. Hittills har han hållit sig borta från skogsmaskinsspåren, men traktorvägar och stora stenbumlingar är inget som får Erik att tveka. – Man blir så klart tryggare med bilen ju mer man kör. Tidigare, innan jag valde Subaru, åkte jag lägre bilar där man ständigt var orolig för om man skulle fastna eller inte. Numera vet jag att det sällan är bilen som stoppar framkomligheten utan snarare förarens oro för om det ska gå vägen eller inte. Dessutom vill man ju inte repa sönder lacken, säger Erik och flinar.

Att köpa skog är ett fantastiskt roligt uppdrag tycker Erik Dahlén som bortsett från rent yrkesmässiga skogsintressen också hyser ett stort engagemang för natur och friluftsliv. Utöver jakten, av både fågel, småoch högvilt är Erik ofta ute i skogen. – Med två hundar är det naturligtvis mycket skogspromenader. Dessutom behöver mina jakthundar, en Finnspets och en Hamiltonstövare träning för att fungera under jakten, säger Erik som valde Subaru som tjänstebil av flera anledningar. Både yrkesmässigt och privat. – Framförallt handlar det om att jag behöver en fyrhjulsdriven bil med bra prestanda. Dessutom ska den vara praktisk och fungera på både skogsväg och landsväg.

FAKTA ERIK DAHLÉN Virkesköpare på Moelven Skog AB KÖR: Subaru Outback 2.0D, automat. FRITIDSINTRESSEN: Jakt och hundar. BYTER BIL: Var tredje år. Då har bilen gått lite drygt 12 000 mil. FÖRBRUKNING: Omkring 0,65 liter /mil blandad körning.

48  A L L

T H E W AY

Att det blev Subaru och inte en klassisk pickup beror framförallt på Eriks behov av att åka bekvämt både på landsväg och i skogen. Uppskattningsvis åker han femtio procent av sina mil på skogsvägar och resten på asfalt mellan olika skogsområden i Värmskog, Högboda, Grums och Fagerås. – Hade jag bara åkt på skogsvägar hade jag förmodligen valt en helt annan bil. Samma sak om bilen bara skulle rulla på asfalt. Men eftersom mitt behov är så varierenade valde jag en bil som fungerar överallt. Subaru är fenomenal offroad, men jag kan inte förstå varför man valde att plocka bort hög- och lågväxeln.

Övre bilden: Ulls Hus på Sveriges Lantbruks­ universitet, SLU. Nedre bilden: Takstolskonstruktion på Moelven Limtre AS i Norge.


Med dryga fyra tusen mil om året och ett inbytesintervall på tre år rullar Eriks bilar en bra bit över tolv tusen mil innan det är dags att byta bil. Han är redan inne på sin andra Subaru Outback och tycker att EyeSight-systemet är lysande i den nya bilen från 2016. – Förarassistanssystemet är otroligt bekvämt när man ligger och kör på lite större vägar i skogsbygden. Tack vare möjligheten att ställa in avståndet till framförvarande bil (EyeSight använder två stereokameror som ett par extra ögon som fångar tredimensionella färgbilder och kan på så sätt bestämma form, hastighet och avstånd och styra farten därefter) kan man slappna av en aning och sänka den tröttande uppmärksamheten ett steg, berättar Erik. Efter industrisemestern är det full verksamhet i skogen. Korta ledtider från skog till industri för att undvika att virket drabbas av besvärliga blånadssvampar. – Vi får tidigt tilldelat ett behov som jag måste planera verksamheten utifrån. Trots att det egentligen är jag och mina kollegor som är ansvariga för att vi håller avverkningstakten har jag ingen kontakt med slutkunden som bygger hus i trä. Koncernen är stor och varje verksamhet sköter sitt eget uppdrag, även om vi tillsammans skapar de produkter som marknaden efterfrågar. Nyligen uppmärksammande den ansedda arkitekturtidskriften Wallpaper ett av arkitekt Widjedal Rackis svenska hus i Stockholm, helt byggt i trä med virke från Moelven. Tidningen skriver; ”Villa Moelven är helt byggd i nordiskt trä med en modern arkitektur och en miljömässig och energieffektiv design. Det är en inspirerande Skandinavisk villa där man kombinerar en ren, samtida design med öppna ytor och miljöengagemang”. Även när Akademiska Hus byggde en ny huvudbyggnad – Ulls hus – åt Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala valde man att bygga i trä med produkter från Moelven. Bortsett från att huset är estetiskt tilltalande och miljö- och klimatvänligt har det också en stark tradition – trä som byggnadsmaterial är en del av den svenska själen. Det menar arkitekten Paul Kvanta vid Ahrbom & Partner som varit med och ritat byggnaden. – Vi var sugna på att bygga helt i trä. Inte minst för att det harmonierar med de ursprungliga byggnaderna vid SLU och att det stämde helt överens med deras profil. Den stora utmaningen i det här projektet var att göra stommen som en del av gestaltningsidén, vilket har inneburit att vi måste vara mycket noga med alla konstruktionsdetaljer, att dölja alla installationer och skapa harmoniska linjer även i stommen, säger Paul Kvanta.

Övre bilden: Villa Moelven, Stockholm. Nedre bilden: Moelven köper trä på rot och ansvarar för hela avverkningsprocessen. Bortsett från modulsystem och panelsektioner har man också egna sågverk.

Tillbaka i skogen är Erik Dahlén i full färd med att besöka områden som företaget nyligen avverkat. Han är alltid på plats innan skogsmaskinerna sätter igång för att planera så att avverkningen sker så skonsamt som möjligt, för både natur, miljö, djur och människor. Dessutom åker han tillbaka när allt är klart, för att besikta och inspektera att allt gått enligt plan. Så här på sommaren är vägarna torra och fina. Annat kan det vara när hällregnen drar fram. Då är Erik glad att han åker Subaru. Inte minst för känslan av att vara säker på att komma hem på kvällen.

A L L T H E W AY  

49


VI PÅ SUBARU | FREDRIK TOTTIE

Marknadschefen som lever sitt varumärke DET FINNS DAGAR DÅ FREDRIK TOTTIE KLÄR AV SIG MARKNADSFÖRINGSKOSTYMEN OCH GER SIG UT I NATUREN SOM EN VANLIG MAN. MARKNADSCHEFEN PÅ SUBARU NORDIC LEVER FÖRVISSO INGET DUBBELLIV. DET ÄR BARA DET ATT HAN ÄR SÄLLSAMT AKTIV ÄVEN UTANFÖR JOBBET. FOTO: PRIVAT

Jobbdelen kan kraftigt förenklat delas in i två huvudsakliga delar – vår- och höstkampanj. Outdoor-livet likaså – vinteroch sommaraktiviteter. I Fredriks fall är det måhända inte extremt, men knappast hängmatta och golf heller. I det tottieska hushållet åker man utför eller seglar. – Jag har ett golfset i källarförrådet, men det är mer dammigt än slitet, säger Fredrik.

50  A L L

T H E W AY

Faiblessen för segling har han med sig från barndomen. Tittar man in i det gamla pojkrummet syns inga hårdrockaffischer eller Samantha Fox-diton. På hedersplatsen tronar en bild av den Pelle Pettersson-ritade segelbåten ”Sverige” – 12:an som deltog i America’s Cup i slutet av 70-talet. – Jag har mer eller mindre vuxit upp på sjön. Det var roligare i Stockholm,

som hade en skärgård värd namnet. Arkipelagen i Helsingborgs-trakten består ju endast av Ven, så det första dygnet av segelsemestrarna numera är en mindre kul transportsträcka. Onekligen lite skillnad mot 2005 då Fredrik basade över manskapet som vann Gotland Runt i X99-klassen. När det gäller bilar ser Fredrik dem i första hand som verktyg. Bilen ska inte vara ett äventyr i sig. Det är bilen som ska göra det möjligt att ta sig till äventyren. Det spelar ingen roll om det gäller att ta sig norröver till backarna i Branäs eller söderut till utmaningarna i Schladming. Då gäller det att kunna lita på sin utrustning. Fredrik är också arkitekten bakom Subarus varumärkesplattform ”All The Way”. I den definieras också den miljö i vilken produkten trivs bäst. Begreppet är Outdoor och beskriver lika bra den miljö i vilken marknadsdirektör Fredrik Tottie trivs bäst.


Alltid nära

Du finner även närmaste återförsäljare eller verkstad på www.subaru.se eller 020 - 78 22 78 ALINGSÅS HANSSONBIL ARVIKA ROY ANDERSSON BILBOLAGET AVESTA BELINS BIL BENGTSFORS ROY ANDERSSON BILBOLAGET BOLLNÄS TUPPZ BIL BORLÄNGE MATS BILAR BORLÄNGE AUTOTJÄNST BORÅS AUTO 7H ENKÖPING BILFORUM ESKILSTUNA LANDRINS BIL FALKENBERG BILOPALEN GÄVLE DAHLBOMS BIL GÖTEBORG/KUNGSBACKA HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/KUNGÄLV KONGAHÄLLA BILCITY GÖTEBORG/MÖLNLYCKE MÖLNLYCKE BIL GÖTEBORG/MÖLNLYCKE MÖLNLYCKE LACK OCH KAROSS GÖTEBORG/TAGENE HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/VÄSTRA FRÖLUNDA HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/VÄSTRA FRÖLUNDA HÖGSBO BILSERVICE HALLSTAVIK CEGERBLADS BIL HALMSTAD GP BIL HELSINGBORG BILPARTNER HELSINGBORG AUTOTEKNIK HUSKVARNA HOLMGRENS BIL HOTING IVARS BIL HOTING IVARS BILSERVICE HUDIKSVALL SELLMANS BIL HYLTEBRUK BILOPALEN HÄSSLEHOLM NEWMANBIL HÖRBY HÖRBY BIL JÖNKÖPING HOLMGRENS BIL KALMAR SMÅLANDS MOTOR KARLSKOGA HEDIN BIL KARLSKRONA BILEXPO KARLSTAD SVEMA BIL KATRINEHOLM MOTORKOMPANIET KIRUNA JAKOBSSON BIL KISA GRAHNS BILAR KLIPPAN BILPARTNER KRISTIANSTAD HEDIN BIL LINDERÖD BÖRJESSONS BIL & TRAKTOR LINKÖPING BILBÖRSEN LULEÅ BOSSES BIL & MOTOR LULEÅ ÅKE ERIKSSON BIL LUND HEDIN BIL MALMÖ HEDIN BIL MALMÖ CONNY FIHNN BILSERVICE MALMÖ/BURLÖV HEDIN BIL MARIESTAD BILCENTRUM I MARIESTAD NORRKÖPING TB BIL NYKÖPING STENBERGS BIL NÄSSJÖ HOLMGRENS BIL OSKARSHAMN SMÅLANDS MOTOR PITEÅ BILHALLEN RÄTTVIK NY VERKSTAD BILTJÄNST AB RÄTTVIK KENTS BILCENTRUM RÄTTVIK RÄTTVIKS BILSERVICE SANDVIKEN/STORVIK ERIKSONS BIL & TRAKTOR SKELLEFTEÅ LOGART BIL SKÖVDE HOLMGRENS BIL SOLLEFTEÅ IVARS BIL SOLLEFTEÅ WINTERQVIST BILSERVICE SORSELE KARLSSONS BILSERVICE STOCKHOLM/AKALLA HEDIN BIL STOCKHOLM/BROMMA BROMMA BIL & MOTOR STOCKHOLM/HANINGE LINDHOLM BIL STOCKHOLM/HANINGE TORVALLA FÖRSÄLJNING STOCKHOLM/KUNGSÄNGEN BILFORUM STOCKHOLM/NORSBORG LG BIL OCH MOTOR STOCKHOLM/SEGELTORP NY VERKSTAD FORDONSMÄKLARNA STOCKHOLM/SÖDERTÄLJE AUTOCENTER STOCKHOLM/SÖDERTÄLJE MUSCLECARS STOCKHOLM/TÄBY RISBERGS BIL STOCKHOLM/UPPLANDS VÄSBY TUREBERGS BILCENTER DANNEVALL SERVICECENTER STOCKHOLM/GUSTAVSBERG STORÅ HUGO ERIKSSONS BIL SUNDSVALL BILFOCUS SUNDSVALL BIL & MASKINSERVICE SUNNE SUNNE BIL & MASKIN SÄVSJÖ NIFAB TRANÅS GRAHNS BILAR TRELLEBORG HEDIN BIL UDDEVALLA ROY ANDERSSON BILBOLAGET UDDEVALLA NORES BILVERKSTAD EFTR UMEÅ ALL-BILAR UMEÅ BERGNERS BIL UPPSALA BEOS BILSERVICE AB UPPSALA RA MOTOR VARBERG ÄRLEBO BIL VETLANDA HOLMGRENS BIL VIMMERBY HOLMGRENS BIL

0322-30 38 00 0570-72 74 00 0226-540 10 0531-719 90 0278-61 34 50 0243-830 40 0243-160 10 033-20 52 50 0171-381 20 016-17 43 00 0346-714 470 026-10 04 00 0300-555 50 0303-20 86 00 031-88 05 25 031-88 05 20 031-348 78 50 031-456 456 031-47 35 80 0175-234 46 035-18 68 00 042-38 11 00 042-16 18 47 036-34 80 60 0671-71 30 00 0671-109 30 0650-57 99 00 0345-186 60 0451-38 40 00 0415-140 40 036-34 80 00 0480-42 50 00 0586-364 50 0455-30 97 60 054-17 66 70 0150-132 70 0980-798 80 0494-793 00 0435-44 89 00 044-781 77 00 044-34 02 31 013-13 90 96 0920-877 70 0920-20 31 20 046-23 51 00 040-671 11 00 040-94 29 50 040-53 48 00 0501-710 70 011-31 17 70 0155-764 40 0380-51 43 01 0491-76 82 00 0911-141 35 0248-101 28 0248-127 50 0248-123 22 0290-377 37 0910-71 16 60 0500-10 30 00 0620-599 50 0620-141 70 0952-121 30 08-505 692 00 08-684 044 50 08-446 80 385 08-707 58 10 08-581 73 415 08-531 759 60 08-88 00 00 08-55 44 00 55 08-88 00 56 08-54 44 34 40 08-51 00 52 00 08-570 278 00 0581-406 20 060-56 90 40 060-55 44 16 0565-135 10 0382-127 45 0140-180 95 0410-481 00 0522-65 32 00 0522-370 72 090-327 70 090-70 23 80 018-69 30 30 018-18 28 80 0340-64 56 00 0383-76 30 00 0492-697 00

VINSLÖV VISBY VISBY VÄNERSBORG VÄRNAMO VÄRNAMO/BOR VÄSTERÅS VÄXJÖ ÄLANDSBRO ÄLVDALEN ÄNGELHOLM ÄNGELHOLM ÖREBRO ÖRNSKÖLDSVIK ÖSTERSUND ÖSTERSUND

TOMMY NILSSONS BIL PG BILSERVICE VISBIL HANSSONBIL HOLMGRENS BIL FINNVEDENS AUTOLACK LANDRINS BIL HÄLLA MOTORSPORT DAHLBOMS BIL BILVERKSTAN 195 BILPARTNER KENNETHS BIL ÖBAB ULF NYLANDERS BILAR JEMTBIL IVARS BIL

044-801 00 0498-21 01 20 0498-655 560 0521-27 87 80 0370-69 44 00 0370-65 01 35 021-18 51 00 0470-451 20 0611-610 90 0251-100 95 0431-821 50 0431-822 15 019-10 87 20 0660-186 60 063-15 59 00 063-16 20 50

Försäljning Verkstad


Sjöräddningssällskapet presenterar stolt: Sjöräddningssällskapet Eltekniker Mattias presenterar stolt: Högstrand, processingenjör Susanna Dahl Eltekniker Mattias Högstrand, och säljare Gustav Juliusson. processingenjör Susanna Dahl och säljare Gustav Juliusson.

Mattias, Susanna Susanna och Gustav dede tusentals timmar Mattias, Gustav är är tre tre av avvåra våra22000 000frivilliga. frivilliga.Tillsammans Tillsammanslägger lägger tusentals timmar av sin lediga tid för att öva sjöräddning, allt för att du ska kunna känna dig trygg när du är ute med av sin lediga öva sjöräddning, allt för att du ska kunna känna dig trygg när du är ute med båten. Som medlem får du hjälp även om det bara handlar om motorstopp en strålande sommardag båten. Som du hjälp även om det bara handlar om motorstopp en strålande sommardag – utan att det kostar någonting. förening och fårfår – utan att det kostar någonting. Det Detär ärvårt vårttack tackför föratt attdu dustödjer stödjeross. oss.ViViärärenenideell ideell förening och inga bidrag bidrag från från staten, inga staten, så så ge ge gärna gärna en engåva gåvaeller ellerbli blimedlem medlempåpåsjoraddning.se. sjoraddning.se.

F R I V I L L I G A S J Ö R Ä D D A R E S E D A N 1 9 0 7. F R I V I L L I G A S J Ö R Ä D D A R E S E D A N 1 9 0 7.

Dina pengar kommer fram! Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Dina pengar kommer fram! Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Subaru magasine all the way nr 6  

Subaru Sverige

Subaru magasine all the way nr 6  

Subaru Sverige