Page 1

M A G A S I N E T F Ö R D IG SO M K Ö R SUBARU #9, M A R S 2018

V I HAR PRO VK ÖRT NY A S UB A RU IM P RE ZA MALLORCA ÄR EN FANTASTISK Ö ATT UPPTÄCKA MED EGEN BIL

SU B ARU FIR AR 6 0 ÅR HÄNG MED PÅ EN TIDSRESA

A L L T OM NY A OUTBACK ÄNNU VASSARE INFÖR MODELLÅRET 2018

Trogna XV-ägare jämför gamla och nya modellen

Så tycker journalisterna om nya Subaru XV

Välkommen till Fjällnäs – äkta fjäll i lyxförpackning


JUST NU! FORESTER

- BREAK X EDITION ELLER...

FORESTER XS AUTOMAT X-BREAK

fr.

291.900:–

Solfilm och unika designdetaljer FAST DEN HADE NÄSTAN KUNNAT HETA VAD SOM HELST Ja. Den hade lika gärna kunnat heta jägar-edition, fiske-edition, hästhoppar-edition eller svamp-plockar-edition till och med. För grejen är ju den att Forester huvudsakliga syfte alltid har varit att ta dig från A till B. Utan krångel. Sen kanske X-Break låter liter tuffare och den ser onekligen lite tuff ut med sina orangea detaljer. En klassisk beprövad Forester, nu med lite mer för lite mindre.

Bränsleförbr bl. körn. 5,7–6,9 l/100 km. CO2-utsläpp: 148–160 g/km. Bilen på bilden är extrautrustad. Erbjudandet gäller t o m 2018-03-31 eller så långt lagret räcker. *Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil.

2  A L L

T H E W AY

3 ÅRS FRI SERVICE*


Sluta dröm. Gör!

4

Vad drömmer du om? Det finns förmodligen lika manga svar på den frågan som läsare av denna tidning. Du som Subaru-ägare har säkert många drömmar som ska förverkligas. Din Subaru är sannolikt det bästa och viktigaste verktyget för att utveckla din livsstil. Nya Subaru XV har tagit vårt varumärke till en ny och högre nivå. Det kan mycket väl vara den som ska spela en avgörande roll när du ska uppfylla dina drömmar. Med vår nya plattform har vi satt ner foten och visar hur framtida bilar från Subaru ska byggas. Säkerheten är bevisad. Så även hållbarheten. Att Subaru dessutom är kul att köra visste du säkert redan. Har du inte provkört nya XV än, så passa på att göra det. Då förstår du vad vi menar.

8

Vi jobbar vidare med att utveckla våra tjänster till dig som Subaru-ägare och vi fortsätter höja nivån på våra produkter. I detta nummer kan du läsa mer om helt nya Impreza – en bil vi lanserar i april. Impreza är måhända ett av Världens starkaste modellnamn och i sin senaste generation har den blivit bättre på alla punkter. Inte minst i det att Euro NCAP utsett den till säkrast i sin klass – en utmärkelse som den även fått såväl i Japan som i USA.

UPPDATERAD SVERIGE-FAVORIT

EN PIGG JUBILAR

41

IMPREZZIVE IMPREZZIONS

På de följande sidorna får du också stifta bekantskap med uppdaterade Outback. Outback är fortfarande vår mest sålda modell och vi är stolta över att modellen har en särställning i Sverige. Detta nummer av ”All The Way” är synnerligen välmatat med kul och intressant läsning. Bland nyheterna i innehållet hittar du en krönika, som vi hoppas ska bli ett stående inslag framöver. Vi presenterar också lite hjärn-jympa i form av ett egendesignat korsord. Med dessa rader vill jag önska dig en stunds avkoppling. Håll tillgodo!

John Hurtig Brand Director SUBARU Nordic AB

INNEHÅLL: 4 8 1 5 2 2 2 5

Ansvarig utgivare: Christer Blomdell. Projektledare: Emilie Sörensson. All The Way är en kundtidning för Subaru-ägare. Tidningen ges ut två gånger per år av: SUBARU Nordic AB, Box 21041, 200 21 Malmö. Subaru reserverar sig för eventuella ändringar, tryckfel, felaktigheter och prisändringar.

OUTBACK ÅRSMODELL 2018 SUBARU 60 ÅR SUBARU XV 2017 VS 2018 JOURNALISTERNA OM NYA SUBARU XV SUBARU FÖRSÄKRING I PRAKTIKEN

26

MED OUTBACK TILL MILJONEN

2 6 SUBARU I VERKLIGHETEN 2 8 ETT RIKTIGT HUNDLIV 3 4 RESEREPORTAGE: FJÄLLEN DE LUXE 4 1 RESEREPORTAGE: NYA SUBARU IMPREZA PÅ MALLORCA

SubaruSverige A L L T H E W AY  

3


SUBARU OUTBACK | ÅRSMODELL 2018

Uppdaterad Sverige-favorit

D

e viktigaste exteriöra förändringarna hittar vi i fronten. Ny stötfångare med mer markerad profil, ny grill i svart samt helt nya strålkastare. I den nya optiken är snäppet mer aggressiv i sin form och huserar dagsljusautomatiken med en C-formad LED-ramp – precis som på Forester och nya Subaru XV. Lamporna för hel- och halvljus är också LED och erbjuder kurvljusfunktion. Alla utföranden har begåvats med nya aluminiumfälgar i svart-silverkombination. Precis som tidigare är det 18 tum som gäller för Summit, medan Active och Ridge har 17-tummare. I hjulen sitter också dedikerade

4  A L L

T H E W AY


Backkameran är nu kompletterad med linjer som visar var du hamnar om du backar med aktuellt rattutslag.

SUBARU OUTBACK GÖR VERKLIGEN SKÄL FÖR EPITETET

Nya Outback har två extra kameror. En framåt, som även visar ifall det skulle komma ett fordon i en skymd korsning och en i höger backspegel som hjälper till vid fickparkeringar.

SVERIGE-KOMBI. FAKTUM ÄR ATT LILLA SVERIGE ÄR DET LAND I EUROPA DÄR DET SÄLJS ALLRA FLEST OUTBACK –

Pekskärmen är på åtta tum och har fullt stöd för Apple CarPlay samt Android Auto

RÄKNAT I ANTAL! BILEN, SOM ÄR STANDARDUTRUSTAD MED VÄRLDENS BÄST FUNGERANDE FÖRARASSISTANSSYSTEM, BLIR ÄNNU VASSARE INFÖR DET NYA MODELLÅRET OCH ÄR UPPDATERAD SÅVÄL INSOM UTVÄNDIGT.

TPMS-ventiler som medger möjlighet att hålla koll – inte bara på däcktrycket som helhet, utan även – på varje hjul för sig via grafik i bilens centerdisplay. Under huven huserar vår beprövade 2,5-liters bensinmotor som nu är uppgraderad till senaste miljöklass (Euro 6c). Växellådan är vår steglösa automatlåda Lineartronic. Nytt för i år är att den fått sju steg. En lägre etta för bättre acceleration och en högre högsta växel för högre komfort och bättre bränsleekonomi. På utsidan noteras också två nya kameror. Den ena av dem sitter i

fronten och kompletterar backkameran som hjälp vid parkering i trånga utrymmen. Kameran visar hela 180 grader, vilket gör att den även är användbar när man kör ut i en dold korsning. Kamera nummer två sitter i höger sidobackspegel och håller koll på trottoarkanter eller föremål som befinner sig i den annars döda vinkeln. Bilderna från dessa kameror projiceras i den stora displayen i bilens infotainmentenhet. Centerkonsolen är också uppdaterad och i den hittas vårt senaste infotainmentsystem. Pekskärmen är på åtta tum och har fullt stöd för Apple CarPlay samt Android Auto. Förutom direkt tillgång till dina favoritappar för poddar och musik, kan du få dina SMS upplästa och

A L L T H E W AY  

5


SUBARU OUTBACK | ÅRSMODELL 2018

Sätt personlig med ett brett urval av svara genom att tala in ditt meddelande. Allt för högsta bekvämlighet och säkerhet. Systemet ger också möjlighet till enklare navigationshjälp via din smarttelefon.

H

För den som vill ha mer avancerad navigation, erbjuds detta i Summit-versionen. Kartorna kommer från TomTom och inkluderar tre års fri uppdatering. Förarassistanssystemet EyeSight har också fått en sjunde funktion – Lane Keep Assist, vilket innebär att bilen själv styr tillbaka i körfältet om föraren oavsiktligt skulle korsa en väglinje. Nytt är också att du numera kan programmera bilen att låsa dörrarna automatiskt. Funktionen aktiveras när bilen kommit upp i 20 km/h och medför att ingen kan rycka upp dörrarna utifrån när man till exempel stannar vid ett rödljus. Två nya metallicfärger stod på paletten – Dark Blue och Crimson Red – när nya Outback nådde bilhallarna i månadsskiftet februari mars.

I

J

L K

H) AUTOMATISKT INFÄLLBARA BACKSPEGLAR 1.469:– Nya Outback har fått e kaxigare front med ny grill och mer aggressiva strålkastare. Nytt är också att den har Bi-LED med kurvljusfunktion och att det automatiska dagsljuset nu fått vår märkestypiska C-design.

6  A L L

T H E W AY

I)

SUBARU TRANSPORTBOX 6.244:–

J)

TEXTILMATTSATS, STANDARD 477:– TEXTILMATTSATS, PREMIUM 875:–

K

FRÄMRE NEDRE SKYDD 2.294:–

L)

UNDERREDSKYDD MOTOR ALUMINIUM INKL MONT. SATS 3.400:–


TILLBEHÖR | OUTBACK ÅRSMODELL 2018

prägel på nya Outback tillbehör A) CYKELHÅLLARE, BASIC 1.188:– B) TAKRÄCKE 2.750:– C) KAJAKHÅLLARE 2.375:– D) SKIDHÅLLARE, MAX 4 PAR (ELLER 2 SNOWBOARDS) 1.257:– SKIDHÅLLARE, MAX 6 PAR (ELLER 4 SNOWBOARDS) 1.339:– E) BAGAGERUMSMATTA, LÅG KANT 700:– F) FAST DRAGKROK 5.875:– AVTAGBAR DRAGKROK 7.713:– G) INLASTNINGSSKYDD, PLAST 1.019:–

A

C D B

F E

P

O

M

M) SKÄRMBREDDARSATS 3.188:– N) STÄNKSKYDDSATS FRAM 600:– O) TRÖSKELSKYDD 4.250:– P) STÄNKSKYDDSATS BAK 600:–

Vi visar rekommenderade priser. Eventuell monteringskostnad tillkommer.

G

N

Köp Subaru originaltillbehör och dela upp betalningen på 4 månader*. Återförsäljare och serviceverkstäder hittar du på subaru.se *Du har alltid 4 månaders räntefri delbetalning när du betalar med Subarukortet hos din återförsäljare eller serviceverkstad. Gäller alla köp över 1.500 kr. Har du inget Subarukort kan du ansöka om ett på subarukortet.se

A L L T H E W AY  

7


TILLBEHÖR | SUBARU XV

En pigg jubilar I ÅR FIRAR SUBARU 60 ÅR SOM BILTILLVERKARE. DET VAR 1958 SOM SUBARU 360 SÅG DAGENS LJUS. MYCKET VATTEN HAR RUNNIT UNDER BROARNA SEDAN DESS. HÄNG MED PÅ EN TIDSRESA.

1958 – SUBARU 360

1996 – OUTBACK

1997 – FORESTER 8  A L L

T H E W AY

1976 – REX

1992 – IMPREZA

2007 – TRIBECA

1965 – SUBARU 1000

1991 – SUBARU SVX

2012 – SUBARU XV


KAVALKAD | SUBARU 60 ÅR

Subaru 360 Subaru 360 introducerades på den japanska marknaden 3 mars 1958. Med en förbrukning på 4,2 l/100 km var den en miljöbil långt innan begreppet uppfanns. Subaru 360 var den första i en lång rad succéer från Subaru-divisionen hos Fuji Heavy Industries. Bilen var ursprungligen tänkt för den japanska marknaden, men såldes under några år med stor framgång även i USA. Motorn var en fläktkyld 2-taktsmotor på 356 cc som levererade 12 kW (16 hk). Karossen var en monocoque-konstruktion med glasfibertak – en för sin tid mycket avancerad konstruktion. Modellen blev snabbt mycket populär på hemmamarknaden och kan sägas vara en japansk motsvarighet till Folka-bubblan. Subaru 360 fanns även som cabriolet (känd från Pokemon-filmerna) och i två sportversioner med dubbla förgasare och 27 kW (36 hk). Subaru 360 tillverkades fram till 1971 och ersattes av långlivade Rex.

1972 – LEONE

1977 – 1800 PICKUP

1989 – LEGACY

1985 – SUBARU XT

2012 – SUBARU BRZ

SUBARU 360 LÄNGD: 299 cm. BREDD: 130 cm. HÖJD: 138 cm. HJULBAS: 180 cm. TJÄNSTEVIKT: 408 kg

1983 – COLUMBUS

1984 – TRENDY

2016 – LEVORG A L L T H E W AY  

9


FULLT SORTIMENT AV PREMIUM SUV-DÄCK

FÖR DE MEST KRÄVANDE.

TA K R Ä ST R Ö F IAL C E P S

AS KY DD

AS KY DD

K A FÖ

V

NY HE HA KK T

ST Y R

U RS

NY HE HA KK T

LIT

-D

-S

ÄC

K-

R O D I S K DÄC

MAXIMAL SLITSTYRKA. För livets alla äventyr, helt nytt sortiment av Nokian Hakka® premium SUV-däck med den unika tekniken med förstärkta däcksidor.

10  A L L

T H E W AY


KAVALKAD | SUBARU 60 ÅR

Subaru 1000

Leone

Subaru 1000 var den första modell som 1965 lanserades med Boxermotor – något som sedan dess varit ett signum för varumärket.

Subaru Leone introducerades 1972 och var den första serieproducerade, 4-hjulsdrivna personbilen. För första gången någonsin kunde vanliga människor köpa en 4-hjulsdriven bil som var både praktisk och komfortabel.

1800 pickup Subaru Pickup blev nästa storsäljare. Mycket tack vare den permanenta 4-hjulsdriften, men ännu mer för den höga driftstillförlitligheten. Genom åren var pickupen det självklara valet för många småföretagare inom hantverk och lantbruk, men även för surfare. Det öppna flaket var perfekt för ett par surfbrädor, tält, sovsäckar och annan utrustning. Subaru Pickup lanserades 1977 och producerades under drygt 13 år.

Columbus Nästa modell som begåvades med den symmetriska 4-hjulsdriften var den lilla bussen Columbus, som introducerades 1983. Columbus, eller Domingo som den heter på vissa marknader, såldes ända fram till 1998 och byggdes i nästan 180 000 exemplar.

Trendy År 1984 introducerades Subaru Trendy. Den smidiga krabaten blev en omedelbar succé som under sin 8-åriga livstid fick nästan 250 000 entusiastiska ägare.

A L L T H E W AY  

11


KAVALKAD | SUBARU 60 ÅR

Subaru XT Subarus första fyrhjulsdrivna sportcoupé hette kort och gott XT (Alcyone i USA). Den turboladdade nöjesmaskinen såldes i drygt 100.000 exemplar mellan åren 1985 och 1991.

Värm bilen från telefonen! Ställ in avresetiden med mobilen, så är bilen varm och skön när du ska åka. Med appen skapar du enkelt veckoscheman för när bilen ska vara startklar och systemet beräknar själv hur mycket tid som krävs för att bilen ska vara lagom varm när det är dags att åka. Du kan även använda appen som fjärr­ kontroll och starta värmaren direkt. Appen kommunicerar via Bluetooth och har en räckvidd upp till 20 meter från bilen beroende på omgivningen.

Tre års garanti Du får tre års garanti på system och installation när du väljer Calix vid köp av din nya Subaru.

Ett varmt mottagande www.calix.se 12   ALL THE

W AY

Marknadsförs av KG Knutsson AB


Legacy 1989 togs nästa stora steg då Subaru Legacy presenterades. För första gången fick Subaru en motor på över två liter, vilket på den tiden var radikalt bland japanska biltillverkare. Det var också med Legacy som Subaru började växa på allvar – inte minst i Sverige. Åtskilliga jägare, hästägare, skidåkare och båtägare insåg fördelarna med fyrhjulsdrift. Inte minst för de fina dragegenskaperna.

Subaru SVX SVX, som lanserades 1991, var främst avsedd för den amerikanska marknaden, men ett fåtal av de nästan 20.000 bilar som byggdes mellan 1991 och 1996 har hittat till Sverige och är idag hett eftertraktade samlarobjekt.

Impreza År 1992 var det dags för Impreza att göra debut. Redan då med en potent turboladdad Boxermotor och naturligtvis den symmetriska 4-hjulsdriften. Med modellen Impreza fick Subaru sina första stora framgångar inom rallysporten.

A L L T H E W AY  

13


KAVALKAD | SUBARU 60 ÅR

Outback År 1996 växte modellprogrammet ytterligare i och med att Outback introducerades. Outback var Världens första cross-over när den introducerades på marknaden. Kombinationen av hög markfrigång och låg tyngdpunkt gav en bil som var stabil på vägen samtidigt som den var kapabel att klara även tuff terrängkörning. Det unika konceptet blev kopierat av andra, men Subaru Outback håller fortfarande ställningarna som marknadsledare i sitt segment.

Forester I slutet av 90-talet duggade nyheterna tätt och 1997 var det dags för Forester att se dagens ljus. Forester blev en tvättäkta fullträff och lockade nya köpare till Subaru. Äntligen fanns en suv i lagom format med vettig ekonomi och hundraprocentig kvalitet.

Tribeca

Subaru XV

Subarus första ”full-size” suv lanserades 2007 och heter Tribeca. Modellen fick sitt namn från ett av New Yorks kulturella centrum – Triangle Below Canal Street. Tribeca tillverkas fortfarande i Subarus amerikanska fabrik i Lafayette och har hittills sålt i drygt 100.000 exemplar.

Subaru XV hade Världspremiär på bilsalongen i Frankfurt hösten 2011 och lanserades i mars 2012. XV var Subarus första suv i Csegmentet. Målet var att locka nya och yngre kunder till varumärket. Modellen blev mycket populär och det som ägarna uppskattade allra mest var den fräcka designen.

Subaru BRZ

Levorg

Sportcoupén BRZ som lanserades 2012, utvecklades tillsammans med Toyota. Subaru stod för tekniken och produktionen, medan Toyota ansvarade för design. BRZ är en hyllning till den klassiska sportbilen. Låg tyngdpunkt, kul att köra i alla hastigheter och fantastisk väghållning till ett överkomligt pris.

Med Levorg satte Subaru ned foten 2016 och visade vad som menas med en sportkombi. Rymlig och praktisk för vardagsbruk med chassi hämtat från WRX STI och en varvvillig turbomotor för klassunika prestanda. Levorg blev Årets Långtestbil i Vi Bilägare och hyllades för sin multifunktionalitet, överlägsenhet som vinterbil och körglädje.

14  A L L

T H E W AY


SUBARU XV | 2017 VS 2018

Optimal bil för ett aktivt liv FÖR ROLAND OCH KATRIN PARMFELT ÄR SUBARU XV DEN OPTIMALA BILEN FÖR ETT AKTIVT LIV. TILL SKILLNAD FRÅN MÅNGA ANDRA PENSIONÄRER SOM DRAR NER ORDENTLIGT PÅ BILÅKANDET NÄR YRKESLIVET ÄR TILL ÄNDA HAR ROLAND OCH KATRIN BESTÄMT SIG FÖR ATT FORTSÄTTA MED TVÅ SPRILLANS NYA SUBARU XV. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD   FOTO: JEZZICA SUNMO

A L L T H E W AY  

15


SUBARU XV | 2017 VS 2018

R

oland jobbar fortfarande extra på ett åkeri i närheten och måste kunna ta sig till och från arbetet. Han börjar tidigt och åker hemifrån långt innan snöröjningen kommer igång fram på morgonkvisten. Dessutom hämtar Katrin barnbarnen flera gånger i veckan och skjutsar dem mellan olika fritidsaktiviteter då båda föräldrarna arbetar inom sjukvården. Det skulle helt enkelt inte fungera utan två bilar menar Roland och Katrin som för andra gången i rad bestämde sig för att köpa Subaru XV. För storlekens skull.

16  A L L

T H E W AY

– Subaru XV är en otroligt rolig bil med bra köregenskaper som tar sig fram oavsett underlag, tolv månader om året. Det är rätt viktiga aspekter när man åker omkring med barn i bilen. Dessutom är bilen snygg, med storbilsegenskaper i småbilsförpackning. Till skillnad mot förra generationen XV är nya modellen betydligt mer landsvägsanpassad med samma fina köregenskaper offroad. Motorn är tystare, kupén mer isolerad och stolarna helt magiska. Det märks att bilen är byggd på en ny bottenplatta med en helt annan körkomfort. Den nya fjädringen med

krängningshämmare både bak och fram tar upp stötar effektivt vilket ger en mjuk balanserad körning oavsett underlag. – Bilen ligger fint på vägen, också i högre hastigheter, både på grus och asfalt, berättar Roland som nästan dagligen tar en runda med bilen, mest för att den är så rolig att köra. Teknik som förenklar körningen Framförallt uppskattar Roland den uppvärmda ratten ”det är helt ljuvligt under kalla vinterdagar”, kurvljuset som följer med i kurvorna när man svänger och


Har du haft mardrömmar Har du haft mardrömmar om isskrapan igen? om isskrapan igen?

Medett ettelektriskt elektriskt bilvärmesystem bilvärmesystem från Med frånDEFA DEFA behöver du du aldrig aldrig frukta behöver frukta isskrapan! isskrapan! Sättdig digi en i envarm varmbil bilmed med frostfria frostfria rutor rutor varje Sätt varje morgon! morgon! BilvärmesystemetDEFA DEFAWarmUp WarmUp förvärmer förvärmer motorn Bilvärmesystemet motornoch ochkupén kupén ochser sertilltillatt attditt dittbatteri batterialltid alltid är är fulladdat. fulladdat. Du och Du styr styrbilvärmen bilvärmen direkt från din mobil. Enklare kan det inte bli! direkt från din mobil. Enklare kan det inte bli!

Med DEFA WarmUp får du:

Med DEFA WarmUp får du: Varm bil och frostfria rutor varje morgon Varm bil och frostfria rutor varje morgon Alltid fulladdat batteri och säker start Alltid fulladdat batteri och säker start Upp till 24 % lägre bränsleförbrukning Upp till 24 % lägre bränsleförbrukning Enkel styrning via app Enkel styrning via app Upp till 71 % lägre hälsoskadliga utsläpp Upp till 71 % lägre hälsoskadliga utsläpp Beställ DEFA WarmUp hos din närmaste Subaru-handlare eller läs merWarmUp på www.defa.com. Beställ DEFA hos din närmaste Subaru-handlare

eller läs mer på www.defa.com.

A L L T H E W AY  

17


SUBARU XV | 2017 VS 2018

Vi trodde aldrig att det skulle vara så stor skillnad mellan gamla och nya Subaru XV men har insett att det är en helt ny bil. I mästarklass.

För Roland och Katrin Parmfelt är Subaru XV den optimala bilen för ett aktivt liv.

säkerhets- och förarassistanssystemet EyeSight som förenklar körningen avsevärt. – Det är oerhört stimulerande att köpa en ny bil som hjälper mig att bli en bättre förare. EyeSight känner exempelvis igen bromsljus från framförvarande bilar och bromsar automatiskt innan jag ens hinner reagera. Dessutom är bilen utrustad med döda vinkel varning, innerbackspegel som bländar av automatiskt, filbytesassistans och ett system som sätter igång

18  A L L

T H E W AY


varningsblinkers om man panikbromsar. Lite som att åka rymdraket på landsvägen, säger Roland och skrattar. Rejäl motor för att klara omkörningar – Jag tycker att helhetsupplevelsen är utmärkt. Jag var positiv redan till den gamla modellen, men tycker att nya Subaru XV känns aningen bättre, både när det gäller komfort och köregenskaper. Dessutom är

nya modellen bensindriven, vilket känns bra när dieseln ständigt ifrågasätts. Just den här gången blev det Subaru XV med den stora motorn, en bensindriven 4 cylindrig Boxermotor på 156 hk. – Vi valde den stora motorn, mest för att ha kraft under motorhuven när man kör om eller drar ett tungt släp. Vi har visserligen bara dragkrok på min bil, men valde ändå samma motor i båda bilarna, säger Roland,

som tycker att teknikutvecklingen är underbar. Så mycket mer teknik i nya modellen och ändå är den billigare än föregångaren. Även om varken Roland eller Katrin åker särskilt mycket offroad är det skönt att ha en bil med fyrhjulsdrift. Inte minst under vintern då plogvallar och djupsnö kan ställa till det ute på vägarna. Dessutom älskar Roland och Katrin att plocka svamp och tillbringar

A L L T H E W AY  

19


SUBARU XV | 2017 VS 2018

mycket tid i skogen under hösten. Både i Stockholmstrakten och längre ner i Småland. – Fördelen med permanent fyrhjulsdrift är att framkomligheten alltid har en hög prioritet. Den som åker Subaru vet att man kommer fram oavsett hur blött, lerigt eller moddigt det är på vägbanan. Nya XV är också utrustad med X-Mode vilket innebär att bilen justerar växel- och gaseffekten automatiskt samtidigt som HDC-systemet (Hill Decent Control) aktiveras. I princip är det omöjligt att köra fast så länge man håller sig på vägen. – Ska jag vara riktigt ärlig så är det så mycket teknik att bekanta sig med att jag till

och med tagit in instruktionsboken i huset. Då kan jag sitta och läsa på kvällskvisten och lära mig hur alla system fungerar, säger Roland muntert. Är nya XV lika bra som föregångaren? – Ibland tycker jag att det är svårt att ta till sig all teknik. Fördelen med Subaru XV är att man kan åka bekvämt och låta den moderna tekniken sköta sig själv. I grund och botten handlar tekniken om att underlätta körningen för mig som förare. En uppgift som Subaru löst med glans, säger Katrin Parmfelt.

ROLAND OCH KATRIN PARMFELT BOR: Radhus i Vega, mitt mellan Västerhaninge och Farsta söder om Stockholm. GÖR: Båda är pensionärer. Roland arbetar fortfarande extra som lastbilschaufför. Katrin är tidigare tandsköterska. FAMILJ: Tre barn, sju barnbarn. KÖR: Två Subaru XV 2.0i av 2018 års modell. Katrin har en Ice Silver Metallic och Roland en Cool Grey Khaki. INTRESSEN: Husbilen och natur. Tillbringar mycket tid tillsammans med barnbarnen. Roland bygger dessutom radiostyrda lastbilar och helikoptrar med fjärrljus, blinkers och lampor. VILKEN BIL BLIR DET DÅ PÅ GEMENSAMMA RESOR? – Min såklart, säger Roland självsäkert. Den har snyggast färg. Dessutom åker vi husbil när det handlar om riktigt långa resor. Den friheten är obeskrivbar.

20  A L L

T H E W AY


SUBARU XV | BEHIND THE SCENES

Det tar lång tid att göra 30 sekunder Reklamfilmen för Nya Subaru XV är 30 sekunder och består av hela 24 klipp, alltså är varje klipp inte mer än ca 1 sekund långt. Men för att få fram den bästa effekten behövde vi 7 olika miljöer och totalt åkte vi närmare 70 mil på fyra dagar för att kunna filma på alla platser. Vi använde oss av 14 statister, en kajak,en båt, ett hästsläpp och fotbollslaget Skanör-Falsterbo IF, tjejer 6-8 år. Stort tack för er medverkan! Återupplev filmen här!

Reklamfilm

Behind the scenes

A L L T H E W AY  

21


NYA SUBARU XV | VAD SKRIVER JOURNALISTERNA?

S

ubaru väljer att jobba med sin steglösa automatlåda Lineartronic, som är en trevlig bekantskap. Det är väl inget att dra med vid rödljusen

kanske, men den uppför sig mycket civiliserat och smart. Till den europeiska marknaden har man programmerat in ”växellägen” så att det ska kännas som om den växlar. Riktigt varför européer efterfrågar detta förstår jag inte, men jag kan intyga att det känns väldigt naturligt och övertygande med de fejkade växellägena. Det styva chassit får ge sig tillkänna i en slalombana samt i älgundanmanövern, där vi håller 80 km/h utan problem. Vi kör också runt på en terrängbana med snorhal lera, som XV:n klarar galant trots vanliga landsvägsdäck. Henrik Fitinghoff, Allt om Gården

Sammanfattningsvis är nya Subaru XV en mycket trevlig bil med bra terrängegenskaper. Det var inga problem att ta sig fram på de smala och leriga skogsstigarna. På landsvägen ligger den stabilt. Växellådan är steglös men vid kraftig acceleration har man adderat tydliga steg för att göra körupplevelsen mer sportig. XV är utrustad med flera olika assistans- och säkerhetssystem. Subaru-bilar är bland de säkraste i världen. XV är krocktestad i Japan och fick högsta betyg i japanska NCAP. Alexandra Stenvall, Tjänstebilen

Subaru har lärt sig läxan och förbättrat XV på väldigt många punkter. Subaru har också nya säkerhetssystemet EyeSight som ger en väldigt praktisk och bra nivå på aktiv och passiv säkerhet. XV erbjuder också bra komfort, fina köregenskaper på dåliga vägar och är på många sätt en bil som passar bra i Sverige. XV är heller inte lika stor som Forester och Outback men har ändå bra utrymmen i baksäte och bagage. Jan-Erik Berggren, Expressen

22  A L L

T H E W AY


38

Motor

LÖRDAG 14 OKTOB ER 2017

Provkörning.

LÖRDAG 14 OKTOB ER 2017

Bredare och tysta småsuv övertyga re r

Nya Subaru XV har blivit längre, bredare, tystare och fått bättre innerutrymmen. Det är en fyrhjulsdriven bil som övertygar.

Jacques Wallner

jacques.wallner@dn.se

nu än småsuvar. Många av dessa har suvutseende utan att för den skull ens kunna erbjud a fyrhjulsdrift. Med XV är det tvärto m. XV kan bara fås med en ständi gt inkopplad fyrhjulsdrift. Enligt Subaru talar allt för att fler vill ha fyrhjulsdrift och visar på att utveck lingen av nya bilar i Europa som säljs med fyrhjulsdrift ökat från 9 procen t 2008 till 15 procent 2016.

Subaru väntar sig toppbetyg för XV i krock- och säkerhetstester. Bilen håller koll runt om. Viktigast är autobromssysteme t, vilket arbetar med stereokamer or, som täcker 35 grader och ser 120 meter framåt . Dessutom finns smart farthållare som håller avstån d, filassistent som larmar om man glider i väg, helljusautomatik (som också följer med i kurvorna) med mera.

39

Motor Fakta. Subaru XV

finns en 1,6-lite rs bensinmotor också att välja på) och den steglösa växellådan som faktisk t fått sju artificiella växlingssteg för att göra förarna gladare.

En tur på kurvig ○○När DN Motor a vägar visar att för fem år sedan arbetet med att körde föregångaren förbättra styrnin vid den första g (snabbare styrre provkörningen för spons) och chassi svenska journa(förstärkt) blivit lister fick bilen kritik En tur längs en framgångsrikt. Biinte alltför avanför att den var len hjälper till med cerad terrängbana dåligt ljudisolerad, att ta sig runt visar att Subaru stötig och hade böjarna genom Jag gillar den nya XV erbjuder all trist interiör. Lägg att lägga på broms interiören. Den den framkomligdärtill att kunderpå de båda inre hjulen ser mer påkostad hetskompetens na sedan klagade som man kan beut. Handbroms. på värmesystem et höva i svensk spak har ersatts med Tvålitersmaskinen i bilen. Allt är nu trafik. I normala är åtgärdat. en liten knapp fall är för anlägg låter klen och ansträ pigg men kraftfördelningen Nya XV har blivit ning på elektronisk ngd vid full60 procent fram 1,5 centimeter väg. gasaccelerati En åtta tum stor och 40 procent längre, 2 centim on. Det är mer en pekskärm visar det bak. Men den kan eter bredare och svag ljudupplevelse än nya infotainmen variera och som fått 3 centimeter en tsystemets möjlig upplevd besvimest förändrad bli längre axelavstånd - kelse körmässigt. heter. Självklart 30–70. När det blir vilket ger bättre går det att koppla innerutrymmen riktigt svårt kan i man koppla ihop smarta mobile För alla som drar bilen. En medellång in X-mode som ytterli släp har nya XV r med bilen. man kan utan glädjande nog fått Vi kör med tvålite gare förbättrar problem sitta i baksät några hundra kiframkomligheten. rsmotorn (det et bakom en los ökad dragvikt Då bjuds medlika lång förare till 1○400 kilo. och motlutsassis . Ändå Subaru XV finns utrymmet väl tilltage är bagage- tenter samt anpas med tre utrustsad gasrespons, t (kan ökas växlin ningsnivåer. Det genom att fälla gspunkter, antisp är välutrustat även baksätets ryggst innssystem När det blir öd med mera. i den lägsta nivån. 60/40) för en bil riktigt Den låsbara mittdi Även om i den här mindr ffe- svårt e rentialen arbeta storleksklassen kan man koppla blivit 8○000 kronor dyrare än bilen r helt automatiskt som bilindustrin föregångaren så är Subaru efter behov. Det kallar C-suvar. går också i en bild- in X-mode som Norden säkra ytterli- på sin sak att det här komm skärm att få se Ingenting är hetare hjulställning och gare förb er att bli i bilvärlden kraftfö ättrar fram- den populäraste av märke rdelning. ts modeller. I Sverige räknar komligheten man med att sälja 2○500 XV nästa år. Nya Subaru XV är

I

2.0

Miljö

Bagagevolym: 385–1  240 liter. Tjänstevikt: 1 518 kilo. Maximal dragvikt: 1 400 kilo.

Koldioxidutsläpp: 159 gram/ km. Bensinförbrukning: 7 liter/100 km. Miljöförmåner: Nej.

I Sverige erbjuds inga dieselmotorer i Subaru XV.

Totalbetyg= 27 av

Minus:

endast bensinmotor er erbjuds.

Energideklaration

Prestanda

ny

teknisk plattform som

ger bättre komfo rt och stabilitet.

Koldioxidutsläpp per kilometer (g)

J BIL-festival!

ngenting är hetare i bilvärlden nu än små-suvar. Många av dessa har 6-1 5 OK TOBE R I HE

A++. Under 50 A++ A+. 51–75 A+ A. 76–95 A B. 96–120 B C. 121–150 C D. 151–175 D

Mått/vikt

Längd/bredd/höjd/ markfrigång: 446, 180, 161, 22 centimeter.

Autobromssystem et sattes på prov på en provbana i Uppland.

Foto: Jacques Wallner

LL

ER

D

E. 176–200 E F. Över 200 F

PÅ A

LL

AA

NL

LA STOCKHOLM

ÄG

suv-utseende utan att för den skull ens erbjuda fyrhjulsdrift. Nu är detkunna festival hos J BIL och vi har rikt erbjudanden på igt starka våra mest populära modeller. Kom in och se dem i någon av våra fyra anläggningar och gör en riktig bra affä r. VÄLKOMMEN!

35

Plus:

Motor: fyra cylindr ar, boxerformation, två liter, 156 hk vid 6 000 varv/m in, 196 Nm vid 4 000 varv/m in. Drivning: fyrhjul sdrift. Växellåda: steglö s automat med sju växlingssteg.

Acceleration 0–100 km/tim: 10,4 sekunder. Toppfart: 197 km/tim . byggd på en helt

4 3 3 5 4 4 4

rymlig säker terrängkompetent

Teknik

Stopp-startsystem håller ned bensinförbrukning i stadstrafik.

Betyg del för del

Ekonomi Miljöegenskaper Utseende/image Säkerhet Komfort Utrymme/last Köregenskaper

Ekonomi

Pris: 289 900 kronor . Årlig fordonsskatt : 1 328 kronor. Servicekostnad 3 år/6 000 mil: fri service. Driftskostnad 2 0 00 mil/år: 19 278 kronor. Garantier: nybil 3 år/10 000 mil, rost 12 år, vagnsk ada 3 år, assistans 3 år.

GN

IN

GA

R

rabatt upp till

Med XV är det tvärtom. XV kan bara fås med en ständigt inkopplad42.000

3

kronor

ntaförbättraårs fyrhjulsdrift. En tur på kurviga vägar visar att arbetet medrä att

1,95%

fri

SE ALL A

styrning (snabbare styrrespons) och chassi (förstärkt) blivit framgångsrikt.ERBJUDANDEN på nya och beg. bilar 2

service1

PÅ JBIL .SE

Bilen hjälper till med att ta sig runt böjarna genom att lägga på broms på VÅRA VAR UMÄRK EN (Värde 6.500 kr-15.

Auktoriserad försälj

ning och servic

e

de båda inre hjulen.

000 kr)

EXTRA HELGÖP PET!

VÄSBY | VÄLLIN GBY TÄBY | HANING E

VÄSBY | VÄLLIN TÄBY

GBY

VÄSBY | VÄLLIN GBY TÄBY | HANING E

LÖR-SÖN 14-15 OKT 11.00-17.00!

TÄBY

Jacques Wallner, Dagens Nyheter

PR Å

P

YA B I L

ÖPPET TIDER

Mån-fre 9–18 Lör-sön 11–17

E

PR

A

I NT

G IS

R

I

N

A

•A4

I NT

Erbjudandena gäller utvalda bilar i lager servicetillfällena under perioden 2017-10(för Peugeot gäller 06 till 2017-10-15 max 4500mil) hos och kan ej kombine J BIL. 2Räntan på ras med andra rabatter 1,95% är rörlig och och avtal. Reserva knuten till Stibor90 tion för ev. ändringa dgr. AR A r, avvikelser och SG AR

SERVIC

HANINGE Vendelsöv. 49 08-745 97 00

TÄBY Flyghamnsv. 3 08-446 33 77

VÄLLINGBY Jämtlandsg. 131 08-120 300

feltryck. 1Gäller vid

köp av ny personb il och vid de tre första

VÄSBY Truckv. 8

50 08-546 302 00 JBIL.SE — Alltid minst 500 bilar i lager!

Trafik & moTor | 17 a torsdag Örnsköldsviks Allehand

16 | Trafik & moTor

19 oktober 2017

a torsdag Örnsköldsviks Allehand

19 oktober 2017

•A4

Krön iKa

p Subaru XV Pris: Från 244 900 kronor (1,6 i Base). Testbilen (2,0i Summit) kostar 329 900 kronor. Motor: 4-cyl bensin 2 lit. Effekt 156 hk. Vridmoment 196 Nm från 4000 v/min (testbilen). 4-cyl bensin 1,6 lit. Effekt 114 hk. Vridmoment 150 Nm från 3 600 v/min. Drivning: 4-hjulsdrivning. Automatisk växellåda Lineartronic med 7 steg. Prestanda: Acceleration 0–100 km/tim 10,4 sek (2 lit). Toppfart 197 km/tim. Bränsleförbrukning: 6,9 lit/100 km vid blandad körning (fabrikens uppgift). Mått: Längd 446, bredd 180 och höjd 161 centimeter. Vikt: 1518 kg (tjänstevikt). Får dra 1400 kg med B-kort. Miljö: 155 gram CO2/km (2 lit). Garantier: Ny bil 3 år/10000 mil. 3 år vagnskada. 12 år rost. 3 år vägassistans. Konkurrenter: Nissan Qashqai, Ford Kuga, Renault Kadjar.

g. Det innebär 22 centimeter i markfrigån Nya Subaru XV har terräng. framkomlighet i tuff bra runtom sikt och inkomster de och genererar inga Elbilarna är rejält skattedopa ” möjligheter att överleva”, dieselbilen åt statskassan. ”Ge FOTO: Ola Thelberg tycker Ola Thelberg.

Dieselbilarna har en framtid

levererar ingen hästspark.

På insidan är det som att stiga in i ett nyrenoverat kök, allt är tidsenligt och bättre än tidigare på alla sätt och vis.

Materialen är skönare och av högre kvalitet. Alla tre displayer som syns till i förarmiljön är nu lika synkroniserade med varandra som dansarna i en balett.

andelen 49,4 procent. len? Varför minskar dieselande ägare handlar det om tjänstebils Enligt Bil Sweden eller elbil. har bytt till en fullhybrid som kört diesel och rdet för en elekär det låga förmånsvä Huvudanledningen trifierad tjänstebil.

miljaren dålig affär. De förlorar rdeav förmånsvä sen, subventionerna der på skattebonu uteblivna skattede första åren och na, skattefriheten diesel. tankar bensin och katt intäkter när allt färre på att införa en kilometers Därför smids det planer r för att ta tilläven för personbila miljarder baka alla förlorade på ”elbilsponsringen”. också Fler elbilar betyder När ing. elförbrukn ökad räcker till, vattenkraften inte då ladda vilken energi ska vi med? Kolkraft eller mobiltelefo- elbilarna från Tyskland? mot Apple och Androida i kupén rysk gasel helt klart påverkats ell i XV. Subaru har och jag tycker att designen Varför denna krångliga nas framtid ner att bli stötig. vi i kurvorna, men utan debatten om dieselbilar blivit mer sober. väg och varför ska älgtestet med av boxerdieslar har återDags för det klassiska därför landar inga bilister och bilar vanliga Bra aven XV övrar. har nya att utsläppskr två kraftiga undanman asiatiska bilmärken Europa. I takt med igen drabbas av nya de riktigt bra i rerna att helt Bland poängsiffran nåav klarar drygt 70 km/h, ökar kommer dieselmoto tilldelats den högsta eten plågor på grund Jag laddar på lite med hybridteknik strax över 80 km/h. av den japanska motsvarigh ys- orimliga miljömål? fasas ut och ersättas första elbil gonsin säkerhetss extra, når 85 km/tim. med start 2020. Subarus till Euro NCAP. Subarus retursladd, rikDet kan – Inte en tendens till ”Eyesight” är standard. kommer året efter. som suv. Med tem och fotgängare i en tigt imponerande! Subaru klassar in den skilja på bilar, cyklar r 22 centimeter, samSystemet identifiera Så långt bra. en markfrigång på det olyckssituation. ockinnebär XC60, inkluderar det ma som nya Volvo också bromsljus och ning ner slutbetyget. riktigt tuffa vägar. farthållare, linjeavkän Nu till det som drar att XV tar sig fram på att det ändå så adaptiv Subarus klassiska Under huven sitter slut måste jag erkänna och vingelvarning. med i många Till bra uppsikt bakbeskrivs som boxermotor som hängt lite suv-känsla med En typisk XV-ägare den inte ens är insteg i kupén. och äventyrlig. Om år. Utan turbo klarar ratten och ett högt ”multifunktionell” tio sekunder. om vuxit med tre rätt återstår att se. 0–100 km/tim på under Axelavståndet har plats åt Subaru träffar totalt fel kombinaoch det ger lite mer Det känns som en Text & foto väghållningen. centimeter ssagerarna. Bagagevolymsuveräna den med tion baksätespa Ola Thelberg ola.thelberg@mittmedia.se a som gamla bilbyte hos exemOch att övertyga om en är nästan densamm 0611-55 48 26 BMW X1-ägare, pelvis Audi Q3 och ola.thelberg@mittmedia.se ter, lär bli en modellen. har fått ett nytt informabåda tänkta konkurren Interiören spegla m. Skärmen går att övermäktig uppgift. är inte aktu- tionssyste Någon vridstark diesel

För staten är det förstås

äventyrlige en d a ck lo a sk V X a y N ” Fyrhjulsdrivningen

Subaru XV har 22 centimter

i markfrigång. Det är

några millimeter mer

än exempelvis nya Volvo

tanke om att den

XC60.

inte är helt färdigman

Hellre vänta. Så gjorde några år sedan då Subaru diesel- utvecklad. med diselmotorn för hetast. Med nya XV lämnar dieselhajpen var som ivningen bensinEtt annat dna är fyrhjulsdr1972. Un- Till slut redan som Subaru lanserade spåret. Nu är det bara kon- måste jag år var det en enkel ny många der n. En helt 50 fram och erkänna struktion med drivning motorer under huve . bakhjulen på ändå lika mycket rad med en att det importören tro I dag är den komplette ska krafman fördelar som om är lite suvbil hydraulisk koppling är det 60 procent har iften ten. I normalkörning uppg och känsla med den starten I . drivning på framhjulen i Sverige. Men 50–50 och i halt bra uppsikt tuffa motlut är det efter en dags iväglag . mer kraft på bakhjulen bakom jag svårt att ta till mig kallar den ratten och av Arlanda. Enligt Subaru är nya XV,endehelt ny bil. uv, i stort sett provkörning i trakterna och 96 kompakt-s ögat ett högt

J

D

ett miljövänligt alternaieselbilar är definitivt procent mindre koldioxid än tiv. De släpper ut 20 lägre bränsleförbrukning och har 30 procent synteman också att tanka bensinbilar. Väljer förnyelsebart. man på 100 procent mot tisk diesel (HVO) kör att visa kalla handen I stället väljer regeringen statligt sponsrade köra vi ska dieselbilarna. I stället lar i framtiden. elbilar eller elhybridbi ut lika av 1970-talet släppte som 100 En dieselbil från mitten hälsofarliga utsläppen mycket av de reglerade sina misstag Volkswagen har erkänt nya bilar gör i dag. från billjätten uppDagens dieselbilar kraven i avgasskandalen. problem de nya hårdare fyller utan som helst den Euro 6. inom EU kommer skärptes reglerna I och med att (minskar kväveSCR-katalysatorer i mindre nya tekniken med även att börja monteras oxidutsläppen NOx) ar. Informationsr. mindre finjustering Interiörer har genomgått den stora. Den personbila med en ny skärm ovanför rna har inneburit att systemet är helt nytt tningen av dieselbila analoga runda mätare. Färsk år. 15 Smutskas på 1980-talets om påminner för första gången visar att försäljningen nu minskar ganisationen Bil Sweden i sepstatistik från branschor procent minskade med 5,1 treringarantalet sålda dieselbilar av de totala nybilsregis var dieseltember. Andelen dieslar I september förra året na är hittills 47 procent.

Boxerfyran utan turbo

en udda apanska Subaru är för att biltillverkare, kända pålitliga bygga robusta och ofta listan bilar. De toppar bilägare. över mest nöjda

älskar den Norrlänningarna rna är kvar i traprocent av Subarubila fik efter tio år. att Subaru aldrig En anledning är minsta lilla misssläpper ut en bil vid

se med blotta Men det är svårt att det som mycket och på avstånd känns väsen för lite. fram den helt Subarufolket vill lyfta

insteg i kupén.

n som ska nya, robustare, plattforme annat av gen, ett förbättra väghållnin rallytradiSubarus dna. En mångårig den. tion ligger bakom n har lyckat Den svenske importöre de första som körs få hem sex bilar, Summitde i Europa. De är fullutrusta bensinmotorn versioner med 2-liters än gamla modellpå 156 hk (6 hk mer som landar på en) och en prislapp 329 900 kronor.

på klassiska kört många gånger. vägar som jag har och nästan inga Kurvigt, bra doserat förutsättningar tjälskott. Alltså bästa är konstrueför en bil som i grunden av körning. rad för den typen ny, Den reagerar Styrningen är helt som att ratta en blixtsnabbt, nästan kursändring. Jag gocart, på minsta lilla har blivit styvare upplever att nya XV

Vi kör ut mot Roslagen

stjäl lite plats i bagageutry

Joel Sandberg, Högsta Växeln

mmet.

Ola Thelberg

Karossen har blivit dubbelt så vridstyv och säkerheten är snäppet bättre än självaste Volvo XC60 om vi ska tro på Euro NCAP. Dessutom har den redan tidigare så kompetenta fyrhjulsdriften blivit ännu bättre och testbilen förvandlas till en ostoppbar samurajkrigare i terrängen. Visst är Subaru XV en ny stjärna från Plejaderna på bilhimlen. Willy Priske, Bilnyhetsbyrån CNP

A L L T H E W AY  

23


UPPTÄCK NYA VÄGAR.

– MED RÄTT TRYGGHET.

Du och din Subaru delar både äventyr och vardag. Därför finns Subaru Försäkring, med bland annat unik självriskreduktion på Vagnskadegarantin och endast originaldelar vid reparation. Alltid med snabb service och smidig skadehantering. Byt försäkring nu! På subaruforsakring.se får du prisförslag direkt, och upp till 300 kronor rabatt när du tecknar försäkring. Du når oss också på 08 -541 702 55.

3 0 0 0 KR LÄGRE SJÄLVRISK VID VAGNSKADA

24  A L L

T H E W AY


Två olyckor på ett år IDAG ÄR BOSSE EN ÄNNU MER NÖJD SUBARUÄGARE

B

osse, 63 år, hade inte råkat ut för någon olycka i körningen på många år. Förra året hände det – två gånger. När chocken lagt sig kom nästa reaktion – lättnaden över hur smidigt ett skadeärende kan hanteras och hur överraskande generös en bilförsäkring kan vara. Idag är Bosses råd: Tänk långsiktigt och jämför vad som ingår i olika bilförsäkringar innan du bestämmer dig. Jag tänkte: “Jag hinner nog.” Det var på morgonen tidigt en aprildag förra året. Bosse var på väg mot centrum i Hudiksvall i sin Subaru Forester. Halvvägs bromsade han in i en fyrvägskorsning för att sedan ta av mot höger. Det var då det hände: – Jag såg en buss närma sig från vänster och tänkte att “jag hinner nog”, berättar Bosse. Så jag gasade på lite men uppfattade inte att bilen framför stod still. Jag åkte rakt in i hans dragkrok. Bosse minns att ljudet kändes overkligt och att hans första tanke var att det säkert blivit stor skada på bilarna – hans Subaru Forester har en stark motor och är hög i modellen. Lyckligtvis var båda förarna oskadda men Bosses Subaru blev så illa åtgången att den behövde bärgas. Bärgningsbilen var snabbt på plats och man konstaterade att det var en vanlig typ av olycka. Förarna skildes åt och det var nu dags för Bosse att göra det han bävat lite för – ringa försäkringsbolaget.

“Det känns ofta lite olustigt att ringa försäkringsbolag ...” Efter flera tidigare erfarenheter av försäkringsbolag som varit omständliga kände sig Bosse osäker på vad han hade att vänta inför samtalet – men blev snabbt lugnad: – Handläggaren lyssnade verkligen, berättar han, och var både tydlig och personlig.

Eftersom jag knappt visste vad jag hade för försäkring blev jag guidad bland alla villkor och fackuttryck, lugnt och pedagogiskt. Så efter samtalet hade jag mycket bättre koll! Bosse fick då veta att han med sin Subaru Försäkring kunde reducera självrisken med 3 000 kr, och hade rätt till mervärde om bilen inte gick att reparera. Det innebär att den värderas 20% över marknadsvärdet. Dessutom fick han också veta att han hade rabatter på andra försäkringar hos Subaru Försäkrings samarbetspartner If. – Tänk att det var så generösa villkor och förmåner! “Trodde aldrig jag skulle få både en

nyare bil och modell!” Sedan gick allt väldigt fort. På bilverkstaden konstaterade man att Bosses Subaru Forester inte kunde repareras, och tipsade om en begagnad Subaru hos en återförsäljare i närheten. Bosse ringde återförsäljaren, Sellmans bil i Hudiksvall, och fick träffa säljaren Thomas Nylander. Några dagar senare kunde han åka och hämta den nya bilen! Från en Subaru Forester 2002 till Subaru Outback från 2010. – Tack vare mervärdet fick jag alltså både en nyare bil och modell, något jag aldrig kunnat drömma om! säger Bosse. Till sin lättnad kunde han och hans fru också enkelt få tillgång till en hyrbil under

BOSSES 3 RÅD OM BILFÖRSÄKRING 1. TÄNK LÅNGSIKTIGT! Ta reda på vad som ingår i försäkringen när du jämför olika försäkringsbolag. Och tänk på att det kan vara mycket värt att få professionell service och generösa villkor när olyckan väl är framme – till exempel möjligheten att få en ny bil om den gamla inte går att reparera. 2. HA KOLL PÅ TELEFONNUMRET. Se till att alltid ha bilens uppgifter och telefonnumret till försäkringsbolaget (och ev. assistansbolaget) nära till hands – gärna i bilen. Då går det så mycket smidigare när du ska anmäla skadan. 3. RING DIREKT. Vänta inte för länge med att ringa försäkringsbolaget – då kan händelseförloppet bli svårare att minnas och eventuella trösklar inför samtalet upplevas som större.

tiden – något som underlättade vardagen då de bor 10 km utanför själva tätorten. “Med Subaru Försäkring gick det så smidigt – igen.” När så den andra olyckan var framme i december, var Bosse mer förberedd på vad som väntade. Det var strax före jul, halt och snöade lätt. I en rondell i Hudiksvalls centrum var det ett annat fordon som började kana – och körde rakt in i Bosses Subaru bakifrån. – Det var som om tiden stannade, minns Bosse, men efter en stund kunde vi båda pusta ut – den andra föraren och jag – ingen var skadad. Den påkörande bilen behövde emellertid bärgas, och Bosses kofångare fick några skador, men var fortfarande körbar. Bosse tog sin Subaru Outback direkt till bilverkstaden, där man genast beställde de reservdelar som behövdes. Sedan ringde Bosse till försäkringsbolaget – den här gången i trygg förvissning om ett hjälpsamt bemötande. Även denna gång fick han personlig och professionell hjälp. – Jag kände mig helt trygg med att låta verkstaden och försäkringsbolaget fortsätta dialogen på egen hand sedan. Det hela gick väldigt smidigt och bilen lagades inom två veckor. Jag kunde knappast ha blivit mer nöjd. Tänk att två krockar ändå kunde leda till något så positivt! avslutar Bosse.

SUBARU FÖRSÄKRING Subaru Försäkring har tagits fram i samarbete med SUBARU Nordic och If Skadeförsäkring AB. Några av de fördelar kunderna brukar värdesätta extra mycket är: • Ny bil om bilen totalskadas innan den är två år eller gått 4000 mil. Om bilen är äldre värderas den 20% över marknadsvärdet. • Självriskreducering på 3000 kr ingår vid skada under vagnskadegarantin. • Den upparbetade relationen mellan verkstäder och återförsäljare som gör så att försäkringen och skadehanteringen upplevs som generös och prisvärd. • Reparation sker alltid med originaldelar. A L L T H E W AY  

25


SUBARU | I VERKLIGHETEN

Säkerhet i praktiken SUBARU HAR SOM MÅL ATT BYGGA VÄRLDENS SÄKRASTE BILAR. EN KAXIG VISION, MEN VI HAR KOMMIT VÄLDIGT LÅNGT.

S

ubaru är det enda varumärke som har alla sina modeller klassade som Top Safety Pick i USA och får full pott i alla NCAP’s över hela Världen. Aktiv och passiv säkerhet är viktig, men arbetet med att förhindra olyckor måste ändå vara det viktigaste. EyeSight har av flera oberoende institut och testare klassats som ett av de mest effektiva i Världen. Systemet har funnits i Japan sedan 2008 och där talar statistiken sitt tydliga språk. Olyckor med bilar som har och saknar systemet har analyserats och det visar sig att Subarus förarassistans-

system har minskat antalet olyckor med över 60 procent. Den vanligaste typen – så kallade upphinnandeolyckor – har reducerats med 84 procent. Krocktester i all ära, men de säkraste bilarna måste väl ändå vara de som inte krockar, eller ??? En fjärdedel av alla tillfrågade Subaruägare i Europa hävdar att EyeSight hjälp till att förhindra en olycka. För den som anser att statistik endast är en lek med siffror, vill vi här presentera några svenska Subaru-ägare med egna erfarenheter av ”Världens bäst fungerande säkerhetssystem”.

MARCUS STRÖMBÄCK KÖR: Outback årsmodell 2016 EYESIGHT GRIPER IN: Vi körde uppe i Norrbotten och en älg sprang upp, bilen tvärnitade innan jag och min fru ens uppfattade situationen. Hade det inte varit för EyeSight hade vi smällt den älgtjuren rakt på, med två småbarn i baksätet. Älskar Subaru!

Med Outback till miljonen EN SUBARU SKA VARA: SÄKER, HÅLLBAR OCH KUL ATT KÖRA. ÄR DET KUL BLIR DET LÄTT MÅNGA KILOMETER. FÅ HAR DOCK LYCKATS MED BEDRIFTEN ATT KOMMA UPP I EN MILJON, MEN DET ÄR PRECIS VAD VIKTOR HALLIN GJORT.

V

i har tidigare berättat om familjen på Västkusten som har hela fem Subaru på gården. Då antydde vi att det snart skulle vara läge att återkomma och nu är det dags. En solig dag i oktober fastnade mätaren på 999999 och därmed var det klart. Händelsen firade Viktor med att anordna en träff med klubbmedlemmar i SSC (Swedish Subaru Club), som fick vara med om det magiska ögonblicket. Viktor hittade bilen i Sunne när han skulle serva sin sommarbil. Redan då hade den en försvarlig mängd mil på mätaren. – Jag blev nyfiken och googlade bilen. Då fick jag klart för mig att det rörde sig om en ”kändis”, som var omtalad även på internationella Subaru-forum. Det kändes som om den bad mig fullborda historien, säger Viktor.

26  A L L

T H E W AY

Viktors Outback blev känd för tiotalet år sedan då den förre ägaren, som levererade husvagnar till återförsäljare, passerade ”halvtid”. Han hade vårdat bilen ömt och aldrig slarvat med service. Det är sannolikt en viktig förklaring till det höga miltalet. Men – ärligt talat – visst måste massor av delar bytts ut: – Däck har det gått åt, men förutom service har det varit förhållandevis problemfritt, berättar Viktor. Det var dock på håret att en älg satte stopp för Viktors projekt, men det hade varit ett allt för tragiskt slut på historien. – Det fick helt enkelt inte sluta där. Nu har jag dessutom en bil som väcker nyfikenhet och beundran. Tror säkert att jag ”sålt” ett antal Subaru till de som hört min story, säger Viktor. Om någon känner för att ta bilen till två

miljoner kan den stolte rekordhållaren tänka sig att sälja. – Jag har uppfyllt min del av ”avtalet”, avslutar Viktor.


KRÖNIKA | TRAFIKSÄKERHET I STATISTIKEN

Folksam redovisar sitt säkerhetsindex vartannat år och har så gjort sedan 1983. Men för att få vara med i ANDERS ÅSTRAND KÖR: Outback Summit 2.5i EYESIGHT GRIPER IN: Det är höstmörkt och regnigt – vid 21-tiden – jag kör E6:an norrut i trakterna kring Varberg – givetvis är den adaptiva farthållaren påslagen. Jag närmar mig i ganska rask takt 4-5 långtradare, som ligger efter varandra. Så plötsligt minskar bilens hastighet mycket påtagligt, det är säkert 200 – 300 m fram till långtradarna, så jag reagerar över att det sker så tidigt! I nästa ögonblick får jag syn på en mörkt färgad personbil alldeles framför mig – den är mellan mig och långtradarna. Bilen har en mycket svag och liten bakre belysning – på enbart höger sida dessutom!

redovisningen måste det ha krockats i parti och volym. Det gör att de allra säkraste bilarna sannolikt inte får den positiva uppmärksamhet de förtjänar. Subaru har som mål att bygga Världens säkraste bilar. All tillgänglig statistik och forskning pekar på att man är väldigt nära den målsättningen. Genom att ge bilen hög aktiv säkerhet och väl fungerande förebyggande system, har fabriken kunnat minska risken att råka ut för en olycka med drygt 60 procent. När det gäller de så kallade upphinnandeolyckorna har de minskat med hela 84 procent sedan förarassistanssystemet EyeSight introducerades. I Folksams statistik över Subaru Outback med EyeSight

Jag tyckte att det var mycket imponerande att Eyesight-systemet upptäckte detta och jag är ganska övertygad om att det hade kunnat gå illa utan detta ”ingrepp”!

finns endast två registrerade olyckor på tre år. Risken att

Tack Subaru för EyeSight! Det var verkligen ”ögonsyn” i rätta bemärkelsen!

promille. Självklart ger endast två olyckor inget statistiskt

över huvud taget krocka med en Outback är alltså låga 0,4 underlag och med samma takt skulle det ta drygt 100 år för modellen att komma upp i den volym som krävs för att hamna på Folksams lista. En annan viktig säkerhetsfaktor är den passiva säkerheten. Det är den som avgör hur allvarliga skador man riskerar vid en olycka. Subaru XV har sedan introduktionen 2012 varit inblandad i 19 olyckor och risken att ens skadas vid en olycka är hälften så stor som för medelbilen. När det gäller bestående skada (10 procent invaliditet) finns endast en incident noterad i underlaget. Detta gör att Subaru XV presterar ett resultat som är hela 88 procent bättre än medelbilen. Den bil

Hundratusen mil och fortfarande halv tank.

som korades till bäst var 20 procent sämre. Nu är ju statistik en lek med siffror och självfallet krävs ett visst underlag för att säkerställa beräkningarna. Baksidan blir ju dock att de bilar som har den högsta aktiva och förebyggande säkerheten aldrig kommer att klassas som säkra eftersom det helt enkelt sker för få olyckor med olycklig utgång i den typen bilar.

Thomas Possling informationschef på Subaru Nordic  

27


Ett riktigt ATT TRÄNA HUNDAR ÄR INGET MAN GÖR MED LILLFINGRET. SNARARE KRÄVS BESLUTSAMHET, UTHÅLLIGHET OCH EN SMULA JÄVLARANAMMA. DESSUTOM MÅSTE HUNDARNA TYCKA ATT DET ÄR KUL FÖR ATT HAMNA PÅ PRISPALLEN NÄR DET VÄL ATT DAGS ATT VISA VAD DE KAN. TEXT: NIKLAS KÄMPARGÅRD 

FOTO: GÖRAN BILLESON

KERSTIN OCH MATS ROBACK

KÖR: Subaru Outback 2,0D av 2015 års modell.

BOR: Lambohov, söder om Linköping.

INTRESSE: Hundar och brukslydnad. Åker ofta ner till Skåne där två av barnen bor. – Hundrasen Hovawart är mycket vanligare i Skåne vilket gör att vi har många vänner i söder med liknande intresse.

GÖR: Kerstin arbetar som universitetslektor på Hälsouniversitetet och Mats är förman på ett slakteri. FAMILJ: Fem barn (ett gemensamt) och två barnbarn. HUNDAR: Golden Retrievern Zally (4 år) och Hovawarten Tezla (3 år).

28  A L L

T H E W AY

FRAMTID: Det blir nog en tredje hund. Men då måste vi se till att skaffa en bur så att en av hundarna kan sitta i baksätet, säger Kerstin.


SUBARU-PROFILERNA | KERSTIN OCH MATS ROBACK

hundliv

A L L T H E W AY  

29


MIDLAND BetALAR DIN SjäLVRISk VID DRIftStOpp! Midland erbjuder dig med en Subaru äldre än 3 år, självrisk­ eliminering för bärgning eller hjälp­på­plats vid driftstopp (t ex punktering). Självriskelimineringen följer bilen och kan föras vidare till obegränsat antal ägare.

Premie fri försäk ring

Midland Självriskeliminering gäller för samtliga Subarumodeller upp till 10 år, räknat från det att bilen var ny. Utan inträdesgräns.

Det eNDA DU BeHÖVeR GÖRA: •

Serva bilen med SUBARU­Midland motorolja hos en SUBARU auktoriserad verkstad.

Serva enligt SUBARUs serviceintervaller.

Försäkra bilen hos SUBARU Försäkring, lägst halvförsäkring.

Be din SUBARU­verkstad registrera Midland självriskeliminering för din bil så får du ett skriftligt värdebevis hem med posten.

Mer info finns på www.midlandoil.se och www.subaruforsakring.se

Midland Självriskeliminering är ett samarbete mellan Midland Oil och Subaru Försäkring.

BILVÅRD SOM LÖNAR SIG! Oljorna finns hos auktoriserade SUBARU verkstäder. För närmaste verkstad gå in på www.subaru.se eller ring 020-78 22 78.

Subaru Motor Oil är ett samarbete mellan Midland Oil och SUBARU Nordic AB.

30  A L L

T H E W AY

Värde 1. 2

0 0 kr


SUBARU-PROFILERNA | KERSTIN OCH MATS ROBACK

HUNDFAKTA

K

erstin och Mats Roback tillbringar fyra timmar om dagen med att träna och umgås med hundarna Zally och Tezla. De har bara varit hundtokiga i drygt fyra år. Första hunden köpte de på hösten 2013 och kort därefter tog de hem en söt Hovawart-valp från Skåne. – Ända sedan yngsta grabben var riktigt liten har han tjatat om en egen hund och vi har konsekvent sagt nej. Först när han blev tonåring insåg vi vilket fantastiskt sällskap det är med egen hund. Och nu kan vi inte ens tänka oss ett liv utan hundar, säger Kerstin Roback. – Vår Golden Retriever är mycket lugnare än den yngre Hovawarten som är en klassisk tysk brukshund som används till liknande uppgifter som schäferhundar. Vi tränar, leker och promenerar med hundarna fyra timmar om dagen, säger Mats Roback som menar att hundarna blir mycket enklare att ha och göra med om de får ordentligt med stimulans och träning utomhus. Medan Kerstin jobbar dagtid på Hälsouniversitetet i Linköping jobbar Mats ständig natt på slakteriet i samma stad, vilket innebär att hundarna har sällskap i princip dygnet runt. När Kerstin cyklar till jobbet – planen är att ta körkort när hon går i

pension framåt sommaren – kryper Mats till sängs och sover till lunch. Därefter tar han ut hundarna på en rejäl promenad i skogen. – Sedan kör vi ofta ett gemensamt träningspass på kvällen innan det är min tur att ta sista promenaden innan läggdags, säger Kerstin som uppskattar att träna hundarna gemensamt med Mats. Eftersom hon saknar eget körkort är hon beroende av Mats för att komma ut i skogen eller svänga förbi hundklubben Fritt Följ där de tränar flera gånger i veckan. Mats och Kerstin är också engagerade i Mjölby Brukshundklubb. Enligt regelverket måste man tillhöra en klubb som är ansluten till Svenska Brukshundklubben för att få tävla, men brukshundklubbarna ger också möjlighet till utbildning och trevliga aktiviteter för folk som vill vara aktiva med sina hundar. – Jag uppskattar personspår och lydnad och tävlar med Tezla (Hovawarthunden som är döpt efter måttenheten för magnetfält – Tesla), berättar Kerstin Roback. Bortsett från rena spårmoment tävlar vi också i budföring, lydnad och att kunna ligga still (plats) på en avsedd plats i terrängen. Uppdraget innebär att hundföraren skickar fram hunden till en mottagare ute i terrängen som tar emot den och skickar tillbaka hunden till husse

GOLDEN RETRIEVER är en apporterande hund som härstammar från England och Skottland där den avlades fram på 1800-talet. Används framförallt som familjehund, jakt- och fågelhund. HOVAWART är en gammal tysk bruksras som återskapats genom att korsa tyska gårdshundar med Schäfer, Newfoundlandhund och Leonberger. Används framförallt som brukshund och är en utmärkt räddnings- och bevakningshund.

SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN är en medlemsorganisation i Svenska Kennelklubben som består av omkring 60 000 medlemmar. Medlemmarna tränar, tävlar och arrangerar aktiviteter som rallylydnad, agility, bruksprov med spår, sök, rapport och patrull och olika utställningar. Dessutom rekryterar och utbildar Svenska Brukshundsklubben hundar till Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd- och beredskap (MSB).

A L L T H E W AY  

31


Med två stora hundar är Subaru Outback en utmärkt bil

32  A L L

T H E W AY


SUBARU-PROFILERNA | KERSTIN OCH MATS ROBACK

eller matte. Under tiden distraheras den av gevärsskott i bakgrunden för träna hundens fokusering. Dessutom ingår platsliggning vilket innebär att hunden ska kunna ligga ner – och stanna – på en linje (tillsammans med andra hundar) 20 meter från hundföraren i minst fem minuter samtidigt som det avlossas flera skott av en skytt tjugo meter bakom hundarna. – Våra hundar har lärt sig att acceptera gevärsskott. Golden retrievern Zally blir mest låg av smällare, medan Tezla inte verkar bry sig överhuvudtaget. Sedan är det naturligtvis skillnad på om hunden är skotträtt eller rädd för raketer på nyårsafton. Det är inte alltid samma sak. I en lydnadstävling är domarna mycket mer exakta än på brukstävlingar. Mer petiga med detaljerna för att döma full pott. – Det är riktigt kul med lydnad även om jag inte alltid är av samma uppfattning som domaren. Ibland kan hunden göra ett perfekt tävlingsmoment och så gör domaren poängavdrag utan att man förstår varför.

Men det är väl det som är tjusningen med att tävla i hundsport, säger Kerstin. Man lär sig hela tiden. – Vi tränar framförallt Zally i viltspårning, säger Mats Roback. I viltspår lägger man ut ett spår med blod och drar en klöv av exempelvis rådjur eller älg i spåret. På så sätt lär sig hunden att följa och hitta skadat vilt. Trots att det finns fina hundburar att sätta in i Subaru Outback tycker Kerstin och Mats att det är smidigare att använda lastgaller och grindar. En bur tar bort en del av utrymmet för hundarna och med grindar kan man ändå låta hundarna vara kvar i bilen samtidigt som bagageluckan står på vid gavel. Utmärkt vid tävlingar och varma sommardagar. – Trots att vår Hovawart har vaktskall i blodet säger hon inte ett knyst när vi lämnar hundarna i bilen, vilket är rätt skönt när man står på tävlingar eller utanför brukshundsklubben där många andra hundar skäller intensivt. Som hundägare är det praktiskt att åka fyrhjulsdrivet i vardagen. Inte minst när

man ska ut i skogen för att träna hundarna eller vända på en stor blöt gräsmatta (där brukshundklubbarna har en ovana att ligga). Dessutom är det skönt att inte hindras av en hög mittsträng när man åker ut i skogen eller måste parkera vid sidan om skogsvägen. – Visst är det tryggt att åka 4x4. Hade det inte varit för Subaru hade vi aldrig vågat åka ut på sådana vägar som vi nu inte ens reflekterar över. I synnerhet inte under det blöta vinterhalvåret, säger Mats Roback och kallar in hundarna. Fortfarande har Mats och Kerstin bara två hundar, men om allt följer planen blir det ytterligare en hund framåt sommaren. Pensioneringen hägrar i april månad och då finns det både plats – och tid – för ytterligare en hund i det robackska hemmet. – Vi får se vad det blir, men det lutar åt en tredje, säger Kerstin Roback och skrattar.

SKILLNADEN MELLAN

DRÖM OCH VERKLIGHET ÄR EN BRA FINANSIERINGSLÖSNING!

FRÅGA OSS OM SUBARUKORTET - ETT KORT FULLT MED MÖJLIGHETER.

En perfekt bilaffär beror till stor del på hur finansieringslösningen ser ut. Subaru Finans ger dig möjlighet att äga/hyra den Subaru som passar just dina önskemål och krav. Vill du veta mer? Kontakta din säljare eller besök oss på subarufinans.se

A L L T H E W AY  

33


Fjällen de Luxe VANDRA I STORSLAGNA HÖGFJÄLL OCH ORÖRD VILDMARK, MEN ÅTERVÄND TILL DESIGNAT BOENDE, SPA OCH TRERÄTTERS. FJÄLLNÄS BJUDER PÅ DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR. ÄKTA FJÄLL I LYXFÖRPACKNING. FJÄLLVANDRING DE LUXE. TEXT OCH FOTO: ROGER BORGELID

S

ynen som möter oss över krönet är som hämtad ur en saga. Under våra fötter vecklar en förtrollad dal ut sig som en jättelik vattenfylld skål omgärdad av karga klippmassiv och mäktiga fjälltoppar. Sjön ligger så blank att det är svårt att urskilja vad som är verklighet och vad som är reflektion, när molntussar och fjäll speglar sig i vattenytan. Det är inte mer än en dryg timme sen vi snörade på kängorna och lämnade vår svit på Fjällnäs numera världsberömda hotell, satte oss i roddbåten över sjön och började vandringen uppför fjällsidan. Och när vi nu tar de sista stegen upp på Bolagskammen, är det som att ta klivet över en tröskel – in i en helt annan värld, en helt annan

34  A L L

T H E W AY

tid. Här väntar ett landskap från stenåldern, en vildmark som sett likadan ut sedan istiden. Med ett undantag. Ett litet men viktigt undantag. Vi skymtar den långt där nere vid sjön, längst ut på en udde, knappt synbar med sitt grästak – Bolagsstugan, Fjällnäs egna lilla ”gömställe” på fjället. Ända sedan den byggdes i slutet av 1800-talet har stugan varit ett populärt utflyktsmål för hotellets gäster, en initierad hemlighet för de utvalda. Det är lätt att förstå Jag har vandrat i de här fjällen i tiotalet år nu och ingen annan plats omger mig med sådan magi och själ, som just denna – och jag tror det handlar om gener.


RESEREPORTAGE | FJÄLLNÄS

Visst, det är förstås utsikten som möter oss på väg ner i dalen, de dramatiska Vigelfjällen som bröstar upp sig i fonden och sjöns mönster av alla små vikar, uddar och öar. Och sen det obligatoriska badet när vi väl tagit oss ner, när vi nakna känner blodet frysa till is i ådrorna, samtidigt som vi tar några rejäla klunkar rätt ur sjön medan vi badar. I sjön Bolagen är vattnet så rent och gott att en kallsup alltid är medveten. Men det är något mer också, tänker jag när vi en stund senare kalasar på renkorv, frukt och kaffe, medan vi torkar mot stugans solvarma södervägg. Enligt forskning har människans gener förändrats mindre än en procent sedan

Vattnet är så rent och gott att en kallsup alltid är medveten.

A L L T H E W AY  

35


RESEREPORTAGE | FJÄLLNÄS

stenåldern. När vi föds till jorden är vi alltså genetisk prgramerade för ett stenåldersliv i naturen – och här ligger landskapet i stort sett som inlandsisen lämnadet det för 9000 år sedan. Vi befinner oss helt enkelt i en miljö vi är skapade för – och kanske är det en kontakt med vårt ursprung som väcks i mig. Den urkänsla som präglar landskapet. Jorden som den en gång var. Vigelforsens avlägsna brus. Annars total tystnad. Några enstaka ledkryss och en hängbro en bit bort. Annars inte ett spår av människan. De enda som egentligen hittar hit är traktens lokala samer som brukar marken för renskötsel och rekreation, med sina egna stugor och kåtor väl gömda längs fjällåsarna. Men så är de också vår ursprungsbefolkning. Platsen och stunden fångar på många sätt de här fjällens själ. Vi är bara en halvmil från hotell, wifi och duxsängar – ändå helt isolerade från omvärlden. Ensamma med ensligheten, vidderna och friheten. En äkta fjällupplevelse i orörd vildmark som i vanliga fall borde kräva flera dagars tuff expedition eller i alla fall en tälttur med frystorkat och sovsäck för att ta del av. Vi återvänder till trerätters och sträckta lakan. Fjällnäs har en unik plats i fjällhistorien, som Sveriges första och äldsta fjällhotell. Det byggdes redan 1882 av affärsmannen Jonas Åslund och var den tidens vildmarks-retreat för kungligheter och rik societet. Med tiden falnade glansen och Fjällnäs åldrades till ett traditionellt pensionat. Men efter fem sekel i samma format fick Fjällnäs för några år sedan ett rejält ansiktslyft – och återskapade sin exklusivitet. Den kände finnansmannen Lars Bertmar

36  A L L

T H E W AY

köpte stället och med 80 miljoner ur egen ficka på omfattande utbyggnader, renovering och inredning, förvandlade han det gamla högfjällspensionatet till ett stjärndesignat fjällhotell av internationell toppklass. Två pampiga flyglar med, en praktfull spaanläggning vid vattnet och ett ekunemiskt kapell för konserter och bröllop – allt arkitektritat av Fanny Sachs. Den gamla

huvudbyggnaden med matsalsvinge, bar och sällskapsrum – ombyggd och inredd av stjärnarkitekt Shideh Shaygan. Ljusa rum med skiffergolv och handgjorda textiler av Monica Thyreus. Lyxig gourmetrestaurang. Konst på väggarna. Antika persiska mattor. Möbler av Carl Malmsten och Bruno Mattsson. Smakfullt in i minsta detalj. För oss som besökare innebär det ett unikt sätt att uppleva fjällen. En skön och svårslagen kontrast och kombination

av lyx och vildmark, av väldesignat och oexploaterat, av komfort och äventyr, av flärd och färd. Ett koncept som väckte uppseende, även i omvärlden. När New York Times för några år sedan listade de hetaste resmål ”du måste besöka” – kom lilla Fjällnäs i denna härjedaliska avkrok sensationellt på sjätte plats. Även ansedda Condé Nast Traveller hyllade Fjällnäs som ”ett av de hetaste hotellen i världen”. När vi nu efter dagens vandring glider ner i spaanläggningens utomhusbassäng, känns det inte längre lika förvånande. Mii Gullo Spa vilar idylliskt vid sjökanten med en pool av “infinity”modell. Det varma vattnet ångar i kvällsljuset nä jag med hakan vid ytan ser jag mina tår sticka upp i höjd med Rutfjället och världar flyter samman. Pool och sjö. Himmel och fjäll. Krispig fjälluft och het källa. Natur och människa. Kropp och själ. Och snart blir andra sinnen berikade. I hotellets matsalsvinge serveras kvällens meny. Till förrätt får vi tartar på gravad fjällröding med syrliga grönsaker, majonäs och rödingrom, som varmrätt renentrecote med sellerikräm, karljohansvamp och bakad morot och så avrundar vi med yogurtpudding med fattiga riddare och blåbär till desert. Allt med tillhörande vinpaket förstås. Eleganta rätter med det naturliga bevarat i smak och presentation. Fjällnäs har en uttalad filosofi att basera sitt kök på lokala råvaror – med kalvar från Ljungdalen, ren från en av bygdens samefamiljer, fisk från sjön utanför, samt svamp, bär och annat gott från fjällets eget skafferi.


I Fjällnäs kan du byta ut pulvermos, spritkök och liggunderlag mot pilgrimsmusslor, chardonay och Dux-säng – utan att göra avkall på fjällupplevelsen.

A L L T H E W AY  

37


RESEREPORTAGE | FJÄLLNÄS

God smak präglar även inredning och atmosfär. Samtliga bord med utsikt mot fjället, sprakande brasved, en kupa 18-årig single malt i glasverandan, konst -och fotoböcker på borden, halvmåneformad bar – estetisk design balanserat av välbevarad rustik charm. ”After walk” på sofistikerat vis. Veckan går vidare i de njutbara kontrasternas tecken. Ena dagen tar vi en tur runt Hamrafjället, Sveriges artrikaste blomsterfjäll, och vältrar oss i sydsluutningens blomstrande orkidéängar, för att en stund senare på andra sidan

38  A L L

T H E W AY

fjället överraskas av ett stilla regn som bäddar in Anderssjöarna i ett trollskt skimmer. Nästa dag gör vi en topptur upp på Vauldalshögda, med en liten tjärn helt på toppen. Tjärnen har inget yttre inflöde utan vattnet kommer från en underjordisk källa och är därför alltid fyra grader. Ändå kan vi inte låta bli att ta dopp efter dopp i detta naturens badkar, samtidigt som vi har 360 graders panoramavy över fjällen omkring oss. Ännu ett magiskt ”gömställe”. En timme från hotellet. Och så fortsätter det. Närgågna möten

med renar på Svansjökläppens topp. Stekt vildand med kastanjekräm och äppeldressing. Mäktiga vyer över Skars soch Helags från Malmagsvålen. Havskräfta med svartrot, hjortonsorbet och konjak. Bad i vattenfall. Bastu och ansiktsbehandling. Det vilda livet och det goda livet. Hand i hand. Vi byter pulvermos, spritkök och liggunderlag mot pilgrimsmusslor, chardonay och Dux de Luxe-säng – utan att göra avkall på fjällupplevelsen.


SHOP

SUBARU VI PÅ SUBARU | PONTUS JOHANSSON

WWW.SUBARUSHOP.SE

REDO FÖR VÅREN De mest populära produkterna för våren

ISOLERANDE SITTUNDERLAG

49 SEK

Praktiskt sittunderlag med handtag som gör det enkelt att ta med sig på utflykter. ART.NR. S24198

Jag slås återigen av hur enkelt det kan vara. Jag kan tycka att vi svenskar, med vårt berömda lutherska arv, ofta har svårt att genomföra något utan att blanda in prestation i det. Vi ska alltid vara så himla duktiga i allt vi gör. Typ: ”vi gick hela Kungsleden på tre veckor” eller ”vi gjorde 15 toppturer på en vecka”. Visst, jag kan se tillfredställelsen i det och dömer ingen. Men jag tror att vi i vår jakt på upplevelser och kickar ofta förlorar något viktigt på vägen. Tiden att ta in och ta emot. Genom att närma oss fjället på ett mer stillsamt sätt, öppnar vi upp våra sinnen för en innerligare och sinnligare kontakt med både naturen och oss själva. Vi behöver faktiskt inte gå två mil om dagen med 30 kilo på ryggen. Det kan räcka med några timmars dagstur. En filosofi som fungerar särskilt väl i Funäsfjällen, där landskapet består mer av mer urberg och därför inte har så djupa dalar och branta berg – vilket i sin tur gör att vi snabbt och lätt tar oss ut i orörd vildmark och väl där bjuds på milsvidda vyer över mjuka böljande kalfjäll. Just Fjällnäs ligger på 800 meters höjd, alldeles vid foten av kalfjällen, så här har vi himlen runt hörnet – både bokstavligt och bildligt – tänker jag när jag sista dagen unnar mig en av Mii Gullo´s spabehandlingar. En helkroppsmassage med heta täljstenar, som placeras ut på kroppens olika chakran och sägs vara både balanserande och dra ut negativ energi. Som om nu det skulle behövas. Valsång i högtalarna, eteriska oljor och varma händer – sakta faller jag in i avslappning, omtöcknad känns det som jag pendlar mellan dröm och verklighet. När jag en stund senare glider ner i spabassängen igen och ser himlen färgas rosa över fjälltopparna, inser jag att drömmen faktiskt är verklighet. Mii Gullo betyder “hur mår du” på samiska. Det är en onödig fråga.

TERMOS 0,5 L

139 SEK

Termos i rostfritt stål med automatkork. Lasergraverad Subaru-logo. ART.NR. S24126

SPORTFLEECE HERR/DAM

595 SEK

ART.NR. S24336/42

Sportig fleecetröja i marinblå/turkos färg med huva. På vänster bröst finns ett vitt Subarutryck samt på zippern vid dragkedjan. Borstad insida och stretchigApassform. L L T H E W AY   39


Varm bil med EasyStart Web: www.eberspaecher-bilvarme.se

VARMT OCH ISFRITT OAVSETT VAR DU ÄR ELLER VAR BILEN ÄR PARKERAD Med parkeringsvärmaren Hydronic får du en förvärmd och säker bil med isfria rutor. Den drivs av bilens eget bränsle och fungerar utan tillgång till eluttag. Med den webbaserade kontrollenheten, EasyStart Web, kan värmesystemet styras från vilket avstånd som helst via din smartphone, smartwatch, surfplatta eller dator.

A WORLD OF COMFORT

40  A L L

T H E W AY


NYA SUBARU IMPREZA | IMPREZZIVE IMPREZZIONS

Upplev Mallorca i egen bil

VARFÖR INTE TA VÅR SENASTE MODELL TILL SVENSKARNAS FÖRSTA CHARTERPARADIS? SÅ TÄNKTE VI. MALLORCA ÄR EN FANTASTISK Ö ATT UPPTÄCKA – ELLER VARFÖR INTE ÅTERUPPTÄCKA. ALLRA BÄST BLIR DET MED EGEN BIL OCH GÄRNA LITE ”OFF SEASON”.

A L L T H E W AY  

41


IMPREZZ IMPREZZ D

et är nu drygt 60 år sedan svenskar upptäckte den lilla ön i Medelhavet. Faktum är att den allra första charterresan från Sverige landade på Palma flygplats. Ön är lika stor som Gotland, vilket gör att man lätt hinner utforska den på en vecka. Väljer man att ta sig runt med egen bil, slipper man trängas med andra turister när turistfällorna ska

42  A L L

T H E W AY

bockas av. Glöm grisfester och packade sandstränder med dito nordiska turister. Numera lockar den lilla ön med designhotell och fina restauranger. Det är naturligtvis både enklare och billigare att hyra bil, men med modellfärgade ögon är utbudet inte helt hundra. Vi körde av färjan i Palma hamn för att ta oss till vår ”bas” i Port de Sóller. Tack vare appen


NYA SUBARU IMPREZA | UPPLEV MALLORCA I EGEN BIL

ZIVE ZIONS Impreza är så mycket mer än en XV med lägre markfrigång. Hela framvagnen är av egen konstruktion och är konstruerad i aluminium. Detta tillsammans med en lägre däckprofil ger en bil med ännu vassare köregenskaper. Två motorer står till buds och bägge är kopplade till vår automatlåda Lineartronic – som nu begåvats med hela sju steg för bättre acceleration och lägre bränsleförbrukning.

A L L T H E W AY  

43


Nya Impreza delar interiör med vår crossover Subaru XV. Det är snyggt, modernt och städat med blå sömmar som följer med upp på instrumentpanelen. Notera att skinnklädsel för dagen inte är möjligt som tillval.

Även om Impreza visade sig vara alert i svängarna, var det skönt att låta den sträcka ut på de få raka partier landsväg som bjöds på ön.

44  A L L

T H E W AY


NYA SUBARU IMPREZA | UPPLEV MALLORCA I EGEN BIL

i CarPlay hittade vi snabbt den yttre ringen och kunde lämna staden bakom oss. Efter en dryg kvart tornar Tramuntana – ön enda bergskedja – upp framför oss. Eftersom mörkret redan fallit väljer vi tunneln genom berget. Och sparar den gamla vägen till ett senare tillfälle. Vi checkar in på familjeägda Los Geranios, som ligger mitt på strandpromenaden. Deras utsökta Paella satt som en smäck innan det var dags att krypa till kojs. Uppe med tuppen är vad som gäller om man ska slippa trängas med turistbussarna. Ett bra tips är att inte vänta till eftermiddagen om man ska besöka sevärdheterna. Då kör nämligen bussarna därifrån … Vi styrde kosan norrut och klättrade mot Puig Major. Vår 2-liters, direktinsprutade Boxermotor morrade oförtrutet på – trots den tunna luften på 1500 meters höjd. Målet för dagens utflykt var Torrent de Pareis och

den mysiga strandviken som kan nås på två sätt. Antingen med tuff vandring genom ravinen eller via en tunnel i berget. Den sista milen körs längs Sa Calobra, som betyder ormen. Det är absolut öns häftigaste serpentinväg. Här fick vår Impreza bekänna färg. Snabb styrrespons, låg tyngdpunkt och konstant drivning på alla hjul gjorde turen klart mer inspirerande än den i och för sig mer spännande trippen vi genomförde i framhjulsdriven hyrbil av spansk-italienskt fabrikat tio år tidigare. Parkera bilen, ladda med matsäck och vatten innan promenaden genom tunnlarna i berget ner till stranden. Returresan rekommenderas inte att göra innan lunch. För den som gillar gamla kloster, kan Monestir de Lluc vara en intressant avstickare på hemresan. Njut av utsikten och lite god mat

på klosterrestaurangen. För den ekonomiskt sinnade finns grillplats. De styrresponsiva LED-strålkastarna uppskattades när hemresan företogs efter mörkrets inbrott. Kustvägen söderut tar dig till Deià, som anses vara öns kulturcentrum. Flera kända författare och konstnärer har hittat och hittar sin inspiration här. Byn är byggd på Teix-massivets sluttningar och husen företrädesvis byggda i honungsfärgad sten. Här finns gott om bra matställen – kanske de allra bästa längs hela västkusten. Den lilla stranden i Port de Sóller kan rekommenderas för en stunds avkoppling på eftermiddagen. Det är bara ett par steg från hotellentrén över strandpromenaden. Om inte annat som en ursäkt för att ta en svalkande after beach Champagne-sangria – som naturligtvis görs på Cava. Kvällsmaten

A L L T H E W AY  

45


Säker Säker körning körning kan med fördel avnjutas i Sóller, som nås med den orange spårvagnen och tar tjugo skumpande minuter med träsmak.

Port de Sóller...Luptatisi odisquae des veliquam et ius velles arciat la necusti tempore rspit, sedio tecus eum volore voluptia idesero consequ iaerrorio. Imporum cus cusciis nihillatus re expelit eat dolorumqua.

Kumho Ecsta HS51 Kumho Ecsta HS51 • Bra komfort med låg ljudnivå

• Bra komfort med låg ljudnivå • Utvecklad med fokus på • Utvecklad säkerhet med fokus på säkerhet • Mycket goda bromsegenskaper • Mycket goda bromsegenskaper • Utmärkt grepp på alla typer • Utmärkt grepp på alla typer av sommarväglag av sommarväglag • Slitstakt däck med bra • Slitstakt livslängddäck med bra livslängd • Finns med hastighetsindex V/W • Finns med hastighetsindex V/W • 15”- 18”, 40-65 profil • 15”- 18”, 40-65 profil

46  A L L

T H E W AY

Kustvägen söderut bjuder makalösa vyer längs en bra och lättkörd väg. Det blir många stopp innan vi når målet för dagens utflykt – Port d’Andratx. Särskilt många fiskebåtar hittar man inte i hamnen längre, men väl desto fler lyxditon. Hamnmiljön känns dock genuin och avsaknaden av strand gör stämningen avslappnad. Väljer man att åka norröver istället och sätter kurs mot Cap de Formentor, väntar massor av sevärt längs vägen. Väl ute på den nordligaste udden väntar karg natur, väldiga vågor och rejäl fotvandring. Belöningen väntar dock inte på sig.

Kumho Crugen HP91 Kumho Crugen HP91 • Ultra High Performance • Ultra Highperformance” Performance – ”street – ”street performance” • Bra väggrepp vid alla typer • av Brasommarväglag väggrepp vid alla typer av sommarväglag • Utmärkt väghållning med • Utmärkt väghållning med god respons god respons • Asymmetrisk mönsterdesign • Asymmetrisk mönsterdesign • 16”- 21”, 35-70 profil • 16”- 21”, 35-70 profil • Hastighetsindex H/V/W/Y • Hastighetsindex H/V/W/Y

www.dawadack.se www.dawadack.se

Detta var lite tips från västkusten. Mallorca har så mycket mer att erbjuda. Golf, strandliv, shopping och kultur av såväl nutida som forntida snitt. Palma går knappast att missa (eftersom allt utgår och slutar här). Vädret är ”svensk sommar” hela året. Du som inte gillar den regniga biten ska undvika oktober-januari. Vackrast är det nog när mandelträden blommar i februari.


NYA SUBARU IMPREZA | UPPLEV MALLORCA I EGEN BIL

Överst en bild från hamnen i d’Andratx. De klassiska fiskebåtarna har fått ge plats för modernare (och mer exklusiva) farkoster. Den gamla spårvagnen som går mellan Sóller och Port de Sóller är en träsmaksbringande upplevelse, men icke desto mindre ett av få måsten på ön. Uppe i Sóller serveras nämligen delikata musslor. Nederst utsikten från vårt rum på Los Gerianos. Baren med de ljusa parasollen serverar delikat Champagne-Sangria som utgör en perfekt aperitif innan det är dags för hotellets utsökta Paella.

A L L T H E W AY  

47


SUBARU-KRYSSET | NYA SUBARU LEVORG SKRAMLA KOMMER FÖRST

DOMÄNFÖRLED GEVÄRSTYP

BLIDVÄDER TON

FÖRINTAD

NÖJESPALATS

MUNSTYCKEN

PRONOMEN

LÄGGER SKYTTEN

NUBBE

SALO

AVSLUTAD TA PLATS BÄLG KÄRRA VÅRD

AB I GRANNLAND GÄLLER EJ BRZ

ORDDÖVHET PORTUGISISK “FILMARE” RIKE

TUNT TYG VIKTENHET HJORTKALV

VIRUS OTÄCKT STÖRTFLODEN

FÖRFÖLJER NÄSVIS KAN FÖR50 SÄTTA BERG

ABELS BROR HÄST I NORDISK MYTOLOGI

TUKTAN

PRASSLAT

STEN BILENS BIBEL STATLIG MYNDIGHET DEN HÅLLER EN PUNKTLIG

BLIR HANDGRANAT

FASA

FÖR UNG. SÅ PROGRAM- ENHET ROPAR STRÖM- GOLFAREN SPRÅK STYRKA VID FELSLAG

KYLER

FLYGBOLAG

DEN BÄR BÄR

MÄTS KRAFT I

RELIGIÖSA SKRIFTER

TÄTORT I VÄSTERGÖTLAND

KALIUM KAN MAN SIG I GLANSEN

GNESTA IDROTTSKLUBB FYRFABRIKÖR ÄR FAUNAN OLYCKSGUDINNA

VÄLÖVERVAKAD AVDELNING

TYNGA

GRIPA

FÖRSE MED BESLAG VERSUS

500

LITER

IP

YTMÅTT

BEREDD

LOVA

KORTARE INUTI

ATOLL VATTENDRAG I GHANA

SOLDAT- DIFFUSA ÄMNE FÖRUTSAGT SÄTTS FRAMFÖR FÖR ATT STOPPA

SNÅLJÅPENS BOK STOMME

TRETAL KILO

STORSLAGNA

FÖRKORTAD VECKODAG

GRUVGÅNG

KRAFT

BERÖMT FARTYG

UNGERSK TOPPDOMÄN SPANSKT JA

SJUNGANDE BIRGIT DRYCK

& ORTOPEDISK MANUELL TERAPI

KRÄLADE

BLÅÖGDA

BETYG

FLYTANDE BRÄNSLE ENGELSK STAD OCH PRIVATSKOLA SPELADE BORG

NOBELT HAR VETET PÅ VÅREN

FINSKT GO

SYRE

SMILA URANUS YTTERSTA RING

SMUTSKASTA

RÄKNEORD

GROVT GRUS

IHÅLIGT STRÅ

STRÅLNING

ARREST

TV-SPELS FIGUR OCH DVÄRG I TOLKEINS MIDGÅRD

FRIHANDELSSAMMANSLUTNING TRÄDVÅRDARE DEL AV PANNA ETT SVENSKT TELEFON-AB TITTA BANK

ANDE SVAVEL

KAPACITET

SKÅDESPELARE BRITTISKT FÖRFATTARFÖRNAMN KUBMATERIAL

OBERÖRD DRAGGRANNE BASUNEN TILL MADICKEN

SOLGUD

LIERA

ENERGIENHET GAM. ORD FÖR ÄVEN VATTENHÅL FÅR DRA

FULLSTÄNDIG KONSTATERANDE

SUBARUKRYSSET

SÖKA NYHETSBYRÅ BILDAR BOLAG M. CIRCLE TRADITION ÅTER

OSAMS MODERN TEKNIK

GÖR SÅ HÄR Lös krysset. Skicka in det till: Subaru, Box 2104, 200 21 Malmö. Märk kuvertet ”Subarukrysset”. Eller ta en läsbar bild och skicka till marketing@subaru.se. Skriv ”Subarukrysset” i ämnesraden.

48  A L L

T H E W AY

GENLJÖD

VINSTER Fem vinnare får vars en Subaruklocka. Värde 495 kr. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vi vill ha din lösning senast 31 mars. Vinnare och rätt lösning publiceras på Facebook under april månad.

SKRIV TYDLIGT! Namn:_______________________________________________ Adress:_______________________________________________ Postnr./Ort___________________________________________


Möt oss här Sportfiskemässan är den största mässan i Sverige inom sportfiske. Här träffas människor med gemensamma intressen för att titta på nyheter, prova på aktiviteter, tävla, titta på båtar, dragbilar och boka fiskeresor.

Fira Sveriges Nationaldag på Gärdet tillsammans med oss. Kom och testa Forester på terängtrailern och upplev Subarus fyrhjulsdrift. Det bjuds även på en härlig hattparad, foodtrucks eller varför inte spela en slant på den vinnande hästen. GÄRDET 6 JUN

STOCKHOLMSMÄSSAN 16 –18 MAR

Mässan för dig som älskar jakt, fiske, hund, skytte och Outdoor. Inspireras av årets nyheter och testa på massa olika aktiviteter. TULLGARN SLOTT 25–27 MAJ

Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält. Jordnära fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Mötesplatsen för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning. LRF medlem har du alltid rabatt på din nya Subaru. BORGEBY 27–28 JUN

Marstrand Boat Show är västkustens största flytande båtmässa och arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Här finns över 200 utställda motor- och segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska varv. Här finns också en stor tillbehörsutställning med utställare av enbart marina produkter och tjänster. MARSTRAND 24 –26 AUG

Passa på att prova vår terrängtrailer under nationaldagsgaloppen. Det kan vara lite otäckt men vi är med dig hela vägen över trailern med råd och glada tillrop. Vill du kliva ur bilen när ena hjulet hänger i luften fungerar det eftersom karossen är så vridstyv att du utan problem kan öppna dörren. Det är inte att rekommendera. Fortsätt att köra och gläds åt upplevelsen som ger dig något att spännande att berätta för dina vänner.

Till Gustavsberg bjuds hela båtbranschen in för att visa upp sig i Arcona Yachts hamn. Här finns över 280 utställda motoroch segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska varv. Här finns en stor tillbehörsutställningen med över 90 utställare av enbart marina produkter och tjänster. På området finns det matservering i form av både restaurang och café. GUSTAVSBERG 31 AUG–2 SEP

Elmia Lantbruk är affärsarenan som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk. Ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Ett lantbruk där det finns plats för såväl ett stort hjärta för näringen,som en nyfikenhet på innovativa vägar framåt i en konkurrensutsatt och allt mer digital värld. JÖNKÖPING, 24 –26 OKT

A L L T H E W AY  

49


SHOP

SUBARU SUBARU WWW.SUBARUSHOP.SE WWW.SUBARUSHOP.SE

SUBARU KNOX SPORTIG KLOCKA MED ARMBAND I SILIKON Drivs av ett SEIKO-urverk med tre visare och har en svart urtavla med silverhöjda index. Levereras i en svart kartong med vitt Subarutryck på.

44mm

SUBARU SUBARUSHOP

3 ATM

HELSINGBORG Bilforum i Helsingborg är ny återförsäljare och bildar tillsammans med Tågaborgs Bilservice en komplett fullserviceanläggning. Bilforum är ett välkänt, familjeägt företag med lång erfarenhet. Med sina 30 år i branschen vill de ge dig en lika fin bilupplevelse som de förmedlat till tusentals kunder under alla de år de varit verksamma och hälsar dig som Subaruägare hjärtligt välkommen.

SHOP

SJÄLVLYSANDE

Nya aktörer i vårt nätverk

Finns i lager på Subarushop.se!

495 SEK inkl. förpackning

WWW.SUBARUSHOP.SE

SUBARU SUBARU KNOX KNOX SPORTIG SPORTIG KLOCKA KLOCKA MED MEDARMBAND ARMBANDIISILIKON SILIKON

Drivs Drivs av ett av ett SEIKO-urverk SEIKO-urverk med med tretrevisare visareoch ochhar haren en svart svart urtavla urtavla med med silverhöjda silverhöjda index. index. Levereras Levererasi en i ensvart svartkartong kartong med medvitt vittSubarutryck Subarutryck på. på.

SJÄLVLYSANDE SJÄLVLYSANDE 44mm 44mm

SUBARUSHOP SUBARUSHOP 50   A L L T H E W AY

33 ATM ATM

Finns Finns i lager i lagerpå påSubarushop.se! Subarushop.se!

495 495SEK SEKinkl. inkl.förpackning förpackning

ÄNGELHOLM Motor Village är ny återförsäljare samt verkstad sedan december respektive januari månad. Det är ett ungt företag men med lång erfarenhet av bilförsäljning. En splitter ny bilhall beräknas vara klar under 2018. Genom att sträva efter långsiktiga relationer, hålla hög kvalitet på produkter och tjänster samt engagera sig i ditt bilägande hoppas Motor Village få se dig som Sveriges mest nöjda bilägare och önskar dig hjärtligt välkommen.


Alltid nära ALINGSÅS HANSSONBIL ARVIKA ROY ANDERSSON BILBOLAGET AVESTA BELINS BIL BENGTSFORS ROY ANDERSSON BILBOLAGET BOLLNÄS TUPPZ BIL BOR FINNVEDENS AUTOLACK BORLÄNGE MATS BILAR BORLÄNGE AUTOTJÄNST BORÅS AUTO 7H BURLÖV HEDIN BIL EKSJÖ EKSJÖ MOTORCENTRUM ENKÖPING BILFORUM ESKILSTUNA ESKILSTUNA FORDON FALKENBERG BILOPALEN GÄVLE DAHLBOMS BIL GÖTEBORG/KUNGSBACKA HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/KUNGSBACKA AUTO LOUNGE GÖTEBORG/KUNGÄLV KONGAHÄLLA BILCITY GÖTEBORG/MÖLNLYCKE MÖLNLYCKE BIL GÖTEBORG/MÖLNLYCKE MÖLNLYCKE LACK OCH KAROSS GÖTEBORG/TAGENE HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/VÄSTRA FRÖLUNDA HOLMGRENS BIL GÖTEBORG/VÄSTRA FRÖLUNDA HÖGSBO BILSERVICE HABO RUNES BIL HABO HALLBERGS BILSERVICE HALLSTAVIK CEGERBLADS BIL HALMSTAD GP BIL HELSINGBORG AUTOTEKNIK HELSINGBORG NY ÅTERFÖRSÄLJARE BILFORUM I HELSINGBORG HELSINGBORG BILPARTNER HELSINGBORG NY VERKSTAD TÅGABORGS BILSERVICE HOTING IVARS BIL HOTING IVARS BILSERVICE HUDIKSVALL SELLMANS BIL HYLTEBRUK BILOPALEN HÄSSLEHOLM NEWMANBIL JÖNKÖPING HOLMGRENS BIL KALMAR SMÅLANDS MOTOR KARLSKOGA HEDIN BIL KARLSKRONA BILEXPO KARLSTAD SVEMA BIL KATRINEHOLM MOTORKOMPANIET KIRUNA JAKOBSSON BIL KISA GRAHNS BILAR KLIPPAN BILPARTNER KRISTIANSTAD HEDIN BIL BILVARUHUSET LINDERÖD BÖRJESSONS BIL & TRAKTOR LINKÖPING BILBÖRSEN LULEÅ BOSSES BIL & MOTOR LULEÅ ÅKE ERIKSSON BIL LUND HEDIN BIL MALMÖ CONNY FIHNN BILSERVICE MALMÖ HEDIN BIL MARIESTAD BILCENTRUM I MARIESTAD NORRKÖPING TB BIL NYKÖPING STENBERGS BIL NÄSSJÖ HOLMGRENS BIL OSKARSHAMN SMÅLANDS MOTOR PITEÅ BILHALLEN RÄTTVIK BILTJÄNST OLLE GRUVRIS AB RÄTTVIK KENTS BILCENTRUM RÄTTVIK RÄTTVIKS BILSERVICE SJÖBO BILFIRMA THOR NILSSON SKELLEFTEÅ LOGART BIL SKÖVDE SVENSKA MOTOR SOLLEFTEÅ IVARS BIL SOLLEFTEÅ WINTERQVIST BILSERVICE SORSELE KARLSSONS BILSERVICE STOCKHOLM/AKALLA HEDIN BIL STOCKHOLM/BROMMA BROMMA BIL & MOTOR STOCKHOLM/GUSTAVSBERG DANNEVALL SERVICECENTER STOCKHOLM/GUSTAVSBERG TORVALLA BIL VÄRMDÖ STOCKHOLM/HANINGE TORVALLA BIL HANINGE STOCKHOLM/NORSBORG LG BIL OCH MOTOR STOCKHOLM/SEGELTORP FORDONSMÄKLARNA STOCKHOLM/TÄBY RISBERGS BIL STOCKHOLM/UPPLANDS VÄSBY TUREBERGS BILCENTER STORVIK ERIKSONS BIL & TRAKTOR STORÅ HUGO ERIKSSONS BIL SUNDSVALL BIL & MASKINSERVICE SUNDSVALL BILFOCUS SUNNE SUNNE BIL & MASKIN SÄVSJÖ NIFAB SÖDERTÄLJE MUSCLECARS TRANÅS GRAHNS BILAR TRELLEBORG HEDIN BIL UDDEVALLA NORES BILVERKSTAD EFTR UDDEVALLA ROY ANDERSSON BILBOLAGET UMEÅ ALL-BILAR UMEÅ BERGNERS BIL UPPSALA BEOS BILSERVICE AB UPPSALA RA MOTOR VARBERG ÄRLEBO BIL VETLANDA HOLMGRENS BIL VIMMERBY HOLMGRENS BIL VINSLÖV TOMMY NILSSONS BIL VISBY PG BILSERVICE VISBY VISBIL VÄNERSBORG HANSSONBIL VÄSTERÅS LANDRINS BIL HÄLLA

l l l l l

l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l

0322-30 38 00 0570-72 74 00 0226-540 10 0531-719 90 0278-61 34 50 0370-65 01 35 0243-830 40 0243-160 10 033-20 52 50 040-53 48 00 0381-61 18 95 0171-381 20 016-542 38 00 0346-714 470 026-10 04 00 0300-555 50 0300-430400 0303-20 86 00 031-88 05 25 031-88 05 20 031-348 78 50 031-45 64 56 031-47 35 80 036-404 80 036-466 30 0175-234 46 035-18 68 00 042-16 18 47

VÄXJÖ MOTORSPORT ÄLANDSBRO DAHLBOMS BIL ÄLVDALEN BILVERKSTAN 195 ÄNGELHOLM BILPARTNER ÄNGELHOLM NY ÅTERFÖRSÄLJARE MOTORVILLAGE ÖREBRO ÖBAB ÖRNSKÖLDSVIK ULF NYLANDERS BILAR ÖSTERSUND JEMTBIL ÖSTERSUND IVARS BIL

l l 0470-451 20 l l 0611-610 90 l 0251-100 95 l l 0431-821 50 l l 0431-44 55 50 l l 019-10 87 20 l l 0660-186 60 l l 063-15 59 00 l 063-16 20 50

042-15 67 70 042-38 11 00 042-20 18 00 0671-71 30 00 0671-109 30 0650-57 99 00 0345-186 60 0451-38 40 00 036-34 80 00 0480-42 50 00 0586-364 50 0455-30 97 60 054-17 66 70 0150-132 70 0980-798 80 0494-793 00 0435-44 89 00 044-781 77 00 044-34 02 31 013-13 90 96 0920-877 70 0920-20 31 20 046-23 51 00 040-94 29 50 040-671 11 00 0501-710 70 011-31 17 70 0155-764 40 0380-51 43 01 0491-76 82 00 0911-141 35 0248-101 28 0248-127 50 0248-123 22 0416-120 30 0910-71 16 60 0500-38 17 00 0620-599 50 0620-141 70 0952-121 30 08-505 692 00 08-684 044 50 08-570 278 00 08-707 56 00 08-707 58 00 08-531 759 60 08-88 00 00 08-54 44 34 40 08-51 00 52 00 0290-377 37 0581-406 20 060-55 44 16 060-56 90 40 0565-135 10 0382-127 45 08-88 00 56 0140-180 95 0410-481 00 0522-370 72 0522-65 32 00 090-327 70 090-70 23 80 018-69 30 30 018-18 28 80 0340-64 56 00 0383-76 30 00 0492-697 00 044-801 00 0498-21 01 20 0498-655 560 0521-27 87 80 021-18 51 00

FÖRSÄLJNING VERKSTAD


B

SVERIGE

PORTO BETALT

ACTION

PÅ ALLA UNDERLAG VI HAR MOUNTAINBIKES FÖR BÅDE MOTIONÄR OCH PROFFS. FULL FART PÅ SKOGSVÄGEN ELLER PÅ DEN TEKNISKA BANAN. SE HELA MTB-SORTIMENTET PÅ CRESCENT.SE

Subaru magasin All The Way nr9  
Subaru magasin All The Way nr9