Page 1

Magasinet för dig som kör Subaru, #2, 2014

5

skäl att älska den svenska vintern

profiler Millencolin-Erik Christer Gerlach

PREMIär säkerhetssystemet Eyesight

+

Historien om impreza, prylguide, BatteriteST


Torbjörn Lillrud, vd SUBARU Nordic AB

Den Vintertid nu kommer … Sista helgen i oktober ställer vi om våra klockor. Det är startskottet för den årstid då vi kan titta ut genom fönstret och utbrista: ”Wow, Subaruväder”. Det är de dagarna vi också som allra mest kan glädjas över att

Äventyrsbilen SID

4

Ett härligt reportage om äventyret; kitesurfing på Gotland.

äga en av Världens absolut mest säkra bilar. Subaru har alltid stått för hög säkerhet och nästa år kommer vi att få ytterligare ett fundament att luta oss emot. Då lanserar vi tredje generationen av, vad flera oberoende testinstitut klassar som, Världens bästa säkerhetssystem – Subaru EyeSight.

Denna viktiga lansering sker samtidigt som vi presenterar en helt ny Outback. Outback är vår mest sålda modell och var en pionjär när den lanserades 1996. Konceptet har fått stå modell för alla andra märkens så kallade cross-overs. Faktum är att den allra första Outback som registrerades i Sverige köptes av Volvo Personvagnar, som ville studera den sofistikerade tekniken. Året var 1995 och tre år senare lanserades första generationen av ”Cross Country”. I detta nummer av magasinet ”All The Way” kommer du att kunna läsa

5 skäl att älska den svenska vintern

19

Heliskiing, turskidåkning, havspaddling, offpist, eller långfärdsskridsko – vad väljer du?

mer om vårt unika säkerhetssystem EyeSight. Vi bjuder även på en återblick i vår stolta historia och serverar massor av tips på aktiviteter du kan ägna dig åt under den stundande årstiden. Hoppas du får en studs trevlig och inspirerande läsning. Team Subaru deklarerar sig härmed officiell sponsor av Vintertiden.

Torbjörn Lillrud Vd, SUBARU Nordic AB

Ansvarig utgivare: Torbjörn Lillrud Projektledare: Fredrik Tottie All The Way är en kundtidning för Subaru-ägare. Tidningen ges ut två gånger per år av: SUBARU Nordic AB , Box 21041, 200 21 Malmö Subaru reserverar sig för eventuella ändringar, tryckfel, felaktigheter och prisändringar.

Vår hemsida är anpassad för mobil och surfplatta


? Premiär SID EyeSight i nya Outback.

Detta visste du inte om Subaru sid

9

29

Läs om Imprezans resa genom tiden.

Ge fan i våra vatten

SID

Hård rockare med mjuka sidor.

Med forester till vägs ände sid

10

30

Världens meste ensamresenär kör Forester till Afrika

16

Testfakta SID

Vilket batteri är det egentligen som gäller?

subaru som tjänstebil sid

30

Möt Yvonne Åberg vars arbetsplats kräver lika mycket teknik som mur och skorstenar.

En bil kommer lastad I tävlingen Äventyrsbilen utses regelbundet vinnare som med hjälp av en terräng­gående bil, expertishjälp och all tänkbar utrustning får hjälp att genomföra sitt drömäventyr någonstans i Sverige. Du kan tävla som enskild person, grupp eller familj och ALLA kan vara med oavsett om du är en friluftsälskande familj eller en erfaren bergsklättrare. Vill du ratta Äventyrsbilen? Skicka in din ansökan idag på www.äventyrsbilen.se

ALL THE WAY

3


Äventyrsbilen

På jakt efter den perfekta vinden

Första vinnaren av Äve nt surfade på Kalkstens-Haw

Text: GLENN MATTSING. Foto: Petter Vallerius

Alla var samlade i Visby för att ta del av Almedalscirkusen. Det var fritt fram för de första vinnarna av Äventyrsbilen att ta för sig av öns bästa spots för kitesurfing. Petter Vallerius, 37, och Alexander Johansson, 26, från Norrköping respektive Gamleby blev de första att vrida om nyckeln och ta emot ett paket fullt av utrustning och bege sig ut på äventyr. De valde Gotlands vindpinade kust. Med sju barn och mer än heltidsjobb har kitesurfingen fått stå tillbaka i Petter Vallerius liv. Genom vinst i tävlingen Äventyrsbilen fick han återigen möjligheten att känna vinden fylla kiteskärmen och saltvattnet stänka i ansiktet. Den sista helgen i juni styrde han och Alexander mot Gotlands bästa spots i hopp om perfekt vind och fri horisont. Det blev en jakt på vindar som slutade i Almedalen.

4  ALL

T H E W AY

Vad fick dig att söka till Äventyrsbilen? – Jag ser hela mitt liv som ett äventyr. När jag såg annonsen för tävlingen tyckte jag att DET är nått för mig. Hur gick rutten? – Vi hämtade Äventyrsbilen i Bromma och körde söderut till Oskarshamn (bilplatserna var slut från Nynäshamn) för att ta båten över till Visby. Sedan styrde vi mot Gotlands Surfcenter vid Tofta för att få hjälp med kiteutrustningen. Vi valde favoritplatsen i Lausviken på ostkusten. Där sov vi gudomligt skönt i tältet och vaknade upp till en morgon med lätt regn. Tyvärr kom vinden aldrig igång, tvärtemot alla utlovade prognoser. Alex kollade alla vindmätare och

upptäckte att det blåste 8-9 sekundmeter i Slite! Vi gav oss ut i 13-gradigt vatten! Varför åkte ni först till Lausviken? – Det är ett perfekt, vackert och ostört ställe att vildcampa på, men också att prognosen lovade vind i sydostlig riktning vilket ger bra surf där. Men ni hamnade trots allt i Almedalen. – Ja, eftersom regnet öste ner åkte vi tillbaka mot Visby. Ju närmare Visby vi kom desto bättre blev vädret. Den kvällen slog vi upp tältet i vildmarken utanför Visby, fixade till käk och hade det rätt gött trots att det var blöt. Vi kröp ner i varma sovsäckar och sov som kungar. På söndagen var himmelen öppen och vi besökte Almedalen för att kolla på det politiska spektaklet.


ntyrsbilen waii

Hur undviker man de vanligaste nybörjarmissarna? Det viktigaste, som många missar, är att vänta ut vinden. Lär dig känna hur det blåser och NÄR det blåser. Om man ger sig ut i för lätta vindar så lär man sig aldrig. Lättvindssurf är svårt men på samma vis ska man ha respekt för vinden när den ökar! Ett stort fel många gör är att använda vindmätare, typ ”nu blåser det 7-8m/s, nu kör vi!” det är helt fel. Vinden beter sig olika i olika väder, olika ALL THE WAY

5


Vinnarna av Äve ntyrsbilen surfade på Kalkstens-Hawaii

temperaturer och på olika platser. En riktig kitesurfare känner om det blåser och hur det blåser. Vad kostar ett startpaket för en kitesurfare? – Nytt komplett kit från 12 000 kronor, halva priset på begagnat som bara är två eller tre år. Vilka sajter använder ni för att få rätt prognos? – Vivakarta.sjofartsverket.se och windguru.cz. Hur ser en drömresa för en kitesurfare ut? – Drömmen är en stabil och stark vind. Det behöver inte vara någon lyxig ö i Venezuela utan man kan få sitt livs surf på Gotland, uppe vid Norrlandskusten eller i Norge.

Var finns Sveriges bästa kitespots? – Gotland, lätt! Du kan välja vågor eller plattvatten i alla riktningar. Oslagbart, men tyvärr är vinden som mest osäker just i juli. När är bästa perioden i Sverige? – Mitten av juni till mitten av augusti. Fast fördelen med februarisurf är att man oftast helt slipper badare och solare på stränderna. Vad har ni för tidigare erfarenheter av kitesurfing och friluftsliv? – Jag tillhör väl de gamla rävarna. Jag började på Fårö 2001 och har surfat runt en hel del. Mest med skitvindar hemma i Tjust skärgård. Alex har surfat i ungefär fyra år och hänger en hel del nere på Öland. Vad är ditt bästa kiteminne? – Bästa vet jag inte, men sjukaste eller

roligaste var nog när jag surfade mitt inne i Gamleby på en stor översvämning endast i surfshorts i början av april förra året. Vad kännetecknar ett äventyr? – För mig är ett äventyr att ge sig iväg utan att ha allt bokat/allt bestämt. Att ta dagen som det kommer. Det ordnar sig alltid och de bästa äventyren brukar vara de mest oplanerade. Hur ska man göra för att få mer tid för kiting som förälder? – Leva lite mer planlöst hjälper, eftersom kitesurfing kräver vind så får man liksom alltid ha lite annat i “planeringen”. Blåser det, då kör man. Jag har sju barn och jobbar mer än heltid plus att jag är ledare inom orientering, så av förklarliga skäl kan jag inte surfa varje dag det blåser. De flesta jag möter som säger att “de inte har tid” har på nått

Varm bil året runt Gör bilen redo för vintern redan nu! Vill du ha kvar den sköna känslan av att sitta i en varm och isfri bil, beställ ditt bilvärmesystem nu, så behöver du inte bekymra dig om det när kylan kommer.

Lägre bränslekostnader, lägre utsläpp En förvärmd motor minskar motorslitaget, drar inte lika mycket bränsle och släpper inte ut lika mycket skadliga partiklar som om den hade varit kall.

Tre års garanti Du får tre års garanti på system och installation när du väljer Calix vid köp av din nya Subaru. Självklart får du allt finansierat tillsammans med bilen!

www.calix.se 6  ALL

T H E W AY

Ett varmt mottagande


Äventyrsbilen Kolla in filmen!

konstigt sätt ändå fixat att vara uppdaterade på TVprogram som Farmen, Robinson och Biggest looser. Det får jag inte riktigt att gå ihop. Går det att kitesurfa med familjen? – Ja, men kitesurfing är inte fotboll eller golf. Det är en extremsport och kan ibland vara en av de mest extrema. Det ska man ha i åtanke. Vinden är ett naturfenomen med enorma krafter och det finns inte plats för misstag om det blåser ordentligt. Men barnen kan vara med om de lär sig sakta, men det krävs ändå att man kommer upp lite i vikt och muskler under åren annars kan man inte tygla krafterna i kiten. När blir nästa tur? – När blåser det?

Sugen på att se fler filmer?

Vinnare nr 2 finns redan publicerade på www.äventyrsbilen.se. Vinnare 3 och 4 kommer inom kort.

Äventyrsvinnare nr 2 Mikael, åkte tillsammans med Johan och paddlade kajak vid Höga kusten samt klättrade på Skuleberget.

Äventyrsvinnare nr 3 Josefin, tog med sig hela familjen (man och två småbarn) på en vandring i Funäsdalen. – Ett underbart äventyr! Ingen av oss ville åka hem! Vi har redan börjat planera vår nästa vandring och bilen var helt perfekt! säger Josefin.

Äventyrsvinnare nr 4 Johan Karleid har tillsammans med två kompisar, Sara och Mattias gjort en roadtrip genom Sverige. De startade sitt äventyr i Malmö och tog sig upp till Kiruna. På vägen har de bland annat provat på down Hill, forspaddling, trail running.

ALL THE WAY

7


Tävlingen där du har chans att förverkliga ditt livs äventyr!

Låt inte drömmen om det stora äventyret stanna vid en dröm! Nu har du chans att förverkliga drömmen i vår tävling Äventyrsbilen.

Åtta gånger per år kommer juryn att utse en vinnare. Du kan tävla som enskild person, grupp eller familj. Och ALLA kan vara med, oavsett om du är en erfaren bergsklättrare eller en friluftsälskande barnfamilj. De som vinner får utan kostnad låna Äventyrsbilen, kläder för alla väder och all utrustning som behövs för att genomföra äventyret. Om det krävs möter en expert upp och ger råd och tips för att äventyret ska bli så lyckat som möjligt, och ett minne för livet. Den enda begränsningen är att det ska ske inom Sveriges gränser. I övrigt kan du tänka helt gränslöst! Gå in och anmäl dig på Äventyrsbilen.se Vi ser fram emot att förverkliga dina äventyrsdrömmar!

Även t yrsbil en sponsr as av:

Ansök På Äventyrsbilen.se finns all information om tävlingen samt inspiration till egna äventyr. Åtta gånger per år utser juryn vinnare som får fri tillgång till Äventyrsbilen och outdoorutrustning. Mer info: www.äventyrsbilen.se.


Sitt säkert i Subaru med

■ When translating the tagline before use, ensure that it fits within the space provided.

Till skillnad från radarbaserade system kan EyeSight inte bara konstatera att det är något i vägen, EyeSight kan även avgöra vad det är – bil, cykel eller fotgängare.

Säkerheten har alltid haft högsta prioritet för Subaru. Tidigare talades bara om passiv och aktiv säkerhet. Nu tillkommer ett tredje ben – förebyggande säkerhet.

Nya Outback, som introduceras i mars kommer att bli första Subaru-modell i Europa som har EyeSight som standard. Systemet är ett förar­assistanssystem och har sin utgångspunkt i att det alltid är bilföraren som kör. EyeSight backar upp och assisterar när föraren brister i uppmärksamhet eller trafiksituationen ändras så snabbt att föraren helt enkelt inte hinner reagera. EyeSight har klassats av amerikanska IIHS och engelska Thatcham som Världens bäst fungerande säkerhetssystem. Enligt IIHS och Thatchams tester klarar EyeSight att helt

EyeSight bygger på en stereokamera som läser av trafikmiljön.

stanna bilen i hastigheter upp till 40 km/h, medan bästa konkurrerende system som säljs i Europa endast klarar att stanna helt från knappt 25 km/h. EyeSight är unikt genom att ha alla sina funktioner integrerade i ett system och bygger på en stereokamera som läser av trafikmiljön. Till skillnad från radarbaserade system kan EyeSight inte bara konstatera att det är något i vägen, EyeSight kan även avgöra vad det är (bil, cykel eller fotgängare) och agerar olika för att undvika olyckor. Eftersom systemet bygger på två kameror ”ser” EyeSight det du som förare ser och kan närmast jämställas med ett par extra ögon. I sin senaste generation har EyeSight även färgseende och kan identifiera till exempel tända bromsljus på bilen framför. EyeSight har hela sex funktioner, varav de viktigaste är: Autobroms stannar bilen helt i farter upp till 40 km/h och reducerar hastigheten med minst motsvarande om man kör fortare än så.

Autobromsen är också kopplad till: Adaptiv farthållare som automatiskt följer trafikrytmen på till exempel motorväg. Fordon i samma körfält upptäcks och bilen bromsar in. När ”hindret” lämnat körfältet accelererar bilen sedan upp till inställd hastighet. Vingelvarning läser av vägmarkeringarna och uppmärksammar föraren på att hen kanske inte är helt alert. Samma funktion varnar också om föraren oavsiktligt lämnar sitt körfält. EyeSight arbetar tillsammans med bilens ABS-system och är även kopplat till gasreglaget och den elektroniska styrservon. Detta gör att bilen via Active Torque Vectoring snabbare kan styra undan ett hinder samt att gaspådraget stryps när systemet uppfattar att föraren håller på att köra in i ett hinder eller ett framförvarande fordon. EyeSight lanserades i Japan 1999 och presenterades i sin andra generation 2008. I Japan är EyeSight tillval och nästan 90 procent av de som köper en ny Subaru väljer att utrusta sin nya bil med detta. Nu är det dags för Generation 3 och Europa är med från starten. Den svenske köparen kommer inte att behöva välja. Nya Outback kommer ett få EyeSight som standardutrustning. ALL THE WAY

9


Hård rockare med

10  ALL

T H E W AY


mjuka sidor

När ett gäng svenska rockband hade efterfest för si-sådär tio år sedan var ”kasta” ett av de stora samtalsämnena. Dock rörde det sig inte om tv-apparater genom hotellrums­ fönstren. Här snackades flugor, jiggar och wobblers. Kort därefter sjösattes fiskevårdsprojektet ”Ge fan i våra vatten” med Erik Ohlsson som en av de drivande initiativtagarna. Text: Thomas Possling. Foto: Erik Ohlsson

ALL THE WAY

11


Året var 2006 och de svenska rockbanden Millencolin, Hellacopters, Backyard Babies, Hives och Soundtrack Of Our Lives var på sommarturné. Flera av bandmedlemmarna var inbitna sportfiskare och såg med bestört-

ning hur förutsättningarna för fisket blev allt sämre i takt med en bristande respekt för våra vatten. Kort efter turnén bestämde man sig för att sätta ihop en samlings-cd och låta överskottet

Millencolin I oktober 1992 bildar Erik Ohlsson, Mathias Färm och Nikola Sarcevic ett band vid sidan av deras dåvarande grupper. Alla tre är skateboardåkare och är influerade av de band från Kalifornien de hört på alla skateboardvideos under uppväxten. Vid den här tiden är punk och framförallt amerikansk punk väldigt underground och något man aldrig kunde höra i kommersiell radio och media. En demotape spelas in och kort därefter ansluter Fredrik Larzon till bandet som trummis. Mathias, som från början fyllde den rollen, börjar istället spela gitarr tillsammans med Erik och Nikola står för leadsång och bas. Debutalbumet ”Tiny Tunes” gav eko i den stora Världen och resulterade i en stämning, Warner Brothers som hade registrerat varumärket Tiny Toons tyckte namnen var för lika och Millencolin fick hastigt och lustigt byta namn på plattan till ”Same Old Tunes”. PR-värdet lär ha varit värt strulet. Till dags dato har Millencolin släppt 15 singlar, 4 EP, hela 9 album och 2 dvd som sålts i över två miljoner exemplar. 2012 firar Millencolin 20 år som band och gör två spelningar genom att arrangera en egen festival i hemstaden med andra band som korsat deras musikaliska väg. Millencolin avslutar spelningarna med 50 låtar av sina drygt 140 inspelade. Ryktet säger att sagan om Millencolin inte är över och att gruppen kommer att släppa en ny skiva under nästa år.

12  ALL

T H E W AY

gå till fiskevårdsprojekt. Bara några timmar senare fanns ett färdigt koncept, med namn, grafik och musik, på plats. Detta presenterades för svenska Sportfiskarna, som tyckte det var en fantastisk idé. Redan i maj 2007 hölls en presskonferens på Akvarium i Stockholm där skivan släpptes och projektet presenterades. Till dags dato har ”Ge fan i våra vatten” genererat 1,5 miljoner som oavkortat gått till handfasta projekt för att förbättra fiskens villkor. Fördämningar har rivits, gamla hindrande laxfällor köpts loss och lekplatser i våtmarker har restaurerats. – Människan har en märklig förmåga att störa den ekologiska balansen. Vårt bidrag är kanske en fis i det stora sammanhanget, men det känns skönt att kunna göra något, säger Erik. Fiskeintresset har Erik haft sedan barnsben. I tioårsåldern tog skateboard-kulturen Erik i sitt grepp och spöna förpassades till garderoben. Det var genom brädan som intresset

Ge Fan I Våra Vatten.


Nytt däck utan kostnad om däcket går sönder. Aktivera ditt Hakkaskydd och Hakkaskydd vägassistans genom att registrera dig som Nokian Tyres kund på adressen www.hakkaskydd.se eller genom att sms:a din bils registreringsnummer till nummer 072- 242 00 93. Förvara inköpskvittot i din bil. Mer information om villkoren för Hakkaskydd får du hos din däckhandlare eller på adressen www.hakkaskydd.se

Trust the Natives®. www.nokiantyres.com


www.eberspaecher.se

ETT KRAFTPAKET MOT IS OCH KYLA – NU SLIPPER SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE SKRAPA RUTORNA! Fullända din Subaru, glöm isskrapa och frusna fingrar. En parkeringsvärmare drivs av bilens eget bränsle och fungerar utan tillgång till eluttag. Värmaren startas enkelt med ett par knapptryckningar på fjärrkontrollen eller telefonstarten.

A WORLD OF COMFORT


för grafik och musik tog form. Och det var punken från amerikanska skateboard-VHS som fick Erik att greppa gitarren. I slutet av 80-talet bildades massor av band i Örebrotrakten som spelade punk på svenska. Ur dessa konstellationer bildade Erik tillsammans med fyra andra bandet Millenco-

lin, som gjort succé Världen över och spelat in både skivor och film. Det blev ett hektiskt 90-tal och en bit in på det nya Milleniet hade bandet varit på flera Världsturnéer och sålt en bit över två miljoner skivor. – Att återuppta fisket blev ett sätt att komma tillbaka till lugnet. Samtidigt blev man

förbannad över hur skoningslöst kortsiktiga ekonomiska intressen förgiftar våra vattendrag, säger Erik. Att Erik tar seriöst på sin hobby behöver ingen tvivla på. Utrustningen går inte av för hackor. Båten är en 16-fots Tracker ProGuide med en 100-hästars Mercury i aktern. Efter att ha testat det mesta i suv- och cross-overväg har Erik äntligen hittat den perfekta dragbilen. När Outback Boxerdiesel kom med automatlåda var det ingen tvekan längre. – Subarun är suverän att dra med. 4-hjulsdriften gör ekipaget stadigt och att få båten i och ur sjön är en barnlek, säger Erik.

Erik Ohlsson och Eckhouse Design Erik Ohlsson har många strängar på sin lyra. Måhända funkar ”flera linor på sitt spö” lika bra som begrepp. Förutom musiken, som fortfarande tar en stor del av hans tid, driver han fiskevårdsprojektet vidare tillsammans med den kärntrupp som var med från starten. Intresset för grafisk form har utmynnat i det egna företaget Eckhouse Design. Här skapar Erik logotyper

och illustrationer, men jobben omfattar även fotografering och videoproduktion. Självklart är det Erik som har skapat logotypen för fiskeprojektet. Den numera kända dödskallen med dollarögon och en död fisk i käften finns på en mängd profilprodukter som säljs genom Sportfiskarna. Bland annat produceras varje år en limiterad specialserie fiskerullar av ABU Garcia med Eckhouse-typisk design.

Subaru 4-hjulsdrift + original vinterhjul = OPTIMAL Säkerhet Subaru original vinterhjul innebär: • Rätt offset • Rätt däckstorlek • Fälgen följer nybilsgarantin i 3 år • Däck från Nokian eller Kumho

För prisuppgift kontakta din Subaruåterförsäljare. Återförsäljare och övriga tillbehör hittar du på www.subaru.se

ALL THE WAY

15


Laboratorietest

Fakta om testet ETC Battery and FuelCells Sweden AB har för Testfaktas räkning testat prestanda och livslängd på åtta olika startbatterier på den svenska marknaden. Batterierna i testet är 12 V-batterier av bly-syratyp med en kapacitet på mellan 55 och 64 Ah. Storleken på batterierna är L2.

Subaru säljer bästa bilbatteriet Fulladdade och nya är alla batterier bra. Det är efter en tids användning som skillnaderna i kvalitet blir tydliga, visar Testfaktas laboratorietest av åtta olika startbatterier. av Martin Hansson/Testfakta. foto: Anna Sigge

– Att inte kunna starta bilen i tjugo minusgrader med baksätet fullt av stelfrusna ungar är ingen rolig upplevelse. Och blir du tvungen att ringa efter bärgningsjouren kan det dessutom bli dyrt. Det kan därför vara värt att lägga några hundralappar extra när du köper ett nytt startbatteri, visar Testfaktas test. – Alla batterier är jättebra när de är nyinköpta. Däremot förlorar de billigare batterierna i testet anmärkningsvärt mycket i kapacitet

16  ALL

T H E W AY

och prestanda efter en tids användning, säger Viktor Ekermo på ETC Battery and FuelCells Sweden AB som utfört testet. Ett bilbatteri ska helst hålla några år innan du behöver byta det. För att testa livslängden laddade laboratoriet ur och upp batterierna sex gånger. Kapaciteten mättes efter första, tredje och sjätte uppladdningen. Vid sjätte uppladdningen hade Bosch och Banner endast förlorat 13 respektive 15 procent av sin

Kapacitet Kapaciteten är ett mått på hur länge batteriet kan laddas ur. Batteriernas kapacitet mättes totalt sex gånger genom laddning och urladdning, enligt standarden EN 50342-1. Prestanda vid kyla Laboratoriet mätte effekten som batteriet avger efter tio sekunder vid strömmen 600 ampere och tiden det tar för batteriet att ladda ur vid 360 ampere till sex volt. Mätningarna gjordes i -18°C efter en och sex ur- och uppladdningar, enligt standarden EN 50342-1. Men eftersom bilbatterier ofta inte är fulladdade gjordes även samma test då batteriet bara var laddat till 70 procent. Vattenförbrukning Laboratoriet mätte hur mycket vatten batterierna förbrukar. Lägre vattenförbrukning ger längre livslängd då syradensiteten hålls på en stabil nivå. Resultat redovisas i gram vatten som batteriet avgett under totalt 264 timmar. Betygsättning Testresultaten i de olika delmomenten har betygsatts på en skala från 1 till 5 där 5 är bäst. Delmomenten har viktats samman till ett totalbetyg enligt följande: Kapacitet 25 procent, prestanda i kyla 65 procent och vattenförbrukning 10 procent.


s älj e s na lar ier and r tte uh ba bar r e u nn n S Ba s di ho

Bilbatterier L2, 55-64 amperetimmar

Banner

Bosch Silver S4

Hightech TA 640

Premium EA 640

Exide

Varta

Hamron

Biltema

Global

bannerbatterien. com

bosch.se

tudor.se

exide.nu

vartaautomotive.se

jula.se

biltema.se

global.se

1 000

1 000

1 140

1 140

1 200

680

800

1 100

16

15

16

16

15

14

15

14

Modell Konsumentkontakt Sverige

Powerbull

Cirkapris kronor

Tudor

D15

608034

80-2622

56219

Produktfakta Vikt (kg) Dimensioner L x B x H (mm)

245 x 175 x 190

241 x 175 x 190 245 x 175 x 190 245 x 175 x 190 242 x 175 x 190 245 x 175 x 190 243 x 175 x 190 244 x 175 x 190

Specificerad kapacitet (Ah)

63

60

64

64

63

55

62

62

Kallstartström CCA (A)

600

540

640

640

610

DIN 270 (460)

600

530

Påfyllningsbar

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

Några utvalda mätvärden från testet Kapacitet vid +20°C Kapacitet nytt batteri (Ah)

71,6

63,3

65,8

64,0

63,9

63,5

61,9

65,5

Kapacitet efter 6 omladdningar (Ah)

60,9

54,9

54,2

51,9

35,4

53,0

26,5

38,9

15

13

18

19

45

17

57

41

Effekt nytt batteri vid -18°C(W)

4386

4436

4597

4596

4533

3942

4461

3980

Effekt efter 6 omladdningar (W)

4338

4503

4414

4265

4539

3756

4472

3799

Effekt vid 70 % fulladdat (W)

3664

3742

3420

2968

3118

2569

0

0

Vattenförbrukning (g)

208

131

238

125

155

233

293

562

Kapacitetsförlust efter 6 omladdningar i % Prestanda vid -18°C

Testresultat betyg 1 till 5 där 5 är bäst (vikt i totalbetyget inom parentes) Kapacitet vid rumstemperatur (25 %)

4,7

3,0

3,4

3,0

2,1

3,0

2,1

2,4

Prestanda vid -18°C (65 %)

4,4

4,5

4,0

3,8

4,0

3,0

3,0

2,4

Underhåll (vatten­ förbrukning) (10 %)

3,0

5,0

3,0

5,0

4,0

3,0

2,0

3,0

Totalbetyg

4,4

4,2

3,7

3,7

3,5

3,0

2,7

2,5

Dålig kapacitet och kortare livslängd.

Dålig kapacitet och kortare livslängd. Förbrukar mest vatten men går att fylla på.

Kommentar Testfakta

Bäst Bäst ii test! test!

Mycket bra prestanda vid kyla. Låg vatten­ förbrukning.

Bra prestanda vid kyla.

Bra prestanda vid Dålig kapacitet. kyla. Lägst vatten­ Bra prestanda vid förbrukning. kyla.

Billigast.

Fakta och bild: Testfakta i december 2013

ALL THE WAY

17


Mätningarna gjordes i -18°C. Laboratoriet mätte effekten som batteriet avger efter tio sekunder vid strömmen 600 ampere och tiden det tar för batteriet att ladda ur vid 360 ampere till sex volt.

www.subarushop.se Subarushop ger dig som är läsare av kundtidning en bonuskupong med

10 % rabatt att använda vid ditt nästa köp i vår webshop – www.subarushop.se. Bonuskupongen gäller på hela vårt sortiment och vid ett köptillfälle. Ange koden 14Sub10 i kassan.

Erbjudandet gäller t.o.m 2014-10-31 på ordinarie priser. Det kan ej kombineras med andra rabatter eller avtal.

kapacitet, medan Biltema förlorat hela 57 procent, Varta 45 procent och Global 41 procent. – Det här ett tufft test där vi skyndat på förloppet. Sköter man sitt batteri laddas det inte ur så här mycket, men resultatet ger en tydlig indikation på skillnader i livslängd mellan batterierna, säger Viktor Ekermo. Samtidigt säger inte kapaciteten allt. Det viktigaste för ett startbatteri är att kunna ge ifrån sig en hög effekt under kort tid precis när du vrider om nyckeln. Och dessutom göra det när det är kallt ute. Testet av batteriernas effekt utfördes i minus 18 grader efter både en och sex omladdningar. För att starta motorn i en medelstor bil bör batteriet ge en effekt på minst 3750 watt, enligt branschens egen standard. – Alla klarar detta då de är fulladdade även efter sex omladdningar. Men i verkligheten är ett batteri sällan fulladdat, särskilt inte när det är kallt ute. Därför testade vi även effekten då batterierna var laddade till 70 procent och då fick vi helt andra resultat, säger Viktor Ekermo. De enda batterier som nu ligger i nivå med standarden är Banner och Bosch. Tre batterier

– Varta, Tudor och Exide – ligger på gränsen för att kunna starta en bil. Hamron ligger klart under gränsen och Biltema och Global är helt döda. – Detta test visar också hur viktigt det är att batterierna inte tappar för mycket i kapacitet. Biltema och Global har försämrats så mycket efter sex ur- och uppladdningar att de blir helt obrukbara när de inte är fulladdade, säger Viktor Ekermo. Att ha ett bra startbatteri i bilen är extra viktigt för den som inte har varmgarage och som bara kör kortare sträckor med sin bil. Även om nyare bilar har mycket elektronik som gör dem mer lättstartade har de också mer elektronik som laddar ur batteriet – exempelvis bilstereo, lampor, värmeslingor och dieselvärmare. Ett sätt att slippa ovälkomna stopp i vinter är att underhålla batteriet. – Låt inte bilen stå för länge i kyla utan att användas och kör en lite längre sträcka då och då. Det är också bra att ladda upp batteriet med en batteriladdare när det inte är fulladdat och då helst i plusgrader eller inomhus, säger Viktor Ekermo.

Isskrapa Ergonomiskt utformad isskrapa för bättre grepp och större räckvidd. Mått: 185 x 100 mm. Pris: 15:–

Däckpåsar Skyddar dina däck vid sommar/vinterförvaring. Tydlig positionsmarkering av varje däck Varje påse har ett praktiskt bärhandtag. Levereras i set om 4 st. Pris: 485:–

Så underhåller du ditt bilbatteri • Se till att batteriet sitter fast ordentligt i sin hållare. • Håll batteripolerna och kabelskorna rena och smörj gärna in dem med fett. Dålig kontakt orsakar sämre starteffekt och kan ladda ur batteriet. • Kontrollera vattennivån om batteriet kan fyllas på.

Sportväska 42 liter

• Om bilen inte används under längre tid bör kablarna kopplas loss. Viloström från exempelvis en klocka kan ladda ur batteriet.

Väska i slitstarkt och vattenavvisande material. Med stort huvudfack samt ytterligare två fack på väskans sida. Väskan har avtagbara axelremmar som gör att den kan användas både som sportväska och ryggsäck.

• Ladda gärna upp batteriet med en batteriladdare om det inte fulladdat. Helst i plusgrader eller inomhus. • Kör en lite längre sträcka med bilen då och då så laddas batteriet upp. • Överansträng inte ditt bilbatteri, annars minskar livslängden. Om inte motorn startar direkt, vänta några sekunder innan du försöker på nytt.

18  ALL

T H E W AY

Mått: 51 x 31 x 31 cm Pris: 469:–


Sverigeguiden

5 skäl att älska den svenska vintern Heliskiing i Björkliden, Turåkning i Vålådalen, Offpist i Abisko, långfärdsskridsko-åkning i Stockholm och havspaddling på Åland. av Glenn Mattsing och Kristina Nordenmark

ALL THE WAY

19


Sverigeguiden

Heliskiing Bortom Björkliden

– Vi åker puder varje dag, säger bergsguiden Anders Bergwall på Arctic Guide. Sedan 1986 har han gett skidentusiaster puderorgier i de lappländska fjällen med Abisko som bas. Totalt 15 000(!) lyft har han gjort och kan med råge kallas den mest erfarna helikopterguiden i området. Anders tycker att våra svenska fjäll är underskattade som puderdestination. Visst, Klippiga bergen är större och Hokkaido är djupare, men det finns något annat som lockar hans kunder. – Friheten. Här behöver vi inte bry oss om att lägga linjerna bredvid varandra och spara på ytan. Vi är ensamma med fjällen. Dessutom slipper du jetlag, säger Anders Jag följer med Anders på en tur. Vi lämnar Björkliden bakom oss och lyfter över ett vitt och böljande täcke. Känslan av att kunna välja fritt bland alla berg är fantastisk. Bortsett från nationalparkerna, som de måste flyga minst 300 meter över för att inte störa bland annat renar, kan vi gå ner nästan överallt. Vi väljer Kårsavagge. Gnistrande drivor hänger längs bergssidorna och vi väljer en trygg ränna ner mot Vassivagge. Knähögt puder virvlar i motljuset framför mig. Redan efter några sekunder inser jag att detta är ett av de bästa åken någonsin. Livet är väldigt lätt. – Som bergsguide är det otroligt skönt med kornsnö. Då är det mindre risk för olyckor. Då kan man njuta även som bergsguide. En puderdal ger inget utrymme för misstag, säger Anders.

20  ALL

T H E W AY

Det är just det du köper dig; kunskapen om snön. Var finns den? Var är den farlig? Att få ett vettigt svar på var man hittar den bästa åkningen går inte. Anders tycker att man hittar den häftigaste och mest dramatiska åkningen runt Kebnekaise, men man får sällan fint kvällsljus för att dalarna är så djupa. I Abiskofjällen är bergen avrundade och eftermiddagsåkning med lågt stående sol, som vi upplever, är svårslagen. Priset för en heldag med helikopterlyft börjar på 5 900 kronor (standardpaket), men vi rekommenderar large-paketet med tio till tolv åk samt en avslutning med högklassikt käk i Låktastugan (990 kronor för ett dubbelrum; laktatjakko.com) eller Kebnekaise fjällstation (från 1 400 kronor för dubbelrum; www.svenskaturistforeningen.se). Mars är den bästa perioden för torr puderåkning. April är varmare och ljusare.


Här behöver vi inte bry oss om att lägga linjerna bredvid varandra och spara på ytan, vi är ensamma med fjällen.

ALL THE WAY

21


Sverigeguiden

Bild: Fredrik Schenholm

Turskidåkning

22  ALL

T H E W AY


TILLBEHÖR

Längdåkning i Vålådalen

I Vålådalen har du har tillgång till 55 kilo­ meter längdspår, för både skate och klassisk. Ett av skidspåren sträcker sig 17,5 kilometer genom ett gammalt skogsområde. Spåret har fått namnet Holmenkollenspåret och om du vill ta en extra tur kan du vika av spåret mot Östra Vålådalen och stanna till för att äta våfflor. Om du föredrar att åka uppe på fjället ska du lägga namnen Sapporo och LillSapporo på minnet. Sapporo är 6,5 kilometer långt och är det mest avancerade spåret i

På tur i Jämtlandsfjällen

– Vålådalen är inkörsporten till Jämtlands­ fjällen, säger Jonas Ågren, vd på fjällstationen i Vålådalen. För något år sedan tog han över fjällstationen med tanken att göra den mer idrottsanpassad. Med det i bakhuvudet är fjällstationen näst intill perfekt placerad då du når en stor del av Jämtlandsfjällen därifrån. Och möjligheterna till turåkning är minst sagt stora då du kan åka skidor i flera dagar. – Vi har fantastiskt trevliga skidspår. Det finns även en trevlig tur över Ottfjället, säger Ågren.

Takräcke

området. Du åker då på Ottfjället och genom fjällbjörksskogen. Åker du hela spåret får du både kuperad terräng och fin utsikt. Det kortare spåret, Lill-Sapporo, är tre kilometer långt och betydligt mer lättåkt. De flesta besökarna åker de spåren och för att ta dig dit får du åka ytterligare en sträcka på tre kilometer. Nytt för i år är att spåret till Åre där Årefjällsloppet går är öppet för allmänheten under hela säsongen. Det går från Vallbo till Åre, via Ottsjö och Edsåsdalen med spår i både skog och uppe på fjället.

Takräcke anpassat för respektive bilmodell. REK. PRIS: från 2303:– (ev monteringskostnad tillkommer)

Transportbox

Från fjällstationen kan du åka till flera av STF:s stugor, till exempel Lunndörr-stugorna. Vill du åka längre än så kan du alltid ta sikte på Helags eller Blåhammaren. Varför inte runda hela Jämtlandstriangeln vintertid? Om du väljer att utgå från Vålådalen kan du bo på fjällstationen om du inte vill trotsa kylan och slå upp ett tält. Där finns det dessutom goda möjligheter att mätta magen efter en dag på skidorna. Mer information hittar du på valadalen.se.

Transportbox med tvåvägs-öppning som rymmer 430 liter. Finns i färgerna silver och svart. (Takräcke behövs) Mått: (LxBxH) 2267x805x355 mm. REK. PRIS: 6550:– (ev monteringskostnad tillkommer)

Nipfjället i vinterskrud

I Idre finns det miltals markerade leder för den som vill gå på tur i vinterlandskapet. Nipfjället och Städjan är bara några exempel och bara där finns runt 80 kilometer leder. En annan tur går runt fjället Gränjesvålen och den är ungefär nio kilometer. Du kan också ta det preparerade Burusjöspåret, via skog och myrar, på 15 kilometer till Burusjön.

Skidhållare Skidhållare för upp till 6 par skidor. (Takräcke behövs) REK. PRIS: Från 997:– (ev monteringskostnad tillkommer)

ALL THE WAY

23


Sverigeguiden

Havspaddling Vilda, vita Åland

Det är inte alltid vilt. Det är heller inte alltid vitt, men när den finska ögruppen (som vi gärna ser tillhöra Sverige) är precis så, då väntar en helgupplevelse utöver det vanliga. Om man ska kalla något på den 1 000 kvadratmeter stora huvudön för vildmark, så är det Ålands nordligaste udde, med sitt karga, vindpinade kustlandskap. Där, mitt i ingenstans, ligger en av ölandskapets mest påkostade hotell och konferensanläggningar:

24  ALL

T H E W AY

Havsvidden. Det blir din bas för en träningshelg med både paddling och längdskidåkning. För att kunna kombinera dessa motpoler krävs lite flexibilitet. Håll några helger öppna och ha stenkoll på vädersajterna. Ett fint högtryck med lugna vindar och minusgrader från öster, och superhelgen är bara en färjeresa bort. Gör så här: Boka färja till Mariehamn eller Eckerö (www.vikingline.se, www.eckerolinjen. se) och ett eget klipphus vid Havsvidden (från


www.subarushop.se Subarushop ger dig som är läsare av kundtidning en bonuskupong med

10 % rabatt att använda vid ditt nästa köp i vår webshop – www.subarushop.se. Bonuskupongen gäller på hela vårt sortiment och vid ett köptillfälle. Ange koden 14Sub10 i kassan.

Erbjudandet gäller t.o.m 2014-10-31 på ordinarie priser. Det kan ej kombineras med andra rabatter eller avtal.

Softshell-väst Ett plagg i softshell är otroligt allround och kan användas både som ytterplagg och som isolerande mellanlager. Vind- och vattentätt (8000 mm) material. Softshell-västen finns i storlekarna S –XL (dam) och S–3XL (herr). Pris: 795:–

Mössa Stickad mössa i 100 % acryl. En modell som passar alla, ung eller gammal. Broderad Subaru-logo. Storlek: One size fits all

3 000 kronor/natt; www.havsvidden.com). Havsvidden har egna kajaker för 90 kronor/ halvdag. Vill du varva ner i den finska rökbastun med tillgång till hela poolhuset lägger du på 2 200 kronor. Valla skidorna för blött underlag i Jomala, Ålands bästa spår på väg till eller från Havsvidden. Har spåren redan smält i Jomala ligger säkert vandringslederna, tre respektive fem kilometer, öppna i havsvidden, packa därför löpskorna.

Pris: 89:–

Tuff termomugg Termomugg av rostfritt stål med plastinsida. Rymmer 0,4 liter. Mått: 18,8 x ø  8,2 Pris: 119:–

ALL THE WAY

25


Långfärds-skridskor Världens bästa skridskoåkning? Är du sugen på att åka långfärdsskridskor? I Stockholm finns ett antal turer att välja på. Är du nybörjare eller har du inte möjlighet att lägga mycket mer än en dag på isen? Då passar Iceguides introtur eller ”En dag på isen” bra. Turerna tar fem till sex timmar respektive åtta till nio timmar och då ingår allt du behöver: skridskor, lunch, ryggsäck med ombyte samt transport och en guide. På introturen kan innehållet varieras efter önskemål.

Offpist 26  ALL

T H E W AY

Vill du istället ha en optimal skridskohelg kan du kolla in Swedish skating adventure. De arrangerar helgturer till vad de själva säger är Världens bästa skridskoåkning och det kanske är därför som de har gäster från hela Världen. Programmet bestäms egentligen i sista minuten då det hänger på var den bästa skridskoåkningen är för tillfället, då is är färskvara. – Vi letar efter den bästa åkningen. Det är det vi vill göra, säger Joakim Malm, Swedish

Skating Adventure. Turerna utgår från Stockholm där en buss hämtar upp deltagarna och skjutsar ut dem till isen. Därefter är det skridskor för hela slanten som gäller. För att optimera weekendresan bor deltagarna dessutom fint på slott, herrgård eller på en konferens-anläggning. – Vi vill vara på den nivån, säger Joakim. Mer information hittar du på www. swedishskatingadventure.se och www.iceguide.se

Sveriges bästa offpist-berg? Nuolja, som ligger vid Abisko är inte att förglömma när det kommer till offpist. Det gäller dock att ha en gnutta kunskap då berget är aningen lavinfarligt. Lavinutrustning är därför att rekommendera. Vid foten av berget kan du dessutom husera i skidåkarboendet Nuolja

Ski Hut. Det gör det lättare att komma åt ett av Sveriges bästa offpist-berg. I boendet finns rum med två till sex bäddar som håller samma standard som en vanlig fjällstuga, vilket innebär utedass och inget vatten. Om du föredrar en högre standard kan du alltid bo på fjällstationen.


Sverigeguiden

EVENT Extreme sports gathering Nu får Riksgränsen en egen extremsportvecka. Vad sägs om att hoppa fallskärm med vy över Lapporten, prova snökite, speedriding eller skärmflyg. När: 13–19 april 2015 Runn Winter week I början av februari är det dags för Runn winterweek i Dalarna. På schemat står i vanlig ordning ett antal skridskolopp för hela familjen och däribland det 20 mil långa Runn 200k. På sjön Runn plogas varje vinter flera mil skridskobana där tusentals skridskoåkare håller till under vinterhalvåret och njuter av den härliga åkningen. Sjön Runn ligger perfekt mellan Falun och Borlänge och du har tillgång till syskonstädernas stora utbud av boende, kultur, shopping, sevärdheter, sport och friluftsliv. När: 5–15 februari 2015 Vikingarännet Vikingarännet arrangeras på Mälarisar mellan Uppsala och Stockholm längs den gamla vikingaleden. Huvudloppet är 80 kilometer men det finns kortare varianter på 35 kilometer respektive 15 kilometer. Arrangörer bakom Vikingarännet är Friluftsfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet. När: 8 februari 2015 Årefjällsloppet

Nuolja, som ligger vid Abisko, är inte att förglömma när det kommer till offpist.

Längdskidtävlingen Årefjällsloppet inleder ett samarbete med Alewalds Outdoor & Sports. Tredje upplagan av Årefjällsloppet genomförs den 27–28 mars 2015. Välj mellan 75 km, 35 km eller 11 km där samtliga klasser genomförs i klassisk teknik med gemensam start. Årefjällsloppets 75 km klass är även final i Swix Ski Classics. www.arefjallsloppet.se När: 27–28 mars 2015 Skidfestivalen i Ulricehamn Festivalen är uppdelad på flera event: parallellslalom, speedski och skidfestival. På festivaldagen körs två event, först ut är speedski och därefter är det skicross med en bana som avslutas med en vattengrav. Alla priser i Skidfestivalen lottas ut på ditt startnummer. Välkommen att delta! www.uc-skidcenter.se. När: 17 januari 2015 Parallellslalom 31 januari 2015 Speedski 21 februari 2015 Skidfestival

ALL THE WAY

27


Impreza

– en välkänd doldis Egentligen ville Subaru köra Formel 1, men det var för dyrt. Samarbetspartnern Prodrive föreslog rally och det är där sagan om Subaru Impreza tar sin början.

Årsmodell

Modellnamn

Effekt (Hk)

MY94

1.8 1.8 GT (2.0) 2.0GL 2.0GT 2.0GL 2.0RX GT 1.6GL 1.6LX 2.0GL 2.0RX GT 1.6LX 2.0GL 2.0RX GT(2.0) 2.0GL 2.0RX GT(2.0) WRX 1.6TS 2.0GX WRX STI 2.0GX WRX STI (2.0) 2.0GX WRX STI 2.0GX WRX (2.0) STI (2.0) 2.0R WRX (2.5) STI (2.5) 1.5R 2.0R WRX STI 1.5 R 2.0R 2.0D STI (2.5) 1.6

103 103 211 115 211 116 116 211 90 90 116 116 211 95 125 125 218 125 125 218 218 95 125 218 265 125 225 265 125 225 265 125 225 265 160 230 280 105 160 230 280 107 150 150 300 114

MY95 MY96

Impreza är sannolikt ett av Subarus starkaste modellnamn. Första versionen av dataspelet Colin McRae Rally släpptes 1998 och gav Impreza ikonstatus över en natt. Modellen har också en egen livaktig svensk ”fan club”. Nu heter den förvisso inte Imprezaklubben längre, men andan lever kvar bland entusiasterna i Swedish Subaru Club. Det var regeländringar i WRC som banade vägen för Impreza. Subaru behövde en mindre och lättare bil än Legacy och 1992 såg modellen dagens ljus i Japan. Ett år senare var det dags för lansering i Sverige. Då med en 1,8-litersmotor på 103 hk. Genom åren har Impreza genomgått fyra face-lifts och tre generationsskiften. Första generationen var ovanligt seglivad och först 2001 var det dags för en helt ny Impreza. Modellen fanns då med 2-litersmotor som sedan och hatch-back. Prestandautförandet bytte då också namn från GT till WRX (som står för World Rally och 4-hjulsdrift). Året efter lanserades topputförandet WRX STI. Redan 2003 fick modellen sin första facelift. Dess karaktäristika ”bug eyes” ersattes med mer kvadratiska lysen. Petter Solberg tog sin första WRC-titel detta år, vilket firades med en Solberg Edition året efter. När det var dags att uppdatera modellen 2006 valde Subaru att kalla det för face-lift,

trots att skillnaderna mot den föregående var tämligen omfattande. Det är i denna som 2,5-litersmotorn gjorde debut i WRX och STI med 230 respektive 280 hk. I oktober 2007 lanserades Generation 3 med 1,5- och 2-litersmotorer. En bit in på nyåret 2008 kom WRX STI med 300-hästarsmotor och ett år senare var det dags för Subarus Boxerdiesel att hitta ner under det karaktäristiska huvscoopet. Under 2008 kollapsade Världsekonomin och i spåren av krisen beslutade Subaru sig för att lägga ner sin WRC-satsning. Dels hade nya bilen inte rönt samma framgångar som den gamla och än en gång gjorde regeländringar det svårt för Impreza att hävda sig. När nya STI-modellen skulle lanseras 2010, valde Subaru att helt enkelt ta bort modellnamnet Impreza från sin prestandabil. Namnet låg i träda under två år och fick nytt liv i slutet av 2012 när Impreza som vi känner den idag lanserades. Impreza är också grundmodellen till vår cross-over Subaru XV. Impreza är alltså så mycket mer än en blå rallybil med gul dekor. Och faktum är ju att idag är den inte det alls.

MY97

MY98

MY99

MY00 MY01 MY02

MY03

MY04

MY05

MY06

MY07

MY08 MY13

Vridmoment Nm/rpm 147/4.400 147/4.400 270/4 .800 170/4.400 270/4.800 170/4.400 170/4.400 270/4.800 137/4.000 137/4.000 170/4.400 170/4.400 270/4.800 143/3.600 184/3.600 184/3.600 290/4.000 184/3.600 184/3.600 290/4.000 292/3.600 143/3.600 184/3.600 292/3.600 343/4.000 184/3.600 300/4.000 343/4.000 184/3.600 300/4.000 343/4.000 184/3.600 300/4.000 343/4.000 186/3.200 320/3.600 392/4000 142/3.200 186/3.200 320/3.600 392/4.000 142/3.200 196/3.200 350/1.800-2.400 407/4.000 150/4.000

Milstolpar 1992 Impreza lanseras i Japan. 1993 Debut i WRC (Rally Finland). 1994 Första vinst i WRC (Carlos Sainz, Akropolis Rallyt). 1995 Impreza GT lanseras. Första fabrikstiteln i WRC och förartitel (Colin McRae). 1996 Fabrikstitel i WRC. 1997 Face-lift och tredje fabrikstiteln i rad i WRC. 1999 Face-lift

2001 Ny generation. GT blev WRX. Förartitel i WRC (Richard Burns) 2003 Face-lift. Förartitel i WRC (Petter Solberg) 2004 Petter Solberg Edition I 2005 Petter Solberg Edition II 2006 Face-lift och Petter Solberg Edition III. WRX och WRX STI får 2,5-litersmotor. Imprezamotorn får International Engine of the Year Award.

2007 Generation 3 lanseras (som MY08) 2008 Nya WRX STI lanseras. WRX fick 265-hästarsmotor, men säljs inte i Sverige. Boxerdieseln introduceras som nytt motoralternativ. 2010 Subaru STI Racing (heter inte Impreza längre). 2013 Helt nya Impreza (Generation 4) lanseras i Sverige. ALL THE WAY

29


Med Forester till vägs ände Christer Gerlach, känd för fyrhjulsdrivna resor över hela världen, tog en Subaru Forster på äventyr till damm, dyner, skorpioner och vägens ände i alla öknars moder. text & FOTO: Christer Gerlach

Det fyrhjulsdrivna äventyret finns i öknen. Och den närmsta öknen ligger i Spanien, bara fyrtio mil väster om Barcelona. Bardenas Reales är inte som Sahara precis – man kör tvärs igenom på en dryg halv timme och där finns inga dyner men på sommaren är det vansinnigt torrt och varmt och landskapet är som en planet i Stjärnornas Krig. Mitt i detta naturskyddade område ligger två märkvärdigheter. Den ena är en militär flygbas. Man tror inte att det är sant men mitt på dagen dånar jetplanen in över klipporna och övar bombfällning. Numera har man slutat att släppa riktiga bomber. Men visst är det märkligt. Om man av misstag glömmer ett kolapapper hotas man med att ställas inför en skyttepluton men att braka omkring med överljudsplan så att skorpioner och turister får hörselskador är okey. Den andra märkvärdigheten är en klippa

30  ALL

T H E W AY

som reser sig som ett monument över landskapet. Det har det konstiga namnet Cabezo Castildetierra som betyder ungefär Jordslottets Huvud. En del med tvivelaktig fantasi tycker det ser ut som en jättelik snopp. Bardenas Reales är liten kopia av de där amerikanska öknarna som man ser i gamla vilda västernfilmer. Det är vackert, dramatiskt och garanterat helt tomt på cowboys och indianer men på helgerna gott om spanska turister som kör Seat eller cyklar genom denna Europas nordligaste öken. Men glöm inte – det är en öken och på sommaren är det brakande hett. Jag körde omkring på utmärkta grusvägar under två dagar. Kände mig som en smörgås när gamarna cirklade ovanför mig. Tog en del kortare avstickare i södra delen av området där Subarun fick krafsa rejält i lösgrusiga backar och höll på att dratta ner i en torr floddal. På våren efter regnen är Bardenas Reales ett blomsterhav. Några månader senare blir

Bardenas en masugn av vitglödgad sol, dammtorra vindpustar som sveper över uttorkade slätter som levande vålnader. Slarva inte. Läpparna spricker. Ljuset sliter på ögonen. Och i skymningen är det bedövande vackert. Spanien är enda landet i Europa som har vad man kan kalla öknar. Alltså körde jag till nästa. Mot söder över slätterna nedanför Madrid där vingårdarna, solcellspanelerna och vindkraftverken står tätt. På nordsidan av Sierra Nevadas högsta toppar Pico Veleta och Mulhacen låg det snö. Jag smet över i ett pass på drygt 1 500 meters höjd på en grusig skogsväg där det enda nyss levande väsen jag såg var en nydöd överkörd hare som var grågrann och såg ut som han sov. Kardanknuten på skogskillarnas pickup hade klippt honom i huvudet när de möttes. Sedan var det dags för Clint Eastwoods gamla jaktmarker i Tabernas-öknen där


de spelade in de så kallade dollar-filmerna som var Clintans genombrott. Han kallades Mannen Utan Namn eller Blondie. Filmerna var för dyra att spela in i Hollywood alltså drog man till Spanien och eftersom regissören Sergio Leone och många av skådisarna var italienare kallades de för spaghettiwesterns och filmrecensenterna på de tjuuusiga storstadstidningarna skrev att filmerna var skräp. Idag är de hyllade klassiker. På söndagarna trängs både spanska och turistfamiljer i de gamla västernstäderna som filmgängen byggde upp. Idag kallas de Rio Bravo eller Mini-Hollywood. Inhyrda studenter från universitetet i Malaga spelar upp shower med revolverdueller på dammiga gatan mellan sheriffens kontor och saloonen där de fejkar slagsmål och studentskor i praktisk filosofi river av lite cancan. Det sitter wanted-affischer på sheriffens kontor. Utanför den nyrånade banken vajar en hängsnara långsamt i den torra vinden...

Clint Eastwood rensade spanska öknar från revolvermän och banditer.

SAHARA MÖTER ATLANTEN. Vågorna som kommer ända från Syd-Amerika gnager i öknen. Bitar stora som fotbollsplaner rasar ned i havet.

Skylten utanför hyrstallet gnisslar i vinden. Turistpapporna pekar och säger att det där måste vara den där banken som de rånade i För En Handfull Dollar, jag känner igen den. Småkillarna förstår ingenting för deras hjältar heter Batman och Luke Skywalker. Men några kilometer bortom Hollywood­ fasaderna, som är häpnadsväckande väl­ gjorda, finns skvättar av öknen kvar. Som Apachernas Dal. Den är inte mycket till dal. Snarast uttorkad grund flodbädd med grus och damm och några spretiga buskar. Jag gick där och sparkade efter tomma patronhylsor eller tomma whiskybuteljer som ALL THE WAY

31


Den här skorpionen hittade jag i Tabernas-öknen där de så kallade spagetti-westerns spelades in. Spaniens skorpioner är stora men inte dödliga.

Europas enda öknar ligger i Spanien. Den nordligaste och vackraste ligger ungefär fyra timmars bilresa väster om Barcelona – Bardenas Reales. Som en liten kopia av Arizona eller New Mexiko.

Mannen Utan Namn eller Eli Wallach eller Lee van Cleef kastat. Det enda jag hittade var en sömnig skorpion med en fet larv i ena klon. Och helt plötsligt kändes det väldigt öknigt och jag var glad över att jag hade riktiga skor på fötterna och inte flipflops. Men skorpionen var inte ett dugg intresserad av mina fötter utan ville bara in under en annan sten och fortsätta mumsa på sin fläskiga larv. Bardenas och Tabernas, som ligger fyra mil norr om Almeria vid kusten, är de bästa av Spanien öknar som kan vara värd en fyrhjulsdriven omväg. Jag ville ha något värre – en ökenvärsting, grusvägar utan slut... Något grälsjukt för Subaruns symmetriska fyrhjulsdrift med anstispinn. Någonting besvärligt för Cooper-

Christer Gerlach Christer Gerlach som körde till vägens slut i Sahara i en Subaru Forester har hamnat två gånger i Guinness’ Rekordbok för sina resor i bil till över hundra länder i alla världsdelar utom Antarktis. Han genomkorsade Sahara första gången 1972 i en Citroën 2CV Ami 8 med en luftkyld tvåcylindrig boxermotor med 32 hästkrafter.

32  ALL

T H E W AY

Penon de Velez de la Gomera. Bilden är tagen från det marockanska fastlandet. Gränsen går tvärs över den smala landtungan till vänster i bild.

däcken med sina koppärriga sajpningar och för boxerdieselns breda vridmoment. Någonting bortom motorvägar med betalstationer, AC-svala bensinmackar med kreditkort och gratis uppkoppling på McDonalds. Jag tog båten över till alla öknars supermorsa – Sahara. Så stort att hela USA får plats där inne och man kan pressa ned rätt mycket av Europa också på kanterna. Vägen till Sahara gick via regnbågar, snöglopp och gamla mercataxibilar i Marockos Atlasberg. Sedan kom jag till Spanien. Längs Marockos kuster ligger ett pärlband av små öar som fortfarande tillhör Spanien. Minikolonier, inte större än några fotbolls­ planer. Rester av ett solkigt kolonialt förflutet. Några av de där öarna ligger så nära Marockos kust att man vid lågvatten kan fotvandra med vatten upp till midjan till dem. Allra närmast ligger superminikolonin Penon de Velez de la Gomera eller Badis för marockanerna. Långt namn på liten halvö. En klipphalvö lika romantisk som en gammal riddarfilm från stumfilmstiden med några befästningar som klänger sig fast på branta klippor. Trettio spanska soldater ur den spanska – ja, det finns en sådan – främlingslegionen vaktar denna övervintrade rest. En landtunga som är 83 meter – jag stegade upp den – tvärs över utgör världens kortaste

landgräns. Gränsen har spanjorerna markerat med ett blått nylonrep som man lagt ut i sanden. Själva entrén till klippön består av en plåtport som aldrig öppnas. Spanjorerna håller kontakt med tjugo marockanska soldater på andra sidan via mobiltelefon. Man kan undra varför Spanien behåller de här små plättarna och inte lämnar över dem till Marocko. De saknar militär och strategisk betydelse. Officiellt så säger Spanien: – Vi var här först. Men som en icke namngiven spansk militär sa: – Om vi ger bort de där landområden så vill dom snart ha Kanarieöarna också. Kanarieöarna är faktiskt en geografisk del av Afrika – på tio mils avstånd från den marockanska kusten. Det är en rätt avspänd stämning både mellan Marocko och Spanien. En spansk politiker sa om de här koloniala resterna – Ingen skulle sakna dem om vi lämnade dem. Med Atlasbergens snö och Medelhavets grådask i backspegeln körde jag mot söder, ständigt mot söder genom ett allt plattare landskap på allt smalare vägar. Efter ett bergspass som hette Ain-el-Kbira där en skylt varnade för snö rullade jag ner på Plateau de Rekkam som är tio mil bred slätt med låga sanddyner, enstaka buskar, torra floddalar och


gadd.nu

Fastna inte med fel försäkring.

Din Subaru är byggd för att hålla hela vägen. Men om något oförutsett ändå skulle inträffa så gäller det att ha rätt försäkring – en Subaru Försäkring. Den håller också hela vägen. Vår skadejour är öppen dygnet runt, med nära relationer till nästan alla Subaruverkstäder. Originaldelar och ovanligt generösa ersättningar gör att du kan känna dig extra trygg. Läs mer på subaruforsakring.com eller ring oss på 08-541 702 55.


Efter Frankrikes nederlag i andra världskriget byggde Frankrike flera arbetsläger i Nord-Afrika där fransmän som nazisterna ville bli av med placerades. Det här är det bäst bevarade och ligger utanför staden Tendrara i Marocko.

koncentrationsläger. Där står några murade Var är brudarna? De sitter i alla fall inte på en kille som hette Mohammed. kåkar med utslagna rutor, sand i drivor i gatukaféerna i Tendrara och fikar. Varifrån kommer dessa karlar? Man har rummen, ett vattentorn för ångloken, skenor Tendrara rymmer på en offentlig inte sett en bil på timmar, vägen är smalare än i travar. Öknens vind viner genom ingångar bilen, luften dallrar över den fransiga asfalten, hemlighet. Om man svänger av mot öster, utan dörrar och genom trappor. Det är som en kör över en gammal nedlagd järnvägslinje, dammiga pustar av sand... Och poff! filmkuliss. passerar en världens största soptippar – Där står en karl i nattsärk ner till Om det inte vore för dess vidriga historia så varför ha återvinning om man kan dumpa fotknölarna, fejkade flipflops från Nike, är det en romantisk plats. Tendrara var inget skräpet i Sahara – svänger en gnutta söderut handduk på huvudet, mustasch och en utrotningsläger utan ett arbetsläger. Här fanns genom öknen så kommer man till ett gammal Nokia från 1930-talet utan fri surf i inga staket, inga vakttorn. De som flydde koncentrationsläger från andra världskriget. handen och undrar om han kan få åka med. törstade ihjäl. Klart han kan. Han åkte Jag satt på en mur, käkade en med i en dryg timme och macka med tonfisk i olja från åtta mil och sedan sa han ”Om man är sugen på att känna sig Ica i Ekerö, dinglade med benen att jag skulle stanna mitt i lite ynklig och liten inför naturens och försökte föreställa mig hur intigheten, Vi tog en selfie brutala skönhet ska man köra livet var i koncentrationslägret i och jag fick en kindpuss och spåret mellan Tineghir och Nekob.” Tendrara. Det gick inte. han klev ur och styrde rakt Jag fortsatte mot söder och ut mot horisonten, ut i den vid Hassi Mgneta gick vägen absoluta tomheten. Inte en så nära gränsen att ibland var jag i Marocko Det väntar man sig inte i Marocko. mobilmast i närheten, inte ett kamelkadaver. och ibland i Algeriet. Gränsen är någonting När tyskarna hade besegrat Frankrike så Var kommer de från dessa mystiska män? Vad luddigt och man har inte bestämt vilken tyckte de att fransmännen skulle ta hand om lever de av? Vart är de på väg? sanddyn, vilken uttorkad floddal, vilket Efter ytterligare en timme kom jag till stora en del ”oönskade element”. Fransmännen kamelkadaver som ligger i vilket land. samlade ihop dem och lastade av dem i vägen längs med algeriska gränsen och den Efter två dar och lika många övernattningar öknen, gav dem spadar och hackor och sa till följde jag mot söder och kom till Tendrara. kom jag till vad en del säger är världens dem att bygga järnvägen som nu är nedlagd. Där satt en miljon karlar på kaféer och drack kurvigaste väg. Tjugofem 180-graders Tendrara är det bäst bevarade av flera kaffe ur glas. Jag säger som i reklamen:

34  ALL

T H E W AY


En selfie i öknen. Den här liftaren stod mitt ute den tomma öknen, åkte med en timme och klev av i tomheten.

Trångt i öknen. Marockanerna är mästare på att bygga vägar eller röja enkla spår i öknen. Det här spåret gick över ett pass på 2 200 meter. På sex timmar mötte jag en bil.

svängar på några kilometer. Vägen i bergen vid Boumalne du Dadès är så snurrig och brant att bilindustrin spelar in sina reklamfilmer här och provar sina bromsar. Det är så kurvigt att förr eller senare kommer man att köra ikapp sig själv. Till och med marockanerna tar det lugnt. Då förstår ni... Jag fortsatte upp i bergen för att ta en genväg till Todra och för att Subarun skulle få något grusigare att bita i. Men i Msemrir satt en polis på en plaststol vid vägen och rökte och sa att vägen var avstängd för att det snöat under natten och att snön inte hade smält. Det fick bli ett annat pass – garanterat snöfritt. Mot söder igen och vägen mellan Tineghir och Nekob. Väg är för mycket sagt – ett spår genom ett av Saharas mäktigaste landskap. Sahara består bara till en tiondel av klassiska sanddyner. Resten är grus, sten, damm, ändlösa slätter, uttorkade saltsjöar vita som snö och magnifika berg. När Allah hade skapat Småland så tog han återstoden av all sten av alla storlekar, former, färger och framför allt de med vassaste kanterna och langade ner dem i Sahara. Om man är sugen på att känna sig lite

ynklig och liten inför naturens brutala skönhet ska man köra spåret mellan Tineghir och Nekob. Backar, stup, slätter, grus, grus, grus, bergspass och toppar på över två tusen meter och inte en ett löv, en blomma, ett grässtrå. Naturens egen berg- och dal-bana. Och sedan två magnifika tvillingar som reser sig som Twin Towers – Bab’n’Ali. Det är ingen större risk att man kör fast. Men det är brant och stupigt och en slarvig växling från ettan till tvåan och en missad inbromsning kan bli otäck. Jag gnetade mig fram i tio till tjugo kilometer i timmen. Det var Subaru Forester-fyrhjulsdrift-hög-markfrigång-anstispinn-väg så det bara dånade om det. Reservhjulet på taket skramlade loss efter en timme. Där stod jag på taket och trasslade med spännbanden när det kom en liten kille på en mountainbike och sa att hans mamma hade kafé och serverade te. – Var då? – Där! – Var då där? Om man bygger ett drygt en meter högt skjul av sten som ser ut som all annan sten så är det inte så lätt att hitta. Men visst där stod mamman och undrade om jag inte ville ha

en kopp te i ett odiskat glas. Lillkillen med mountainbiken fick en kulspetspenna men ville hellre ha en iPad. Efter fem mil och sex timmar i bergen var det asfalt igen – sådant som vanligt folk kör på. Marocko är fattigt men landet har förvånansvärt många och bra vägar. Smala ibland så att man möts med ena hjulparet ute i sanden om man inte är lastbil för då makar man inte på sig. I tre dagar körde jag söderut, ner i det som tidigare var Spanska Sahara men nu kallas Väst-Sahara och är ockuperat av Marocko. Där stod en skylt – Aousserd 250 km. Man ska inte åka till Sahara om man gillar stängsel, trängsel, gytter, ständig upp­­­koppling, latte med blåbärsmuffin, luftkonditionering och dagens reklamerbjudande från OKQ8 – två grillade med en Cola på köpet. Men gillar man tomhet, äventyr, damm i hörselgångarna, kamelstuvning, glada killar med oborstade tänder, fnissiga tanter i tält, fri camping utan vattentoalett och vägar utan slut så är Marocko och Väst-Sahara ett fint ställe. Aousserd är ett sådant ställe – vid en väg utan slut. Eller...? Eftersom jag började köra bil i Afrika något år efter det att Carl Benz uppfunnit automobilen så har jag bra kläm på vägarna. Det blir nya hela tiden. Med nya slut. Och vägen till Aousserd var en sådan väg. Ny och tom. Smal men bra. Efter en timme passerade jag det första

Tur och retur Sahara utan service Jag valde en Subaru Forester diesel med manuell växellåda för min resa till Sahara. Jag körde sammanlagt 1 597 mil. Inga reparationer, ingen service, ingen punktering, inget oljepåfyll. I Marocko tog spolarvätskan slut. Jag fyllde på med vatten och diskmedel.Det luktade Yes med citrondoft varje gång jag spolade. Riktigt trivsamt. Dieseln i Afrika är smutsigare men innehåller mer energi än dieseln i EU. Marocko har utmärkta vägar och mängder av grusvägar, spår och inga vägar alls. Det snöar i bergen och blir 45 grader på låglandet i Sahara.

ALL THE WAY

35


Nord-afrikas kameler kallas dromedarer efter sitt latinska namn camelus dromedarius. En fullvuxen törstig tjur kan dricka 200 liter vatten på mindre än fem minuter. Lastbilen är sexhjulsdriven.

VÄGENS ÄNDE i Väst-Sahara. Christer Gerlach i Aousserd. Ett par mil österut ligger Mauretanien men där emellan marockanska trupper, minfält och Polisario-gerillans område

Enkelt och billigt att köra till Marocko Från Algeciras i sydligaste Spanien går det flera färjor med olika rederier varje dag till Marocko. Biljettkontor längs infarten till staden eller i hamnen. Överresan tar cirka en timme med snabbfärja och kostar en dryg tusenlapp för en personbil. Från Malmö till Algeciras är det ungefär 320 mil. EU-medborgare behöver inget visum till Marocko, bara pass. För bilen krävs reg-bevis och grönt försäkringskort.

Bra kartor är Rough Guide, Marco Polo eller Michelin 742. Finns på svenska nätbokhandlar. Bra guideböcker är The Rough Guide, Lonely Planet. För den som vill köra utanför asfalten: Morocco Overland av Chris Scott med detaljerade vägbeskrivningar och GPSkoordinater.

36  ALL

T H E W AY

precis anlänt med ett rymdskepp. Då dök det tecknet på mänskligt liv – en överkörd upp en bil och ur rusade en karl och gastade: kamel. Efter ytterligare en timme körde jag – Och vem f-n är du och vad f-n gör du i om en sexhjulsdriven lastbil med soldater Aousserd? på flaket som vinkade. Efter tre timmar såg – Turist, sa jag. jag en radiomast på avstånd och sedan såg – Det kommer inga turister till Aousserd. jag Aousserd – en samling låga sandfärgade – Åjo, för att kolla var vägen tar slut. kåkar, damm-moln som rörde sig i gränderna, – Jag är polischef i Aousserd. Ge hit passet! ringlig taggtråd över öknen, en sönderblåst Han läste och sedan sa han, inte marockansk flagga, en ovänligt men bestämt: bilverkstad i sanden med – Aousserd är militärt område. ett tiotal Land Rovers som Bergen stod grå och tysta men reservdelslager och två jag visste att på andra sidan var mekaniker med olja upp det gerillaland. till ögonbrynen som bytte – Vägen tar slut där borta. bromstrummor, några getter Längre kommer du inte. Ta en som käkade plastpåsar, en titt på Aousserd och åk sedan åsna som stod still som en tillbaka. staty och det märkligaste Jag satte mig i bilen. Funderade av allt – mitt i Aousserd på om jag skulle gå på det där på en öppen sandslätt kommunala dasset men tänkte att med två hundra meter till det får bli en annan gång. närmsta sandfärgade kåk Pillade lite på stod en offentlig toalett med Trots eld upphör sedan kilometerräknaren i Subarun sönderslagna dörrar. Det flera år ligger det kvar och räknade ut att från Ekerö har inte regnat i Aousserd minor i Väst-Sahara. utanför Stockholm, där jag bor, till sedan Noak byggde arken. Aousserd vid vägens ände i Sahara Det fanns alltså inget vatten var det 930 mil. i Aousserds offentliga toalett. Men den Och funderade lite på varför jag var i Aousanvänds. Jag tror jag vet var svininfluensan serd. Men så kom jag på det. Friheten har hjul. började. Och är fyrhjulsdriven. Och så har dom ett WC En bit nedåt vägen satt tre soldater i en hög utan vatten. Snacka om torrdass. av sandsäckar och tittade på mig som om jag


BILVÅRD SOM LÖNAR SIG!

Midland betalar din självrisk vid driftstopp! En Subaru är byggd med japansk perfektion och råkar mycket sällan ut för driftstopp. Skulle olyckan ändå vara framme, till exempel vid punktering, betalar Midland din självrisk! Detta gäller alla Subaru som är 3–10 år. Allt som krävs är: • att du servar din bil hos en auktoriserad verkstad • att du servar din bil med Subaru motorolja • att du följer Subarus serviceintervaller • att du försäkrar bilen hos Subaru Försäkring (lägst halvförsäkring) OBS: för att kunna ta del av detta erbjudande måste du först ha registrerat dig hos din verkstad. Gör det redan nu! Mer info finns på www.midlandoil.se och www.subaruforsakring.se

ALL THE WAY Subaru Motor Oil är ett samarbete mellan Midland Oil och SUBARU Nordic AB.

37


Uppgradera till WarmUp Link

STYR BILVÄRMEN MED MOBILEN Nu kan du uppgradera din DEFA WarmUp med Link. Då kan du styra din bilvärme med mobilen. Ställ in tiden för när du vill att bilen ska vara varm, se ute- och innetemperatur, batteristatus samt om sladden är inkopplad. Smidigare kan det inte bli! Du kan dessutom uppgradera ytterligare med GPS Link som gör att du på en karta kan ser var bilen är, om någon försöker att stjäla den och då dela bilens position med Polisen. Passa på att installera vid nästa service hos din auktoriserade Subaru verkstad.

Skanna QR-koden för mer information

SPEcIALPRIS FöR SUbARUägARE

3 nr 99:EXTRA TJOCK

CIRKUS EVEREST 2014

148 SIDOR! OUTSIDE | #2 2014

VÄRLDENS HÖGSTA BERG INVADERAS AV GALNINGAR – IGEN

LEV ETT AKTIVT LIV

2014 ÅRS BÄSTA

är världens största äventyrstidning och SubaruS SamarbetSpartner i kampanjen äventyrsbilen.

ÄVENTYRS-

RESOR > Spring i Dolomiterna > Cykla i Skottland > Chilla i Norge > Trekka i Indien > Vandra på Irland > Snorkla i Belize > Kör genom Namibia > Paddla på Svalbard

+

ÅRETS BÄSTA RESEKAMEROR

EXKLUSIVT: INTERVJU MED ÅRETS ÄVENTYRARE

16 STORT TEST:

KÄKA MYROR! FRAMTIDENS ENERGIKAKOR KITTLAR DÖDS­ SKÖNT I KISTAN

+

CYKLAR

#2 2014 | outsideonline.se

69,90 SEK | NOK 69 | € 6.90

7 388418 006993

NÄR STORMEN VÄLTE MIN KAJAK EN DANS MED SIMONE

Namn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Adress . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Postnr/ort . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Telefon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Epost . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Inga andra kostnader tillkommer.

BESTÄLL IDAG Mer information hittar du på www.outsideonline.se ELLER ring kundtjänst på 0770-45 71 24.

OBS: Ingen tillsvidareprenumeration

TIDSAM 4180-02

jag vill testa 3 nummer av outside för 99 kr

LÖPSKOR

3 nr av outside: koD: 124286 - 124-124286

PLUS 8  PRENUMERERA PÅ OUTSIDE NU! FÅ 8 EXTRA SIDOR!


Subaru som tjänstebil

Mur & Skorstensteknik har puts på sina bilar Text & Foto: Niklas Kämpargård

Fakta Fakta: Yvonne Åberg, admi­ nistratör på Kungälvs Mur & Skorstensteknik AB.

När Kungälvs Mur & Skorstensteknik AB skulle välja nya bilar föll valet på Subaru. En snygg design, framkomlighet och gott om utrymme var tre viktiga parametrar som fick Yvonne Åberg att välja Subaru Outback. – Det är en riktigt bra bil som fungerar lika bra på grusvägar som i stan, säger Yvonne Åberg. Som tjänsteföretag inom byggsektorn är Kungälvs Mur & Skorstensteknik AB ett brett företag med egna butiker och traditionella bygg- och installationsuppdrag

externt hos respektive kund. Yvonne Åberg är spindeln i nätet som står för företagets administrativa service. Ett uppdrag som både innebär långa dagar på kontoret, men också arbetsplatsbesök och rena transporttjänster. – Subaru Outback är en kanonbil. Stabil på vägarna och underbar i terrängen och om man jämför med en vanlig personbil kan jag numera åka ända fram till en arbetsplats oavsett underlag, vilket känns både säkert och bekvämt. Tidigare körde Yvonne en klassisk

Åker: Subaru Outback 2.0D, mörkblå. Byter bil: Planenligt vart tredje år. Tog ut den senaste bilen i juni 2014. Körsträcka: 5-10 mil om dagen, knappt 2 000 mil om året. Förbrukning: 0,63 l/mil blandad körning. Bilen har hittills gått omkring 500 mil. Kungälvs Mur & Skorstens­ teknik AB www.kungalvmur.se

ALL THE WAY

39


Nya krafttag på vägen Wi31

KW31 Arctic winter

Winter craft ice Maximerat väggrepp på isiga vägar. Optimal placering av dubben.

Winter

Ice Braking

Snow Braking

Utmärkt grepp vid snöiga och isiga vägar. Kraftig designad skuldra.

Snow Handling

För pris och information, kontakta din Subaru ÅF. www.subaru.se

BILFINANSIERING FÖR ALLA Alla har olika behov för sitt bilinnehav och vi kan erbjuda flera olika typer av finansieringslösningar. Detta ger dig möjlighet att köra den bil som du vill ha, till en rimlig månadskostnad, oavsett om du funderar på att köpa, hyra eller leasa din nästa bil. Vi kan även erbjuda ett flertal tilläggstjänster som underlättar ditt bilinnehav. Läs mer om våra produkter och dess villkor på subarufinans.se FÖR DIG SOM PRIVATPERSON

TILLÄGGSTJÄNSTER

▪ Billån ▪ Billån med restvärde ▪ Privatleasing

▪ Låneskydd ▪ Bilgaranti ▪ Serviceavtal

FÖR DIG SOM FÖRETAGARE

LITE ENKLARE, LITE BÄTTRE

▪ Finansiell Leasing ▪ Fullserviceleasing ▪ Operationell Leasing ▪ Avbetalning ▪ Egen bil i tjänsten


TILLBEHÖR

LED-varselljus Winter

Ice Braking

Snow Braking

Snow Handling

personbil med framhjulsdrift där hon hela tiden behövde tänka ett steg längre så fort hon behövde åka ut på en gräsmatta eller uppför en brant grusväg. – Numera glider bilen fram över i stort sett vad som helst. Hittills har jag inte fått vända en endaste gång, även om man naturligtvis måste vara extra försiktig när man åker utanför vägen, säger Yvonne som tillbringar mycket tid i bilen även om hon inte har ett uttalat säljuppdrag. Privat är familjen Åberg en aktiv familj med två vuxna barn. Dessutom har familjen hund, en vit italiensk skönhet - Lagotto romagnolo - som är en klippa på att spåra tryffel. Åtminstone genetiskt. Men det är inget Yvonne tränar på hemmaplan. Däremot går hon gärna skogspromenader med hunden, som alltid hänger med till jobbet. – Eftersom hunden alltid är med mig är hundburen fastmonterad i bilen. Det var ytterligare en aspekt för att välja en stor bil, så att jag får plats med varor och kassar när jag varit och handlat trots att buren tar upp i stort sett halva bagageutrymmet. I somras åkte arbetskollegorna till en kaminleverantör på de danska öarna. Fem vuxna, varav tre i baksätet. – Det var riktigt bekvämt. Outback är en stor bil med gott om utrymme både på längden och på bredden vilket märks, inte minst när man sitter i baksätet, berättar Yvonne som trivs med den moderna körupplevelsen där framkomlighet, komfort och teknisk utrustning interagerar med varandra. – Jag är verkligen helt såld på Bluetooth

anslutningen för mobilen som fungerar klockrent. Man hör inte ens att jag pratar via högtalare och ljudet, både hos mig och hos den jag pratar med är mycket bra. Dessutom uppskattar ungdomarna (barnen har blivit 20 respektive 19 år gamla) den enkla anslutningen av mobiltelefon vilket förenklar användningen av Spotify. Subarun är helt enkelt en bil som passar mig lika bra privat som i jobbet. – Den optimala tjänstebilen helt enkelt, säger Yvonne Åberg nöjt.

Med LED-varselljus fungerar autoläget på ljusströmställaren fullt ut. Dagtid fungerar LED-ljusen som varselljus (utan bakljus). Vid skymning tänds halvljuset automatiskt. REK. PRIS: från 3.063:– (Ev monteringskostnad tillkommer)

Hella extraljus-kit Komplett paket innehållande 3 st Hella 3003 Fjärrstrålkastare (svart med kromad sarg), ledningsmatta, hållare samt stag. REK. PRIS: 3.838:– (Ev monteringskostnad tillkommer)

Qpax / Hella extraljus Extraljusbåge med Hella extraljus. REK. PRIS: från 7.170:– (Ev monteringskostnad tillkommer)

ALL THE WAY

41


Välj din egen väg

k c outba SUB A RU kö pe t ! l l uc k a PÅ so h oc or t a ig nav nor o r k 0 0 .9 2 3 e d r ä v

Erbjudand

et

Gäller t.o.m . 31 oktober eller så lå ngt lagret räc ker

Subaru Outback från

314.900:–

Standardutrustning Subaru Outback Boxermotor • Alltid 4-hjulsdrift • 6 airbags och whiplashskydd • 2.0D, 150 hk (350 Nm) • Automatisk nivåreglering • 10-vägs eljusterbar förarstol • 2.5i, 173 hk (235 Nm) • 2-zons klimatanläggning • Eluppvärmda ytterbackspeglar • AUX/USB-ingångar • Eluppvärmd framruta i nederkant • Xenon-strålkastare • VDC (antispinn, antisladd, traction control) • Strålkastarspolning • Max. dragvikt 1.700–1.800 kg

www.subaru.se Bränsleförbr bl körn 5,9–7,6 l/100 km, CO2-utsläpp bl körn 155–175 g/km, Miljöklass 2005 och Euro 5. *Eller vid 1.500, 3.000 och 4.500 mil. Bilen på bilden är extrautrustad. Erbjudandet gäller t o m 2014-10-31 eller så långt lagret räcker. Det kan ej kombineras med andra erbjudanden, rabatter eller avtal.


Alltid nära Alingsås Hanssonbil Arvika Roy andersson bilbolaget AVESTA Landrins Bil Bengtsfors Roy andersson bilbolaget Bollnäs Tuppz Bil Borlänge Mats Bilar Borlänge Autotjänst Borås Auto 7H ENKÖPING Bilforum Eskilstuna Landrins Bil FALKENBERG Bilopalen FALUN Bil & Motorservice i Falun Gävle Dahlboms Bil Göteborg/KUNGSBACKA Frontbilar Göteborg/Kungälv Kongahälla Bilcity Göteborg/Mölnlycke Mölnlycke Bil Göteborg/Mölnlycke Mölnlycke lack och Kaross Göteborg/Mölnlycke Mölnlycke Service Center Göteborg/Tagene Frontbilar Göteborg/Västra Frölunda Frontbilar Göteborg/Västra Frölunda Högsbo Bilservice Hallstavik Cegerblads Bil Halmstad GP Bil Helsingborg bilpartner Helsingborg Autoteknik Hoting Ivars Bil Hoting Ivars Bilservice HUDIKSVALL SELLMANS BIL HYLTEBRUK BILOPALEN Hässleholm Newmanbil Hörby Hörby Bil Jönköping Habil Jönköping Holmgrens Bil Kalmar Smålands Motor KARLSKOGA Biva Karlskrona Bilexpo Karlstad Svema Bil Katrineholm Motorkompaniet Kiruna JAKOBSSON BIL KISA Grahns Bilar klippan bilpartner Kristianstad Bilcity Kristianstad tofta bilservice landskrona Bilpartner Linderöd Börjessons Bil & Traktor Linköping Bilbörsen LJUngby Holmgrens Bil Luleå Åke Eriksson Bil lund Ny! Hedin Bil Malmö Ny! Hedin Bil Malmö Conny Fihnn Bilservice Malmö/burlöv Bilpartner MARIEStAD Ny! Bilcentrum i mariestad Norrköping TB Bil Nyköping Stenbergs Bil Nässjö Holmgrens Bil Oskarshamn Smålands Motor Piteå Bilhallen Rättvik Kents Bilcentrum Rättvik Rättviks Bilservice SANDVIKEN/STORVIK Eriksons Bil & Traktor Skellefteå Logart Bil SKÖVDE Gustaf E Bil Sollefteå Ivars Bil Sollefteå Winterqvist Bilservice Sorsele Karlssons Bilservice stockholm/Akalla Ny! Hedin Bil stockholm/Bromma Bromma Bil & Motor stockholm/Haninge Lindholm Bil stockholm/Haninge Torvalla Försäljning stockholm/Huddinge Fürstenhoff Motor STOCKHOLM/KUNGSÄNGEN Bilforum stockholm/Norsborg LG Bil och Motor STOCKHOLM/SEGELTORP FORDONSMÄKLARNA stockholm/Södertälje Autocenter stockholm/Södertälje Musclecars stockholm/Täby Risbergs Bil stockholm/Upplands Väsby Turebergs Bilcenter stockholm/VÄRMDÖ Dannevall Servicecenter Storå Hugo Erikssons Bil Sundsvall Bilfocus Sundsvall Bil & Maskinservice Sunne Sunne Bil & Maskin Sävsjö NIFAB TRANÅS Grahns Bilar Trelleborg Wendels Trelleborg Ny! Hedin bil Uddevalla Roy A. Bilbolaget Uddevalla Nores Bilverkstad Eftr Umeå All-Bilar

Du finner även närmaste återförsäljare eller verkstad på www.subaru.se eller 020 - 78 22 78

0322-30 38 00 0570-72 74 00 0226-577 00 0531-719 90 0278-61 34 50 0243-830 40 0243-160 10 033-20 52 50 0171-381 20 016-17 43 00 0346-714 470 023-70 59 40 026-10 04 00 0300-555 50 0303-20 86 00 031-88 05 25 031-88 05 20 031-88 50 55 031-57 74 00 031-456 456 031-47 35 80 0175-234 46 035-18 68 00 042-38 11 00 042-16 18 47 0671-71 30 00 0671-109 30 0650-57 99 00 0345-186 60 0451-38 40 00 0415-140 40 036-30 49 30 036-34 80 00 0480-44 45 00 0586-364 50 0455-30 97 60 054-17 66 70 0150-132 70 0980-798 86 0494-793 10 0435-44 89 00 044-781 77 00 044-21 52 75 0418-44 94 40 044-34 02 31 013-13 90 96 0372-669 60 0920-20 31 20 046-23 51 00 040-671 11 00 040-94 29 50 040-53 48 00 0501-710 70 011-31 17 70 0155-44 31 00 0380-51 43 00 0491-76 82 00 0911-141 35 0248-127 50 0248-123 22 0290-377 37 0910-71 16 60 0500-44 48 00 0620-599 50 0620-141 70 0952-121 30 08-505 692 00 08-80 62 55 08-745 34 80 08-707 58 10 08-740 19 20 08-581 73 415 08-531 759 60 08-88 00 00 08-55 44 00 55 08-88 00 56 08-54 44 34 40 08-51 00 52 70 08--570 278 00 0581-406 20 060-56 90 40 060-55 44 16 0565-135 10 0382-127 45 0140-180 95 0410-444 67 0410-481 00 0522-65 32 00 0522-370 72 090-327 70

Umeå Uppsala Uppsala Ny fr.o.m. 1 okt Uppsala VARBERG VETLANDA Vimmerby Vimmerby Vinslöv Visby Visby Vänersborg värnamo Värnamo/Bor Västerås Växjö Älandsbro Älvdalen Ängelholm Ängelholm Örebro Örnsköldsvik Östersund Östersund

BERGNERS BIL Beos Bilservice AB RA Motor Thunbergs Bil ÄRLEBO BIL HOLMGRENS BIL Holmgrens Bil Nilssons Bilhall Tommy Nilssons Bil PG Bilservice Visbil Hanssonbil Holmgrens Bil Finnvedens Autolack Landrins bil hälla Motorsport Dahlboms Bil Servicemakar‘n Bilpartner Kenneths Bil Öbab Ulf Nylanders Bilar JemtBil Ivars Bil

090-70 23 80 018-69 30 30 018-18 28 20 018-10 24 40 0340-64 56 00 0383-76 30 00 0492-697 00 0492-797 90 044-801 00 0498-21 01 20 0498-655 560 0521-27 87 80 0370-69 44 00 0370-65 01 35 021-18 51 00 0470-451 20 0611-610 90 0251-415 77 0431-821 50 0431-822 15 019-10 87 20 0660-186 60 063-15 59 00 063-16 20 50

Försäljning Verkstad

ALL THE WAY

43


B

SVERIGE

PORTO BETALT

Är det vinter snart? i.sUPersHaPe raLLY Den kan inte komma fort nog eller vara för länge. Varje hundradel av varje åk måste utnyttjas. Och med rätt grejer under fötterna blir varje sväng ett underverk i sig. Är det inte vinter snart? Helst nu!

interski.se

Subaru magasin nr 2 2014  
Subaru magasin nr 2 2014