Page 1

MAGASINET FOR SUBARUEIERE 2011 • 22 årgang Nummer 01

VENTILEN

• Vårens vakreste eventyr • Ny bensinmotor • Møt Petter Northug

USTOPPELIG


Japan ble rammet av en forferdelig naturkatastrofe den 11. mars i år. Hele 14.000 mennesker er så langt funnet omkommet og 13.000 mennesker er meldt savnet. Våre tanker går til de som er rammet av ulykken. Vi i Subaru Norge har gleden av å kjenne mange Subaru ansatte i Japan, og de er som japanere flest hardt arbeidene og opptatt av å hjelpe hverandre i en tøff tid. I denne utgaven av Ventilen presenterer vi årets Autoindex undersøkelse der Subaru klatrer fra 5. til 3. plass. Videre viser vi frem fremtidige modeller, og Subarus Design sjef, Mr. Namba som er intervjuet av en av Norges aller beste biljournalister, Jon Winding Sørensen. Vi er fortsatt stolt sponsor av verdens beste skiløper, Petter Northug jr. og du kan lese om Petter, og Norges vakreste eventyr, Skarverennet som vi også sponser. Kjører du en "gammel og god Subaru"? Da anbefaler vi at du tar turen til nærmeste forhandler og prøver våre nye modeller.

Vårens vakreste eventyr

Skarverennet

Ha en Ustoppelig god sommer!

Subaru VENTILEN

er et kundemagasin fra Subaru Norge AS Redaksjonens adresse SUBARU NORGE AS, Postboks 33, 1483 Skytta Ansvarlig redaktør: Stian Thrane – stian.thrane@subaru.no Redaksjonsleder: Tom Haanshuus Skribenter:

Tom Haanshuus

Svein Sæbø

Stian Thrane

Design & layout: KAMPEN GRAFISK AS Trykk:

KAMPEN GRAFISK AS

Opplag:

34.000

2

www.subaru.no


I år kom påsken sent og våren tidlig. Det er vel og bra for de fleste, men ikke for Geilo IL som arrangerer et fantastisk skirenn på Geilo rett etter påske hvert år, første gang var i 1974. Men, med solid dugnadsinnsats fra innbyggerne på Geilo, ble det en fantastisk opplevelse for over 10 000 deltakere. Subaru er stolt Generalsponsor av Skarverennet.

V

inneren av årets Skarverenn som går mellom Finse og Ustaoset ble franskmannen Jean Marc Gaillard. Han vant i et durabelig spurtoppgjør med stor fart mot mål foran nordmennene Chris Jespersen og Frode Andresen. Vinneren av Skarverennet får 100.000 kroner fra Terra og en valgfri Subaru til fri disposisjon i ett år. Skarverennet ble i år gjennomført på en helt ny måte i form av en jaktstart der dameklassen fikk et forsprang på 12 minutter på herreklassen. Første person i mål ble vinner av Skarverennet. Tidsdifferansen på 12 minutter ble satt av juryen fredag kveld. Første kvinne i mål ble Therese Johaug. Hun vant med god margin på Marit Bjørgen og med Martine Ek Hagen på tredjeplass. Vår egen Petter Northug hadde vært forkjølet i forkant av årets renn, og tok turen over fjellet som en god treningsøkt. Vi oppfordrer alle Subaru eiere til å bli med på Skarverennet neste år, det blir et Ustoppelig eventyr! Subaru er stolt generalsponsor av Skarverennet.

www.subaru.no

3


Subaru Forester 2011

Ny bensinmotor i Subaru

Forester 2011 Bilfabrikkenes hovedfokus er i disse tider å redusere bilenes belasting på miljøet. Hva forbrenningsmotorer angår, ligger det store utfordringer i å ha et lavest mulig forbruk samtidig som kjørbarheten opprettholdes.

4

www.subaru.no


D

ette resulterer i avanserte maskiner med omfattende elektronisk overvåking og kontroll, samt mekaniske løsninger vi ikke har sett før. Men, det interessante er at ikke noe av dette egentlig er nytt. Vi skal se litt på de tekniske tingene i den nye motoren.

Hvorfor ny motor? Som vi ser av effekt- og momenttallene er det ikke nevneverdig endring fra den forrige til den nye motoren. Fabrikkens mål med motoren er ganske enkelt å få forbruket ned. Det har de lyktes med, samtidig som at kjørbarheten er bedre.

Dreiemoment på lavt turtall Det viktigste er dreiemomentet på lavt turtall, i turtallsområdene vi vanligvis kjører, anslagsvis mellom 1.500 og 3.500 o/m, med moderat gasspådrag. Boxermotoren har en begrensning, nemlig bredden. Den skal passe med bilens bærende konstruksjon, særlig rammevangene. Økes denne bredden blir også bilen bredere, noe man ikke ønsker. Motorblokkens bredde bestemmer slaglengden. Kan man lage en bredere motorblokk får man større slaglengde. Dette har man klart, ved å lage topplokkene lavere. Slaglengden er økt fra 75 til 90 mm. Boringen har gått ned fra 92 til 84 mm.

Slaglengde og kompresjonstakt Ulempen med større slaglengde er at kompresjonstakten blir lenger. Kompresjon av luft krever krefter, og disse kreftene kan bare hentes fra den sylinderen som er i forbrenningstakten samt motorens bevegelsesenergi. Også bevegelsesenergien kommer fra forbrenningene. Kompresjonstakten, som kommer etter innsugningstakten, begynner når innsugningsventilene stenges, tradisjonelt kanskje 10-15 grader etter nedre dødpunkt. Da har stempelet flyttet seg kun et par millimeter fra nedre dødpunkt, det vil si at kompresjonstakten tilsvarer nesten hele slaglengden. Ved vanlig kjøring, som nevnt ovenfor, trenger vi ikke mye krefter. Selv en gammel liten berømt fransk bil med 21 hk eller der

omkring klarer å holde 80 km/t på flat vei. For å spare drivstoff må kompresjonstakten lages kortere. Vi må stenge innsugningsventilene mye senere, i den nye Subaru-motoren faktisk så sent som opptil 85 grader etter nedre dødpunkt. Da er stempelet omtrent midt i sylinderen, det vil si at vi får bare halve slaglengden, 45 mm, som kompresjonstakt. Sammenlign med en sykkelpumpe. Holder vi for hullet vil vi møte motstand nesten med en gang vi begynner å skyve inn håndtaket. Venter vi til håndtaket er halvveis inne med å holde for hullet møter vi nesten ikke noe motstand den første halvdelen av håndtakets vandring.

Variable ventiltider Dette er heller ikke noe nytt, men bruken blir stadig utvidet. For å oppnå Atkinsoneffekten må justeringsområdet for innsugningskamakslene endres i forhold til tidligere. For å stenge sent må ventilene også åpne sent. For å få en jevn og fin gange på motoren må også eksosventilene stenge sent. Det vil si at på den nye motoren er både innsugnings- og eksoskamakslene justerbare. Det er laget en ny kontrollmekanisme for dette, med en enkel elektromagnet foran hver kamaksel, som med varierende kraft trykker på en ventil som sitter inni kamakseldrevet. Tidligere hadde vi en ekstern ventil med flere oljekanaler inn til kamakseldrevet.

Atkinson-cycle James Atkinson fant i 1882 opp en motor som gjorde akkurat dette. Kompresjonstakten er kortere enn forbrenningstakten, noe som gjør at motoren bruker mindre krefter på å komprimere luft. Genialt. Men når vi trenger mer effekt trenger vi også lengre kompresjonstakt for å få mer luft, høyere trykk, i sylinderen. Hvordan klarer vi det?

www.subaru.no

Sylindertemperatur Ideelt sett skal sylinderen være relativt kald øverst og varm i midten og nederst. Varm fordi friksjonen blir mindre og det blir mindre krafttap når stempelet flytter seg. Kald øverst for å kjøle ned den varmeste delen av sylinderen. Jo bedre kjøling øverst i sylinderen, jo mindre ekstra bensin må tilføres for kjøling. Det blir alltid tilført litt ekstra bensin, som ikke forbrennes, for å kjøle innven-

5


Subaru Forester 2011

Ny bensinmotor i Subaru Forester 2011

dig i motoren. De varme omgivelsene gjør at bensinen fordamper. Alt som fordamper trekker varme ut av omgivelsene. På eldre motorer ble inntil 35 % av bensinen brukt til kjøling. Dette tallet er vesentlig lavere i dag, men blir som regel ikke offentliggjort.

Topplokktemperatur Temperaturen i topplokkene er også veldig viktig. Varm nok til at kamaksler og ventilmekanismen har liten friksjon, kald nok til god kjøling av ventiler og tennplugger. Den nye Subaru-motoren har så mye som 20 grader lavere temperatur rundt tennpluggen enn den forrige motoren, noe som gjør at tenningstidspunktet kan settes senere for å få best mulig utnyttelse av gassekspansjonen som skjer under forbrenningen. Den utnyttbare delen av forbrenningstakten blir lenger. Hele 85 % av kjølevæskestrømmen går gjennom topplokkene, mens motorblokken kun får 15 %.

Virvel-generatorventil

En liten sammenligning mellom 2010 og 2011 Forester Premium:

CO HC NOX HC+NOX Partikler CO2 by CO2 landevei CO2 kombinert Forbruk by Forbruk landevei Forbruk kombinert

mg/km mg/km mg/km mg/km mg/km g/km g/km g/km l/100 km l/100 km l/100 km

Det er morsomt å se at den nye bensinbilen har veldig lavt utslipp an NOX (nitrøse gasser) og har lavere CO2-utslipp en dieselbilen på landeveien. Det er heller ikke store forskjellen i det kombinerte CO2-utslippet og på CO-utslippet. Euro4 og Euro5 er kravspesifikasjonene til bl.a. utslippet fra bilene.

En morsom del på motoren kalles “Tumble Generator Valve”. Det er to av disse, montert mellom innsugningsmanifolden og topplokkene. Under oppstart og på tomgang (varm motor) innsnevrer ventilene luftpassasjen forbi innsprøytningsdysene, slik at bensinen forstøves best mulig. Samtidig blir luft/bensinblandingen ledet slik inn i sylindrene at det dannes en virvel, for best mulig fordeling av blandingen inne i forbrenningsrommet. På tidligere modeller virket disse ventilene kun under oppstart.

Bensinforbruk og CO2 Det er enda flere endringer i den nye motoren, med kjedetrekk til kamakslene, enda mer stabil blokk- og topplokks-konstruksjon, bedre opplagringer etc. etc. Alle endringene gir et vesentlig lavere forbruk enn tidligere.

6

Bensin AT Euro 5 2010 2011 595 199,2 83 41,9 40 19,6 263 225 163 145 199 174 11,2 11,4 9,7 6,9 7,0 6,3 8,4 8,6 7,5

Euro 4

www.subaru.no

Diesel MT Euro 4 Euro 5 2010 2011 217 189,3 220 174,3 250 196,8 2,3 0,5 195 202 156 151 170 170 7,4 7,7 5,9 5,7 6,4 6,4

Subaruventilen har kjørt den nye Forester 2,0 med automatisk girkasse. Det var en fin opplevelse, med rikelig trekkraft i de turtallsområdene vi vanligvis kjører.


www.subaru.no

7


Kommende modeller 8

Subaru

og fremtiden

Subaru Impreza Under New York International Motorshow i april m책ned viste Subaru frem sin helt nye Impreza-modell. Denne vil sannsynligvis komme til Europa i slutten av 책ret. Vi kommer tilbake med mer i neste nummer av Subaru-Ventilen.

www.subaru.no


Subaru XV Concept I april ble det også avholdt en stor bilutstilling i Shanghai, og der benyttet Subaru anledning til å vise en konsept-bil; Subaru XV Concept. Vi lar bildene tale for seg, og fremtiden vil vise om denne spennende modellen vil komme i serieproduksjon, og komme på norske veier i løpet av neste år.

www.subaru.no

9


Verkstedvalg

Valg av verksted

og forbrukerkjøpslov Rundt om i Norge finnes det mange ulike typer bilverksteder med en mengde dyktige mennesker i de forskjellige jobbene. Det finnes merkeverksteder for de forskjellige bilmerkene, verksteder som har samlet

Opplæring

flere bilmerker under samme

Det stilles mange krav for å bli et merkeverksted. Disse kravene er til dels styrt av bilprodusenten, men det er bilimportøren som stiller de fleste kravene, tilpasset lokale forhold. Ett av kravene er merke-relatert opplæring av personell på verkstedet, alt fra lærlinger via mekanikere og kundemottagere til verksmesteren. I Subaru- sammenheng foregår slik opplæring hos Subaru Norge as på Skytta i Nittedal utenfor Oslo. Her er et moderne anlegg med eget skolerom og et tilstøtende kursverksted. Alle former for tekniske kurs foregår her, og opplæringen blir tatt hånd om av personell hos Subaru Norge as med autorisasjon og spesialutdannelse fra Subaru-fabrikken. Opplæringen omfatter alt fra enkel informasjon om nye modeller til overhaling av automatiske girkasser. Spesialverktøy er også viktig, særlig med tanke på elektroniske styresystemer, analyseverktøy og programvareoppdateringer. Det er på detaljerte merkekunnskaper og spesialutstyr vi mener merkeverkstedene stiller mye sterkere enn de frittstående bilverkstedene. Det er merkeverkstedet som kan  produktet og har den beste forutsetningen for å holde bilen vedlike og til å utføre de nødvendige reparasjonene.

tak og det finnes verksteder uten spesiell merketilknytning, såkalte frittstående verksteder.

Større trygghet med original deler

10

D

et er fordeler og ulemper med alt, så også med verkstedene. Vi mener bestemt at det er en fordel for en bileier å bruke et merkeverksted. Med et merkeverksted mener vi et verksted som er autorisert av sin offisielle bilimportør til å representere et bestemt bilmerke i distriktet. Alle Subaru-forhandlere i Norge har et slikt merkeverksted, eller har et verksted i umiddelbar nærhet som er autorisert av Subaru Norge as, den offisielle importøren av Subaru i Norge.

www.subaru.no


“Datamaskiner” Dagens biler innehar mye elektronikk, små “datamaskiner” styrer motoren, girkassen, bremsesystemet, klimaanlegget og mye mer. Dette betyr at en viktig del av opplæringen av verkstedpersonell hos Subaru-forhandlerne, er bruken av testinstrumenter og PC for oppdatering av “datamaskinene” i bilene når Subaru-fabrikken gjør endringer i programvaren for disse. Programvareoppdateringer er forbedringer som gjøres for at bilen skal fungere optimalt.

Vedlikehold Periodisk forebyggende vedlikehold er viktig. Bilfabrikkene setter opp er vedlikeholdsprogram, som tilpasses lokale forhold. Merkeverkstedet blir hele tiden oppdatert om endringer i vedlikeholdsprogrammer og står rustet til å utføre et korrekt og godt vedlikehold med de riktige skifteintervaller på vedlikeholds-relaterte deler og bilens forskjellige væsker. Med væsker menes motor- og giroljer, bremsevæske, frostvæske og så videre. Det blir også utført eventuelle programvareoppdateringer som bilfabrikken kommer med. Velger man et frittstående verksted må man selv påse at de nødvendige vedlikeholdspunktene importøren foreskriver blir utført. Mange frittstående verksteder følger sitt eget vedlikeholdsprogram, ofte med avvikende innhold og pris i forhold til hva bilfabrikken og importøren foreskriver. Dette er særlig viktig hvis det senere blir snakk om eventuelle garanti- eller reklamasjonsreparasjoner. Man må også be om dokumentasjon på delene som

er brukt, på om de er av samme eller bedre kvalitet enn originaldelene.

5 års garanti I mange år har forbrukerne hatt trygghet i form av fem års reklamasjonsrett ved privat kjøp, den såkalte forbrukerkjøpsloven. Man har fem års reklamasjonsrett på alle produkter som er ment å vare mer enn to år. Men forbrukeren har også forpliktelser, blant annet med å følge fabrikantens vedlikeholdsprogram. Fra første januar 2011 innførte Subaru Norge as 5 års garanti på alle nye biler. Dette gjelder kun biler importert av Subaru Norge as, og som blir solgt via en autorisert Subaruforhandler. Biler importert fra andre land omfattes ikke av 5-års garanti. Dette vil gjøre det enda enklere for bileiere nå fremsette er reklamasjonskrav, men da gjelder det selvsagt enda mer enn før at vedlikeholdsprogrammet etterfølges. Den autoriserte merkeforhandleren med sitt verksted er etter vår mening det beste stedet å henvende seg når det gjelder vedlikehold og reparasjoner. Merkeforhandlere er den som kan bilen best og har de beste forutsetningene for å kunne utføre en god jobb og bruke de riktige delene. Lykke til med et problemfritt bilhold.

Her sjekkes dataene under kursing i testinstrumenter og PC-bruk

Programvareoppdatering foretas med testinstrumenter og PC.

Lærenemme kursdeltagere

www.subaru.no

11


Petter Northug Han er Norges mest profilerte idrettskjendis. Han er bare 25 år, men har allerede rukket å bli Olympisk mester, og nå under VM i Holmenkollen var han igjen Ustoppelig og vant blant annet 5 mila. Møt Petter Northug.

V

i møter Petter i Subaru Norges lokaler på Skytta rett utenfor Oslo. Sesongen er over, men Petters kalender er fullbooket. Han er på vei til Gardermoen og skal fly til Stockholm for å delta på Skavlan. Petter er i vinden, telefonen hans ringer hyppig, men nå prioriterer han en rolig lunsj prat med Subaru Ventilen. Er du sliten nå Petter? Kroppen min er fortsatt sliten ja, men ellers går det bra.

Hva husker du best fra VM i Kollen? Stemningen var helt fantastisk, og det har ikke helt gått opp for meg hvor stort dette var, men det siger inn litt etter litt. Det var spesielt morsomt at hele laget gjorde en solid innsats, og ikke minst jentene våre, de var jo også Ustoppelige, sier Petter og smiler. Når begynner du oppkjøringen for neste sesong? Den begynner i mai. Da har vi en samling med landslaget, og trener jevnt utover sommeren. Neste år er det Tour de Ski som er den viktigste konkurransen. Det blir spennende. Hvordan trives du med din nye Outback? Det er den tredje Outbacken jeg har, og den passer meg perfekt. Den er god å kjøre langt med, enten jeg kjører selv, eller sover i

Her er Petter Northug jr. og Subaru eier, Nils Petter Gill.

Petter hygger seg med 4 Subaru-jenter før Skarverennet

12

baksetet. Ellers er det mye bakker i området der jeg bor, så da passer det fint med firehjulsdrift avslutter Petter og vi setter oss i bilen og kjører til Gardermoen. Når vi kommer ut av bilen går det ca. 3 minutter før en 10 åring kommer bort for å få en autograf. Petter får sjelden gå i fred. Plutselig kommer en annen skikonge bort til bilen, Bjørn Dæhli. Han gratulerer Petter med innsatsen i VM, og Petter fortsetter å skrive autografer, igjen og igjen. Så går turen til Stockholm.

www.subaru.no


Designsjef hos Subaru

Mr. Mamba Intervjuet av Jon Winding Sørensen Noen samler på frimerker. Eller mynter. Eller venner på Face. Selv samler jeg på designere. Helst bildesignere, men gjerne av andre slag også. På møbelmessen i Milano i april i år traff jeg imidlertid flere bildesignere enn møbeldesignere, så det er kanskje på tide å samle på noe mer eksklusivt. Særlig nå som jeg har fått tettet et av de siste hullene i samlingen min.

J

eg har truffet mange som har designet for Subaru. Andreas Zapatinas for eksempel. Han trodde vi virkelig ville bli en betydningsfull, kanskje den første, Subaru-designer. Han ble hentet fra Alfa Romeo, det i seg selv var jo et skikkelig kredstempel, men også han bare fadet ut. Akkurat som Erwin Himmel som hadde vært en av de store i Volkswagen-gruppen, men som hoppet av, lagde sitt eget uavhengige studio i Barcelona og fikk noen free lance oppdrag fra Fuji – både han og vi trodde han skulle ende hos Subaru, men nei da. Jeg husker en som het Hayashi. Måten han ledet Subarus designavdeling på var at han reiste til Torino og fikk en av verdens ledende designere, Giorgetto Giugiaro, til å tegne Subaru SVX, en av de mest futuristiske bilene noensinne. Jeg har møtt Kiyoshi Sugimoto, han var

nok den i styret som var ansvarlig for design og formelt sett designsjef, men noen designer var han ikke nei. Og Kyoji Takenaka hadde tegnet de første skissene til en konseptbil på Geneve-utstillingen i 2003 – men han var jo egentlig selskapets øverste leder. Jeg husker sågar en hyggelig fyr som het Ron Will, han var sjef for Subaru-design i USA, men akkurat hva han gjorde fikk jeg aldri tak i. Jeg holdt med andre ord på å gi opp å få en fra Subaru til designsjef-samlingen min.. Det vil si, gi opp er galt, men jeg mener at jeg var i ferd med å slå meg til ro med at Subaru er mye mer ingeniørkunst enn design og styling. Ikke-jålete, ned-på-jorda, sunn-fornuft. Varemerket er jo lav og flat boksermotor, firehjulsdrift som virkelig driver, funksjonelt interiør, høyt under taket. Det var åpenbart viktigere at den gjorde det den skulle gjøre, enn at den var sminket. Også Toyota har oppdaget Subarufunksjonene, når de nå skal lage en ny sportsbil går de til Subaru for å få drivlinjen. Det er jo mye større poeng i en bil som er tegnet med lavt panser og tyngdepunkt på høyde med gulvteppet at det er virkelig det den har. Det er egenskaper Toyota nå skal hente hos Subaru, til gjengjeld skal Subaru få lov til å bygge sin egen utgave av denne bilen. Men var jeg no’ nærmere en ekte designsjef fra Subaru med det? Ja! Ikke bare viste årets bilutstilling i Geneve oss antydninger av den nye sportsbilen, og en konseptutgave av den nye Impreza, de kunne også by på Osamu Namba – en lys levende Subaru designsjef som åpenbart kunne både

www.subaru.no

designe og forteller hvorfor han gjorde det og hva han ville med det. Han har en fortid hos Suzuki før han startet for seg selv og drev designkontoret sitt i 14 år før han ble hentet til Subaru i 2008. ”Tøffeste jobben jeg har hatt” sier han når han ser tilbake på sin tid som sjef i HUB design. Han ble kastet rett ut i det – allerede på Tokyoutstillingen i 2009 kom han med sitt første statement: Hybrid Tourer Concept het den. En nydelig fireseter med Impreza-pluss mål og med to store takhengslete dører, de dannet hver sin hele side av bilen, som det tydeligste designelementet. Men selvfølgelig, også med et lavt panser over bokser-motoren og med velkjent firehjulsdrift. ”Du ser hva jeg har gjort både der og her” sier han og peker på Impreza-konseptet. ”Jeg holder på en rekke Subaru-tradisjoner – vi skal ikke være avvisende til våre trofaste tilhengere – samtidig som jeg vil øke appellen. Jeg vil at flere skal få øye på oss, og det må vi nok gjøre ved hjelp av design”. Jeg minner ham på at Subaru var enda mer selvironisk enn Bobla da man begynte å annonsere for bilen i USA. ”Cheap and Ugly” – het det i annonsene i 60-årene. Etter det har Subaru vært en solid innslag i den amerikanske bilhverdagen, Merket var et av de få som faktisk økte under krisen i 2009 og i fjor slåss de med Buick om å være de som økte mest. ”Alt for mange oppfatter nok fremdeles Subaru som pålitelig, grav alvorlig og ganske kjedelig” sier Namba, ”og det i seg selv er ikke negativt. Men jeg håper jeg kan gjøre noe for å øke den visuelle tiltrekningskraften – det vil gjøre at alle de som ikke kjenner de andre kvalitetene kanskje vil komme nærmere”.

13


Mr Namba Vi peker på den fantastiske logoen han har arvet. ”Ja visst”, sier han, ”den er enestående, og du kan allerede nå se hva jeg har tenkt å gjøre med den”. Og peker på fronten på Impreza-konseptet der logoen plutselig er blitt meget større, stoltere og tydeligere. Og han tar oss rundt bilen og peker på ting som det skal skje noe med ganske snart. ”Mye tydeligere front og grill skal vi jobbe oss frem mot. Støtfangerne skal bli meget tydeligere og virke bredere. Vi skal sørge for at det blir noen gode profiler langs siden av bilene, slik at de ser lavere ut enn de virkelig er. Og vi må sørge for at de står meget

tydeligere i trafikkbildet” sier han og snakker om noe som kalles ”stance” som jeg gjerne definerer som bredbeint bulldog-stilling – ingen-skal-komme-og-prøve-seg-på-megholdning. Men samtidig føyer han til at den opprinnelige Renault 5 er en av hans favorittdesign – stort enklere enn den kan det vel vanskelig gjøres.. Selvfølgelig kan han ikke si hva han kommer til å servere fremover, men Imprezaen er jo ganske tydelig, Trezia kjenner vi - sportscoupeen sammen med Toyota også, og så snakker han om en kompakt SUV, ikke ulik Nissans Juke virket det som. Men skal jeg forsøke meg på en spådom

om hva vi kommer til å se fra den kanten fremover, så blir det funksjonell design, uten den type unødig krimskrams som alltid har ekstremt kort levetid, og samtidig en design som kommer til å fremheve Subarus tradisjonelle kvaliteter. Men under hele samtalen smilte 55-åringen så lurt at jeg er overbevist om at han kommer til å klare å legge inn en designfinte her og der, av den typen som vil begeistre alle de som godt kunne tenke seg noe mer fashion, men ikke så mye at det vil skremme bort de som alltid har valgt Subaru av helt andre årsaker. Uansett, jeg har i hvert fall fått meg en designsjef fra Subaru også.

Her ser vi Mr. Namba sammen med Informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge. I bakgrunn står Impreza Consept bilen som Mr. Namba har designet.

14

www.subaru.no


Subaru Nr. 1 - 2011

Krysset

Løsning på Subaru Krysset nr. 2 - 2010 1 – 2 – X

1 – 2 – 1

2 – 1 – X

Kjære lesere Det er lenge side forrige nummer, men vi takker igjen for de mange løsningene på Subaru Krysset i nr. 2/2010. Også denne gang kom det inn mange løsninger. Men fortvil ikke om du ikke var blant de heldige vinnerne denne gang. Tradisjonen tro så kommer vi her med nye spørsmål, og kanskje blir det nettopp du som blir vinner neste gang. De 12 spørsmålene med tre ulike svaralternativer er hentet fra nettopp det bladet du holder i hånden. Så her må du lese godt. Husk å se etter at du har krysset av for alle spørsmålene før du legger løsningen i konvolutten. Husk å benytte STORE BOKSTAVER når du skriver navn og adresse. Vinnerne av Subaru Krysset: Blant de mange innkomne løsningene på Subaru Krysset nr. 2/2011, har vi også denne gang trukket ut tre heldige vinnere som får en hyggelig overraskelse i posten: Alfred Strand Skogstrandv. 75 1615 Fredrikstad Johan Dale Væretrøa 153 7054 Ranheim

1X2

X – 1– 2 1

X

2

1) Hvilken Subaru modell kjører Anders Grøndal i rally? 1) Legacy 2.0D PREMIUM X) Impreza WRX STI 2) Outback 2.5i CLASSIC 2) Hos hvilken forhandler har Odd Kåre Lien service på sine biler? 1) Voldsund Motor AS X) Alleen Auto AS 2) Øyhus Motor AS 3) Drammen Legevakt har fått en Subaru Forester, hvilken farge er det på bildekoren? 1) Rosa X) Orange

2) Turkis

4) Hvor gammel (mange år) er designsjef Osamu Namba hos Subaru? 1) 47 X) 55 2) 62 5) Hvilken Subaru modell kjører Petter Northug? 1) Outback X) Forester

2) Impreza

6) Hvem vant Skarverennet i 2011? 1) Jean Marc Gaillard X) Frode Andresen

2) Petter Northug

7) Hvor mange norske bileiere deltok i Autoindex 2011? 1) rundt 17000 X) rundt 25000 2) rundt 15000 8) Garantien på Subaru ble endret fra 1. januar 201, hvor lang er nå garantien? 1) 5 år X) 3 år 2) 7 år 9) Hvor holder forhandleren Mila Bil as til? 1) Oslo X) Fåberg

2) Tynset

10) Hvor mange % av bensinen ble brukt til kjøling på eldre motorer? 1) Inntil 35 % X) Inntil 10 % 2) Inntil 65 % 11) Hvilken 2011-modell av Subaru har fått en helt nyutviklet bensinmotor? 1) Impreza X) Legacy 2) Forester 12) Hvor mange poeng fikk Subaru i Autoindex 2011? 1) 854 X) 830 2) 859

Løsningen må være postlagt senest innen 15. august 2011 og sendes: Subaru Norge AS, Postboks 33, 1483 Skytta Merk konvolutten: "Subaru-Ventilen". Du kan også sende løsningen på mail til: firmapost@subaru.no

Asbjørn Rydland Porsholen 9 4314 Sandnes

Navn: _____________________________________________________________

Vi gratulerer de tre heldige.

Postnr./sted: ________________________________________________________

adresse: ___________________________________________________________

www.subaru.no

15


Subarus Modellspekter

modellspekter

SUBARU OUTBACK Trendsetteren – en stor og romslig stasjonsvogn med økt bakkeklaring og barskt utseende. Leveres med Subarus anerkjente 2,0 liters dieselmotor og manuell girkasse, eller en 2,5 liters bensinmotor med Subarus Lineartronic trinnløse automatiske girkasse.

SUBARU LEGACY Klassikeren – en stor og romslig stasjonsvogn med firehjulsdrift. Leveres med dieselmotor og manuell girkasse, eller en 2,0 liters bensinmotor med Subarus Lineartronic trinnløse automatiske girkasse.

16

www.subaru.no


SUBARU FORESTER Testvinner SUV for den aktive familien. Leveres med dieselmotor og manuell girkasse, eller en nyutviklet 2,0 liters bensinmotor og automatgir.

SUBARU IMPREZA En sportslig og romslig kompakt-klasse bil. Impreza leveres med dieselmotoren med en motoreffekt p책 109 eller 150 hk og manuell girkasse. Leveres ogs책 med en 1,5 liters bensinmotor med manuell girkasse og reduksjonsgir, eller automat gir.

www.subaru.no

17


I N D E X

2 0 11 Kilde: Bladet MOTOR

Plassering 2011 (2010) 1 (3)

Merke Audi

2 (2)

BMW

855

3 (5)

Subaru

854

4 (1)

Toyota

851

5 (4)

Skoda

830

6 (7)

Mercedes

826

7 (6)

Volvo

825

8 (8)

Saab

825

9 (12)

Mitsubishi

816

10 (9)

Honda

815

Gjennomsnitt

Poeng 869

700

730

760

820

850

813

11 (10)

VW

811

12 (11)

Mazda

801

13 (20)

Opel

801

14 (21)

Renault

799

15 (17)

Kia

799

16 (16)

Hyundai

799

17 (18)

Suzuki

796

18 (19)

Citroën

796

19 (14)

Nissan

793

20 (15)

Peugeot

793

21 (13)

Ford

787

22

Fiat

754

Vi i Subaru er ydmyke og svært stolte over at vi ofte kommer godt ut i kundeundersøkelser verden over. Subaru fabrikken i Japan er ikke blant de største, men den kan gjerne beskrives med vårt norske slagord: Ustoppelig! Autoindex 2011 ble første gang publisert i bladet Motor nr. 3 2011. Subaru kom på femteplass i fjor, og i år har vi rykket opp til tredjeplass, kun et poeng bak BMW og fem poeng bak Audi som vant årets undersøkelse. - Det er gledelig at vi klatrer opp til tredje plass og det viser at våre biler og forhandlere gjør en veldig god jobb, sier Informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge.

Rundt 15 000 norske bileiere har sagt sin mening i Autoindex 2011. Svarene er delt inn i fire hovedkategorier: Selve bilen, og kjøreopplevelsen (teller 40 %) forhandleren og opplevelsen rundt kjøpet (20 %), Service på verkstedet (20 %) og til slutt lojalitet til merket (20 %). Undersøkelsen er gjennomført ved hjelp av et internettbasert spørreskjema. Autoindex undersøkelsen gjøres også i Sverige og Danmark. Subaru vant Auto­index 2011 i Sverige for tredje året på rad.

Du kan lese mer om undersøkelsen på www.loyaltygroup.no

18

790

www.subaru.no


jubilerer og feirer i Subaru-

Mange

organisasjonen

Litt sent ute, men Mila Bil as på Tynset feiret 30 år og Autohuset as i Tromsø 40 år i 2010. I år feirer disse forhandlerne: Branko’s Auto as i Tønsberg 45 år som bilforhandler, det samme gjør Tor & Bjørns Autoservice as i Harstad og Alleen Bil as i Lyngdal – begge med 25 år som bilforhandlere. Bilbutikken as i Drammen feirer 30 år som Subaruforhandler, bil-huset as på Kongsvinger med 25 år som Subaru-representant, Moss Autocenter as og Sande Auto as (tidligere Autocenteret as) i Bergen feirer 10 år med Subaru.. Subaru-Ventilen gratulerer alle med sine jubileer.

www.subaru.no

19


Subaru Forester som legevaktbil i Drammen Den nye legevaktbilen i Drammen synes godt i bybildet med sin turkise dekor. Legevaktbilen skal bemannes med lege og sykepleier og har følgende oppgaver; - bistå politi ved psykiatri og utagerende pasienter - bistå ambulanse ved behov - sykebesøk til sykehjem og eldre immobile pasienter som har vansker med å komme seg til legevakta - sykebesøk til hjemmet der dette er mer hensiktsmessig enn å ta pasienten inn i legevakta I følge Subaru-forhandleren i Drammen, Bilbutikken as, prøvekjørte de fleste ambulansesjåførene det meste av 4-hjulstrekkere før avgjørelsen om bilmodell skulle tas. De har for øvrig også deltatt på glattkjøringskurs med rallyfører Anders Grøndal for å lære seg kjøring med 4-hjulsdreven bil.

20

Torunn Lauritzen og Per Magne Mikaelsen fra Drammen Legevakt

www.subaru.no


Drosjeeier Odd Kåre Lien, Arne Voldsund og Anett Vik.

To fornøyde

Subaru-eiere

teller nå bil nr. 10 og 11 Odd Kåre og Anett har hatt 3 Forestere, 3 Legacy, 3 Outback, en Legacy er kjøpt til sønnen og en eldre 1800 Leone ble kjøpt til bruksbil. Den hvite Outbacken er Odd Kåres 6. Subaru drosje. ”Jeg kjører mellom 80.000 og 100.000 km pr. år og synes Outback’en er en skikkelig fin arbeidsplass”, sier Odd Kåre Lien. Siden Odd Kåre skulle ha ny drosje ville også Anett skifte ut sin Forester 2.0 XT Turbo. Hun valgte en Subaru Forester diesel og de teller da nummer 11 i rekken av Subaru.

”Jeg er veldig fornøyd med servicen hos Voldsund Motor AS”, sier Odd Kåre. ”Om jeg ringer eller kommer innom får jeg alltid god hjelp”, legger han til. Odd Kåre er ikke bare en drosjesjåfør, men også en god ambassadør for Subaru og Voldsund Motor AS. ”Det er mange kunder som kommer innom butikken som har blitt tipset å prøve Subaru av Odd Kåre”, sier Arne Voldsund.

www.subaru.no

21


OKTAN

PASSION FOR PERFORMANCE

PEOPLE WHO KNOW USE VALVOLINE

TM

Vinnere har satt sin lit til Valvoline-produktene helt siden Amerikas første bilrace i 1895. Valvoline har støttet en hel rekke av bilsportens vinnerlag, inkludert Formel 1, NASCAR, Indy 500 og Rally-VM. Også i Norge har Valvoline støttet norske bilsportutøvere i snart 40 år – senest den dobbelte norgesmester i rally/bakkeløp Anders Grøndal. Les mer på www.valvoline.no 22

www.subaru.no


Anders Grøndal og Veronica Engan Siden Subaru trakk seg ut av den store klassen i WRC – World Rally

PWRC - Productioncar World Rally Championship

Championship i 2008, har allikevel

VM-runden RALLY SWEDEN

Subaru deltatt i rallyløp verden

Etter fjorårets andre plass i Rally Sweden måtte Bilbutikken World Rally Team - BWRT - finne seg i å være favoritter sammen med fjorårsvinner svenske Patrik Flodin. Han kjører som Anders også en Subaru Impreza WRX STI i gruppe N-klassen. Disse bilene er de løpsbilene som er nærmest de bilene man får kjøpt i butikken. Faktisk er en Impreza med BOXER DIESEL-motoren fra godt under kr 300.000,- en bil med mye av de samme egenskapene, skryter Anders. På

over etter dette. Fra Norge deltar Anders Grøndal og hans kartleser Veronica Engan i årets VM-serie i klassen PWRC. Denne klassen kjører i samme løp som de mest trimmede bilene, men i kun 7 av de totalt 13 VM-rundene.

gjennomkjøring for å lage kjørenoter kjører de derfor nettopp Impreza med BOXER DIESEL. Første fartsprøve gikk på Färjestad travbane i Karlstad med tusenvis av tilskuere og direkte TV overføring. Bilene kjører to og to i duell. Anders møtte den rutinerte italieneren Linari - også han Impreza - og vant klart. Fremgangen fortsatte fredag morgen og Anders vant alle de første prøvene og ledet godt foran Flodin inn til første service. Også ettermiddagskjøringen gikk bra og Anders og Veronica var i ledelse foran Flodin, men sistnevnte ble dessverre disket på grunn av

Stemningsbilde fra Rally Portugal

www.subaru.no

23


Anders og Veronica i full sladd under Rally Sweden.

ulovlige felger. Plutselig ledet Anders og Veronica med to minutter. Lørdagen startet optimalt og de vant alle fartsprøvene frem til service. Ledelsen var nå på over 5 minutter til talentet Martin Semerad fra Tsjekkia i Mitsubishi. Alt var perfekt på service og Anders og Veronica skulle bare ut å kose seg å “safe” seieren inn. Så skjer det utrolige. På transportetappen ryker plutselig motoren. Årsaken var feil på en råde i motoren. Det er ikke til å tro, men det er bare å bryte løpet. Dermed røk 25 VM poeng og ledelse i VM.

VM-runden RALLY PORTUGAL Fra 20 kuldegrader i Sverige gikk ferden til 20 varmegrader helt sør ved Algarvekysten i Rally Portugal. Dette er et grusløp på svært tøffe veier med mye grov stein. De fleste regner med både punkteringer og andre problemer i dette løpet. Første fartsetappe gikk helt oppe i Lisboa på Algarve Stadion hvor det visstnok var hele 40.000 tilskuere! På ny ble det knallåpning av Anders og Veronica da de også vant denne åpningsetappen som for øvrig gikk på asfalt. Det fortsatte bra på fredagens første prøver. Det viste seg raskt at tre førere skilte seg klart ut fra resten av VM-feltet. Foruten Anders var det Haydon Paddon fra New Zealand og igjen svenske Patrik Flodin - alle tre i Subaru Impreza. Anders hang bra med og tok en tredje tid, en andre tid før han vant

24

www.subaru.no

den 4. fartsprøven. Patrik Flodin satset alt for å holde følge, men rullet med sin Impreza. Allikevel kunne han fortsette løpet, men uten mulighet til å klare en pallplass. Etter hvert skulle det vise seg at Paddon var svært rask. Han kjørte løpet for tredje gang, mens Anders og Veronica var debutanter i Portugal. Allikevel holdt de en klar annenplass og det ble minutter ned til tredjeplassen. På lørdag ettermiddag røk det en drivaksel, men Anders hang imponerende godt med selv med 3-hjulstrekk. Men de kom for fort inn i en sving på den 12. prøven. De dro av veien i stor fart, rullet 4 ganger rundt, og landet 40 meter ned i en skråning et par meter fra en innsjø. Heldigvis kunne Anders og Veronica krabbe uskadet ut av bilen. Dette viser hvor utrolig solide disse bilene er. Og det var Imprezaens ordinære karosseri som tok av for støtene sier Anders, for selve velteburet inne i bilen var uskadet. Dermed ble det igjen brutt løp og denne gangen fra en solid andreplass. Så i VM har ikke lykken stått bi. Men kjøringen til Anders & Veronica ble lagt merke til og selveste Prodrive sjefen David Ricards var imponert. Det samme var George Donaldsson, sjefen for rallyavdelingen i Subaru Technica International – Subarus motorsportsavdeling. Uansett har BWRT med Anders og Veronica og serviceteamet bevist at de er i verdenstoppen i PWRC.


USTOPPELIG

VI TAR VARE PÅ BILEN DIN

For prøvekjøring: www.subaru.no

Din bil fortjener dedikerte SUBARU teknikere og riktig verktøy På SUBARUs merkeverksteder blir du tatt imot av erfarne kundebehandlere med oppdatert kunnskap, originaldeler, verktøy og testinstrumenter som er spesialtilpasset din bil. Forebyggende periodisk vedlikehold, oppgradering av elektroniske styreenheter og reparasjoner utført på en av SUBARUs verksteder øker bilens levetid og sikrer god gjenkjøpsverdi.

TA VARE PÅ BILEN DIN VELG ET SUBARU MERKEVERKSTED


35 år med Subaru Kai Kristensen er kjent av mange i Subaru-systemet. Han har vært med siden før Subaru Norge as (tidligere Autoindustri as) ble offisiell Subaru-importør.

Så vidt vi vet var han, når han gikk av med pensjon 1. januar 2011, den mekanikeren i Norge som har vært sammenhengende med Subaru over lengst tid. Når vi samtidig mener at Norge var først ute med Subaru i Europa, så er han også Europas “eldste” Subarumekaniker.

Kai, blid som alltid

I 1963 startet Kai som læregutt hos Autoindustri as, i avdelingen på Skøyen, vest i Oslo. Han flyttet til Autoindustris avdeling i Hauchsgate i Oslo sentrum i 1970. Autoindustri as startet med import av Subaru i 1975. Da var Kai allerede i god gang, siden det hadde vært at par prøvebiler innom før det. I 1998 la Autoindustri ned sin detaljavdeling, for kun å konsentrere seg om engrosvirksomheten. Vector Bilforum på Økern øst i Oslo ble Kais nye arbeidsplass, da de overtok både mannskap og utstyr fra Autoindustris verksted. Dette varte ikke lenge, da de i 1999 av forskjellige årsaker ble overtatt av Birger N. Haug på Ensjø, også øst i Oslo. Birger N. Haug har flere avdelinger, så i 2003 var Kai tilbake på Skøyen, dog i andre lokaler enn på 60-tallet, hos Birger N. Haug Skøyen. Dette medførte kortere arbeidsvei. Mange av Autoindustris trofaste kunder ble med Kai på turen rundt i Oslo. Men det tok ikke slutt ennå. I 2008 besluttet Birger N. Haug as å legge ned avdelingen på Skøyen, samtidig som de åpnet et nytt flott anlegg på Ski, syd for Oslo. Kai fulgte trofast med på lasset dit også. Men alle gode ting har en ende, den 1. januar 2011 ble Kai pensjonist, etter mer enn 35 år som Subaru-tekniker. Slike ting går ikke u-påaktet hen. Subaru i Japan setter stor pris på trofaste medarbeidere, og de sendte Subaru Norge as et sertifikat, som høytidelig ble overrakt Kai på en tilstelning rett før jul i 2010. Alle ansatte i Subaru Norge as, inklusive en rekke pensjonister, var til stede under overrekkelsen av sertifikatet. Lykke til som pensjonist, Kai! P.S. Det er mulig at Kai nå er slått av Jan Sandholm, Bilbutikken i Drammen, som også har vært med fra starten, og som fremdeles vil være aktiv i mange år fremover.

26

www.subaru.no


Vårt landsdekkende

forhandlernett

Aerobil AS Dynamittvn. 11, 1400 Ski Tlf.: 64 91 19 40.

Centrum Bil & Karosseri AS Verkstedveien 6, 8013 Bodø Tlf.: 75 58 67 00.

Sande Auto as Liamyrane 6 J, 5132 Nyborg Tlf.: 55 19 75 00.

Alleen Auto AS Grønndokkmoen 12, 4580 Lyngdal Tlf.: 38 33 07 10.

Formo Bil AS Porsgrunnsveien 261, 3736 Skien Tlf.: 35 50 99 30.

S. Rødsten Bilforretning AS Solheimsveien 1, 5462 Herøysundet Tlf.: 53 48 64 11.

Brødr. Andersen AS Nordre Ringvei 27, 9509 Alta Tlf.: 78 44 96 30.

Grimstad Bil AS Bergemoveien 28, 4886 Grimstad Tlf.: 37 09 09 80.

Slatlem & Co. AS Verkstedvn. 4, 6517 Kristiansund N. Tlf.: 71 58 06 95.

AutoCenteret AS Ankenesveien 130, 8520 Ankenesstranda Tlf.: 76 95 03 20

Grong Bilservice AS Sverresgate 33, 7800 Namsos Tlf.: 74 27 17 00.

Stavenes Bilsenter AS Strandavegen 19, 5700 Voss Tlf.: 56 52 14 00.

Auto 3000 Sortland AS Verkstedveien 6, 8400 Sortland Tlf.: 76 11 31 30.

Hadeland Bil AS Roalinna 14, 2740 Roa Tlf.: 61 32 21 00.

Stensgård & Co. Bilforretning AS Jørstadmovn. 641, 2625 Fåberg Tlf.: 61 27 02 00.

AS Autohuset Ringvn. 17, 9018 Tromsø Tlf.: 77 60 74 20.

Haukebø & Rødseth AS Enenveien 1A, 6416 Molde Tlf.: 71 20 37 00.

Strømmen Bil AS Skjærvaveien 6B, 2010 Strømmen Tlf.: 64 84 69 00.

Bauge Auto AS Industrigata 24, 5537 Haugesund Tlf.: 52 70 06 50.

Lauvstad Bil AS Århus Industriområde, 3840 Seljord Tlf.: 35 06 41 11.

Stryn Mek. Verksted AS Langeset, 6783 Stryn Tlf.: 57 87 67 50.

Bilalliansen AS - Krutå Bil Verkstedveien 1, 8607 Mo i Rana Tlf.: 75 12 65 00.

Leif Gjestrum Larsen AS Løkka 2, 3271 Larvik Tlf.: 33 17 20 50.

Sulland Elverum AS Svartbekkveien 51, 2411 Elverum Tlf.: 62 43 26 00.

Bilbutikken AS Guldlisten 16, 3048 Drammen Tlf.: 32 80 84 00.

MC & Fritidssenteret AS Gomsrudvn. 120, 3610 Kongsberg Tlf.: 32 76 34 00.

Sulland Gardermoen AS Energiveien 9, Jessheim Industripark, 2050 Jessheim Tlf.: 63 94 27 50.

Bidne Bil AS Nesbyen Næringspark, 3540 Nesbyen Tlf.: 32 07 26 00.

Mila Bil AS Elfengvn. 3C, 2500 Tynset Tlf.: 62 48 48 20.

Thrane-Steen Asker & Bærum AS Stasjonsveien 20, 1376 Billingstad Tlf.: 66 85 23 00.

Bilhuset Visborg AS Venusveien 10, 7650 Verdal Tlf.: 74 04 65 10.

Moss AutoCenter AS Kvaenveien 2, 1529 Moss Tlf.: 69 26 98 40.

Tor & Bjørn Autoservice AS Storåkeren 9, 9411 Harstad Tlf.: 950 18 400.

Bil-huset AS Eidskogveien 48, 2211 Kongsvinger Tlf.: 62 82 14 60.

Motorsenteret Heidal AS P.b. 13, 2676 Heidal Tlf.: 61 23 34 00.

Valdres Bil AS Spikermoen, 2900 Fagernes Tlf.: 61 35 86 00.

Bilkompaniet AS Midtstranda, 2307 Hamar Tlf.: 62 52 66 53.

Oddemarka Auto AS Østre Ringvei 86, 4632 Kristiansand S. Tlf.: 38 10 42 50.

Voldsund Motor AS Smibakken 1, 6018 Ålesund Tlf.: 70 17 44 50.

Bilpaviljongen AS Vingvn. 2, 4050 Sola Tlf.: 51 64 83 00.

Okkenhaug Bil AS Paul Fjermstadsvei 26, 7052 Trondheim Tlf.: 73 80 40 00.

Birger N. Haug AS Depotgt. 12, 2000 Lillestrøm Tlf.: 63 80 44 00.

O.M. Grefstad AS Løkkenveien 175, 7332 Løkken Verk Tlf.: 72 49 72 00.

Birger N. Haug AS Haraldrudveien 9, 0581 Oslo Tlf.: 23 24 41 00.

Reco Vest AS Kokstadveien 31A, 5257 Kokstad Tlf.: 55 15 59 90.

Birger N. Haug AS Olav Ingstadsvei 14, 1351 Rud Tlf.: 67 15 40 00.

Riko Førde AS Steinavn. 8, 6800 Førde Tlf.: 57 83 72 22.

Birger N. Haug AS Haugenveien 3, 1400 Ski Tlf.: 64 00 23 70.

Ring Auto Service AS Benterud, 3511 Hønefoss Tlf.: 32 17 98 80.

Branko’s Auto AS Træleborgveien 4, 3112 Tønsberg Tlf.: 33 30 00 60.

Rognan Auto AS Preben von Ahnens vei 4, 8250 Rognan Tlf.: 75 68 16 70.

www.subaru.no

Øyan‘s Bil AS Bekkeveien 4 Kastet, 3236 Sandefjord Tlf.: 33 48 29 50. Øyhus Motor AS Østre Totenvei 130, 2816 Gjøvik Tlf.: 61 13 36 00. Serviceverksteder: Fortun Bensinstasjon AS 6877 Fortun Tlf.: 57 68 61 57 Fredrikstad Bil AS Storveien 5A, 1624 Gressvik Tlf.: 69 35 17 00

USTOPPELIG 27


Returadresse: SUBARU NORGE AS Postboks 33 1483 Skytta

USTOPPELIG

FAMILIEIDYLL INKLUDERT

For prøvekjøring: www.subaru.no

Ventilen (2011) - Nr. 1