Page 1

M A G A S I N E T F Ö R D IG SO M K Ö R SUBARU #12, S E P T E M B E R 2019

KROCKDOCKANS PAPPA ÄR SVENSK MÖT ANDERS FLOGÅRD – UPPFINNAREN SOM GJORT SÄKERHET TILL SIN LIVSUPPGIFT

ALLT OM NYA

RES MED

SUBARU XV

SUBARU I

e-BOXER 

JAPAN   sid 4

DETTA VISSTE DU INTE OM VILT sid 18

sid 28


Snabb hjälp dygnet runt.

TRYGGA UPPLEVELSER HELA VÄGEN I din Subaru kan du uppsöka allt det bästa hösten har att bjuda på. Men för att vara trygg på vägen behöver du en försäkring som tar hand om dig och bilen på allra säkraste sätt. När du väljer en Subaru Försäkring får du bland annat 3 000 kr lägre självrisk vid vagnskada, och alla reparationer utförs på auktoriserade verkstäder, med originaldelar. Och om något händer så finns vi här dygnet runt, med snabb hjälp och smidig skadehantering. Så att du och din Subaru snabbt kan rulla vidare mot nya höstäventyr.

På subaruforsakring.se kan du byta försäkring redan i dag. Du når oss också på 08 - 541 702 55.

2  A L L

T H E W AY


EN HEKTISK HÖST Redan innan vi fullt ut avslutat lanseringen av nya Forester e-Boxer, är det dags för nästa nyhet. Det är nämligen även dags för XV att begåvas med vår nya, elektrifierade drivlina. Du hittar massor av matnyttig information om vad som skiljer Subaru XV e-Boxer från bensinversionen i detta nummer. Som brukligt är du som Subaru-ägare privilegierad med att få ta del av informationen först. Just nu är det mycket fokus på hur vi ska kunna elektrifiera på ett vettigt sätt som gynnar både bilförare och miljö. Vi är därför glada att Subaru nyligen tillkännagjort ett samarbetsprojekt som ska utmynna i en fyrhjulsdriven suv, som ska drivas av senaste generationen batterier.

14

PÅ BESÖK HOS KROCKDOCKANS UPPFINNARE

3 X SÄKERHET

36

VÄGEN MOT SÄKERHET

Vi håller också fast vid våra kärnvärden. En Subaru ska vara säker, fyrhjulsdriven och tillförlitlig. Vår nya plattform har visat sig hålla måttet och alla bilar som hittills byggts på den har noterat högsta betyg i alla krocktester och utsetts till bäst i sina respektive klasser. Nya Forester noterade till och med den högsta noterade säkerhetspoängen för någon testad bil – någonsin. Fabrikens ambition att bygga Världens säkraste bilar är alltså delvis uppnådd. Mer om vårt långa och ständigt pågående säkerhetsarbete kommer du att kunna läsa om i detta och kommande nummer av All The Way – Subaru-ägarnas eget Magazine. Med dessa rader vill jag hälsa dig välkommen till höstens och vinterns VIP- och förhandsvisningar av våra spännande nyheter och samtidigt önska en stunds avkopplande och givande läsning.

John Hurtig Brand Director SUBARU Nordic AB

31 INNEHÅLL 4 NYA SUBARU XV E-BOXER NYA FORESTER E-BOXER 8 KONSTEN ATT LANSERA EN BIL INNAN TILLVERKNINGEN STARTAT 1 0 SÅ TYCKER PRESSEN 1 2 TILLBEHÖR 1 4 1 8 2 8 3 1 3 6 4 0 45

KROCKDOCKANS PAPPA ÄR SVENSK DESTINATION JAPAN MÖTE MED FYRBENTA TRAFIKANTER ISSÄKERHET SUBARUS MÅL – ATT BYGGA VÄRLDENS SÄKRASTE BILAR HÖSTTIDER=SVAMPTIDER RÅD&RÖN TESTAR BILBARNSTOLAR

SUBARUPROFILEN KOMFORTTILLBEHÖR NYHETER I NÄTVERKET Ansvarig utgivare: Christer Blomdell. Projektledare: Emilie Sörensson. All The Way är en kundtidning för Subaru-ägare. Tidningen ges ut två gånger per år av: SUBARU Nordic AB, Box 21041, 200 21 Malmö. Subaru reserverar sig för eventuella ändringar, tryckfel, felaktigheter och prisändringar Omslagsfoto: Gettyimages och Calle Appelqvist. Bilden är ett montage. .

TRYGG PÅ ISEN

sid 24 sid 49 sid 51

SubaruSverige A L L T H E W AY  

3


Snart dags för

Subaru XV e-Boxer SUBARUS RESA MOT EN ÖKAD GRAD AV ELEKTRIFIERING FORTSÄTTER. EFTER SUCCÉN MED NYA FORESTER E-BOXER STÅR FJOLÅRETS RAKET SUBARU XV I TUR ATT UTRUSTAS MED DEN AVANCERADE DRIVLINAN E-BOXER.

Genom att placera elmotorn mellan växellådan och fördelningslådan kan alla egenskaper – som gör en Subaru till en Subaru – bibehållas.

I Multifunktionsdisplayen kan föraren hålla koll på vad som för stunden driver bilen framåt, batteristatus och om den laddar eller förbrukar ström.

4  A L L

T H E W AY


S

ubaru XV lanserades förra året i ett helt nytt utförande. Den helt nya bilen satte ny standard för komfort, prestanda och körbarhet. Efter att ha klassats som säkraste bil i sin klass av såväl Japanska NCAP som amerikanska IIHS som Euro NCAP var framgången ett faktum. Subaru XV blev den mest sålda av våra modeller 2018. Nu är det dags att ta ytterligare ett stort kliv framåt.

Med Subarus egna drivlina e-Boxer får Subaru XV mer effekt, bättre vrid på låga varv och, med hjälp av batteripaketet lågt placerat över bakaxeln, ännu bättre balans. Att man kan köra kortare sträckor på ren el och att förbrukningen minskar kan ses som en ren bonus. Det viktiga för Subaru under utvecklingen av e-Boxer-konceptet har varit att behålla allt som gör en Subaru till en Subaru. Den ska

Annan design på grillen och silveromslutna LEDdimljus skiljer ut e-Boxer från mängden. Andra takrails ger en slimmare profil och bidrar till lägre bränsleförbrukning. På skärmarna sitter emblemet som avslöjar att den här bilägaren har valt den bästa varianten.

Subaru har stort fokus på säkerheten. Handsfree har varit standard i över tio år och styrs med knappar på ratten. Stereokameran i vindrutan är hjärtat i förarassistanssystemet EyeSight, som flera oberoende testinstitut klassats som Världens bäst fungerande. Subaru XV klassades i fjol som segmentets säkraste av EuroNCAP och noterade redan 2012 högsta poäng för barnsäkerhet. Isofix i baksätet är sedan många år standard i alla Subaru-modeller.

A L L T H E W AY  

5


NYA SUBARU XV | e-BOXER Den permanenta fyrhjulsdriften är lika mycket en fråga om säkerhet som framkomlighet. Hjälpsystemet X-Mode ser till att det alltid finns maximalt med drivkraft på det hjul som har fäste. Med drivlinan e-Boxer finns det också alltid extra kraft redan vid riktigt låga varv för att göra framfarten förutsägbar och säker.

Logotypen avslöjar att ägaren har valt den senaste varianten.

6  A L L

T H E W AY


Subaru X

V e -Boxe

r

PREMIÄR febr uari/mars 2020

ha kvar sin permanenta fyrhjulsdrivning, drivlinan ska vara symmetrisk, ekipaget ska ha låg tyngdpunkt och bilens vägegenskaper ska vara förutsägbara och intuitiva. Genom att placera elmotorn mellan växellådan och fördelningslådan kan alla dessa – av ägarna så uppskattade – egenskaper bibehållas.

Den som väljer skinnklädsel får också en helt ny design, med kontrasterande färg på stol och dörrsidor samt en bruntonad, mönstrad list i panelen. I övrigt känner XVägaren igen sig i den ombonade interiören.

Subaru XV e-Boxer lanseras i början av nästa år, men du kan självklart bege dig till någon av våra handlare redan nu för att säkra ditt exemplar. Där får du också mer info om utrustning, leveranstid och pris.

På köpet får man också en klassledande dragkapacitet. Även detta är ett av Subaruägarnas viktigaste önskemål. Många av marknadens hybrider tillåter endast ett ”Bauhaus-släp” på kroken. Om de godkänner släp över huvud taget. Subaru XV e-Boxer är godkänd för hela 1 270 kg. Det skiljer naturligtvis en del på utsidan också. Subaru XV e-Boxer har silverfärgade detaljer runt LED-dimljusen, andra takrails och – naturligtvis – en logotyp som avslöjar att den här ägaren har valt den senaste varianten.

Subaru XV e-Boxer kan förutom svart inredning fås i ett nytt inredningsalternativ med bronsfärgade paneler och kontrasterande silver i stolssidor och dörrar. Alternativet erbjuds i utrustningsnivåerna Ridge och Summit.

A L L T H E W AY  

7


Konsten att lansera Forester e-Boxer NÄR DENNA TIDNING LANDAR I DIN BREVLÅDA HAR TILLVERKNINGEN AV NYA FORESTER e-BOXER FÖR EUROPA PRECIS STARTAT I FABRIKEN. TROTS DETTA ÄR REDAN ÖVER 1.000 BILAR SÅLDA. HUR KUNDE DET GÅ TILL?

tt sälja något som inte finns kan låta smått egendomligt, men Subaru Nordic har gjort rutin av detta konststycke. Såväl vid lanseringen av nya Outback som Subaru XV fanns tusentals kundsålda bilar innan det fanns serieproducerade bilar på svensk mark. I fallet med Outback fanns faktiskt bara bilder att visa.

A

Att detta är möjligt beror sannolikt främst på att ni som Subaru-ägare vet att produkterna alltid håller måttet och att det går att lita på oss som leverantör. Vår strategi är också att göra allt för att vara klara i tid. Det är mycket som ska vara på plats innan det är dags att börja leverera en bil till konsument.

8  A L L

T H E W AY

Att leverera en Subaru utan att kunna erbjuda en dragkrok är snudd på omöjligt. Samma sak gäller för motorvärmare och gummimattor. Därför gäller det att så snabbt som möjligt få en bil till huvudkontoret. Som exempel flög vi två Subaru XV från Japan för att spara de åtta veckor det tar med båt. I Forester-fallet var detta inget alternativ. Tiden skulle helt enkelt inte räcka. Forester e-Boxer hade förvisso sålts i Japan sedan ett halvår, men det är mer än rattens placering som skiljer. Efter lite detektivarbete kunde vi konstatera att även Kina-marknaden hade begåvats med bilen och skillnaderna mot EUspecifikation visade sig vara försumbara. Via Internationa Motors som har huvudkontor i Beijing, lyckades vi komma över några bilar att skeppa till Sverige. Genom denna manöver kunde vi starta vårt lanseringsarbete redan strax efter trettonhelgen. Efter att vi visat bilen ”IRL” för våra

återförsäljare, har vi genomfört produktutbildning för Subaru-säljarna. Vi har haft pressvisningar och även utbildat våra Subaru-tekniker runt hela landet. Samtidigt har vi haft gott om tid för att mäta, testa och tillverka dragkrokar och allt annat som vi vet att ni efterfrågar. Som grädde på moset har våra handlare också kunnat genomföra VIP-kvällar, där hugade spekulanter fått chans att titta, klämma och provköra. De som bestämde sig tidigt kommer att kunna få sina bilar i december – en inte helt oäven julklapp.


Det var stundom trångt runt kvällens festföremål. Det finns självklart massor att upptäcka på en bil som i stort sett bara har hjulmuttrarna gemensamt med sin föregångare.

Peter och Anna Linner besökte Grahns Bilar i Tranås under VIPkvällen. De har redan en Levorg GT-S, men nu skulle dragbilen till hästsläpet bytas ut. Innan kvällen var slut hade de bestämt sig för en vit Forester e-Boxer Summit.

Raimo och Ulla Kiutto har troget kört Subaru i ett decennium. Nu börjar det bli dags att byta ut den fyra år gamla Forestern. Nya e-Boxer föll dem verkligen på läppen. De behöver en pålitlig, fyrhjulsdriven suv när de ska ta sig till sommarstugan i finska Pudasjärv.

Hos Marieberg Bil i Örebro var det högtidligt värre med officiell avtäckning och massor av gäster. A L L T H E W AY  

9


NYA SUBARU FORESTER | VAD SKRIVER JOURNALISTERNA?

Pressen om nya INTRESSET FÖR ATT PROVKÖRA NYA FORESTER E-BOXER ÄR INTE BARA STORT HOS HUGADE SPEKULANTER. LANDETS MOTORMEDIA HAR SJÄLVKLART DÄRFÖR FÅTT EN CHANS ATT TIDIGT KÄNNA PÅ NYHETEN. SÅ-HÄR KOMMENTERADE NÅGRA AV DEM VÅR BLIVANDE STORSÄLJARE:

Subaru har omarbetat stötdämparna och det råder ingen tvekan om att nya Forester är bekvämare än en vattensäng oavsett underlag. Subaru Forester e-Boxer är en bil för en trogen kundkrets som uppskattar den för vad den faktiskt är: en mångsidig, säker och komfortabel arbetshäst.

På landsväg är Forester ett stabilt lok med bra fjädringskomfort och trygga vägegenskaper. Den här bilen är definitivt en långresefavorit. Stefan Nilsson, Motorföraren

Joel Sandberg, Högsta Växeln

Gupp och gropar slätas ut och vare sig vindbrus eller däckljud tar sig in i bilen. Ia Wadendal, Svenska Dagbladet

10  A L L

Max släpvagnsvikt är 1 870 kg. och det tror jag är rekord i hybridsammanhang. Mikael Stjerna, Teknikens Värld

Foresters starka kort är ännu bättre säkerhet med backautobroms och invändiga kameror i kombination med tidigare styrkor. Det är en praktisk och rymlig bil som har fin dragförmåga och tar sig fram i både lervälling och steniga backar.

Om du behöver dragmöjlighet i kombination med god framkomlighet borde Forester e-Boxer stå högt på din önskelista.

Karin Olander, Dagens Industri

Bengt Dieden, auto motor & sport

T H E W AY


Forester e-Boxer

Subarus mål är att bygga världens säkraste bilar och Forester har redan bevisat vad den lovar. Subaru Forester har förstås fyrhjulsdrift även på sin e-Boxer och den nya plattformen bidrar med säkerhet, tyst och luftig kupé och bra fjädring. Man sitter högt i sköna säten och har bra sikt. Michael Öhrström, Tjänstebilen

A L L T H E W AY  

11


TILLBEHÖR | FORESTER e-BOXER 1.

Skräddarsydda originaltillbehör som gör din Forester mer personlig 1.

LED-belysning, baklucka

2. Vindavvisare, dörrar 3. Inlastningsskydd, plast 4. Inlastningsskydd aluminiumlook (plast) 5. Inlastningsskydd, rostfritt 6. Hörnskydd stötfångare 7. Skydd till motorhuv 8. Instegsskyddsfilm bakdörrar 9. Dörrljus, Subarulogo

12  A L L

T H E W AY


2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

A L L T H E W AY  

13


SÄKERHET | KROCKDOCKA

14  A L L

T H E W AY


SÄKERHET | KROCKDOCKA

Svensk uppfinning minskar risken för whiplashskador UPPFINNAREN ANDERS FLOGÅRD KONSTRUERADE REDAN I SLUTET AV 1990-TALET RYGGRADEN TILL KROCKDOCKAN BIORID II SOM MINSKAT RISKEN FÖR WHIPLASHSKADOR MED UPP TILL 50 % FÖR MÄN. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD   FOTO: CALLE APPELQVIST

I

ett helt nytt projekt utvecklas ny teknik med målsättningen att minimera risken för whiplash oavsett kön. – Drivkraften är att minska risken för fysiska skador och begränsa mänskligt lidande, säger Anders Flogård, som ägnat hela sitt yrkesliv åt trafiksäkerhet för både människor och djur. Det har redan gått tjugo år sedan Anders Flogård var med och konstruerade den första verklighetstrogna krockdockan BioRID II som var uppbyggd på samma sätt som en mänsklig ryggrad. Dessförinnan hade krockdockorna kunnat mäta en lång rad olika parametrar vid en frontalkrock, men haft en begränsad förmåga att tolka och värdera krafter bakifrån. Med hjälp av BioRID II - en helt ny typ av docka där ryggraden fungerade och betedde sig på samma sätt som en mänsklig rygg- och halskotpelare - kunde forskarna utveckla säkrare bilar och få testresultat som gick att upprepa gång på gång utan någon risk för slumpavvikelser. – Att utveckla säkra krocktestsystem handlar om att utveckla modeller och dockor som kan testas i oändlighet utan att resultaten skiljer sig åt. Det är viktigt att man får exakt samma resultat oavsett hur lång tid det går mellan testtillfällena när förutsättningarna är de samma, säger Anders Flogård,

som med stolthet ser hur Bio-RID II minskat försäkringskostnader och mänskligt lidande globalt. Enligt Det Norske Veritas (ett norskt certifieringsföretag) har krockdockan minskat samhällets kostnader med omkring 1,2 miljarder kronor över en femårsperiod. Globalt sett (Kina exkluderat) motsvarar det omkring 5000 kronor/sekund. – Vi sparar enormt mycket pengar genom att arbeta preventivt med olika trafiksäkerhetsåtgärder. Dessutom går mänskligt lidande inte att värdera i pengar, säger Anders Flogård. Det som började som ett examensjobb i samband med civilingenjörsstudierna på Chalmers Tekniska Högskola har idag växt till en global säkerhetsikon. Krockdockan används numera av i princip samtliga biltillverkare över hela världen och trots att den redan hunnit fylla 20 år är den fortfarande lika aktuell. Utmaningen handlar numera inte om att förfina dockans människoliknande egenskaper utan om att utveckla matematiska modeller som visar hur ett säte beter sig under en krock utan att behöva sätta en docka i sätet och göra ett fysiskt test. För att kunna kontrollera detta krävs en nyutvecklad kvinnlig docka som kan verifiera automatiska resultat utan att för den skull genomföra alla tester manuellt. – Idag arbetar jag med en helt ny

ANDERS FLOGÅRD FAMILJ: Snart sambo. Tre barn. GÖR: Utvecklingsingenjör på MIM Construction AB. Konsult åt VTI (Statens Väg- och transportforskningsinstitut) med uppdrag att utveckla nästa generations krocksäkerhetsdocka (kvinna) för att kunna verifiera automatiska datormodeller. Subaru och MIM Construction har jobbat tillsammans i många år. MIM är stor leverantör till Subaru på hundburar och andra säkerhetstillbehör. BOR: I Frändefors 2 mil utanför Vänersborg. FRITID: Barn, hus, flyger luftballong och terrängkörning med fyrhjuling.

A L L T H E W AY  

15


SÄKERHET | KROCKDOCKA

konceptidé för nästa generations krockdockor (kvinna) som utvecklas för att kunna verifiera olika datormodeller som genereras automatiskt.

Whiplashskadornas intåg i början av 1980-talet I början av 80-talet var många bilsäten så mjuka att de helt enkelt vek sig på mitten vid en påkörning bakifrån vilket fick till följd att personen gled ur säkerhetsbältet och for ut genom bakrutan och hamnade på marken bakom bilen där risken för påkörning var överhängande. Nya säkerhetskrav infördes under mitten av 80-talet då biltillverkarna tvingades utveckla nya styvare säten för att minska risken för att sätena skulle vika sig på mitten. En åtgärd som snabbt fick helt andra effekter. – Man tillverkade styvare säten som inte vek sig, men som heller inte kunde fördela krafterna vid en påkörning bakifrån och effekten blev att man introducerade pisksnärts-skador som ganska snart blev en av våra vanligaste försäkringsskador, säger Anders Flogård. Inledningsvis var biltillverkarna skeptiska, kunde man verkligen orsaka nackskador med betydligt bättre säten eller var det helt enkelt så att whiplashskador (baserat på antalet försäkringsärenden) bara existerade i länder med höga sjukersättningsnivåer? Läkarkåren var däremot enad: skadorna hade utan tvekan uppstått till följd av att kroppen plötsligt utsätts för en yttre kraft som kastar huvudet från ett ytterläge till ett

annat. Whiplashskadorna var här. För Anders Flogård är arbetet med framtidens krocksäkerhetssystem numera en bisyssla. På dagarna arbetar han på MIM Constructions, ett företag som utvecklar lastsäkerhetsutrustning och krocktestade transportburar för hundar och på kvällar och helger arbetar han med nästa generations krockdockor (en kvinna) som ska kunna användas för att verifiera automatiska krocktester. – Till skillnad från män så sitter kvinnor på ett helt annat sätt när de kör bil. Man vet dessutom att kvinnor normalt sett har mindre muskelmassa i både rygg och nacke vilket möjligtvis skulle kunna påverka effekten av de justeringar vi hittills gjort när det handlar om whiplashprevention. Medan BioRID II minskat riskerna för whiplashskador hos män med upp till 50 % är siffrorna lägre när det handlar om kvinnor. Vad det beror på är inte helt klarlagt. För egen del har Anders sluppit sviterna av den whiplashskada han drog på sig på 1990-talet i samband med en olycka i en motortävling. Symptomen debuterade visserligen akut och höll i sig i omkring sex månader innan de successivt klingade av för att sedan utebli. En ganska vanlig skadesituation för den som har tid och kraft till återhämtning. Störst risk för bestående whiplashskador har annars ensamstående mammor i 35-årsåldern. Varför då? Förmodligen för att de saknar tid för återhämtning och samtidigt inte gynnas fullt

I dag arbetar Anders med en helt ny konceptidé för nästa generations krockdockor

16  A L L

T H E W AY

ut av de säkerhetskorrigeringar som uppstått till följd av tester i samband med BioRID II. – Vi hoppas såklart att vårt arbete långsiktigt ska få samma positiva effekter på kvinnlig skadeprevention som för manlig, säger Anders Flogård.


www.eberspaecher-bilvarme.se

VARMT OCH ISFRITT OAVSETT VAR DU ÄR ELLER VAR BILEN ÄR PARKERAD Med parkeringsvärmaren Hydronic får du en förvärmd och säker bil med isfria rutor. Den drivs av bilens eget bränsle och fungerar utan tillgång till eluttag. Med den webbaserade kontrollenheten, EasyStart Web, kan värmesystemet styras från vilket avstånd som helst via din smartphone, smartwatch, surfplatta eller dator.

A WORLD OF COMFORT

A L L T H E W AY  

17


RESA MED BIL | I JAPAN

Välj mindre trafikerade vägar – och njut av friheten som en bilresa ger.

18  A L L

T H E W AY


Destination, Japan: Nu kör vi! VAD TÄNKER DU FÖRST PÅ NÄR DU TÄNKER PÅ JAPAN? KANSKE SKOLFLICKOR SOM KOLLAR PÅ ANIME OCH HELLO KITTY, GEISHOR I TRADITIONELL DRÄKT, ARTIGA AFFÄRSMÄN I KOSTYM ELLER SUMOBROTTARE SOM SLÅR UT SINA MOTSTÅNDARE.

O

m du händelsevis tänkte på transport var det antagligen det snabba och punktliga höghastighetståget Shinkansen, eller att Japan är Subarus hemland. Baserat på vad du känner till om Japan, skulle en bilresa ha fallit dig in? Om så inte är fallet är det dags att vidga dina vyer.

Först av allt, vilka är dina val­ möjligheter för att resa i Japan? Du kan göra som de miljontals människor som varje dag använder det otroligt tillförlitliga och utbredda nätet för allmänna transporter. Höghastighetståg, bussar, färjor och flygplan är sammanlänkade till en smidig och behaglig upplevelse när du skyndar mot ditt resmål. Eller också kan du välja mindre trafikerade vägar – bokstavligen – och njuta av friheten som en bilresa ger. Frihet att lämna den vältrampade stigen bakom dig. Frihet att åka vart du vill, när du vill. Frihet att hitta din egen väg. Vi är de första att erkänna att en bilresa i Japan inte är lika välkänt som att köra på Amerikas Route 66, Australiens Great

Ocean Road eller Skelettkusten i Namibia (och har inte lika fina namn heller). Men ta språnget och bli en trendsättare. Gör något nytt, något spännande, något äventyrligt. Åk på en bilresa runt Japan! Du kommer inte att ångra dig.

Så, vart vill du åka? Det är enkelt, låt fantasin ta över. Snöklädda bergstoppar, subtropiska stränder, high-tech stadsvägar eller otyglad natur. Och allt ligger inom smidigt köravstånd. Vad mer kan du begära? Nu kör vi!

BLI INTE FÖRVÅNAD... ... när du ser hur japanska förare smyger sig genom gult trafikljus (och kör ibland på de första sekunderna av rött ljus om de tror de kan klara sig undan). Så var försiktig när det blir grönt ljus – utifall någon smyger sig igenom ...

A L L T H E W AY  

19


D RYCOO LE R RYG G SÄC K 20L

Den vackra vägen Bandai-Azuma Skyline i prefekturen Fukushima.

24

MILJARDER DRYCOOLER

är en vattentät kylväska, perfekt

för olika sport- och fritidssysselsättningar!

Beställ Din DRYCOOLER hos

SUBARUSHOP. SE

20  A L L

T H E W AY

ÄTPINNAR VARJE ÅR


RESA MED BIL | I JAPAN

Innan du reser till Japan bör du känna till något om vad man gör och inte gör ... GÖR:

GÖR INTE:

Skaffa ett internationellt körkort från hemlandet. Kontrollera att din reseförsäkring täcker bilresan och planerade utgifter. Vänstertrafik! Hyr dina drömmars Subaru – varför slösa bort chansen att provköra din nästa nya bil? Håll ögonen på fotgängare, inte bara när du svänger vänster eller höger utan också på smala gator utan trottoarer. Blinka med varningsblinkers som tack eller varning. Stanna vid alla järnvägsspår. Det kan låta märkligt, men polisen tillämpar denna lag regelbundet för att se till att alla förare stannar helt och ser åt båda hållen innan de kör över järnvägsspåren. Tillbringa en natt på ett Ryokan-hotell, som är ett traditionellt japanskt värdshus.

Var inte otålig. Andra vägtrafikanter är artiga och ger dig utrymme så det finns ingen anledning att bli stressad på vägen. Välj inte alltid expressvägen. Medan hastighetsgränserna är högre (80-100km/ tim jämfört med 60km/tim på vanliga vägar) är det halva nöjet att köra mot nästa äventyr (plus att det är billigare eftersom du inte betalar vägtullar). Drick inte alkohol när du ska köra. Japan har noll tolerans när det gäller alkohol och bilkörning. Parkera inte på obehörigt utrymme i större städer. Undvik de höga böter som kan uppstå, pröva istället en automatiserad bilparkering. Din bil hämtas från en roterande skiva och förvaras vertikalt medan du tar en bensträckare. Det är dessutom coolt att se på. Var inte rädd för att följa den mindre trafikerade vägen. Med Subaru kommer du dit i stil och komfort.

Kontrollera ETC-kortsystemet om du planerar att köra på expressvägar. ETCkortsystemet används för att få jämnare trafikflöden genom motorvägarnas betalstationer. Hypermodernt höghastighetståg i Tokyo.

70 %

3 776 M

BERGTERRÄNG

HÖGSTA TOPPEN – MOUNT FUJI

10 021 KM

6 852

EXPRESSVÄGAR

ÖAR

Japan i siffror

A L L T H E W AY  

21


RESA MED BIL | I JAPAN

HOKKAIDO Från enorma vulkaner till vidsträckta sjöar, från djupa dalar till naturliga heta källor: allt detta kör du förbi i den nordligaste delen av Japans största öar

HOKKAIDO

JAPANS ALPER Kanazawa, Shirakawa-go, Takayama, Kamikochi, Matsumoto) Blåsiga vägar, bedövande vackra landskap, traditionella lantgårdar – och allt inom en nationalskog. Måste ses!

TOKYO JAPANESE ALPS

Snöklädda bergstoppar, subtropiska stränder, high-tech stadsvägar eller otyglad natur. Vad mer kan du begära?

OTA HAKONE

Om du vill pröva på stadskörning finns det ingen bättre plats än det mest tätbefolkade storstadsområdet i världen: TOKYO!

OKINAWA

OKINAWA – Kliv ur bilen och njut av ditt resmål. Varmt väder (året runt), vita sandstränder och korallrev gör detta till den perfekta platsen att stanna några dagar.

22  A L L

T H E W AY

HAKONE – Koppla av och kom bort från allt i Hakone. Skölj bort kilometerna i någon av de många varma källorna (onsens) i området i skuggan av Mount Fuji.


Kommer vintern i år igen? Om du satsar på att det blir vinter även detta år så är det hög tid att förbereda bilen!

NYHET

WarmUp Link Exclusive Vårt bästa bilvärmesystem blir ännu bättre! Varm bil och frostfria rutor varje morgon Styr bilvärmesystemet med app i mobilen Alltid fulladdat batteri och säker start Upp till 24 % lägre bränsleförbrukning Upp till 71 % lägre hälsoskadliga utsläpp

NU INGÅR

3 ÅRS ABONNEMANG!

Styr bilvärmen via mobilen!

Kontakta din närmaste Subaru-handlare eller läs mer på defa.com

A L L T H E W AY  

23


Tuff sport kräver grym dragbil DET ÄR INGEN HEMLIGHET ATT SKOTERCROSS ÄR EN TUFF SPORT. INTE HELLER ATT ELLEN BÄCKE TILLHÖR SVERIGEELITEN, FAKTISKT EN AV DE BÄTTRE FÖRARNA I HELA VÄRLDEN, BLOTT 19 ÅR GAMMAL OCH REDAN VÄLMERITERAD. SM-MÄSTARE, SILVERMEDALJ PÅ NORDISKA MÄSTERSKAPEN I FINLAND OCH TREA I VM.

S ELLEN BÄCKE SM-mästare i skotercross 2018/2019. BOR: Ockelbo. GÖR: Elitåkare i skotercross, studerar Fordonsprogrammet på gymnasiet. FAMILJ: Dottern Joline (1,5) och sambon Oskar Johnsson. Hunden Molly. Mamma och pappa. KÖR: Subaru Outback 2,5i

24  A L L

T H E W AY

nöskoterstjärnan Ellen Bäcke kör Subaru Outback ”En grym bil som tar sig fram överallt” . Att tävla i skotercross och samtidigt bo så långt söderut som i Ockelbo (Gästrikland) kräver långa bilresor till både träningar och tävlingar. Tack vare snöfattiga vintrar har resorna till Dalarna blivit betydligt fler och sedan november har Ellen Bäcke åkt knappt 4500 mil. – Jag åker mycket bil på dåliga vintervägar, både på och vid sidan om asfalt, vilket innebär att jag behöver en pålitlig bil som tar sig fram i alla väder. Därför åker jag Subaru. – Efter ett par skadefyllda år och nästan ett års frånvaro när jag fick min dotter är det skönt att återigen se fram emot en härlig tävlingssäsong. Planen är givetvis att upprepa resultaten från i fjol, säger Ellen Bäcke, som så här på sensommaren redan längtar till den första snön.

Sedan några år tävlar Ellen i standardklassen och åker Polaris 600 cc utan modifiering. Det innebär att hon tävlar med en maskin som inte modifierats överhuvudtaget. Allt är original. – Precis som i all annan motorsport är det mängder med lullull hos de som har möjlighet och ekonomi att modifiera sina maskiner.

I standardklassen får man inte modifiera motorn eller drivlinan alls och jag har till och med valt att behålla all standardutrustning som den är. Det är både billigare och enklare, säger Ellen som tycker att Polaris har allt som hon behöver. Under en helt vanlig vintervecka kör Ellen till Mora ett par tre gånger i veckan för att träna. Det är trettio mil tur och retur, alltså i runda slag 100 mil i veckan bara för att hålla formen. Är det dåligt med snö i Dalarna fortsätter hon längre norrut, gärna till Bruksvallarna för mer avancerad helgträning. En enkel resa på 40 mil, ett par gånger i månaden. – Jag åker grymt mycket bil. Dessutom bor familjen utspridd och jag åker gärna till stugan i Dalarna och tränar i Härjedalen. På sju månader har jag åkt knappt 4500 mil. Bortsett från körkomfort och lastningsmöjligheter är dragvikten avgörande för valet av bil. Med enbart B-behörighet är hon begränsad till en totalvikt av 3500 kg, inklusive släp, skotrar och dragfordon. Lyckligtvis har hon en pappa som ofta hänger med på långkörningarna. – Då sitter jag bekvämt i baksätet medan han kör. Det är hur lyxigt som helst. Jag fäller baksätena (bara en sådan sak) och njuter av att vara på tur medan pappa kör och kom-


PROFILEN | SNÖSKOTERSTJÄRNAN ELLEN BÄCKE

A L L T H E W AY  

25


PROFILEN | SNÖSKOTERSTJÄRNAN ELLEN BÄCKE

mer fram utvilad. Eftersom skotertävlandet är en dyr sysselsättning är Ellen välsponsrad. Mycket handlar om att söka sponsorer för att finansiera tävlingar, träningar och dyr utrustning. Utan sponsorer eller en tjock plånbok är det i princip omöjligt att kunna tävla på elitnivå. Den som dessutom söker sig utanför Europa, varför inte till USA kräver rätt omfattande sponsoravtal. Hela upplägget är möjligt tack vare Ellens stöttande föräldrar. Blott 19 år gammal går hon fortfarande i gymnasiet, på Fordonsprogrammet där hon kämpar med att ta lastbilskort. Dessutom arbetar hon extra på ett tvätteri och behöver då och då hjälp med dottern. – Utan mamma och pappa (Johanna Bäcke och Erik Eriksson) hade det aldrig funkat

26  A L L

T H E W AY


PROFILEN | SNÖSKOTERSTJÄRNAN ELLEN BÄCKE

att satsa på skoteråkningen i den omfattning som jag gör, berättar Ellen som på sommaren arbetar intensivt med att bygga styrka inför den kommande vintersäsongen.

Njut av din SUV i vinter

När det handlar om dragbil är fyrhjulsdriften snudd på obligatorisk, både säkerhetsmässigt och vad det gäller framkomlighet. Snövallar, spårig terräng och dåliga skogbilsvägar är mer regel än undantag i Norrlands inland. Dessutom jagar Ellen älg, har hund och stormtrivs i skogen, allra helst långt ut på ensliga vägar där bilens köregenskaper testas in i minsta detalj. – Det känns skönt att kunna lita på bilen till hundra procent. Om jag åker ut på en lerig grusväg vill jag veta att jag också kommer därifrån. Därför åker jag Subaru, säger Ellen Bäcke.

Winter Craft WS31

I’zen WS71

Nordiskt dubbdäck för SUV och 4x4

Nordiskt friktionsdäck för SUV och 4x4 • Aggressiv, asymmetrisk mönsterdesign för SUV bilar. • Optimalt väggrepp på snö och is. • Fyra breda kanaler ger ett stabilt och balanserat däck. • Mulit-sajpning för forcering av snö och is. • Gummiblandning med silica förbättrar väggreppet vid låga temperaturer.

• Kumhos senaste dubbdäck, speciellt utvecklade för SUV. • Stabilt däck med symmetrisk mönsterdesign. • Oregelbunden placering av dubb ger optimalt grepp vid s nö och is.

www.dawadack.se

A L L T H E W AY  

27


VILT PÅ VÄGEN | DETTA BÖR DU TÄNKA PÅ

Mötet med fyrb enta trafikanter DET ÄR HÖST OCH VI NÄRMAR OSS HÖGSÄSONGEN FÖR VILTOLYCKOR PÅ SVENSKA VÄGAR. I GENOMSNITT VAR NIONDE MINUT SKER DET EN VILTOLYCKA I SVERIGE, VILKET INNEBÄR ATT ÖVER 61 000 FORDON ÅRLIGEN ÄR INBLANDADE I OLYCKOR MED VILDA DJUR. HUR KAN VI SOM BILISTER MINSKA RISKEN FÖR ATT KROCKA MED ETT DJUR PÅ VÄGEN, OCH HUR SKA MAN AGERA OM OLYCKAN ÄR ETT FAKTUM?

V

år välutvecklade infrastruktur gör det möjligt för oss att leva aktiva och innehållsrika liv, där bilen ofta spelar en huvudroll och tar oss snabbt fram och tillbaka mellan jobb, hem, sommarstugor, träning och fritidsaktiviteter. Men det trafiknät som förenklar våra liv, utgör en livsfara för skogens många djur. Trafiken, vägarna och järnvägen skapar barriärer för djuren och delar upp landskapet i mindre delar. När djuren får mindre livsutrymme, och när delar av deras livsmiljö blir förorenade och störda, tvingas de röra sig mer och längre för att hitta mat och lugna platser. Trafikverket testar ständigt nya metoder och åtgärder för

att minska antal viltolyckor. De sätter upp viltstängsel, viltvarningssystem och bygger säkra passager över och under vägarna. Trots detta ökar olyckorna för varje år, särskilt i storstadslänen där trafiken är tätare och mer intensiv än i resten av landet.

Hösten innebär ökad risk för viltolyckor Allra störst risk för viltolyckor är det i oktober-november. Stora djur som älg och hjort har svårare att hitta mat på hösten, och ändrar sitt rörelsemönster. Skulle det komma snö föredrar många djur att gå på vägarna framför att ta sig fram genom snön inne i skogen. De flesta viltolyckor sker i gryningen eller skymningen, och många

Om du råkar krocka med ett djur är det viktigt   att hålla huvudet kallt. Det gäller att se till att     bilen och du själv kommer bort från vägen.

28  A L L

T H E W AY


rapporterar om att ha haft bråttom till eller från jobbet då olyckan inträffade. Har man tur får man syn på djuret framför sig på vägen, men lika ofta hoppar djuret rakt in i bilen från skogskanten och djuret upptäcks först när krocken är ett faktum.

som kan beställas från If Skadeförsäkring eller polisen. Har man inte en sådan tillgänglig i bilen, fungerar även en tygremsa eller plastpåse.

Vilka djur drabbas oftast?

Man kan själv minska risken för att råka ut för en viltolycka, genom att sänka farten och försöka ha koll på både vägen och terrängen när man kör. Som Subaru-ägare befinner man sig i en av marknadens säkraste bilar, och nya modeller har även olycksförebyggande teknik inbyggt. Den nya generationen Subaru är utrustad med EyeSight, ett nödbromsningssystem som automatiskt reducerar motorkraften och bromsar bilen om det dyker upp objekt i bilens färdriktning. Systemet har inte testats

De vanligaste viltolyckorna är med rådjur, vildsvin och älg. När det gäller vildsvin och hjort har populationerna ökat kraftigt, och i kombination med att trafiken gått upp, har detta gjort vildsvinen och hjorten extra utsatta i år. Farligast är kollision med älg, då de största älgtjurarna kan väga upp mot 800 kg och ha en mankhöjd på 230 cm.

Agera rätt vid en viltolycka ”Om du råkar krocka med ett djur är det viktigt att hålla huvudet kallt. Det gäller att se till att bilen och du själv kommer bort från vägen” säger Irene Isaksson-Hellman, trafiksäkerhetsforskare på If Skadeförsäkring som står bakom Subaru Försäkring. ”Stanna bilen på ett säkert sätt och placera ut varningstriangeln 100–150 meter bakom bilen för att undvika fler olyckor.” Vid personskada larmar man 112, annars är det polisen som ska kontaktas. Polisen meddelar en av de 5000 jägare i Nationella Viltolycksrådet, som har i uppdrag att avliva djur som skadats på vägen. Om djuret lever springer det sannolikt rakt in skogen. För att jägaren snabbt och effektivt ska kunna hitta djuret, är det viktigt att bilföraren markerar exakt var djuret försvann in i skogen. För detta finns det särskilda viltolycksremsor,

Tryggare på vägen med ny Subaru-teknologi?

på vilda djur än, men har dokumenterad effekt i fall där fotgängare går rakt ut på vägen. ”Det vore mycket önskvärt om olycksförebyggande teknik som EyeSight även kan hjälpa oss att reducera viltolyckorna på våra vägar” säger Irene Hellman-Isaksson på If Skadeförsäkring.

Minska den ekonomiska förlusten vid en viltolycka Försäkringbolaget ska meddelas om viltolyckan så snabbt som möjligt efter inträffandet. För att minska den ekonomiska förlusten vid en viltolycka, kan alla som har Subaruförsäkring köpa ett tillägg som heter Stor Bilextra. Med detta tillägg betalar man ingen självrisk vid kollision med djur, och får dessutom ersättning för större delen av hyrbilskostnaden om bilen skadas.

VILDSVIN

RÅDJUR

ÄLG

VIKT: 100–200 kg MANKHÖJD: ca 100 cm

VIKT: 20–30 kg MANKHÖJD: ca 75 cm

VIKT: 200–550 kg MANKHÖJD: ca 200 cm

Vildsvinets tyngdpunkt ligger i höjd med bilens front, där bilens dyraste komponenter sitter. En kollision med vildsvin orsakar därför stora materiella skador och kan bli kostsam.

Vid krock med rådjur är plåtskador vanligare än personskador, eftersom rådjuret till skillnad från större djur sällan kommer in i bilen.

Om en krock med älg är oundviklig, försök att styra bilen mot bakkroppen. Den är lättare än framkroppen och förhoppningsvis undviks vindrutezonen.

A L L T H E W AY  

29


SKILLNADEN MELLAN DRÖM OCH VERKLIGHET ÄR EN BRA FINANSIERINGSLÖSNING!

FRÅGA OSS OM SUBARUKORTET - ETT KORT FULLT MED MÖJLIGHETER.

En perfekt bilaffär beror till stor del på hur finansieringslösningen ser ut. Subaru Finans ger dig möjlighet att äga/hyra den Subaru som passar just dina önskemål och krav. Vill du veta mer? Kontakta din säljare eller besök oss på subarufinans.se

Annons Subaru Kundtidning 2019 v01.indd 1

2019-08-20 13:32

LÅT INGET GÅ OBEMÄRKT FÖRBI.

MOD ELL FÄSTE ANPASSAT TILL S UBAR U

Utrusta din SUBARU med Viklight Ymer 20” LED Extraljusramp

✓ Snyggt och diskret montage ✓ 450 meter ljus ✓ Snabb upptändning

Kontakta din lokala Subaruåterförsäljare för monterat-och-klart-pris För mer info besök viklight.se

30  A L L

T H E W AY


SÄKERHET | TRYGG PÅ ISEN

Trygg på isen VÅRA MÅNGA SJÖAR OCH KUSTNÄRA VATTEN TILLSAMMANS MED ALLEMANS­ RÄTTEN GER OSS FANTASTISKA MÖJLIGHETER TILL ETT AKTIVT FRILUFTSLIV. PÅ VINTERN NÄR ISARNA LÄGGER SIG SKAPAS DE FINASTE ARENOR FÖR SKRIDSKOÅKNING, FISKE, SKIDÅKNING, SKOTERKÖRNING, PROMENADER OCH MYCKET ANNAT. I DENNA ARTIKEL HITTAR DU VIKTIGA TIPS OCH RÅD FÖR TRYGGARE OCH SÄKRARE AKTIVITETER PÅ ISEN. TEXT OCH FOTO: ISÄKERHETSRÅDET

A L L T H E W AY  

31


SÄKERHET | TRYGG PÅ ISEN

D

et är viktigt att känna till isens vanliga svaga områden. Men svagheter kan ibland vara svåra att se och uppträda oväntat. Du måste vara förberedd på risken att isen plötsligt brister. Då gäller det att ha sällskap, bra utrustning och veta hur du ska göra. Isen bör vara minst 10 centimeter tjock för att man ska ge sig ut på den. Tunnare is kan hålla, men risken är då stor för att isen har svagheter som är svåra att upptäcka. Dessutom är det svårt att ta sig upp om du går igenom långt ut på tunn is. Men även tjocka isar kan ha svaga områden. Isen är sällan lika stark överallt. Inga naturisar är helt säkra. På många vatten sker isläggningen i etapper under en längre

VÅRIS På våren påverkas isen kraftigt av värme och sol. Solen kan påverka isen på djupet utan att det syns på ytan vilket gör vårisarna förrädiska. Efter en kall natt kan isen upplevas som mycket stark, men isen kan snabbt tappa styrka under dagen när solen och temperaturen stiger. Försämringen kan gå snabbt, ibland på så lite som 15 – 20 minuter. Ofta försvagas isen först på grunt vatten närmast land, vilket kan göra det svårt att ta sig tillbaka till land. Det är viktigt att säkerställa att det finns säker is tillbaka till land, helst till en skuggad strand.

tid. Senare lagd is är ofta svag. Misstänker du en svaghet, så pröva isen med en ispik.

Isen förändras Den första is som lägger sig är ofta blank kärnis. Kärnisen är klar som glas, men ser ofta mörk ut på en sjö. Svaga områden kan vara svåra att upptäcka i mörk is, och när isen är nylagd kan svagheterna vara många. Fortsätter kylan i en vecka eller mer blir isen tjock och stabil. Men lokala svagheter kan fortfarande förekomma framförallt där det är strömt, till exempel nära bäckmynningar, i sund och nära uddar och grund. Äldre is blir ofta snötäckt. Det är därför lätt att tro att all is under snö är tjock. Men snön döljer svagheter som kan vara svåra att se. Snön isolerar och dämpar istillväxten.

Under tjockare snödrivor kan isen därför vara uttunnad. Vid plusgrader försvagas isen och isytan blir ofta blöt och blank. Svagheterna blir svårare att se. Isen försvagas kraftigt nära strömställen, t.ex. vid sund och bäckar, men också under broar, i vass och längs stränderna.

Hög fart ökar riskerna Det blir svårare att hinna upptäcka svagheter och man riskerar att komma långt ut på svag is innan den brister. Hög fart gör även att isen lättare brister. Det är också större risk att man skadar sig om man går igenom isen, om farten är hög. Med en bruten arm eller en axel ur led är det svårt att ta sig upp själv. Hög fart ökar också risken för skador om man ramlar.

STÖPIS

SALTIS

Snön kan tynga ned isen så att vatten sipprar upp och blöter ned snön - snön blir till slask. Om snöslasket sedan fryser bildas stöpis, som har grå färg. Mörka fläckar i stöpis brukar betyda svagare is och den bör bara beträdas om snöslasket frusit ihop med isen under.

I skärgårdar och hav är isen mer riskabel än på insjöar framförallt p.g.a. Att saltet i vattnet gör isen mindre stark. Saltis kan variera mycket i styrka, men är alltid svagare än insjöis. Den ger inte ifrån sig tydliga ljud när den tunnar ut och den är svårare att bedöma med ispiken. Väderomslag ger upphov till vattenståndsförändringar som gör att strömmar kan snabbt försvaga isen i sund och över grund. Båttrafik, vågor och vind kan lätt bryta upp isen så att den driver iväg. Riskerna är därför betydligt större på saltis än på sjöis.

32  A L L

T H E W AY


Även den starkaste is kan ha sina svaga punkter Ser du en misstänkt förändring i isen, använd då ispiken för att kontrollera isens tjocklek och bärighet. Kan du slå två hårda slag med piken på samma ställe utan att det går hål, är isen stark. Slår du igenom isen på ett slag, är isen tveksam. Tränger det upp vatten på isen där du slagit hål är det en tydlig varningssignal att isen är svag. Var extra försiktig vid vanliga svaga ställen: t.ex. i sund, under broar, nära tillflöden och vid råkar. Håll låg fart och pröva isen regelbundet med ispiken.

Ränna

Vindbrunn

Råk

Utsläpp Avlopp Bro Grund Utlopp

Var uppmärksam på skiftningar i isens utseende

Mörkare fläckar är ofta ett tecken på svagare is. Men även mycket ljusa områden kan vara svag is. Var misstänksam mot alla förändringar i isen. Ligger det snö på isen, så var försiktig under tjockare drivor där den kan vara försvagad.

Inlopp

Brygga

Udde

Vass Sund

Tre viktiga ledord för trygg vistelse på is är Kunskap – Utrustning –Sällskap Kunskap innebär kunskap om isens egenskaper, typiskt svaga ställen och påverkan av väder och vind. Lokal kunskap är synnerligen värdefull. Vad gäller för just din sjö? Var finns svagheterna?

samt någon form av flythjälp som kan vara en ryggsäck med vattentätt packat ombyte, en flytväst eller en flytoverall. Mobiltelefonen skall vara vattentätt packad så att du kan larma 112 om det skulle behövas.

vistas ensam på isen. Helst bör man vara en grupp av minst tre personer som färdas med avstånd emellan så att inte alla går igenom isen samtidigt.

Utrustningen består av en ispik eller annat redskap för att prova isens bärighet, en livlina för egen och andras räddning, isdubbar

Sällskap är viktigt på is. Erfarenheten visar att det är mycket svårt att ta sig upp ur en isvak utan hjälp. Därför ska du inte

Vänd dig åt det håll du kom ifrån, där höll ju isen. Håll fast i iskanten med isdubbarna. Ropa på hjälp om ingen sett dig. Visselpipa

Om du går igenom isen

Minst en ispik bör finnas i varje grupp på isen. Många fiskare använder isborren för att bedöma isens tjocklek, men det kan vara en god idé att komplettera borren med en ispik eller den tyngre isbillen när det är risk för svaga isar. Erfarna fiskare tar gärna med isbillen ut på vårisar.

A L L T H E W AY  

33


ISPIKEN används för att bedöma isens bärighet. Piken ska flyta och ha viss tyngd. En skidstav är ofta för lätt att bedöma isen med. Minst en ispik bör finnas i varje grupp på isen.

RÄDDNINGSLINA. Det kan vara svårt att ta sig upp själv ur en vak, även med isdubbar. Då är en lina till stor hjälp om olyckan är framme. Räddningslinan ska flyta och ha en kastpåse med en vadderad tyngd som gör den lätt att kasta långt. Linan skall bäras så att den är lätt åtkomlig, även när man ligger i vattnet. Den lösa änden bör vara fäst i ryggsäckens midjerem. MOBILTELEFON. Tveka aldrig att ringa 112 om något allvarligt händer. Förvara mobiltelefonen i ett vattentätt fodral och gärna högt upp så minskar du risken för att den vattenskadas. Vid kallt väder bör mobiltelefonen förvaras varmt, t.ex. nära kroppen, eftersom batterier kan sluta fungera i stark kyla. ISDUBBAR ska alltid vara med på isen. Isdubbarna ska sitta högt runt halsen och utanpå kläderna så att du enkelt kan ta fram dem med handskarna på. I isdubbarna ska det sitta en visselpipa av plast. Visselpipan ska vara utan kula som kan frysa fast. Med visselpipan påkallar du lättare hjälp än genom att ropa. FLYTHJÄLP är viktigt. Om du flyter ökar chanserna att bli räddad. En flytväst ger bra flythjälp. En räddningsväst som håller huvudet ovanför vattnet även på en medvetslös person är allra bäst. Barn som inte är simkunniga bör bära räddningsväst.

är bra. Försök behålla lugnet och var så stilla som möjligt så sparar du energi och kyls inte ner så snabbt. Invänta hjälp. Om ingen hjälp finns i närheten måste du själv försöka ta dig upp med isdubbarna. Ta fram isdubbarna, men behåll handskarna på. Jobba med dubbarna nära kroppen och ta simtag med benen. Försök häva dig upp på isen med armbågarna nära kroppen. Har du kommit långt ut på svag is, kan du behöva bryta is en bit innan du når stabil is. När du är uppe ska du krypa eller åla tillbaka till säker is.

Om du ser någon gå igenom isen. Larma 112! Närma dig vaken från samma håll som den nödställde kom. Där finns is som håller. Försök hitta något att ha mellan dig och den

Utrustning som är bra att ha med sig på isen

Warma hälsningar från Calix! SWENSK BILWÄRME MED ANOR FRÅN 1800-TALET I Swerige wet wi allt om kyla. Hur det är att sätta sig i en iskall bil på morgonen. Känslan aw att tappa känseln i händerna när man skrapar rutorna. Och wi på Calix kan allt om att ta fram bilwärme för wårt bitwis bistra klimat.

34  A L L

T H E W AY


En annan sak som gör resultaten i AutoIndex så intressanta är att det bara är privatpersoner som betygsätter sina bilar. Betygen kommer alltså endast från de som betalat bilen med egna pengar. Det är rimligt att anta att dessa tar frågorna på lite större allvar.

Vi som importör är naturligtvis både stolta och tacksamma samtidigt som vi vill vara ödmjuka. Era fina betyg tvingar Vår genomgående höga kvalitet i oss att ständigt vara en på tårna. h s i s ag i i a lt ot n de L u nd ar lksw oda yota ab ge troë nda nau at azda erce rd lvo EDE itsub zuk ssan di el W u u b a förutsättning, i Au Op vi Sa oss till ro, Su Vo Sk Toslå BMdumstolta M Fo Vo M M Su NSkulle Se M Pe Ci Ho Re en Ki naturligtvis Hyär lär vi inte få behålla vare sig vår men även vårt dedikerade återförsäljarnätverk med pålitliga särställning eller er uppskattning särskilt länge. och pålästa medarbetare är

LOJALITET

Årsmodell 2012–2018

q

700

q

q

q

q

q

q

q

q q

q q

722

733

732

738

735

749

741

756

q q

751

765

765

774

750

771

787

782

794

819

851 830

852

857

q

800

q

855

874

850

858

900

q

Issäkerhet.se är ett samarbete mellan Svenska Livräddningssällskapet, Sveriges Snöskoterägares Riksorganisation (SNOFED), Friluftsfrämjandet, Sjöräddningssällskapet, Skridskonätet och Sportfiskarna.

Subarus resultat i AutoIndex sticker verkligen ut. Att vara enda märke som lyckas bestiga prispallen varje år gör oss unika. Visst finns det en handfull fabrikat som från tid till annan norpat en medaljplacering, men det är ingen annan som konsekvent hållit sig kvar över tid.

q

På issäkerhet.se hittar information om olika istyper, hur du räddar dig själv och andra, vilken utrustning som är nödvändig och många användbara tips om hur du bör agera när du vistas på is. Informationen syftar till att öka din iskunskap, så att du kan vistas på is på ett tryggt och säkert sätt. Att respektera isens faror och att vara väl påläst och förberedd räddar liv.

viktiga faktorer. Tillsammans har dessa även medfört att vi har branschens absolut högsta lojalitet. Subaru-ägarna älskar sina bilar, rekommenderar dem varmt till vänner och bekanta samtidigt som över 80 procent aldrig skulle kunna tänka sig att byta till något annat.

arje år svarar fler än 10 000 privatpersoner på 100-talet frågor om sin bil, bilhandlare och verkstad. Under de senaste 13 åren är det bara ett enda bilmärke som konsekvent lyckats placera sig Topp-3. Det är Subaru. Det har hunnit bli hela fem förstaplatser, sju silver och ett brons.

q

ISSÄKERHET.SE

V

OMFATTANDE BILÄGARUNDERSÖKNINGEN I SVERIGE.

q q

En lös hund som går igenom isen kan vara mycket svårt att rädda. Hunden kan komma långt ut på is som inte bär deras ägare. Ett flertal olyckor har rapporteras där hundägare försökt rädda sina hundar ur isvakar. Rekommendationen är därför att hundar alltid hålls kopplade på eller i närheten av isar som kan locka hunden till farliga utflykter. Från 1:a mars råder ju dessutom allmänt koppeltvång. Skulle hunden ändå gå igenom isen så ring 112 direkt. Invänta räddningstjänsten som har resurser att ta sig ut och bärga hunden. Att själv försöka kan vara förenat med livsfara.

AUTOINDEX ÄR DEN OJÄMFÖRLIGT STÖRSTA OCH MEST

q

Hundar på isen

Subaru-ägare är alltid nöjda

q

nödställde. Bäst är en livlina som du kan kasta. Ta det lugnt. Om personen är vid medvetande och inte har ansiktet under vattnet har du tid att planera räddningen ordentligt. Det tar normalt flera minuter innan personen i vaken blir så påverkad att hen inte kan hjälpa till med sin egen räddning. Tänk på din egen säkerhet. En livräddare i ännu en vak gör mer skada än nytta. Använd flythjälp och en lina bakåt som säkring om du måste ge dig ut på tunn is. Har personen legat länge i vattnet och blivit starkt nedkyld är det livsviktigt att snabbt få sjukvårdshjälp.

650

ru es vo ta W da di da Kia DEL VW oda oën ord ishi dai eot pel uki eat acia ault san Fiat S D en s F ub un ug ba ed Vol oyo BM on Au Maz O uz Sk Citr S H Ni T ME Su erc R ts Hy Pe M Mi Jämfört med förra årets placering: q = upp, o = ned, p = oförändrad.

A L L T H E W AY  

35


SÄKERHET | SUBARUS MÅL — ATT BYGGA VÄRLDENS SÄKRASTE BILAR

Högsta NCAP-betyg någonsin

S

ubaru ska bygga Världens säkraste bilar. Nu är målet nått med tre modeller. Nya Forester noterade högst betyg av alla i årets JNCAP och tilldelats därmed Grand Prix Award. Samma utmärkelse gick förra året till Impreza och XV. Förutom säkerhetsbetygen i Japan NCAP rankas såväl Forester som XV och Impreza som Top Safety Pick + i amerikanska IIHS,

I USA har IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) belönat Subaru med sju IIHS TOP SAFETY PICKS + för 2019 Ascent (säljs inte i Europa), Outback, Legacy och Crosstrek (kallas XV i Storbritannien) SUV:ar samt Impreza. I IIHS tester bedöms två säkerhetsaspekter: ’krocksäkerhet’— hur väl ett fordon skyddar de åkande vid en krock — samt ’krockundvikande och begränsning’— teknik som kan förhindra en krock eller mildra kraften. TOP SAFETY PICKS ges till fordon som får toppbetyg i IIHS krocksäkerhetstester. Utmärkelsen Plus ‘+’ ges dessutom till vinnare med utmärkta betyg för förebyggande av frontalkollision.

vilket betyder att de är säkrast i sina respektive klasser. En rundresa till Subarus större försäljningsländer avslöjar snabbt bredden av de många säkerhetsutmärkelserna. Nya Subaru Forester bygger på Subaru Global Platform och är standardutrustad med det Världsledande förarassistanssystemet EyeSight. Sedan introduktionen av EyeSight

Den senaste Forester i US-utförande belönades med 2019 TOP SAFETY PICK med högsta möjliga betyget för ”Good” i sex krocksäkerhetstest och ”Superior” för förebyggande av frontalkollision.

Subaru Forester noterade 96,5 poäng i JNCAP 2018-2019, vilket är den högst utdelade poängen någonsin enligt nuvarande beräkningsmetod.

36  A L L

T H E W AY

har Subaru lyckats reducera så kallade upphinnandeolyckor med hela 84 procent jämfört med bilar som saknar systemet. Subarus mål är att 2030 ska ingen dödas eller skadas allvarligt i eller av en Subaru. Visionen gäller alltså inte enbart förare och passagerare utan även oskyddade trafikanter som fotgängare och cyklister.


I Europa leder Subaru som banbrytande inom säkerhetsnormer. Euro NCAP är ett oberoende europeiskt institut som som säkerhetstestar bilar i Europa. Institutet utvärderar skydd för passagerare, fotgängare, säkerhetsassistans samt hur väl bilar auto-

matiskt detekterar och förhindrar kollisioner för alla modelltyper. Alla Subarus SUV:ar, plus Impreza och Levorg, har för närvarande ett säkerhetsbetyg på 5 stjärnor från Euro NCAP. Tidigare i år triumferade Subaru över 29 andra tillverkare när företaget röstades

fram som Best Manufacturer for Safety Features i Storbritanniens 2019 Driver Power Survey - den största undersökningen av nöjda bilägare i Storbritannien.

I Japan har Subaru gjort lika väl ifrån sig. 2018 tilldelades senaste Forester i japanskt utförande högsta betyget i JNCAP:s bedömning av förebyggande säkerhet medan Subaru XV och Impreza tilldelades Grand Prix i JNCAP bedömning av krocksäkerhetsprestanda med högsta betyget någonsin. En enastående prestation som understryker vår förmåga att förena åtgärder för förare, passagerare och fotgängare. I Australien och Nya Zeeland har Subaru fått högsta betyget i klassen i ANCAP:s bedömning av bilens säkerhet som utförs av Australiens Automobile Association (AAA), där samtliga modeller belönades med 5 stjärnor.

A L L T H E W AY  

37


SÄKERHET | SUBARUS MÅL — ATT BYGGA VÄRLDENS SÄKRASTE BILAR

Vägen mot säkerhet Subarus filosofi att man bara kan utveckla njutbara bilar om de är tillräckligt säkra har varit fokus sedan de allra första bilarna designades. Hela Subarus historia är i huvudsak en resa mot ”Subaru All Around Safety”. För det är inte EyeSight som gör Subaru till en av Världens säkraste bilar. Systemet hjälper dig som förare att undvika incidenter, men om olyckan ändå skulle vara framme sitter du ändå säkert i din Subaru. Subaru står för ett gediget säkerhetstänkande och det pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att hela tiden förbättra och öka säkerheten i bilarna. Förarassistanssystemet EyeSight är ett tredje ben att stå på i form av förebyggande säkerhet. De

två begreppen aktiv och passiv säkerhet är minst lika viktiga - om inte ännu viktigare. Tillsammans är de hörnstenarna i vad vi kallar ”Subaru All-Around Safety”.

1972 Subaru Leone 4WD, som var Världens första massproducerade fyrhjulsdrivna personbil, lanseras.

1973 Subaru fokuserar redan på fotgängarsäkerhet. Forskning kring fotgängarskydd inleds som en del av att kunna erbjuda säkerhet för alla.

1976 Subaru utvecklar modell som simulerar kroppsrörelser för mer verklighetsnära forskning. Genom att identifiera hur kroppen rör sig vid en kollision blev precisionen i testerna bättre.

1970-talet 1965

1972 1973

1976

1960-talet

1965 Subarus säkerhetskoncept fanns på plats redan från start. Subaru genomför egna krocktester långt innan det fanns några krav.

1965 Fortgående arbete med utveckling av teknologier för mänsklig säkerhet. Forskning på krockkuddar startade tidigt hos Subaru.

1965 Subaru förbinder sig att utveckla ”Säkerhet som fungerar i verkligheten”. Subaru genomför egna krocktester även bakifrån för att säkerställa att bränsletanken inte tar eld vid kollision.

1981

1984

1986 1987

1989

1980-talet

1981 Leone 1800 4WD med automatlåda lanseras. Det var första bilen som använde en hydraulisk multilamellkoppling i fördelningslådan.

1984 En omställare för automatisk 4WD lanseras i Leone. Mekanik som automatiskt flyttar drivkraft till bakhjulen vid acceleration eller körning på blött underlag introduceras.

1986 Leone 3-dr coupé RX-II lanseras med permanent 4-hjulsdrift som bygger på en låsbar centrumdifferential av Helical-typ.

1986 XT var först i Världen med energiabsorberande stötfångare.

1987 Alcyone 2.7 VX lanseras som den första japanska bil med 4WD och ABSbromsar.

1989 Forskning om förarassistanssystem baserad på stereokameror inleds. Systemet använder sensorer som jobbar som det mänskliga ögat för att sammanställa information över ett brett synfält.

1989 Passagerarsäkerheten stärks som ett led i ”Säkerhet i verkligheten”. Kaross som skyddar vid offsetkrockar lanseras i Legacy långt innan det fanns sådana krav.

38  A L L

T H E W AY

199


91

1991 Variabel drivkraftsdistribution (VTD-4WD) och 4-hjulsstyrning lanseras i SVX och ger bättre kombination av säkerhet och körglädje.

1993 Med andra generationen Legacy förstärktes den självbärande karossen för att ge ett fullgott krockskydd.

1997 Den ovala säkerhetsburen lanseras i första generationen Forester. Karosstrukturen har utvecklats genom åren och är idag basal för Subarus överlägsna krocksäkerhet.

1999 Förarassistanssystem med för sin tid innovativa lösningar lanseras. Systemet innefattar filbytesvarning.

2010 Autobromsen förfinas så att kollision helt kan undvikas i hastigheter upp till 30 km/h. EyeSight version II lanseras med ett lägre pris, vilket ökar intresset för säkrare bilar.

1998 Tredje generationen Legacy erbjöd en förfinad kombination av körglädje och säkerhet. Med senaste generation säkerhetskarosser och VDC kunde körstabiliteten vid körning under extrema förutsättningar ökas.

2014 EyeSight uppgraderas med färgstereokamera för fler funktioner.

2010-talet

1990-talet 1993

1997 1998 1999

2014 Dagens Subaru-modeller får högsta betyg i alla krocktester i hela Världen.

2003

2007 2007

2010

2014

2000-talet

2003 Subarus nya krocktestanläggning invigs. Här kunde man testa under mer verklighetslika förutsättningar, för att ytterligare öka säkerheten i bilarna. Här möjliggjordes krocktester i olika vinklar på samma sätt som olyckor sker i verkligheten.

2003 Forskning kring och utveckling av autonoma system inleds. Autonom körning med hjälp av stereokamera och GPS uppnås. 2007 Säkerheten höjdes markant i och med att Subaru Dynamic Chassis Control Concept (DC³) lanseras i Impreza 2007.

2008 Världens första säkerhetssystem baserat på endast stereokamera lanseras. Systemet har fotgängarigenkänning, adaptiv farthållare och preventiv gasreglagekontroll. Legacy lanseras med avancerad ADA EyeSight.

Det provkrockas flitigt på Subaru-fabriken i Gunma, Japan. Totalt rör det sig om flera hundra bilar som demoleras varje år för din säkerhets skull. En helt ny (egentligen leveransklar) Subaru Outback träffar krockväggen i 65 km/h. Noterbart är hur intakt kupén behålls och att det faktiskt går att öppna alla fyra dörrarna efteråt.

A L L T H E W AY  

39


SVAMPTID – när hösten är som godast FRÅN HÖGSOMMAREN TILLS DESS ATT SNÖN LÄGGER SIG KAN VI PLOCKA OCH NJUTA AV SVAMP. MEN SKOGENS ALLA VÄLSMAKANDE HATTAR OCH FÖTTER HAR INTE ALLTID ANSETTS HÄLSOSAMMA. FORTFARANDE KRÄVS VISS FÖRSIKTIGHET I BÅDE SVAMPSKOG OCH KÖK. TEXT: MIA SAHL

K

anske var det oron för förgiftning som hindrade svenskarna från att äta svamp förr. Ett tunt skikt av den övre överklassen började så smått äta svamp i Sverige redan mot slutet på 1600-talet, men det tog flera århundraden innan det blev mer allmänt accepterat. I slutet av 1800-talet lanserade det Kongliga Patriotiska Sällskapet idén om svampätande på bred front i landet. Tanken var att svampar skulle kunna dryga ut de knappa resurserna bland de fattiga familjerna som levde på den svenska landsbygden.

av vad man får i sig om man äter samma mängd vitt bröd. Några trevliga mineraler halkar förvisso ned när man äter svamp, den guldgula kantarellen innehåller dessutom en speciell typ av extra hälsosamt vitamin D. Men framförallt är det smakämnena

som gör svampen så välkommen in i de flesta svenska kök. Gräddstuvad passar den perfekt till bland annat klassiska köttbullar. Och smörstekta kantareller med lite nymald svartpeppar, ja de funkar till det mesta de också.

En ömtålig färskvara...

Om vi jämför en svampbok från den tiden, med en mer modern, är det tydligt att många arter som då ansågs ätliga, senare har visat sig klart olämpliga att stoppa i munnen. Än idag råder faktiskt delade meningar – i synnerhet mellan olika länder - kring vissa svampars ätlighet. Men vanan att plocka och äta svamp har fått fäste, även i Sverige. Så värst näringsrik är den inte, svampen. Lite grovt kan man räkna svampars energiinnehåll som en tiondel

Kantarellen har fått sitt namn från franskans chanterelle, som betyder liten bägare.

Svamp kan bli dålig snabbt och det är faktiskt vanligare att man blir sjuk av dåliga exemplar än att man verkligen blir svampförgiftad. Behandla svamp som en ömtålig färskvara, jämförbar med skaldjur. Nyplockade svampar kan förvisso hålla sig fina en vecka i kallt kylskåp, men livsmedelsverket rekommenderar att man rensar och tillreder svampen så fort man kommit hem från sin skogspromenad. Plocka bara de fräscha exemplaren, och rensa gärna svampen redan ute i fält så slipper du dra hem jord och skräp till köket där det ju helst ska vara rent och fint när du lagar mat. Förväller du dem först, genom att steka bort en del av vätskan, så går det fint att frysa in svamp. Men konsistensen förändras en aning, lite olika beroende på sort. Färskast är godast!

UPPSKATTADE MATSVAMPAR

ÄTLIGA MEN KLURIGA

• Kantareller (inklusive rödgul och svart trumpetsvamp)

Mer eller mindre lätta att förväxla med giftiga svampar:

• Soppar (som karljohan, aspsopp och andra strävsoppar, brunsopp, sandsopp och smörsopp)

• Fårticka

• Champinjoner

• Riddarmusseron

• Kremlor (som sillkremla, gulkremla och brokkremla)

• Fjällig bläcksvamp

• Riskor

• Vaxskivlingar (exempelvis frostvaxskivling)

• Blek taggsvamp

• Nejlikbroskskivling • Goliatmusseron och ostronmussling.

40  A L L

T H E W AY


HÖSTTIDER | SVAMPTIDER

PLOCKA FÖRSIKTIGT!

VISSTE DU ATT...

Att en svamp smakar gott är ingen garanti för att den är säker att äta. • Plocka bara svampar som du säkert känner igen som ätliga.

Det finns ca 100 000 beskrivna svamparter i världen.

• Ta bara svamp som känns fast och frisk.

I Sverige finns ca 12 500 arter.

• Plocka aldrig svamp i plastpåse. Det utvecklas lätt bakterier i denna täta miljö. • Skär bort allt som är insektsangripet/maskätet. • Rensa bort allt skräp och tillaga svampen samma dag. • Spara inte svamprätter i kylskåp längre än över natten. Källa: Naturhistoriska riksmuseet A L L T H E W AY  

41


Från öppen eld i vårvinter till lyxig förrätt i sommarvärme NÅGRA RADER OCH ETT RECEPT OM DEN FANTASTISKA RÅVARAN SUOVAS TEXT & FOTO: ANDERS WESTERGREN.

L

ikt många andra delikatesser är suovas ett resultat av tidigare generationers brist på kyl- och förvaringsmöjligheter. I synnerhet i norra Sverige var saltning och rökning i kombination en populär metod för att dryga ut hållbarheten på olika råvaror. Detta har också kommit att bli en central del av vår matkultur tillika grunden i många av våra eftertraktade delikatesser. Äkta suovas består av saltat och kallrökt renkött, gärna någon finare del exempelvis innanlår. Renköttets förhållandevis kraftiga viltsmak passar utmärkt i kombination med den tydliga sältan och markanta röksmaken som suovas ska ha. Konceptet går således att tillämpa på både annat vilt- och nötkött, om än med ett mindre smakrikt resultat. Det som avses med kallrökning är normalt ett rökfyllt utrymme som håller cirka 30–40 grader. Med andra ord sker ingen tillagning av köttet vid rökning av exempelvis suovas. Detta gör att man kan använda den i en carpaccio eller råbiff, likväl steka i smör och äta med olika tillbehör.

En modern tolkning av suovas som passar utmärkt som en finare förrätt med många ingredienser som finns i vår svenska flora.

42  A L L

T H E W AY


HÖSTTIDER | SVAMPTIDER

Suovascarpaccio på tunnbröd med syltade kantareller & pepparotskräm Använd de små kantarellerna i denna förrätt och spara de större till andra ändamål

FÖRRÄTT ca. 4 pers 300 g suovas på bit 2 dl kantareller (gärna så små som möjligt) Socker Vitvinsvinäger

Färsk pepparrot Smör 200 g Creme Fraiche

Börja med att ta fram suovasbiten ur frysen och låt den tina lätt i rumstemperatur (5–10 min). Skär sedan cirka 3–5 mm tjocka skivor, här är man hjälpt av en vass kniv.

Syltade kantareller Koka en del vitvinsvinäger alternativt ättika med en lika stor del socker. När blandningen kokat upp, dra ner värmen något och avvakta tills sockret är helt upplöst i vätskan. Lägg sedan önskad mängd kantareller i någon form av kärl eller glasburk, häll över den varma lagen och se till att den täcker all svamp. Detta kan med fördel göras någon dag i förväg. När lagen svalnat förvaras svampen i kylen, hållbarheten är god.

Pepparrotskräm

Riv färsk pepparrot på ett fint zestjärn och blanda en del riven pepparrot med

2–3 skivor tunnbröd (helst hårt) 1 påse ruccola (kan ersättas med små mask­ros­blad i början på sommarsäsongen) 1 dl råa lingon

två delar creme fraiche. Rör om ordentligt och smaka av med syra (vinäger, ättika eller citron), sälta och eventuellt lite sötma från honung eller socker. Hur mycket undrar du? Tills det är gott säger jag! Även pepparrotskrämen blir bara bättre av en natt i kylskåpet. När det är dags för färdigställande av rätten, används med fördel en spritspåse med ett fint munstycke.

Avslutningsvis Plocka fram de övriga tillbehören. Bryt tunnbrödet i lagom stora bitar. Bre på ett lager smör på tunnbrödsbitarna (för den som vill lyxa till det ytterligare ett snäpp, använt brynt smör). Lägg ett lager suovas följt av ruccola, kantareller och avlsuta med att spritsa pepperotskrämen i lagom mängd. Råa lingon är dels vackert att ha som topping samt att det tillför en del syra.

A L L T H E W AY  

43


Säkrare från A till B. Mindre dB.

IceContact 3 TM

En tyst revolution. IceContactTM 3 är vårt säkraste och tystaste dubbdäck någonsin. Dessutom behåller det sitt grepp och sin prestanda längre och sliter mindre på vägen. Förklaringen är den patenterade teknologin ContiFlexStudTM, som kombinerar fyra oförenliga fördelar för första gången. Så du åker säkrare från A till B. Med mindre dB. Läs mer om en tyst revolution på continental.se

44  A L L

T H E W AY


RÅD & RÖN TESTAR | BILBARNSTOLAR

ANVÄND STOL LÄNGRE

ENLIGT LAG SKA BARN I SVERIGE SITTA I EN BILBARNSTOL TILLS DE ÄR 135 CENTIMETER LÅNGA, MEN MÅNGA LÄNDER HAR HÖGRE KRAV, UPP TILL 150 CENTIMETER. TEXT: RÅD & RÖN  

R

FOTO: RÅD & RÖN OCH NIKLAS KÄMPARGÅRD

åd & Röns testchef Ronny Karlsson tycker att vi slutar med bilbarnstolar lite väl tidigt i Sverige. ”Att bara ha en kudde är bättre än inget alls, men då förlorar man sido skyddet som bil barnstolen ger och bältet sitter sämre. Personer under 150 centi-

meter skyddas inte av bilens krockskydd, så mitt råd till föräldrar är att satsa på en bra bältesstol även till de äldre barnen”, säger han. Råd & Rön har testat nio babyskydd, fyra bilbarnstolar och fyra bältesstolar. Resultatet visas i tabellen på nästa sida.

A L L T H E W AY  

45


RÅD & RÖN TESTAR | BILBARNSTOLAR  BABYSKYDD  ICRT

TILLVERKARE Modell Barnets åkriktning SAMLAT BETYG Pris SÄKERHET

IC150340595-00

IC150340551-00

IC150340541-00

IC150340529-00

IC150340582-00

IC150340547-00

IC150340615-00

IC150340552-00

Britax

Joie

Britax

Cybex

Hauck

Baby Jogger

Maxi-Cosi

Jane

Baby-Safe2 i-Level + bas Baby-Safe2 Cloud Z i-Size Comfort Fix + City Go i-Size i-Size + i-Size i-Size + i-Size + Base Z Comfort Fix + i-Size base Base Flex Base Isofix Base

Cabriofix + Familyfix Base

Koos i-Size + iPlatform

Bakåtvänd

Bakåtvänd

Maxi-Cosi Jade + 3wayFix Liggande

Bakåtvänd

Bakåtvänd

Bakåtvänd

Bakåtvänd

Bakåtvänd

Bakåtvänd

IC150340540-00

81

77

77

76

75

70

64

60

14

4.900 kr

3.500 kr

3.200 kr

3.800 kr

5.400 kr

2.400 kr

5.200 kr

3.700 kr

4.100 kr

8

7

8

8

7

6

5

9

Säkrast

Mindre säker

7

Frontalkrock

8

9

7

9

7

8

5

8

9

Sidokrock

9

8

8

8

8

7

7

4

6

Stolens utformning

8

8

7

8

8

6

7

6

7

Stabilitet på bilsätet

8

8

7

8

8

8

7

7

7

Bältesdragning

8

8

8

8

8

6

7

6

7

HANTERBARHET

8

7

8

7

7

7

6

7

7

Förhindra felhantering

8

6

9

6

6

6

6

6

7

Låsa spännet

7

7

7

7

7

7

6

7

7

8

7

7

7

8

7

7

8

6

5

6

6

Lätt att montera

Montering

7

8

9

Manual

7

7

7

Rengöring

9

8

8

8

7

7

8

7

5

ERGONOMI

6

7

7

7

8

7

8

8

7

Utrymme för barnet

7

9

7

9

9

7

9

9

7

Barnets komfort

6

7

8

7

7

6

6

6

6

Benstöd

7

8

8

8

7

7

8

7

7

Vaddering

6

7

9

7

7

5

6

5

5

Barnets utsikt

5

6

6

6

6

6

6

6

6

Utrymme i bilen

1

4

5

4

6

7

6

6

6

7

8

7

4

6

7

7

7

9

9

9

9

8

9

9 Oönskade 1

TILLVERKNINGSKVALITET Kemikalieinnehåll

8

Tar stor plats

9

Spår av fenoler

Kemikalier, kommentar

kemikalier

Höga halter PAH

Produktspecifikation Barnets vikt Barnets längd Stolens vikt Testad enligt klass

0–9 kg

0–13 kg

0–13 kg

0–13 kg

0–13 kg

0–13 kg

0–13 kg

0–13 kg

0–13 kg

40–70 cm

40–83 cm

40–85 cm

40–83 cm

45–87 cm

35–90 cm

0–87 cm

35–90 cm

40–83 cm

5,9 kg

4,8 kg

4,7 kg

4,8 kg

5,1 kg

4,3 kg

5,0 kg

3,3 kg

4,0 kg

i-Size bas 40–70 cm

i-Size bas 40–83 cm

i-Size bas 40–85 cm

i-Size bas 40–83 cm

i-Size bas 45–87 cm

0+ bas

i-Size bas 0–87 cm

0+ bas

i-Size bas 40–83 cm

VAD SÄGER TABELLEN?

Testet är utfört av Råd & Rön i samarbete med andra internationella konsument­tidskrifter som är medlemmar i International Consumer Research & Testing. Barnets åkriktning: Anger om bilbarnstolen är bakåtvänd, framåtvänd eller kombinerad. SAMLAT BETYG: Anges på en 100-­gradig skala, där 1 är sämst och 100 är bäst. Det samlade betyget är inte en sammanräkning av de olika delbetygen, utan räknas samman enligt en viktningsmetod där delbetygen ges olika procentandelar: säkerhet 50 procent, hanter­barhet 40 procent och ergonomi 10 procent. Framåtvända och bakåtvända stolar går inte att jämföra med varandra, utan kan bara jämföras inom sin grupp.

46  A L L

T H E W AY

Kemikalieinne hållet är inte viktat, men kan dra ner det totala betyget – en så kallad begränsningsfaktor. Pris: Hämtat från Pricerunner i april 2019. SÄKERHET: Betyg för hur säker bilbarnstolen är. Betyget är viktat. Frontalkrock utgör 40 procent, sidokrock 40 procent och stolens utformning 20 procent. Stolarna är krock­ testade i bilchassi och med standardiserade dockor för att se hur krocken påverkar ett barns kropp.

• Frontalkrock: Betyg för hur väl kraften fördelas vid en frontalkrock och om stolen är stabil eller roterar. • Sidokrock: Betyg för hur väl kraften för­delas vid en sidokrock och om stolen är stabil eller roterar. • Stolens utformning: Betyg för hur bra stolens utformning är och hur den påverkar säkerheten. Stabilitet på bilsätet: Betyg för hur stadigt och fast stolen står på bilsätet. Bältesdragning: Betyg för hur bra bältet löper över barnets kropp och hur enkelt och säkert storleken justeras på stolen.


BILBARNSTOLAR­    IC150340521-00

Britax SwingFix i-Size Bakåtvänd

IC150340575-00

IC150340578-00

Besafe

Britax

iZi Modular Max-Way Plus RF i-Size + i-Size base Bakåtvänd

   BÄLTESSTOLAR   IC150340560-00

IC150340537-00

IC150340577-00

IC150340610-00

IC150340607-00

Apramo

Cybex

Britax

Britax

Safety 1st

All Stage

Solution S-Fix

Kidfix III M

Adventure

Road Fix

Kombi

Framåtvänd

Framåtvänd

Framåtvänd

Framåtvänd

Bakåtvänd

77

71

38

36

77

76

69

63

5.700 kr

6.700 kr

3.000 kr

5.400 kr

2.100 kr

2.800 kr

700 kr

1.500 kr

8

8

7

3

8

8

6

5

9

8

7

3

7

7

5

5

8

8

7

5

8

9

7

5

8

7

7

7

8

8

7

7

8

6

6

7

7

8

6

6

8

8

8

7

9

8

8

8

7

6

3

5

8

8

8

8

8

5

3

5

7

8

9

9

6

5

5

5

8

7

8

7

8

7

2

4

8

7

8

7

8

7

8

7

8

7

7

8

9

7

7

5

7

7

8

8

7

7

5

5

8

7

8

7

9

9

6

7

9

8

9

8

7

6

5

5

7

7

6

6

6

6

4

5

7

8

7

8

9

8

7

6

6

6

5

6

5

5

3

4

7

6

6

5

4

6

5

6

7

5

8

7

9

3

5

7

8

7

7

7

9

9

8

7

9

9

8

9

Mindre säker

Spår av flam- Spår av flamskyddsmedel skyddsmedel

Spår av flamskyddsmedel

0–18 kg

9–18 kg

9–25 kg

0–36 kg

15–36 kg

15–36 kg

15–36 kg

15–36 kg

40–105 cm

61–105 cm

72–125 cm

35–150 cm

95–150 cm

95–150 cm

95–150 cm

95–150 cm

16,3 kg

8,1 kg

7,4 kg

13,4 kg

6,3 kg

7,3 kg

3,9 kg

5,8 kg

i-size 40–105 cm

i-Size bas 61–105 cm

I / II

0+ / I / II / III

II / III Isofix

II / III Isofix

II / III Isofix

II / III Isofix

HANTERBARHET: Betyg för hanterbarheten, som har utvärderats av en panel med tre vanliga användare och tre experter. För att se risken för felhantering har tio vanliga användare deltagit. • Förhindra felhantering: Betyg för hur liten risk det finns att montera stolen felaktigt och därmed minska säkerheten. • Låsa spännet: Betyg för hur enkelt det är att spänna fast barnet, och hur liten risk det är för att göra detta felaktigt. • Montering: Betyg för hur enkelt det är att montera stolen i bilen. • Manual: Betyg för hur komplett manualen är och hur lätt den är att förstå. • Rengöring: Betyg för hur enkelt det är att rengöra stolen.

ERGONOMI: Betyg för hur bra barnet har det i stolen. • Utrymme för barnet: Betyg för hur mycket utrymme och plats för rörelse barnet har. • Barnets komfort: Betyg för hur bekvämt barnet sitter i stolen, hur bra stödet för benen är, hur väl vadderad stolen är och om barnet ser ut genom rutan. • Barnets utsikt: Betyg på hur väl barnet ser ut. • Utrymme i bilen: Betyg för hur stor plats stolen tar i bilen. Ju lägre betyg, desto större stol. TILLVERKNINGSKVALITET: Betyg för tillverknings­k valiteten. Kemikalieinnehåll: Betyg för det kemikalie­ innehåll som uppmätts i stolen av PAH

SLUTSATS Vi har testat nio babyskydd, fyra bilbarnstolar och fyra bältesstolar. Alla babyskydden klarade sig bra i krocktesten, men Jane Koos i-Size med iPlatform får avdrag för att vi hittade höga halter av PAH i den. En helt ny variant av baby skydd, Maxi-Cosi Jade med 3wayFix där barnet färdas liggande, får högsta samlade betyget någonsin. Två bilbarnstolar, Britax Swingfix i-Size och Besafe iZi Modular RF i-Size, får höga betyg, men Britax Max-Way Plus får avdrag för att den är lätt att montera fel och Apramo All Stage får avdrag för att den inte är tillräckligt krocksäker. Alla bältesstolarna får bra betyg, högst betyg får Cybex Solution S-Fix.

(polycykliska aromatiska kolväten), ftalater, flamskyddsmedel, bromerade flamskydds­ medel, fenoler och formaldehyd. Lågt betyg betyder mycket kemikalier. Barnets vikt: Anger barnets lägsta/högsta vikt i kilo som stolen är avsedd att användas för enligt ECE 44­s tandarden. Angivet av tillverkaren. Barnets längd: Anger barnets minsta/högsta längd i centimeter som stolen är avsedd att an­ vändas för enligt nya i­Size­s tandarden. Angivet av tillverkaren. Testad enligt klass: Stolen testas enligt den klass som tillverkaren anger på stolen – ECE­grupperingen alternativt i­Size.

A L L T H E W AY  

47


48  A L L

T H E W AY


TILLBEHÖR | KOMFORT

KLÄDHÄNGARE Rekommenderat pris: 869 kr

AUTOMATISK P-SKIVA (APT) Glöm den vanliga P-skivan! APT:n ställer automatiskt in tiden när du parkerar bilen tack vare att den känner av bilens rörelser. APT:n uppfyller svenska lagar och förordningar som gäller för parkering med P-skiva. Bekräftad av Polisen, Q-Park, Europark m fl. Rekommenderat pris: 499 kr

BURPLÄD VARIOPAD BACK ON TRACK EDITION Tunn hundbädd särskilt lämpad för hundburar i bil. Pläden reflekterar kroppens egna infraröda värme. Detta lindrar muskelspänningar och ökar blodcirkulationen. Tvättbar i maskin 30°. L x B: 1000 x 680 mm Rekommenderat pris: 695 kr

HUNDBURAR I flera olika storlekar. Skanna koden för att komma direkt till tillbehörssidorna på subaru.se

Tillbehör beställer du hos våra verkstäder och återförsäljare. Fler tillbehör hittar du på subaru.se. Med Subarukortet har du alltid 4 månaders räntefri delbetalning när du betalar hos din återförsäljare eller serviceverkstad. Gäller alla köp över 1.500 kr.

A L L T H E W AY  

49


K I K AR E 8 x 21

Nya återförsäljare i vårt nätverk

NYKÖPING Biloteket är ett modernt fullserviceföretag i Nyköping som etablerades 2012. Företaget drivs av Arif Korkut och Peter Hallberg med personal.

KARLSTAD Marieberg bil bygger ny exklusiv Subaruanläggning i Karlstad. Beräknad invigning 2020.

Kompakt och vattentät kikare med 8 gånger förstoring och 21 mm objektiv (131 / 1 000 m).

Beställ Din KIKARE hos

SUBARUSHOP. SE


ALLTID NÄRA ALINGSÅS HANSSONBIL ARVIKA ROY ANDERSSON BILBOLAGET AVESTA BELINS BIL BENGTSFORS ROY ANDERSSON BILBOLAGET BOLLNÄS TUPPZ BIL BOR LUNDSTRÖMS AB BORLÄNGE MATS BILAR BORLÄNGE AUTOTJÄNST BORÅS AUTO 7H BURLÖV HEDIN BIL EKSJÖ EKSJÖ MOTORCENTRUM AROS AUTO ENKÖPING ESKILSTUNA ESKILSTUNA FORDON BILOPALEN FALKENBERG GÄVLE DAHLBOMS BIL GÖTEBORG/KUNGSBACKA AUTO LOUNGE GÖTEBORG/KUNGÄLV ROY ANDERSSON BILBOLAGET GÖTEBORG/MÖLNLYCKE MÖLNLYCKE LACK OCH KAROSS HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/TAGENE GÖTEBORG/V:A FRÖLUNDA HÖGSBO BILSERVICE GÖTEBORG/V:A FRÖLUNDA SUBARU GBG/MÖLNLYCKE BIL HABO RUNES BIL HABO HALLBERGS BILSERVICE HALLSTAVIK CEGERBLADS BIL HALMSTAD GP BIL HELSINGBORG AUTOTEKNIK HELSINGBORG BILFORUM I HELSINGBORG BILPARTNER HELSINGBORG HELSINGBORG TÅGABORGS BILSERVICE HOTING IVARS BIL HOTING IVARS BILSERVICE HUDIKSVALL SELLMANS BIL HYLTEBRUK BILOPALEN HÄSSLEHOLM NEWMANBIL JÖNKÖPING HOLMGRENS BIL KALMAR SMÅLANDS MOTOR HEDIN BIL KARLSKOGA KARLSKRONA BILEXPO KARLSTAD NY ÅTERFÖRSÄLJARE 2020 MARIEBERG BIL KARLSTAD SVEMA BIL KATRINEHOLM MOTORKOMPANIET LAHALL BIL KINNA JAKOBSSON BIL KIRUNA GRAHNS BILAR KISA KLIPPAN BILPARTNER HEDIN BIL BILVARUHUSET KRISTIANSTAD LIDKÖPING HÄRENE BIL LINDERÖD BÖRJESSONS BIL & TRAKTOR LINKÖPING BILBÖRSEN BOSSES BIL & MOTOR LULEÅ LULEÅ ÅKE ERIKSSON BIL LUND HEDIN BIL MALMÖ AUTOKLINIK MALMÖ CONNY FIHNN BILSERVICE MALMÖ HEDIN BIL MARIESTAD BILCENTRUM I MARIESTAD TB BIL NORRKÖPING NYKÖPING NY ÅTERFÖRSÄLJARE BILOTEKET NYKÖPING STENBERGS BIL OSKARSHAMN SMÅLANDS MOTOR PITEÅ BILHALLEN RÄTTVIK BILTJÄNST OLLE GRUVRIS AB RÄTTVIK KENTS BILCENTRUM RÄTTVIKS BILSERVICE RÄTTVIK SJÖBO BILFIRMA THOR NILSSON SKELLEFTEÅ GUSTAFSSONS BIL SKELLEFTEÅ LOGART BIL SKÖVDE SVENSKA MOTOR SOLLEFTEÅ IVARS BIL SOLLEFTEÅ WINTERQVIST BILSERVICE SORSELE KARLSSONS BILSERVICE STOCKHOLM/AKALLA HEDIN BIL STOCKHOLM/BROMMA BROMMA BIL & MOTOR STOCKHOLM/GUSTAVSBERG DANNEVALL SERVICECENTER STOCKHOLM/GUSTAVSBERG TORVALLA BIL VÄRMDÖ STOCKHOLM/HANINGE TORVALLA BIL HANINGE STOCKHOLM/NORSBORG LG BIL OCH MOTOR STOCKHOLM/SEGELTORP FORDONSMÄKLARNA STOCKHOLM/SOLLENTUNA MIN BIL STOCKHOLM/TÄBY RISBERGS BIL STOCKHOLM/UPPLANDS VÄSBY TUREBERGS BILCENTER STORVIK ERIKSONS BIL & TRAKTOR STORÅ HUGO ERIKSSONS BIL SUNDSVALL BIL & MASKINSERVICE SUNDSVALL BILFOCUS SUNNE SUNNE BIL & MASKIN SÄVSJÖ NIFAB SÖDERTÄLJE MUSCLECARS TRANÅS GRAHNS BILAR TRELLEBORG HEDIN BIL UDDEVALLA NORES BILVERKSTAD EFTR UDDEVALLA ROY ANDERSSON BILBOLAGET UMEÅ ALL-BILAR BERGNERS BIL UMEÅ UPPSALA BEOS BILSERVICE AB UPPSALA RA MOTOR VARBERG ÄRLEBO BIL VETLANDA HOLMGRENS BIL VIMMERBY HOLMGRENS BIL VINSLÖV TOMMY NILSSONS BIL VISBY PEDERSÉNS & CO VISBY PG BILSERVICE VISBY VISBIL

l l l l l

l l l l l l

l l l l l l l l l

l l

l l l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l

0322-30 38 00 0570-72 74 00 0226-541 81 0531-719 90 0278-61 34 50 0370-65 01 35 0243-830 40 0243-160 10 033-20 52 50 040-53 48 00 0381-61 18 95 0171-381 20 016-542 38 00 0346-714 470 026-10 04 00 0300-430400 0303-20 86 00 031-88 05 20 031-348 78 50 031-47 35 80 031-88 05 25 036-404 80 036-466 30 0175-234 46 035-18 68 00 042-16 18 47 042-15 67 70 042-38 11 00 042-20 18 00 0671-71 30 00 0671-109 30 0650-57 99 00 0345-186 60 0451-38 40 00 036-34 80 00 0480-42 50 00 0586-364 50 0455-30 97 60 054-17 66 70 0150-132 70 0320-20 70 90 0980-798 80 0494-793 00 0435-44 89 00 044-781 77 00 0510-53 50 49 044-34 02 31 013-13 90 96 0920-877 70 0920-20 31 20 046-23 51 00 040-93 14 50 040-94 29 50 040-671 11 00 0501-710 70 011-31 17 70 0155-28 20 20 0155-764 40 0491-76 82 00 0911-141 35 0248-101 28 0248-127 50 0248-123 22 0416-120 30 0910-137 77 0910-71 16 60 0500-38 17 00 0620-599 50 0620-141 70 0952-121 30 08-505 692 00 08-684 044 50 08-570 278 00 08-707 56 00 08-707 58 00 08-531 759 60 08-88 00 00 08 - 684 044 10 08-54 44 34 40 08-51 00 52 00 0290-377 37 0581-406 20 060-55 44 16 060-56 90 40 0565-135 10 0382-127 45 08-88 00 56 0140-180 95 0410-481 00 0522-370 72 0522-65 32 00 090-327 70 090-70 23 80 018-69 30 30 018-18 28 80 0340-64 56 00 0383-76 30 00 0492-697 00 044-801 00 0498-22 22 20 0498-21 01 20 0498-655 560

VÄNERSBORG HANSSONBIL VÄSTERÅS LANDRINS BIL HÄLLA VÄXJÖ MOTORSPORT ÄLANDSBRO DAHLBOMS BIL ÄLVDALEN BILVERKSTAN 195 ÄNGELHOLM BILPARTNER ÄNGELHOLM MOTORVILLAGE ÖREBRO ASPHOLMENS BIL & DIESELTEKNIK AB MARIEBERG BIL ÖREBRO ÖRNSKÖLDSVIK ULF NYLANDERS BILAR ÖSTERSUND JEMTBIL

l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l

0521-27 87 80 021-18 51 00 0470-451 20 0611-610 90 0251-100 95 0431-821 50 0431-44 55 50 019-22 32 62 019-22 39 49 0660-186 60 063-15 59 00

FÖRSÄLJNING VERKSTAD


B

SVERIGE

PORTO BETALT

Okunskap är farligt, inte vatten

Hjälp oss rädda liv Vi vill minska antalet drunknings-olyckor. Din gåva gör det möjligt. Skänk en gåva

Vi arbetar för att ingen ska drunkna Svenska Livräddningssällskapet är en ideell organisation som har till ändamål att främja allmän simkunnighet, att verka för utbredd kunnighet i livräddning och att propagera för säkerhet vid all verksamhet i anslutning till vatten och isar. Svenska Lifräddningssällskapet bildades 1898, men slogs samman med Simfrämjandet 1973 och bildar det som vi idag benämner som Svenska Livräddningssällskapet. Vi vänder oss till alla, men vi ska i all vår verksamhet ägna särskilt intresse åt barnens säkerhet.

Läs mer på svenskalivraddningssallskapet.se

Profile for Subaru Nordic

Subaru magasin All The Way nr12  

Subaru magasin All The Way nr12