__MAIN_TEXT__

Page 1


Subaru – suunniteltu turvalliseksi, kestäväksi ja hauskaksi ajaa Forester e-Boxer on kehitetty sen omistajaa ajatellen. Foresterin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kuormituksenkestävyys, monipuoliset toiminnot ja vetokyky, ja niiden ansiosta auto on jo pitkään ollut paljon liikkuvien perheiden suosikki. Auto on rakennettu Subarun uudelle perusrakenteelle, ja se on saanut korkeimmat arvosanat kaikissa turvallisuustesteissä ympäri maailmaa. Subaru käyttää aina omaa teknologiaansa ja ainutlaatuisia ratkaisuja, joten kompromisseille ei ole koskaan tarvetta. Subaru Forester on juuri niin hyvä kuin halusimme sen olevan.

2


Sähköhybridi Subarun tapaan Forester e-Boxerissa olemme onnistuneet parantamaan jo entuudestaan hyviä ominaisuuksia ja lisäksi hienosäätäneet piirteitä, joita autojemme omistajat arvostavat eniten. Sähkömoottorin lisäämistä takaakselin päälle ei edes harkittu, sillä se olisi muuttanut Foresterin ominaisuuksia huonompaan suuntaan. Sen sijaan päätimme sijoittaa sähkömoottorin vaihteiston sisälle. Näin saatoimme säilyttää nelivetomme entisellään – jatkuvana ja symmetrisenä.

Sähkömoottori antaa 65 Nm lisävääntöä heti liikkeellelähdöstä asti, mikä parantaa kiihtyvyyttä ja tarjoaa huomattavaa tehoa silloin, kun sitä tarvitaan. Koska lisäteho tulee sähkömoottorista, olemme onnistuneet vähentämään polttoaineen kulutusta hieman yli 11 prosenttia. Kaapelit ja seinäpistokkeet eivät aiheuta hankaluuksia, sillä Forester e-Boxer on itselataava ja sen akku saa uutta virtaa ajon aikana.

Ratkaisun ansioista auton vetokyky on huippuluokkaa. Forester e-Boxerin vetomassa on vaikuttavat 1 870 kg.

3


Subarun kokonaisvaltainen turvallisuus Subarun pyrkimyksenä on valmistaa maailman turvallisimpia autoja, ja kaikki testit osoittavat, että uusien autojemme myötä tavoite on toteutumassa. Forester e-Boxer on saanut parhaimmat arvosanat kaikissa törmäystesteissä kaikilla mantereilla. Pyrimme kohti tulevaisuutta, jossa kukaan ei loukkaannu Subarun kyydissä tai Subarun vuoksi. Tavoitteemme on suojata paitsi autossa matkustavia myös muita teiden käyttäjiä, kuten pyöräilijöitä ja jalankulkijoita. Tätä kutsutaan Subarun kokonaisvaltaiseksi turvallisuudeksi.

4


Ensisijainen turvallisuus

Aktiivinen turvallisuus

Ensisijaisella turvallisuudella tarkoitetaan tekniikoita, jotka lisätään autoon valmistuksen aikana. Auton tulee olla miellyttävä ajaa ja sen on käyttäydyttävä ennustettavasti tien päällä. Lisäksi kuljettajan täytyy pystyä hallitsemaan jokaista tilannetta täydellisesti. Kokonaisnäkyvyyden on oltava hyvä, ja autossa on oltava mahdollisimman vähän kuolleita kulmia. Subarussa on ohuet ovipilarit, laajat lasipinnat ja älykkäästi sijoitetut taustapeilit. Istuin ja ohjauspyörä voidaan säätää mahdollisimman hyvään asentoon, jolloin kuljettaja voi rentoutua ja keskittyä olennaiseen eli auton ajamiseen ja liikenteen seuraamiseen. Myös loogiset ja intuitiiviset ajonhallintalaitteet on suunniteltu ajomukavuutta ajatellen. Lisäksi auton ensisijaisiin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa sadeanturit ja automaattiset kaukovalot.

Symmetrinen ja jatkuvatoiminen neliveto takaa varman ajon. Sen ansiosta ohjaaminen on luontevaa ja ajaminen tuntuu turvalliselta. Aktiivinen turvallisuus pitää sisällään myös Subarun VDC-ajonhallintajärjestelmän. VDCajonvakautus- ja luistonestojärjestelmä parantaa pyörien pitoa ja jarruttaa niiden luistoa. Järjestelmä havaitsee auton kulkusuunnan ja jarruttaa tilanteen kannalta oikeilla pyörillä, jolloin sivuluisuun joutumisen ja aliohjautuvuuden riski pienenee. Aktiiviseen turvallisuuteen kuuluvat myös seuraavat tekniikat: - aktiivinen vääntömomentin ohjaus, joka jarruttaa

2

1 3

1. Hyvä kokonaisnäkyvyys

kaarteessa automaattisesti sisäkaarteen puoleisia pyöriä, niin että auto pysyy hallinnassa koko ohjausliikkeen ajan - elektroninen jarruvoiman jako, joka jakaa jarruvoiman automaattisesti etu- ja takapyörien välillä ja kompensoi näin eroja, jotka johtuvat auton kuormituksesta - jarrutehostin, joka lisää jarrutusvoimaa, jos kuljettaja ei paina jarrupoljinta tarpeeksi voimakkaasti - jarrutusprioriteetti, jonka ansiosta auto jarruttaa automaattisesti tilanteessa, jossa kuljettaja painaa epähuomiossa kaasu- ja jarrupoljinta samanaikaisesti.

4

2. Aktiivinen vääntömomentin ohjaus tehostaa auton kääntyvyyttä 3. Auton paikallaanpitoavustin Helpottaa jonossa seisomista, niin ettei jalkaa tarvitse pitää jatkuvasti jarrulla. 4. Matala painopiste, huippuunsa hiottu jousitus ja suuri vääntöjäykkyys takaavat, että auto vastaa herkästi ohjausliikkeisiin ja on turvallinen ohjata.

5


6

Passiivinen turvallisuus

5

Nämä turvallisuusominaisuudet on suunniteltu suojaamaan kuljettajia ja matkustajia onnettomuustilanteissa. Subaru käyttää autoissaan erittäin lujaa terästä, joka luo matkustamon ympärille vankan kehikon. Törmäyksen sattuessa on tärkeää, että kori pysyy mahdollisimman ehjänä. Subarun turvakehikko suojaa tehokkaasti kaikista suunnista tulevien voimien vaikutuksilta. Subarussa on myös seitsemän turvatyynyä sekä hyvin suunnitellut ja palkitut niskatuet, jotka vähentävät niskavammoja. Ainutlaatuisen moottorin kiinnityksen ansiosta moottori liukuu törmäyksessä auton alle. Tämä ominaisuus on myös osa passiivista turvallisuutta.

Ennakoiva turvallisuus Paras tapa välttää vammoja on tietysti varmistaa, ettei onnettomuuksia satu lainkaan. Subaru onkin saanut ennakoivuudestaan huippuarvosanat, mistä on kiittäminen kuljettajan avustinjärjestelmä EyeSightia, jonka useat riippumattomat testauslaitokset ovat luokitelleet maailman parhaaksi. EyeSightissa on seitsemän toimintoa, jotka on suunniteltu tunnistamaan vaaratekijöitä, ilmoittamaan riskeistä kuljettajalle ja, jos kuljettaja ei reagoi, toimimaan onnettomuuden estämiseksi. Subarun lähestyvistä ajoneuvoista varoittava SRVDtutkajärjestelmä varoittaa auton vieressä olevista tai ajoneuvoa nopeasti takaapäin lähestyvistä kohteista. Peruutettaessa SRVD tunnistaa myös risteävän liikenteen pysäköintialueella tai muussa vastaavassa paikassa. Järjestelmä havaitsee erilaiset kohteet autoista lapsiin. Automaattiset kaukovalot ja kaarrevalot ovat lisäesimerkkejä Subarun ennakoivasta turvallisuudesta.

6

7

5. Turvakehikko 6. Ainutlaatuinen moottorin kiinnitys 7. Seitsemän turvatyynyä

8

9

10

11

8. SRVD-tutkajärjestelmä 9. Automaattiset kaukovalot 10. Ohjauksen mukaan kääntyvät ajovalot 11. Automaattinen jarrutus peruutettaessa Kun auto havaitsee esteen, se varoittaa siitä antamalla varoitusäänen ja sytyttämällä merkkivalon. Jos kuljettaja ei nosta jalkaa kaasulta tai jarruta, järjestelmä pysäyttää auton.


Maailman johtava kuljettajan avustinjärjestelmä Maailman johtavan kuljettajan avustinjärjestelmä Eyesightin*1 taustalla on yli 30 vuotta tutkimus- ja kehitystyötä. EyeSightilla varustetut autot ovat osallisina kolareissa yli puolet harvemmin kuin autot, joissa tekniikka ei ole käytössä. Tämän lisäksi EyeSight-varusteltujen ajoneuvojen peräänajot ovat vähentyneet 84 prosenttia. EyeSight on ylimääräinen silmäpari, joka seuraa liikennettä jopa 180 kilometrin tuntinopeudessa. Järjestelmän ydin on tuulilasin suojissa oleva väristereokamera. Järjestelmässä on useita toimintoja, ja kuljettaja voi valita, minkä tai mitkä niistä haluaa ottaa käyttöön.

EyeSight-järjestelmän tarkkailema alue (ei mittakaavassa)

12

14

16

12. Mukautuva vakionopeudensäädin 13. Ilmoitus edessä olevan auton liikkeellelähdöstä 14. Ajelehtimisvaroitukset 15. Kaistanpitoavustin 16. Automaattijarrutus * 2 17. Törmäystä edeltävä kaasuläpän hallinta

13

15

17

*1 EyeSight-järjestelmä on ajoa tukeva järjestelmä, joka ei välttämättä toimi optimaalisesti kaikissa ajo-olosuhteissa. Kuljettaja on aina vastuussa ajamisen turvallisuudesta ja liikennesääntöjen noudattamisesta. Järjestelmän tehokkuus riippuu useista tekijöistä, kuten auton huollosta, sääolosuhteista ja tien kunnosta. Katso tarkemmat tiedot EyeSight-järjestelmän toiminnasta ja toimintaa koskevista rajoituksista omistajan oppaasta. *2 Koska EyeSight-järjestelmä pystyy havaitsemaan ainoastaan sellaiset kohteet, joiden korkeus maanpinnasta on enemmän kuin yksi metri, järjestelmä ei pysty havaitsemaan alle metrin pituisia lapsia. Tietyt olosuhteet voivat rajoittaa järjestelmän toimintaa.

7


Keskiössä toimivuus Forester e-Boxer tarjoaa useita älykkäitä ja elämää helpottavia toimintoja. Takaovien leveät kynnyslistat auttavat ylettämään katolla oleviin tavaroihin. Kynnykset peittävien ovien ansiosta vaatteet eivät likaannu, vaikka auto olisikin likainen. Autossa on tietysti myös runsaasti säilytystilaa sekä mukipidikkeet.

1

4

5

2

6

3

1. Helppo pääsy takapenkille 2. Säilytystilaa ja 12 V:n pistorasia keskikonsolissa 3. Takapenkin taitto tavaratilan kautta 4. Käytännölliset askelmat ovissa 5 Yhdeksän Harman/Kardon-kaiuttimen tuottama ensiluokkainen äänentoisto* 6. Sähköllä toimiva kattoluukku*

* Vain Summit

8


Limusiinin tuntua takapenkillä Istuimet tukevat hyvin koko kehoa, selkänojaa voidaan kallistaa ja etupenkkien selkänojien taskut on jaettu kolmeen osioon, jolloin kaikelle on paikkansa. Istuinlämmitys, kaksi paria USB-portteja, leveä takaistuimen käsinoja ja ilmastointi.

9


10


Suunniteltu kuljettajaa varten Suuret lasi-ikkunat ja kapeat pilarit antavat Foresterille luokkansa parhaan kokonaisnäkyvyyden ja tekevät ajamisesta turvallisempaa ja rennompaa. Ympäristön täydellinen hallinta sekä loogisesti sijoitetut ja helposti luettavat ajonhallintalaitteet ovat Subarun erityispiirteitä ja lisäksi erinomaisia esimerkkejä ensisijaisista turvallisuustekniikoista.

Kasvojentunnistus

Silmät selässä

Huipputehokas veto ja alamäkihidastin

Turvallisuusjärjestelmämme eivät seuraa ainoastaan liikennettä. Ne tarkkailevat myös kuljettajaa. Jos kuljettaja on aikeissa nukahtaa tai jos hänen keskittymisensä herpaantuu, auto antaa varoitusmerkin. Auto myös tunnistaa kuljettajan. Paneelissa oleva kamera tunnistaa kasvot ja säätää kuljettajan istuimen, ilmastoinnin ja taustapeilit määritettyihin asentoihin.

Subaru oli ensimmäisiä valmistajia, jotka tarjosivat peruutuskameran vakiona. Ohjausviivat näyttävät tarkalleen, mihin auto on peruuttamassa. Jos autossa on vetokoukku, se näkyy kameran kuvassa. Peräkärryn asentaminen on näin lasten leikkiä. Peruutuskameran lisäksi näkyvyyttä lisää sivukamera, joka näyttää, mitä auton oikealla puolella on.

X-Mode-järjestelmä optimoi vetokyvyn haastavissa olosuhteissa. Järjestelmässä on kaksi tilaa: yksi ajoon kiinteällä alustalla ja toinen ajoon syvässä lumessa tai hiekalla. Syvän lumen tilassa e-Boxer tarjoaa enimmäismäärän suoraa vääntöä, jolloin auto palautuu hallintaan ja matka jatkuu. X-Mode hälyttää apuun kaikki anturit, jolloin käyttöön saadaan paras mahdollinen vetovoima ja jumiin jääminen voidaan estää. Alamäkihidastin tekee alamäkeen ajamisesta turvallista. Kuljettajan tarvitsee vain ohjata, sillä järjestelmä jarruttaa ja säätelee moottorin tehoa. 11


Muokkaa Forester mieleiseksesi Forester on jo lähtökohtaisesti auto, jolla on oma luonne. Autoa voidaan kuitenkin mukauttaa monien lisävarusteiden avulla. Saat lisätietoa lisävarusteista verkkosivustoltamme subaru.fi tai lähimmältä Subaru-jälleenmyyjältä.

L I S ÄVA R US T E E T

12

Tavaratilan suojamatto, matala

Ovivalo Subarun logolla

Takapuskurin suojalista (ruostumatonteräs)

Moottorin suojapanssari

Led tavaratilan valo, vain sähköisen takaluukun yhteydessä


KO R I N VÄ R I T

Crystal White Pearl

Ice Silver Metallic

SUMMIT

Jasper Green Metallic

AWS18 25B 翼端板 ロゴマーク配置版下

Magnetite Grey Metallic

Crystal Black Silica

■ e-BOXER  版下指示図

BA S E AC T I V E RIDGE

Crimson Red Pearl

Sepia Bronze Metallic

Horizon Blue Pearl

F O R E S T E R 2.0 i V E R H O I LU

MITAT P x L x K: 4 625 x 1 815 x 1 730 mm

・ e-BOXER 文字部の位置は FE データを正とする。

VOIMAYKSIKKÖ: Bensiinikäyttöinen boxermoottori, nelisylinterinen, DOHC, 16-venttiilinen + sähkömoottori TILAVUUS: 1995 cm 3 MAKSIMITEHO: Boxermoottori: 150 hv (110 kW)/5 600–6 000 r/min Sähkömoottori: 16,7 hv (12,3 kW)

Nahka (Ridge, Summit)

Kangas (Base, Active)

MAKSIMIVÄÄNTÖ: Boxermoottori: 194 Nm (19,8 kgfm) /4 000 r/min Sähkömoottori: 66 Nm (6,7 kgfm) VOIMANSIIRTO: Lineartronic, neliveto

Painoteknisistä syistä johtuen värit voivat todellisuudessa poiketa tässä esitteessä olevista väreistä.

13


TEKNISET TIEDOT FORESTER e-BOXER, LINEARTRONIC

FORESTER e-BOXER, LINEARTRONIC

BASE / ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

BASE / ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

Moottori

Sylinterin halkaisija x iskunpituus

mm

Boxermoottori, 4-sylinterinen, DOHC, 16-venttiilinen, bensiini + sähkömoottori. Synkroninen AC-moottori, jossa pysyvä magneetti. 84,0×90,0

Sylinteritilavuus

cm3

1995

Tyyppi

Puristussuhde

12,5

Polttoainejärjestelmä

Suorasuihkutus

Polttoainesäiliö

litraa

Ajoakku Tyyppi

48

Litiumioniakku

Moottorin maksimiteho Jännite

4625

mm

1815

Korkeus

mm

1730

Akseliväli Edessä

Raideleveys

Takana

Maavara Tavaratila* 2 takaistuimen selkänoja

ylhäällä alhaalla

Matkustajamäärä

mm

2670

mm

1565

mm

1570

mm

220

litraa

509

litraa

1779

henkilöä

5

13,5

Omapaino + kuljettaja* 3

kg

1730 / 1736 / 1739 / 1767

V

118,4

Kokonaispaino

kg

2185

Vetopaino (Jarrullinen)

kg

1870

Ah

Teho Maksimiteho

hv (kW) / r/min

4,8

Vaihteisto

Maksimivääntö

Nm / r/min

Enimmäisteho, sähkömoottori Maksimivääntö, sähkömoottori Huippunopeus suurimmalla vaihteella

hv /kW

150 (110) /5600–6000 194 (19,8) /4000 16,7/12,3

Vaihteistotyyppi Välityssuhteet

km/h

188

Vetopyörästö

sekuntia

11,8

Hidas

litraa/100 km

8,8

Keskinopea

litraa/100 km

7,5

Nopea

litraa/100 km

6,7

Moottoritie

litraa/100 km

9,5

Yhdistetty

litraa/100 km

8,1

Nm (kgfm)

WLTP

Hidas

g/km

200

Keskinopea

g/km

171

Nopea

g/km

153

Moottoritie

g/km

215

Yhdistetty

g/km

185 Euro6d-TEMP

Ympäristöluokitus

60/40aktiivinenvoimanjako (Lineartronic & Active Torque Split) Automaattinen Lineartronic-vaihteisto

Jatkuva symmetrinen neliveto

66 (6,7)

Kiihtyvyys (0-100 km/h)

CO2-päästöt*1

mm

Leveys

kW

Nimellisteho

Polttoaineenkulutus*1

Mitat ja paino Pituus

D

3,601–0,513

Peruutusvaihde

3,689 3,900

Kori Ohjaus Jousitus

Sähköinen ohjaustehostin Edessä

Kääntöympyrän halkaisija renkaasta mitattuna Jarrut

MacPherson-joustintuet

Takana

Multi-link m

Edessä Takana

Renkaat

10,8 Jäähdytetyt levyjarrut Jäähdytetyt levyjarrut 225/60-R17, Summit 225/55-R18

*1 Polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt: EC 715/2007 - 2018/1832AP:n mukaiset. *2 Mitattu VDA (V214) -standardin mukaan.   *3 Omapaino vaihtelee varustetason mukaan.

MITAT 220 mm Jättökulma, ylityskulma ja lähestymiskulma, kun auto on varustettu 18 tuuman renkailla.

14

Vähimmäismaavara


LINEARTRONIC Ulkoiset varusteet BI-LED-ajovalot (lyhyet ja pitkät), automaattitoiminnolla varustetut LED-päivävalot ajovaloumpioissa Etusumuvalot LED

l

l

l

l

l

l

l

l

Ohjauksen mukaan kääntyvät ajovalot

l

l

l

l

Esiin nousevat ajovalojen pesimet

l

l

l

l

Takasumuvalot

l

l

l

l

Sähköisesti taittuvat sivupeilit (kromin väriset) UV-suojaus tuulilasissa sekä etu- ja takasivuikkunoissa Tummennetut takasivuikkunat ja takalasi

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Sähköllä toimiva lasikattoluukku

l

17" l

17" l

17" l

18" l

Kattospoileri

l

l

l

l

Haineväantenni Etu- ja takapuskurin sekä sivuhelmojen suojat (hopean harmaa) Mustat lokasuojien kaarilistat ja helmat Takalokasuojan päätylevy ja takakoriste; musta korkeakiilto

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Alumiinivanteet Kattokiskot

Istuimet / verhoilut Nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi Lämmitettävä ratti Istuimissa musta kangasverhoilu Mustat nahkaistuimet Etuistuinten lämmitys Lämmitettävät takaistuimet Manuaalisesti säädettävät etuistuimet Kahdeksaan suuntaan sähköisesti säädettävät etuistuimet Kuljettajanistuimen muistitoiminto

l

l

l

l

− l

l

l

l

− l

− l

− l

− l

− l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

60/40-suhteessa taittuva takaistuimen selkänoja

− l

l

l

l

Takaistuimen taitto tavaratilan puolelta

l

l

l

l

Kallistettavat takapenkit

l

l

l

l

Mukavuus Kauko-ohjattu keskuslukitus Avaimeton lukitus ja painikekäynnistys (kuljettajan istuin muistitoiminnolla) Kaistanvaihtovilkku

LINEARTRONIC l l l

Säilytyslokero kattokonsolissa

l

Kaksi mukitelinettä edessä (keskikonsolissa)

l

l

l

l

Takaistuinten käsinojissa kaksi mukinpidikettä

l

l

l

l

Säilytystasku ja juomateline kaikissa ovissa 12 V pistorasia kojelaudassa, keskikonsolissa ja tavaratilassa Sähkötoiminen takaluukun avaus

l

l

l

l

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

BASE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

BASE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

BASE

VAKIOVARUSTELU

LINEARTRONIC Ajettavuus SI-Drive (SUBARU Intelligent Drive)

l

l

l

l

Start-stop-järjestelmä

l

l

l

l

X-Mode

l

l

l

l

Alamäkihidastin

l

l

l

l

l

l

l

l

− l

l

l

Auton paikallaanpitoavustin

l

l

l

l

Tavaratilan kassikoukut (x 4)

− l

l

l

Active Torque Vectoring tehostaa auton kääntyvyyttä

l

l

l

l

Kassikoukut tavaratilassa

l

l

l

l

VDC (luistonesto- ja ajonvakautusjärjestelmä)

l

l

l

l

Tavaratilan suojaverho

l

l

l

l

Perävaunun ajonvakautusjärjestelmä

l

l

l

l

Sähköinen seisontajarru

l

l

l

l

Turvallisuus Eyesight-turvajärjestelmä

Ilmastointi Automaattinen kaksialueilmastointi raitisilmasuodattimella Lämmityskanava takaistuimelle

l

l

l

l

l

l

l

l

Tuulilasin alareunan sähkölämmitys

l

l

l

l

Sadetunnistin

l

l

l

l

Sähkölämmitteiset sivupeilit

l

Viihde ja navigointi 1CD AM/FM DAB-stereo, 8 tuuman info/ kosketusnäyttö* ja 6 kaiutinta Navigointijärjestelmä, AM/FM DAB-stereo, ¨1 CDsoitin,8 tuuman info/kosketusnäyttö*1 and 6 kaiutinta Navigointijärjestelmä, 1 CD AM/FM DAB-stereo, 8 tuuman kosketusnäyttö*, 9 Harman Kardon -kaiutinta ja vahvistin Ilmaiset karttapäivitykset 3 vuodeksi (Tom Tom) Yhteensopiva Apple Carplayn ja Android Auton kanssa Audiojärjestelmän hallintapainikkeet ohjauspyörässä Bluetooth®-handfree-järjestelmä Kaksi USB-porttia ja ulkoisen audiolaitteen liitäntä (keskipaneelissa) Kaksi USB-porttia keskikonsolin lokeron takana (vain virta) Peruutuskamera pesutoiminnolla Ohjaus ja mittaristo Korkeus- ja syvyyssuunnassa säädettävä ohjauspyörä

l

l

l

l

l

l

l

Kuljettajan valvontajärjestelmä

l

l

l

Automaattinen jarrutus peruutettaessa Risteävän liikenteen varoitin (peruuttaessa) kuolleen kulman varoitin Sivukamera (matkustajan puoli)

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Turvatyynyt edessä

− l

l

l

l

Sivuturvatyynyt edessä

l

l

l

l

Turvaverhot edessä ja takana

l

l

l

l

Kuljettajan polviturvatyyny

l

l

l

l

Aktiiviset niskatuet etuistuimissa

l

l

l

l

Automaattiset kaukovalot l −

l −

− l

− −

l

l

l

Sivutörmäyssuojat etu- ja takaovissa

l

l

l

l

Kolaritilanteessa kokoonpainuva ohjauspylväs

l

l

l

l

l

l

l

l

Niskatuet viidellä istuinpaikalla

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Turvavyön muistutin kaikilla istuimilla Turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet etuistuimilla Turvavöiden kiinnityskohdan korkeussäätö etuistuimilla Kolmipisteturvavyöt 5 istuinpaikalla ABS, 4-kanavaiset, 4 sensorilla varustetut, elektronien jarruvoiman jako Hätäjarrutehostin

l

l

l

l

l

l

l

l

Kaasupolkimen ohittava jarrujenohjaus

l

l

l

l

ISO-FIX-lastenistuinkiinnikkeet takana

l

l

l

l

l

l

l

l

Vaihteenvalitsimet ohjauspyörässä

l

l

l

l

l

l

l

l

Mukautuva vakionopeudensäädin

l

l

l

l

Lapsilukko takaovissa

l

l

l

l

l

l

l

Manuaalinen nopeudenrajoitin e-call -hätäpuhelujärjestelmä

l

l

l

l

l

l

Alumiiniset poljinpinnat

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Moottorin ajonesto

l

l

l

l

* Varustettu 8 tuuman VGA-näytöllä.

Subaru Nordic AB pidättää oikeuden ominaisuuksien ja varustelun muutoksiin ilman eri ilmoitusta. Ominaisuudet, varustelu sekä lisävarusteiden ja värien saatavuus voivat vaihdella paikallisesti paikallisista asetuksista ja säännöistä riippuen. Varmista varustelun saatavuus jälleenmyyjältäsi

15


subaru.fi subaru nordic ab Painet tu Ruotsissa (marraskuu 2019) S924115FI

Profile for Subaru Nordic

Forester e-Boxer Suomi  

MY20 FI

Forester e-Boxer Suomi  

MY20 FI