Page 1

STU EREN

Event i Tversted

Hyggeaften

VOL. 21 2016

Hjørring Live


22

A Hold Vrå Højskole: Hold - A var en tur ud til Vrå Højskole for at se årets pressefoto udstilling. Der var en masse billeder med bud på årets pressefoto. Billederne er taget af forskellige fotografer. I alt var der indsendt 2.710 billeder taget af 177 fotografer, der blev vurderet af nogle dommere, som så valgte dem de mente var bedst til udstillingen. Hele udgangspunktet med udstillingen var at tage et kig tilbage i år 2015. Vi syntes der var en masse gode billeder, som skabte mange følelser især de billeder fra flygtninge krisen. Vi fra A – Holdet syntes det er et besøg hver


3

Bunkermuseet: Hold - A var i sommers ved Bunkermuseet i Hirtshals. Det var en hyggelig tur og vejret var godt. Vi fik fortalt en masse forskellige historier om hvordan det var at bo i bunkerne under 2. verdenskrig, hvad formület var med stedet, og hvad for et forhold tyskerne havde til danskerne. Os fra Hold – A kan helt klart anbefale en tur til Bunkermuseet, müske nür vejret bliver lidt varmere.


4 B1 Torsdag d. 10/11 fik vi besøg af hundehvalpe som Marianne, havde med og moderen var også med. De 5 hvalpe fik masser af opmærksomhed og vi legede meget med dem. Hvalpene elsker deres mor og fulgte hele tiden efter hende som kongens efterfølger. Hvalpene er alle blevet solgt og derfor har Marianne kun mor Molly tilbage.

I oktober dimitterede Sara Kjær Berg fra Hold B2. Tillykke!


5 B2 elever på UU-messe Vi kørte kl 7.00 morgen i Smølfen til uddannelsesmesse i Gigantium i Aalborg. Fra B2 søde Iben, Bettina Marianne og Louise. Da vi kom til Aalborg gjorde vi klar til alle de mennesker, der kom fra skole og deres forældre. Vi havde brochurer med om skolen og en mini-model af skolens kolonihave og slikkepinde til alle mennesker. Vi havde en konkurrence, hvor man kunne vinde to biografbilletter Man skulle ”like” vores facebook-side. Vi snakkede med mange mennesker, og vi var rundt og se andre stande. Vi havde en hyggelig dag. Vi fik god mad.


6 Hold C

�Vi har matematik med kroppen. Vi müler, hopper, vejer og regner med forskellige tal. Vi er tit ovre i multisalen, og det er rigtigt sjovt.�


7

Unge D`s dagligdag november 2016 Da Unge D startede efter sommerferien, var det med 3 nye elever i klassen – nemlig Jonas, Anna og Michaela. De blev godt modtaget af de andre elever og faldt hurtig til i klassen. Vi har en rigtig god klasse igen i år. Vi lavede en ”rystesammen-tur” til Fårup sommerland. Vi brugte nogle fondspenge, vi havde til overs fra vores lejrskoletur til København i foråret. Vi var også så heldige, at vi fik Helen som underviser i Unge D nogle timer om ugen. Hun er rigtig sød, god til at lave mad og kreative ting

I september begyndte vi med at rive køkkenet ned. Flere af eleverne knoklede virkelig med de tunge mursten. Da hele køkkenet var væltet, skulle vi til at male. Det skulle males 2 gange og alle hjalp til. Fredag den 4. nov. kørte vi alle i Smølfen til Ikea i Ålborg og købte køkkenelementer og lamper. Så nu er vi klar til at få køkkenet sat op, så vi kan hygge os derude og lære at arbejde i et køkken. Efter jul går vi i gang med at ordne baggangen – så vi også får et sted hvor vi kan lave noget kreativt og nogen arbejdspladser til danskundervisning. Den 30. september dimitterede Jeff Ø. Hansen. Tillykke! - Som duA kan se på billedet øverst til venstre, knoklede han til det sidste af hans STU!


8 Hold E. En fotohilsen

Hold C og E pü Sølund Festival


Torben Christensen Hvad laver du på skolen?: Styrer taxabestillinger, elevsystemet, hjælper med IT og sender breve der vedrører eleverne. Har haft meget med IT, og så senere arbejdet på kontoret. Hvor længe har du været ansat på skolen?: I over 16 år. Startede d. 1/8 2000 Hvad har du lavet før du arbejdede her?: Jeg har gået på mange skoler. Uddannet indenfor IT og kontor. Har gået på universitet i Ålborg i 1 år. Efter folkeskole gik jeg på Handelsskolen, derefter Handelsgymnasium. Var også soldat engang og aftjente min værnepligt. Var også EDB-assistent i et EDB-firma i 2 år. Var også på EDB-skolen i Ålborg. Hvad kan du godt lide ved dit job?: At have noget med eleverne at gøre. Har du nogen fritidsinteresser?: Har gået til spejder engang i mange år. Har spillet tennis i 8 år, indtil jeg fik en ”dum” arm. Jeg interesserer mig også for have-arbejde.

Hvad er dit fulde navn?: Torben Christensen Hvor gammel er du?: 60 år Er du gift, og har du børn?: Nej Hvilken by bor du i?: Hjørring

99


Nintendo Switch? 10

Da Nintendo fremviste deres nye consol faldt deres aktier, men hvad kan den nye consol egentligt? Nintendo Switch er en consol du kan tager med dig over alt. Den bygger på ideen om at du kan bruge den som en håndholdt Consol eller at du kan sætte den til dit TV, for Nintendo Switch er hele consolen. Du kan nemt skifte fra TV, hvis du mere er til at tage den med på en rejse, så virker den ligesom en Nintendo DS, dog holder den ind til videre kun 3 timer uden oplader.

De har bygget vider på ideen fra Wii U. Du kan tage siderne af den, som virker som controllers, så kan du nemt spille en kamp mod dine venner. Enten på samme skræm eller Nintendo Switch mod Nintendo Switch. De indbyggede controllers hedder Joy-Con, men ellers virker Nintendo Switch’en normalt som på en Wii U skærm. De er fuldkomne identiske, dog hvis du sætter den til din oplader, kan den køre op til 4k, hvis du har et TV der understøtter det. Vi synes det er en god ide, dog håber vi på, at den nye consol kommer med håbet om flere muligheder hvad spil angår.


Hjernesagens Julemarked på SPVV lørdag 12. november 2016

STU’ens værksteder kreativ-genbrug-glas-male deltog i Julemarked fra kl 11-15.

Der var mange besøgende, og vi fik solgt en masse fra vores produktion. Stefanie og Rikke var med som hjælpere. Det var vi rigtig glade for. Vi havde også besøg af en masse af STU’ens tidligere elever, det var rigtig hyggeligt. Vi har stadig ting tilbage, som kan købes, så hold jer endelig ikke tilbage. Bjarne, Helen og Lone

11 111


Vittigheder

12

Hvad sker der, hvis en elefant sætter sig på en lommelygte?

Hvad er der i blade og bøger, men ikke i aviser?

Hvad sker der hvis et æg brækker benet?

Hvorfor har et fjernsyn knapper?

Hvad har fire ben og er menneskets bedste ven?

Hvad hedder verdens hurtigste ko?

Batterierne bliver flade.

Den skal gå med æggestokke

Sofaen

Bogstavet b

Fordi det ville se fjollet ud med en lynlås.

Kondisko.

Hvad er det der går fra hus til hus, men aldrig går indenfor? Vejen.

En mand parkerer sin bil uden for et hotel og går fallit. Hvorfor gør han det? Han spiller Matador

Der er nogen måneder som har 30 dage, andre har 31 dage. Hvor mange har så 28 dage?

Hvilken bue kan man ikke skyde med? En regnbue.

Hvornår er det godt at spise små æbler? Når man ikke har nogle store!

12 måneder – Alle månederne har mindst 28 dage

Hvilket hus er det, man kan lukke op, men ikke bo i?

“Du er min søn. Men jeg er ikke din far.” Hvem sagde det?

Hvad kan du kun se som et billede, medens alle andre kan se det i virkeligheden?

Hvad har Rip Rap og Rup til fælles med prins Christian?

Hvor langt kan man gå ind i en skov?

Din mor

De har begge en onkel Joakim

Hvordan kan en hest hoppe højere end et hus? Et hus kan jo ikke hoppe!

Hvad kaldes en numse på et egern? En nødudgang

Hvordan får man en fisk til at grine? Man propper den i kildevand

Et penalhus.

Dit eget ansigt.

Ind til midten, så begynder man at gå ud igen.

Hvilken dag er solen stået op, men ikke gået ned? I dag.


13

Igen i år deltog eleverne på SPVV i Hjørring Live. I år vandt de 2 af konkurrencerne og fik desuden en flot andenplads.


Optisk illusion 14

Kig pĂĽ billederne og der sker ting og sager


15

Anmeldelse af Gamescom Jeg har været til gamescom tre gange Gamescon er verden største spil konference med 345,000 besøgende Det er i Köln Tyskland

Jeg synes det er spændende, fordi der er de nyeste spil, hardware og software.

Der var også kortspillet Gwent, som vi fik lov til at spille betaen af nogen gange.

Hvis man var heldig, kan man spille det nyeste spil og hvis du var uheldig fik man en video præsentation på tysk. Jeg stod i kø i fem timer til at se Dragon Age Inquisition. Det var rigtigt hårdt at stå uden mad og drikke i mellem flere hundrede mennesker.

Alt i alt er gamescom fedt. Man skal være interesseret i spil. Man skal ikke være træt af tysk. Man skal også kunne lide karry wurst.

Mig og nogle venner tager af sted sammen. Sidst vi tog af sted blev vi opgraderet til et fire stjernet hotel. Hotellet havde et springvand og fri minibar, så gør det ikke så meget at stå i kø. I år så vi blandt andet South Park Fractured But Whole. Det var sjovt fordi man kunne få en maske på der laver prut lugt, når der pruttes i spillet.


HYGGEAFTEN 16 16


6. oktober 2016 17


18

De udstillede billeder i november måneder malet af elever, der går på de to billedkunsthold. Billedkunst er et kompetencefag, og er sammensat af STU-elever på tværs af klasserne. Alle eleverne har lavet et billede, hvor der har været fokus på det, at kunne se og gengive en enkelt form og male på en bestemt måde. teknikken kaldes pointillisme, malet med punkter med en lille pensel. Billederne er malet på lærred eller malerplade med akrylmaling.


19 Let

Medium

SvĂŚr


TÆNKE TANKEN

???

STU vol. 21  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you