__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


SUBARU – SUUNNITELTU TURVALLISEKSI, KESTÄVÄKSI JA HAUSKAKSI AJAA Subaru XV on kehitetty sen omistajaa ajatellen. Neliveto, kuljetuskyky ja korkeat turvallisuusominaisuudet ovat tehneet XV:stä aktiivisten perheiden ykkösvalinnan. Malli on tehty Subarun uudelle alustalle ja on ansainnut Euro NCAP:ssa Luokkansa turvallisin auto -tittelin. Subaru käyttää aina omaa teknologiaansa ja ainutlaatuisia ratkaisuja, joten kompromisseille ei ole koskaan tarvetta. Subaru XV on juuri niin hyvä kuin halusimme sen olevan.

2


SÄHKÖAVUSTEISUUS ALENTAA POLTTOAINEEN KULUTUSTA Subaru XV e-Boxerissa olemme onnistuneet parantamaan jo entuudestaan hyviä ominaisuuksia ja lisäksi hienosäätäneet piirteitä, joita autojemme omistajat arvostavat eniten. Sähkömoottorin lisäämistä taka-akselin päälle ei edes harkittu, sillä se olisi muuttanut Subaru XV ominaisuuksia huonompaan suuntaan. Sen sijaan päätimme sijoittaa sähkömoottorin vaihteiston sisälle. Näin saatoimme säilyttää nelivetomme entisellään – jatkuvana ja symmetrisenä. Sähkömoottori antaa 66 Nm lisävääntöä heti liikkeellelähdöstä asti, mikä parantaa kiihtyvyyttä ja tarjoaa huomattavaa tehoa silloin, kun sitä tarvitaan. Koska lisäteho tulee sähkömoottorista, olemme onnistuneet vähentämään polttoaineen kulutusta hieman yli 11 prosenttia. Kaapelit ja seinäpistokkeet eivät aiheuta hankaluuksia, sillä Subaru XV e-Boxer on itselataava ja sen akku saa uutta virtaa ajon aikana. 3


SUBARUN KOKONAISVALTAINEN TURVALLISUUS Subarun tavoite on valmistaa maailman turvallisimpia autoja, ja kaikki testit osoittavat, että uusien autojemme myötä tavoite on toteutumassa. Pyrimme kohti tulevaisuutta, jossa kukaan ei loukkaannu Subarun kyydissä tai Subarun vuoksi. Tavoitteemme on suojata paitsi autossa matkustavia myös muita teiden käyttäjiä, kuten pyöräilijöitä ja jalankulkijoita. Tätä kutsutaan Subarun kokonaisvaltaiseksi turvallisuudeksi (Subaru All-Around Safety).

4


Ensisijainen turvallisuus

Aktiivinen turvallisuus

Ensisijaisella turvallisuudella tarkoitetaan tekniikoita, jotka lisätään autoon valmistuksen aikana. Auton tulee olla miellyttävä ajaa ja sen on käyttäydyttävä ennustettavasti tien päällä. Tarjoten kuljettajalle edellytykset hallita auto kaikissa tilanteissa. Näkyvyyden autosta ulos on oltava hyvä, ja autossa on oltava mahdollisimman vähän kuolleita kulmia. Subarussa on ohuet ovipilarit, laajat lasipinnat ja älykkäästi sijoitetut taustapeilit. Istuin ja ohjauspyörä voidaan säätää eri kokoisille kuljettajille hyvään asentoon, jolloin kuljettaja voi rentoutua ja keskittyä olennaiseen eli auton ajamiseen ja liikenteen seuraamiseen. Myös loogiset ja intuitiiviset ajonhallintalaitteet on suunniteltu ajomukavuutta ajatellen. Lisäksi auton ensisijaisiin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa sadetunnistin ja automaattiset kaukovalot.

Symmetrinen ja jatkuvatoiminen neliveto takaa varman ajon. Sen ansiosta ohjaaminen on luontevaa ja ajaminen tuntuu turvalliselta. Aktiivinen turvallisuus pitää sisällään myös Subarun VDCajonhallintajärjestelmän. VDC-ajonvakautus- ja luistonestojärjestelmä parantaa pyörien pitoa ja jarruttaa niiden luistoa. Järjestelmä havaitsee auton kulkusuunnan ja jarruttaa tilanteen kannalta oikeilla pyörillä, jolloin sivuluisuun joutumisen ja aliohjautuvuuden riski pienenee. Aktiiviseen turvallisuuteen kuuluvat myös seuraavat tekniikat: - aktiivinen vääntömomentin ohjaus, joka jarruttaa kaarteessa automaattisesti sisäkaarteen puoleisia

1

2

pyöriä, niin että auto pysyy hallinnassa koko ohjausliikkeen ajan - Elektroninen jarruvoiman jako, joka jakaa jarruvoiman automaattisesti etu- ja takapyörien välillä ja kompensoi näin eroja, jotka johtuvat auton kuormituksesta - jarrutehostin, joka lisää jarrutusvoimaa, jos kuljettaja ei paina jarrupoljinta tarpeeksi voimakkaasti - jarrutusprioriteetti, jonka ansiosta auto jarruttaa automaattisesti tilanteessa, jossa kuljettaja painaa epähuomiossa kaasu- ja jarrupoljinta samanaikaisesti.

3

1. Hyvä näkyvyys joka suuntaan

2. Aktiivinen vääntömomentin ohjaus tehostaa auton kääntyvyyttä 3. Matala painopiste, huippuunsa hiottu jousitus ja suuri vääntöjäykkyys takaavat, että auto vastaa herkästi ohjausliikkeisiin ja on turvallinen ohjata. 5


5

6

4 7

Passiivinen turvallisuus Nämä turvallisuusominaisuudet on suunniteltu suojaamaan kuljettajia ja matkustajia onnettomuustilanteissa. Subaru käyttää autoissaan erittäin lujaa terästä, joka luo matkustamon ympärille vankan kehikon. Törmäyksen sattuessa on tärkeää, että kori pysyy mahdollisimman ehjänä. Subarun turvakehikko suojaa tehokkaasti kaikista suunnista

8

4. Turvakehikko

tulevien voimien vaikutuksilta. Subarussa on myös seitsemän turvatyynyä sekä hyvin suunnitellut ja palkitut niskatuet, jotka vähentävät niskavammoja. Ainutlaatuisen moottorin kiinnityksen ansiosta moottori liukuu törmäyksessä auton alle. Tämä ominaisuus on myös osa passiivista turvallisuutta.

5. Ainutlaatuinen moottorin kiinnitys 6. Niskavammoja ehkäisevät aktiiviset niskatuet etuistuimissa 7. Turvavöiden esikiristimet voimanrajoittimilla 8. Seitsemän turvatyynyä

9 Ennakoiva turvallisuus Paras tapa välttää vammoja on tietysti varmistaa, ettei onnettomuuksia satu lainkaan. Subaru onkin saanut ennakoivuudestaan huippuarvosanat, mistä on kiittäminen kuljettajan avustinjärjestelmä EyeSightia, jonka useat riippumattomat testauslaitokset ovat luokitelleet maailman parhaaksi. EyeSightissa on seitsemän toimintoa, jotka on suunniteltu tunnistamaan vaaratekijöitä, ilmoittamaan riskeistä kuljettajalle ja, jos kuljettaja ei reagoi, toimimaan onnettomuuden estämiseksi.

Subarun lähestyvistä ajoneuvoista varoittava SRVDtutkajärjestelmä varoittaa auton vieressä olevista tai ajoneuvoa nopeasti takaapäin lähestyvistä kohteista. Peruutettaessa SRVD tunnistaa myös risteävän liikenteen pysäköintialueella tai muussa vastaavassa paikassa. Järjestelmä havaitsee erilaiset kohteet autoista lapsiin. Automaattiset kaukovalot ja kaarrevalot ovat lisäesimerkkejä Subarun ennakoivasta turvallisuudesta.

10 9. SRVD-tutkajärjestelmä 10. Automaattiset kaukovalot

6


EyeSight-järjestelmän tarkkailema alue (ei mittakaavassa)

MAAILMAN JOHTAVA KULJETTAJAN AVUSTINJÄRJESTELMÄ Maailman johtavan kuljettajan avustinjärjestelmä Eyesightin* 1 taustalla on yli 30 vuotta tutkimus- ja kehitystyötä. EyeSightilla varustetut autot ovat osallisina kolareissa yli puolet harvemmin kuin autot, joissa tekniikka ei ole käytössä. Tämän lisäksi EyeSight-varusteltujen ajoneuvojen peräänajot ovat vähentyneet 84 prosenttia.

11

12

13

14

EyeSight on ylimääräinen silmäpari, joka seuraa liikennettä jopa 180 kilometrin tuntinopeudessa. Järjestelmän ydin on tuulilasin suojissa oleva väristereokamera. Järjestelmässä on useita toimintoja, ja kuljettaja voi valita, minkä tai mitkä niistä haluaa ottaa käyttöön.

11. Mukautuva vakionopeudensäädin

15

16

12. Ilmoitus edessä olevan auton liikkeellelähdöstä 13. Ajelehtimisvaroitukset 14. Kaistanpitoavustin 15. Automaattijarrutus * 2 16. Törmäystä edeltävä kaasuläpän hallinta *1 EyeSight-järjestelmä on ajoa tukeva järjestelmä, joka ei välttämättä toimi optimaalisesti kaikissa ajo-olosuhteissa. Kuljettaja on aina vastuussa ajamisen turvallisuudesta ja liikennesääntöjen noudattamisesta. Järjestelmän tehokkuus riippuu useista tekijöistä, kuten auton huollosta, sääolosuhteista ja tien kunnosta. Katso tarkemmat tiedot EyeSight-järjestelmän toiminnasta ja toimintaa koskevista rajoituksista omistajan oppaasta. *2 Koska EyeSight-järjestelmä pystyy havaitsemaan ainoastaan sellaiset kohteet, joiden korkeus maanpinnasta on enemmän kuin yksi metri, järjestelmä ei pysty havaitsemaan alle metrin pituisia lapsia. Tietyt olosuhteet voivat rajoittaa järjestelmän toimintaa.

7


KESKIÖSSÄ TOIMIVUUS Subaru XV tarjoaa useita älykkäitä ja elämää helpottavia toimintoja. Vankka ja kestävä muotoilu takaa, että auto on valmis käyttöön. Korkean maavaran ansiosta voit ajaa minne ikinä haluat, minkä lisäksi autoon ja autosta pois nouseminen on helppoa.

1

2

1. Takaluukun maksimaalinen korkeus ja leveys helpottavat tavaratilan lastaamista. 2. Sähköllä toimiva kattoluukku*

3

* Summit. 8

3. Takapenkin mukavassa käsinojassa on kaksi juomatelinettä.


Pysyttele ajan tasalla SUBARU XV:n infotainment-järjestelmä auttaa sinua pysymään ajan tasalla, minne ikinä menetkin. Keskikonsolin säilytyslokerossa on kaksi 2,1 A:n USB-porttia nopeaa lataamista varten. Vakiovarusteena myös AUX-sisääntulo.

9


10


TEHTY KULJETTAJAA AJATELLEN Suuret lasi-ikkunat ja kapeat pilarit antavat Subaru XV:lle luokkansa parhaan kokonaisnäkyvyyden ja tekevät ajamisesta turvallisempaa ja rennompaa. Ympäristön täydellinen hallinta sekä loogisesti sijoitetut ja helposti luettavat ajonhallintalaitteet ovat Subarun erityispiirteitä ja lisäksi erinomaisia esimerkkejä ensisijaisista turvallisuustekniikoista.

Huipputehokas veto- ja alamäkihidastin

Silmät selässä

X-Mode-järjestelmä optimoi vetokyvyn haastavissa olosuhteissa. X-Mode hälyttää apuun kaikki anturit, jolloin käyttöön saadaan paras mahdollinen vetovoima ja jumiin jääminen voidaan estää. Alamäkihidastin tekee alamäkeen ajamisesta turvallista. Kuljettajan tarvitsee vain ohjata, sillä järjestelmä jarruttaa ja säätelee moottorin tehoa.

Subaru oli ensimmäisiä valmistajia, jotka tarjosivat peruutuskameran vakiona. Ohjausviivat näyttävät tarkalleen, mihin auto on peruuttamassa. Jos autossa on vetokoukku, se näkyy kameran kuvassa. Peräkärryn asentaminen on näin lasten leikkiä.

11


LISÄVARUSTEET

SISÄVERHOILU

MUOKKAA SUBARU XV MIELEISEKSESI Subaru XV on jo lähtökohtaisesti auto, jolla on oma luonne. Autoa voidaan kuitenkin personoida monien lisävarusteiden avulla. Saat lisätietoa lisävarusteista verkkosivustoltamme subaru.fi tai lähimmältä Subaru-jälleenmyyjältä.

Etusäleikön siipi (musta / oranssi)

Alleajosuoja eteen

Sivuhelmalistat

Takahelmasuoja

16 tuuman alumiinivanteet

17 tuuman alumiinivanteet

12

Musta sisäverhoilu

Vaaleanharmaa sisäverhoilu


KORIN VÄRIT

VERHOILU

Musta nahka Saatavilla kaikkiin SUMMIT-mallin värivaihtoehtoihin paitsi Lagoon Blue Pearl -väriin

Lagoon Blue Pearl*

Vaaleanharmaa nahka Saatavilla neljään SUMMIT-mallin värivaihtoehtoon: Lagoon Blue Pearl, Crystal White Pearl, Dark Grey Metallic ja Pure Red.

Crystal White Pearl

Dark Grey Metallic

Vaaleanharmaa kangas

SUBARU XV 2.0 (SUMMIT / RIDGE / ACTIVE) Ice Silver Metallic

Cool Gray Khaki

Saatavilla neljään RIDGE-mallin värivaihtoehtoon: Lagoon Blue Pearl, Crystal White Pearl, Dark Grey Metallic ja Pure Red.

MITAT ���������������������� P x L x K: 4465 x 1800 x 1595 mm VOIMAYKSIKKÖ ������ Bensiinikäyttöinen boxermoottori, nelisylinterinen, DOHC, 16-venttiilinen + sähkömoottori TILAVUUS ����������������� 1995 cm3 MAKSIMITEHO �������� Boxermoottori: 150 hv (110 kW)/5 600–6 000 r/min Sähkömoottori: 16,7 hv (12,3 kW)

Pure Red

Crystal Black Silica

MAKSIMIVÄÄNTÖ ��� Boxermoottori: 194 Nm (19,8 kgfm) /4 000 r/min Sähkömoottori: 66 Nm (6,7 kgfm)

Musta kangas Saatavilla kaikkiin ACTIVE- ja RIDGE-mallin värivaihtoehtoihin paitsi Lagoon Blue Pearl -väriin

VOIMANSIIRTO ������� Lineartronic, neliveto

Quartz Blue Pearl

Dark Blue Pearl

* Lagoon Blue Pearl saatavilla ainoastaan vaaleanharmaalla sisäverhoilulla. Painoteknisistä syistä johtuen värit voivat todellisuudessa poiketa tässä esitteessä olevista väreistä.

13


TEKNISET TIEDOT SUBARU XV e-BOXER, LINEARTRONIC

SUBARU XV e-BOXER, LINEARTRONIC

ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

Moottori

Mitat ja paino

Tyyppi

Boxermoottori, 4-sylinterinen, bensiini

Pituus

mm

4465

DOHC, 16-venttiilinen,

Leveys

mm

1800

Korkeus

mm

1595

Akseliväli

mm

2665

Edessä

mm

1550

Takana

mm

1555

Sylinterin halkaisija x iskunpituus

mm

84,0 x 90,0

Sylinteritilavuus

cm3

1995

Puristussuhde

12,5

Polttoainejärjestelmä

Suorasuihkutus

Polttoainesäiliö

lit.

48

Raideleveys Maavara Tavaratila* 2 takaistuimen selkänoja

Sähkömoottori Synkroninen AC-moottori, jossa pysyvä magneetti.

Tyyppi Maksimiteho

hv (kW)

Maksimivääntö

Nm (kgfm)

16,7 (12,3) 66 (6,7)

ylhäällä alhaalla

Matkustajamäärä

mm

220

litraa

385

litraa

1310 / 1310 / 1290

henkilöä

5

kg

1651

Kokonaispaino

kg

2070

Vetopaino (Jarrullinen)

kg

1270

Omapaino + kuljettaja*3

Ajoakku Tyyppi

Lithium Ion battery

Moottorin maksimiteho Jännite Nimellisteho

kW

13,5

V

118,4

Ah

4,8

Vaihteisto

Vaihteistotyyppi Välityssuhteet

Teho Maksimiteho

hv (kW) / r/min

Maksimivääntö

Nm (kgfm)/ r/min

Huippunopeus suurimmalla vaihteella

WLTP CO2-päästöt*1

193

sekuntia

10,7

Hidas

litraa/100 km

8,6

Keskinopea

litraa/100 km

7,5

Nopea

litraa/100 km

6,6

Moottoritie

litraa/100 km

9,1

Yhdistetty

litraa/100 km

7,9

Hidas

g/km

197

Keskinopea

g/km

170

Nopea

g/km

149

Moottoritie

g/km

206

Yhdistetty

g/km

Ympäristöluokitus *1 Polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt: EC 715/2007 - 2018/1832AP:n mukaiset. *2 Mitattu VDA (V214) -standardin mukaan.   *3 Omapaino vaihtelee varustetason mukaan.

MITAT (mm)

14

194 (19,8) / 4,000

km/h

Kiihtyvyys (0-100 km/h)

Polttoaineenkulutus*1

150 (110) / 5600–6000

180 Euro6d (-temp-evap-isc)

60/40aktiivinenvoimanjako (Lineartronic & Active Torque Split)

Jatkuva symmetrinen neliveto

Automaattinen Lineartronic-vaihteisto D

3,601 – 0,513

Peruutusvaihde

3,689

Vetopyörästö

3,700

Kori Ohjaus Jousitus

Sähköinen ohjaustehostin Edessä

Kääntöympyrän halkaisija renkaasta mitattuna Jarrut Renkaat

MacPherson-joustintuet

Takana

Multi-link m

10,8

Edessä

Jäähdytetyt levyjarrut

Takana

Jäähdytetyt levyjarrut 225/55R18, 18 x 7”J


LINEARTRONIC Ulkoiset varusteet

LINEARTRONIC Mukavuus

BI-LED-ajovalot (lyhyet ja pitkät), automaattitoiminnolla varustetut LED-päivävalot ajovaloumpioissa

l

Ohjaukseen reagoivat ajovalot

l

l

Ajovalonpesurit

l

Etusumuvalot

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

VAKIOVARUSTELU

LINEARTRONIC Ajettavuus

Kauko-ohjattu keskuslukitus

l

l

l

X-MODE

l

l

l

Avaimeton lukitus ja painikekäynnistys

l

l

Ak tiivinen vääntömomentin ohjaus

l

l

l

l

Karttavalot

l

l

l

VDC (luistonesto- ja ajonvakautusjärjestelmä)

l

l

l

l

l

Tavaratilan valaistus

l

l

l

Sutimisenesto

l

l

l

l

l

l

Meikkipeilit kuljettajalla ja etumatkustajalla

l

l

l

Auton paikallaanpitoavustin

l

l

l

Takasumuvalot

l

l

l

Säilytyslokero keskikonsolissa

l

l

l

Mäkilähtöavustin

l

l

l

LED-takavalot

l

l

l

2 mukitelinettä keskikonsolissa

l

l

l

Sähköisesti taittuvat sivupeilit LED-vilkulla

l

l

l

Säilytystasku ja juomateline kaikissa ovissa

l

l

l

UV-suojaus tuulilasissa sekä etu- ja takasivuikkunoissa

l

l

l

Takaistuimen kyynärtuki, jossa kaksi muki telinettä

l

l

Eyesight-turvajärjestelmä

l

l

l

Tummennetut takasivuikkunat ja takalasi

l

l

l

Polttoainesäiliön avaus sisältä

l

l

l

Kuolleen kulman ilmaisin

l

l

Tuulilasinpyyhkimet tihkutoiminnolla

l

l

l

Kaksi 12 V pistorasiaa (kojelaudassa ja keskikonsolissa)

l

l

l

Risteävän liikenteen varoitin (peruuttaessa)

l

l

Takalasinpyyhin tihkutoiminnolla

l

l

l

Kassikoukut tavaratilassa

l

l

l

Kaukovaloautomatiikka

l

l

18 tuuman Alumiinivanteet

l

l

l

Tavaratilan suojaverho

l

l

l

Automaattisesti himmenevä taustapeili

l

l

Sivuhelmat

l

l

l

Kaistanvaihtoavustin

l

l

l

Sähkösäätöinen lasikattoluukku

l

Hätäjarrutuksessa aktivoituvat hätävilkut

l

l

l

Kattokaiteet

l

l

l

Kaksialueinen automaatti-ilmastointi raitisilmasuodattimella

l

l

l

Turvatyynyt edessä

l

l

l

Kattospoileri

l

l

l

Lämmityskanava takaistuimelle

l

l

l

Sivuturvatyynyt edessä

l

l

l

Antenni katolla

l

l

l

Tuulilasin alareunan sähkölämmitys

l

l

l

Turvaverhot edessä ja takana

l

l

l

Sadetunnistin

l

l

l

Polviturvatyynyt

l

l

l

Sähkölämmitteiset sivupeilit

l

l

l

Aktiiviset niskatuet edessä

l

l

l

Takaniskatuet kolmelle matkustajalle

l

l

l

Kuljettajan turvavyön muistutin (mittaristossa)

l

l

l

Turvavyön muistutin kaikilla istuimilla

l

l

l

l

l

Istuimet / verhoilu

Ilmastointi

Turvallisuus

Nahkaverhoiltu ohjauspyörä vaihdekepin nuppi

l

l

l

Lämmitet tävä ohjauspyörä

l

l

l

Nahkapenkit

l

1CD AM/FM DAB-stereo, 8 tuuman värinäyttö ja 6 kaiutinta

l

l

6 asentoon manuaalisesti säädettävä kuljettajanistuin

l

l

l

Turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet etuistuimilla

l

l

l

8 asentoon sähköisesti säädettävä kuljettajanistuin

l

1CD AM/FM DAB-stereo, 8 tuuman värinäyttö , navigointi ja 6 kaiutinta

l

l

l

l

l

l

l

Turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet takaistuimilla

Etuistuinten lämmitys

3 lmaiset kar t tapäivit ykset 3 vuodeksi

l

l

l

60/40-suhteessa taittuva takaistuimen selkänoja

l

l

l

Niskatuet kaikilla 5 istuinpaikalla

l

l

l

Säilytystasku etumatkustajan istuimen selkänojan takapuolella

l

l

l

Viihde ja navigointi

Apple CarPlay/ Android Auto™Infotainment System

l

l

l

Turvavöiden korkeussäätö etuistuimilla

Audiojärjestelmän hallintapainikkeet ohjauspyörässä

l

l

l

Kolmipisteturvavyöt 3 istuinpaikalla

l

l

l

Bluetooth®-handfree-järjestelmä

l

l

l

l

l

l

Kaksi USB-porttia ja ulkoisen audiolaitteen liitäntä (keskipaneelissa)

ABS, 4 -kanavaiset, 4 sensorilla varustetut, elektroninen jarruvoiman jako

l

l

l

Hätäjarrutehostin

l

l

l

Kaksi USB-porttia keskikonsolin lokeron takana (vain virta)

l

l

l

Kaasupolkimen ohittava jarrujenohjaus

l

l

l

Peruutuskamera

l

l

l

ISO-FIX-lastenistuinkiinnikkeet takana

l

l

l

Lapsilukko takaovissa

l

l

l

Moottorin ajonesto

l

l

l

Ohjaus ja mittaristo Start-stop-järjestelmä

l

l

l

Monitoimi-infonäyttö

l

l

l

Korkeus- ja syvyyssuunnassa säädettävä ohjauspyörä

l

l

l

Vaihteenvalitsimet ohjauspyörässä

l

l

l

Vakionopeudensäädin

l

l

l

Alumiini polkimet

l

l

l

Subaru Nordic AB pidättää oikeuden ominaisuuksien ja varustelun muutoksiin ilman eri ilmoitusta. Ominaisuudet, varustelu sekä lisävarusteiden ja värien saatavuus voivat vaihdella paikallisesti paikallisista asetuksista ja säännöistä riippuen. Varmista varustelun saatavuus jälleenmyyjältäsi

15


subaru.fi subaru nordic ab Painet tu Ruotsissa (helmikuu 2020) S924119FI

Profile for I.M. Nordic

Subaru XV Suomi  

Subaru XV Suomi