__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


EN SUBARU SK A VAR A SÄKER, ROLIG AT T KÖR A OCH TÅL A TUFFA TAG Subaru Outback är utvecklad med ägaren i fokus. Lastkapacitet, funktioner och dragförmåga har högsta prioritet – egenskaper som historiskt gjort Outback till favorit och ett förstahandsval för aktiva familjer som inte vill kompromissa med säkerhet, framkomlighet och komfort. Eftersom Subaru alltid använder egen teknik och unika lösningar behöver vi aldrig kompromissa. Subaru Outback är precis så bra som vi vill att den ska vara.

2


S YMME TRISK F YRHJUL SDRIF T

Subaru Boxermotor

Tyngdpunkten i en bil är ofrånkomligen en av de viktigaste faktorerna för väghållningen. Ju lägre tyngdpunkt desto bättre. Här har Subaru en unik fördel jämfört med så gott som alla andra bilmärken. Boxermotorn har kolvarna placerade i 180 graders vinkel från varandra. Det gör att motorn ligger plant i bilen istället för att stå upp. Tyngdpunkten blir lägre, bilen blir mer balanserad och vägegenskaperna förbättras. Alla Subarus bilar stärker din självsäkerhet bakom ratten genom den symmetriska fyrhjulsdriften i kombination med den unikt balanserade Boxermotorn. Systemet ger kraft åt alla fyra hjulen samtidigt, vilket ökar kontrollen oavsett underlag och väderförhållanden. Outback har utmärkt kursstabilitet och styrprecision, tack vare att att motor och växellåda är placerade i en rak linje.

Lineartronic Lineartronic-automatväxellådan är utvecklad för att få ut det mesta av Boxermotorn och fyrhjulsdriften. Lineartronic håller motorn i dess ideala effektområde och ger Outback en bra bränsleekonomi. Den steglösa växellådan förhåller sig till förändringar i hastighet, men låter föraren känna växlingspunkterna vid acceleration för en mer närvarande och starkare körupplevelse..

Lineartronic

3


HELTÄCK ANDE SÄKERHE T Subaru har som mål att bygga Världens säkraste bilar och alla tester visar att vi når målet med våra nya bilar. Visionen är att ingen ska skadas i en Subaru eller av en Subaru. Vårt mål är inte bara att skydda de som åker i bilen utan även andra trafikanter som cyklister och fotgängare. Utvecklingsarbetet går under namnet Subaru All-Around Safety.

Primär säkerhet Den primära säkerheten är den som byggs in i bilen redan vid tillverkningen. Bilen ska vara bekväm att köra, ha förutsägbara vägegenskaper och skapa förutsättningar för att föraren ska ha full kontroll i varje situation. Bra runt-om-sikt med ett minimum av ”döda vinklar”. Subaru har smala dörrstolpar, stora glasytor och intelligent placerade backspeglar. Att kunna justera stol och ratt i en optimal position är viktig för att du som förare ska kunna slappna av och fullt ut kunna koncentrera dig på det som är viktigt – att köra bil och att hålla uppsikt på trafiken. Därför är förarmiljön konstruerad för att allt ska vara logiskt och intuitivt. Regnsensor och automatiskt helljus är andra exempel i denna kategori.

1. Bra runt-om-sikt

1

2

Passiv säkerhet

2. Ringformad säkerhetskaross 

Denna kategori är till för att skydda förare och passagerare ifall olyckan trots allt skulle vara framme. Subaru använder en stor andel höghållfast stål. Detta för att skapa en stabil bur runt kupén. Vid en eventuell kollision är det viktigt att karossen hålls så intakt som möjligt. Subarus ringformade säkerhetskaross motverkar inträngning effektivt från alla håll. Subaru har också sju krockkuddar som standard och ett väl utvecklat, prisbelönat whiplashskydd i nackstöden. Den unika motorupphängningen som gör att motorn glider under bilen vid en kollison, ingår också i denna kategori.

3. Krocksäker motorupphängning  4. Framsäten med aktiva nackskydd som förebygger whiplashskador

4 4

5. Bältessträckare med kraftbegränsning

3

6. Sju krockkuddar

5

6


Aktiv säkerhet Här kommer den symmetriska, permanenta fyrhjulsdrivningen in. Genom att bilen alltid har drivning på alla fyra hjulen blir den neutral i styrning och känns säker att köra. Till aktiv säkerhet räknas också Subaru VDC. VDC innefattar antisladd, antispinn och traction control. Systemet känner av vart bilen är på väg och griper in genom att bromsa rätt hjul och på så sätt minska risken för sladd eller understyrning. Andra exempel på vår aktiva säkerhet är: Active Torque Vectoring som automatiskt bromsar innerhjulen i en kurva och hjälper bilen att hålla rätt spår genom hela manövern. Elektronisk bromskraftsdistribution fördelar bromskraften automatiskt mellan fram och bakhjul för att kompensera skillnader beroende på hur bilen är lastad. Bromsassistans ökar kraften på inbromsningen ifall föraren inte trycker tillräckligt hårt på bromspedalen. Bromsprioritering gör att bilen automatiskt bromsar i en situation där föraren råkar trycka på gas- och bromspedal samtidigt.

Utan Active Torque Vectoring

Med Active Torque Vectoring

7

5-Fem stjärnor i Euro NCAP Outback har tilldelats fem stjärnor i krocksäkerhetstestet av Euro NCAP (European New Car Assessment Program).

7. Active Torque Vectoring hjälper bilen att hålla rätt spår 8. Den låga tyngdpunkten, förfinade fjädringen och höga vridstyvheten gör att bilen reagerar direkt på rattrörelser och ger säkra undanmanövrar.

8 5


VÄRLDSLEDANDE FÖR AR A SSIS TANS Mer än 30 års forskning och utveckling ligger bakom vårt Världsledande förarassistanssystem EyeSight*1. Bilar med EyeSight är inblandade i mindre än hälften så många olyckor som bilar utan och kollisioner bakifrån har minskat med 84 procent. EyeSight fungerar som ett extra par ögon som håller koll på trafiken upp till en hastighet av 180 km/h. Hjärtat i systemet är färgstereokameran som sitter skyddad innanför vindrutan. Systemet har flera funktioner och föraren kan själv välja vilken, eller vilka, som ska vara aktiva.

Förebyggande säkerhet Det bästa sättet att undvika skador är naturligtvis att se till att det inte händer några olyckor överhuvudtaget. Här ligger Subaru i topp med sitt avancerade förarassistanssystem EyeSight – av flera oberoende testinstitut klassat som Världens bäst fungerande. EyeSight har sju funktioner vars syfte är att identifiera risker, varna föraren och – om denne inte reagerar – vidta åtgärder för att undvika olyckan. Subaru Rear Vehicle Detection håller koll på trafiken bakom och vid sidan av bilen. SRVD känner också av korsande trafik på parkeringar och liknande. Systemet känner av allt från bilar till barn. Automatiskt helljus och kurvljus är andra exempel på Subarus förebyggande säkerhet.

11

12

14

15

13

9. SRVD 10. Automatiskt helljus

11. Adaptiv farthållare 12. Uppmaning att börja köra

9

13. Linjevarnare 14. Filhållningsassistans 15. Autobroms* 2

16

10 6

16. Uppmärksamhetshjälp med gaspådragsreduktion

*1 EyeSight är ett förarassistanssystem som gör din bilkörning tryggare. Dock kan det inte fungera optimalt under alla körförhållanden. Systemets effektivitet beror på många faktorer, såsom fordonsunderhåll, väder- och vägförhållanden. Du som förare är därför alltid ansvarig för att köra säkert och uppmärksamt och för att gällande trafikregler följs. Se bruksanvisningen för fullständig information om systemets funktion och begränsningar, inklusive funktionerna beskrivna här. *2 Pre-collision Braking System fungerar inte i alla situationer. Beroende på hastighetsskillnaden mellan bilen och det framförvarande objektet, dess höjd och andra förhållanden, kan inte alla situationer uppfylla de nödvändiga förutsättningar som krävs för att EyeSight ska fungera optimalt.


Synfältet sett genom EyeSight (Exempel, ej faktisk mätning) 7


FOKUS PÅ FUNK TION Outback bjuder på massor av finurligheter och finesser som gör livet enklare. Breda fotsteg innanför bakdörrarna hjälper dig att nå lasten på taket. Gott om stuvfack och dryckeshållare är en självklarhet. Utmärkande är också klassens största baksäte med justerbart ryggstöd.

8


Bagage och säteskombinationer – Lastkapaciteten ger plats åt upp till fyra stycken 80-liters resväskor och golvet är platt för att förbättra möjligheterna att lasta. Behöver du lasta stora skrymmande saker skapar du enkelt större utrymme tack vare de fällbara baksätena (60/40).

1

2

3

4 1. Klassens största baksäte 2. Dragvikt upp till 2 000 kg 3. Elmanövrerad baklucka* 4. Förvaringslåda i mittkonsolen 5. Stor sollucka* 6. USB-uttag med laddström (2,1 A) både fram och bak.

5 * Finns endast för Summit.

6 9


10


BYGGD FÖR FÖR AREN Stora glasytor och smala stolpar ger Outback klassledande runt-om-sikt, vilket bidrar till säkrare och mer avslappnad körning. Full koll på omgivningen och en logiskt uppbyggd förarmiljö med lättlästa instrument. Detta är kännetecken för Subaru och ett lysande exempel på primär säkerhet när den är som allra bäst.

1

2

3

Maximalt grepp och säker utförskörning

SI-DRIVE

Tvåstegs X-Mode är elektroniska körprogram som optimerar framkomligheten på svåra underlag som djup snö, lera och sand. X-Mode kopplar in alla sensorer för att hjälpa dig som förare att få maximal framkomlighet och förhindra att du kör fast. Och Hill Descent Control gör svåra utförskörningar säkra. Det är bara att styra, systemet bromsar och justerar motoreffekten.

Subaru Intelligent Drive anpassar gasrespons och växling efter dina behov. Välj "I" för mjuk och ekonomiskt körning och "S" när du vill ha snabbare gasrespons och acceleration.

1. Apple CarPlay och Android Auto™   2. Backkamera   3. Front- och sidokamera  4. Nyckelkort och startknapp   5. Elektriskt justerbar förarstol med 8 positioner och svankstöd

4

5 11


TILLBEHÖR

GÖR DIN OUTBACK PERSONLIG Outback är redan i sitt grundutförande en bil med en alldeles egen karaktär. Men vill du, kan du sätta din personliga prägel på den genom ett brett urval av tillbehör. Såväl interiört som exteriört kan du välja till praktiska och sportiga accessoarer. Mer om tillbehör hittar du på vår hemsida www.subaru.se eller närmaste Subaru återförsäljare.

12


KLÄDSEL

LACKFÄRG

1 Crystal White Pearl

Ice Silver Metallic

2 Svart läder (Ridge (1) / Summit (2))

Magnetite Grey Metallic

Svart tyg (Active)

ACTIVE/RIDGE

Tungsten Metallic

SUMMIT

Crystal Black Silica

Beige läder (Summit)

Storm Grey Metallic

Crimson Red Pearl

Dark Blue Pearl

OUTBACK 2,5 Mått (L x B x H): 4820 x 1840 x 1605 mm Motor: 4-cylindrig Boxermotor, DOHC, 16 ventiler Cylindervolym: 2498 cm3 Max. effekt: 175 hk (129 kW) / 5800 v/min. Max. vridmoment: 235 Nm (24,0 kgfm) / 4000 v/min. Transmission: Lineartronic, fyrhjulsdrift

Wilderness Green Metallic

Cool Grey Khaki

På grund av trycktekniska skäl kan färger skilja sig från de som visas i den här broschyren.

UTRUSTNING

Active (tygklädsel)/Ridge (svart läderklädsel)

Summit (läderklädsel) 13


SPECIFIKATIONER ACTIVE

2.5i RIDGE

SUMMIT

Motor 4-cylindrig Boxermotor, DOHC, kamkedja, 16 ventiler, bensin

Permanent fyrhjulsdrift, normaldrift fram/bak (kraftfördelningssystem)

60/40 (Lineartronic med Active Torque Split)

D Lineartronic

3,600–0,512

Borrning x slag

mm

94 x 90

Cylindervolym

cm3

2498

1:a växeln

3,600

10,3

2:a växeln

2,080

Multipoint-insprutnin

3:e växeln

1,596

4:e växeln

1,221

5:e växeln

0,939

Kompressionsförhållanden Bränslesystem Bränsletank

liter

Utväxling

60

Effekt Max. effekt Max. vridmoment

hk (kW) / v/min.

175 (129) / 5800

6:e växeln

0,717

Nm (kgfm) /v/min.

235 (24,0) / 4000

7:e växeln

0,512

Backväxel

3,687

Max. hastighet (högsta växel) Acceleration (0-100 km/h)

Bränsleförbrukning*1

km/h

198

sek

10,2

Slutväxel

WLTP

liter/100 km

11,9

Medium

liter/100 km

8,2

Hög

liter/100 km

7,2

Extra hög

liter/100 km

8,7

Blandad

liter/100 km

8,6

Vändcirkeldiameter

g/km

268

Bromsar

Medium

g/km

184

Hög

g/km

163

Extra hög

g/km

196

Blandad

g/km

Styrning Fjädring

ABS Däck

193

Miljöklass

Euro6d-TEMP

Mått och vikt Längd

mm

4820

Bredd

mm

1840

Höjd

mm

1605

Hjulbas

mm

2745

Spårvidd

Fram

mm

1575

Bak

mm

1590

Markfrigång

mm

200

Lastutrymme* 2, med baksätet uppfällt/nedfällt

liter

559 / 1848

Antal sittplatser

5

Tjänstevikt + förare

kg

Totalvikt

kg

2100

Max. tillåten släpvagnsvikt

kg

2000

*1 Bränsleförbrukning och CO2-utsläpp enligt EC715/2007 - EU2017/1347BG . *2 Uppmätt enligt VDA (V214). Tjänstevikt och max. last varierar beroende på monterad utrustning.

(mm)

1657

1661

4,111

Chassi

Låg

Låg CO2 utsläpp*1

M ÅT T

SUMMIT

Transmission

Typ

14

2.5i RIDGE

ACTIVE

1696

Kuggstång med elservo Fram

MacPherson fjäderben

Bak

Multi-link m

11,0 Ventilerade skivbromsar 4-sensor/4-kanalstyp med elektronisk bromskraftsfördelning och bromsassistans 225/65-17

225/60-18


STANDARDUTRUSTNING ACTIVE / RIDGE

SUMMIT

ACTIVE / RIDGE

SUMMIT

2.5i

SUMMIT

2.5i

ACTIVE / RIDGE

2.5i

Automatiskt halvljus

l

l

Eluppvärmd ratt

l

l

SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive)*4

l

l

LED-strålkastare (halv och helljuset) med automatisk dagsljusfunktion

l

l

Elektriska fönsterhissar, fram och bak*1

l

l

2-stegs X-MODE

l

l

Kurvljus

l

l

Fjärrstyrt centrallås

l

l

Hill Descent Control

l

l

Strålkastarspolning

l

l

Nyckelkort och startknapp

l

l

Auto Vehicle Hold

l

l

Dimljus fram

l

l

Blinkersautomatik

l

l

ATV (Kurstabilisering)

l

l

Dimljus bak

l

l

Elektronisk parkeringsbroms

l

l

Vehicle Dynamics Control System, urkopplingsbart

l

l

Elektriskt infällbara ytterbackspeglar med inbyggda blinkers

l

l

Kartlampor med belysning, fram

l

l

Traction Control System (antispinn)

l

l

UV-skydd vindruta och sidorutor fram/bak

l

l

Bagagerumsbelysning

l

l

Hill Holder

l

l

Tonade rutor

l

l

Makeup-speglar med belysning, fram

l

l

Eluppvärmd framruta i nederkant

l

l

Centerfack

l

l

l

l

l

Mittkonsol med 12v eluttag

l

l

EyeSight (uppmärksamhetshjälp, autobroms med kollisionsvarning, adaptiv farthållare, linjevarnare/körfältshjälpsystem)

l

Regnsensor Eluppvärmda ytterbackspeglar

l

Dryckeshållare fram och bak

l

Döda vinkel varning

l

l

Dörrfickor med dryckeshållare

l

l

Varningssystem för bakomvarande fordon om man backar

l

l

Öppning av tanklock inifrån

l

l

Helljusautomatik

l

l

Innerbackspegel med automatisk avbländning

l

l

Filbytesvarning

l

l

Filhållningsassistans

l

l

Varningsblinkers går på vid panikinbromsning

l

l

Kamera i fronten, 180 grader

l

l

Sidokamera höger backspegel

l

l

Airbags, fram

l

l

Sidoairbags, fram

l

l

Krockgardiner

l

l

Knäairbag, förarplats

l

l

Sidokrockskydd i dörrarna

l

l

Krockskydd, rattstång

l

l

Bältesvarnare alla platser

l

l

Främre bältessträckare med lastbegränsning

l

l

Bakre bältessträckare med lastbegränsning, yttre platserna

l

l

Höjdjusterbara bältesinfästningar fram

l

l

Aktiva nackskydd, fram

l

l

Exteriör

Intervalltorkare, bak

Komfort

l

Körhjälpsystem

l

l

l

17"

18"

Elektrisk sollucka i glas

l

Elmanövrerad baklucka

l

Takrails (silver)

l

l

4 lastöglor

l

l

Nedre dörrlister

l

l

2 utfällbara bagagekrokar

l

l

Takspoiler

l

l

Inrullningsbart insynsskydd för lastutrymme

l

l

Förvaringsfack under lastrumsgolvet

l

l

Däckreparationssats med domkraft

l

l

Aluminiumfälgar

Säten Läderklädd ratt och växelspaksknopp

l

l

Ridge

l

Förarstol elektriskt justerbar, 10 positioner

l

l

2-zons klimatanläggning med dammfilter

l

l

Passagerarstol elektriskt justerbar

l

AC-kanal i bakre mittkonsol

l

l

Läderklädsel

Minnesfunktion på förarstol

Klimatkontroll

Ridge

l

Värmekanal, baksätet

l

l

Nackskydd på samtliga fem sittplatser

l

l

Defroster fram och sidor

l

l

Armstöd bak

l

l

Eluppvärmd bakruta med timer

l

l

Värmesitsar fram och bak

l

l

Delbart baksäte 60/40

l

l

Fällning av baksäte från bagageutrymmet

l

l

Förvaringsficka i ryggstödens baksida

l

l

Rostfria instegsskydd

l

Underhållning och kommunikation/navigator 1CD-spelare med AM/FM DAB-radio, 8 tums informationsdisplay och 6 högtalare *2

l

Säkerhet

Navigationssystem, AM/FM DAB-radio och 1 CD-spelare med 11 Harman/Kardon högtalare, subwoofer och förstärkare, 8 tums informationsdisplay. * 2

l

Kartuppdatering 3 år

l

Trepunktsbälte på alla fem sittplatserna

l

l

Apple Carplay/Android Auto

l

l

4-sensorers/4-kanalers ABS med elektronisk bromskraftfördelning

l

l

Rattmonterade reglage för stereo

l

l

Bromsassistanssystem

l

l

Bluetooth®

l

l

Bromsprioritering

l

l

AUX- ingång och dubbla USB-ingångar

l

l

ISO-FIX barnstolsfästen

l

l

USB laddare 2st baksätet 2,1 amp

l

l

Barnsäkra lås i bakdörrarna

l

l

Backkamera

l

l

Självlåsande dörrar

l

l

Elektronisk startspärr motor

l

l

Kontroller / Instrument Multifunktionsdisplay*3 och LCD mätare

l

l

ECO mätare

l

l

Oljenivåvarningslampa

l

l

Ställbar ratt i höjdled och längdled

l

l

Rattmonterade växlingspaddlar

l

l

Adaptiv farthållare

l

l

Start/stopp-system

l

l

*1 Fönster har automatisk upp/ner-funktion. *2 Utrustad med touch panel. *3 Utrustad med 5" LED-display som visar: aktuell bränsleförbrukning, genomsnittlig bränsleförbrukning, kontinuerlig färdsträcka och tid, genomsnittlig hastighet, farthållare, eyesight och varning för låg spolarvätska/oljenivå/låg utomhustemperatur. *4 2 läge, intelligent och sport.

SUBARU Nordic AB förbehåller sig rätten att ändra specifikationer och utrustning utan föregående information. Specifikationer och utrustning kan variera beroende på lokala förutsättningar och regler. Kontakta din återförsäljare för information om ändringar som kan bero på lokala förhållanden. Bilarna som visas i broschyren är internationella och kan visa utrustning som inte är tillgänglig för den svenska marknaden. För att säkerställa att du har den senaste informationen, besök vår hemsida www.subaru.se 15


subar u.s e SU BA R U N O R D I C A B Tr y c k t i S v e r i g e (m a j 2 0 2 0 ) S 9 24117 S E

Profile for I.M. Nordic

Outback 20B SE  

Outback 20B SE  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded