Forester e-Boxer DK

Page 1


En Subaru skal være sikker, køreglad og robust Forester er udviklet med ejeren i fokus. Lastkapacitet, funktionalitet og trækkapacitet er topprioriteter, og det er kvaliteter, der gennem årene har gjort Forester til en sikker favorit og førstevalg hos aktive familier. Bilen er bygget på Subarus nye platform og har den højeste bedømmelse i alverdens sikkerhedstests. Da Subaru altid bruger sin egen teknologi og unikke løsninger, behøver vi aldrig gå på kompromis. Subaru Forester er præcis så god, som vi vil have den.

2


Elektrisk assistance giver lavere brændstofforbrug I Forester e-Boxer er det lykkedes os at forbedre det, der allerede var godt, og øge de kvaliteter, som vores ejere sætter mest pris på. Vi har for eksempel slet ikke overvejet bare at koble en elmotor på bagakslen, for det ville have en negativ indvirkning på Foresters karakter. I stedet har vi placeret elmotoren i gearkassen. På den måde kan vi bevare vores firehjulstræk, som det er – permanent og symmetrisk.

Elmotoren leverer yderligere 65 Nm fra starten, hvad der giver bedre acceleration og mærkbar kraft, når du har brug for den. Da den ekstra effekt kommer fra elmotoren, har vi været i stand til at reducere forbruget med lidt over 11 procent. Intet besvær med kabler og stikkontakter: Forester e-Boxer oplader sig selv, og batteriet får ny strøm, mens du kører.

Takket være denne løsning kan vi tilbyde maksimal trækkapacitet. Forester e-Boxer kan trække imponerende 1 870 kg.

3


Subaru All-Around safety Subarus mål er at bygge verdens sikreste biler, og alle tests viser, at vi når det mål med vores nye biler. Forester har fx modtaget den højeste bedømmelse i alle crashtests på alle kontinenter. Visionen er, at ingen skal komme til skade i en Subaru eller på grund af en Subaru. Vores mål er ikke kun at beskytte dem i bilen, men også andre trafikanter som cyklister og fodgængere. Dette udviklingsarbejde kalder vi Subaru All-Around Safety.

4


Primær sikkerhed

Aktiv sikkerhed

Den primære sikkerhed er alt det, der er indbygget i bilen på produktionstidspunktet. Bilen skal være behagelig at køre, have forudsigelige køreegenskaber og bane vej for, at føreren er i fuld kontrol i enhver situation. For eksempel god synlighed hele vejen rundt med et minimum af døde vinkler. Subaru har tynde dørstolper, store glasoverflader og intelligent placerede spejle. Bag rattet skal du være i stand til at slappe af og koncentrere dig fuldt ud om det, der er vigtigt: at køre bilen og følge trafikken. Derfor skal du nemt kunne justere sædet og rattet i en optimal position. Vi har designet førermiljøet til at gøre alt logisk og intuitivt. Funktioner som regnsensorer og automatisk fjernlys er andre eksempler i denne kategori.

Det er her, det symmetriske, permanente firehjulstræk kommer i spil. Da Forester altid har træk på alle fire hjul, bliver styringen neutral og føles sikker. Aktiv sikkerhed inkluderer også Subaru VDC, som omfatter antislip, antispin og traktionskontrol. Systemet registrerer, hvor bilen er på vej hen, og griber ind ved at bremse de rigtige hjul ned og dermed reducere risikoen for udskridning eller understyring. Andre eksempler på vores aktive sikkerhed er: Active Torque Vectoring, der automatisk bremser hjulene indvendigt i kurven og hjælper bilen med at holde det

2

rigtige spor gennem hele manøvren. Elektronisk bremsekraftfordeling distribuerer automatisk bremsekraft mellem for- og baghjul for at kompensere for eventuelle forskelle, der skyldes den måde, bilen er læsset og belastet på. Bremsehjælp øger bremsekraften, hvis føreren ikke trykker hårdt nok på bremsepedalen. Bremseprioritet betyder, at bilen automatisk bremser i en situation, hvor føreren ved et uheld trykker på gas- og bremsepedalen på samme tid.

4

1 3

1. Godt udsyn hele vejen rundt

2. Active Torque Vectoring hjælper med at holde bilen på sporet 3. Auto Vehicle Hold Gør det nemmere at køre i en bilkø, så du ikke skal holde foden på bremsepedalen hele tiden 4. Lavt tyngdepunkt, gennemarbejdet affjedring og høj torsionsstivhed betyder, at bilen reagerer direkte på ratbevægelserne og dermed er lettere at manøvrere.

5


6

5

Passiv sikkerhed Denne kategori er udviklet til at beskytte chauffører og passagerer i tilfælde af en ulykke. Subaru bruger en stor procentdel højstyrkestål i bilerne for at skabe et stabilt bur omkring kabinen. I tilfælde af kollision er det vigtigt, at kroppen holdes så uskadt som muligt, og det ringformede sikkerhedsbur kan effektivt modvirke kollisionskræfter fra alle retninger. Subaru har også syv airbags som standard samt en højt udviklet og prisvindende whiplashbeskyttelse i nakkestøtterne. Et unikt motorophæng gør det muligt for motoren at glide ind under bilen i en kollision, hvad der også styrker den passive sikkerhed.

Præventiv sikkerhed Den bedste måde at undgå kvæstelser på er naturligvis at sikre sig, at der slet ikke sker ulykker. Her får Subaru topkarakter med det avancerede assistentsystem EyeSight, som flere uafhængige testinstitutter har klassificeret som verdens bedste. EyeSight har syv funktioner, der er skabt til at identificere farer, advare føreren og gribe ind for at undgå ulykken, hvis føreren ikke reagerer. Subaru Rear Vehicle Detection holder styr på trafikken bag og på siden af bilen for at advare, hvis der er noget langs siden, eller hvis et køretøj hurtigt nærmer sig bagfra. SRVD registrerer også tværgående trafik på en p-plads eller lignende. Systemet registrerer alt fra biler til børn. Automatisk fjernlys og kurvelys er andre eksempler på Subarus præventive sikkerhed.

6

7

5. Ringformet sikkerhedsbur 6. Unikt motorophæng 7. Syv airbags

8

9

10

11

8. SRVD 9. High Beam Assist 10. Aktivt kurvelys 11. Nødbremse ved bakgear Registrerer bilen en forhindring, advarer den først med en lyd og med lys. Hvis føreren ikke drejer væk eller bremser, vil systemet bremse bilen helt ned.


Verdens førende assistentsystem Mere end 30 års forskning og udvikling ligger bag vores verdensledende førerassistentsystem EyeSight*1. Biler med EyeSight er involveret i mindre end halvt så mange ulykker som biler uden, og kollisioner bagfra er faldet med 84 procent. EyeSight er som et par ekstra øjne, der holder styr på trafikken op til en hastighed på 180 km/t. Systemets hjerte er det stereokamera, der sidder beskyttet bag forruden. Systemet har flere funktioner, og føreren vælger selv, hvilken eller hvilke der skal være aktiveret på turen.

EyeSight synsfelt og rækkevidde (ikke en præcis gengivelse)

12

14

16

12. Adaptiv fartpilot 13. Lead Vehicle Start Alert 14. Line Detection 15. Sporassistent 16. Nødbremse* 2 17. Præ-kollision-speederkontrol

13

15

17

*1 EyeSight er et hjælpesystem, som ikke nødvendigvis fungerer optimalt under alle forhold. Føreren er altid ansvarlig for sikker og opmærksom kørsel samt overvågning af trafikregulering. Systemets effektivitet afhænger af mange faktorer som vedligeholdelse af køretøjet, vejret og vejens beskaffenhed. Læs brugermanual for fuldstændige detaljer om betjening og begrænsninger for EyeSight. *2 Pre-collision Braking System fungerer muligvis ikke under alle forhold. Afhængigt af hastighedsforskel til objektet, objektets højde og andre forhold kan nogle situationer muligvis ikke leve op til de nødvendige forudsætninger for, at EyeSight fungerer optimalt.

7


Fokus på funktionalitet Forester tilbyder mange intelligente funktioner, der gør livet lettere. Brede trin ved bagdørene hjælper dig med at nå dit læs på taget. Døre, der dækker dørtrinnene, betyder, at du ikke nødvendigvis bliver beskidt, bare fordi bilen er det. Og så er der selvfølgelig masser af opbevaringsrum og kopholdere med om bord.

1

4

5

2

6

3

1. Nem adgang til bagsædet 2. Centerkonsol med fralægningsrum og 12 V strømudtag 3. Bagsædet kan nedfældes fra bagagerum 4. Praktiske dørtrin 5. Premium lyd med 9 Harman/Kardon højttalere* 6. El-betjent soltag*

* Kun Summit

8


Bagsæde med limousinefornemmelse Sæderne giver god støtte til hele kroppen, ryglænet kan vippes, og lommerne i forsædernes ryglæn er opdelt i tre rum, så alt kan finde sin rette plads. Opvarmede sæder, dobbelte USB-stik, generøse armlæn i midten og aircondition.

9


10


Bygget til føreren Store ruder og smalle stolper giver Forester klassens bedste udsyn hele vejen rundt, hvilket bidrager til sikrere og mere afslappet kørsel. Fuld kontrol over greb og kontakter, samt et logisk opbygget førermiljø med let aflæste instrumenter. Det er adelsmærket for en Subaru og et godt eksempel på primær sikkerhed, når det er bedst.

Ansigtsgenkendelse

Øjne i nakken

Maksimal kontrol af vejgreb og bakkekørsel

Vores sikkerhedssystemer holder ikke kun øje med trafikken. Det holder også øje med føreren. Hvis du er ved at falde i søvn eller blive distraheret, afgiver bilen et advarselssignal. Bilen holder også styr på, hvem du er. Kameraet i instrumentpanelet aflæser dit ansigt og indstiller førersæde, klimaanlæg og spejle efter dig.

Subaru var tidligt ude med bakkamera som standard. Ved hjælp af sigtelinjerne kan du se nøjagtigt, hvor bilen ender, hvis du fortsætter baglæns. Har du anhængertræk, kan du se det på kameraet. Tilkobling af trailer går let som en leg. Bakkameraet suppleres med et sidevisningskamera, der holder styr på, hvad der sker langs højre side af bilen.

X-Mode er et system, der optimerer trækkraften, når forholdene kræver det. Systemet har to indstillinger: en til fast overflade og en til dyb sne eller sand. I den sidstnævnte tilstand leverer maks. drejningsmoment direkte, så du kan vride bilen fri og komme videre. X-Mode aktiverer alle sensorer for at hjælpe med at få mest greb, så du ikke sidder fast. Hill Descent Control gør det sikkert at køre i bakker og bjerge. Du skal bare styre, så bremser systemet og styrer motoreffekten.

11


Personliggør din Forester Forester er allerede i sit grundlæggende design en bil med sin helt egen karakter. Ønsker du mere, kan du tilføje dit eget personlige præg med et bredt udvalg af tilbehør. Du kan finde mere om tilbehør på vores hjemmeside subaru.dk eller hos din nærmeste Subaru-forhandler.

TILBEHØR

Bagagerumsmåtte

Velkomst-lys, Subaru-logo

Lastbeskyttelse for kuffertl (rustfri)

Beskyttelsesskjold, motor

LED-lys ved bagklap *Kun for modeller med elektrisk bagklap..

12


E K S T E R I Ø R FA R V E R

Crystal White Pearl

Ice Silver Metallic

SUMMIT

Jasper Green Metallic

AWS18 25B 翼端板 ロゴマーク配置版下

Magnetite Grey Metallic

Crystal Black Silica

■ e-BOXER  版下指示図

BA S E AC T I V E RIDGE

Crimson Red Pearl

Sepia Bronze Metallic

Horizon Blue Pearl

F O R E S T E R 2.0 i SÆ D E M AT E R I A L E

DIMENSIONER (L x B x H): 4 625 x 1 815 x 1 730 mm ・ e-BOXER 文字部の位置は FE データを正とする。

MOTOR: 4-cylindret Boxermotor, DOHC, 16 ventiler + elmotor SLAGVOLUMEN: 1995 cc MAKS. EFFEKT: Boxermotor: 150 hk (110 kW)/5 600–6 000 o/min. Elmotor: 16,7 hk (12,3 kW)

Læder (Ridge, Summit)

Tekstil (Base, Active)

MAKS. MOMENT: Boxermotor: 194 Nm (19,8 kgfm) /4 000 o/min. Elmotor: 66 Nm (6,7 kgfm) GEAR: Lineartronic, AWD

På grund af tryktekniske årsager kan farven afvige fra de viste i dette skema.

13


T EK N IS K E S PEC I FI K AT I O N ER FORESTER e-BOXER, LINEARTRONIC

FORESTER e-BOXER, LINEARTRONIC

BASE / ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

BASE / ACTIVE / RIDGE / SUMMIT

Motor

Boring x slaglængde

mm

4-cylindret boxermotor, DOHC, 16 ventiler, benzin + elmotor. Vekselstrøms-synkronmotor med permanente magneter. 84,0×90,0

Slagvolumen

cm 3

1995

Type

Kompressionsforhold

12,5

Brændstofsystem

Direkte indsprøjtning

Brændstoftank

liter

Trækkraftbatteri Type

mm

Lithium-ion-batteri

Maks. motoreffekt Nominel kapacitet

kW

13,5

V

118,4

Ah

Effekt Maks. effekt

hk (kW)/ o/m

Maks. moment

Nm (kgfm) / o/m

Maks. output, elmotor Maks. drejningsmoment, elmotor Maks. hastighed (højeste gear)

hk /kW Nm (kgfm)

Acceleration (0-100 km/t)

Brændstofforbrug*1 WLTP 1

4,8

150 (110) /5600–6000 194 (19,8) /4000 16,7/12,3 66 (6,7)

km/t

188

sek.

11,8

Lav

km/liter

11,4

Medium

km/liter

13,3

Høj

km/liter

14,9

Ekstra høj

km/liter

10,5

Blandet

km/liter

12,3

Lav

g/km

200

Medium

g/km

171 153

Høj

g/km

Ekstra høj

g/km

215

Blandet

g/km

185 Euro6d-TEMP

Miljøklasse

4625

Bredde

mm

1815

Højde

mm

1730

Akselafstand For

Sporvidde

Bag

Frihøjde Bagagerum* 2

med bagsædet oppe med bagsædet nede

Sædekapacitet

Spænding

CO2-udslip*

48

Mål og vægt Længde

2670

mm

1565

mm

1570

mm

220

lit.

509

lit.

1779

personer

Køreklar vægt* 3 Totalvægt Maks. anhængervægt

mm

1730 / 1736 / 1739 / 1767

kg

2185

anhænger m. bremser

kg

1870

anhænger u. bremser

kg

750

Transmission Permanent 4-hjulstræk, normaldrift for/bag (kraftfordelingssystem) Gearkassetype

3,601–0,513

Bakgear

3,689

Slutudveksling

3,900

Karosseri Styretøj

Elservo For

Hjulophæng

MacPherson fjederben

Bag

Vendediameter Bremser

60/40 (Lineartronic med Active Torque Split) Lineartronic automatgear

D Lineartronic

Udveksling

5

kg

Double wishbone m

For Bag

Dæk

10,8 Ventilerede skivebremser Ventilerede skivebremser 225/60-R17, Summit 225/55-R18

*1 Brændstofforbrug og CO2-udslip i henhold til EC 715/2007 - 2018 / 1832AP. *2 Målt efter VDA-metoden. (V214). *3 Køreklar vægt varierer alt efter typen af ekstraudstyr.

DIMENSIONER 220 mm Afgangsvinkel, midtervinkel og tilkørselsvinkel, når bilen er udstyret med 18”-hjul.

14

Frigang under bilen


LINEARTRONIC

Exterior BI-LED forlygter med automatisk kørelys integreret i forlygterne Tågeforlygter (LED)

LINEARTRONIC

l

l

l

l

l

l

l

l

LED kurvelys der følger vejen ved ratbevægelsen

l

l

l

l

Forlygtespulning

l

l

l

l

l

l

X-Mode

l

l

l

l

2 kopholdere, for (i midterkonsol)

l

l

l

l

Hill Descent Control

l

l

l

l

Bagsædearmlæn med 2 kopholdere

l

l

l

l

Auto Vehicle Hold

l

l

l

l

Opbevaringsrum i døre med kopholder Tre 12 V strømudtag (i instrumentpanel, midterkonsol og lastrum) Automatisk bagklap

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

− l

l

l

Active Torque Vectoring Vehicle Dynamics Control System antiudskridningssystem Trailer Stability Control til træk

l

l

l

l

Elektronisk parkeringsbremse

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

− l

l

l

l

l

l

l

Sidemonitor

l

l

l

Fjernlysstøtte

− l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Lastkroge til bagage (x 4)

l

l

Bagagekroge

l

l

l

l

l

l

l

l

Bagagedækken af rullegardin typen

l

l

l

l

l

l

l

Stort, elektrisk soltag i glas

l

l

l

l

l

17" l

17" l

17" l

18" l

Tagspoiler

l

l

l

l

Hajfinneantenne Kofangerbeskyttelse for, beskyttelse langs siden og bag (sølv) Sort sidebeklædning, for og bag

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Bageste plade og pyntedele, blanke/sort

l

l

l

l

l

l

l

l

− l

l

l

l

l

− l

− l

− l

− l

l

l

− l

l

l

l

− l

− l

− l

− l

l

l

l

Splitbagsæde 60/40

l

l

l

Nedfældning af bagsæde fra bagagerum Nedfældelige bagsæder

l l

l l

l l

l l

Elopvarmet rat Sort stof til sæder Lædersæder, sort Sædevarme, for Sædevarme, bag Manuelt justerbare forsæder 8-vejs elektrisk justerbare forsæder Memory funktion på førersæde

Komfortudstyr Fjernbetjent centrallås Nøglekort og startknap, med memory funktion af førersæde Blinkautomatik

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

SUMMIT

l

Tågebaglygte

Sæder Læderbetrukket rat og gearknop

RIDGE

l

El-indklappelige sidespejle UV-beskyttende glas: Forrude samt sideruder for og bag Tonede ruder Aluminiumsfælge

ACTIVE

LINEARTRONIC

Konsolboks i loft

− l

Taglister

BASE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

BASE

SUMMIT

RIDGE

ACTIVE

BASE

S TA N DA R D U DS T Y R

Klimakontrol 2-zone klimaanlæg med antistøvfilter Varmekanaler til bagsæde

l

l

l

l

El-opvarmet forrude i nederkanten

l

l

l

l

Regnsensor

l

l

l

l

El-opvarmede sidespejle

l

l

l

l

Lydanlæg og navigation 1 CD, AM/FM og DAB radio, 8-tommer info/touch display* og 6 højtalere Navigationssystem, AM/FM og DAB radio, 1 cdafspiller, 8-tommer info/touch display* og 6 højttalere Navigationssystem, 1 CD, AM/FM/DAB-stereo, 8 tommer info-/touchskærm*, 9 Harman/Kardon højttalere og forstærker Forberedt til Apple Carplay/Android Auto Ratbetjent stereoanlæg

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Bluetooth®

l

l

l

l

Dual USB-porte og AUX-stik (i centerpanel)

l

l

l

l

Dual USB-porte bag centerkonsolboks (kun strøm)

l

l

l

l

Bakkamera med vaskedyse

l

l

l

l

l

l

l

l

Instrumenter Rat multijusterbart (ind/ud - op/ned) Skiftegafler på ratstammen

l

l

l

l

Aluminiumpedaler

l

l

l

l

Køresystemer SI-Drive (SUBARU Intelligent Drive) Start og stop-system

Sikkerhed EyeSight (auto-opbremsning, adaptiv fartpilot, varsel for igangsætning af køretøjet foran, vognbaneassistent, slingrealarm, anti-kollisionssystem og speederstyring) Fører overvågningssystem RAB (Reverse Automatic Braking) Detektion af bagvedkørende

Airbags, for Sideairbags, for

l

l

l

l

Airbaggardiner

l

l

l

l

Knæ-airbag, førersæde

l

l

l

l

Kollisionsbjælker i sidedørene

l

l

l

l

Sikkerhedsratstamme

l

l

l

l

Aktive nakkestøtter, for

l

l

l

l

Nakkestøtter, alle pladser

l

l

l

l

Selealarm på alle fem pladser

l

l

l

l

Selestrammere med lastbegrænser, for

l

l

l

l

Højdejusterbare seler, for

l

l

l

l

Trepunktsseler på alle fem pladser 4-sensor/4-kanals ABS med elektr. bremsekraftfordeling Brake Assist System

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Brake Over Ride

l

l

l

l

ISO-FIX beslag for fastgørelse af barnestole

l

l

l

l

Børnesikre låse på bagdøre

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Manuel hastighedsbegrænser e-call SOS alarm

l

l

l

l

Startspærre

*Udstyret med 8-tommer VGA-centerdisplay.

SUBARU Nordic AB er uden forpligtelse, såfremt selskabet ikke er i stand til at levere i henhold til de angivne specifikationer, farver, udstyr og priser. Der tages forbehold for trykfejl. Få oplysninger om priser, specifikationer og udstyr hos din Subaru-forhandler eller på subaru.dk. Bilerne vist i brochuren er internationale og indeholder ekstraudstyr, som muligvis ikke kan fås i Danmark. For at sikre at du har den seneste information, besøg venligst vores hjemmeside www.subaru.dk

15


subaru.dk subaru nordic ab (Oktober 2020) S924115DK