Page 25

STUDVEST

25

14. mai 2014

SLIK FUNGERER 17. MAI I BERGEN

LÅNET I BOKS FOR ASF

STUDVEST RETTER

Den første prosesjonen går av stabelen klokken 07.00 fra Mariakirken, og avsluttes med taler på Festplassen. Klokken 10.15 går startskuddet for Hovedprosesjonen, som er det største arrangementet 17. mai. Prosesjonen stiller opp på Koengen, og ender på Festplassen med taler fra Vikingskipet. Kvelden avsluttes med fakkeltog fra Bergenhus festning, via Torgallmenningen til Festplassen. Her blir sang av Norges nasjonalsang og storslått fyrverkeri.

Generalforsamlingen til Det Akademiske Kvarter ettergodkjente mandag et lån verdt 300 000 kroner til Aktive Studenters Forening (ASF). Som Studvest omtalte tidligere i semesteret reddet Kvarteret ASF for å dekke et underskudd på 230 000 kroner. De resterende midlene gikk til å sikre likviditet. ASF også fått 110 000 kroner fra Kulturstyret og 100 000 kroner fra Kulturrådet dette semesteret.

snike seg inn i oppramsingen av navn. Anine Johnsen tar ikke over som aktualitetsredaktør, da det er Anders Lohne Fosse som tar over denne stillingen. Studvest beklager dette.

es til september

I forrige utgave omtalte Studvest i en notis de nyansatte • redaktørene i Studentradioen i Bergen. Én feil klarte imidlertid å

BERGEN INTERNASJONALE FILMFESTIVALT

• Ble arrangert for første gang i år 2000. • Har tidligere blitt arrangert i slutten av oktober, men skal i år arrangeres fra 24. september til 1. oktober. • Hadde et totalbesøk på 53 333 publikummere i fjor. • Foregår hovedsaklig på Magnus Barfot, kinoen i Bergen, men viser også på flere andre lokasjoner rundt om i byen. • Festivalen er landets største med tanke på antall filmer som vises. • Flere av filmene kommer til å handle om grunnlovsjubileet. • Innenfor klima-temaet handler det i år mye om skog og regnskogens betydning for jorden. • Skal vies oppmerksomhet til guttedrømmer og mannsroller.

Fire på Høyden 1 Hva forbinder du med BIFF? 2 - Kan du tenke deg å gå på årets festival?

Fredrik Johan Broch Jensen, psykologi (UiB).

1. De har mange gode og spennende filmer som blant annet dokumentarer og samfunnsaktuelle filmer du ikke får sett andre steder. 2. Ja, jeg kommer nok til å se noen filmer. Det er artig å få med seg ting av god kvalitetinstallasjonskunst.

Kristina Andrea Nygaard, administrasjon og organisasjonsvitenskap (UiB)

MORGENRØDE

• Spilletid: 70 min. • Skuespillere: Ingar Helge Gimle og Torstein Bjørklund. • Hadde urpremiere på Cinemateket i Bergen 12. april 2014. • En overlevelsesfilm som også skildrer opphavet til en ny religion. • Var opprinnelig lagt til en ørken i Algerie, men ble senere flyttet til et ørkenlandskap på Island av praktiske årsaker. • Inneholdt i utgangspunktet en prolog, men i klippen ble det bestemt at det ville være mer interessant om publikum ikke får vite bakgrunnshistorien. • Naturen er en fellesnevner for Hultgreens filmer, og den fungerer her som en forlengelse av karakterene i den.

e delig og tilfører nye og spennende perspektiver. Masterstudent Anders Elsrud Hultgreen (bildet) håper på en plass i årets festivalprogram.

Debuterer med overlevelsesfilm

Masterstudent Anders Elsrud Hultgreen håper å få den egenproduserte filmen «Morgenrøde» inn på BIFFs program. – Jeg ville utfordre meg selv med å lage en langfilm. Det er jo vanskelig, men jeg synes jeg fikk det til, sier debutanten Anders Elsrud Hultgreen. Bergensstudenten har nylig ferdigstilt langfilmen «Morgenrøde», som er hans masteroppgave ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. For kort tid siden sendte han den også inn til Bergen Internasjonale Film Festival (BIFF).

– Målet er selvsagt å få filmen til å passe inn i en festivals filmprogram. Jeg håper at BIFF kan se mulighetene i den, sier han. Selv ser han på filmen som en blanding av science fiction og sub-sjangeren «faith fiction», som kan betegnes som

som settes på prøve i møtet med kampen mot tørste i en drikkevannsforgiftet verden årevis etter et globalt fall, sier Hultgreen. Mesteparten av produksjonen har han stått for på egenhånd, inkludert manus, regi, produksjon, filmfoto, lyd

Målet er selvsagt å få filmen til å passe inn i en festivals filmprogram. Jeg håper at BIFF kan se mulighetene i den Anders Elsrud Hultgreen, regissør

fremtidsfilm med religiøse temaer. – «Morgenrøde» er en mytologisk film om to menneskers tro, tvil og verdensanskuelser

og klipp. – For meg er det å gjøre så mye selv en viktig læringsprosess. Jeg har behov for å kjenne til alle ledd av en film-

produksjon, sier Hultgreen. Selv legger han vekt på hvor viktig det er for en filmskaper å få eksponert filmen sin for publikum og bransje, og mener det er dette BIFF kan bidra med. – Det er viktig å vise til at andre enn deg selv synes at filmen fungerer, sier han.

1. Jeg tenker med en gang på opplysningsmateriale som er presentert på en veldig god måte. Noe litt utenom det vanlige. De har et veldig godt tilbud. 2. Åh ja! Det er ingen grunn til hvorfor jeg ikke skulle ha gått. Mye av det som vises kan også være veldig nyttig for skoleoppgaver, og så er det jo ekstra kult at det er i Bergen, da!

Yngve Bråten, ressursfag (UiB).

miljø-

og

1. Jeg tenker med en gang på sommer og god stemning! 2. Har veldig lyst, men jeg må dessverre jobbe i Sogn på den tiden. Jeg så et par dokumentarer om miljø i fjor, så jeg skulle gjerne ønske jeg kunne ha fulgt opp den tråden.

Atle Førsvoll, arbeids- og organisasjonspsykologi (UiB).

1. Mange skikkelig smale filmer. Jeg var der i fjor og de hadde mye som jeg ellers ikke ville ha hørt om. 2. Ja, jeg kommer nok til å dra dit igjen fordi det var mye bra der. De har noe litt mer å komme med enn de vanlige blockbusterne. Spennende, i så fall må det være samfunnsrelatert. Jeg synes fotoutstillinger er litt interessante.

Studvest 2014 16  
Advertisement