__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


EN SUBARU SKAL VÆRE SIKKER, KØREGLAD OG ROBUST Subaru XV er udviklet med ejeren i fokus. Med firehjulstræk, høj lastkapacitet og sikkerhedsfeatures i topklasse har Subaru XV gennem tiden været en favorit og førstevalget for aktive familier. Modellen er bygget på Subarus nyeste platform og har fået titlen som den sikreste bil i sin klasse, kåret af Euro NCAP. Da Subaru altid bruger sin egen teknologi og unikke løsninger, behøver vi aldrig gå på kompromis. Subaru XV er præcis så god, som vi vil have den.

2


ELEKTRISK ASSISTANCE GIVER LAVERE BRÆNDSTOFFORBRUG I Subaru XV er det lykkedes os at forbedre det, der allerede var godt, og øge de kvaliteter, som vores ejere sætter mest pris på. Vi har for eksempel slet ikke overvejet bare at koble en elmotor på bagakslen, for det ville have en negativ indvirkning på Subaru XV’s karakter. I stedet har vi placeret elmotoren i gearkassen. På den måde kan vi bevare vores firehjulstræk, som det er – permanent og symmetrisk. Elmotoren leverer yderligere 66 Nm fra starten, hvad der giver bedre acceleration og mærkbar kraft, når du har brug for den. Da den ekstra effekt kommer fra elmotoren, har vi været i stand til at reducere forbruget med lidt over 11 procent. Intet besvær med kabler og stikkontakter: Subaru XV e-Boxer oplader sig selv, og batteriet får ny strøm, mens du kører.

3


SUBARU ALL-AROUND SAFETY Subarus mål er at bygge verdens sikreste biler, og alle tests viser, at vi når det mål med vores nye biler. Visionen er, at ingen skal komme til skade i en Subaru eller på grund af en Subaru. Vores mål er ikke kun at beskytte dem i bilen, men også andre trafikanter som cyklister og fodgængere. Dette udviklingsarbejde kalder vi Subaru All-Around Safety.

4


Primær sikkerhed

Aktiv sikkerhed

Den primære sikkerhed er alt det, der er indbygget i bilen på produktionstidspunktet. Bilen skal være behagelig at køre, have forudsigelige køreegenskaber og bane vej for, at føreren er i fuld kontrol i enhver situation. For eksempel god synlighed hele vejen rundt med et minimum af døde vinkler. Subaru har tynde dørstolper, store glasoverflader og intelligent placerede spejle. Bag rattet skal du være i stand til at slappe af og koncentrere dig fuldt ud om det, der er vigtigt: at køre bilen og følge trafikken. Derfor skal du nemt kunne justere sædet og rattet i en optimal position. Vi har designet førermiljøet til at gøre alt logisk og intuitivt. Funktioner som regnsensorer og automatisk fjernlys er andre eksempler i denne kategori.

Det er her, det symmetriske, permanente firehjulstræk kommer i spil. Da Subaru XV altid har træk på alle fire hjul, bliver styringen neutral og føles sikker. Aktiv sikkerhed inkluderer også Subaru VDC, som omfatter antislip, antispin og traktionskontrol. Systemet registrerer, hvor bilen er på vej hen, og griber ind ved at bremse de rigtige hjul ned og dermed reducere risikoen for udskridning eller understyring. Andre eksempler på vores aktive sikkerhed er: Active Torque Vectoring, der automatisk bremser hjulene indvendigt i kurven og hjælper bilen med

1

2

at holde det rigtige spor gennem hele manøvren. Elektronisk bremsekraftfordeling distribuerer automatisk bremsekraft mellem for- og baghjul for at kompensere for eventuelle forskelle, der skyldes den måde, bilen er læsset og belastet på. Bremsehjælp øger bremsekraften, hvis føreren ikke trykker hårdt nok på bremsepedalen. Bremseprioritet betyder, at bilen automatisk bremser i en situation, hvor føreren ved et uheld trykker på gas- og bremsepedalen på samme tid.

3

1. Godt udsyn hele vejen rundt

2. Active Torque Vectoring hjælper med at holde bilen på sporet 3. Lavt tyngdepunkt, gennemarbejdet affjedring og høj torsionsstivhed betyder, at bilen reagerer direkte på ratbevægelserne og dermed er lettere at manøvrere 5


5

6

4 7

Passiv sikkerhed Denne kategori er udviklet til at beskytte chauffører og passagerer i tilfælde af en ulykke. Subaru bruger en stor procentdel højstyrkestål i bilerne for at skabe et stabilt bur omkring kabinen. I tilfælde af kollision er det vigtigt, at kroppen holdes så uskadt som muligt, og det ringformede sikkerhedsbur kan

8

4. Ringformet sikkerhedsbur

effektivt modvirke kollisionskræfter fra alle retninger. Subaru har også syv airbags som standard samt en højt udviklet og prisvindende whiplashbeskyttelse i nakkestøtterne. Et unikt motorophæng gør det muligt for motoren at glide ind under bilen i en kollision, hvad der også styrker den passive sikkerhed.

5. Unikt motorophæng 6. Forsæder med aktive nakkestøtter, der modvirker piskesmæld 7. Selestrammer med selekraftbegrænsning 8. Syv airbags

9 Præventiv sikkerhed Den bedste måde at undgå kvæstelser på er naturligvis at sikre sig, at der slet ikke sker ulykker. Her får Subaru topkarakter med det avancerede assistentsystem EyeSight, som flere uafhængige testinstitutter har klassificeret som verdens bedste. EyeSight har syv funktioner, der er skabt til at identificere farer, advare føreren og gribe ind for at undgå ulykken, hvis føreren ikke reagerer.

Subaru Rear Vehicle Detection holder styr på trafikken bag og på siden af bilen for at advare, hvis der er noget langs siden, eller hvis et køretøj hurtigt nærmer sig bagfra. SRVD registrerer også tværgående trafik på en p-plads eller lignende. Systemet registrerer alt fra biler til børn. Automatisk fjernlys og kurvelys er andre eksempler på Subarus præventive sikkerhed.

10 9. SRVD 10. Fjernlysassistent

6


EyeSight synsfelt og rækkevidde (ikke en præcis gengivelse)

11

12

13

14

VERDENS FØRENDE ASSISTENTSYSTEM Mere end 30 års forskning og udvikling ligger bag vores verdensledende førerassistentsystem EyeSight* 1. Biler med EyeSight er involveret i mindre end halvt så mange ulykker som biler uden, og kollisioner bagfra er faldet med 84 procent. EyeSight er som et par ekstra øjne, der holder styr på trafikken op til en hastighed på 180 km/t. Systemets hjerte er det stereokamera, der sidder beskyttet bag forruden. Systemet har flere funktioner, og føreren vælger selv, hvilken eller hvilke der skal være aktiveret på turen.

11. Adaptiv fartpilot

15

16

12. Lead vehicle start alert 13. Line detection 14. Sporassistent 15. Nødbremse* 2 16. Pre-collision speeder control *1 EyeSight er et hjælpesystem, som ikke nødvendigvis fungerer optimalt under alle forhold. Føreren er altid ansvarlig for sikker og opmærksom kørsel samt overvågning af trafikregulering. Systemets effektivitet afhænger af mange faktorer som vedligeholdelse af køretøjet, vejret og vejens beskaffenhed. Læs brugermanual for fuldstændige detaljer om betjening og begrænsninger for EyeSight. *2 Pre-collision Braking System fungerer muligvis ikke under alle forhold. Afhængigt af hastighedsforskel til objektet, objektets højde og andre forhold kan nogle situationer muligvis ikke leve op til de nødvendige forudsætninger for, at EyeSight fungerer optimalt.

7


FOKUS PÅ FUNKTIONALITET Subaru XV tilbyder mange intelligente funktioner, der gør livet lettere. Det robuste og holdbare design signalerer, at bilen er klar til brug. Stor frigang gør det nemt at komme derhen, hvor du ønsker, og gør det også lettere at komme ind og ud af bilen.

1

2

1. Ekstra høj og bred bagagerumsklap gør det nemt at læsse af og på. 2. El-betjent soltag*

3

* Summit. 8

3. Komfortable armlæn ved bagsædet med dobbelte kopholdere.


Hold kontakten! Subaru XV er udstyret med et infotainmentsystem, der holder forbindelsen, hvor du end skal hen. Opbevaringsrummet i midterkonsollen har to USB-stik med 2,1 A til hurtig opladning. AUX-indgang er ogsü standard.

9


10


BYGGET TIL FØREREN Store ruder og smalle stolper giver Subaru XV klassens bedste udsyn hele vejen rundt, hvilket bidrager til sikrere og mere afslappet kørsel. Fuld kontrol over greb og kontakter, samt et logisk opbygget førermiljø med let aflæste instrumenter. Det er adelsmærket for en Subaru og et godt eksempel på primær sikkerhed, når det er bedst.

Maksimal kontrol af vejgreb og bakkekørsel

Øjne i nakken

X-Mode er et system, der optimerer trækkraften, når forholdene kræver det. X-Mode aktiverer alle sensorer for at hjælpe med at få mest greb, så du ikke sidder fast. Hill Descent Control gør det sikkert at køre i bakker og bjerge. Du skal bare styre, så bremser systemet og styrer motoreffekten.

Subaru var tidligt ude med bakkamera som standard. Ved hjælp af sigtelinjerne kan du se nøjagtigt, hvor bilen ender, hvis du fortsætter baglæns. Har du anhængertræk, kan du se det på kameraet. Tilkobling af trailer går let som en leg.

11


TILBEHØR

INTERIØR

PERSONLIGGØR DIN SUBARU XV Subaru XV er allerede i sit grundlæggende design en bil med sin helt egen karakter. Ønsker du mere, kan du tilføje dit eget personlige præg med et bredt udvalg af tilbehør. Du kan finde mere om tilbehør på vores hjemmeside subaru.dk eller hos din nærmeste Subaru-forhandler.

Vinge til kølergrill (sort/orange)

Beskyttelsesskjold, for, resin

Beskyttelsesskjold, side, resin

Beskyttelsesskjold, bag, resin

16 tommer letmetalfælge

17 tommer letmetalfælge

12

Sort interiør

Sort interiør med grå detaljer og bronzefarvet panel-indlæg


EKSTERIØRFARVER

SÆDEMATERIALE

Sort læder Fås til Summit i alle farver undtaget Lagoon Blue Pearl

Lagoon Blue Pearl*

Sort læder med grå detaljer Fås til Summit i 4 eksteriørfarver – Lagoon Blue Pearl, Crystal White Pearl, Dark Grey Metallic og Pure Red.

Crystal White Pearl

Dark Grey Metallic

Gråt stof med lyse detaljer

SUBARU XV 2.0 (SUMMIT / RIDGE / ACTIVE) Ice Silver Metallic

Cool Gray Khaki

Fås til Ridge i 4 eksteriørfarver – Lagoon Blue Pearl, Crystal White Pearl, Dark Grey Metallic og Pure Red.

DIMENSIONER ��� L x B x H: 4465 x 1800 x 1595 mm MOTOR ����������������� 4-cylindret Boxermotor, DOHC, 16 ventiler + elmotor SLAGVOLUMEN ��� 1995 cm3 MAKS. EFFEKT ����� Boxermotor: 150 hk (110 kW)/5 600–6 000 o/min. Elmotor: 16,7 hk (12,3 kW)

Pure Red

Crystal Black Silica

MAKS. MOMENT �� Boxermotor: 194 Nm (19,8 kgfm) /4 000 o/min. Elmotor: 66 Nm (6,7 kgfm)

Sort stof Fås til Active og Ridge i alle farver undtaget Lagoon Blue Pearl

GEAR ��������������������� Lineartronic, AWD

Quartz Blue Pearl

Dark Blue Pearl

*Lagoon Blue Pearl fås kun med grå detaljer i interiør. På grund af tryktekniske årsager kan farven afvige fra de viste i dette skema.

13


TEKNISKE SPECIFIKATIONER SUBARU XV e-BOXER, LINEARTRONIC

SUBARU XV e-BOXER, LINEARTRONIC

ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

Motor

Mål og vægt

Type

4-cylindret boxermotor, benzin

Længde

mm

4465

DOHC, 16 ventiler

Bredde

mm

1800

Højde

mm

1595

Akselafstand

mm

2665

For

mm

1550

Bag

mm

1555

Boring x slaglængde

mm

84,0 x 90,0

Slagvolumen

cm3

1995

Kompressionsforhold

12,5

Brændstofsystem

Direkte indsprøjtning

Brændstoftank

lit.

48

Frihøjde Bagagerum* 2

Elmotor Type Maks. effekt

hk (kW)

Maks. moment

Nm (kgfm)

Vekselstrøms-synkronmotor med permanente magneter.

Sædekapacitet

16,7 (12,3)

Køreklar vægt*3

66 (6,7)

Type

rear seat up rear seat down

mm

220

lit.

385

lit.

1310 / 1310 / 1290

personer

Totalvægt Maks. anhængervægt

Trækkraftbatteri

5

kg

1651

kg

2070

m. bremser

kg

1270

u. bremser

kg

750

Lithium-ion-batteri

Maks. motoreffekt Spænding Nominel kapacitet

kW

13,5

V

118,4

Ah

4,8

Effekt Maks. effekt

hk (kW)/ o/m

Maks. moment

Nm (kgfm) / o/m

Maks. hastighed (højeste gear) Acceleration (0-100 km/t)

Brændstofforbrug*1 WLTP CO2-udslip*1

DIMENSIONER

194 (19,8) / 4,000 193

sek.

10,7

Lav

km/liter

11,6

Medium

km/liter

13,3

Høj

km/liter

15,2

Ekstra høj

km/liter

11,0

Blandet

km/liter

12,7

Lav

g/km

197

Medium

g/km

170

Høj

g/km

149

Ekstra høj

g/km

206

Blandet

g/km

*1 Brændstofforbrug og CO2-udslip i henhold til EC 715/2007 - 2018 / 1832AP. *2 Målt efter VDA-metoden. (V214). *3 Køreklar vægt varierer alt efter typen af ekstraudstyr.

(mm)

150 (110) / 5600–6000

km/t

Miljøklasse

14

Sporvidde

180 Euro6d (-temp-evap-isc)

Transmission Permanent 4-hjulstræk, normaldrift for/bag (kraftfordelingssystem)

60/40 (Lineartronic med Active Torque Split)

Gearkassetype Udveksling

Lineartronic automatgear D range

3,601 – 0,513

Reverse

3,689

Slutudveksling

3,700

Karosseri Styretøj Hjulophæng

Elservo For Bag

Vendediameter Bremser Dæk

MacPherson fjederben Double wishbone m

10,8

For

Ventilerede skivebremser

Bag

Ventilerede skivebremse 225/55R18, 18 x 7”J


LINEARTRONIC Eksteriør

LINEARTRONIC Komfortudstyr

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

STANDARDUDSTYR

LINEARTRONIC Køresystemer

BI-LED forlygter med automatisk kørelys integreret i forlygterne

l

l

l

Centrallås, fjernbetjent

l

l

l

X-MODE

l

l

l

Forlygter der reagerer på ratudslag

l

l

l

Nøglekort og startknap

l

l

Active Torque Vectoring

l

l

l

Forlygtespuling

l

l

l

Kortlæselamper, for

l

l

l

Vehicle Dynamics Control antiudskridningssystem

l

l

l

Tågeforlygter

l

l

l

Bagagerumsbelysning

l

l

l

Hill Descent Control

l

l

l

Tågebaglygter

l

l

l

Makeup-spejle med låge og lys (til fører og forsædepassager)

l

l

l

Auto Vehicle Hold

l

l

l

LED kombinationsbaglygter

l

l

l

Centerkonsolboks

l

l

l

Elektronisk håndbremse

l

l

l

El-indklappelige sidespejle med blinklys

l

l

l

2 kopholdere, for (i centerkonsol)

l

l

l

UV-beskyttende glas: Forrude samt sideruder for og bag

l

l

l

Opbevaringsrum i døre med kopholder

l

l

l

Tonede ruder

l

l

l

Armlæn i bagsæde, med 2 kopholdere

l

l

l

l

l

Vinduesviskere med trinløst variabelt interval (fladt viskerblad)

l

l

l

Åbning af brændstofdæksel fra kabinen

l

l

l

EyeSight (auto-opbremsning, adaptiv fartpilot, varsel for igangsætning af køretøjet foran, vognbaneassistent, slingrealarm, anti-kollisionssystem og speederstyring)

Bagrudevisker med interval

l

l

l

l

l

Detektion af blind vinkel

l

l

l

l

l

To 12 V strømudtag (i hhv. instrumentpanel og centerkonsolboks)

l

Letmetalfælge, 18 tommer

Detektion af bagvedkørende

l

l

Skærmforøger

l

l

l

Bagagekroge

l

l

l

Fjernlysassistent

l

l

El-soltag i glas

l

Bagagedækken af rullegardin typen

l

l

l

Bakspejl med automatisk nedblænding

l

l

Lane Change Assist

l

l

l

l

l

l

Sikkerhed

Tagrælinger

l

l

l

Tagspoiler

l

l

l

Klimaanlæg, to-zoner med antistøvfilter

l

l

l

Advarselsstoplys

Hajfinneantenne

l

l

l

Varmekanaler til bagsæde

l

l

l

Airbags, for

l

l

l

El-opvarmet underkant i forrude

l

l

l

Sideairbags, for

l

l

l

Regnsensor

l

l

l

Gardinairbags

l

l

l

El-opvarmede sidespejle

l

l

Knæ-airbag, førersæde

l

l

l

Aktive nakkestøtter, for

l

l

l

Bagsædenakkestøtter til 3 pladser

l

l

l

Sæder

Klimakontrol

Læderbetrukket rat og gearknap

l

l

l

Varme i rat

l

l

l

Lædersæder

l

Førersæde manuel justerbart, 6-vejs

l

l

1 CD og DAB-radio, 8” display lydsystem med 6 højttalere

l

l

Seleindikator, fører (i instrumentdisplay)

l

l

l

Førersæde elektrisk justerbart, 8-vejs

l

l

l

l

l

l

l

l

Seleindikator, passager (i advarselsdisplay)

Sædevarme, for

1 CD og DAB-radio, 8” display lydsystem med navigation og 6 højttalere

Splitbagsæde 60/40

l

l

l

l

l

l

l

Apple CarPlay/ Android Auto™ infotainment-system

l

l

Sikkerhedsseler ved forsæder, med seleforstrammere og lastbegrænsning

l

l

l

l

l

l

l

l

Sikkerhedsseler med selestrammer og lastbegrænser til yderste bagsæder

l

Højdejusterbare seler, for

l

l

l

l

l

l

l

Lydanlæg og navigation

5-trins justérbar nakkestøtte

l

l

l

Ratbetjening af stereoanlægget

Lomme på bagside af sæde (i forsædepassagerens side)

l

l

l

Bluetooth®

l

Dobbelt USB-port og AUX lydindgang (i centerkonsol)

l

Dobbelt USB-port (i centerkonsolboks)

l

l

l

Trepunktsseler på alle fem pladser

Bakkamera

l

l

l

4-sensor/4-kanals ABS med elektronisk bremsekraftfordeling

l

l

l

Brake Assist System

l

l

l

Brake Over Ride

l

l

l

l

Instrumenter Start og stop-system

l

l

l

ISO-FIX beslag for fastgørelse af barnestole

l

l

l

Multi-informationsdisplay

l

l

l

Børnesikre låse på bagdøre

l

l

l

Rat multijusterbart (ind/ud - op/ned)

l

l

l

Startspærre/immobiliser

l

l

l

Skiftegafler på ratstammen

l

l

l

Adaptiv fartpilot

l

l

l

Aluminiumspedaler

l

l

l

SUBARU Nordic AB er uden forpligtelse, såfremt selskabet ikke er i stand til at levere i henhold til de angivne specifikationer, farver, udstyr og priser. Der tages forbehold for trykfejl. Få oplysninger om priser, specifikationer og udstyr hos din Subaruforhandler eller på subaru.dk. Bilerne vist i brochuren er internationale og indeholder ekstraudstyr, som muligvis ikke kan fås i Danmark. For at sikre at du har den seneste information, besøg venligst vores hjemmeside www.subaru.dk

15


subaru.dk subaru nordic ab (Oktober 2020) S924119DK

Profile for I.M. Nordic

Subaru XV DK  

Subaru XV DK