Page 1


2


Testa allt • Gör allt • Överallt Skapade för de orädda och designade för de modiga – bilar från Subaru har en inbyggd kapacitet att göra livet större. För dig som väljer dina egna vägar kan en utmaning dyka upp när som helst. I de lägena kan du lugnt lita på säkerheten och tryggheten i din Subaru Forester. Det är en SUV med pålitlighet i världsklass, som låter dig fokusera fullt ut på att förverkliga dina drömmar, mål och äventyr.

3


4


Balanserad design för ett balanserat liv Ditt liv handlar om att finna balans. Det krävs balans, precision och gott omdöme för att undvika farliga situationer. Forester är på alla sätt en pålitlig följeslagare på resan. Den ger balans i alla lägen, beslutsamhet på grus och i terräng och stabilitet på asfalt. Med Forester får du en genomtänkt bil som varken är för stor eller för liten – med motorer som ger dig både acceleration och bränsleekonomi. Den höga säkerheten skyddar din familj när det behövs och mångsidigheten hjälper dig vid alla tillfällen. Forester är din perfekta partner!

5


6


Tuff design och kapacitet att leva upp till den Riktig tuffhet är en kombination av ödmjukhet, styrka och uthållighet. Forester har dessa kvaliteter inbyggda i sin kraftfulla och tuffa design. Vassare och mer elegant än någonsin.

7


Effektiv i alla lägen Kompetent för alla väder Nu finns äntligen Forester med kombinationen Boxerdiesel och automatlåda. Det tar Forester till nya höjder av effektivitet och körglädje. Nu kan du äntligen njuta av tryggheten med permanent 4-hjulsdrift, förstärkt med smidigheten och enkelheten i vår steglösa automatlåda – Lineartronic.

8


X-Mode – Ny förmåga tack vare Lineartronic Med sin kraft och effektivitet är Subarus Boxerdiesel utmärkt för krävande förhållanden. Tillsammans med vår steglösa automatlåda, Lineartronic, kan du njuta av ännu mer kraft tack vare X-Mode*. Med en knapptryckning optimerar X-Mode motor, växellåda, bromsar och 4-hjulsdrift, så att du och din Forester kan anta större utmaningar på dåliga vägar och i terräng.

*1 Standard på XS, XE och XT (Lineartronic).

9


Känsla • Rakt igenom Upptäck nya ställen, ofta. Att köra familj och vänner, transportera last och dra tunga släp. Det är vad du förväntar dig av en SUV. Från första ögonblicket du kör en Forester vet du att den klarar uppgiften. I Subarus Boxermotor rör sig kolvarna horistonellt och dämpar varandras rörelser, vilket minimerar vibrationerna. Trots att Forester har hög markfrigång, levererar Subarus lågt placerade Boxermotor all den kraft och dragkapacitet som du förväntar dig av en SUV. Med smidighet och kontroll som du inte kunde ana.

Trailer Stability Control (TSC) Nya Forester har ett nyutvecklat stabiliseringssystem för släp. Systemet känner av vindkast och rörelser från släpet. TSC aktiveras när man sätter i släpvagnskontakten och bilens VDC-system hjälper till att stabilisera ekipaget automatiskt.

10


11


12


1

Klarar alla utmaningar För att nå dina mål måste du ibland lita på den inre styrkan för att hitta den rätta vägen. På samma sätt ger X-Mode Forester den extra kraften som behövs för att klara svårigheter på din väg.

1 X-Mode med Hill Descent Control*1 “X-Mode” betyder extra kapacitet till föraren, på alla sorts vägar. Med en knapptryckning tar X-Mode kontroll över motor, växellåda, 4-hjulsdrift, bromsar och andra funktioner, för att på ett säkert sätt ta dig fram på dåliga vägar och hala underlag. Ibland går det brant utför. Hill Descent Control hjälper dig tryggt nerför alla branta backar genom att kontrollera gaspådrag och bromsar. Du behöver bara fokusera på styrningen.

2 Äventyr från varje vinkel Forester är konstruerad för att ta dig över alla sorters hinder, utan att skadas eller fastna. Ju större hinder, desto större vinkel behöver du för att undvika skador på stötfångarna bak och fram. Den höga markfrigången maximerar vinklarna och minimerar risken för att bilen ska bli skadad.

2

25° Bakre frigångsvinkel

23° Bukvinkel*2

25° Främre frigångsvinkel

220 mm Markfrigång

*1 Standard på XS, XE och XT (Lineartronic). *2 Vinkeln är 22 grader för 2.0XT och modeller med Boxerdiesel.

13


14


1

Rymlig och flexibel Forester är skapad för att rymma så mycket som möjligt och ge dig maximalt av ditt bilägande. Vi erbjuder en rad olika varianter av Forester, så oavsett arbete eller fritidsintresse är vi övertygade om att du ska finna en Forester som passar dig.

1 Elmanövrerad baklucka* Den elmanövrerade bakluckan kommer att göra det enklare för dig. Du har nog med att dra och lyfta när du är ute och fiskar, paddlar, rider eller rent allmänt lever ett aktivt liv.

2 Skyddad dörrtröskel För att undvika smuts på byxbenen har vi gjort så att dörren täcker hela dörrtröskeln. Oavsett hur mycket smuts och lera som hamnar på dörren är tröskeln alltid ren när du ska kliva in i bilen.

3 Bekvämt för barn För att göra det enklare för barn att komma in i baksätet har vi gjort en extra stor tröskel med halkskydd.

2

3

* Standard på XE och XT.

15


16


1

2

Överlägsen runt-om-sikt Den smarta designen på vindrutorna och backspeglarna, i kombination med hög sittposition, ger en perfekt runt-om-sikt. Det ger dig också mer självförtroende och trygghet att manövrera i alla riktningar.

1 Instrumentering

2 Multifunktionsdisplay*1

Instrumenteringen är designad för att du enkelt och snabbt ska få information utan att tappa fokus på vägen.

På nya Forester visas all information du behöver på den supertydliga displayen. Ställ själv in vilken information som ska visas. Lätt att se både för dig och dina medpassagerare.

3 Växelspak

4 Runt-om-sikt

Med hjälp av kromlist och läderdamask*2 har vi skapat en växelspak som matchar interiören och som inspirerar till sportig körning.

3

Med utmärkt sikt framåt, bakåt och runtom har du ett mäktigt perspektiv så att du har full koll även på smala vägar och i trånga utrymmen. Med välplacerade A-stolpar och integrerade småfönster finns knappast några döda vinklar. Sidospeglarna är placerade på dörrpanelerna, vilket ger ett extra öppet synfält.

4

*1 Standard på XS, XE och XT. *2 Standard på 2.0D XS, 2.0D XE och 2.0XT .

17


En interiör där allt sitter på rätt plats

Dryckeshållare i mittkonsolen

Förvaringsfickor i dörrarna

Förvaringsfack i mittkonsolen

Justerbart armstöd*

Förvaringsficka på baksidan av framsäte

Armstöd bak*

Förvaringsfack i taket *Standard på XS (Lineartronic), XE (Lineartonic) och XT.

18

Mittkonsol med lampa


I Foresters kupé är du och dina passagerare omslutna av modern komfort. Interiören är rymlig och mångsidig. Varje funktion i Forester är placerad precis där du behöver den, när

du behöver den. Den rymliga och smarta designen gör allt mycket enklare och din körning bekvämare.

19


Informerad, underhållen och uppkopplad

SUBARU STARLINK SUBARU Starlink Infotainment System är som en inbyggd smartphone och ger dig tillgång till underhållande appar och mycket mer. Du styr den med en pekskärm eller från multifunktionsratten. Om du inte kan hitta din favoritmusik, anslut din iPhone, annan smartphone eller musikspelare via Bluetooth®, USB eller AUX.

20


Bara för att du är ute på vägarna behöver du inte lämna allt du behöver hemma. Intuitiv teknik som är enkel att använda håller dig på rätt kurs utan att distrahera. Forester håller dig uppkopplad med infotainment, navigations- och ljudsystem

1

som du styr med touchkontroller. Med anslutning för din smarta telefon eller iPhone, är du aldrig långt ifrån dina kamrater eller spellistor.

2

3

4

5

1 Premium Audio System med högtalare från Harman/Kardon* Totalt 440W och 8 högtalare ger en ljudupplevelse utöver det vanliga.

3 Pekskärm Med pekskärmen kan du enkelt välja musik precis som du gör på din smartphone. Anslut bara din smartphone via Bluetooth® eller USB‑ingång.

2 Navigator* Ett avancerat navigationssystem hjälper dig att hitta rätt – enkelt, snabbt och effektivt.

4 Rattmonterade reglage Med reglage på ratten styr du enkelt volymen. Bluetooth® handsfree länkar automatiskt till din smartphone så att du kan fokusera på vägen och trafiken.

5 Digitalt uppkopplad Anslut din iPod eller annan musikspelare via AUX- eller USBingången, och njut av din favoritmusik.

* Standard på 2.0XT och 2.0D XE Lineartronic.

21


Utrymme för vardag och äventyr

22


Forester är väl utrustad för att hålla jämna steg med dig och ditt liv, från planerade semestrar till spontana äventyr. I det breda bagageutrymmet får du plats med fyra stora resväskor och skrymmande fritidsutrustning. Elmanövrerad baklucka*1,

breda dörrar och låga trösklar gör det enkelt att lasta. Ska du transportera långa saker fäller du enkelt ner baksätena ett och ett (60/40) eller båda tillsammans.

1

1 Generöst baksäte

2

2 Bagageutrymmet

Dörröppningarna är bredare och golvet är helt plant. Detta gör det enklare att komma i och ur bilen och skapar ett större benutrymme. Baksätet är också delbart och fällbart (60/40).

862 mm*2

1160 mm

Det rymliga bagageutrymmet är ett av Foresters adelsmärken. Tack vare den nyut­vecklade bakfjädringen har utrymmet kunnat göras brett och plant, med plats för upp till fyra stora resväskor och dessutom utrymme för långa föremål. Den låga lasttröskeln och den breda öppningen bidrar till att göra Forester lättlastad.

*1 Endast XE och XT.  *2 Utan soltak är höjden 884 mm.

23


Teknik du kan lita på

24

Hjulupphängning bak

Hjulupphängning fram

Bakvagnen är upphängd med dubbla A-armar. Forester har självjusterande stötdämpare (ej XT) som kompenserar för tung last. Kraftigare bussningar av så kallas “pillow ball-typ” används för första gången i en SUV. Dessa motverkar rörelser i sidled och hjälper till att stabilisera bakvagnen vid körning med tungt släp.

Forester har en kraftig hjulupphängning fram med förstärkta krängningshämmare, för bästa kurvtagning och komfort.


SYMMETRISK 4-HJULSDRIFT Kontroll leder till ökat självförtroende, och stabiliteten i Forester skapar en rörlighet som imponerar. Alla Subarus bilar stärker din självsäkerhet bakom ratten genom den symmetriska 4-hjulsdriften i kombination med den unikt balanserade Boxermotorn. Systemet ger kraft åt alla fyra hjulen samtidigt, vilket ökar kontrollen oavsett underlag och väderförhållanden. Forester har utmärkt kursstabilitet och styrprecision, tack vare att huvudkomponenterna är horisontellt placerade. Samtidigt skapar den låga tyngdpunkten en engagerad och responsiv körupplevelse. De unika fördelarna med symmetrisk 4-hjulsdrift gör Forester lättmanövrerad och hjälper dig att undvika faror på vägarna.

Balans

Säkerhet

Subarus Boxermotor i kombination med den symmetriska 4-hjulsdriften ger drivlinan en naturlig balans. Vikten är jämnt fördelad mellan de fyra hjulen.

I dåligt väder eller under de sekunder det tar att reagera i en plötslig situation, ger Boxermotorns låga tyngdpunkt och 4-hjulsdriftens säkra väggrepp den extra marginal du kan behöva för att undvika en kollision.

25


Teknik du kan lita på

SUBARU BOXERMOTOR Vår unika Boxermotorn ligger plant i bilen istället för att stå upp. En konstruktion som ger lägre tyngdpunkt, närmast vibrationsfri gång och hög driftsäkerhet. Boxermotorn ger de bästa köregenskaperna och en sportig karaktär som tar körglädjen till nivåer som få konkurrenter kan matcha.

26


MAX EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3600 v/min. MAX VRIDMOMENT: 350 Nm (35,7 kgfm) / 1600–2400 v/min. BRÄNSLEFÖRBRUKNING: 6,1 l/100 km* (Lineartronic), 5,7 l/100 km* (6MT) CO2 UTSLÄPP: 158 g/km* (Lineartronic), 148 g/km* (6MT)

400 400

160 160

320 320

120 120

240 240

80 80

160 160

40 40

80 80

00

0

0

1,000

1000

2,000

2000

3,000

4,000

3000 4000

00

5,000

5000

Engine Speed (rpm)

Varvtal (v/min)

SUBARU BOXER 2.0-LITER DOHC, TURBO Engine Power (kW)

Motoreffekt (kW)

MAX EFFEKT: 240 hk (177 kW) / 5600 v/min. MAX VRIDMOMENT: 350 Nm (35,7 kgfm) / 2400–3600 v/min. BRÄNSLEFÖRBRUKNING: 8,5 l/100 km* CO2 UTSLÄPP: 197 g/km*

300 300

400 400

240 240

320 320

180 180

240 240

120 120

160 160

60 60

80 80

00

0

0

1,000 2,000 3,000 4,000

Vridmoment (Nm) Engine Torque (Nm)

Vår 2-liters Boxermotor med direktinsprutning och turbo är ett kompromisslöst kraftpaket. Med hjälp av vår steglösa automatlåda, Lineartronic, får du en sportighet och bränsleeffektivitet som överträffar det du trodde var möjligt i en SUV.

00

5,000 6,000 7,000

1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 Engine Speed (rpm)

Varvtal (v/min)

200 200

250 250

160 160

200 200

120 120

150 150

80 80

100 100

40 40

50 50

00

0

0

1,000 2,000 3,000 4,000

Vridmoment (Nm) Engine Torque (Nm)

Subarus 2-liters Boxermotor utnyttjar varje droppe bränsle på absolut effektivaste sätt. Dubbla överliggande kamaxlar bidrar till att höja motorns prestanda utan att Boxermotorns naturliga mjukhet och styrka, vid låga varv, går förlorad. Förnuft och prestanda i en och samma motor är precis vad du förväntar dig i en Subaru. Motorn är utrustad med variabla ventiltider, så kallat Active Valve Control System (AVCS). Detta gör att motorns bränsleinsug anpassas efter bilens fart och att du därigenom får massor av vridmoment på låga varv och bästa möjliga effekt längre upp i varvtalsregistret.

Motoreffekt (kW) Engine Power (kW)

SUBARU BOXER 2.0-LITER DOHC

MAX EFFEKT: 150 hk (110 kW) / 6200 v/min. MAX VRIDMOMENT: 198 Nm (20,2 kgfm) / 4200 v/min. BRÄNSLEFÖRBRUKNING: 6,5 l/100 km* (Lineartronic), 6,9 l/100 km* (6MT) CO2 UTSLÄPP: 150 g/km* (Lineartronic), 160 g/km* (6MT)

200 200

Vridmoment (Nm) Engine Torque (Nm)

Den optimerade förbränningen i cylindrarna ger en oerhört kraftfull motor som levererar ett vridmoment på hela 350 Nm mellan 1.600–2.400 v/min. Detta gör Forester Boxerdiesel till en oerhört kompetent dragbil som enkelt tar sig fram på alla sorters vägar. Dessutom gör turbon att bilen kan accelerera mycket snabbt. Motorn är utrustad med ett partikelfilter som gör att vi kan minska utsläppen. Detta säkerställer en av marknadens absolut mest miljövänliga motorer. En motor som är kompakt, lätt och driftsäker.

Motoreffekt (kW) Engine Power (kW)

SUBARU BOXERDIESEL 2.0-LITER DOHC,

00

5,000 6,000 7,000

1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 Engine Speed (rpm)

Varvtal (v/min)

* Bränsleförbrukning och CO2 enligt EC715/2007-136/2014W.

27


Teknik du kan lita på Växlingspaddlar*1 Växlingspaddlarna är monterade på ratten och styrs med fingrarna. De ger dig möjlighet att välja den växel som bäst passar din körsituation. De ger också bensinmodellerna manuell växelhantering i sex steg och dieselmodellerna i sju steg för snabb respons. Resultatet är en skarpare och sportigare körupplevelse.

SI-DRIVE*2 Farthållare En farthållare för konstant fart finns bekvämt placerad på ratten, vilket ger dig en möjlighet att ställa in önskad hastighet under färden.

Med SI-Drive kan du enkelt anpassa körprogrammet efter din planerade körning. I multidisplayen presenteras det valda läget. SI-Drive styr gasresponsen och växlingspunkterna. Du kan välja mellan det bränslebesparande Intelligent-läget, vardagsvänliga Sport-läget och i XT kan du dessutom få prestandaläget Sport Sharp.

Sport Sharp*3 Sport Sharp ger dig möjligheten att utnyttja motorns fulla potential. Sport Sharp ger dig bästa möjliga prestanda och omedelbar gasrespons.

28


LINEARTRONIC + ACTIVE TORQUE SPLIT AWD Med den steglösa automatlådan Lineartronic får du extra bra gasrespons och effektivitet i din Forester. Lineartronic håller ett optimalt varvtal och behåller tempot, som du annars kan tappa under en växling. Den unika tekniken maximerar bränsleeffektiviteten och håller farten lätt och smidigt flytande med en direkt känsla från Boxermotorn. Lineartronic i 2.0D och 2.0XT klarar även högre vridmoment med mindre mekaniskt buller för en mjukare och tystare körning. Den adaptiva och steglösa automatlådan ger säker kraft vid acceleration, känner av alla förhållanden på vägen och fördelar automatiskt kraften mellan fram- och bakhjul.

Sport När körningen kräver om­körningar och bra acceleration, är läge Sport ett bra val. Gasresponsen är mer direkt och de optimerade växlingspunkterna ger mer kraft redan vid låga varv.

Intelligent Detta körläge är anpassat för att sänka bränsleförbrukningen vid stads- och långkörning. Gasresponsen är mindre direkt, men du har ändå rejäl kraft till ditt förfogande. Via ECO-mätaren kan du se exakt hur mycket bränsle som förbrukas.

*1 Standard på modeller med Lineartronic. *2 Standard på 2.0XS, 2.0XE och 2.0XT. *3 3 lägen: (Intelligent mode, Sport mode, Sport Sharp mode) standard på 2.0XT. På övriga modeller är 2 lägen (Intelligent mode, Sport mode) standard.

29


Aktiv säkerhet Det bästa sättet att överleva en kollision är självklart att inte råka ut för en. Samtidigt är din Forester konstruerad för att ge dig största trygghet och harmoni på vägen. En stressfri och säker körupplevelse så att du kan anta nya utmaningar, undvika olyckstillbud och göra dina äventyr än mer givande. Många av de funktioner och system som gör körningen till en njutning i Forester är också till för att ge maximalt skydd för dig och dina passagerare. Den stabila och harmoniska symmetriska 4-hjulsdriften ökar kontrollen i alla väder. Subarus Boxermotor ökar säkerheten tack vare den låga tyngdpunkten, som ger ännu bättre kontakt med vägen. Vehicle Dynamics Control (VDC) är standard i Forester och de effektiva ABS-bromsarna kompletteras av en elektroniskt bromsassistans som bygger upp rätt bromstryck vid en nödsituation. Allt för att du ska känna dig trygg bakom ratten.

Bromsar Alla modeller är utrustade med 4-sensor/4-kanals ABS-bromsar som förhindrar att hjulen låser sig vid en inbromsning. ABS-systemet kompletteras även med elektronisk bromskraftfördelning och en fartavkännande bromsassistans som bygger upp rätt bromstryck vid en nödsituation. En annan nödsituation kan uppstå om föraren råkar trycka på gas- och bromspedal samtidigt. Då kopplas ”Brake Override” in och säkerställer att det är bromsen som får full verkan.

Vehicle Dynamics Control Varje Forester har Vehicle Dynamics Control (VDC) som standard. Ett system som via sensorer analyserar hur bilen följer förarens tänkta kurs. Om bilen närmar sig gränsen för instabilitet, till exempel i samband med skarpa kurvor eller en undanmanöver, justeras automatiskt 4-hjulsdriften, motoreffekten och bromsar - allt för att hjälpa till att hålla bilen på rätt kurs och undvika olyckor.

30

Överstyrning Idealisk kurvtagning

Understyrning


31


32

Passiv säkerhet

Säkerhetsbälten och airbags

Din Subaru Forester har mängder med tekniska lösningar som syftar till att öka säkerheten för dig som förare och för dina passagerare. Avancerade SRS* airbags, whiplash-skydd och bältessträckare, bara för att nämna några. Karossen är dessutom extremt kraftig och kupén är omgärdad av en ringformad säkerhetsbur för extra säkerhet.

Standardutrustningen i Forester inkluderar säkerhetsbälten fram med försträckare som håller dig i ett fast grepp vid en eventuell olycka och bälteskraftsbegränsare som minimerar risken för skador på bröstkorgen. Samtliga säten är utrustade med trepunktsbälten. För att göra skyddet komplett är Forester även försedd med airbags fram, sidoairbags, krockgardiner och knäairbag på förarplatsen. Tack vare aktiva nackskydd ser vi också till att minska risken för whiplashskador. De aktiva nackskydden, som sitter på framstolarna, rör sig framåt vid en krock och hjälper till att fånga upp de åkandes huvuden. Slutligen är Forester utrustad med ISOFIX-fästen bak med förankringspunkter för infästning av barnstolar.


Fotgängarskydd Fotgängare och cyklister är utsatta i trafiken. Därför är Forester utvecklad för att vid en kollision med oskyddade trafikanter vålla så liten skada som möjligt. Avståndet mellan motorn och motorhuvens främre del är generöst tilltaget. Detta fungerar som en deformationszon. Andra skyddsåtgärder är stötupptagande stötfångare och motorhuvsfästen samt vindrutetorkare som bryts loss vid en kollision.

2

1

3

1 Ringformad säkerhetsbur Foresters kaross är byggd av lättviktsmaterial för att optimera bilens köregenskaper. Samtidigt är karossen extremt kraftfull, av säkerhetsskäl. En så kallad säkerhetsbur omgärdar hela kupén. De förstärkningsbalkar som går till taket, dörrstolparna och golvet är enormt starka för att motstå och absorbera kraften från alla typer av kollisioner. Du som färdas i en Forester är med andra ord väl skyddad.

2 5 stjärnor i Euro NCAP 3 Krocksäker motorupphängning Varje Subaru är utvecklad för högsta säkerhet och den platta Boxermotorn ger ytterligare fördelar. Vid en eventuell kollision är motorns infästning konstruerad så att motor och växellåda bryts loss och glider ner under golvet istället för att tränga in i kupén.

*SRS: Supplemental Restraint System.

33


Modellöversikt

FORESTER 2.0D XE MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1998 cm3 MAX EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3600 v/min. MAX VRIDMOMENT: 350 Nm (35,7 kgfm) / 1600–2400v/min. TRANSMISSION: 6MT / Lineartronic, 4-hjulsdrift

Quartz Blue Pearl

34


FORESTER 2.0D XS

FORESTER 2.0D X

MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1998 cm3 MAX EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3600 v/min. MAX VRIDMOMENT: 350 Nm (35,7 kgfm) / 1600–2400 v/min. TRANSMISSION: 6MT / Lineartronic, 4-hjulsdrift

MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxerdiesel med turbo, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1998 cm3 MAX EFFEKT: 147 hk (108 kW) / 3600 v/min. MAX VRIDMOMENT: 350 Nm (35,7 kgfm) / 1600–2400v/min. TRANSMISSION: 6MT / Lineartronic, 4-hjulsdrift

Quartz Blue Pearl

Ice Silver Metallic

35


Modellöversikt

FORESTER 2.0XT

FORESTER 2.0XE

MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxermotor med turbo, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1998 cm3 MAX EFFEKT: 240 hk (177 kW) / 5600 v/min. MAX VRIDMOMENT: 350 Nm (35,7 kgfm) / 2400–3600 v/min. TRANSMISSION: Lineartronic, 4-hjulsdrift

MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxermotor, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1995 cm3 MAX EFFEKT: 150 hk (110 kW) / 6200 v/min. MAX VRIDMOMENT: 198 Nm (20,2 kgfm) / 4200 v/min. TRANSMISSION: Lineartronic, 4-hjulsdrift

Crystal Black Silica

36

Quartz Blue Pearl


FORESTER 2.0XS

FORESTER 2.0X

MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxermotor, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1995 cm3 MAX EFFEKT: 150 hk (110 kW) / 6200 v/min. MAX VRIDMOMENT: 198 Nm (20,2 kgfm) / 4200 v/min. TRANSMISSION: 6MT / Lineartronic, 4-hjulsdrift

MÅTT: L x B x H: 4595 x 1795 x 1735 mm MOTOR: 4-cylindrig boxermotor, DOHC, 16 ventiler CYLINDERVOLYM: 1995 cm3 MAX EFFEKT: 150 hk (110 kW) / 6200 v/min. MAX VRIDMOMENT: 198 Nm (20,2 kgfm) / 4200 v/min. TRANSMISSION: 6MT / Lineartronic, 4-hjulsdrift

Quartz Blue Pearl

Ice Silver Metallic

37


Klädsel

LÄDER (2.0D XE, 2.0XE, 2.0XT)

38


TYG (2.0D X, 2.0D XS, 2.0X, 2.0XS)

39


Exteriör utrustning

1

2

3

5

6

7

8

4

40

1 Automatiskt halvljus*1

2 Strålkastarspolning

3 Dimljus fram med

4 18" aluminiumfälgar*2

5 17" aluminiumfälgar*3

6 El-soltak*4

7 Backspeglar med

8 Regnsensor*1

automatisk dagsljusfunktion

inbyggda blinkers*1


Interiör utrustning

9

10

11

14 12

13

15

16

9 8-vägs eljusterbar

10 Ställbar ratt i höjdled och

11 Tre 12v eluttag

12 Nyckelkort och

13 Klimatanläggning, 2-zons*1

14 Fällning av baksäte från

15 Insynsskydd för last­

16 Aluminiumpedaler*2

förarstol*1

längdled

bagageutrymmet*1

startknapp*4

utrymme, inrullningsbart

*1 Standard på 2.0D XE, 2.0D XS, 2.0XT, 2.0XE och 2.0XS. *2 Standard på 2.0XT. *3 Standard på 2.0D XE, 2.0D XS, 2.0D X, 2.0XE, 2.0XS och 2.0X. *4 Standard på 2.0D XE, 2.0XT och 2.0XE.

41


Tillbehör

Forester är redan i sitt grundutförande en bil med en alldeles egen karaktär. Men vill du, kan du sätta din personliga prägel på den genom ett brett urval av tillbehör. Såväl interiört som exteriört kan du

42

välja till praktiska och sportiga accessoarer. Mer om tillbehör hittar du på vår hemsida www.subaru.se eller närmaste Subaru återförsäljare.


Frontgrill

Främre nedre skydd

Stänkskydd

Underredsskydd för motor

Inlastningsskydd, plast

Lastgaller

Bagagerumsmatta

Cykelhållare

Tygmattor

Dragkrok

Dimljusdekor

Dekor till backspeglarna

43


Specifikationer 2.0D X / 2.0D XS / 2.0D XE 6MT Lineartronic

2.0X / 2.0XS 6MT

2.0X / 2.0XS /2.0XE Lineartronic

2.0XT Lineartronic

Motor Typ Borrning x slag Cylindervolym Kompressionsförhållanden Bränslesystem Bränsletank Effekt

86,0×86,0 1998 15,2 Common rail

84,0×90,0 1995 10,5 Multipoint-insprutning

4-cylindrig Boxermotor med turbo, DOHC, kamkedja, 16 ventiler, bensin 86,0×86,0 1998 10,6 Direktinsprutning

147 (108) /3600

150 (110) /6200

240 (177) /5600

350 (35,7) /1600 –2400

198 (20,2) /4200

350 (35,7) / 2400–3600

liter.

60

hk (kW)/ v/min Nm (kgfm) / v/min

Max. hastighet (högsta växel) Acceleration (0–100 km/h) Stad Bränsleförbrukning* 1 Landsväg Blandad Stad CO2-utsläpp* 1 Landsväg Blandad Miljöklass Mått och vikt Längd Bredd Höjd Hjulbas Fram Spårvidd Rear Markfrigång baksätet uppfällt Lastutrymme* 2 med baksätet nedfällt Antal sittplatser 3 Tjänstevikt + förare* Totalvikt Max. tillåten släpvagnsvikt Dragvikt med B-körkort Transmission

km/h sek. l/100 km l/100 km l/100 km g/km g/km g/km

190

188

7,1 4,9 5,7 183 128 148

7,3 5,4 6,1 190 140 158

505

kg kg kg kg

1627 / 1647 / 1657 2080 2000 1420

4595 1795 1735 2640 1545 1550 220 505 / 505 / 488 505 505 / 505 / 488 1577 utan soltak, 1564 med soltak 5 1690 / 1701 / 1725 1552 / 1558 1582 / 1577 / 1608 2015 1800 2000 1485

60/40 (Linear tronic med Ac tive Torque Split)

50/50 (mellandifferential med visko)

− 3,454 1,888 1,062 0,785 0,634 0,557 −

3,505 – 0,544 3,505 2,285 1,567 1,179 0,910 0,723 0,582

− 3,818 1,947 1,296 1,029 0,825 0,738

3,636 4,444

2,345 4,111

m Fram

Däck

Skivbromsar (X), Ventilerade skivbromsar Ventilerade skivbromsar (XS,XE) 225/60R17, 17×7"J

*1 Bränsleförbrukning och CO2-utsläpp enligt EC715/2007-136/2014W. *2 Uppmätt enligt VDA (V214). *3 Tjänstevikt och max. last varierar beroende på monterad utrustning. *4 S#=Sport sharp mode

44

488

1713 2110 2000 1390

3,581–0,570 3,581 2,262 1,658 1,208 0,885 0,618 −

4,072 4,444

3,667 3,900

3,505–0,544 3,505 (S#:3,505* 4) 2,238 (S#:2,270* 4) 1,641 (S#:1,752* 4) 1,194 (S#:1,417* 4) 0,880 (S#:1,170* 4) 0,611 (S#:0,968* 4) (S#:0,785* 4) (S#:0,611* 4) 2,345 4,111

Kuggs tång med elser vo MacPherson fjäderben Multi-link 10,6 Ventilerade skivbromsar

Fram Bak

Bak

221 7,5 11,2 7,0 8,5 260 161 197

60/40 (Lineartronic med Active Torque Split)

Slutväxel Chassi Styrning

Bromsar

192 11,8 8,1 5,5 6,5 188 129 150

50/50 (mellandif ferential med visko)

D Lineartronic 1:a växeln 2:a växeln 3:e växeln 4:e växeln 5:e växeln 6:e växeln 7:e växeln 8:e växeln Backväxel

Vändcirkeldiameter

190 10,6 8,5 6,0 6,9 197 140 160 Euro6b

9,9

mm mm mm mm mm mm mm lit. lit.

Permanent 4-hjulsdrift, normaldrift fram/bak (kraftfördelningssystem)

Fjädring

4-cylindrig Boxermotor, DOHC, kamkedja, 16 ventiler, bensin

mm cm 3

Max. effekt Max. vridmoment

Utväxling

4 -c ylindrig Boxerdiesel med turbo, DOHC, kamkedja, 16 ventiler

Skivbromsar

Ventilerade skivbromsar

225/60R17, 17×7"J

225/55R18, 18×7"J


l l l l l l l l l l 18" l l l − l

l − l l − l − l

l XE l l l l l l

l − l l − l − l

l XE l l l l l l

l l l l l l l l

l l − l l l l l l l l l l

l l XE l l l l l l l l l l

l l − l l l l l l l l l l

l l XE l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l l

l

l

l

l

l

− l l l

XE l l l

− l l l

XE l l l

l l l l

l l l − l l l

2-zons l l l l l l

l l l − l l l

2-zons l l l l l l

2-zons l l l l l l

Underhållning och kommunikation/navigator 1CD-spelare med AM/FM-radio, 6,2 tums informationsdisplay*2 och 6 högtalare 1CD-spelare med AM/FM DAB-radio, 7 tums informationsdisplay*2 och 6 högtalare Navigationssystem med SD-kort, AM/FM DAB-radio*2, 1 CD-spelare och 6 högtalare Navigationssystem med SD-kort, AM/FM DAB-radio*2 och 1 CD-spelare med 8 högtalare, Harman/Kardon Rattmonterade reglage för stereo Bluetooth® USB- och AUX-ingångar Backkamera Kontroller / Instrument Multifunktionsdisplay*3 Multi-informationsdisplay*4 Ställbar ratt i höjdled och längdled Rattmonterade växlingspaddlar Farthållare Aluminiumpedaler Körhjälpsystem SI-Drive (SUBARU Intelligent Drive) Start/stopp-system X-Mode Hill Descent Control Hill Start Assist Vehicle Dynamics Control System (Antispinn, antisladd och traction control) Stabiliseringssystem för släpvagn Automatisk nivåreglering (självjusterande stötdämpare bak) Säkerhet Airbags fram Sidoairbags fram Krockgardiner Knäairbag, förarsäte Sidokrockskydd i dörrarna Krockskydd, rattstång Aktiva nackskydd, fram Nackskydd, samtliga fem sittplatser Bältesvarning, samtliga fem platser Främre bältessträckare med kraftbegränsning Höjdjusterbara bältesinfästningar, fram Trepunktsbälte, samtliga fem sittplatser 4-sensorers/4-kanalers ABS med elektronisk bromskraftfördelning Brake assist system Brake Override ISOFIX barnstolsfästen Barnsäkra lås i bakdörrar Elektronisk startspärr motor

2.0XT

l l l l l l l − l − 17" XE l l − −

2.0XS/XE

2.0XT

− − l l l − l − l − 17" − l l l −

2.0X

2.0XS/XE

l l l l l l l XE l − 17" XE l l − −

2.0D XS/XE

2.0X

− − l l l − l − l − 17" − l l l −

2.0D X

2.0D XS/XE

Exteriör Autoläge halvljus Xenon-strålkastare (halvljuset) Strålkastarspolning Dimljus med automatisk dagsljusfunktion Dimljus bak Elektriskt infällbara ytterbackspeglar UV-skydd vindruta och sidorutor fram/bak Tonade rutor Bakrutetorkare med intervallfunktion Främre stötfångare i sportutförande Aluminiumfälgar Elektrisk sollucka i glas Takrails Takspoiler Takantenn hajfena Dubbla avgasrör Säten Läderklädd ratt och växelspaksknopp Läderklädsel, svart Värmesitsar, fram Höjdjustering, förarsäte 8-vägs eljusterbar förarstol Delbart baksäte, 60/40 Fällning av baksäte från bagageutrymmet Förvaringsficka i ryggstödens baksida Komfort Elektriska fönsterhissar, fram och bak*1 Fjärrstyrt centrallås Nyckelkort och startknapp Blinkersautomatik Kartläsarlampor, fram Bagagerumsbelysning Make-up speglar fram Förvaringsfack i taket Centerfack Mittkonsol Dryckeshållare fram och bak Dörrfickor med dryckeshållare Öppning av tanklock inifrån 3 st 12v eluttag (instrumentpanelen, mittkonsolen och bagageutrymmet) El-manövrerad baklucka 4 lastöglor Bagagekrokar Insynsskydd för lastutrymme, inrullningsbart Klimatkontroll 2-zons klimatanläggning med dammfilter Värmekanal, baksätet Eluppvärmd framruta i nederkant Regnsensor Eluppvärmda ytterbackspeglar Defroster fram och sidor Eluppvärmd bakruta med timer

2.0D X

Standardutrustning

l

l

l

l

XE

l

l l l −

l l l l

l l l −

l l l l

l l l l

− l l CVT l −

l − l CVT l −

− l l CVT l −

l − l CVT l −

l − l CVT l l

− − − − MT

− − CVT CVT MT

− l − − MT

2 lägen l CVT CVT MT / −

3 lägen − CVT CVT −

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l

l

l

l

l

l

l l l l l

l l l l l

l l l l l

l l l l l

l l l l l

*1 Fönster vid förarplats har automatisk upp/ner-funktion. *2 Utrustad med touch panel. *3 4,3-tums LCD-skärm. Displayen visar: aktuell bränsleförbrukning, genomsnittlig bränsleförbrukning, momentanförbrukning, fordonsinformation, utomhustemperatur, klocka, etc. *4 Displayen visar: aktuell bränsleförbrukning, genomsnittlig bränsleförbrukning, kontinuerlig färdsträcka och tid, genomsnittlig hastighet, utomhustemperatur samt klocka.

SUBARU Nordic AB förbehåller sig rätten att ändra specifikationer och utrustning under pågående modellår.

45


M책tt

46

1545

1795

1550

1550

2640

4595

2640

4595

101

1280

106 0

0 101

1280

106 0

1735

1735

1545

1795

0

2095

2095


Lackfärg

CRYSTAL WHITE PE ARL

ICE SILVER METALLIC

JASMINE GREEN METALLIC

QUART Z BLUE PE ARL

BURNISHED BRONZE METALLIC

VENETIAN RED PE ARL

DARK GREY METALLIC

CRYSTAL BL ACK SILICA

Klädsel LÄDER (2.0D XE, 2.0XE, 2.0XT)

TYG (2.0D X, 2.0D XS, 2.0X, 2.0XS)

SVART

SVART

På grund av trycktekniska skäl kan färger skilja sig från de som visas i den här broschyren.

SUBARU Nordic AB förbehåller sig rätten att ändra specifikationer och utrustning utan föregående information. Specifikationer och utrustning kan variera beroende på lokala förutsättningar och regler. Kontakta din återförsäljare för information om ändringar som kan bero på lokala förhållanden. Bilarna som visas i broschyren är internationella och kan visa utrustning som inte är tillgänglig för den svenska marknaden. För att säkerställa att du har den senaste informationen, besök vår hemsida www.subaru.se

47


SUBARU Nordic AB www.subaru.se Tryckt i Sverige (Oktober 2015) S924115SE

Subaru Forester SE  

Subaru Forester Sverige

Subaru Forester SE  

Subaru Forester Sverige