Page 1

PROVKÖRD ISUZU PICKUP DOUBLE CAB, 4X4

Isuzu satsar på bredden

Egentligen är det inte så mycket som är nytt när Isuzu nu visar sin nya version av pickupen D-Max. Ny front, ny effektivare motor och nya uppkopplingsmöjligheter är de viktigaste nyheterna. Den stora nyheten är istället ett brett och riktigt vasst modellprogram med Arctic Trucks isländska superpickis som toppmodell. Av Stefan Nilsson (text & foto)

I

suzu D-max har inte varit någon storsäljare i Sverige så här långt med 8 procent av marknaden, jämfört med exempelvis 24 i Norge. Det är detta som fått importören, International Motors Nordic, att lägga i överväxeln i jakten på kunderna till det enda pickup-märket som bara tillverkar lastbilar där pickupen är den minsta. Målet är att etablera modellen bland de tre mest sålda pickisarna i Sverige. Ett tufft jobb som de mycket väl kan klara av med den tuffa satsning de gör när det gäller att bredda modellutbudet. Samtidigt säger de sig vilja kalla bilen

Isuzu pickup, kort och gott. Årets modell får en mycket modern 1,9 liters fyrcylindrig diesel med en effekt på 164 hk och ett vridmoment på 360 Nm vid 2.000 till 2.500 varv/minut. Motorn är en av få dieslar som klarar avgaskraven för Euro 6b utan tillsats av AdBlue. Den är flexibel och stark, men att kalla den en sprinter är en överdrift. Både Ford och Volkswagen har betydligt potentare motorer. Isuzun får också nya växellådor som väger mindre. Det handlar om en manuell och en automat som båda är 6-stegade. Framvagnen har individuell hjulupphängning och skruvfjädring, medan bakvagnen ➔

Isuzu är noga med att framhålla sin pickup som en tuff och oöm bil som klarar tuffa tag, vilket den också levererar. Isuzu berättar också gärna att de är den enda pickuptillverkaren som i grunden är en lastbilstillverkare.

Särtryck från tidningen nr 6 2017

Flexibel fjädring ger bra framkomlighet på ojämnt underlag och här briljerar Isuzun i alla versioner från single cab, över extended cab (på bilden) till double cab. Vikíng och Arctic Truck har ännu bättre flexibilitet.

2 64

TRUCKINGSCANDINAVIA 7 2017 TRUCKINGSCANDINAVIA 6 2017

Baklämmen har fått en ny utformning med en liten vinge som ska minska luftmotståndet. Reservhjulet sitter under flaket längst bak mellan bladfjädrarna som håller den stela bakaxeln.

En pickup ska ha stolar som inte är allt för skålade. Det ska vara lätt att hoppa in och ut upprepade gånger under en arbetsdag. Det handlar faktiskt om ett renodlat yrkesfordon.

Snygg och välstädad förarmiljö, men lite väl plastig kanske. Hur som helst så hittar man lätt och det är enkelt att torka av panelerna. TRUCKINGSCANDINAVIA 6 2017 TRUCKINGSCANDINAVIA 7 2017

65 3


Tack vare en främre rampvinkel på 30 grader och en bakre på 22,7 grader klarar Isuzun gropar som är betydligt djupare än vanliga potthål utan att slå i backen.

Ett väl skyddat och inklätt flak som tål tuffa tag. Här finns också bra lastsäkring. Flaket mäter 1.530 x 1.552 mm på double cab-versionen. Single cab har ett flak som mäter 1.570 x 2.305 mm.

,, På vägen är den stabil

och trygg, medan den är riktigt följsam i terrängen. Som vi vill ha en pickup.

,,

➔ har en klassisk stel bakaxel och bladfjädring. Enkelt och effektivt men visst blir komforten bättre med exempelvis Nissans skruvfjädring även bak. Särskilt om bilen körs tom. På tal om bakvagnen så saknar jag också en differentialspärr i densamma. Antispinn i all ära, men det är inte lika effektivt som en differentialspärr och det här är en bil som ska kunna lastas tungt och dra tungt även på sämre underlag.

Står sig bra

Resultatet av det här klassiska, men väldigt välutvecklade och beprövade, konceptet är ändå en modern pickup som står sig bra i konkurrensen. På vägen är den stabil och trygg, medan den är riktigt följsam i terrängen. Det är så här de flesta av oss vill ha en pickup. En okomplicerad och trygg bil för jobbet, vardagen och fritiden, och det är detta Isuzu har lyckats att putsa på till en ny nivå där allt är bättre än det var i förra modellen. Med bättre komfort och mer förarstöd blir nya Isuzun en modern bil utan att tappa grundvärdena som framkomlighet och mångsidighet. ”Hill start assist” och ”Hill descent control”, som är standardutrustning, hjälper till när det blir riktigt backigt. Tittar vi på de nog så viktiga last- och dragegenskaperna så är Isuzu i topp i båda disciplinerna. Enkelhytten lastar 1.081 kg, extended cab lastar 1.026 och double cab lastar 991 kg. Alla versionerna drar 3,5 ton. Lastlängderna är i samma 66

TRUCKINGSCANDINAVIA 6 2017

ordning: 2.305, 1.795 och 1.552 milliimeter. Interiört handlar det om ett nytt mer överskådligt och informativt huvudinstrument samt en del nya material inne i bilen. Baksätet i double cab-versionen är bland de rymligare i segmentet. Billigaste modellen med enkelhytt och basutrustning kostar exklusive moms 214 900:-. Totalt erbjuder Isuzu 10 olika modeller från basutrustat, över specialutrustat för specifika kundkategorier till toppmodellen som tagits fram med hjälp av islänningarna med företaget Arctic Truck. Toppmodellen har en mer terrängbetonad, och därmed mjukare och långslagigare, fjädring samt avsevärt större hjul och en hel del detaljer som ger bilen ett betydligt tuffare utseende. Men samtidigt en teknik som gör att den kan leva upp till det som utseendet lovar.

Den här bilen är unik i bilvärlden. Det är den kraftigt ombyggda Arctic Truck-versionen av Isuzu D-Max med betydligt större hjul och bättre terrängegenskaper.

Fakta

Isuzu Pickup Double Cab, 4x4, 2017

Motor: rak fyra, diesel Cylindervolym: 1,9 liter Effekt: 164 hk Växellåda: 6-stegad manuell / alternativt automat Drivning: 2WD hög/4WD hög eller 4WD låg Bakaxel: stel med bladfjädrar Framaxel: delad med skruvfjädrar Däck: 255/60R18 Fälgar: 18” aluminiumfälgar. Markfrigång: 23,5 c

Tankvolym: 76 liter Tjänstevikt: 2.009–2.034 kg Totalvikt: 3.000 kg Max släpvagnsvikt: 3.500 kg Lastutrymmets längd: 1.552 mm Bränsleförbrukning: Uppgiven vid blandad körning: 7,0 liter/100 km (7,8 liter med automat). Pris: 259.900 :- (exkl moms), från: 214.900 :- för basutrustad single cab

Utrustat och klart

För de som inte ska ut på glaciärerna eller andra tuffare terrängkörningar finns en light-version som säljs under namnet Viking. Den har högre markfrigång med en tuffare hjulupphängning som höjer bilen och ger plats för de större hjulen. Den har skärmbreddare och en rad annan utrustning. Isuzu har tagit fram totalt sex olika färdigutrustade modeller som vänder sig till olika pickup-köpare där utrustningspaketen är baserade på vad köparna brukar utrusta sina bilar med. Här väljer man modell och får hela paketet färdigmonterat l till ett bättre pris.

Världens största tillverkare av dieselmotorer är faktiskt Isuzu och de kan väl knappast ha fel när det gäller motortekniken. Den här 1,9 liters maskinen klarar Euro 6b utan AddBlue.

Isuzu trucking  

Trucking Scandinavia nr6 2017

Isuzu trucking  

Trucking Scandinavia nr6 2017