Page 1


2


BYGGET TIL KØREREN. KØRES FOR OPLEVELSENS SKYLD. Ingen anden bil kører som denne, for ingen anden bil bliver bygget sådan. Hver eneste Subaru bliver bygget med et målrettet fokus på dig som fører. Den kan give dig ro i sindet og finpudse hver enkelt detalje i din køreoplevelse. Den ingeniørkunst, som gør en bil til en Subaru, gør den mere betryggende, mere alsidig og mere livsbekræftende. Derfor bliver WRX STI bygget op omkring det unikke symmetriske firehjulstræk understøttet af en lang række præstationsfremmende teknologier. I takt med, at drivlinen med sit lave balancepunkt bider sig fast i asfalten med alle fire hjul, intensiveres accelerationen, din tillid til bilen vokser, og hvert sving tænder en ny lidenskab i din køreglæde.

3


4


5


ATLETENS SJÆL. VINDERENS HJERTE. DEN HØJTYDENDE LEGENDE ER GENFØDT.

6


Motorsportfans over hele verden skal kun bruge tre bogstaver for at stave til fantastiske køreegenskaber: STI. Den aktuelle WRX STI byder på frisk styling med luftindtag i motorhjelmen og en downforce-genererende hækvinge, der ikke efterlader tvivl om, hvad den er, og hvad den skal bruges til. Under overfladen genererer den præstationer, der er strammere og mere fokuserede end nogensinde.

7


TRIMMET OG KLAR! TAG KONTROLLEN OG FLYT GRÆNSER.

Fra det øjeblik, du vrider liv i motoren for første gang, vil WRX STI nærmest tigge dig om at slippe den løs på hvilken som helst snoet asfaltstrækning, du kan opdrive. Rammen er gjort 40%* stivere for at give dig helt uforlignelig kontrol og for at få det maksimale ud af hver en smule glubsk bid og performance fra det exceptionelle og perfekt afbalancerede symmetriske firehjulstræk. Undervognen er indstillet til banekørsel for at give dig mere kontant styrerespons end nogensinde før, med stivere kuglebøsninger, hårdere affjedring, stærkere krængningsstabilisatorer for og bag samt ekstra forstærkning af bagbroen som værktøjer. Vridningsstivhed og stabilitet er øget med 16%* og har forbedret svingegenskaberne med 7%*. Den har også Multi-mode Driver’s Control Centre Differential (DCCD), som gør dig i stand til at justere momentfordelingen mellem for- og bagaksel.

*Sammenlignet med WRX STI 2013. Værdier er målt iht. Fuji Heavy Industries Ltd’s målestandarder.

8


9


PRÆSTATIONERNE DEFINERER DEN. DU STYRER DEN.

Under aluminiumshjelmen finder du kilden til de overvældende præstationer. En turboladet SUBARU BOXER motor på 2,5 liter, som med sine 300 hk og et drejningsmoment på 407 Nm giver en helt berusende acceleration. Men det er kræfter, du kan tøjle med SI-Drive, som gør dig i stand til at vælge mellem tre forskellige responsniveauer – lige fra jævnt og effektivt til fuldstændigt utæmmet. Motoren får også hjælp af Dual Active Valve Control System (Dual AVCS), som hjælper med at gøre momentkurven helt flad over et stort omdrejningsområde, som du kontrollerer med en lynhurtig og ligetil 6-trins gearkasse.

10


11


12


FÅ SELVTILLID TIL GÅ EFTER DE OPLEVELSER, DU DRØMMER OM.

Når du presser WRX STI til grænserne, kan du gøre det med ro i sindet, vel vidende at Subaru har givet den exceptionelle sikkerhedsegenskaber. Det omfatter beskyttelsen fra den særlige ringformede sikkerhedsramme, som er blevet yderligere forstærket, samt en knæ-airbag i førersiden. Ved hjælp af Multi-mode Vehicle Dynamics Control med Active Torque Vectoring og kraftige bremser fra Brembo*, hjælper WRX STI dig med at undgå farer, endnu før de opstår. Og dine muligheder for at undgå dem forbedres yderligere med det unikke symmetriske firehjulstræk.

* Brembo er et registreret varemærke for Brembo S.p.A.

13


14


Ved ekstrem kørsel tæller hvert et lille ryk i rattet, hvert et hurtigt blik. Interiøret i WRX STI er designet til at optimere din køreoplevelse ved at anbringe instrumenter, knapper og greb præcist dér, hvor du forventer at finde dem. Det D-formede rat giver en lineær respons og let adgang til relevante systemer. Sporty oplyste urskiver giver maksimal information med minimal distraktion, mens multifunktionsdisplayet kan indstilles til at vise et bredt udvalg af de tilgængelige køretøjsdata; herunder digitalt turbotryk. Og til at hjælpe dig med at holde din kørestilling har forsæderne fået dybe ryghynder med Alcantara®* indsatser.

* Alcantara er et registreret varemærke for Alcantara S.p.A.

DESIGNET TIL AT LADE DINE INSTINKTER OVERTAGE STYRINGEN.

15


SYMMETRISK FIREHJULSTRÆK Stabilitet er betryggende på vejen. Men stabilitet tilføjer også den adræthed, der giver tryghed til at søge spændingen i din kørsel. Subarus biler har en overlegen evne til at overlade kontrollen bag rattet til dig i kraft af det symmetriske firehjulstræks naturlige stabilitet i tæt samarbejde med SUBARU BOXER motoren. Systemets unikke design overfører effektivt kræfterne til alle fire hjul for hele tiden at optimere kontrollen på alle typer underlag og under alle forhold. Det gør det også muligt at optimere balance og styreegenskaber ved at placere komponenter omkring længeaksen. Ydermere bidrager det til et lavt tyngdepunkt til gavn for den medrivende køreoplevelse. De unikke fordele ved symmetrisk firehjulstræk er så mærkbare, at det gør dig bedre til at undvige farer.

16


17


WRX STI HØJTEKNOLOGISK UDVIKLING

500

200

400

150

300

100

200

50

100

0

00

2,000 2000

4,000 4000

6,000 6000

MAKS. EFFEKT: 300 hk (221 kW) / 6000 o/m

Moment (Nm)

250

Engine Torque (Nm)

Motoreffekt (kW) Engine Power (kW)

2,5-LITERS DOHC TURBO SUBARU BOXER MOTOR

0 8,000 8000

Engine Speed (rpm)

Omdrejningstal (o/m)

MAKS. DREJNINGSMOMENT: 407 Nm / 4000 o/m BRÆNDSTOFFORBRUG: 9,6 KM/L* CO 2 UDSLIP: 242 g/km* * Brændstofforbug og CO2 emissioner iflg. EC715/2007-195/2013W.

Få motorer kan matche Subarus 2,5-liters turbomotor, når det kommer til ren underholdning på ethvert underlag. Den formidler rå kraft med total kontrol, når turboen uden tøven slipper kræfterne løs til intens acceleration. Års gennemprøvninger har bare gjort den bedre, og den har aldrig været bedre end i WRX STI.

6-TRINS MANUEL TRANSMISSION Med en kort vandring, jævn og direkte bevægelse med den læderklædte gearknop lader skiftet i den manuelle gearkasse dig opleve hver en bevægelse, nålen foretager hen over den rødglødende omdrejningstæller. Du oplever den fulde kontrol over STI’s mange kræfter, når du finder det rigtige gear til hastighed og omdrejninger for at få mest muligt ud af motorens sprudlende momentkurve.

18


ACTIVE TORQUE VECTORING Denne teknologi gør håndtering af STI’en mere præcis og gør dig i stand til at presse din bil tættere på dens grænser. Når du kører ind i et sving, og centrifugalkraften trækker modsat, kan systemet fordele kræfterne til hvert enkelt hjul for at holde dig på den kørelinje, du har valgt. Det betyder, at WRX STI reagerer hurtigere og bedre på dine styreudslag.

SPORTSTUNET CHASSIS Mange års intens konkurrence, omfattende testning og fremskridt inden for materialer og produktionsmetoder har tilsammen inspireret til chassisdesignet. Exceptionel styrke og lynhurtig respons var centrale punkter for udviklingen. Højstyrkestål er brugt overalt i rammen for at øge vridningsstabiliteten og sænke bilens vægt. Affjedringen er finjusteret til nøjagtige standarder med stivere støddæmpere, hurtigere fjedre og forbedringer som stivere kuglebøsninger. Det afbalancerer stivheden på mesterlig vis og sikrer en hurtigere respons, der samler fører, bil og vej til en enhed.

19


WRX STI JUSTERBART FØRERMILJØ SI-DRIVE

SPORTSINSTRUMENTER MED LCD DISPLAY Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE)

Den mest vitale information under

lader dig tilpasse WRX STI’s

kørslen er kun et kort blik væk

personlighed til dine behov og

med de skarpe, let aflæselige

ønsker. Intelligent Mode [I] giver

instrumenter. Når du fyrer op

dig en jævn acceleration og tager

under din WRX STI, laver nålene

hensyn til forbruget. Vælger du

et fuldt udslag bare for lige at

Sport Mode [S] får du en mere lineær respons og flere aspekter i din

få dig i stødet til turen. Under rækken af instrumenter – midt i dit

kørsel. Og vil du have maksimalt udbytte og fuld kontrol over den

synsfelt - finder du en 3,5" skærm, som du kan indstille til at vise de

turboladede motor, skifter du bare til Sport Sharp Mode [S#]. Det giver

informationer, du ønsker.

den mest direkte speederrespons og præcis kontrol over motoren i hele omdrejningsområdet.

MULTI-MODE DCCD

MULTIFUNKTIONSDISPLAY Driver’s Control Centre Differential (DCCD) giver dig mulighed for at logge ind på WRX STI’ens differentialespærre og dermed få indflydelse på bilens køreegenskaber. Den justerer både

den elektromagnetiske kobling og Limited Slip Differentialet (LSD) for at fordele momentet mellem for- og baghjul. Auto Mode giver den ideelle kraftfordeling under skiftende vejbetingelser, mens Auto [+]

Dette display er anbragt så synligt som muligt for at forstyrre kørslen

sender mere power fremad for at optimere vejgrebet. Auto [-] sender

mindst muligt. Det viser et udvalg af oplysninger, der giver dig kontakt

kræfterne bagud for at forbedre svingegenskaberne, og det sekstrins

med dit køretøj. Det kan endda vise en digital turbotrykmåler, så du

Manual Mode lader dig indlæse din egen foretrukne køreindstilling.

kan holde styr på din turbolader.

SUBARU STARLINK SUBARU STARLINK*-infotainmentsystemet er som at have en indbygget smartphone i din bil. Du får adgang til underholdende apps og meget, meget mere. Betjeningen sker via den tabletlignende 7" touchskærm i midten eller via multifunktionsrattet. Kan du ikke finde din favoritmusik, forbinder du din iPhone, smartphone eller andre mobile enheder via USB eller standard AUX-jackstik.

20


WRX STI SIKKERHED I SÆRKLASSE MULTI-MODE VEHICLE DYNAMICS CONTROL

AIRBAGS

Multi-mode Vehicle Dynamics

WRX STI har front-, side-

Control er et avanceret stabili-

og gardinairbags samt

seringsprogram, der hjælper

knæairbag til beskyttelse

dig med at bevare kontrollen,

af førerens ben.

når du bevæger dig på bilens absolutte grænser. Der er tre forskellige præstationsfremmende indstillinger. I Normal-indstilling er systemet fuldt tilkoblet. Skift til Traction for at hæve grænsen for systemets indgriben og dermed øge din egen indflydelse. Vælg Off for at deaktivere Vehicle Dynamics Control og overtage kontrollen fuldstændigt.

AVANCERET BREMSESYSTEM

BREMBO BREMSER

WRX STI har avancerede systemer, der forbedrer bremseevnen og din

Det ultimative navn indenfor high-performance bremser, Brembo,

sikkerhed. Brake Assist hjælper dig med at aktivere fuld bremsevirkning

bygger kompromisløst kraftfulde bremser, der kan holde til en

i nødsituationer, og systemet Brake Override, griber ind og hjælper

belastning som den, banekørsel påfører dem. Når du presser din

dig med at undgå en potentiel nødsituation ved at ignorere

WRX STI til grænserne, tilføjer de store kalibre og ventilerede skiver et

speedertrykket, hvis du træder på speeder og bremse samtidigt.

nyt niveau af præcision og kontrol.

ADVANCED SAFETY PACKAGE En avanceret sikkerhedspakke, der skærper førerens opmærksomhed og forbedrer udsynet. Pakken omfatter to innovative nyskabelser – High Beam Assist (HBA) and Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD). HBA skifter automatisk mellem nær- og fjernlys alt efter forholdene, herunder hastighed og modkørende trafik, for at øge synlighed og udsyn for dig og dine medtrafikanter. SRVD bruger sensorer placeret forskellige steder på bilen for at advare dig om biler i blinde vinkler ved fx vognbaneskift. Systemet advarer også om potentiel kollisionsrisiko, når man bakker i en gade med tværgående trafik.

* Føreren har altid ansvaret for ansvarlig og opmærksom kørsel. Betjen venligst ikke touchskærmen under kørslen. Alt efter region og tjeneste kan kommunikation via bilen koste en afgift.

21


LINE UP

WRX STI Med 6-trins manuel gearkasse DIMENSIONER: ................ L x B x H: 4 595x 1 795 x 1 475 mm MOTOR: ............................. Benzindrevet, 4-cylindret Boxer med turbolader, DOHC og 16 ventiler SLAGVOLUMEN: .............. 2 457 cm3 MAKS. EFFEKT: ................. 300 hk (221 kW) / 6 000 o/m MAKS. MOMENT: ............. 407 Nm / 4 000 o/m TRANSMISSION: .............. 6MT, DCCD AWD

WR Blue Pearl

22


WRX STI GT Med 6-trins manuel gearkasse DIMENSIONER: ................ L x B x H: 4 595x 1 795 x 1 475 mm MOTOR: ............................. Benzindrevet, 4-cylindret Boxer med turbolader, DOHC og 16 ventiler SLAGVOLUMEN: .............. 2 457 cm3 MAKS. EFFEKT: ................. 300 hk (221 kW) / 6 000 o/m MAKS. MOMENT: ............. 407 Nm / 4 000 o/m TRANSMISSION: .............. 6MT, DCCD AWD

Ice Silver Metallic

23


UDSTYR

24

LED forlygter med automatisk niveauregulering

Elektrisk sammenklappelige sidespejle med indbygget LED blinklys

Elektrisk glassoltag med justerbar hĂŚldning*

Stor bagvinge**

18-tommer aluhjul

Bagdiffuser og to dobbelte afgangsrør


Multifunktionsdisplay

Automatisk aircondition med to zoner

Navigationssystem med SD-kort, 1 cd, FM/MB DAB-stereo, 7" touchskærm og 9 højttalere, Harman/Kardon*

Dobbelt USB-port og ekstra lydindgang

Alupedaler

Bakkamera*

* WRX STI GT ** WRX STI

25


TILBEHØR

KØREEGENSKABER MED DINE PERSONLIGE INDSTILLINGER. Selvom WRX STI er rigt udstyret fra fabrikken, kan du med Subarus omfattende tilbehør skræddersy din WRX STI, så den passer perfekt til dit liv og din personlighed. Uanset om du ønsker at tilføje bekvemmelighed, forbedre funktionaliteten eller præge din WRX STI’s udseende, er Subarus tilbehør designet til at give den samme høje grad af kvalitet og pasform som resten af din Subaru. Du kan få flere detaljer ved at besøge os på www.subaru.dk eller hos din nærmeste Subaru forhandler.

26


Dørvisir

Kromliste omkring udstødningsrør

Dørliste

Måtte

Dekorationsfolie

LED-kørelys

27


TEKNISKE SPECIFIKATIONER WRX STI / WRX STI GT 6MT Motor Type Boring og slaglængde Cylindervolumen Kompressionsforhold Brændstofsystem Tankvolumen Effekt Maks. effekt Maks. drejningsmoment Maks. hastighed (højeste gear) Acceleration (0-100 km/t) Brændstofforbrug* 1

CO 2-udslip* 1

mm cm 3

liter

By Landevej Blandet By Landevej Blandet

Miljøklasse Mål og vægt Længde Bredde Højde Akselafstand Sporvidde

For Bag

Frihøjde Bagagerum* 2 Sædekapacitet Køreklar vægt Totalvægt Transmission AWD type

Gearudveksling

hk (kW)/o/m Nm / o/m km/t seck km/l km/l km/l g/km g/km g/km

mm mm mm mm mm mm mm lit. kg kg

For Bag

Venderadius, diameter Bremser

m For Bag

ABS Dæk

300 (221) /6000 407 (41,5) /4000 255 5,2 7,1 11,9 9,6 326 194 242 Euro 6b 4595 1795 1475 2650 1530 1540 135 460 5 1582 / 1609 2000 Driver’s Control Centre Differential (DCCD) 3,636 2,235 1,590 1,137 0,891 0,707 3,545 3,900

1. gear 2. gear 3. gear 4. gear 5. gear 6. gear Bakgear

Slutudveksling (differentiale for/bag) Karrosseri Styretøj Ophæng

Boxermotor med turbo, 4-cyl, benzin DOHC 16 ventiler 99,5×79,0 2457 8,2 Multi-Point Sequential Injection (Port injection) 60

Tandstang med hydraulisk servo MacPherson fjederben Dual-link fjederben 11 Brembo performancebremser, 4-stemplede kalibre, ventilerede skivebremser Brembo performancebremser, dobbeltstemplede kalibre, ventilerede skivebremser Super Sport ABS m elektronisk bremsekraftsfordeling 245/40R18, 18 x 8,5"J

*1 Brændstofforbrug og CO2-udslip i henhold til fabrik EC715/2007-195/2013W. *2 Målt efter VDA-metoden.

Køreklar vægt varierer afhængig af monteret udstyr. SUBARU Nordic AB forbeholder sig ret til at ændre specifikationer og udstyr under gældende modelår.

28


STANDARDUDSTYR Exterior Automatisk nærlys LED-lygter (nærlys) Forlygtespulning Tågeforlygter Tågebaglygte El-indklappelige sidespejle Designet viskerblad, variable intermitterende vinduesviskere 18" letmetalfælge El-soltag i glas Skørtesæt Hækspoiler på bagklap Tagantenne - hajfinne Taglister med skjulte fæster for bagagestænger Tonede ruder 2 lyddæmpere med 4 stk. afgangsrør Sæder Læderrat, D-form Læderklædt gearknop Sportssæder, for, med røde syninger og røde læderdetaljer (læder og Alcantara®) Højdejusterbart førersæde Varme i forsæder Splitbagsæde 60/40 (lem til bagagerum) Instigningslister i metall, for Komfortudstyr Elrudehejs, for og bag* 1 Centrallås, fjernbetjent Nøglekort og startknap Komfortblinklys (one-touch vognbaneskift) Kortlamper med lys, for Bagagerumsbelysning Makeupspejle med lys, for Aflægningsrum mellem forsæder med lys Opbevaringsboks i midterkonsol med 12 V stik Kopholder for og bag Opbevaringsrum i døre med kopholder Åbning af brændstofdæksel fra kabinen To 12 V strømudtag (i instrumentpanel og midterkonsolboks) Klimakontrol Klimaanlæg, to-zoner med antistøvfilter Varmekanal, bagsædet Defroster til forrudeviskere Regnsensor El-opvarmede sidespejle Defrostere, for og side Elbagrude med timer

WRX STI 6 MT

WRX STI GT 6 MT

● ● ● ● ● ●

● ● ● ● ● ●

● ● ●

● ● ● ●

● ● ● ●

● ●

● ●

● ● ● ●

● ● ● ●

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

● ● ●

● ● ● ● ● ● ●

● ● ●

Lydanlæg og navigation 1 cd FM/MV DAB-stereo, 7-tommer info/touch display og 6 højtalere Navigationssystem med SD-kort, 1 cd, FM/MB DABstereo, 7" touchskærm og 9 højttalere, Harman/Kardon Ratbetjent stereoanlæg Bluetooth® Dobbelt USB-port samt ekstra lydindgang Bakkamera Instrumenter Multifunktionsdisplay med turbotrykmåler Indstillelig omdrejningstæller Quick-ratio servostyring (13,3:1) Højde- og længdejusterbart rat Fartpilot Aluminiumspedaler Køresystemer SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive)* 2 Vehicle Dynamics Control antiudskridningssystem MULTI-MODE DCCD Active Torque Vectoring Hill holder Sikkerhed Airbags, for Sideairbags, for Gardinairbags Knæairbag, førersæde Detektion af blind vinkel Detektion af bagvedkørende Fjernlysassistent Bakspejl med automatisk nedblænding Kollisionsbjælker i sidedørene Sikkerhedsratstamme Nakkestøtter, alle pladser Aktive nakkestøtter, for Selealarm på alle 5 pladser Selestrammere lastafhængige, for Højdejusterbare sikkerhedsseler, for Trepunktsseler til 3 pladser på bagsæde 44-sensor/4-kanals ABS med elektr. bremsekraftfordeling Brake Assist System Brake Over Ride ISO-FIX beslag til børnestole Børnesikre låse på bagdøre Startspærre

WRX STI 6 MT

WRX STI GT 6 MT

● ● ● –

● ● ● ●

● ● ● ● ● ●

● ● ● ● ● ●

● ● ● ● ●

● ● ● ● ●

● ● ● ●

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

– – – –

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

*1 Førerdørens vindue er udstyret med fuld automatik og antiklem-funktion. *2 Intelligent, Sport og Sport Sharp vælges med SI-Drive kontakter. SUBARU Nordic AB forbeholder sig ret til at ændre specifikationer og udstyr under pågående modelår.

29


DIMENSIONER

STI 2005

1530 1795

2650 4595

1475

942

101

WRX STI

1475

942

1205

101

0

0

2005

1205

STI

1530 1795

2650 4595

30

1475

942

1205

101

1475

942

1205

101

0

0

2005 2005 SUBARU Nordic AB forbeholder sig ret til at ændre specifikationer og udstyr uden varsel. Nærmere oplysninger om specifikationer, udstyr, mulige farve og tilbehør er tilpasset lokale forhold og behov. Forhør dig hos din lokale forhandler for nærmere oplysninger om eventuelle ændringer, der måtte være nødvendige for dit område.


EKSTERIØRFARVER

CRYSTAL WHITE PEARL

ICE SILVER METALLIC

WR BLUE PEARL

PURE RED

DARK GREY METALLIC

CRYSTAL BLACK SILICA

På grund af tryktekniske årsager kan farven afvige fra de viste i dette skema.

SÆDEINDTRÆK SPORTSFORSÆDER

SÆDEPUDE: ALCANTARA®

VULST: LÆDER

31


SUBARU Nordic AB w w w.subar u.dk Tr y k t i Sv e r i g e (N o v e m b e r 2015) S9 24118 D K

Subaru WRX STI DK  

Subaru WRX STI Danmark