Page 1

DOPActief

Een beknopt overzicht van onze activiteiten

2011

U bent van harte welkom


Frankrijk 4 L’Isle-sur-la-Sorgue ’Les Demeures du Luc’ Frankrijk 8 Vallon-Pont-d’Arc ’Les Rives de l’Ardèche’ Frankrijk 12 St. François Longchamps Les Chalets de la Madeleine Frankrijk 16 Plan-de-la-Tour Hameau les Claudins Frankrijk Nans-les-Pins Villaparken

18

Duitsland 22 Winterberg Landal GreenParks Nederland 24 Lelystad ‘Flevo Golf Resort’

2

Nederland 28 Zeewolde ‘Golf- en villaresort Harderwold’

Het succes van onze villaparken heeft met een combinatie van factoren te maken. Allereerst liggen ze stuk voor stuk in een prachtig decor van typisch Franse landschappen. Daarnaast zijn de parken en de tuinen smaakvol aangelegd en voorzien van gemeenschappelijke voorzieningen, zoals zwembaden en tennisbanen. De karakteristieke villa’s zijn onder architectuur gebouwd en afgewerkt met hoogwaardige materialen en luxe inbouwapparatuur. Een ander groot voordeel is de permanente aanwezigheid van Nederlandse beheerders, bij wie de bewoners voor uiteenlopende zaken terecht kunnen.

Op onze website vindt u de meest recente informatie over onze binnen- en buitenlandse projecten. Parlaan 2 • 8241 BG Lelystad • Telefoon (0320) 264 175 • Fax (0320) 264 281 • E-mail: info@dop.nl • www.dop.nl


Dop Makelaars: al 12 jaar succesvol in binnen- en buitenland De afgelopen jaren hebben we in Nederland, Frankrijk en Duitsland karakteristieke, ruim opgezette villaparken verkocht. Tevreden kopers hebben ons ervan overtuigd dat de keuze voor de zogenaamde parkformule – hoogwaardige nieuwbouw in een domaine met gemeen­schappelijke voorzieningen zoals een zwembad en tennisbanen – de juiste is geweest. Ook de permanente aanwezigheid van een beheerder op de villaparken wordt bijzonder gewaardeerd.

Het succes van de parkformule

3


Provence:

laat je betoveren door de kleuren De Provence is de meest tot de verbeelding sprekende streek in Frankrijk. Heuvels vol met kleurige, geurige kruiden duiken op in een contrastrijk landschap van diepe kloven, pittoreske bergdorpjes en prachtige bergketens zoals de Montagne du Luberon. Een streek waar in steden als Avignon, Orange en Aix-en-Provence in cultureel en culinair opzicht veel te genieten valt. Een streek waar je een groot deel van het jaar buiten leeft in een gezond klimaat.

4


’Les Demeures du Luc’, Saumane, Frankrijk. Prijzen vanaf € 525.000,- v.o.n. (incl. 19,6% TVA) wekkende fenomeen; langs de oevers van de Sorgue kunt u uitstekend eten en winkelen. Voor de cultuurliefhebbers is er een museum dat geheel is gewijd aan de dichter Petrarca, die hier langere tijd verbleef.

L’ISLE-SUR-LA-SORGUE: HET VENETIË VAN DE PROVENCE In het hart van de Provence – centraal in de Vaucluse – ligt L’Isle-sur-la-Sorgue, een levendige, middeleeuwse stad. Zoals de naam al aangeeft, is de stad gebouwd op eilandjes in de rivier de Sorgue. De historische watermolens, de kanalen, de beroemde antiekmarkten en de culinaire faciliteiten geven L’Isle-sur-la-Sorgue een authentiek karakter. Met trots spreken de Fransen dan ook over het ’Venetië van de Provence’. FONTAINE DE VAUCLUSE Vlakbij L’Isle-sur-la-Sorgue, aan de bron van de Sorgue, ligt Fontaine-de- Vaucluse. Dit oude plaatsje herbergt de krachtigste bron van Frankrijk. De ondergrondse rivier aan de voet van de rots is goed voor maar liefst 90.000 liter water per seconde. Fontaine-de-Vaucluse dankt zijn populariteit niet uitsluitend aan dit indruk-

SAUMANE Van boven op zijn rots kijkt Saumane-de-Vaucluse ver uit over het land van de Sorgue. Dit charmante dorpje verenigt pittoreske en authentieke plekjes, zoals het Romaanse kerkje, de met ’calades’ geplaveide steegjes en de huizen in breuksteen. Zijn Latijnse naam, die in de 11e eeuw als ’Somanna’ of ’Saumanna’ werd geschreven, is afgeleid van ’som’ (sommet, ’top’) of ’sauma’ (ânesse, ’ezelin’ ). AVIGNON Deze historische stad bood tot 1376 onderdak aan 7 pausen. Dat verklaart de aanwezigheid van het imposante Palais des Papes. Maar ook op ander gebied heeft Avignon veel te bieden. Het heeft meerdere musea en enkele beroemde kerken, waaronder de14de-eeuwse Eglise St. Didier. Het Place de l’Horloge is een levendig uitgaanscentrum met gezellige terrassen en goede restaurants. In juli staat Avignon 3 weken lang in het teken van ballet, toneel en klassieke muziek, wanneer ’Le Festival’ jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

5


...het terrein waar fase 4 gebouwd wordt

De villa’s zijn zeer ruim van opzet en hebben fraaie karakteristieke luiken, een garage en overdekte terrassen. De villa’s beschikken over 2 badkamers en hebben – afhankelijk van het type – 3 of 4 slaapkamers. Alle vertrekken zijn voorzien van keramische tegels. De keuken geleverd door Keller Keukens uit Roosendaal is compleet ingericht met onder andere een oven, een vaatwasser, een elektrisch fornuis en een koelkast. Het park heeft aantrekkelijke gemeenschappelijke faciliteiten, zoals een zwembad, een tennisbaan en een jeu-de-boules-baan. Het park is voorzien van een elektronische toegangspoort en wordt het gehele jaar beheerd door een Nederlandstalig echtpaar. De villa’s zijn ontworpen door de heer Lacroze, een gerenommeerd architect uit de regio. Inmiddels zijn alle tuinen van fase 1 tot en met fase 3 aangelegd, wat het park nog fraaier maakt.

6

’DOMAINE LES DEMEURES DU LUC’ Tussen L’Isle-sur-la-Sorgue en Fontaine-deVaucluse – op 20 kilometer van Avignon – is ’Domaine Les Demeures du Luc’ gesitueerd. Een ruim opgezet, lommerrijk villapark bestaande uit 44 villa’s (op 20 ha. grond gebouwd) in Provençaalse stijl. U kunt kiezen uit diverse type villa’s met een gemiddelde kavelgrootte van ca. 1.500 m2.

In 2009 is men gestart met de bouw van de 4e en tevens laatste fase, bestaande uit 7 vrijstaande villa’s. Naar verwachting zal deze fase in het voorjaar van 2010 worden opgeleverd. De gemeenschappelijke voorzieningen zijn reeds gerealiseerd: van het prachtige zwembad en de tennisbaan is afgelopen zomer dankbaar gebruik gemaakt.


’Les Demeures du Luc’, Saumane, Frankrijk. Prijzen vanaf € 525.000,- v.o.n. (incl. 19,6% TVA)

Paris

Strasbourg

Poitiers

Bordeaux

Lyon Saumane Nice

Toulouse Marseille

Toulon

Even voorstellen Graag stellen wij ons aan u voor: Marie-Louise Bonneke en Rien Cooijmans, beheerders van ‘Domaine Les Demeures du Luc’. Vanaf mei 2007 bekleden wij de beheerdersfunctie en wonen dan ook permanent op het park. Vanuit deze prachtige locatie beoefenen wij ons beroep met veel plezier uit. Eén van onze taken is om de eigenaren en huurders zich zoveel mogelijk ‘thuis’ te laten voelen door o.a. te zorgen dat de villa’s bij aankomst piekfijn in orde zijn en hun verblijf vlekkeloos verloopt. Als wij de eigenaren en huurders zien genieten, dan genieten wij ook. Wij hopen u graag een keer op ons schitterende villapark te mogen begroeten. Rien en Marie-Louise

AANTREKKELIJKE INVESTERING Een eigen huis in de Provence is in meerdere opzichten aantrekkelijk. U investeert niet alleen in woongenot, maar ook in financiële zekerheid. De villa’s lenen zich uitstekend voor verhuur. Een bijkomend voordeel is dat u dan, onder bepaalde voorwaarden, de TVA (Franse BTW) kunt terugvorderen. De villa’s lenen zich overigens heel goed voor permanente bewoning.

7


Ardèche:

dé streek voor actieve levensgenieters en natuurliefhebbers De Ardèche is voor veel Nederlanders de ultieme vakantie­ bestemming. En terecht: dit prachtige departement van Frankrijk heeft vele gezichten en dito mogelijkheden voor actieve vakanties. De vele rivieren, waaronder de Ardèche, lenen zich uitstekend voor kanotochten. Daarnaast is het een perfect wandelgebied. Zowel in de heuvels in het noorden als in het ruige zuiden zijn fraaie wandelpaden aangelegd. Daar kunt u urenlang genieten van eeuwenoude rotsformaties, strakblauwe luchten, glooiende heuvels en schitterende vergezichten.

8


’Les Rives de l’Ardèche’, Vallon-Pont-d’Arc, Frankrijk. Prijzen vanaf € 230.000,- v.o.n. (incl. 19,6% TVA)

Een indrukwekkend voorbeeld hiervan is de Gorges de l’Ardèche. Deze steile kloof die de gelijknamige rivier in het landschap heeft uitgesleten, is een toeristische trekpleister. Aan het einde van de kloof ligt de Pont d’Arc: een natuurlijke brug van kalksteen. Al even indrukwekkend zijn de talloze druipsteengrotten, waaronder de beroemde Aven d’Orgnac, Grotte de la Madeleine en La Grotte Chauvet, waar rotsschilderingen zijn gevonden van meer dan 30.000 jaar oud. Afgezien van het landschap heeft de Ardèche ook in culinair en cultureel opzicht veel te bieden. Langs de oevers en tegen de berghellingen liggen schilderachtige dorpjes en steden met een interessante geschiedenis.

AUBENAS Aubenas is de regionale hoofdstad van de streek en vervult al sinds de Romeinse tijd een belangrijke handelsfunctie. De stad ligt strategisch op een kalkrots en heeft een levendig centrum met een leuke traditionele markt en uitstekende restaurants. Zo’n 13 kilometer ten zuiden van Aubenas ligt het 12e-eeuwse Balazuc. De stenen huizen zijn tegen de heuvel gebouwd en kijken uit over een kloof van de Ardèche. Rond 1600 ontdekte men hier talrijke bronnen. Sindsdien is het een kuuroord. VALLON-PONT-D’ARC Het pittoreske plaatsje Vallon-Pont-d’Arc is ook zeer de moeite waard om te bekijken. Je vindt hier naast gezellige winkelstraatjes het historische gemeentehuis waar je de bijzondere verzameling prachtige tapijten van Aubusson - die dateren uit de 18e eeuw - kunt aanschouwen. Ook voor de liefhebbers van schilderkunst is er veel te zien. In de zomermaanden is Vallon een bruisende plaats met talrijke terrasjes, restauranten, winkels en sportieve mogelijk­ heden.

Paris

Strasbourg

Poitiers

Bordeaux

Lyon

Vallon-Pont-d’Arc

Nice

Toulouse Marseille

Toulon

9


10

’LES RIVES DE L’ARDÈCHE’ Aan één van de mooiste oevers van de Ardèche, vlakbij het pittoreske dorpje Vallon-Pont-d’Arc, ligt het exclusieve villapark ’Les Rives de l’Ardèche’. Het park bestaat uit luxe villa’s. De villa’s worden gebouwd op ruime kavels. Elke villa is voorzien van een luxe inbouwkeuken met Siemens-apparatuur, een carport en een fraai betegeld terras. De 1e en 2e fase zijn inmiddels voltooid.

Ook de gemeenschappelijke voorzieningen – een receptie, een groot zwembad, tennisbanen en een sportveld – zijn op fraaie wijze aangelegd. Op het park is het hele jaar een Nederlands sprekend echtpaar aanwezig. De verkoop van de 3e fase - bestaande uit 14 villa’s - is reeds gestart. Afhankelijk van het type hebben de villa’s 2 tot 5 slaapkamers en 1 of 2 badkamers.


’Les Rives de l’Ardèche’, Vallon-Pont-d’Arc, Frankrijk. Prijzen vanaf € 230.000,- v.o.n. (incl. 19,6% TVA)

De villa’s in de 3e fase zijn ontworpen door de heer Bancilhon, een architect uit de regio met een uitstekende reputatie. Veel kavels bieden ruimte voor de aanleg van een privé-zwembad. PRIMA INVESTERING Een villa in ’Les Rives de l’Ardèche’ is een uitstekende keuze. U investeert daarmee allereerst in uw eigen woonplezier. Daarnaast wijzen wij u graag op de verhuurmogelijkheden wannneer u er zelf niet verblijft. Een bijkomend voordeel is dat u dan, onder bepaalde voorwaarden, de TVA (Franse BTW) kunt terugvorderen. Permanente bewoning op dit villapark is toegestaan.

Even voorstellen Joke en Johan de Vrught, oftewel “Les Fruits de la Hollande”. Wij zijn geen echte `roer-ommers`, maar onze koers lag wel al heel lang richting buitenland. Via Algerije, Nigeria en Duitsland zijn we in Frankrijk terecht gekomen, eerst in de Provence en nu sinds anderhalf jaar in de Ardèche. Het is weliswaar hard werken op Les Rives de l´Ardèche, maar het is ook heel spannend en bevredigend om een bijdrage te leveren aan dit prachtige park. We houden ons in eerste instantie bezig met het beheer van een aantal huizen. Het merendeel van de villa’s wordt verhuurd; daar komt heel wat bij kijken. Je ontvangt de huurders en maakt ze wegwijs op het park. Inmiddels is de verhuur volop van start gegaan. Het park ligt in een prachtige omgeving waar veel te doen is en te ontdekken valt. Heel populair is het kanoën op de Ardèche. Ons geliefde uitstapje is een wandeling naar de Rocher de Sampzon.

11


Les Chalets de la Madeleine: uw chalet direct aan de piste!

Wintersportliefhebbers zullen de naam ongetwijfeld kennen: Le Grand Domaine, een prachtig skigebied in de Franse Alpen grenzend aan Valmorel. Het gebied heeft in totaal ruim 160 km pistes met maar liefst 55 skiliften. Vanwege de ligging op 1650 meter hoogte en het gunstige klimaat is men in het skiseizoen verzekerd van voldoende sneeuw. Aan beide zijdes van de Col de la Madeleine liggen groene, rode en blauwe pistes; het gebied is dan ook uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De zeer bedreven skiĂŤrs kunnen hun kunsten vertonen op enkele zwarte 12

pistes, waaronder die op de Col de Collet en de Mottet.


’Les Chalets de la Madeleine’, Saint François Longchamp, Franse Alpen. Prijzen: chalets vanaf € 492.000,- excl. TVA v.o.n., appartementen vanaf 252.000,- excl. TVA v.o.n.

Maar ook in de zomer biedt Le Grand Domaine veel recreatieve mogelijkheden. Voor wielerfanaten vormt de Col de Madeleine - bekend van de Tour de France - de ultieme uitdaging. Daarnaast zijn er prachtige wandelroutes uitgezet in de Vallée de La Maurienne. Aan de oostzijde ligt La Belle, zoals de Fransen Valmorel liefkozend noemen: een karakteristiek bergdorpje dat onder Nederlandse supervisie is ontwikkeld. La Belle ligt op 1400 meter in een bosrijke omgeving en is het startpunt voor fraaie wandeltochten met adembenemende vergezichten. Voor de snowboarders heeft men hier een snowpark met halfpipe aangelegd. Halverwege de Col de la Madeleine ligt Saint François Longchamp. Het dorp heeft een gezellig centrum met uitstekende horecafaciliteiten en uitgebreide winkelvoorzieningen. Daarnaast wordt in Saint François Longchamp

13


’Les Chalets de la Madeleine’, Saint François Longchamp, Franse Alpen.

Ski in, ski out...

ontvangstruimte, appartementen en parkeergarage

14

in 2010 het Bernard Hinault-centrum opgeleverd. In dit aantrekkelijke complex worden uiteenlopende voorzieningen gehuisvest, waaronder 4 bowling-banen, fitnesscentrum, openluchtzwembad, bar, crèche, solarium en meerdere buitenterrassen. LES CHALETS DE LA MADELEINE In dit dorp bieden wij direct aan de piste 25 luxueuze chalets en 8 appartementen te koop


Prijzen: chalets vanaf € 492.000,- excl. TVA v.o.n., appartementen vanaf 252.000,- excl. TVA v.o.n.

Paris Strasbourg

Poitiers

Bordeaux

Lyon St. François Longchamp Nice

Toulouse Marseille

aan. Het vrijstaande type - met 5 slaapkamers en 3 badkamers - is geschikt voor een comfortabel verblijf van 10 personen. Maar ook de geschakelde chalets - 6-persoons- en 8-persoonstypes - zijn uitermate smaakvol en ruim van opzet. Het project beschikt bovendien over een receptie, parkeer­garage, binnenzwembad, jacuzzi en een fitnessruimte. Les Chalets de la Madeleine is een ski-in ski-out-locatie, dat wil zeggen skiën tot aan de voordeur van uw chalet.

INVESTERING Eigenaren van een chalet in Saint François Longchamp hebben een verhuurverplichting van 15 jaar. De koop garandeert dus niet alleen veel vakantieplezier, maar ook lucratieve huuropbrensten. De verhuur wordt verzorgd door professionele touroperators. Als u uw chalet gedurende 20 jaar in de verhuur aanbiedt, kunt u de volledige Franse TVA (BTW) terugvorderen.

Toulon

15


La Vallée d’Aups

Côte d’Azur:

midden in de natuur In de gemeente Plan-de-la-Tour bieden wij u in een schitterende ambiance 11 appartementen aan. Plan-de-la-Tour, de plek waar de mondaine Côte d’Azur samenkomt met de prachtige Provence. Waar het bruisende boulevardleven overgaat in de bloemenpracht van de Provence. Aan de ene kant het duizenden hectare grote natuurreservaat ‘Les Maures’ en aan de andere kant Johnny Depp en Vanessa Paradis, het glamourechtpaar en waarschijnlijk de bekendste inwoners van Plan-de-la-Tour.

16

Plan-de-la-Tour is een typisch zuid Frans dorp waar u schaduwrijke pleinen, een weekmarkt, winkels en restaurants vindt. Er is het hele jaar door vertier. Daarnaast is het omgeven door wijngaarden, heeft het heel nabij het uitgestrekte natuurgebied Le Massif des Maures en op

7 km afstand de boulevard en stranden van Sainte-Maxime, aan de Golfe de Saint-Tropez. ‘Hameau les Claudins’ heeft een totale oppervlakte van 3,5 ha. Het geheel dateert uit de 18e eeuw. Het complex is volledig gerestaureerd met behoud van de originele elementen en


’Hameau les Claudins’, Plan-de-la-Tour, Frankrijk. Prijzen vanaf € 199.000,- v.o.n. (incl. 19,6% TVA)

Paris Strasbourg

Poitiers

Bordeaux

Lyon

Nice

Toulouse Marseille

Plan-de-la- Tour Toulon

omvat 11 luxueuze 2- en 3-kamerappartementen. De appartementen zijn praktisch en smaakvol ingericht, geheel in de stijl van de omgeving. Elk appartement beschikt over een eigen balkon of terras en heeft uitstekende sanitaire voorzieningen. Op het terrein van Hameau les Claudins zijn verder een zwembad, jeu de boules baan, jacuzzi en ruime parkeergelegenheid aanwezig.

17


Onthaasten in een rustiek Provençaals decor La Vallée d’Aups Kijk

nbod

tste aa a la t e h r o o v op onze site

Ten zuiden van Aix-en-Provence, nabij de Méditerranée, ligt temidden van olijfbomen het typisch Provençaalse dorpje Nans-les-Pins. Het dorpje wordt omgeven door het Massif de la Sainte Baume en de bergketen Aureliens. Nans-les-Pins ligt op 430 meter hoogte en heeft een gezellig centrum met winkelvoorzieningen en enkele goede restaurants. Vlakbij ligt een prachtige golfbaan, waar u in alle rust onbekommerd geniet van de natuur.

Paris Strasbourg

Poitiers

Bordeaux

Toulouse

Lyon

Nans-les-Pins Nice Marseille

18

Toulon

IDEAAL VAKANTIE-OORD Nans-les-Pins en haar schitterende omgeving hebben u veel te bieden. Het beschermde natuurgebied leent zich uitstekend voor onder andere wandelen, fietsen en paardrijden. Het landschap is gevarieerd: met name het contrast tussen het kolossale, rotsachtige Massif de la Sainte Baume en de lichtglooiende, beboste heuvels, afgewisseld door wijngaarden, is uitermate fascinerend. Op loopafstand van de villaparken ligt een schitterende 18-holes publieke golfbaan in de voormalige tuin van het kasteel Châteauneuf. Dit kasteel is verbouwd tot hotel-restaurant. Op minder dan een half uur rijden liggen Cassis

en Bandol, internationaal bekend door de gelijknamige exquise wijnen. Cassis is nog steeds een authentiek vissersplaatsje met sfeervolle cafeetjes, die uitkijken op zee. DRIE VILLAPARKEN Na de succesvolle verkoop van ons 1e plan ’Le Hameau du Golf’ hebben wij in 2001 ‘Le Jardin du Golf’ gerealiseerd. Het park bestaat uit vrijstaande en geschakelde Provençaalse villa’s en een bastide met 6 appartementen. De villa’s zijn gebouwd op ruime kavels van circa 400 tot 1.100 m2. In het karakteristieke ontwerp is veel aandacht besteed aan privacy, comfort en veiligheid.


Gerealiseerde villaparken, Nans-les-Pins, Frankrijk.

Het terrein is geheel omheind en is uitsluitend toegankelijk via een bewaakte toegangspoort. Een gemeenschap­pelijk zwembad en 2 tennisbanen maken deel uit van het plan. Als 3e en laatste park in Nans-les-Pins hebben we het project ‘La Vallée de la Sainte Baume’ gerealiseerd. Dit plan bestaat uit 34 vrijstaande, Provençaalse villa’s, gebouwd op ruime kavels van circa 1000 tot 2000 m2, een beheerder­ woning, een gemeenschappelijk zwembad en een gemeenschappelijke tennisbaan. De tuinen - ontworpen door de Franse tuinarchitect Le Blanc - maken van ‘La Vallée de la Sainte Baume’ een exclusieve woon­omgeving, waar het, zoals één van de bewoners onlangs zei, goed onthaasten is.

19


Keller Keukens de perfecte partner De keukens in de villa’s van diverse projecten van Dop Makelaars worden geleverd door Keller Keukens. In zeventig jaar tijd is het Oer-Hollandse bedrijf uitgegroeid van een kleine meubelindustrie tot één van de modernste keukenfabrieken in Europa. Als top 3 speler op de Nederlandse projectmarkt en als toonaangevende producent op het gebied van luxe designkeukens bleek Keller Keukens de perfecte partner voor Dop Makelaars in de Second Home Markt in Frankrijk. In 2001 werden tijdens de Second Home Beurs de eerste contacten gelegd tussen Keller Keukens en Dop Makelaardij en dit groeide uit tot de huidige succesvolle samenwerking. Niets wordt aan het toeval overgelaten. In het voortraject wordt er voor elk woningtype met zorg een luxe basis­keuken samengesteld die van alle gemak en comfort is voorzien. Maar de koper mag ook beslissen deze basiskeuken te laten vervallen en geheel naar eigen inzicht en wens te kiezen voor een luxe Keller Design Keuken op maat.

20

Het gehele Keller programma staat de koper ter beschikking. Het luxe Keller Keukenprogramma bestaat uit 3 verschillende collecties waarmee iedere woonsfeer en elke woonwens kan worden ingevuld. Het Red Label programma is de veelzijdige basiscollectie waarin alle woonstijlen zijn vertegenwoordigd. Van klassiek en nostalgisch tot strak en modern.

Het Black Label programma is het greeploze programma van Keller; exclusief, strak en puur design. De Gold label collectie wordt gepresenteerd in de modern-klassieke sfeer. Dit exclusieve keukenprogramma is uitgevoerd in een unieke matte structuurlak die niet alleen uitwendig, maar ook inwendig is aangebracht. De kopers worden uitgenodigd in de fabriekshowroom van Keller in Roosendaal. Daar worden zij door de Keller adviseurs van A tot Z geïnformeerd over de mogelijkheden en begeleid bij het kiezen en ontwerpen van de keuken. In alle rust worden alle aspecten bij het samenstellen van de ideale keuken besproken zodat de klant er voor 100% van overtuigd is dat zijn of haar ideale keuken in de woning wordt geïnstalleerd. Voor meer informatie over Keller Keukens kunt u terecht op de website. Kijk op www.KellerKeukens.nl


Op bezoek bij Peter Bouw Tussen de schapen, kippen en paarden werkt Peter Bouw aan zijn nieuwe woonwerk­ ruimte in het buitengebied tussen Barneveld en Nijkerk. In zijn werk wil de hovenier het gevoel van ruimte en vrijheid, het ‘buitenlevengevoel’, voor zijn opdrachtgevers realiseren in Nederland en in Frankrijk. In Nederland opereert hij onder de naam Peter Bouw Tuinen en in Frankrijk – letterlijk vertaald- onder de naam n aamPierre PierreConstructeur ConstructeurJardins. Jardins. Op het terrein van Peter Bouw Tuinen zou je je op een mooie dag haast onder de Franse zon wanen: kippen scharrelen om onze stoelen, het ezeltje rolt eens lekker in het zand. Achter het weiland begint het bos. “Een woning met veel buitenruimte of een optrekje in Frankrijk is natuurlijk mooi”, zegt Peter Bouw, “maar een goed hovenier kan zo’n gevoel van harmonie met de natuur absoluut creëren in een kleine tuin en zelfs op een dakterras.” BEGRIP Het bedrijf van Peter Bouw telt drie vestigingen; één in Nijkerk, één in de Franse Dordogne en één in de Franse Ardèche. Zestien jaar geleden startte Peter Bouw direct vanuit de schoolbanken. Hij ontwikkelde zich tot een man met passie voor zijn vak en een uitgesproken visie op hovenierswerk. “Het werk van een hovenier rust op drie staanders: de wensen en motieven van de opdrachtgever, de kwaliteit van het werk, werkhouding en materialen en ten slotte het product: de tuin. Die drie moeten met elkaar in balans zijn. Daarom steken we veel tijd in het voortraject. De opdrachtgever komt bij ons met een vraag. Waaruit is zijn vraag ontstaan? We willen onze opdrachtgevers begrijpen. Dan komen we op een niveau van samenwerken waarin de opdrachtgever ons vertrouwt en ons de vrijheid geeft om onze expertise in creativiteit en vakmanschap om te zetten om zijn gedroomde buitenruimte te realiseren.” BUITENLEVENGEVOEL In zijn werk is Peter Bouw op zoek naar harmonie tussen mens en natuur. Hij is ervan overtuigd dat zijn opdrachtgevers behoefte hebben aan deze benadering. “In ons drukke leven hebben we een drang naar dit ‘buiten­ levengevoel’. Een gevoel van vrijheid dat je in je tuin kunt realiseren.” De kloof tussen deze behoefte aan ruimte en vrijheid in de tuin en de vaak beperkte ruimte die daarvoor beschikbaar is, is volgens Peter Bouw een uitdaging voor de hoveniersbranche. “Het is onze taak om invulling te geven aan deze vraag. Dat kan zeker, ook op een dakterras in hartje Amsterdam.” Voor het creëren van dit ‘buitenlevengevoel’ heeft Peter Bouw een bijzondere doelgroep gevonden: Nederlanders met een tweede huis in Frankrijk. “Een opdrachtgever in Nederland vroeg ons of we zijn tuin in Frankrijk wilden doen. Hij wilde zeker weten dat hij goed werd begrepen in wat hij voor ogen had. Er bleek een markt voor te zijn: inmiddels hebben we tien hoveniers in Frankrijk, zowel Nederlanders als Fransen.” Een vestiging in het buitenland is hectisch, maar het bevalt Peter Bouw goed. “Het geeft me veel inspiratie en de mogelijkheid om hier direct wat mee te doen.” www.peterbouwtuinen.nl

21


Vakantiepark Landal Winterberg: veilig beleggen met gegarandeerd rendement

eerd d n a r a g e g o t t 6% ne rende 10 jaar! u d e g t n e rendem

Hamburg Bremen Hannover

Düsseldorf Bonn

Berlijn

Kasssel Winterberg

Frankfurt am Main

Direct aan de skipiste en de golfbaan en op loopafstand van het dorp Stuttgart München

Winterberg realiseert Landal GreenParks samen met Van Wijnen Recreatiebouw een nieuw vakantiepark met karakteristieke recreatievilla’s. De bekende wintersportplaats Winterberg ligt centraal in het Hochsauerland, op 320 km van Utrecht, en biedt ook zomers veel vakantieplezier (golfen, mountainbiken, wandelen…). Het park krijgt een centrumvoorziening met receptie, restaurant, overdekt zwembad, kinderspelparadijs, winkels, enz. Landal GreenParks garandeert een netto rendement van 6% exclusief btw gedurende de eerste 10 jaar. Maar ook voor de periode daarna zijn de prognoses goed. En – niet onbelangrijk – over het onderhoud en de verhuur hoeft u zich niet te bekommeren. Landal GreenParks neemt beide

22

voor haar rekening. Kortom een zorgeloze investering in vakantieplezier!


Vakantiepark Landal Winterberg, Duitsland. Koopsom vanaf € 150.000,- (excl. BTW v.o.n.) Op het park worden 200 karakteristieke, royale villa’s gebouwd, variërend in 9 verschillende types, te weten: 4 persoons standaard en luxe geschakeld 6 persoons standaard geschakeld 6 persoons luxe vrijstaand 8 persoons standaard en luxe vrijstaand 12 persoons luxe vrijstaand 12 persoons luxe-welness vrijstaand 16 persoons luxe vrijstaand

< Fase 2

De inrichting van de villa’s, met luxe sanitair en moderne keukens, voldoet aan de huidige kwaliteitseisen en is bijzonder comfortabel. De luxe types zijn bovendien voorzien van onder andere een sauna en zonnebank. Vanaf € 150.000 v.o.n. exclusief BTW koopt u al een volledig ingerichte villa voor 4 personen.

Fase 1 >

Renvooi: Woningtype 4s

Woningtype 4l

Woningtype 6s

Woningtype 6l

8

Woningtype 8s

Woningtype 8l

Woningtype 12l

Woningtype 12wl

Der Sürenberg

Woningtype 16l

Hoofdgebouw

(P0

1)

Speelplaats kinderen

1)

(P0

Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend

Afdrukdatum:

3 februari 2009

Fase 1 en 2

BINNEN 3 MA

AN

’S VERKOCHT DEN 100 VILLA

VO O START BOUW

RJAAR 2010

23


Flevo Golf Resort:

een unieke villawijk in Lelystad Groen, water en licht spelen een belangrijke rol bij de aantrekkelijke villawijk van Flevo Golf Resort. Dit bijzondere project is uitgegroeid tot een volwassen resort met inmiddels ruim 325 schitterende vrijstaande en half vrijstaande villaâ&#x20AC;&#x2122;s voor permanente bewoning. De ligging aan de twee golfbanen, het IJsselmeer en een groot bos is zonder meer uniek te noemen. Flevo Golf Resort is een exclusieve enclave met een uitzonderlijk hoog woonniveau; hier worden uitsluitend luxe villaâ&#x20AC;&#x2122;s gebouwd op grote kavels aan het water. Deze combinatie van exclusief wonen, natuur, rust en sportief ontspannen bestaat echt. 24


’Flevo Golf Resort’, Lelystad. Prijzen vanaf € 318.000,- v.o.n. incl. BTW

Wonen op de golfbaan in een bosrijke omgeving aan het strand

GUNSTIGE LIGGING Lelystad is ideaal gelegen: weg van de drukte, maar wel dichtbij de Randstad. Vanuit Lelystad loopt de Flevospoorlijn, waarover u in minder dan drie kwartier naar Amsterdam reist. Met de auto heeft u via de A6 en de A1 ook een snelle aansluiting met de Randstad, terwijl de verderop gelegen A27 een verbinding vormt met Utrecht en het zuiden van ons land. DERDE FASE De 1e fase van het succesvolle project Flevo Golf Resort is voltooid en de 2e fase, vrijstaande villa’s is in verkoop en in aanbouw. De volgende stap is de 3e fase die een geheel eigen karakter krijgt. Deze fase krijgt een diversiteit aan villa’s.

In dit gedeelte van fase 3 komen half vrijstaande villa’s van het type Volusia. Dit plan ligt aan de noordoostzijde van fase 3, dicht bij de rand van het Zuigerplasbos en op loopafstand van het strand en de jachthaven Flevo Marina. De villa’s worden gebouwd op kavels van circa 500 m2 die grenzen aan het water.

25


Fase 3 : villatype Volusia COMPLETE, LUXUEUZE UITRUSTING De half vrijstaande villa’s type Volusia worden zeer compleet opgeleverd. Bij de bouw is al rekening gehouden met de allernieuwste eisen op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en veiligheid. Standaard wordt uw woning opgeleverd met een luxueuze keuken en badkamer, hoogwaardig sanitair, mechanische ventilatie en een energiezuinige hr-cv-ketel en een elektrisch te bedienen garagedeur. RIANT WONEN EN RUIMTE VOOR PERSOONLIJKE WENSEN U beschikt in de half vrijstaande villa over een riante woonkamer met open keuken, 3 flinke slaapkamers, een grote zolderruimte en een garage. Verder is er een aantal optionele mogelijkheden waarmee u uw nieuwe woning kunt aanpassen aan uw persoonlijke wensen. De prijs van een half vrijstaande villa is vanaf € 318.000,- v.o.n. incl. BTW; de vrijstaande villa’s zijn verkrijgbaar vanaf € 472.000,- v.o.n. incl. BTW.

26

UITGEBREIDE VOORZIENINGEN Flevo Golf Resort ligt niet alleen dichtbij een winkelcentrum, maar ook vlakbij verscheidene sportfaciliteiten, waaronder een sport- en fitnesscentrum, tennisbanen, manages, een overdekt zwembad en een roeibaan. Lelystad heeft ook uitgebreide onderwijsvoorzieningen, variërend van basisscholen en

Fase1


’Flevo Golf Resort’, Lelystad. Prijzen vanaf € 318.000,- v.o.n. incl. BTW middelbaar onderwijs tot instellingen voor volwasseneneducatie. Cultuurliefhebbers zijn ingenomen met het programma van het grote theater- en congrescentrum Agora. MEER INFORMATIE Meer informatie vindt u op de speciale website van Flevo Golf Resort: www.flevogolf.nl. Bij de ingang van Flevo Golf Resort is bovendien

een informatiecentrum ingericht, waar u alle informatie over het park, de villa’s en de gebruikte bouwmaterialen rustig zelf kunt bekijken. Het informatiecentrum is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en daarbuiten op afspraak. Informatiecentrum Flevo Golf Resort Parlaan 2, 8241 BG Lelystad Telefoon 0320 264 175

fase 3 : villatype Volusia, vanaf € 344.500,- v.o.n. incl. BTW

27


Harderwold:

Golf en villaresort biedt alles voor natuur- en golfliefhebber Een 2e woning, met de achtertuin direct aan het water en slechts enkele stappen verwijderd van een prachtige 18-holes golfbaan. Omgeven door een uitgestrekt natuurgebied, het Harderwold en vrijwel midden in Nederland. Golf- en Villaresort Harderwold heeft natuur-, water- en golfliefhebbers heel veel te biedenâ&#x20AC;Ś

28

Fase 1


’Golf- en villaresort Harderwold’, Zeewolde. Prijzen kavels fase 1 vanaf € 135.000,- excl. BTW, v.o.n.

Fase 1 De realisatie van dit project verloopt in fasen. Fase 1, met uitsluitend kavels direct aan het water gelegen, is bijna voltooid. Nog enkele kavels zijn te koop. In deze fase heeft u nog de mogelijkheid van een geheel op maat gemaakte recreatievilla. Voor de fase 2 is niemand minder dan de bekende architect Jan des Bouvrie aangetrokken. Golf- en Villaresort Harderwold ligt ‘op de drempel van de poort naar Flevoland’, op grondgebied van de gemeente Zeewolde, dichtbij het leuke stadje Harderwijk. Harderwold bestaat eigenlijk uit enkele aaneengesloten natuurgebieden: het moeras­ gebied Harderbroek, dat dankzij met het Plan Roerdomp een nog veel uitgestrektere omvang heeft gekregen, en het Harderbos, een groot, vrijwel aaneengesloten bosgebied dat zich

globaal uitstrekt tussen het op het oude land gelegen Harderwijk en Biddinghuizen. Water vormt de bindende factor in het resort: niet alleen doorkruisen de meren en vijvers het schitterend aangelegde golfterrein, de tochten en vaarten grenzen ook aan de zogeheten havenkavels, waarop momenteel één voor één luxe recreatievilla’s verrijzen. En ze vormen de verbinding met de andere kanalen en vaarten in Flevoland en de Veluwse Randmeren. Ideaal dus voor de watersportliefhebber die niet te ver van zijn eigen woning op zoek is naar een plek om fijn te recreëren. Hij kan straks zijn boot direct bij zijn eigen aanlegsteiger aanmeren. GOLFBAAN Ook de fanatieke en zelfs de meest verwende golfers komen in het Golf- en Villaresort straks volop aan hun trekken. Kenners herkennen in de

29


glooiende en zeer afwisselende par 72 bosbaan ongetwijfeld de hand van de bekende Belgische golfbaanarchitect Alan Rijks, die al heel wat befaamde golfbanen in Europa op zijn naam heeft staan. Hij heeft ervoor gezorgd dat de natuur in en om de centrale waterpartijen alle kansen krijgt. Rijks heeft er zelfs vistrappen in aangelegd, ’een unicum’, volgens eigen zeggen! Naast de 18-holesbaan ligt ook nog een 9-holes

par 3 oefenbaan al uitdagend op u te wachten. De prijs van de woningen in fase 3 is vanaf € 259.500 excl. BTW v.o.n. De modelwoningen van Jan des Bouvrie en tevens informatie­centrum zijn zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. De overige dagen kunt u op afspraak terecht na contact met Dop Makelaars.

Villa Zon

Villa Zon Ruime kavels tot 934 m2

• • Bruto woonoppervlak 245 m2 • 3 slaapkamers met ieder een eigen luxe badkamer • 16 m2 bergingsruimte • Eigen aanlegsteiger met verbinding naar open water

30

Villa Water Ruime kavels tot 934 m2

• • Bruto woonoppervlak 228 m2 • 3 slaapkamers met ieder een eigen luxe badkamer • 16 m2 bergingsruimte • 6 m2 overdekt balkon • Eigen aanlegsteiger met verbinding naar open water

Villa Water

Villa Bos • Ruime kavels tot 934 m2 • Bruto woonoppervlak 123 m2 • 2 slaapkamers met ieder een eigen luxe badkamer • 8 m2 bergingsruimte • 30 m2 overdekt terras • Eigen aanlegsteiger met verbinding naar open water


’Golf- en villaresort Harderwold’, Zeewolde. Prijzen villa’s fase 2 vanaf € 259.500,- excl. BTW v.o.n.

Wonen aan het water Op een unieke locatie in Flevoland, ‘op slechts enkele minuten varen’ van het Veluwemeer wordt op dit moment een bijzonder project gerealiseerd. Het betreft de ontwikkeling van een aantal recreatiewoningen in Harderwold met in de directe omgeving alle mogelijkheden voor sport, recreatie en ontspanning. Dit concept sluit in alle facetten aan op mijn visie over het wonen en leven van deze tijd. Er zijn 3 typen woningen ontworpen met ieder een duidelijk eigen karakter. Strak vormgegeven met een plat dak met oversteken, of meer landelijk met een kap, gelijkvloers of met een verdieping, voor alle drie geldt dat het binnen- en buitenleven elkaars verlengstuk zijn. De keuken en de living zijn een harmonieus geheel en gaan geleidelijk over van binnen naar buiten. Belangrijk is dat de verschillende activiteiten in elkaars zichtveld plaats kunnen hebben zonder dat iemand zich hoeft af te zonderen. En dan is er natuurlijk ook nog aan het einde van de kavel een eigen steiger met wellicht een boot, het Veluwemeer in de nabijheid. Jan des Bouvrie

Villa Bos ’Vaak worden mensen in het harnas van een ontwerper gejaagd, ik creëer een omgeving waarin men zijn eigen creativiteit kwijt kan’

31


32

Op onze website vindt u de meest recente informatie over onze binnen- en buitenlandse projecten. Parlaan 2 • 8241 BG Lelystad • Telefoon (0320) 264 175 • Fax (0320) 264 281 • E-mail: info@dop.nl • www.dop.nl Hoewel deze brochure met uiterste zorg is samengesteld, kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Dop Actief 2011  

Uitgave van Dop Makelaars met een overzicht van de projecten in binnen- en buitenland

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you