Page 1


Skapad av perfektionister. FÜr aktiva människor. 2


Att sätta upp personliga mål är en naturlig instinkt hos oss alla. Och visst känns det bra när vi når målen. Speciellt om det sker på flera områden i livet. Ett av Subarus mål har varit att skapa en perfekt bil för alla som vill komma lite längre och leva livet full ut på flera olika plan. Sportkombin Levorg är resultatet.

3


Gränsöverskridande prestanda. Uppmärksammad design.

4


5


Innovation & attraktion. Att uppnå en bra balans mellan form och funktion är en tuff utmaning för alla biltillverkare. Levorg är ett enastående exempel på en lyckad sådan. Här går teknik och funktion hand i hand med design och estetik.

6

Form med funktion

LED-strålkastare

Den muskulösa fronten visar tydligt att den här bilen menar allvar. En attityd som understryks av det markanta luftintaget på huven som ser till att intercoolern till Subarus turboladdade Boxermotor konstant får frisk luft.

Strålkastarna på Levorg påminner om blicken hos en rovfågel. Jämförelsen är också passande när det gäller nattsynen. Det kraftfulla LED-ljuset gör mörkerkörningen säkrare. Ett lysande prov på form och funktion i samspel.


7


1,6-LITERS

DIT MOTOR 170

/ 4800–5600

MAX. EFFEKT (hk / v/min)

250

/ 1800–4800

MAX. VRIDMOMENT (Nm / v/min)

DIT – Direct Injection Turbo Under huven på Levorg sitter det senaste tillskottet till Subarus dynamiska familj av Boxermotorer. Den toppmoderna 1,6-liters DIT-motorn med direktinsprutning och turbo. En fantastisk kombination av driftsäkerhet, prestanda och ekonomi.

8


1

1 Växla med paddlar För en skarpare och sportigare körupplevelse finns möjligheten att använda det manuella läget på automatlådan. I detta läge växlar man med paddlar bakom ratten. Växellådan är 6-stegad i manuellt läge.

2

2 SI-DRIVE SI-DRIVE står för SUBARU Intelligent Drive. Det ger möjlighet att anpassa motor och växellåda efter förarens körstil och till den körsituation bilen befinner sig i. Föraren väljer själv mellan två elektroniska körprogram – Intelligent och Sport. Intelligent erbjuder en mjukare och lugnare körning. Medan Sport-läget ger tillgång till motorns fulla potential.

9


SUBARUS BOXERMOTOR. Balanserad och genomarbetad. Tyngdpunkten i en bil är ofrånkomligen en av de viktigaste faktorerna för väghållningen. Ju lägre tyngdpunkt desto bättre. Här har Subaru en unik fördel jämfört med så gott som alla andra bilmärken. Boxermotorn har kolvarna placerade i 180 graders vinkel från varandra. Det gör att motorn ligger plant i bilen istället för att stå upp. Tyngdpunkten blir lägre, bilen blir mer balanserad och vägegenskaperna förbättras.

En naturlig balans I en rak motor står kolvarna upp i rad. I en V-motor sitter de snett mot varandra i en snäv vinkel. I Boxermotorn rör sig kolvarna vågrätt mot varandra. Rörelseenergin åt ett håll neutraliseras av en lika stor motsatt kraft. Vibrationerna, som hos andra motorer måste minskas med motvikter och komplexa tekniska lösningar, minimeras naturligt i Boxermotorn.

Låg tyngdpunkt Subarus utmaning var att ge Levorg så låg tyngdpunkt som möjligt, eftersom det skapar de bästa köregenskaperna. Varje del av bilen från den platta, horisontella Boxermotorn via taklinjen, till förarens position i sätet bidrar till att ge Levorg den lägsta tänkbara tyngdpunkten.

10


Den steglösa automatlådan LINEARTRONIC. När Subaru lanserade en vanlig personbil med 4-hjulsdrift var det en sensation. Men att det skulle förändra bilköparnas syn på 4-hjulsdrift för all framtid hade ingen förutspått. Subaru var en pionjär och det har man fortsatt att vara. I Levorg hittar vi till exempel den senaste versionen av automatlådan Lineartronic. En växellåda med låg vikt och en precision och respons utöver det vanliga.

Från motor

Till drivlina

Växellådan som alltid levererar rätt varvtal Till skillnad från vanliga automatlådor har växellådan i Levorg inga fixerade lägen. Subarus Lineartronic använder ett oändligt antal utväxlingar för att alltid skicka kraften från motorn till hjulen vid ett optimalt varvtal. Det ger harmonisk körning i alla lägen – även vid acceleration.

Minskad vikt – ökad effektivitet För att förbättra effektiviteten och minska storleken på Lineartronic-lådan till Levorg har alla delar optimerats för att göra den lättare, mindre och effektivare.

11


'

'

"

"

2650 mm

1530 mm

1

2

1540 mm

Alltid fäste oavsett väglag

Symmetrisk 4-hjulsdrift: konstant kontakt med underlaget.

12

Det finns en anledning varför Subarus symmetriska 4-hjulsdrift är respekterad världen över. När väglaget är krävande levererar den kontroll och lugn där andra bilar förtvivlat försöker fördela kraften mellan hjulen. Fördelarna märks direkt. Bättre kurvtagning, bättre grepp i halka och bättre acceleration. I en Subaru blir bilkörningen enklare, säkrare och mycket roligare.


1 Fjädringen är inställd för dig Det spelar ingen roll var du bor eller var du kör. Levorg har en fjädring som är individuell för varje hjul, konstruerad för att svälja alla ojämnheter. Bra vägkontakt betyder säkrare och roligare körning.

2 Vehicle Dynamics Control System (VDC) Levorg har VDC som standard. VDC är ett system som via sensorer analyserar hur bilen följer förarens tänkta kurs. Om bilen närmar sig gränsen för instabilitet, till exempel i samband med skarpa kurvor eller en undanmanöver, justeras automatiskt 4-hjulsdriften, motoreffekten och bromsarna – allt för att hjälpa till att hålla bilen på rätt kurs och undvika olyckor.

13


14


Full kontroll i alla lägen. I Levorgens kupé är du och dina passagerare omslutna av modern komfort. Interiören är rymlig och mångsidig. Varje funktion i Levorg är placerad precis där du behöver den, när du behöver den. Den rymliga och smarta designen gör allt mycket enklare och din körning bekvämare.

Sportstolar

D-formad ratt

Stolarna fram för förare och passagerare har både komfort och sportkänsla – ordentligt skålade med rejält stöd i alla riktningar.

Samma D-formade ratt finns även i sportbilen WRX STI, och både där och i Levorg fungerar den som en accent till bilens sportiga image.

15


1 SUBARU STARLINK

Intuitiv teknik som lyfter upplevelsen.

16

Levorg är utrustad med SUBARU STARLINK. Ett infotainmentsystem som fungerar ungefär som en inbyggd smartphone. Via den får du tillgång till internetradio, underhållande appar och en rad andra funktioner. Du sköter den enkelt via pekskärmen eller via kontroller på ratten. Självklart kan du också koppla in din smartphone eller annan utrustning via USB- eller AUX‑uttag.


1

2

3

4

2 Display med multifunktion Skärmen är kontaktytan mellan dig och bilen. Den är placerad för att synas så bra som möjligt utan att distrahera dig när du kör. Stora och tydliga symboler hjälper dig att snabbt hitta det du söker.

4 Kontroller på ratten Den optimala körsäkerheten uppnår du genom att styra ljudsystemet med fingertopparna via kontrollerna på ratten. Via Bluetooth kan du sedan länka telefonen till bilens hands-free, ha två händer på ratten och fullt fokus på vägen.

3 Pedagogisk pekskärm Det enklaste och bästa sättet att använda din smartphone i bilen är att koppla den till pekskärmen. Via Bluetooth eller USB får du upp en förstorad kopia av telefonens interface på skärmen där den är lättare och säkrare att styra.

17


Plats för allt. Levorg är konstruerad för att uppfylla önskemål och behov hos aktiva människor. Det är en bil som är tillräckligt mångsidig och flexibel för alla aktiviteter och intressen. Här finns gott om utrymme för dina sportprylar och annat du behöver för att leva ett aktivt liv.

Plats för ömtåligt gods Under bagageutrymmet i Levorg finns ännu ett bagageutrymme. Det rymmer 40 liter och passar utmärkt för ömtåligt gods*.

* Uppmätt enligt VDA. 18


Generöst tilltagen lastöppning Lastöppningen i Levorg är väl tilltagen. Den låga lasttröskeln i kombination med en bred och hög öppning gör det enkelt att utnyttja det klassledande bagageutrymmet.

1806 mm

770 mm

1070 mm

Delbart och fällbart ryggstöd, 60/40 De bakre ryggstöden kan fällas helt eller var för sig, vilket ger plats för både skrymmande gods och passagerare.

1080 mm

19


Varje del sammanfogad för din säkerhet. När allt kommer omkring är säkerheten den viktigaste egenskapen hos en bil. Levorg är konstruerad för att leverera högsta möjliga säkerhet på alla områden. En omtanke som gör att du kan känna dig lugn bakom ratten.

20


21


2

03

04

AKTIV SÄKERHET För det som går att undvika

0

5

0

01: Symmetrisk 4-hjulsdrift 02: VDC (antisladd, antispinn) 03: Traction Control 04: Övervakning av lufttryck i däcken 05: Avancerad säkerhetsutrustning 06: Bromsassistans

Många av de egenskaper som bidrar till körglädjen hos Levorg hjälper också till att skydda de som åker i bilen. Bra kör- och vägegenskaper, bra bromsar, god sikt och snabb respons kan vara skillnaden mellan att undvika en olycka och att råka ut för den.

07: Krockkuddar 08: Framstolar med whiplashskydd 09: Nackstöd på alla platser 10: Ringformad säkerhetsbur 11: Trepunktsbälten på alla platser 12: Karosskonstruktion som skyddar kupén

Levorg är en säker bil. Den har en avancerad säkerhetsutrustning med en rad olika system för att ge alla i bilen bästa möjliga skydd. Ett antal väl placerade krockkuddar, krockgardiner, framstolar med whiplash-skydd och eftergivande pedaler är några bra exempel.

09

10

1

1

0

8

22

12

01

06

07

PASSIV SÄKERHET För det oundvikliga


Överstyrning Idealisk kurvkörning

Vehicle Dynamics Control System (VDC). Det dynamiska antisladdsystemet har en rad olika sensorer som läser av bilens rörelser. Om bilen närmar sig gränsen där den blir instabil griper tre system in för att hålla bilen på rätt kurs: 4-hjulsdriften fördelar om kraften mellan hjulen, motorns varvtal justeras och därmed även vridmoment och effekt, och varje hjul bromsas upp individuellt.

Understyrning

Avancerad säkerhetsutrustning: För att öka uppmärksamheten och sikten består den avancerade säkerhetsutrustningen av två helt nya hjälpmedel: • High Beam Assist (HBA) • Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) HBA kan automatiskt skifta fram och tillbaka mellan halv- och helljus beroende på hastigheten och den mötande trafiken. Resultatet är bättre sikt i mörker och du slipper blända av för mötande bilar. SRVD använder ett antal sensorer runt om på bilen som varnar för hinder och andra bilar i den egna bilens döda vinklar. SRVD ökar bland annat säkerheten vid filbyten och backning runt hörn.

Bromsar: Skivbromsarna på alla fyra hjulen har bakre bromsok av aluminium för en kraftfull bromskänsla. ABS-bromsarna har elektronisk fördelning av bromskraften för att omfördela kraften mellan fram- och bak-bromsarna när bilen är lastad. Bromsassistans och panikbroms är ytterligare två system som hjälper föraren att bromsa in säkert.

Krockkuddar: Vid en kollision är personskyddet optimerat med en omfattande säkerhetsutrustning. Hit hör bland annat krockkuddar fram och på sidan, knäairbag för föraren och krockgardiner runt om. För att hålla dem som sitter i framstolarna på rätt plats och undvika skador finns justerbara bältesinfästningar och främre bältessträckare med lastbegränsning. Framstolarna har dessutom en kraftig ram och stadiga nackstöd med whiplashskydd.

Ringformad säkerhetsbur: En så kallad säkerhetsbur omgärdar hela kupén. De förstärkningsbalkar som går till taket, dörrstolparna och golvet är extremt starka för att motstå och absorbera kraften från alla typer av kollisioner.

Krocksäker motorupphängning: Subaru har som regel att alltid ta säkerheten ett steg längre och höja nivån extra. Levorg utgör inget undantag från den regeln. Levorg har en ram och ett chassi som hjälper Boxermotorn och växellådan att tryckas in under bilen i stället för in i kupén.

23


LEVORG GT-S

LEVORG GT/GT-N

Steel Blue Grey Metallic

Crystal White Pearl

MÅTT ������������������������������L x B x H: 4690 x 1780 x 1490 mm

MÅTT ������������������������������L x B x H: 4690 x 1780 x 1485 mm

MOTOR �������������������������� Boxermotor med 4 cylindrar och turbo

MOTOR �������������������������� Boxermotor med 4 cylindrar och turbo

CYLINDERVOLYM ����������� 1600 cm3

CYLINDERVOLYM ����������� 1600 cm3

MAX. EFFEKT ����������������� 170 hk (125 kW) / 4800–5600 v/min.

MAX. EFFEKT ����������������� 170 hk (125 kW) / 4800–5600 v/min.

MAX. VRIDMOMENT ����250 Nm (25,5 kgfm) / 1800–4800 v/min.

MAX. VRIDMOMENT ����250 Nm (25,5 kgfm) / 1800–4800 v/min.

TRANSMISSION ������������Lineartronic, AWD

TRANSMISSION ������������Lineartronic, AWD

Crystal Black Silica GT

24

GT-N


1

2

1 Stråkastarspolning

2 18-tums aluminiumfälgar* 3

4 3 Elsollucka av glas*

4 Dubbla bakre ljuddämpare 5

6

5 LED-ljus bak

6 Nyckelkort och startknapp

7

7 Helljusautomatik (HBA)

8

8 Justerbar ratt i höjd- och längdled

9 Stolsvärme fram 9 10 USB-uttag fram och bak

11 Bakre armstöd med dryckeshållare

10

11

12

12 Backkamera

* 1.6GT-S.

25


TILLBEHÖR Belysning baklucka

Gör din Levorg till din egen Levorg är redan i sitt grundutförande en bil med en alldeles egen karaktär. Men vill du, kan du sätta din personliga prägel på den genom ett brett urval av tillbehör. Såväl interiört som exteriört kan du välja till praktiska och sportiga accessoarer. Mer om tillbehör hittar du på vår hemsida www.subaru.se eller närmaste Subaru återförsäljare.

Bagagerumsmatta

26

STI främre spoiler

STI sidospoiler

STI bakre nedre spoiler

Avtagbar dragkrok

Inlastningsskydd

Tygmattor


27


SPECIFIKATIONER GT / GT-N Motor Typ Borrning x slag Cylindervolym Kompressionsförhållanden Bränslesystem Bränsletank Effekt Max. effekt Max. vridmoment Max. hastighet (högsta växel) Acceleration (0-100 km/h) Bränsleförbrukning* 1

CO 2 -utsläpp* 1

mm cm 3

liter

Stad Landsväg Blandad Stad Landsväg Blandad

hk (kW) / v/min. Nm (kgfm) / v/min. km/h sek liter/100 km liter/100 km liter/100 km g/km g/km g/km

Miljöklass Mått och vikt Längd Bredd Höjd Hjulbas Spårvidd

4-cylindrig Boxermotor med turbo, DOHC, kamkedja, 16 ventiler, bensin 78,8 x 82 1599 11 Direktinsprutning 60 170 (125) / 4800–5600 250 (25,5) / 1800–4800 210 8,9 8,3 6,1 6,9 191 141 159

8,5 6,3 7,1 197 146 164 Euro 6b

Fram Bak

Markfrigång Lastutrymme* 2, med baksätet uppfällt/nedfällt Antal sittplatser Tjänstevikt + förare Totalvikt Max. tillåten släpvagnsvikt Max. tillåten släpvagnsvikt med B-körkort Transmission Permanent 4-hjulsdrift, normaldrift fram/bak (kraftfördelningssystem) D Lineartronic 1:a växeln 2:a växeln 3:e växeln Utväxling 4:e växeln 5:e växeln 6:e växeln Backväxel Slutväxel Chassi Styrning Fram Fjädring Bak Vändcirkeldiameter Bromsar ABS Däck *1 Bränsleförbrukning och CO2-utsläpp enligt EC715/2007-136/2014W. *2 Uppmätt enligt VDA (V214). Tjänstevikt och max. last varierar beroende på monterad utrustning.

28

GT-S

mm mm mm mm mm mm mm

4690 1780 1485

1490 2650 1530 1540

130

liter

135 522/1446 5

kg kg kg kg

1606

1626 2020 1500 1480 60/40 Lineartronic med Active Torque Split 3,581-0,570 3,560 2,255 1,655 1,201 0,887 0,616 3,667 3,900

m

Kuggstång med elservo MacPherson fjäderben Multi link 10,8 Ventilerade skivbromsar fram o bak 4-sensor/4-kanalstyp med elektronisk bromskraftsfördelning och bromsassistans 215/50R17 225/45R18


STANDARDUTRUSTNING GT / GT-N Exteriör Automatiskt halvljus LED-strålkastare (halvljuset) Strålkastarspolning Dimljus fram med automatisk dagsljusfunktion Dimljus bak Elektriskt infällbara ytterbackspeglar med inbyggda blinkers UV-skydd vindruta och sidorutor fram/bak Tonade rutor Eluppvärmd framruta i nederkant Regnsensor Eluppvärmda ytterbackspeglar Intervalltorkare, bak Aluminiumfälgar 17" med aero navkapsel Aluminiumfälgar 18" Elektrisk sollucka i glas Främre grill svart Främre grill metal Säten Läderklädd D-formad ratt Läderklädd växelspaksknopp Läderklädsel svart med blåa sömmar sportstolar (fram) Förarstol elektriskt justerbar, 8 positioner Nackskydd på samtliga fem sittplatser Armstöd bak Värmesitsar fram Delbart baksäte 60/40 Fällning av baksäte från bagageutrymmet Komfort Elektriska fönsterhissar, fram och bak* Fjärrstyrt centrallås Nyckelkort och startknapp Blinkersautomatik Elektronisk parkeringsbroms Kartlampor med belysning, fram Bagagerumsbelysning Makeup-speglar med belysning, fram Centerfack Mittkonsol med 12v eluttag Dryckeshållare fram och bak Dörrfickor med dryckeshållare Öppning av tanklock inifrån 4 lastöglor 2 utfällbara bagagekrokar Inrullningsbart insynsskydd för lastutrymme Förvaringsfack under lastrumsgolvet Däckreparationssats med domkraft Klimatkontroll 2-zons klimatanläggning med dammfilter Värmekanal golvet, baksätet Defroster fram och sidor Eluppvärmd bakruta med timer

GT-S

l l l l l l l l l l l l l − − − l

l l l l l l l l l l l l − l l l −

l l − − l l l l l

l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l l

l l l l

l l l l

Underhållning och kommunikation/navigator 1CD-spelare med AM/FM DAB-radio, 7 tums informationsdisplay och 6 högtalare Navigationssystem med SD-kort, 7 tums informationsdisplay AM/FM DAB-radio och 1 CD-spelare med 6 högtalare Takantenn hajfena Rattmonterade reglage för stereo Bluetooth® AUX- ingång och dubbla USB-ingångar, fram Dubbla USB-ingångar, bak Backkamera Kontroller / Instrument Multifunktionsdisplay och LCD mätare ECO mätare Oljenivåvarningslampa Ställbar ratt i höjdled och längdled Rattmonterade växlingspaddlar Farthållare Silver carbon panel Start/stopp-system Aluminiumpedaler Körhjälpsystem SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive)** ATV (Kurstabilisering) Vehicle Dynamics Control System Traction Control System (antispinn) Hill holder Säkerhet Döda vinkel varning Varningssystem för bakomvarande fordon om man backar Auto avbländning helljus Innerbackspegel med automatisk avbländning Filbytesassistans Nödbromsljus Airbags, fram Sidoairbags, fram Krockgardiner Knäairbag, förarplats Sidokrockskydd i dörrarna Krockskydd, rattstång Bältesvarnare alla platser Främre bältessträckare med lastbegränsning Höjdjusterbara bältesinfästningar fram Aktiva nackskydd, fram Trepunktsbälte på alla fem sittplatserna 4-sensorers/4-kanalers ABS med elektronisk bromskraftfördelning Bromsassistanssystem Bromsprioritering ISO-FIX barnstolsfästen Barnsäkra lås i bakdörrarna Elektronisk startspärr motor

GT / GT-N

GT-S

GT

GT-N

l

l l l l l l

l l l l l l

l l l l l l − l −

l l l l l l l l l

l l l l l

l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l l l l l

l

l

l l l l l

l l l l l

* Fönster har automatisk upp/ner-funktion. ** 2 lägen.

29


*

MÅTT

LEVORG GT-S

* GT / GT-N 1485 mm.

SUBARU Nordic AB förbehåller sig rätten att ändra specifikationer och utrustning utan föregående information. Specifikationer och utrustning kan variera beroende på lokala förutsättningar och regler. Kontakta din återförsäljare för information om ändringar som kan bero på lokala förhållanden. Bilarna som visas i broschyren är internationella och kan visa utrustning som inte är tillgänglig för den svenska marknaden. För att säkerställa att du har den senaste informationen, besök vår hemsida www.subaru.se 30


LACKFÄRG

CRYSTAL WHITE PEARL CRYSTAL WHITE PEARL

STEEL BLUE GREY METALLIC

PURE RED

ICE SILVER METALLIC ICE SILVER METALLIC

LAPIS BLUE PEARL LAPIS BLUE PEARL

PURE RED

STEEL BLUE GREY METALLIC

DARK GREY METALLIC

DARK GREY METALLIC

CRYSTAL BLACK SILICA

På grund av trycktekniska skäl kan färger skilja sig från de som visas i den här broschyren.

CRYSTAL BLACK SILICA

KLÄDSEL 1.6GT-S

1.6GT / GT-N

L ÄDER

T YG

31


SUBARU Nordic AB www.subaru.se Tryckt i Sverige (September 2015) S924122SE

Profile for Subaru Nordic

Subaru Levorg SE  

Subaru Sverige

Subaru Levorg SE  

Subaru Sverige