__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


EN SUBARU SK AL VÆRE SIKKER, KØREGL AD OG ROBUS T Subaru Outback er udviklet med ejeren i fokus. Lastkapacitet, funktionalitet og trækkapacitet er topprioriteter, og det er kvaliteter, der gennem årene har gjort Outback til en sikker favorit og førstevalg hos aktive familier, som ikke vil give afkald på høj sikkerhed, fremkommelighed og komfort. Da Subaru altid bruger sin egen teknologi og unikke løsninger, behøver vi aldrig gå på kompromis. Subaru Outback er præcis så god, som vi vil have den.

2


S YMME TRISK FIREHJUL S TR ÆK

Subaru Boxermotor

Den vandret orienterede konfiguration af en Subaru Boxermotor placerer stemplerne 180 grader over for hinanden, så profilen er lavere og mere flad end for andre motortyper. Det giver en motor – og en bil – med et lavere tyngdepunkt, en lavere profil og en mere afbalanceret vægtfordeling. Subarus biler inspirerer til selvtillid bag rattet som en naturlig følge af den stabile konstruktion af det symmetriske firehjulstræk i kombination med Subarus fint afbalancerede Boxermotorer. Teknologien giver perfekt kontrol på alle underlag og under krævende forhold. Outback udmærker sig ved perfekt sideværts balance og styrepræcision, da alle større komponenter orienterer sig efter længderetningen, mens det lave tyngdepunkt giver en engagerende og responsiv kørsel.

Lineartronic Skabt til at få mest muligt ud af din Subaru Boxermotor og det symmetriske firehjulstræk. Lineartronic CVT variabel transmission holder motoren i dens ideelle effektområde og sikrer Outback klassens førende brændstofforbrug. Skiftekontrollerne har en trinvis, variabel form for kontrol, der harmonerer med ændringer i bilens hastighed og motorens omdrejninger, så føreren mærker skiftepunkter ved acceleration. Det giver en tæt og sikker forbindelse mellem bil og fører.

Lineartronic

3


SUBARU ALL-AROUND SAFE T Y Subarus mål er at bygge verdens sikreste biler, og alle tests viser, at vi når det mål med vores nye biler. Visionen er, at ingen skal komme til skade i en Subaru eller på grund af en Subaru. Vores mål er ikke kun at beskytte dem i bilen, men også andre trafikanter som cyklister og fodgængere. Dette udviklingsarbejde kalder vi Subaru All-Around Safety.

Primær sikkerhed Den primære sikkerhed er alt det, der er indbygget i bilen på produktionstidspunktet. Bilen skal være behagelig at køre, have forudsigelige køreegenskaber og bane vej for, at føreren er i fuld kontrol i enhver situation. For eksempel god synlighed hele vejen rundt med et minimum af døde vinkler. Subaru har tynde dørstolper, store glasflader og intelligent placerede spejle. Bag rattet skal du være i stand til at slappe af og koncentrere dig fuldt ud om det, der er vigtigt: at køre bilen og følge trafikken. Derfor skal du nemt kunne justere sædet og rattet i en optimal position. Vi har designet førermiljøet til at gøre alt logisk og intuitivt. Funktioner som regnsensorer og automatisk fjernlys er andre eksempler i denne kategori.

1. Godt udsyn hele vejen rundt

1

2

Passiv sikkerhed

2. Ringformet sikkerhedsbur

Denne kategori er udviklet til at beskytte chauffører og passagerer i tilfælde af en ulykke. Subaru bruger en stor procentdel højstyrkestål i bilerne for at skabe et stabilt bur omkring kabinen. I tilfælde af kollision er det vigtigt, at kroppen holdes så uskadt som muligt, og det ringformede sikkerhedsbur kan effektivt modvirke kollisionskræfter fra alle retninger. Subaru har også syv airbags som standard samt en højt udviklet og prisvindende whiplashbeskyttelse i nakkestøtterne. Et unikt motorophæng gør det muligt for motoren at glide ind under bilen ved en kollision, hvad der også styrker den passive sikkerhed.

3. Unikt motorophæng 4. Forsæder med aktive nakkestøtter, der modvirker piskesmæld

4 4

5. Selestrammer med selekraftbegrænsning

3

6. Syv airbags

5

6


Aktiv sikkerhed Det er her, det symmetriske, permanente firehjulstræk kommer i spil. Da bilen altid har træk på alle fire hjul, bliver styringen neutral og føles sikker. Aktiv sikkerhed inkluderer også Subaru VDC, som omfatter antislip, antispin og traktionskontrol. Systemet registrerer, hvor bilen er på vej hen, og griber ind ved at bremse de rigtige hjul ned og dermed reducere risikoen for udskridning eller understyring. Andre eksempler på vores aktive sikkerhed er: Active Torque Vectoring, der automatisk bremser hjulene indvendigt i kurven og hjælper bilen med at holde det rigtige spor gennem hele manøvren. Elektronisk bremsekraftfordeling distribuerer automatisk bremsekraft mellem for- og baghjul for at kompensere for eventuelle forskelle, der skyldes den måde, bilen er læsset og belastet på. Bremsehjælp øger bremsekraften, hvis føreren ikke trykker hårdt nok på bremsepedalen. Bremseprioritet betyder, at bilen automatisk bremser i en situation, hvor føreren ved et uheld trykker på gas- og bremsepedalen på samme tid.

Uden Active Torque Vectoring

Med Active Torque Vectoring

7

5-stjernet Euro NCAP rating Subaru Outback er blevet tildelt den maksimale 5-stjernede sikkerhedsrating i Euro NCAP (European New Car Assessment Program) testprogrammet.

7. Active Torque Vectoring hjælper med at holde bilen på sporet 8. Lavt tyngdepunkt, gennemarbejdet affjedring og høj torsionsstivhed betyder, at bilen reagerer direkte på ratbevægelserne og dermed er lettere at manøvrere

8 5


VERDENS FØRENDE A SSIS TENTS YS TEM Mere end 30 års forskning og udvikling ligger bag vores verdensledende førerassistentsystem EyeSight*1. Biler med EyeSight er involveret i mindre end halvt så mange ulykker som biler uden, og kollisioner bagfra er faldet med 84 procent. EyeSight er som et par ekstra øjne, der holder styr på trafikken op til en hastighed på 180 km/t. Systemets hjerte er det stereokamera, der sidder beskyttet bag forruden. Systemet har flere funktioner, og føreren vælger selv, hvilken eller hvilke der skal være aktiveret på turen.

Præventiv sikkerhed Den bedste måde at undgå kvæstelser på er naturligvis at sikre sig, at der slet ikke sker ulykker. Her får Subaru topkarakter med det avancerede assistentsystem EyeSight, som flere uafhængige testinstitutter har klassificeret som verdens bedste. EyeSight har syv funktioner, der er skabt til at identificere farer, advare føreren og gribe ind for at undgå ulykken, hvis føreren ikke reagerer. Subaru Rear Vehicle Detection holder styr på trafikken bag og på siden af bilen for at advare, hvis der er noget langs siden, eller hvis et køretøj hurtigt nærmer sig bagfra. SRVD registrerer også tværgående trafik på en p-plads eller lignende. Systemet registrerer alt fra biler til børn. Automatisk fjernlys og kurvelys er andre eksempler på Subarus præventive sikkerhed.

11

12

14

15

13

9. SRVD 10. Fjernlysassistent

11. Adaptiv fartpilot 12. Lead vehicle start alert

9

13. Line detection 14. Sporassistent 15. Nødbremse* 2 16. Pre-collision speeder control

16

10 6

*1 EyeSight er et hjælpesystem, som ikke nødvendigvis fungerer optimalt under alle forhold. Føreren er altid ansvarlig for sikker og opmærksom kørsel samt iagttagelse af trafikregulering. Systemets effektivitet afhænger af mange faktorer som vedligeholdelse af køretøjet, vejret og vejens beskaffenhed. Læs brugermanual for fuldstændige detaljer om betjening og begrænsninger for EyeSight. *2 Pre-collision Braking System fungerer muligvis ikke under alle forhold. Afhængigt af hastighedsforskel til objektet, objektets højde og andre forhold kan nogle situationer muligvis ikke leve op til de nødvendige forudsætninger for, at EyeSight fungerer optimalt.


EyeSight synsfelt og rĂŚkkevidde (ikke en prĂŚcis gengivelse) 7


FOKUS PÅ FUNK TION Outback tilbyder mange intelligente funktioner, der gør livet lettere. Brede trin ved bagdørene hjælper dig med at nå dit læs på taget. Og så er der selvfølgelig masser af opbevaringsrum og kopholdere med om bord. Det er også værd at bemærke klassens bedste bagsædeplads og de justerbare ryglæn på bagsæderne.

8


Bagage- og sædekombinationer – Lastkapaciteten giver dig plads til op til fire 80-liters kufferter. Gulvet er gjort plant for at få størst mulig kapacitet. Du kan også ændre indretningen takket være bagsæderne, der kan deles i forholdet 60/40. På den måde kan du køre med store genstande og et varierende antal passagerer.

1

2

3

4 1. Komfortable bagsæder 2. Trækkapacitet på op til 2 000 kg. 3. Automatisk bagklap* 4. Midterkonsolboks 5. Stort soltag* 6. USB-port 2,1 A (for og bag)

5 * Fås kun til Summit.

6 9


10


BYGGE T TIL FØREREN Store ruder og smalle stolper giver Outback klassens bedste udsyn hele vejen rundt, hvilket bidrager til sikrere og mere afslappet kørsel. Fuld kontrol over greb og kontakter, samt et logisk opbygget førermiljø med let aflæste instrumenter. Det er adelsmærket for en Subaru og et godt eksempel på primær sikkerhed, når det er bedst.

1

2

3

Maksimal kontrol af vejgreb og bakkekørsel 2-trins X-Mode er et system, der optimerer vejgrebet på forskellige underlag. Trin 1 er til sne, sand og grus. Trin 2 er til dyb sne og mudder. I den sidstnævnte tilstand leverer e-Boxer maks. drejningsmoment direkte, så du kan vride bilen fri og komme videre. X-Mode aktiverer alle sensorer for at hjælpe med at få mest greb, så du ikke sidder fast. Hill Descent Control gør det sikkert at køre i bakker og bjerge. Du skal bare styre, så bremser systemet og styrer motoreffekten.

SI-DRIVE Baseret på din kørestil, kan Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) justere speeder- og gearrespons og sikre dig øjeblikkelig kraft og smidighed, når du har brug for det i den aktuelle køresituation. Vælg "I" for jævn og økonomisk kørsel og "S" for hurtigere speederrespons og acceleration.

1. Apple CarPlay og Android Auto™   2. Bakkamera   3. Front- og sidekameraer  4. Nøglefri adgang og startknap   5. 8-vejs elektrisk justerbart førersæde

4

5 11


TILBEHØ R

GØR OUTBACK TIL D I N H E LT E G E N . Skræddersy din Outback til dig og din livsstil med Subaru tilbehør. Styrk komfort, funktionalitet og individualitet med originale Subaru produkter, der er skabt med samme pasform og kvalitet som bilen selv. Vil du læse mere, kan du enten finde os på www.subaru.dk eller besøge din nærmeste Subaru forhandler.

12


SÆDEMATERIALER

EKSTERIØRFARVER

1 Crystal White Pearl

Ice Silver Metallic

2 Sort læder (Ridge (1) / Summit (2))

Magnetite Grey Metallic

Sort tekstil (Active)

ACTIVE/RIDGE

Tungsten Metallic

SUMMIT

Crystal Black Silica

Ivory læder (Summit)

Storm Grey Metallic

Crimson Red Pearl

Dark Blue Pearl

OUTBACK 2,5 Dimensioner (L x B x H): 4820 x 1840 x 1605 mm Motor: 4-cylindret Boxermotor, benzin DOHC, 16 ventiler Kapacitet: 2498 cm3 Maks. effekt: 175 hk (129 kW) / 5800 o/min. Maks. drejningsmoment: 235 Nm (24,0 kgfm) / 4000 o/min. Gear: Lineartronic, AWD

Wilderness Green Metallic

Cool Grey Khaki

På grund af tryktekniske årsager kan farven afvige fra de viste i dette skema.

UDSTYR

Active (tekstilsæder)/Ridge (sort lædersæder)

Summit (lædersæder) 13


TEKNISK E SPECIFIKATIONER 2.5i ACTIVE

RIDGE

2.5i SUMMIT

Motor Boxermotor, 4-cylindret, vandkølet, benzin DOHC, 16 ventiler

Boring x slaglængde

mm

94 x 90

Cylindervolumen

cm

2498

3

Kompressionsforhold

SUMMIT

lit.

60

Gearkasse

Effekt Maks. effekt Maks. drejningsmoment Tophastighed Acceleration (0-100 km/t)

175 (129) / 5800 235 (24,0) / 4000

km/t

198

sek

10,2

Lav

km/l

8,4

Medium

km/l

12,2

Høj

km/l

13,9

Ekstra høj

km/l

11,5

WLTP

Blandet

CO2 -udslip*1

hk (kW) /o/min. Nm (kgfm) /o/min.

km/l

11,6

Lav

g/km

268

Medium

g/km

184

Høj

g/km

163

Ekstra høj

g/km

196

Blandet

g/km

193

Miljøklasse mm

4820

mm

1840

Højde

mm

1605

Akselafstand

mm

2745

Sporvidde

For

mm

1575

Bag

mm

1590

Frihøjde

mm

200

Bagagerumsvolumen* 2, bagsædet oprejst/ nedfældet

liter

559 / 1848

Sædekapacitet

personer kg

Totalvægt

kg

2100

Maks. anhængervægt m. bremser

kg

2000

*1 Brændstofforbrug og CO2-emissioner i henhold til EC715/2007 - EU2017/1347BG . *2 Opmålt efter VDA (V214). Køreklar vægt og last varierer afhængig af monteret udstyr

D IM EN SI O N ER

1657

1661

2,080

3. gear

1,596

4. gear

1,221

5. gear

0,939

6. gear

0,717

7. gear

0,512

Bakgear

3,687 4,111

Styretøj Affjedring uafhængig, alle hjul Vendediameter Bremser ABS Dæk

5

Køreklar vægt + fører

3,600

2. gear

Karosseri

Euro6d-TEMP

Længde

3,600–0,512

1. gear

Slutudveksling

Mål og vægt Bredde

60/40 (Lineartronic med Active Torque Split)

D Lineartronic

Multi Point Sequential Injection

Brændstoftank

Brændstofforbrug*1

Permanent firehjulstræk, normaldrift for/bag (kraftfordelningssystem)

10,3

Brændstofsystem

14

RIDGE

Transmission

Type

(mm)

ACTIVE

1696

Elservo For

MacPherson fjederben

Bag

Multi-link m

11,0 Ventilerede skivebremser 4-sensor/4-kanalstype med elektronisk bremsekraftsfordeling og bremseassistent 225/65-17

225/60-18


STANDARDUDSTYR ACTIVE / RIDGE

SUMMIT

ACTIVE / RIDGE

SUMMIT

2.5i

SUMMIT

2.5i

ACTIVE / RIDGE

2.5i

Automatisk nærlys

l

l

Rat med varme

l

l

SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive)*4

l

l

LED forlygter med AUTO-niveauregulering

l

l

Elrudehejs, for og bag*1

l

l

2-trins X-Mode

l

l

Styreresponsive forlygter (SRH)

l

l

Centrallås, fjernbetjent

l

l

Hill Descent Control

l

l

Forlygtespulning

l

l

Nøglefri adgang og startknap

l

l

Auto Vehicle Hold

l

l

Tågeforlygter

l

l

Blinkautomatik

l

l

Active Torque Vectoring

l

l

Tågebaglygte

l

l

Elektronisk parkeringsbremse

l

l

Vehicle Dynamics Control antiudskridningssystem

l

l

El-indklappelige sidespejle

l

l

Kortlamper med lys, for

l

l

Traction Control System

l

l

UV-beskyttende glas: Forrude samt sideruder for og bag

l

l

Bagagerumsbelysning

l

l

Hill Holder

l

l

Tonede ruder

l

l

Makeup-spejle med lys, for

l

l

El-opvarmet forrude i nederkanten

l

l

Aflægningsrum mellem forsæder

l

l

Regnsensor

l

l

Midterkonsol med AUX/USB-ingange og 12 volts udtag

l

l

l

l

El-opvarmede sidespejle

l

l

Kopholder for og bag

l

l

EyeSight (auto-opbremsning, adaptiv fartpilot, varsel for igangsætning af køretøjet foran, vognbaneassistent, slingrealarm, antikollisionssystem og speederstyring)

Bagrudevisker, med interval

l

l

Opbevaringsrum i døre med kopholder

l

l

Detektion af blind vinkel

l

l

17"

18"

Åbning af brændstofdæksel fra kabinen

l

l

Detektion af bagvedkørende

l

l

Fjernlysassistent

l

l

Bakspejl med automatisk nedblænding

l

l

Lane sway and departure warning

l

l

Lane keep assist

l

l

Advarselsstoplys

l

l

Frontkamera

l

l

Sidekamera

l

l

Airbags, for

l

l

Sideairbags, for

l

l

Gardinairbags

l

l

Knæ-airbag, førersæde

l

l

Kollisionsbjælker i sidedørene

l

l

Sikkerhedsratstamme

l

l

Selealarm på alle 5 pladser

l

l

Selestrammere lastafhængige, for

l

l

Sikkerhedsseler med selestrammer og lastbegrænser til yderste bagsæder

l

l

Højdejusterbare sikkerhedsseler, for

l

l

Aktive nakkestøtter, for

l

l

Trepunktsseler på samtlige siddepladser

l

l

4-sensor/4-kanals ABS med elektr. bremsekraftfordeling

l

l

Bremseassistent

l

l

Brake Over Ride

l

l

ISO-FIX beslag til børnestole

l

l

Børnesikre låse på bagdøre

l

l

Automatisk dørlås og oplåsning

l

l

Startspærre

l

l

Eksteriør

Aluminiumsfælge

Komfortudstyr

Køresystemer

El-soltag i glas

l

Automatisk bagklap

l

Tagrælinger (sølv)

l

l

4 lastkroge

l

l

Sidepaneler

l

l

2 bagagekroge

l

l

Tagspoiler

l

l

Bagagedækken af rullegardintypen

l

l

Rum under lastrummet

l

l

Dækreparationssæt

l

l

Sæder Læderbetrukket rat og gearknop Lædersæder

l

l

Klimakontrol

Ridge

l

Førersæde elektrisk justerbart, 8-vejs

l

l

Klimaanlæg, to-zoner med antistøvfilter

l

l

Elektrisk justerbart passagersæde

l

Airconditiondyser ved bagsædet

l

l

Ridge

l

Varmekanaler til bagsæde

l

l

Nakkestøtter, alle pladser

l

l

Defrostere, for og side

l

l

Armlæn i bagsædet

l

l

Elbagrude med timer

l

l

Varme i for- og bagsæder

l

l

Lydanlæg og navigation

Splitbagsæde 60/40

l

l

1 CD FM/MV DAB-stereo, 8-tommer info/touch display*2 og 6 højtalere

l

Nedfældning af bagsæde fra bagagerummet

l

l

Lomme på bagside af sæde

l

l

l

Navigation, 1CD FM/MV DAB-stereo, 8-tommer info/touch display* 2, 11  Harman/Kardon højttalere, subwoofer og forstærker

Dørtrin udført i rustfrit stål

l

Apple CarPlay / Android Auto™ Infotainment System

l

l

Ratbetjent stereoanlæg

l

l

Bluetooth®

l

l

Dobbelt USB-port og AUX-audioindgang

l

l

Dobbelt USB-port bag centerkonsol (kun strøm)

l

l

Bakkamera

l

l

Multifunktionsdisplay*3 og selvlysende måler

l

l

ECO-måler

l

l

Motorolie-advarselslampe

l

l

Højde og længde justerbart rat

l

l

Skiftegafler på ratstammen

l

l

Adaptive Cruise control

l

l

Start og stop-system

l

l

Memory funktion på førersæde

Instrumenter

Sikkerhed

*1 Auto op/ned funktion *2 Udstyret med touchskærm. *3 Udstyret med 5-tommer LED-display med: brændstofforbrug, tid, hastighed, EyeSight info, fartpilot, udetemperatur. *4 2 indstillinger, intelligent og sport.

SUBARU Nordic AB forbeholder sig ret til at ændre specifikationer og udstyr uden varsel. Nærmere oplysninger om specifikationer, udstyr, mulige farve og tilbehør er tilpasset lokale forhold og behov. Forhør dig hos din lokale forhandler for nærmere oplysninger om eventuelle ændringer, der er aktuelle for dit område. 15


subar u.dk SU BA R U N O R D I C A B (O k t o b e r 2 0 2 0 ) S 9 24117D K

Profile for I.M. Nordic

Outback 20B DK  

Outback 20B DK  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded