Page 1

L E H T I S U B A R U-AJAJILLE S Y Y S K U U 2019

TESTINUKKIEN ISÄ ON RUOTSALAINEN ANDERS FLOGÅRD – KEKSIJÄ, JOKA TUTKIESSAAN KOLAREISSA SYNTYNEITÄ NISKAVAMMOJA KEHITTI KAIKKIEN TUNTEMAN TESTINUKEN.

KAIKKI UUDESTA SUBARU XV e-BOXERISTA sivu 4

MATKUSTA SUBARULLA JAPANIIN  sivu 18

HOLMSTRÖMIN PERHE KOEAJOI FORESTERIN sivu 30


KIIREINEN SYKSY Jo ennen kuin olemme saattaneet uuden Forester e-Boxerin lanseerauksen täysin loppuun, on seuraavan uutisen aika. Myös XV:n on nimittäin aika saada uusi, sähköistetty voimalinjamme. Tästä numerosta löydät paljon hyödyllistä tietoa siitä, mikä erottaa Subaru XV e-Boxerin bensiiniversiosta. Kuten tavallista, Subarun omistajana pääset tiedosta osalliseksi ensimmäisten joukossa. Juuri nyt keskitytään paljon siihen, miten sähköistäminen voidaan tehdä järkevällä tavalla, josta sekä autoilijat että ympäristö hyötyvät. Siksi olemme iloisia Subarun hiljattain julkistamasta yhteistyöstä muun muassa Panasonicin ja Toyotan kanssa, jonka tavoitteena on pelkästään uusimman sukupolven akuista käyttövoimansa saava nelivetoinen katumaasturi.

Vapaus VAHVU UTENA SAK SAL AI N EN TEKN O LO G IA

Pidämme myös kiinni ydinarvoistamme. Subarun on oltava turvallinen, nelivetoinen ja luotettava. Uusi alustamme on osoittanut täyttävänsä vaatimukset. Kaikki sille tähän mennessä rakennetut autot ovat saaneet korkeimmat arvosanat kaikissa törmäystesteissä, ja ne on valittu luokkiensa parhaiksi. Uuden Foresterin saamat turvallisuuspisteet olivat peräti korkeimmat, mitä yksikään testattu auto on koskaan saanut. Tehtaan tavoite rakentaa maailman turvallisimpia autoja on siis osittain saavutettu. Pitkään kestäneestä ja edelleen jatkuvasta turvallisuustyöstämme voit lukea lisää Subarun All The Way -asiakaslehden tästä ja tulevista numeroista. Tervetuloa jännittävien uutuuksiemme syksyn ja talven VIP- ja ennakkoesittelyihin.

Sinä ajat. Me turvaamme matkasi.

Antoisia ja rentouttavia lukuhetkiä!

Yhdistämme huipputasoisen rengasteknologian ja autoteollisuuden tietotaidon. Tämä on yhdistelmä joka todistaa, että olet tehnyt oikean valinnan.

John Hurtig Brand Director SUBARU Nordic AB

VikingContact™ 7 Testivoittaja!

14

VIERAILULLA TESTINUKEN KEKSIJÄN LUONA

30 36

TIELLÄ KOHTI TURVALLISUUTTA

HOLMSTRÖMIN PERHE KOEAJOI FORESTERIN

TÄSSÄ LEHDESSÄ 4 UUSI SUBARU XV E-BOXER UUSI FORESTER E-BOXER 8 FORESTER E-BOXERIN LANSEERAAMISEN TAITO 1 0 LEHDISTÖN MIELIPIDE 1 2 LISÄVARUSTEET 1 4 18 2 4 2 8 30 32 3 4

TESTINUKKIEN ISÄ ON RUOTSALAINEN KOHTEENA JAPANI MOOTTORIKELKKATÄHTI ELLEN BÄCKE NELIJALKAISET TIELLÄ SUBARU TESTIAJO OUTBACKIN OMISTAJA MUUSIKKO JALMAR VABARNA SUBARUN TAVOITE – VALMISTAA MAAILMAN TURVALLISIMPIA AUTOJA

Tuulilasi 10/2019 Päätoimittaja: Christer Blomdell. Projektipäällikkö: Emilie Sörensson. All The Way on Subarun asiakaslehti. Lehti julkaistaan kaksi kertaa vuodessa: SUBARU Nordic AB, Box 21041, 200 21 Malmö. Subaru ei vastaa lahdessä mahdollisesti olevista virheellisistä tiedoista.

Lorem ipsum

www.continental-tyres.com

www.continental-rengas.fi

SubaruSuomi A L L T H E W AY  

3


Pian on

Subaru XV e-Boxerin aika SUBARUN MATKA KOHTI KORKEAMPAA SÄHKÖISTYSASTETTA JATKUU. UUDEN FORESTER E-BOXERIN MENESTYKSEN JÄLKEEN MYÖS VIIME VUODEN RAKETIN, SUBARU XV:N, ON AIKA SAADA EDISTYKSELLINEN E-BOXER-VOIMALINJA.

Täysin uuden mallinen Subaru XV lanseerattiin viime vuonna. Täysin uusi auto asetti uuden standardin mukavuudelle, suorituskyvylle ja ajettavuudelle. Kun sekä japanilainen NCAP että amerikkalainen IIHS olivat luokitelleet sen luokkansa turvallisimmaksi autoksi, menestys oli tosiasia. Subaru XV: stä tuli vuoden 2018 malleistamme myydyin. Nyt on aika ottaa taas yksi suuri harppaus eteenpäin. Subarun oman e-Boxer-voimalinjan myötä Subaru XV saa lisää tehoa, paremman väännön pienillä kierroksilla ja takakontissa olevan akkupaketin ansiosta entistä paremman tasapainon. Se, että lyhempiä matkoja voidaan ajaa pelkällä säh-

köllä ja että kulutus pienenee, voidaan nähdä puhtaana bonuksena. E-Boxer-konseptia kehitettäessä Subarulle on ollut tärkeää säilyttää kaikki se, mikä tekee Subarusta Subarun. Sillä on oltava edelleen jatkuva neliveto, voimalinjan on oltava symmetrinen, auton painopisteen on oltava matala ja ajo-ominaisuuksien ennakoitavia ja intuitiivisia. Sijoittamalla sähkömoottori vaihteiston ja jakovaihteiston väliin kaikki nämä omistajien erittäin paljon arvostamat ominaisuudet voidaan säilyttää. Kaupan päälle saa myös luokkansa johtavan vetokapasiteetin. Myös tämä lukeutuu Subarun

Asentamalla sähkömoottori vaihdelaatikon ja jakolaatikon väliin, saadaan kaikki Subarun kuuluisat neliveto-ominaisuudet säilytettyä.

Maskin muotoilu ja hopean harmaa kehys sumuvalojen ympärillä erottavat e-Boxerin joukosta. Uudet kattokaiteet antavat virtaviivaisemman ilmeen ja alentavat polttoaineen kulutusta. Etulokasuojien merkit kertovat, että kyseessä on paras vaihtoehto.

Monitoiminäytöstä kuljettaja näkee mikä kullakin hetkellä vie autoa eteenpäin. Siitä näkee myös akun lataustilanteen sekä latautuuko akku juuri nyt vai onko sähkömoottori käytössä.

4  A L L

T H E W AY

Subaru on kiinnittänyt paljon huomiota turvallisuuteen. Handsfree on kuulunut vakiovarustukseen jo yli 10 vuotta. Tuulilasin sisäpuolelle kiinnitetty stereokamera on kuljettajan avustinjärjestelmän, Eye Sightin, ydin. Tämä järjestelmä on useissa riippumattomissa testeissa arvioitu maailman parhaaksi. Viime vuonna EuroNCAP rankkasi Subarun luokkansa turvallisimmaksi autoksi ja jo vuonna 2012 se sai korkeimmat pisteet lapsimatkustajien turvallisuudesta. Takaistuimen Isofix-kiinnitys on kuulunut jo monta vuotta kaikkien Subarujen vakiovarustukseen.

A L L T H E W AY  

5


UUSI SUBARU XV | e-BOXER

Jatkuva neliveto on sekä turvallisuus- että etenemiskykyasia. X-Mode -järjestelmä pitää huolen, että vetokykyä on aina sillä pyörällä, jolla on pitoa. E-Boxer tarjoaa lisävoimaa jo matalilla kierroksilla.

Subaru X

V e -B

ENSIESIT oxer TELY 02/03 202 0

omistajien tärkeimpiin toivomuksiin. Monella markkinoilla olevalla hybridillä pystyy vetämään vain ”Bauhaus-perävaunua”, jos niillä ylipäätään pystyy jotain vetämään. Subaru XV e-Boxerin perävaunun vetomassa on kokonaista 1 270 kg. Ulkonäkökin on luonnollisesti muuttunut jonkin verran. Subaru XV e-Boxerin sumuvalojen ja etusuojajärjestelmän hopeanväriset yksityiskohdat, toiset kattokiskot ja tietenkin myös logo kertovat, että tämä omistaja on valinnut vaihtoehdoista parhaan. Nahkaverhoilun valitseva saa myös täysin uudenlaiset sisätilat, joissa on kontrastiväriset istuimet ja oviverhouspaneelit ja kojelaudassa ruskeasävyinen, kuvioitu lista. XV:n omistaja tunnistaa persoonallisista sisätiloista itsensä. Subaru XV e-Boxer lanseerataan ensi vuoden alussa, mutta voit aivan hyvin varmistaa omasi jo nyt käymällä jossakin jälleenmyyjäliikkeistämme. Sieltä saat myös lisätietoja varustelusta, toimitusajasta ja hinnasta.

Subaru XV e-Boxerin saa mustan sisustan lisäksi nyt myös pronssin ja hopean yhdistelmällä istuimissa ja ovissa. Vaihtoehto on tarjolla Ridge- ja Summitvarustetasoissa.

Merkki osoittaa, että ostaja on valinnut parhaan vaihtoehdon.

6  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

7


Illan keskipisteen ympärillä oli välillä ahdasta. Selvää on, että autossa, jolla on vain suurin piirtein pyöränmuttereiden verran yhteistä edeltäjänsä kanssa, on valtavasti tutkittavaa.

Peter ja Anna Linner vierailivat Grahns Bilarin VIP-illassa Tranåsissa. Heillä on jo Levorg GT-S, mutta hevoskuljetusperävaunun vetoauton vaihto on ajankohtainen. Ennen kuin ilta oli lopussa, he olivat päätyneet valkoiseen Forester e-Boxer Summitiin.

Forester e-Boxerin lanseeraamisen taito KUN TÄMÄ LEHTI TIPAHTAA POSTILAATIKKOOSI, UUDEN EUROOPAN MARKKINOILLE SUUNNATUN FORESTER E-BOXERIN VALMISTUS TEHTAALLA ON JUURI ALKANUT. TÄSTÄ HUOLIMATTA YLI 1 000 AUTOA ON JO MYYTY. MITEN SE ON MAHDOLLISTA?

O

lemattoman myyminen voi kuulostaa aika omalaatuiselta, mutta Subaru Nordic on siinä jo vanha tekijä. Kun sekä Outback että Subaru XV lanseerattiin Ruotsissa, tuhansia tilauksia oli tehty, ennen kuin maassa oli yhtään sarjavalmisteista autoa. Outback-autosta oli itse asiassa esillä vain kuvia. Se, että tämä on mahdollista, johtunee lähinnä siitä, että te Subarun omistajat tiedätte tuotteiden täyttävän aina vaatimukset ja voitte luottaa meihin toimittajana. Strategiamme on myös tehdä kaikkemme ollaksemme ajoissa valmiita. Paljon on oltava paikallaan, ennen kuin on auto voidaan toimittaa kuluttajalle. On lähes mahdoton ajatus toimittaa Subaru pystymättä tarjoamaan siihen vetokoukkua. Sama koskee lohkolämmitintä ja kumi-

mattoja. Siksi auto on saatava pääkonttorille mahdollisimman nopeasti. Esimerkkinä tästä lennätimme kaksi Subaru XV:tä Japanista säästääksemme laivakuljetukseen kuluvat kahdeksan viikkoa. Foresterin kohdalla tämä ei ollut vaihtoehto. Aika ei yksinkertaisesti riittäisi. Forester e-Boxeria oli kyllä myyty Japanissa jo puoli vuotta, mutta autoissa on muitakin eroja kuin ohjauspyörän sijainti. Pienen salapoliisityön jälkeen saimme selville, että auto oli viety myös Kiinan markkinoille, ja kävi ilmi, että erot EU-ominaisuuksiin olivat lähes olemattomat. Yhden konsernin Pekingissä pääkonttoriaan pitävän tytäryhtiön kautta onnistuimme saamaan muutamia autoja laivattaviksi Ruotsiin. Tämän ansiosta pystyimme aloittamaan lanseeraustyömme jo heti loppiaisen jälkeen. Näytettyämme auton jälleenmyyjillemme "oikeassa elämässä" olemme antaneet

Raimo ja Ulla Kiutto ovat ajaneet uskollisesti Subarulla kymmenen vuotta. Nyt alkaa olla aika vaihtaa neljä vuotta vanha Forester. Uusi e-Boxer oli todella heidän mieleensä. He tarvitsevat luotettavan nelivetoisen katumaasturin Pudasjärvelle suuntautuville mökkimatkoilleen.

Subaru-myyjille tuotekoulutusta. Olemme pitäneet lehdistötilaisuuksia ja kouluttaneet Subaru-mekaanikkoja ympäri maata. Samanaikaisesti alihankkijoillamme on ollut runsaasti aikaa mitata, testata ja valmistaa vetokoukkuja ja kaikkea muuta, mitä tiedämme teidän tarvitsevan. Jälleenmyyjämme ovat myös voineet järjestää VIP-iltoja, joissa mahdolliset ostajat ovat päässeet katsomaan, tunnustelemaan ja koeajamaan autoja. Ostopäätöksen aikaisin tehneet saavat autonsa joulukuussa – ei hullumpi joululahja.

Örebrolaisessa Marieberg Bilissä pidetty virallinen paljastustilaisuus houkutteli paljon vieraita.

8  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

9


UUSI SUBARU FORESTER | LEHDISTÖN MIELIPIDE

Lehdistön sanomaa uudesta Foresterista Uuden perusrakenteen ja aiempaa jäykemmän korin saanut Forester on helppo ja jämäkkä ajettava, ja sillä uskaltaa mennä myös tieurien ulkopuolelle.

Jousitus tuntuu jämäkältä muttei epämukavalta. Ajomelukin pysyy aisoissa. Tekniikka & Talous 10.6.2019

Iltalehti 27.4.2019 Hyvää: Yksityiskohtiin panostus, näkyvyys ulos, tilat Moottori-lehti 5.4.2019

Ajamista leimaa vaivattomuus. Kauppalehti 13.5.2019

Kuljettajan paikalla on asialliset oltavat. Ulos näkee jopa poikkeuksellisen hyvin ja hallintalaitteet ovat hyvin käsien ulottuvilla. Tekniikan Maailma 10.5.2019

10  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

11


LISÄVARUSTEET | FORESTER e-BOXER 1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

1. Matkatavaratilan led-valo 2. Tuulisuoja sivulaseihin

9.

3. Muovinen lastaussuojalista 4. Alumiininen lastaussuojalista 5. Rosterinen lastaussuojalista 6. Puskurin kulmasuoja 7. Konepellin suoja 8. Takakynnyksen suojakalvo 9. Ovivalo, jossa Subaru-logo

12  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

13


TURVALLISUUS | TÖRMÄYSNUKKE

TURVALLISUUS | TÖRMÄYSNUKKE

Ruotsalainen keksintö pienentää niskan retkahdusvammojen riskiä KEKSIJÄ ANDERS FLOGÅRD RAKENSI JO 1990-LUVUN LOPULLA BIORID II -TÖRMÄYSNUKELLE SELKÄRANGAN, JOKA ON PIENENTÄNYT MIESTEN WHIPLASH-VAMMOJEN RISKIÄ JOPA 50 %. TEKSTI: NIKLAS KÄMPARGÅRD   KUVAT: CALLE APPELQVIST

T

äysin uudessa projektissa kehitetään uutta tekniikkaa tavoitteena piiskaniskuvammojen riskin pienentäminen sukupuolesta riippumatta. - Kannustimena on fyysisten vammojen riskin pienentäminen ja inhimillisen kärsimyksen vähentäminen, sanoo Anders Flogård, joka on omistanut koko työuransa ihmisten ja eläinten liikenneturvallisuudelle. Hän oli jo kaksikymmentä vuotta sitten mukana tekemässä ensimmäistä todenmukaista törmäysnukkea BioRID II:ta, jonka rakenne vastasi ihmisen selkärankaa. Sitä ennen törmäysnuket olivat voineet mitata monia erilaisia parametreja nokkakolarin yhteydessä, mutta niiden kyky tulkita ja arvioida takaa tulevia voimia oli rajallinen. BioRID II oli täysin uudentyyppinen nukke, jonka selkäranka toimi ja käyttäytyi samalla tavalla kuin ihmisen selkä- ja kaularanka, ja sen avulla tutkijat pystyivät kehittämään turvallisempia autoja ja saamaan testituloksia, joita voitiin toistaa kerta toisensa jälkeen ilman satunnaisvirheiden riskiä. - Luotettavien törmäystestijärjestelmien kehittämisessä on kyse sellaisten mallien ja nukkejen kehittämisestä, joita voidaan testata loputtomiin tuloksen muuttumatta. On tärkeää saada täsmälleen sama tulos riippumatta testausten välisen ajan pituudesta, kun olosuhteet ovat samat, sanoo Anders

14  A L L

T H E W AY

Flogård. Hän voi olla ylpeä siitä, miten BioRID II on pienentänyt vakuutuskuluja ja vähentänyt inhimillistä kärsimystä kaikkialla maailmassa. Norjalaisen Det Norske Veritas -sertifiointilaitoksen mukaan törmäysnukke on viiden vuoden aikana tuonut yhteiskunnalle noin 120 miljoonan euron säästöt. Koko maailman mittakaavassa (Kiina pois luettuna) se vastaa noin 500 euroa sekunnissa. - Säästämme valtavasti rahaa tekemällä ennalta ehkäisevää liikenneturvallisuustyötä. Eikä inhimillistä kärsimystä voi mitata rahassa, sanoo Anders Flogård. Se, mikä alkoi tutkimustyönä Chalmersin teknillisessä korkeakoulussa suoritettujen diplomi-insinööriopintojen yhteydessä, on kasvanut maailmanlaajuiseksi turvallisuuden symboliksi. Törmäysnukkea käyttävät nykyisin periaatteessa maailman kaikki autonvalmistajat, ja vaikka se on ehtinyt täyttää jo 20 vuotta, se on edelleen ajankohtainen. Enää haasteena ei ole nuken ihmisenkaltaisten ominaisuuksien hiominen, vaan sellaisten matemaattisten mallien kehittäminen, jotka näyttävät, miten istuin käyttäytyy törmäyksessä tarvitsematta istuttaa nukkea istuimeen ja tehdä fyysistä testiä. Jotta tämä voidaan tarkistaa, tarvitaan uudenlainen naispuolinen nukke, joka pystyy vahvistamaan automaattiset tulokset oikeiksi ilman kaikkien testien suorittamista ma-

ANDERS FLOGÅRD PERHE: Pian avopuoliso. Kolme lasta. TYÖ: Kehitysinsinööri MIM Construction AB:llä. VTI:n (Ruotsin tie- ja liikennetutkimuslaitos) konsultti, jonka tehtävä on kehittää seuraavan sukupolven törmäysnukke (nainen) automaattisten datamallien tarkistamista varten. ASUINPAIKKA: Frändefors, 20 km Vänersborgista HARRASTUKSET: Lapset, talo, lentäminen kuumailmapallolla ja maastoajo nelipyöräisellä.

A L L T H E W AY  

15


TURVALLISUUS | TÖRMÄYSNUKKE

LISÄVARUSTEET | MUKAVUUS

VAATERIPUSTIN

nuaalisesti. - Tällä hetkellä työstän täysin uutta perusajatusta seuraavan sukupolven (naispuolisista) törmäysnukeista, joita kehitetään erilaisten automaattisesti generoitavien tietokonemallien tarkistamista varten.

Whiplash-vammojen esiinmarssi 1980-luvun alussa

Monet autonistuimet olivat 80-luvun alussa niin taipuisia, että ne yksinkertaisesti taittuivat keskeltä peräänajoissa, minkä seurauksena henkilö liukui irti turvavyöstä, lensi takaikkunasta läpi ja päätyi maahan auton taakse, missä vaarana oli joutua yliajetuksi. Uudet turvallisuusvaatimukset tulivat voimaan 80-luvun puolivälissä, jolloin autonvalmistajat pakotettiin kehittämään uusia jäykempiä istuimia, jotta niiden keskeltä taittumisen riski olisi pienempi. Toimenpiteellä oli kuitenkin pian aivan toisenlaisia vaikutuksia. - Kehitettiin jäykempiä istuimia, jotka eivät taittuneet mutta eivät myöskään pystyneet jakamaan voimia peräänajotilanteessa, ja sen seurauksena tutuiksi tulivat niskan retkahdusvammat, joista tuli melko nopeasti tavallisimpia vakuutusvahinkojamme. Aluksi autonvalmistajat suhtautuivat epäilevästi: voitiinko huomattavasti paremmilla istuimilla todella aiheuttaa niskavammoja, vai oliko yksinkertaisesti niin, että piiskaniskuvammoja (vakuutusasioiden lukumäärän perusteella) esiintyi vain korkean sairauskorvausten tason maissa? Lääkärikunta oli kuitenkin yksimielinen: vammat olivat epäilemättä syntyneet seurauksena kehoon

äkillisesti kohdistuneesta ulkopuolisesta voimasta, joka heittää pään ääriasennosta toiseen. Whiplash-vammat olivat täällä. Työ tulevaisuuden törmäysturvallisuusjärjestelmien parissa on Anders Flogårdille nykyisin sivutoimi. Päivisin hän työskentelee MIM Constructionilla, joka on kuorman turvallisuusvarusteita ja kolaritestattuja koirankuljetushäkkejä kehittävä yritys, ja iltaisin ja viikonloppuisin hän työskentelee automaattisten törmäystestien tarkistamista varten kehitettävien seuraavan sukupolven naispuolisten törmäysnukkejen parissa. - Naiset istuvat aivan eri tavalla kuin miehet ajaessaan autoa. Lisäksi tiedetään, että naisilla on yleensä vähemmän lihasmassaa sekä selässä että niskassa, mikä voi vaikuttaa tähän mennessä tekemiemme säätöjen tehoon niskan retkahdusvammojen ehkäisemisessä. BioRID II on vähentänyt piiskaniskuvammojen riskejä miehillä jopa 50 %, mutta naisten luvut ovat pienempiä. Ei ole täysin selvää, mistä se johtuu. Omasta puolestaan Anders on päässyt eroon 1990-luvulla autokilpailuissa tapahtuneen onnettomuuden yhteydessä saamansa whiplash-vamman seurauksista. Oireet alkoivat kylläkin välittömästi ja jatkuivat puolisen vuotta, ennen kuin ne vähitellen hellittivät ja katosivat. Tämä on melko tavallista, jos palautumiseen on aikaa ja voimia. Suurin pysyvien piiskaniskuvammojen riski on muuten noin 35-vuotiailla yksinhuoltajaäideillä. Miksi ihmeessä? Todennäköisesti siksi, että heillä ei ole ai-

AUTOMAATTINEN PARKKIKIEKKO

kaa palautumiseen eivätkä he hyödy täysin niistä turvallisuuskorjauksista, joita BioRID II:n yhteydessä tehtyjen testien seurauksena on tullut. - Toivomme tietenkin, että työllämme on pitkällä tähtäimellä samoja myönteisiä vaikutuksia naisten vammojen ehkäisyyn kuin miesten, sanoo Anders Flogård.

Unohda tavallinen parkkikiekko! Automaattinen parkkikiekko asettaa pysäköintiajan automaattisesti, kun paikoitat autosi. Automaattinen parkkikiekko täyttää kaikki parkkikiekolle asetetut viranomaismääräykset.

BACK ON TRACK –KOIRANPETI Peti on kevyt ja konepestävä. Infrapunalämpöä heijastavassa pedissä on koiran lämmin ja mukava matkustaa. L x K: 1000 x 680 mm

KOIRAHÄKIT Useita eri kokoisia häkkejä turvalliseen koiran kuljettamiseen Subarussasi.

Lisävarusteet voit tilata huoltoliikkeistämme tai jälleenmyyjiltämme. Lisää varusteita löydät osoitteesta subaru.fi Nyt Anders kehittää ihan uutta konseptia seuraavan sukupolven testinukkeja varten.

16  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

17


AUTOMATKA | JAPANI

Kulje vähemmän tallattua polkua ja nauti automatkan vapaudesta.

Automatka kohteena Japani: nyt mennään! KUN AJATTELET JAPANIA, MITÄ MIELEESI TULEE? EHKÄ KOULUTYTÖT KATSELEMASSA ANIMEA JA HELLO KITTYÄ, GEISHAT PERINTEISISSÄ PUUTARHOISSA, KOHTELIAAT LIIKEMIEHET PUVUISSAAN TAI SUMOPAINIJAT NUJERTAMASSA VASTUSTAJIAAN.

J

os kuljetus sattui juolahtamaan mieleesi, ajattelit ehkä täsmällisiä ja nopeita luotijunia tai sitä, että Subaru on kotoisin Japanista. Sen perusteella, mitä tiedät (tai arvelet tietäväsi) Japanista, tulisitko ajatelleeksi automatkaa? Jos et, on aika laajentaa horisonttiasi.

Mitä vaihtoehtoja Japanin kiertelyyn on?

Voisit liittyä miljoonien äärimmäisen luotettavan ja laajan julkisen liikenteen verkoston päivittäisiin käyttäjiin. Luotijuna-, bussi-, lautta- ja lentoyhteydet liittyvät saumattomasti toisiinsa, ja pääset perille nopeasti ja vaivattomasti. Voisit myös – kirjaimellisesti – kulkea vähemmän tallattua polkua ja nauttia automatkan vapaudesta. Vapaudesta poiketa suosituimmalta reitiltä. Vapaudesta mennä minne ja milloin haluat. Vapaudesta löytää oma tiesi. Myönnämme ilman muuta, että road trip Japanissa ei ole yhtä tunnettu kuin Amerikan Route 66, Australian Great Ocean Road tai Namibian Skeleton Coast (eikä sillä ole niin hienoa nimeäkään). Ota kuitenkin ratkaiseva askel ja ole tiennäyttäjä. Koe jota-

18  A L L

T H E W AY

kin uutta ja jännittävää, koe seikkailu. Lähde automatkalle Japanin ympäri! Et tule katumaan sitä.

Minne siis haluat mennä?

Helppoa: päästä vain mielikuvituksesi valloilleen. Lumihuippuisille vuorille, subtrooppisille rannoille, korkean teknologian kaupunkiteille tai kesyttömään luontoon. Kaikki on helpon ajomatkan päässä toisistaan. Mitä muuta voisi toivoa? Nyt mennään!

ÄLÄ YLLÄTY... ...kun näet japanilaisten kuljettajien livahtavan läpi keltaisista liikennevaloista (ja joskus jopa punaisista ensimmäisten sekuntien ajan, jos he arvelevat etteivät jää siitä kiinni). Ole siis varovainen, kun valot vaihtuvat vihreiksi – siltä varalta, että joku on livahtamassa läpi…

A L L T H E W AY  

19


AUTOMATKA | JAPANI

Ennen kuin suuntaat Japaniin, sinun on syytä tietää muutamia tärkeitä seikkoja. TEE NÄIN:

ÄLÄ TEE NÄIN:

Hanki kansainvälinen ajokortti kotimaassasi.

Älä menetä malttiasi. Muut tienkäyttäjät ovat kohteliaita ja antavat sinulle tilaa, joten ajelemisesta on turha ottaa stressiä.

Tarkista, että matkavakuutuksesi kattaa automatkasi ja suunnittelemasi kokemukset. Aja vasemmalla. Vuokraa unelmiesi Subaru – miksi jättäisit käyttämättä tilaisuuden koeajaa seuraava uusi autosi? Varo jalankulkijoita, äläkä ainoastaan kääntyessäsi vasempaan tai oikeaan vaan myös kapeilla kaduilla, joilla ei ole jalkakäytäviä. Väläytä hätävilkkuja kiitokseksi tai varoitukseksi. Pysähdy aina ennen rautatietä. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta poliisi valvoo tämän lain noudattamista säännöllisesti varmistaakseen, että kaikki kuljettajat pysäyttävät autonsa kokonaan ja katsovat molempiin suuntiin ennen rautatien ylittämistä.

Älä valitse aina moottoritietä. Vaikka nopeusrajoitukset ovat suurempia (80–100 km/h vs. pääteiden 60 km/h), seuraavaan seikkailuun siirtyminen on osa hauskuutta (ja lisäksi halvempaa, koska tiemaksuja ei tarvitse maksaa). Älä aja alkoholin vaikutuksen alaisena. Japanissa on nollatoleranssi alkoholin vaikutuksen alaisena ajamiseen. Älä pysäköi luvattomalle paikalle suurkaupungissa. Vältä mittavat sakot ja kokeile automatisoitua pysäköintialuetta. Autosi poimitaan pyörivältä lavalta ja nostetaan parkkiin ylempiin kerroksiin sillä välin, kun jaloittelet vähän. Sitä on hauska seurata. Älä pelkää lähteä vähemmän kuljetulle reitille. Subarulla pääset sinne mukavasti ja tyylikkäästi.

Vietä yö Ryokanissa, perinteisessä japanilaisessa majatalossa. Tutustu ETC-korttijärjestelmään, jos suunnittelet käyttäväsi moottoriteitä. ETC-korttijärjestelmää käytetään sujuvoittamaan liikennettä moottoriteiden sisäänmenoporteilla. Ole rohkea ja kokeile jotakin uutta. Subaru turvaa selustasi. Bandai-Azuma Skyline -maisematie Fukushiman prefektuurissa.

24

MILJARDIA

SYÖMÄPUIKKOA VUODESSA

Hypermoderni luotijuna Tokiossa.

70 %

3 776 M

10 021 KM

6 852

VUORISTOISTA

MOOTTORITEITÄ

KORKEIN HUIPPU - FUJI

SAARTA

Japani lukuina

20  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

21


AUTOMATKA | JAPANI

HOKKAIDO Mahtavia tulivuoria ja suuria järviä, syviä laaksoja ja kuumia lähteitä: kaikkia näitä näet ajaessasi Japanin pääsaarista pohjoisimmalla. HOKKAIDO JAPANIN ALPIT (Kanazawa, Shirakawa-go, Takayama, Kamikochi, Matsumoto) Tuulisia teitä, upeita maisemia ja perinteisiä maalaistaloja metsäisessä kansallispuistossa. Tämä on nähtävä!

OKINAWA – Astu ulos autostasi ja nauti kohteesta. Lämmin sää (ympäri vuoden), valkoiset hiekkarannat ja koralliriutat tekevät tästä paikasta täydellisen kohteen muutaman päivän matkalle.

TOKIO JAPANIN ALPIT OTA HAKONE

HAKONE – Hakonessa voit rentoutua ja päästä irti arjesta. Huuhtele kilometrit pois jossakin alueen monista kuumista lähteistä (onsens) lepuuttaen silmiäsi Fujin rinteillä.

“Lumihuippuisia vuoria, subtrooppisia rantoja, korkean teknologian kaupunkiteitä tai kesytöntä luontoa. Mitä muuta voisi toivoa?”

Jos haluat kokeilla kaupunkiajoa, siihen ei ole olemassa parempaa paikkaa kuin maailman väkirikkain metropoli: TOKIO!

OKINAWA

22  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

23


HENKILÖKUVA | MOOTTORIKELKKATÄHTI ELLEN BÄCKE

Kova laji vaatii julman vetoauton EI OLE MIKÄÄN SALAISUUS, ETTÄ SNOWCROSS ON KOVA LAJI. EI OLE MITÄÄN UUTTA SIINÄKÄÄN, ETTÄ ELLEN BÄCKE KUULUU LAJIN EHDOTTOMAAN ELIITTIIN. HÄN ON YKSI PARHAISTA KUSKEISTA KOKO MAAILMASSA, VAIKKA ON VASTA 19-VUOTIAS. HÄN ON SEKÄ RUOTSIN MESTARI, PM-HOPEAMITALISTI JA MM KOLMONEN.

M ELLEN BÄCKE Ruotsin mestari snowcrossissa 2018/2019. ASUINPAIKKA: Ockelbo. TYÖ: Snowcrosshuippuajaja, opiskelee lukion ajoneuvolinjalla. PERHE: Tytär Joline (1,5 v) ja avopuoliso Oskar Johnsson. Koira Molly. Äiti ja isä. AUTO: Subaru Outback 2,5i, vuoden 2019 malli.

24  A L L

T H E W AY

oottorikelkkatähti Ellen Bäcke ajaa Subaru Outbackia ”Mahtava auto, joka pääsee eteenpäin missä vain”. Snowcrossissa kilpailemisen ja niinkin etelässä kuin Ockelbossa (Gästriklandissa) asumisen yhdistäminen vaatii pitkiä automatkoja sekä harjoituksiin että kilpailuihin. Vähälumisten talvien ansiosta matkoja Taalainmaalle on tullut huomattavasti entistä enemmän, ja marraskuusta lähtien Ellen Bäcke on ajanut lähes 45 000 km. - Ajan paljon huonoissa talviolosuhteissa kaikenlaisilla teillä, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitsen luotettavan auton, jolla pääsee eteenpäin kelissä kuin kelissä. Siksi autoni on Subaru.

ta. Suunnitelmana on tietenkin toistaa viime vuoden tulos, sanoo Ellen Bäcke, joka näin myöhäiskesällä jo kaipaa ensilumille. Ellen on kilpaillut jo joitakin vuosia vakioluokassa ja ajaa 600-kuutioista Polarista, johon ei ole tehty muutoksia. Hän siis kilpailee täysin modifioimattomalla koneella. Kaikki on alkuperäistä. - Aivan kuin kaikessa muussakin moottoriurheilussa, niillä, joilla on rahaa ja mahdollisuuksia muuttaa koneitaan, on monenlaista bling-blingiä. Vakioluokassa moottoria ja voimalinjaa ei saa muuttaa ollenkaan, ja minä olen halunnut säilyttää kaiken muunkin vakiovarustuksen sellaisenaan. Se on sekä halvempaa että yksinkertaisempaa, sanoo Ellen, jonka mielestä Polariksessa on kaikki, mitä hän tarvitsee.

Snowcross on tunnetusti kova laji. Sekin tiedetään hyvin, että Ellen Bäcke kuuluu lajissa parhaimmistoon. Itse asiassa hän on yksi maailman parhaista ajajista, vasta 19-vuotias ja jo erittäin ansioitunut. Hänellä on Ruotsin mestaruus, hopeamitali Suomessa ajetuista Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista ja kolmas sija Maailmanmestaruuskilpailuista. - Kun takana on pari loukkaantumisten täyttämää vuotta ja melkein kokonaisen vuoden poissaolo tyttäreni synnyttyä, on mukavaa taas odottaa mahtavaa kilpailukaut-

Talvisaikaan Ellen ajaa aivan tavallisen viikon aikana pari kolme kertaa Moraan harjoittelemaan. Edestakainen matka on kolmesataa kilometriä, eli pelkkään kunnossa pysymiseen kuluu pyöreästi tuhat ajokilometriä viikossa. Jos Taalainmaan lumitilanne on heikko, hän jatkaa mielellään pohjoisemmaksi Bruksvallarnaan edistyneempää viikonlopputreeniä varten. Matkaa yhteen suuntaan on 400 km, ja se tehdään pari kertaa kuukaudessa. - Ajan älyttömän paljon autolla. Lisäksi perhe asuu hajallaan, ja ajan mielelläni mö-

A L L T H E W AY  

25


HENKILÖKUVA | MOOTTORIKELKKATÄHTI ELLEN BÄCKE

kille Taalainmaalle ja harjoittelen Härjedalenissa. Seitsemässä kuukaudessa olen ajanut melkein 45 000 kilometriä. Ajomukavuuden ja lastausmahdollisuuksien lisäksi auton valinnassa ratkaisee vedettävä massa. Koska Ellenillä on vain B-luokan ajokortti, kokonaispaino on rajoitettu 3500 kiloon, ja siihen sisältyy perävaunu, kelkat ja vetoajoneuvo. Onneksi hänellä on isä, joka lähtee usein mukaan pitkille ajomatkoille. - Silloin matkustan mukavasti takapenkillä, kun hän ajaa. Se on suurta ylellisyyttä. Taitan takaistuimet ja nautin matkasta. Kun isä ajaa, pääsen perille levänneenä. Koska kilpamoottorikelkkailu on kallista puuhaa, Ellen on vahvasti sponsoroitu. Sponsorien etsimisessä kilpailujen, harjoitusten ja kalliin varustuksen rahoittamiseen on paljon työtä. Kilpaileminen huipputasolla ilman sponsoreita tai paksua lompakkoa on periaatteessa mahdotonta. Jos lisäksi pyrkii Euroopan ulkopuolelle, vaikkapa USA:han, tarvitaan todella huomattavia sponsorisopimuksia.

DEFA ChargerKit Flex Pidentää akun elinikää Erittäin pienikokoinen ja tehokas Kiinteästi asennettava Elektronisesti ohjattu akunlataus Erittäin helppokäyttöinen

Koko kuvio on mahdollinen Ellenin vanhempien tuen ansiosta. Vasta 19-vuotiaana hän käy yhä lukiota ajoneuvolinjalla tavoitteenaan kuorma-autokortti. Lisäksi hän käy töissä pesulassa ja tarvitsee silloin tällöin apua tyttärensä hoidossa. - Ilman äitiä ja isää (Johanna Bäckeä ja Erik Erikssonia) en olisi koskaan pystynyt satsaamaan näin paljon moottorikelkkailuun, kertoo Ellen, joka tekee kesällä tiiviisti töitä kehittääkseen voimaa tulevaa talvikautta varten. Kun kyse on vetoautosta, neliveto on sekä turvallisuuden että suorituskyvyn kannalta lähes pakollinen ominaisuus. Lumipenkat, ajourat ja huonot metsäautotiet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus Pohjois-Ruotsin sisäosissa. Lisäksi Ellen käy hirvimetsällä, hänellä on koira ja hän viihtyy valtavan hyvin metsässä, kaikkein mieluiten kaukana kaikesta syrjäteillä, joilla auton ajo-ominaisuuksien pienimmätkin yksityiskohdat joutuvat testiin. - Tuntuu mahtavalta, kun autoon voi luottaa sataprosenttisesti. Jos ajan saviselle soratielle, haluan tietää pääseväni sieltä poiskin. Siksi ajan Subarua, sanoo Ellen Bäcke.

26  A L L

T H E W AY

DEFA akkulaturilla varmistat autosi käynnistymisen!


ELÄIMIÄ TIELLÄ | NÄMÄ ASIAT SINUN TULEE TIETÄÄ

ta suoraan auton eteen. Tällöin sen huomaa vasta törmäyshetkellä.

Varo eläimiä

Yleisimmät eläimet kolareissa

– kohtaamisia nelijalkaisten tienkäyttäjien kanssa SYKSY ON ELÄINONNETTOMUUKSIEN VILKKAINTA AIKAA. MITEN VOIMME AUTOILIJOINA VÄHENTÄÄ KOLARIRISKIÄ JA MITEN ELÄINONNETTOMUUDEN SATTUESSA TULEE TOIMIA?

K

ehittynyt infrastruktuurimme mahdollistaa aktiivisen ja sisältörikkaan elämän, jossa auto näyttelee usein merkittävää osaa ja kuljettaa meitä nopeasti työpaikan, kodin, kesämökin, treenipaikkojen ja harrastusten välillä. Ihmisten elämää helpottava liikenneverkko merkitsee kuitenkin hengenvaaraa monille metsäneläimille. Liikenne, tiet ja rautatiet muodostavat eläimille esteitä ja jakavat maiseman pienempiin osiin. Kun elintila pienenee ja osa elinympäristöstä saastuu ja häiriintyy, eläinten on liikuttava yhä pidempiä matkoja löytääkseen ruokaa ja rauhallisia paikkoja. Viranomaiset testaavat jatkuvasti uusia menetelmiä ja toimenpiteitä eläinonnettomuuksien vähentämiseksi. Riista-aitoja pystytetään, varoitusjärjestelmiä asennetaan ja turvallisia teiden ylitys- ja alituspaikkoja ra-

kennetaan. Tästä huolimatta eläinkolarit lisääntyvät vuosi vuodelta, varsinkin suurkaupunkien läheisyydessä, missä liikenne on tiheämpää ja vilkkaampaa kuin muualla maassa.

Eläinonnettomuuksien riski kasvaa syksyisin

Eläinkolarien riski on suurimmillaan loka–marraskuussa. Suurten eläinten, kuten hirvien, valkohäntäpeurojen ja kauriiden, on syksyisin vaikeampi löytää ravintoa, ja ne muuttavat liikkumisreittejään. Myös metsästys ja eläinten kiima-aika pitävät ne liikkeellä. Useimmat eläinkolarit sattuvat aamunkoitteessa tai iltahämärässä, ja moni kertoo olleensa onnettomuushetkellä kiirehtimässä töihin tai takaisin kotiin. Hyvällä onnella kuljettaja ehtii havaita eläimen edessään tiellä, mutta usein se loikkaa metsänreunas-

Yleisimmin eläinonnettomuuksiin liittyvät metsäkauriit, peurat ja hirvet. Peura- ja kauriskannat ovat kasvaneet voimakkaasti, ja onnettomuusriski on tämän myötä myös lisääntynyt. Vaarallisinta on törmätä hirveen, koska suuret uroshirvet voivat painaa jopa 600 kg ja olla säkäkorkeudeltaan 210 cm.

Toimi oikein onnettomuuden sattuessa

Eläinonnettomuuden sattuessa on tärkeää pitää pää kylmänä. Auto ja ihmiset on saatava nopeasti turvaan tien sivuun. Vie varoituskolmio 100–150 metrin päähän auton perästä lisäonnettomuuksien välttämiseksi. Henkilövahingoissa soitetaan hätänumeroon 112, muussa tapauksessa poliisille. Poliisi ottaa yhteyttä metsästäjiin, joiden tehtävänä on lopettaa tiellä loukkaantuneita eläimiä suurriistan virka-aputyönä. Jos eläin jää henkiin, se juoksee todennäköisesti suoraa päätä metsään. Jotta metsästäjä löytää eläimen mahdollisimman helposti, autoilijan on tärkeää merkitä tarkasti paikka, jossa eläin katosi metsään. Riistakeskus on tätä varten tehnyt riistaonnettomuusmerkin, jonka voi tulostaa valmiiksi auton hansikaslokeroon osoitteesta www.riista.fi. Jos sellaisia ei satu olemaan autossa, kangaskaitale tai muovipussikin käy.

Turvallisempaa ajoa uudella Subaru-tekniikalla?

Eläinkolarin riskiä voi vähentää itse alentamalla nopeutta ja yrittämällä tarkkailla ajaessaan sekä tietä että maastoa. Subarun omistajalla on allaan markkinoiden turvallisimpiin kuuluva auto, ja uusissa malleissa on myös onnettomuuksia ehkäisevää tekniikkaa. Uuden sukupolven Subarut on varustettu EyeSight-hätäjarrutusjärjestelmällä, joka vähentää moottorivoimaa ja jarruttaa automaattisesti, jos jotakin ilmestyy eteen auton kulkusuunnassa. Järjestelmän toimivuutta eläinten kohdalla ei vielä ole testattu, mutta sen on todettu tehoavan, kun jalankulkija ilmestyy yllättäen tielle. ”Toivomme todella, että EyeSightin kaltainen tekniikka voisi myös auttaa vähentämään eläinkolareita teillämme”, sanoo Irene Hellman-Isaksson If Vahinkovakuutuksesta.

Vähennä eläinonnettomuuden taloudellisia vahinkoja

Vakuutusyhtiölle on ilmoitettava sattuneesta eläinonnettomuudesta mahdollisimman pian. Eläinkolarin aiheuttamien taloudellisten vahinkojen vähentämiseksi kaikki Subaru Vakuutuksen ottaneet voivat täydentää sitä Stor Bilextra -lisävakuutuksella, joka poistaa eläimen päälleajosta omavastuun ja korvaa suurimman osan vuokra-autokuluista, jos auto vaurioituu.

VALKOHÄNTÄPEURA JA METSÄKAURIS VALKOHÄNTÄPEURA PAINO: 50–100 kg säkäkorkeus: n. 100 cm

METSÄKAURIS paino: 20–30 kg säkäkorkeus: n. 75 cm

Metsäkauriiseen tai valkohäntäpeuraan törmäämisestä aiheutuu useammin autolle peltivaurioita kuin henkilövahinkoja, koska eläin harvoin päätyy auton sisään.

HIRVI PAINO: 200–550 kg SÄKÄKORKEUS: n. 200 cm Jos et voi estää törmäystä hirveen, yritä ohjata auto kohti sen takaruumista. Se on eturuumista kevyempi, ja hyvällä onnella tuulilasi ei saa osumaa.

Eläinonnettomuuden sattuessa on tärkeää pitää pää kylmänä. Itsensä ja autonsa on saatava siirrettyä pois tieltä. Irene Hellman-Isaksson, If Vahinkovakuutus

28  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

29


KOEAJO | HOLMSTRÖMIN PERHE

Tässä koeajoryhmä eli Holmströmin perhe: äiti Fanny, isä Rasmus ja lapset Minea, Wanessa ja Ron.

E HOLMSTRÖMIN PERHE KOEAJOI:

Hyvät fiilikset uudesta Foresterista PYYSIMME HOLMSTRÖMIN PERHETTÄ POIKKEAMAAN PORVOON SUBARU-LIIKKEESSÄ AUTO-JEDILLÄ JA KOEAJAMAAN UUSI FORESTER SEKÄ KERTOMAAN KOKEMUKSISTAAN. PERHEESEEN KUULUU ÄITI FANNYN JA ISÄ RASMUKSEN LISÄKSI KOLME LASTA. NIINPÄ ON SELVÄ, ETTÄ KUN TÄMÄ PERHE LÄHTEE LIIKENTEESEEN, TILAA PITÄÄ OLLA. MUTTA MYÖS MUUTOIN HE ASETTAVAT AUTOLLEEN KOVAT KRITEERIT.

nsimmäisenä on todettava, että perheellä on kokemusta Subaruista aiemmilta vuosilta, vaikka perheen ykkösautona onkin tällä hetkellä kilpaileva merkki. Silti Rasmuksella on työmatka-ajossa perheen kakkosauto, joka on yli kymmenen vuotta vanha Subaru Impreza. Se on toiminut tehtävässään luotettavasti ja siksi mielikuva Subarusta on jo valmiiksi positiivinen. -Nykyinen auto on toiminut tehtävässään, mutta tilaa saisi olla enemmän, vanhemmat tuumivat. -Takapenkki on täynnä, kun sinne asennetaan nuorimmaista varten turvaistuin ja hänen vierelleen istumaan kaksi isompaa sisarusta. -Usein perään kytketään vielä perävaunu, jossa kulkee mökille tavaraa, vene tai mönkijä. Kun tämä yhdistelmä laitetaan mökkitielle, on neliveto välttämätön, he toteavat.

Auto on välttämätön

Holmströmin perheessä puhutaan paljon autoista. Se on heille välttämättömyys, sillä he asuvat omakotitalossa muutamia kilometrejä Porvoon keskustan ulkopuolella. Sekä

työmatkat, että perheen liikuttaminen edellyttävät omaa autoa, vaikka kilometrejä ei vuodessa mitään älyttömiä määriä tulekaan – noin 15 000 kuitenkin. Koko perhe tarttui innolla tilaisuuteen kokeilla uutta Foresteria ja jo tulomatkalla lapsetkin kyselivät uudesta Foresterista ja koeajosta kaikenlaista, Fanny hymyilee. Ensivaikutelma uudesta mallista AutoJedin pihassa oli Fannyn mukaan vahvasti positiivinen – wau – hieno auto. Muutos vanhaan on merkittävä, ja positiiviseen suuntaan. Asettuminen uuteen autoon sujui hyvin, tilaa oli takapenkillä selvästi enemmän kuin heidän nykyisessä autossaan, sillä vaikka etupenkki on asennettu aikuiselle, jää takapenkkiläiselle vielä runsaasti jalkatilaa ja leveyskin riittää lasten tarpeisiin hyvin. Hyvä ensivaikutelma vahvistui auton sisällä. Yksityiskohdat ovat nyt perheen mielestä huomattavasti laadukkaamman ja viimeistellymmän oloiset kuin edellisessä vuosimallissa. Lapset olivat kiinnittäneet erityisesti huomiota koeajomallin lasikat-

toon, joka paitsi tietysti on ulkonäköasia, tuo myös lisää valoa matkustamoon. Ajoasento löytyi kummallekin kuskille helposti ja auton ajettavuus sai erityisesti kiitosta. Auto etenee vakaasti ja pehmeästi ja se nielee suuretkin tienpinnan heitot mukisematta. Tässä on heidän mielestään selkeää kehitystä edelliseen mallivuoteen verrattuna. Uudessa Foresterissahan on kokonaan uusi alustaratkaisu, joka siis tuntuu toimivan. -Kyllä tästä meidän perheessä tänä iltana keskustellaan, Rasmus ja Fanny toteavat koeajon jälkeen hymyssä suin. Fanny varsinkin näkee, että perheen ykkösauton pitää olla suht uusi ja luotettava, kyydissä on sentään arvokkain lasti. -Jos autokuume nousee, niin se on sitten vaihdettava, Rasmus hymyilee.

Katso myös koeajovideo osoitteessa www.subaru.fi/models/uusi-forester/

30  A L L

T H E W AY

A L L T H E W AY  

31


HENKILÖKUVA | MUUSIKKO JALMAR VABARNA

JALMAR VABARNA

– musiikki, perhe ja Outback

K

un lähestyn Treskin latoa, joka sijaitsee kaukana kaikesta Kaakkois-Virossa, odotan saapuvani rauhalliseen paikkaan: pienelle maatilalle, jonka pihapiirissä on ehkä lampi, muutama koira ja vastassa ystävällinen isäntä tervehtimässä jo etäältä hiukan etelään vivahtavalla murteella.

Vilkasta elämää siellä, missä sitä viimeiseksi odottaisi

Pihamaa on kuitenkin täynnä henkilöja pakettiautoja, ja paikalla hyörii viitisentoista henkeä täydessä työn touhussa. Tämä johtuu siitä, että isäntä, Jalmar Vabarna, on perustanut yhden Viron ainutlaatuisimmista kulttuuritaloista. Kesällä riittää kiirettä, ja iltaisin tämä pieni lato täyttyy yli 300 ihmisestä, jotka nauttivat elävästä musiikista erittäin epätavallisessa, erikoisessa ja intiimissä tilassa. Jalmar on perheellinen musiikkimies. Hän on toiminut aktiivisena muusikkona jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja soittanut useissa ylistetyissä projekteissa sen lisäksi, että on kahden ainutlaatuisen folkbändin laulusolisti. Kuinka hän sitten tänne päätyi?

Setomaan kutsu

Opiskelujensa päättymisestä lähtien Jalmar oli halunnut palata vanhalle kotiseudulleen. Kymmenisen vuotta sitten oli aika yleistä etsiä itselleen maapaikka, jonne saattoi vetäytyä kaupungin hälystä, ja Jalmar aloitti luonnollisesti etsintänsä Setomaalla

32  A L L

T H E W AY

sijaitsevan lapsuudenkotinsa lähistöltä. Kun hän saapui tilalle ja näki mahtavan ladon keskellä pihaa, hän oli välittömästi aivan myyty ja tiesi, että jonain päivänä siellä soitettaisiin ja tanssittaisiin. Hän oli oikeassa – hän teki saman tien Sillan maatilasta ja Treskin ladosta kaupat ja oman elämänsä projektin.

Sekä Jalmar ja hänen vaimonsa Sandra ovat muusikoita ja kiertävät paljon. Kuitenkin, vaikka toisin voisi luulla, työ pitää perheen entistä läheisempänä, sillä molemmat soittavat samassa bändissä suurimman osan ajasta. Jalmarin ja Sandran poika on kulkenut vanhempiensa mukana kiertueilla jo ennen yksivuotispäiväänsä ja nähnyt Kanadaa

Turvallinen pakopaikka parrasvaloista

ja Australiaa myöten enemmän maailmaa kuin monet aikuiset.

Uusi perheenlisäys

Perheellisenä, takamailla asuvana musiikkimiehenä Jalmar tietenkin tarvitsi auton, joka suoriutuisi helposti metsistä, mudasta, hiekasta ja kukkuloista. Kyydissä on usein koko perhe, tavaratilassa instrumentteja ja vahvistimia ja hinauksessa perävaunu. Kokeiltuaan ystävänsä Subaru Outbackia Jalmar tiesi, että se sopii tehtävään paremmin kuin hyvin. Niinpä pöydällä oli päätöksentekohetken koittaessa yksi ainoa vaihtoehto: Outback. Ensimmäinen vaihtui pian korkeamman varustetason malliin. Jalmar valitsi huippuvarustellun Summitin, jossa 2,5-litraisen vapaasti hengittävän bensiinimoottorin parina on CVT-vaihteisto. Nämä eivät kuitenkaan olleet tärkeimmät myyntiargumentit. Koska Jalmar joutuu kuljettamaan paljon instrumentteja, syy vaihtamiselle oli aika yksinkertainen. Hän huomasi automaattisesti avautuvan ja sulkeutuvan tavaratilan olevan niin kätevä, että hänen oli yksinkertaisesti pakko saada

sellainen. Nyt auto on nähnyt paljon kovaa käyttöä, eikä se ole koskaan tuottanut pettymystä. Jalmar harmittelee vain muutaman kerran itse tekemäänsä hölmöä virhettä: kun hän jätti tavaratilaan valot, akku pääsi tyhjentymään sillä aikaa, kun hän oli muualla kiertueella.

Välttämättömyyden sanelemaa

Tärkein seikka on kuitenkin se, että tällä alueella ja tässä ilmastossa tällainen auto on ehdottoman välttämätön. Kun sataa, symmetrinen neliveto on taivaan lahja – auto ei ole nikotellut eikä jäänyt jumiin raskaan perävaunun kanssa vielä kertaakaan. Ja kun Jalmar tarvitsee pienen hengähdystauon, vapaus lähteä maastoon nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta on aina tervetullut. Vain pienen matkan päässä tilasta pääsee metsän suojaan. Mielenrauhan lisäksi sieltä voi saada tavaratilan täyteen marjoja ja sieniä, jos sattuu paikalle oikeaan aikaan. Tällaista hyötyä on maalla asumisesta ja siitä, että voi lähteä syvemmälle metsään kuin muilla autoilla.

Vaikka tämä vaikuttaa täydelliseltä paikalta elää ja vanheta, Jalmarilla ja hänen perheellään on paljon tulevaisuudensuunnitelmia. Kun Treskin ladon kolmas konsertti- ja tapahtumakausi pian päättyy, Jalmar aikoo pitää yhden kauden mittaisen tauon. Hänen ja hänen vaimonsa on keskityttävä yhteiseen Trad.Attack!-bändiinsä, joka julkaisee albumin ja lähtee maailmankiertueelle. He esiintyvät myös Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla Helsingissä 27. syyskuuta. Vielä 31 eri maassa soitettuaankin he toivovat pääsevänsä pidemmälle Virosta. Sillan tila ja Treskin lato pysyvät kuitenkin aina heidän turvapaikkanaan – KaakkoisVirossa, näennäisesti kaukana kaikesta.

JALMAR VABARNA Syntyi 17.4.1987 Valmistunut Viljandin kulttuuriakatemiasta vuonna 2011 pääaineenaan kansanmusiikki Jäsenenä monessa suositussa yhtyeessä: Zetod, Trad.Attack!, Gjangsta, Curly Strings jne. On ollut taiteellisesti aktiivinen yli kymmenen vuotta ja levyttänyt lähes 20 albumia Sai vuonna 2015 Viron tasavallan presidentin kulttuurisäätiön Young Cultural Figure Award -palkinnon Sai vuonna 2016 Põlvan maakunnan kunniamerkin Saanut vuoteen 2016 mennessä yli 20 Estonian Music Awards - ja Estonian Ethno Music Awards -palkintoa. Avioitui vuonna 2016 muusikkokollega Sandra Vabarnan kanssa. Heillä on yhteinen poika, joka syntyi heinäkuussa 2018

A L L T H E W AY  

33


TURVALLISUUS | SUBARUN TAVOITE — VALMISTAA MAAILMAN TURVALLISIMPIA AUTOJA

Kaikkien aikojen korkein NCAP-luokitus

S

ubaru rakentaa maailman turvallisimmat autot. Tavoite on nyt saavutettu kolmella mallilla. Uusi Forester sai vuoden JNCAPtesteistä kaikkein parhaan arvosanan ja sen myötä Grand Prix -palkinnon. Impreza ja XV saivat saman tunnustuksen viime vuonna. Japanin NCAP:n lisäksi sekä Forester että XV ja Impreza saavuttivat Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) on palkinnut Subarumerkin seitsemällä IIHS TOP SAFETY PICKS + -palkinnolla. Niitä ovat saaneet vuoden 2019 Ascent (ei saatavana Euroopassa), Outback, Legacy ja Crosstrek (joka tunnetaan meillä XV:nä) sekä Impreza. IIHS:n testeissä arvioidaan kahta turvallisuutta koskevaa seikkaa: törmäyskestävyyttä, eli sitä, miten hyvin ajoneuvo suojaa siinä olevia henkilöitä kolarissa, ja törmäyksen välttämistä ja lieventämistä, eli teknologiaa, joka voi estää törmäyksen tai vähentää sen vakavuutta. TOP SAFETY PICKS -palkinnot annetaan ajoneuvoille, jotka saavat hyvät arviot IIHS:n törmäyskestävyyttä mittaavissa testeissä. Plus (+) -tunnustus lisätään voittajille, jotka saavat erinomaisen arvosanan etutörmäyksen ehkäisystä ja hyvän ajovaloista.

Subaru Forester sai JNCAP 2018-2019 -kolaritestissä 96,5 pistettä, joka on nykyisen laskentamenetelmän mukaan korkein koskaan saavutettu pistemäärä.

34  A L L

T H E W AY

IIHS:n Top Safety Pick + -luokituksen, mikä tarkoittaa, että ne ovat oman luokkansa turvallisimpia automalleja. Uusi Subaru Forester perustuu Subarun Global -perusrakenteeseen, ja autossa on vakiona maailman johtava kuljettajaa avustava EyeSight-järjestelmä. EyeSightin käyttöönoton jälkeen Subaru on onnistunut vähentämään peräänajo-onnettomuuksia 84 prosentilla verrattuna autoihin, joissa järjestelmää ei ole.

Viimeisimmälle Yhdysvaltain Forestermallille myönnettiin vuoden 2019 TOP SAFETY PICK -tunnustus sen saatua parhaan arvosanan ”hyvä” kuudesta törmäyskestävyyttä mittaavasta testistä ja ”erinomainen” etutörmäyksen ehkäisystä.

Subarun tavoitteena on, että vuonna 2030 yksikään ihminen ei menehdy tai loukkaannu vakavasti Subarussa tai sen aiheuttamassa onnettomuudessa. Tavoite ei koske ainoastaan kuljettajia ja matkustajia vaan myös suojaamattomia tienkäyttäjiä, kuten jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Euroopassakin Subaru on turvallisuusstandardien asettamisen edelläkävijä. Euro NCAP on Euroopassa suoritettava riippumaton autojen törmäysturvallisuustestiohjelma. Se arvioi auton aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuutta, jalankulkijoiden turvallisuutta, turvallisuutta tukevia järjestelmiä ja sitä, kuinka hyvin ajoneuvot tunnistavat ja

ehkäisevät törmäyksiä automaattisesti. Arviot tehdään kunkin mallin kaikille versioille. Kaikilla Subarun katumaastureilla sekä Imprezalla ja Levorgilla on tällä hetkellä Euro NCAP -turvallisuustesteistä täydet viisi tähteä. Aiemmin tänä vuonna Subaru valittiin kolmenkymmenen valmistajan joukosta parhaaksi turvallisuusominaisuuksien

valmistajaksi Ison-Britannian 2019 Driver Power Surveyssa, joka on maan suurin autotyytyväisyyttä koskeva kyselytutkimus.

Japanissa Subaru on menestynyt yhtä hyvin. Vuonna 2018 viimeisin Japanin markkinoiden Forester-malli sai parhaat pisteet JNCAP:n ennakoivan turvallisuuden arvioinnissa, ja vuonna 2019 Subaru XV ja Impreza puolestaan voittivat Grand Prix -palkinnon JNCAP:n törmäysturvallisuuden arviointitesteissä kaikkien aikojen parhaalla pistemäärällä. Tämä hämmästyttävä saavutus kertoo kyvystä yhdistää kuljettajien, matkustajien ja jalankulkijoiden suojatoimenpiteet. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa Subaru on saanut luokkansa parhaat turvallisuuspisteet Australian Automobile Associationin (AAA) suorittamasta ANCAP:n autojen turvallisuuden arviointiohjelmasta. Kaikille malleille annettiin viisi tähteä. belönades med 5 stjärnor.

A L L T H E W AY  

35


TURVALLISUUS | SUBARUN TAVOITE — VALMISTAA MAAILMAN TURVALLISIMPIA AUTOJA

Tiellä kohti turvallisuutta Jo ensimmäisten autojen suunnittelemisesta asti Subarun filosofia on ollut se, että autoista voi nauttia vain, jos ne ovat riittävän turvallisia. Koko Subarun historia voidaankin tiivistää tieksi kohti ”Subaru All Around Safetya” – vapaasti suomennettuna: Kaikki turvallisuuden vuoksi. Subarusta ei tee maailman turvallisinta autoa ainoastaan EyeSight. Järjestelmä auttaa sinua kuljettajana välttämään tapaturmia. Jos onnettomuus siitä huolimatta kuitenkin tapahtuu, olet edelleen turvassa Subarussa. Subaru edustaa vankkaa turvallisuusajattelua. Se tarkoittaa sitä, että autojen turvallisuuden parantamiseksi tehdään jatkuvaa kehitystyötä. Kuljettajan avustinjärjestelmä EyeSight muodostaa ennaltaehkäisevän turvallisuusfilosofian kokonaisuuden yhden osan. Aktiivisen ja passiivisen turvallisuu-

1991 Säädettävä tehonjako (VTD-4WD) ja 4-pyöräinen ohjaus käynnistetään SVX:ssä, mikä tarjosi paremman yhdistelmän turvallisuutta ja ajo-iloa.

den käsitteet ovat kokonaisuudessa vähintäänkin yhtä tärkeitä – elleivät jopa tärkeämpiä. Yhdessä ne muodostavat kulmakivet käsitteelle, jota kutsumme nimellä ”Subaru All-Around Safety”.

1972 Subaru Leone 4WD, maailman ensimmäinen massavalmistettu nelivetoinen henkilöauto, tuodaan markkinoille.

1973 Subaru keskittyy myös jalankulkijoiden turvallisuuteen jo varhain. Jalankulkijoiden suojelua koskeva tutkimus käynnistetään osana pyrkimystä tarjota turvallisuutta kaikille.

1993 Toisen sukupolven Legacyssa itsekantava kori vahvistui riittävän iskusuojan aikaansaamiseksi.

1976 Subaru kehittää kehon liikkeitä simuloivan mallin todenmukaisempaa tutkimusta varten. Tunnistamalla kuinka vartalo liikkuu törmäyksen aikana, testien tarkkuus paranee.

1972 1973

1976

1960-luku

1965 Subarun turvallisuuskonsepti on ollut olemassa jo alusta lähtien. Subaru suoritti omia törmäystestejään jo kauan ennen kuin niitä edellytettiin.

1965 Ihmisten turvallisuutta edistävien tekniikoiden kehittämistyö jatkuu. Subaru aloitti turvatyynyjen tutkimuksen jo varhain.

1965 Subaru on sitoutunut kehittämään oikeasti toimivaa turvallisuutta. Subaru suorittaa omat törmäystestit myös takaapäin varmistaakseen, ettei polttoainesäiliö syty tuleen törmäyksen yhteydessä.

1984 Automaattinen 4WD-kytkin lanseerataan Leonessa. Esiteltiin teknologia, joka siirtää vetoa takapyörille automaattisesti kiihdytettäessä tai märällä alustalla ajettaessa.

1981

1984

1986 1987

1989

T H E W AY

1991

1993

1997 1998 1999

1986 Leone 3-df coupe RX-II esitellään jatkuvalla nelivedolla, jossa Helicaltyyppinen keskitasauspyörästön lukko.

1986 XT oli maailman ensimmäinen energiaa vaimentavalla puskurilla varustettu auto.

2014 Nykypäivän Subaru-mallit saavat korkeimman arvosanan kaikista törmäystesteistä ympäri maailmaa.

2014 EyeSight päivitetään lisäominaisuuksia tuovalla väristereokameralla.

2010-luku 2003

2007 2007

2010

2014

2000-luku

1987 Alcyone 2.7 VX tuodaan markkinoille ensimmäisenä japanilaisena autona, jossa on 4WD- ja ABS-jarrut.

1989 Stereokameroihin perustuvien kuljettajan avustinjärjestelmien tutkimus aloitettiin. Järjestelmä käyttää ihmissilmän tavoin toimivia antureita kerätäkseen tietoa ympäristöstä.

1989 Matkustajaturvallisuutta vahvistetaan osana ”toimivaa turvallisuutta”. Offset-iskuilta suojaava runko lanseerataan Legacyssa jo kauan ennen kuin tällaisia vaatimuksia oli.

36  A L L

2010 Jarruja hienosäädetään siten, että törmäys on mahdollista välttää kokonaan 30 km tuntinopeudella ajettaessa. EyeSightin halvempi II-versio julkaistaan, mikä lisää kiinnostusta turvallisempiin autoihin.

1998 Kolmannen sukupolven Legacy tarjoaa hienostuneen yhdistelmän ajonautintoa ja turvallisuutta. Uusimman sukupolven turvalaitteilla ja VDC:llä ajovakaus ääriolosuhteissa paranee.

1980-luku

1981 Leone 1800 4WD automaattivaihteistolla. Siinä oli ensimmäisenä käytössä jakolaatikon monilevykytkin.

1999 Aikansa innovatiivisimpia ratkaisuja hyödyntävät kuljettajan avustinjärjestelmät lanseerataan. Järjestelmä sisältää mm. kaistavahtivaroituksen.

1990-luku

1970-luku 1965

1997 Soikea turvakehikko lanseerataan ensimmäisen sukupolven Foresterissä. Korin rakenne on kehittynyt vuosien varrella, ja se on tänään Subarun ylivoimaisen törmäysturvallisuuden perusta.

2003 Subarun uusi törmäystestikeskus vihittiin käyttöön. Testejä on mahdollista suorittaa todenmukaisemmissa olosuhteissa autojen turvallisuuden parantamiseksi entisestään. Keskus mahdollistaa törmäystestien suorittamisen samanlaisista kulmista kuin todellisissa onnettomuuksissa.

2003 Autonomisten järjestelmien tutkimus ja kehittäminen aloitettiin. Autonominen ajaminen stereokameran ja GPS:n avulla onnistuu. 2007 Turvallisuus parani merkittävästi, kun Subaru Dynamic Chassis Control Concept (DC3) lanseerattiin Impreza 2007 -sarjassa.

2008 Maailman ensimmäinen ainoastaan stereokameroihin perustuva turvajärjestelmä lanseerataan. Järjestelmässä on jalankulkijoiden tunnistus, mukautuva vakionopeussäädin ja ehkäisevä kaasunhallinta. Legacy julkaistaan edistyneellä ADA EyeSight -sovelluksella.

Kolaritestejä suoritetaan usein Subarun tehtaalla Gunmassa, Japanissa. Yhteensä useita satoja autoja puretaan vuosittain turvallisuutesi vuoksi. Upouusi (tehtaalta lähetysvalmis) Subaru Outback osuu törmäysseinään nopeudella 65 km/h. Huomionarvoista on se, miten ehjänä matkustamo säilyy, sekä se, että on todellakin mahdollista avata kaikki neljä ovea törmäyksen jälkeen.

A L L T H E W AY  

37


AINA LÄHELLÄ BENNÄS

BENNÄS-MOTOR l

ESPOO HELSINKI

LAAKKONEN HERTTONIEMI l l 010 214 8120

HYVINKÄÄ

AUTO SORSA OY l l 019 268 0821

IISALMI

AUTOSOMPA OY IISALMI l l 017 8212 0882

JOENSUU

LAAKKONEN JOENSUU l l 010 3092 332

JYVÄSKYLÄ

LAAKKONEN JYVÄSKYLÄ l l 010 214 8488

KAJAANI

WETTERI OY l l 020 7788 480

KEMI

WETTERI OY KEMI l l 020 7788 880

KERAVA

AUTOKORJAAMO RANTAKARE OY

KEURUU

KEURUUN AUTO OY

KOKKOLA

AUTOMAA KOKKOLA

KOUVOLA

AUTOMYYNTI SAARAKKALA OY

l 020 780 7110

l 044 402 5611

LAHTI

LAAKKONEN LAHTI l l 010 214 7406

LAPPEENRANTA

AUTOTALO RIPATTI l l 010 7621 610

MAARIANHAMINA

BIFA AB

l 018 2330 0

MIKKELI

AUTOARINA/AJANVAUNU OY l l 050 5906770

OULU

RINTA-JOUPIN AUTOLIIKE OY l l 020 777 2504

OULU

WETTERI OY OULU

OULU

ER-WO OY

l 08 5521 480

PIETARSAARI

OY KUST CAR AB

l 06 724 8557

PORI UUSI JÄLLEENMYYJÄ 2019

AUTOLUOJUS OY l l 02 6301600

PORVOO PORVOO RAUMA RAUMA RIIHIMÄKI ROVANIEMI SALO SASTALAMA SAVONLINNA TAMPERE TAMPERE TERVAJOKI

DRYCOOLER-REPPU on vedenpitävä kylmälaukku, joka on

sopiva erilaisiin urheilu- ja vapaa-ajan tapahtumiin.

MYYNTI KORJAAMO

SUBARUSHOP. SE

l 04246781

VÄÄNÄSEN AUTO OY l l 017 2666 662

KURIKKA

Tilaa DRYCOOLER osoitteesta

l 09 2429 997

LAAKKONEN KOUVOLA l l 010 217 0542

KUOPIO

DRYCOOLER

06 7290 342

METROAUTO OY ESPOO l l 010 6152 620

AUTOTALO LAAKKONEN OY AUTOTALO JEDI OY l LEVORANNAN AUTOLIIKE OY RAUMA l KONE-KAUPPI OY AUTO SORSA OY

l 020 7788 262

l 010 2149030

040 686 4092 03 5127 770 l 010 3219 580 l 019 7166 20

WETTERI OY ROVANIEMI l l 020 7788 320 SALON AUTOTALO l l 02 7212 100 LEVORANNAN AUTOLIIKE OY SASTAMALA l l 03 5127 710 AJANVAUNU OY LEVORANNAN AUTOLIIKE OY TRE l RS HUOLTO OY

l 0500 255151

03 5127750 l 03 512 7760

ARTON AUTO OY l l 010 5044 399


Profile for Subaru Nordic

Suomi - Subaru All The Way 2019  

No. 2

Suomi - Subaru All The Way 2019  

No. 2