Page 1

De Fabrieck fase 2 - Sfeervol wonen op een monumentale plek

Een ontwikkeling van:

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. Van Oldenbarneveldtstraat 117 Postbus 5195 6802 ED Arnhem

Sfeervol wonen op een monumentale plek 4 statige twee onder ĂŠĂŠn kap woningen 18 karakteristieke eengezinswoningen In het centrum van Ede

Inlichtingen en verkoop:

Dop Makelaars www.dop.nl Tel.: (0320) 264 175

Verhage van Grootheest Makelaardij o/g B.V. www.verhage.nl Tel.: (0318) 619 145

2011095 Baanbrekers.nl

www.defabrieck.nl

111002-02 de Fabriek OmslagmapB CS5.indd 1

04-04-11 17:00


IKEA

2

Wonen in Ede: Rust, natuur en bedrijvigheid onder één dak In het hart van Nederland, omsloten door de Utrechtse Heuvelrug en het Nationaal Park De Hoge Veluwe, ligt het Gelderse Ede. Groen omgeven door bos, heidevelden en uitgestrekte graslanden verrijst hier een nieuw woonproject. Het is een project dat tot de verbeelding spreekt, een plan met een verzameling woningen als dit, komt niet vaak voor. De Fabrieck verenigt authentiek bestaande bouw en luxueuze nieuwbouw op een harmonieuze wijze met elkaar.

De locatie is er één uit duizenden. De woningen verschijnen op loopafstand van het centrum, omgeven door een prachtig gebied. Met op luttele afstand het vermaarde Veluwse natuurreservaat, liggen kilometers fiets- en wandelplezier voor het oprapen. Hier vindt u nog wilde zwijnen in hun natuurlijke leefomgeving. De Hoge Veluwe is een natuurgebied bij uitstek.

111002-02 de Fabriek OmslagmapB CS5.indd 2

Ede, een woongebied van formaat Naast een overdaad aan rust en groen biedt Ede opvallend veel bedrijvigheid. De gezellige winkels, bloeiende horeca en uitstekende onderwijsinstellingen maken van Ede een woongebied van formaat. Dit toont aan dat een natuurlijke woonomgeving en een dynamisch leefklimaat prima met elkaar samengaan.

04-04-11 17:01


3


4

5

Het plan: Oud en nieuw naadloos verbonden In het veelzijdige Ede ontwikkelt Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. een aantal bijzondere wooneenheden. Ze zijn apart van vorm en uitstraling, maar wat vooral opvalt, is de samenstelling van het plan. De Fabrieck biedt een uitgekiende mix van oud- en nieuwbouw.

De monumentale panden - behorende tot het Rijksmonument ‘De Gasfabriek’ krijgen een nieuwe bestemming. Door de authentieke uitstraling van deze gebouwen en de aansluiting op de nieuwbouw wordt het plan bijzonder sfeervol. Zowel aan de binnen- als buitenkant blijven bij de restauratie van deze gebouwen de monumentale details gehandhaafd. Op het terrein zijn inmiddels enkele luxe vrijstaande villa’s en royale herenhuizen gebouwd. Deze woningen zijn onderdeel van de eerste fase van het project en zijn inmiddels bewoond. Naast deze eerste

fase, verrijzen in de tweede fase van het project statige twee onder één kapwoningen en karakteristieke eengezinswoningen. U woont hier midden in het centrum, maar toch helemaal buiten. Zonovergoten tuinen bieden genoeg ontspanning voor de dagelijkse beslommeringen. Hoewel de huizen fonkelnieuw zijn, detoneren ze niet: de architectuur sluit naadloos aan bij de omringende monumentale bebouwing. Dit maakt het plan tot een organisch geheel.


6

Wonen in De Fabrieck is niet zomaar mooi wonen. De Fabrieck biedt een woonomgeving die zijn weerga niet kent.

De locatie: Natuurlijke diversiteit De Fabrieck verschijnt in een werkelijk fantastische omgeving. Of uw voorkeur nu uitgaat naar bos, heide of grasland … alleen al de nabijheid van het Nationaal Park De Hoge Veluwe staat garant voor een overweldigende hoeveelheid natuur. Vele kilometers fiets- en wandelpaden liggen binnen handbereik. En wat te denken van de zandverstuivingen. U kunt hier alle kanten op.

Eveneens dichtbij liggen de Gelderse Vallei, het Deelerwoud, Planken Wambuis en het Wekeromse Zand. Stuk voor stuk prachtige gebieden waarbij u tijdens fiets- of wandeltochten kennis kunt maken met de kleine dorpjes en zijn gastvrije bevolking. Er dient zich een wáár vakantiegevoel aan.

7


8

9

De locatie: Volop in beweging Samen met een aantal omringende dorpen en buurtgemeenschappen vormt Ede de gemeente Ede. Vooral qua oppervlak is het een forse gemeente. De in totaal negen dorpen en plaatsen strekken zich uit over ruim 32.000 hectare, waarvan bijna de helft bestaat uit bos, heidevelden, zandverstuivingen en uitgestrekte graslanden. De omgeving van Ede vormt een oase van rust en groene weelderigheid.

In contrast hiermee staat Ede. Een levendige gemeenschap met volop vraag en aanbod. De plaats ademt één en al bedrijvigheid door onder meer de aanwezigheid van diverse congrescentra, een uitgebreid winkelaanbod en de grootste weekmarkt van de regio. Daarbij staat het onderwijs op hoog niveau, zijn er tientallen sportverenigingen en is ook de zorgverlening prima op orde. Het regionale ziekenhuis De Gelderse Vallei behoort tot de medische voorzieningen.

Ede is volop in beweging Wat betreft de toekomst staat Ede niet stil. De gemeente biedt goede vestigingsmogelijkheden voor allerhande bedrijven. Enkele jaren geleden is een start gemaakt met de aanleg van “Bedrijventerrein A12 Ede/Veenendaal” waardoor maar liefst 100 hectare bedrijfsterrein is toegevoegd op een unieke plek aan de A30 en de A12. De uitstekende bereikbaarheid maakt Ede aantrekkelijk om te wonen, maar zeker ook om te werken.

Genoeg vertier In het centrum op het Museumplein bevinden zich de meeste horecavoorzieningen. Samen met het Marktplein is dit de uitgaansbuurt bij uitstek: diverse restaurantjes en terrassen nodigen uit voor een lekkere lunch of uitgebreid diner. Ideaal om na het werk even iets te eten of te drinken. Ook op de Markt zelf is veel te doen. Elke zaterdag en maandag vindt hier de Weekmarkt plaats, bekend tot in de verre omstreken. De markt behoort tot de grootste van Nederland. Op cultureel gebied vormt het KröllerMüller Museum een absolute trekpleister. Schitterend gelegen in het hart van de Veluwe zijn hier werken te zien van onder meer Van Gogh, Picasso, Monet en Mondriaan. Eigenlijk behoeft het museum geen verdere toelichting. Kröller-Müller is wereldberoemd.


N304

A30

10

N304

N224

11

N310

Project De Fabrieck

N224

Project De Fabrieck

A30 A12

*

*

A12

A12

Smara gdstra at

A50

B1

De locatie: Optimaal bereikbaar

B2

Diamantstr aat

B3 B4

Maaiveldhoogte (in meters) t.o.v. N.A.P.

Diaman tstraat 1 E1

2 3 4 5 6 7

E2 E3

8 9 10 11

E4 E5

Ook de inrichting van de openbare ruimte (aanleg van wegen, eventuele groenvoorzieningen en/of parkeerplekken) is slechts een impressie, ontleend aan de gegevens van de gemeente. U dient er rekening mee te houden dat deze nog kunnen wijzigen. Voor specifieke gebiedsinformatie en informatie over omliggende, bestaande bebouwing, verwijzen wij u naar de gemeente. Daarnaast kunt u ter plaatse van de bouwlocatie de bestaande situatie waarnemen. Voor eventuele (toekomstige) wijzigingen kan Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. geen verantwoordelijkheid op zich nemen en/of aansprakelijkheid aanvaarden.

t traa lds era Esm g swe aap Sch

Voorbehoud situatieschets Deze tekening is enkel bedoeld om u een indruk te geven van de ligging en situatie van de bouwkavels in het bouwplan. De tekening vormt geen onderdeel van uw contractstukken en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. De juiste maten van de kavels worden na opmeting door het Kadaster vastgesteld.

spoorlijn Ede - Barneveld - Amersfoort

Peilmaten openbaar terrein (in meters) t.o.v. N.A.P.

I

Voor wie de auto wil laten staan, biedt Ede uitstekende alternatieven. Er rijden bussen in overvloed, bovendien verschijnt De Fabrieck langs de - overigens rustige spoorlijn Ede - Barneveld - Amersfoort. Het station Ede Centrum ligt op loopafstand. Van hieruit liggen alle sporen open.

LKOO

Ede is optimaal bereikbaar

Vrijstaande villa type A (f ase 1) *gerealiseerd Statige twee onder één kap woningen type B Herenhuizen type C (verkocht) Vrijstaande villa type D *gerealiseerd Karakteristieke geschakelde woningen type E Prive parkeerplaats Fase 1 Fase 2 Fase 3 (in ontwikkeling) Overige bebouwing Beukenhaag hoog Beukenhaag laag Keerwand, hoogte variërend Stalen hek + hedera begroeiing, 1,80 m hoog

SP EE

Vier nabijgelegen autosnelwegen zorgen voor zeer goede verbindingen met het omringende achterland. Via de A12 en de A30 bereikt u onder meer in een mum van tijd de grotere steden Arnhem en Amersfoort. Ook Utrecht ligt dichtbij. U bent er in nog geen veertig minuten.

Legenda *

Een fraaiere omgeving dan die van De Fabrieck is haast ondenkbaar. De gemeente Ede vormt een waar eldorado voor liefhebbers van rust en natuur. Des te opvallender is dat de bereikbaarheid daar niet onder lijdt. Integendeel: of u nu met de auto, trein of bus reist … u bent overal zo.

E6

E18

E17

E16

E7 E8 E9 E10

E11

E12

E13

E14

E15


12

13

Type B: Statige twee onder één kap woningen Wie kiest voor De Fabrieck heeft ook echt wat te kiezen. Het plan onderscheidt zich door een fraai samenspel tussen monumentale oudbouw en een serie bijpassende nieuw te bouwen woonhuizen. De Fabrieck biedt die nieuwbouw in meerdere soorten en maten. Zowel geschakeld, als geheel vrijstaand.

Wonen in een statige twee onder één kapwoning Aan de rand van het terrein verschijnen de twee onder één kapwoningen type B met aangebouwde garages. Zonder overdrijving zijn het royale woningen van formaat. Het stemmige metselwerk contrasteert fraai bij de hardhouten roomwitte gevelkozijnen, terwijl de forse dakoverstekken mooi aansluiten bij de omringende oudbouw. Bijzonder jeuïg zijn de sprongetjes in de voorgevels. De huizen krijgen er nét dat beetje extra van. Binnen is het één al ruimte dat de klok slaat. De voordeur van de woningen is gelegen aan de oprit, aan de zijkant van de woning. Via de hal bereikt u de ruime en lichte woonkamer die is gelegen aan de Schaapsweg. De halfopen keuken aan de achterzijde van de woning heeft terrasdeuren die toegang geven tot de tuin.

Boven, op de eerste verdieping, treft u naast drie ruime slaapkamers, een prima badkamer met toilet en ligbad. De vaste trap biedt toegang naar de zolder. Ook deze is zeer ruim en bovendien voor meerdere doeleinden geschikt. Wilt u graag een tuingerichte woonkamer en een keuken aan de straatzijde dan is dat mogelijk. Ook zijn er diverse opties waarmee de woning nog groter kan worden gemaakt of de zolder is in te delen en is te voorzien van dakramen. Denkt u eens aan de toekomst, zelfs een slaapkamer en badkamer op de begane grond behoren tot de mogelijkheden.


14

15 Enkele opties • woonkamer verlengen met 1.200 mm • woonkamer verlengen met 2.400 mm • extra slaap- en badkamer in aangebouwde garage • extra garage in de achtertuin (type B1) • verlengen van de garage • creëren tuingerichte woonkamer en straatgerichte woonkeuken • indeling zolder • dakramen op zolderverdieping

Plattegronden B Begane grond • riante woonkamer • open keuken aan de tuinzijde met dubbele tuindeuren • aangebouwde stenen garage met sectionaldeur Eerste verdieping • drie ruime slaapkamers (respectievelijk ca. 13,5 / 10,5 en 9,5 m2) • badkamer met toilet, ligbad en separate douchehoek (ca. 6,5 m2) • ruime overloop met vaste trap naar zolder Zolder • opstelplaats voor wasmachine • ruim voldoende stahoogte • standaard voorzien van ramen in voor- en achtergevel • op diverse manieren in te delen • vloeroppervlakte van ca. 45 m2

Begane grond

Eerste verdieping

Zolder


16

17

Type E: Karakteristieke eengezinswoningen Aan de Schaapsweg en aan het plein voor de voormalige gasfabriek komen zeer betaalbare, geschakelde eengezinswoningen. Net als bij de overige woningen in het plan besloot de architect tot een samenspel van karakteristieke gevelelementen en ruime dakoverstekken, waarvan de huizen een zekere statigheid krijgen. Binnen doet net zo royaal aan als buiten. De woningen zijn royaal qua afmetingen en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De acht hoekwoningen hebben een parkeervoorziening op eigen terrein. De tien tussenwoningen hebben een eigen parkeerplaats, gelegen aan het plein aan de achterzijde van de woningen. Tevens beschikt iedere woning standaard over een bergschuur in de achtertuin van de woning.

Wonen in een karakteristieke eengezinswoning Esthetisch zeer de moeite waard is de gekozen detaillering van de woningen. De gemetselde en getoogde rollagen ogen nostalgisch - historisch bijna - en doen terugverlangen naar vervlogen tijden toen aandacht voor details nog gemeengoed was. Het omringende getrapte metselwerk in aardetinten maakt de gevel af. Ook geslaagd is de zeer ruime zolder van de woning en de dubbele tuindeuren aan de achterkant van het huis die toegang bieden tot de royale achtertuin van de woning.

Aan de binnenkant overheersen licht en ruimte. De architect koos ervoor om een tuingerichte woonkamer toe te passen welke met verschillende uitbreidingsvarianten te vergroten is. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime badkamer met douchehoek en toilet uitgevoerd in zwevende variant. Verder treft u er drie ruime slaapkamers, waarvan de grootste bijna 14 m2 meet. De zolder ten slotte is gewoon groot. Door de hoge borstwering creĂŤert u er met een aantal eenvoudige ingrepen eenvoudig ĂŠĂŠn of twee kamers bij.


18

19 Enkele opties • woonkamer verlengen met 1.800 mm • woonkamer verlengen met 3.000 mm • garage • garage verlengen • badkamers vergroten • samenvoegen slaapkamer 1 en 2 • indeling zolder • dakramen op zolderverdieping

Plattegronden E Begane grond • riante tuingerichte woonkamer met dubbele tuindeuren naar de tuin • open keuken • trapkast Eerste verdieping • drie ruime slaapkamers (respectievelijk ca. 13,5 / 9,5 en 8,5 m2) • badkamer met toilet en separate douchehoek (ca. 5,5 m2) • ruime overloop met vaste trap naar zolder Zolder • opstelplaats voor wasmachine • ruim voldoende stahoogte • eenvoudig om te bouwen naar extra kamers • vloeroppervlakte van ca. 41,5 m2

Begane grond

Eerste verdieping

Zolder


20

21

Statige twee onder ĂŠĂŠn kap woningen

Karakteristieke eengezinswoningen


Kozijnen, ramen en deuren

22

Ruimtebenaming volgens bouwbesluit Functie: benaming volgens bouwbesluit: woonkamer /eetkamer verblijfsruimte keuken verblijfsruimte toilet toiletruimte hal verkeersruimte overloop verkeersruimte trapkast (woningtype E) onbenoemde ruimte garage (woningtype B) onbenoemde ruimte slaapkamer 1,2,3 etc. verblijfsruimte badkamer badruimte zolder onbenoemde ruimte berging (woningtype E) onbenoemde ruimte

Technische omschrijving Technische omschrijving

Buitenbergingen (woningtype E)

Peil

In de achtertuin wordt een niet geïsoleerde houten berging geplaatst conform de situatietekening. De buitenzijde van de bergingswanden bestaat uit verduurzaamd vuren rabatdelen. Het platte dak wordt voorzien van plaatmateriaal en dakbedekking.

Het peil (P) waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten, komt overeen met de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer. De maat ten opzichte van de straat en het maaiveld wordt bepaald in overleg met de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Ede.

Funderingen Grondwerk

Hiertoe behoren alle voor de bouw noodzakelijke ontgravingen en aanvullingen. Bij oplevering van de woningen zijn de tuinen geëgaliseerd en aangevuld met uitkomende grond.

De woningen en garages worden gefundeerd op betonnen heipalen. De fundering van uw woning wordt uitgevoerd in gewapend betonnen balken, één en ander conform de opgave van de constructeur. Vloeren

Riolering

Er wordt een gescheiden rioleringssysteem toegepast. Dit wil zeggen, dat het hemelwater via een gescheiden systeem wordt afgevoerd naar open water, terwijl het vuilwater via het hoofdriool naar de zuiveringscentrale gaat. Op deze wijze wordt er minder water aan de bodem onttrokken en wordt er niet onnodig water gezuiverd. De riolering wordt uitgevoerd in een recyclebare pvc-buis. De leidingen zijn voorzien van de nodige ontstoppingsstukken, stankafsluiters en beluchtingen. De aansluitkosten voor aansluiting op het gemeenteriool zijn bij de koopsom inbegrepen.

De begane grondvloer van de woningen is een geïsoleerde, gewapend betonnen, systeemvloer. Ter plaatse van de entree van de woningen wordt een sparing in de vloer aangebracht voor een kruipluik. De eerste en tweede verdiepingsvloer worden uitgevoerd als een ongeïsoleerde gewapende betonnen systeemvloer. De vloer van de garage wordt als een ongeïsoleerde gewapend betonnen vloer op zand uitgevoerd. De vloer zal monoliet worden afgewerkt. De vloer van de bergingen van woningtype E zal worden uitgevoerd als prefab betonnen vloer. Metselwerk

Bestratingen

Het toegangspad tot de entree is circa 60 cm breed en wordt bestraat met betontegels met een afmeting van 40 x 60 cm. Het gemeenschappelijke achterpad ter plaatse van de woningen wordt voorzien van grijze betontegels met een afmeting van 30 x 30 cm.

Het op de geveltekeningen aangegeven metselwerk wordt uitgevoerd als schoonmetselwerk. De kleuren van het metselwerk staan vermeld in de kleurenstaat. De buitenwanden worden geïsoleerd uitgevoerd. In de binnen- en buitenspouwbladen worden conform de voorschriften de nodige dilataties en open stootvoegen aangebracht. De garages worden uitgevoerd in 2-zijdig schoonmetselwerk.

Terreininventaris

Ter markering van de erfgrenzen worden er, daar waar noodzakelijk, houten perkoenpalen geplaatst. Deze palen dienen te worden gehandhaafd ten behoeve van de kadastrale inmeting, die na de oplevering plaatsvindt. Erfafscheiding openbaar/privé (hagen) worden conform tekening aangebracht. Bij enkele rijwoningen zal, daar waar noodzakelijk, een keerelement worden aangebracht om het hoogteverschil in het terrein op te kunnen vangen.

Als waterkering worden keramische raamdorpelstenen aangebracht onder de buitenkozijnen in de gevel, welke aansluiten op een borstwering. Kleur conform kleurenstaat. Dakrand en gootbekleding

De boeiboorden en windveren van de woningen worden uitgevoerd in multiplex. Deze worden dekkend geschilderd in de kleur conform kleurenstaat.

De kozijnen, ramen en deuren worden uitgevoerd conform de richtlijnen van het Politiekeurmerk en SKG**. De buitenkozijnen, deuren en ramen worden uitgevoerd in dark red meranti. De voordeur wordt uitgevoerd in multiplex en voorzien van een briefsleuf. De binnenkozijnen in de woningen zijn plaatstalen montagekozijnen in de kleur wit. Er worden op de begane grond geen bovenlichten toegepast maar de muur wordt doorgezet. Op de verdiepingen(en) worden wel bovenlichten toegepast en zijn de bovenlichten voorzien van glas. De binnendeuren worden standaard uitgevoerd als vlakke dichte opdekdeuren in de kleur wit. De garagedeuren worden uitgevoerd als sectionaaldeur. Hang- en sluitwerk

De voordeur van de woningen wordt uitgevoerd met een insteekcilinderslot met meerpuntsluiting en metalen voorplaat. Aan de buitenzijde worden deze voordeuren voorzien van een vaste greep op een schild. Aan de binnenzijde komt een kruk. Alle brievensleuven worden afgewerkt met een brievenplaat. De overige buitendeuren worden voorzien van een cilinderslot, een meerpuntsluiting en lichtmetalen deurkrukken met schilden. Al het hang- en sluitwerk aan de buitenzijde van de woning zal voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk zoals deze gelden op het moment van aanvragen van de bouwvergunning. Alle buitendeuren zullen worden voorzien van gelijksluitende cilindersloten. De binnendeuren van toilet en badkamer worden voorzien van een vrij / bezetslot. De meterkastdeur wordt voorzien van een kastslot met sleutelplaatje. Alle overige binnendeuren worden voorzien van een loopslot en van lichtmetalen deurkrukken en schilden. Eén en ander conform bemonstering. Natuursteen / kunststeen

De vensterbanken onder de gevelkozijnen zijn van kunststeen, type Bianco C. In de slaapkamers zijn deze minimaal 15 cm breed en in de woonkamer minimaal 20 cm. Ter plaatse van doorgaande puien tot op vloerniveau worden geen vensterbanken aangebracht. Ter plaatse van de badkamer komt geen vensterbank. Bij een eventueel raamkozijn wordt het tegelwerk doorgezet. De dorpels van toilet(ten) en badkamer(s) worden ook uitgevoerd in kunststeen, kleur antraciet. Trappen en hekken

De trap van de begane grond naar de eerste verdieping, alsmede de trappen van de eerste naar de tweede verdieping wordt bij woningtype B uitgevoerd als open vurenhouten trap. Bij woningtype E zal de trap van de begane grond naar de eerste verdieping worden uitgevoerd als een dichte trap. Bij de trappen worden beuken leuningen op aluminium leuninghouders aangebracht. Op de verdiepingen worden, indien noodzakelijk, vurenhouten traphekken aangebracht. Daken

De schuine daken op de woningen worden opgebouwd uit prefab dakelementen. De onderzijde van de daken worden uitgevoerd zoals is aangegeven in de afwerkstaat. Op de hellende dakvlakken komen keramische dakpannen met bijbehorende hulpstukken. De daken worden voorzien van een zinken bakgoot voor de opvang van het regenwater. De hemelwaterafvoeren van woningtype B zijn vervaardigd van zink in naturel uitvoering. De hemelwaterafvoeren van type E wordt uitgevoerd in PVC. De afvoeren worden middels pijpbeugels aan de gevel bevestigd. De plaats van de hemelwaterafvoeren is aangegeven op de geveltekeningen.

23


Technische omschrijving 24

De trapbomen en traphekken worden dekkend geschilderd. De treden en stootborden zijn fabrieksmatig voorzien van grondverf. Aanwezige leuningen worden gelakt. De radiatoren, binnendeurkozijnen, binnendeuren en garagedeuren zijn fabrieksmatig afgelakt.

• Het aanbrengen van het standaard tegelwerk is voor rekening van de verkoper. • Extra kosten met betrekking tot het aanbrengen van het tegelwerk worden

De binnenspouwbladen van de woningen worden uitgevoerd in beton. De woningscheidende wanden worden uitgevoerd als zogenaamde ongeïsoleerde ankerloze spouwmuren. Niet dragende binnenwanden worden uitgevoerd in cellenbetonblokken met een dikte van 100 mm. Stabiliteitswanden worden uitgevoerd in beton met een dikte van 100 mm. Deze wanden zijn op tekening aangegeven.

Metaalconstructie

Waterleiding

De gehele staalconstructie, bestaande uit portalen, spanten, hoekprofielen, randliggers, kolommen, consoles, etc., wordt vervaardigd uit gewalste staalprofielen, welke middels lassen en/of boutverbindingen zullen dienen ter ondersteuning van het metselwerk, de overstekken en de vloeren etc. Dimensionering en type conform de berekening van de constructeur.

Vloerafwerking

De eventueel vrij in de ruimte staande kolommen zijn op tekening aangegeven. De kolommen of liggers welke worden opgenomen in de betimmering van de puien of welke in wanden of vloeren worden weggewerkt zijn niet op tekening aangegeven maar kunnen wel voor plaatselijke verdikkingen zorgen.

Koudwaterleiding naar de volgende punten: • aansluiting t.b.v. mengkraan afgedopt t.p.v. keukenwand; • stopkranen toilet(ten); • fonteinkraan in toilet(ten); • douchemengkraan; • badmengkraan; • wastafelmengkraan; • aansluitpunt vaatwasser; • aansluitpunt wasapparaat; • C.V.-combiketel;

Platte daken van garages en bergingen worden vervaardigd van een houten balklaag, waarop een houten beplating met een bitumineuze dakbedekking wordt aangebracht. De daken worden voorzien van een laag grind.

alleen in rekening gebracht indien de maat, het legpatroon of het aantal m² afwijkt.

Wanden en muren

De betonnen vloeren worden, met uitzondering van de meterkast en achter de knieschotten (indien van toepassing), afgewerkt met een cementdekvloer. De toiletruimte en badkamer worden voorzien van een tegelafwerking. Er worden in uw woning geen plinten aangebracht of los geleverd. De garages worden voorzien van een glad afgewerkte betonvloer.

Gevelopeningen worden, indien noodzakelijk, voorzien van stalen en/of stalton lateien.

Wandafwerking

De binnenwanden voor zover niet verder benoemd worden geschikt gemaakt ten behoeve van het aanbrengen van behang. De wandgedeelten boven het tegelwerk in de toiletruimte wordt voorzien van wit spuitwerk. De garage, berging en onbenoemde ruimtes worden niet afgewerkt. Plafondafwerking

De horizontale plafonds in alle vertrekken van de woning met uitzondering van onbenoemde ruimten, meterkast, zolder, garage en berging worden voorzien van wit spuitwerk. De V-naden aan de plafondzijde die bij de aansluitingen van betonvloeren ontstaan, blijven in het zicht. Keuken

Uw woning wordt standaard niet voorzien van een keukeninrichting. Wij hebben voor u een keukenshowroom geselecteerd, welke in de kopersinformatiemap is aangegeven. Indien u bij deze keukenleverancier een keuken koopt, worden de standaard aansluitpunten in de keuken gratis verplaatst en worden de benodigde extra installatiepunten aangebracht tegen betaling. De verrekening van de keuken loopt via de keukenleverancier en de keuken wordt na oplevering geplaatst. Indien men elders een keuken koopt worden de leidingen en aansluitpunten van de keukeninrichting afgedopt op de plaats zoals deze op de verkooptekening staan aangegeven. Men kan doormiddel van meerwerk de leidingen laten verleggen. De bij derden uitgezochte keuken kan na oplevering worden geplaatst. Glas en schilderwerk

De buitenbeglazing van uw woning wordt uitgevoerd in een isolerende HR++ beglazing. In de bovenlichten boven de binnendeuren op de verdieping wordt enkelglas toegepast m.u.v. kastruimten waar een paneel wordt geplaatst. In de glasopening van de berging- en garagedeur wordt bruut draadglas toegepast. Het buitenschilderwerk van de kozijnen, ramen en deuren wordt uitgevoerd in een dekkend systeem. Het kleurenstaat van het buitenschilderwerk is door de architect bepaald, zie hiervoor het kleurenstaat. De binnenzijden van de buitenkozijnen, ramen en deuren worden met een dekkend schildersysteem behandeld in dezelfde kleurstelling als het buitenschilderwerk.

Sanitair

Het sanitair van de woningen bestaat uit de volgende onderdelen: Toilet: • Villeroy & Boch Omnia Architectura wandcloset met toiletzitting en deksel • Villeroy & Boch Omnia Architectura fontein 36x26 cm • Viega chroom bekersifon met muurbuis • Grohe Concetto fonteinkraan Badkamer:

• Villeroy & Boch Omnia Architectura wandcloset met toiletzitting en deksel • Villeroy & Boch Omnia Architectura wastafel 60x48 cm • Villeroy & Boch planchet Omnia 60x17cm • Grohe Concetto eengreeps wastafel mengkraan + waste • Viega chroom bekersifon met muurbuis • Spiegel rechthoekig 57 x 40 cm • Grohe Concetto douchemengkraan eenhendel • Grohe Tempesta glijstangkombinatie Duo

Warmwaterleiding vanaf de CV-installatie naar de volgende punten (aantal conform tekening): • aansluiting t.b.v. mengkraan keuken afgedopt t.p.v. keukenwand; • badmengkraan (alleen woningtype B); • douchemengkraan; • wastafelmengkraan. De installatiehoogten van het sanitair zijn: ca. 90 cm1 + vloer; ca. 40 cm1 + vloer (exclusief toiletzitting); ca. 120 cm1 + vloer; ca. 110 cm1 + vloer; ca. 65 cm1 + vloer;

• wastafels en fontein • toilethoogte • douchemengkraan • wasmachinekraan • vaatwasmachinekraan

De waterleidingen in badkamers en toiletten worden in wanden en vloeren weggewerkt. In de technische ruimten en op de zolder komen deze in het zicht.

De CV-installatie wordt compleet aangesloten, vanaf de meterkast. De keuken wordt vanaf de meterkast voorzien van een afgedopte gasleiding.

Badcombinatie (alleen type B):

Centrale verwarmingsinstallatie / warmwatervoorziening

Stelpost tegelwerk:

Iedere woning wordt voorzien van een Hoog Rendement centrale combi-verwarmingsinstallatie. De ketel is voorzien van een mechanische rookgasafvoer en verbrandingsluchttoevoer. De warmwatervoorziening komt van de tapspiraal in de combi-ketel. Voor de te verwarmen vertrekken worden radiatoren toegepast. De capaciteit is zodanig, dat deze voldoet aan de voorgeschreven eisen. De afmetingen van de radiator op de verkooptekeningen is indicatief en wordt door de installateur aan de hand van de transmissieberekeningen vastgesteld. De thermostaat wordt in de woonkamer geplaatst. De leidingen van en naar de radiator wordt opgenomen in de afwerkvloer. Het vulpunt van de CVinstallatie bevindt zich nabij de CV-ketel. Een vulslang, slangwartels en slangklemmen worden bijgeleverd.

Wandtegels 15 x 20, stelpost EUR 15,Vloertegels 20 x 20, stelpost EUR 20,-

Ventilatie

De wand- en vloertegels zullen volgens monster in het toilet en de badkamer worden aangebracht. De wandtegels zullen worden aangebracht in de volgende ruimte: • Toilet tot een hoogte van circa 150 cm + vloer; • Badkamer vanaf de vloer tot het plafond;

Genoemde stelpost is inclusief BTW en exclusief aanbrengen.

De elektrische installatie is op de verkooptekeningen aangegeven en voldoet aan de daarvoor geldende normering. De installatie wordt verdeeld over de nodige groepen volgens het centraaldozen-systeem, waarbij de groepen beveiligd zijn met een aardlekschakelaar. De kunststof buisleidingen worden geheel in wanden en vloeren weggewerkt. De leidingen in de garage/berging, meterkast en onbenoemde ruimten worden op de wanden in het zicht gemonteerd. Het schakelmateriaal en de wandcontactdozen hebben de kleur wit. Er worden geen armaturen geleverd. Montagehoogte boven de vloer (peil): • wandcontactdozen in verblijfsruimten (woonkamer/slaapk.) • wandcontactdozen t.p.v. het aanrecht • wandcontactdozen in de overige ruimten • schakelmateriaal (eventueel gecombineerd met een wandcontactdoos) • schakelaar en wandcontactdoos in garage/berging • (loze) leidingen CAI en KPN • thermostaat • schakelaar t.b.v. de mechanische ventilatie • buitenlichtpunt • wandlichtpunt

ca. 30 cm1 + vloer ca. 125 cm1 + vloer ca. 105 cm1 + vloer ca. 105 cm1 + vloer

ca. 105 cm1 + vloer ca. 30 cm1 + vloer ca. 150 cm1 + vloer ca. 150 cm1 + vloer ca. 210 cm1 + vloer ca. 210 cm1 + vloer

Telecommunicatie en centrale antenne

Per woning wordt vanuit de meterkast één bedrade leiding ten behoeve van de centrale antenne en één bedrade leiding ten behoeve van de telefoonaansluiting naar de woonkamer en gelegd. In slaapkamer 1 worden deze aansluitingen onbedraad uitgevoerd. Belinstallatie

De woningen worden voorzien van een belinstallatie, bestaande uit een trafo met bel en een drukknop naast de voordeur.

Gasleiding

• Villeroy & Boch Omnia Architectura bad (acryl) 180x80 cm • Grohe Concetto eenhendel badmengkraan • Grohe Tempesta Badset Duo Tegelwerk

Elektrische installatie

Ten einde een goede ventilatie in de woningen te verkrijgen wordt er een mechanische ventilatie aangebracht, één en ander volgens de geldende voorschriften, hetgeen inhoudt dat in de keuken, toilet, badkamer en de opstelplaats van de wasmachine lucht wordt afgezogen. De ventilatie van de verblijfsruimten vindt plaats door middel van ventilatieroosters en/of suskasten in de kozijnen.

Rookmelders

De benodigde rookmelders, met back-up functie, worden aangebracht en aangesloten op de elektrische installatie. Aansluitingen

De woningen worden aangesloten op het leidingnet voor riolering, centrale antenne, gas, water en elektriciteit. Aanvraagformulieren voor levering van gas, water en elektra worden tijdig aan de koper verstrekt. De aanvraag en aanvraagkosten voor centrale antenne en telefoon dienen door en voor rekening van de koper te worden aangevraagd. Opruimen en schoonmaken

De woningen worden ‘bezemschoon’ opgeleverd.

25


De kleine letters in het groot 26

De kleine letters in het groot

Verzekeringen

Ongeacht hetgeen overigens in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de door de SWK gehanteerde en voorgeschreven regelingen en standaard voorwaarden. Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn ofwel nadeliger mocht zijn voor de koper, prevaleren steeds de genoemde bepalingen van het SWK.

Tijdens de bouw zijn de woningen door de verkoper verzekerd tot aan de oplevering. Vanaf het moment van oplevering/sleuteloverdracht is de verzekering de verantwoordelijkheid van de koper.

Wijzigingen

De verkoper is gerechtigd in, op of aan de opstallen de naar haar/zijn oordeel noodzakelijke architectonische of technische wijzigingen, alsook de door of vanwege enige overheidsinstanties en of de nutsbedrijven verlangde wijzigingen aan te brengen, mits deze geen ernstige afbreuk doen aan de kwaliteit van de woning, zonder dat dit aanleiding zal geven tot enige verrekening met de koper zal geven.

27 27

Situatie

Uitwerkingen van de situatietekening en kavelindeling zijn onder voorbehoud weergegeven. Wijzigingen hierin op verzoek van overheids wege zijn voorbehouden aan Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. Aan de op tekening aangegeven ligging van openbare wegen, trottoirs, openbaar groen, parkeerplaatsen, sloten of enig andere openbare infrastructurele voorzieningen, die niet tot het bouwwerk behoren, kunnen geen rechten ontleend worden. Artist impression en brochure(s)

Maatafwijkingen kunnen voorkomen; het is verstandig vóór het kopen van gordijnen, vloerbedekking of kasten de maten in de bouw te controleren. Dit kan tijdens zogenaamde koperskijkdagen, die een aantal keer tijdens het bouwtraject worden georganiseerd. Tijdens de bouw is het voor kopers niet toegestaan de bouw te betreden.

De uitwerkingen van de artist impressions zijn indicatief, omdat deze reeds in een vroegtijdig stadium zijn vervaardigd. Gevelaanzichten / kleuren kunnen op verzoek van de architect of overheidswege gewijzigd worden. Deze artist impression is geen contractstuk, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Indien de woning gekocht wordt terwijl deze al gereed is en er een verschil mocht zijn tussen de technische omschrijving en de werkelijkheid, dan prevaleert de uitvoering van de woning.

Slotbepalingen

De bepalingen volgens Bouwbesluit met aanvullingen en nadere voorschriften van Bouw- en Woningtoezicht gemeente Ede op het moment van aanvragen van de bouwvergunning zijn van toepassing. Hiernaast zijn de bepalingen van de nutsbedrijven en Stichting Waarborgfonds Koopwoningen van kracht.

Afwerkstaat woning Gevel/ ruimte Vloer Wand Plafond Achtergevel - - - Entreehal Cementdekvloer Behangklaar Structuurspuitwerk Meterkast Niet afgewerkt Niet afgewerkt Niet afgewerkt Toilet Vloertegels Wandtegels tot circa Structuurspuitwerk 150cm hoog; boven wandtegels structuurspuitwerk Woonkamer Cementdekvloer Behangklaar Structuurspuitwerk Keuken Cementdekvloer Behangklaar Structuurspuitwerk Hal/overloop Cementdekvloer Behangklaar Structuurspuitwerk Badkamer Vloertegels Wandtegels Structuurspuitwerk

Gevel/ ruimte Vloer Wand Plafond Uitrusting Slaapkamers Cementdekvloer Behangklaar Structuurspuitwerk radiator (ruimtetemperatuur 20°C) Zolder Cementdekvloer Behangklaar Onafgewerkt MV-installatie CV-installatie 1 aansluitpunt water en riolering voor wasmachine 1 afzuigpunt mechanische ventilatie op ventilatieunit radiator (alleen type B) Garage (type B) Betonvloer op zand Onafgewerkt Onafgewerkt onverwarmde ruimte Berging (type E) Betonvloer op zand Onafgewerkt Onafgewerkt onverwarmde ruimte • In bovenstaande afwerkstaat is per ruimte aangegeven hoe de ruimtes afgewerkt worden en met welke voorziening deze worden uitgerust. Voor de positie van de elektrische installatie en radiatoren wordt verwezen naar bijbehorende tekeningen. • Eventuele aanvullingen en/of wijzigingen die de installateur noodzakelijk acht voorbehouden.

Uitrusting Kleurenstaat exterieur woning

1 rookmelder radiator (ruimtetemperatuur 15 °C) 1 groepenkast 1 belinstallatie met trafo geïntegreerd in meterkast 1 elektrameter 1 gasmeter t.b.v. gas 1 watermeter t.b.v. drinkwater ventilatie opening 1 closetcombinatie 1 fonteincombinatie 1 afzuigpunt mechanische ventilatie geen radiator 1 thermostaat radiator (ruimtetemperatuur 20 °C) 1 schakelaar mechanische ventilatie 1 aansluitpunt water en riolering voor gootsteen en vaatwasser (afgedopt) 1 afzuigpunt mechanische ventilatie 1 gasaansluiting (afgedopt) radiator (ruimtetemperatuur 20 °C) 1 rookmelder radiator (ruimtetemperatuur 15 °C) 1 afzuigpunt mechanische ventilatie 1 wastafelcombinatie 1 closetcombinatie 1 douchecombinatie 1 badcombinatie (alleen type B) radiator (ruimtetemperatuur 22 °C)

Onderdeel Kleur Gevelmetselwerk Rood/terra/genuanceerd (verschilt per woning) Voegwerk gevelmetselwerk Grijs Voegwerk plint Grijs Raamdorpelstenen Zwart Kozijnen Roomwit, RAL 1013 Draaiende delen Kwartsgrijs, RAL 7039 Voordeur Kwartsgrijs, RAL 7039 Ventilatieroosters en/of suskasten Roomwit, RAL 1013 Boeiboorden Roomwit, RAL 1013 Dakbedekking (hellende dakvlakken) Donkergrijs Dakbedekking (horizontale dakvlakken) Zwart Overstekken (onderzijde) Roomwit, RAL 1013 Garagedeur (woningtype B) Kwartsgrijs, RAL 7039 Grondkering (betonwanden) Grijs

Materiaal Baksteen Voegmortel Voegmortel Keramisch Hardhout Hardhout Hout Aluminium naturel Hout Keramische dakpannen Bitumen Hout Aluminium Beton

Kleurenstaat interieur woning

Onderdeel Kleur Binnenkozijnen Wit** Hang- en sluitwerk binnendeuren Aluminiumkleurig Radiatoren Wit** Plafond Wit** Vensterbanken op steenachtige borstwering Bianco C Sanitair Wit** Kranen Verchroomd Afzuigventielen Wit** Binnendeurdorpels badkamer en toilet Antraciet Binnenkant gevel- kozijnen, ramen en deuren Als buitenzijde Elektrotechnisch schakelmateriaal Wit** ** onder wit wordt een wittint verstaan. De kleur wit van de materialen verschillen per fabrikaat.


Wegwijzer bij de aankoop 28

Wegwijzer bij de aankoop

• twee leidingen ten behoeve van een centraal antenne systeem en een KPN-

Het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst

telefoonaansluiting; • de kosten van het SWK certificaat.

Met het ondertekenen van deze overeenkomsten verplicht u zich tot het betalen van de koopprijs, terwijl wij ons door medeondertekening verplichten tot de bouw van de woning en de levering van de daarbij behorende grond. Nadat de overeenkomsten door de koper en verkoper zijn getekend, ontvangt u hiervan een kopie. Het originele exemplaar wordt naar de notaris gezonden die dan de notariële akte van levering kan opmaken. Wat gebeurt er met de koop- en aannemingsovereenkomst?

Nadat deze door u zijn ondertekend, wordt deze doorgezonden naar de ondernemer. De ondernemer ondertekent nu deze overeenkomst en zendt de door beide partijen ondertekende overeenkomst retour aan de makelaar. Deze maakt kopieën van de overeenkomst voor u als koper, voor de verkoper en voor het SWK. Het origineel incl. alle bijlagen gaat naar de notaris.

Bijkomende kosten voor de koper kunnen zijn: • de (bouw)rente over de vervallen maar niet betaalde termijnen plus grondkosten tot de transportdatum; • de notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte; • de afsluitkosten van de geldgever; • eventuele aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie; • eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering. Wanneer u moet gaan betalen

Na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst kan uw tussenpersoon of hypotheekadviseur u behulpzaam zijn bij uw aanvraag voor een hypothecaire lening. Houdt u rekening met de geldigheidsduur van uw hypotheekofferte, wij kunnen geen aansprakelijkheid accepteren voor extra kosten, die zijn ontstaan door het verlopen van deze offerte.

De eerste betaling zal geschieden bij notarieel transport, te weten de grondtermijn, de eventuele van toepassing zijnde rente over de grond alsmede de eventueel vervallen termijnen van de aanneemsom. Telkens wanneer de bouw van uw woning zover is gevorderd, dat weer een van de termijnen van de aanneemsom is vervallen, ontvangt u van de verkoper in tweevoud de nota’s over de vervallen termijnen. De kopie zendt u zo spoedig mogelijk voorzien van uw handtekening - naar uw hypotheekverstrekker, die dan voor betaling zorg draagt. De tijdige betaling van de nota’s blijft echter altijd de verantwoordelijkheid van de koper.

Eigendomsoverdracht (‘levering’)

Uitvoering meerwerk

De eigendomsoverdracht geschiedt door middel van een ‘akte van levering’ bij de notaris: Deze akte wordt ook wel ‘leveringsakte’ genoemd. In de koop/ en aannemingsovereenkomst wordt de uiterste datum van levering vermeld. Ruim voor de datum van levering zendt de notaris u een afrekening waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag, is aangegeven (inclusief bijkomende kosten). Op de afrekening wordt tevens vermeld welk bedrag de notaris zal ontvangen van uw hypotheekverstrekker en welk bedrag u tijdig aan de notaris moet overmaken.

Bij aankoop van uw woning ontvangt u van de makelaar een ‘Kopersinformatiemap’, waarin, naast algemene informatie, diverse meerwerk mogelijkheden zijn vermeld. Tevens bestaat de mogelijkheid om, onder bepaalde voorwaarden, aan individuele wensen tegemoet te komen. Alle genoemde meer- en minderwerk prijzen zijn gebaseerd op uw opdracht vóór de aangegeven sluitingsdatum. Meerwerken worden niet eerder uitgevoerd, alvorens deze door de koper schriftelijk zijn bevestigd. Betaling dient te geschieden conform de SWK-regeling te weten: • 25% bij opdracht • 75% bij oplevering

Aanvraag hypotheek

Het hypotheekbedrag, dat in depot blijft moet tenminste gelijk zijn aan de vanaf de leveringsdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Indien dit niet het geval is, zal het eventueel ontbrekende bedrag aangevuld moeten worden uit eigen middelen van de koper. Op de leveringsdatum worden de volgende akten getekend: • de akte van levering; • de hypotheekakte (indien gewenst).

Opleveringsprocedure

U krijgt schriftelijk bericht over de definitieve datum van oplevering. Dit bericht ontvangt u ongeveer/uiterlijk 4 weken voor deze datum. Tegelijkertijd zenden wij u de eindafrekening. Dit wil zeggen de laatste termijn en een opgave van de rente over de eventueel niet tijdig betaalde termijnen, alsmede de laatste factuur van het meer- en minderwerk.

• de grondkosten; • de totale aanneemsom; • de notariskosten voor de akte van levering van de grond; • de kosten van de architect, directie en toezicht; • de aansluitkosten van gas, water, elektra en riolering; • de kosten van de makelaar; • de kosten van verzekering voor brand en storm tijdens de bouw; • de wettelijk verschuldigde omzetbelasting (thans 19%; eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend);

• de gemeentelijke leges; • de kadastrale inmeting; • de bouwvergunning; • een gebruiksklare centrale verwarmingsinstallatie met warmwater voorziening;

voorbeeld Vereniging Eigen Huis. De eventueel geconstateerde gebreken worden genoteerd op een daarvoor bestemd formulier, dat door eerdergenoemde aanwezigen wordt ondertekend. Indien u als koper niet wenst te tekenen, worden er geen sleutels aan u afgegeven. Op dit opleveringsformulier (Proces Verbaal van Oplevering) worden tevens de standen van de gas-, elektra- en watermeter genoteerd. Wij dragen er zorg voor dat binnen 15 werkbare werkdagen na ondertekening van het opleveringsformulier de hierop opgenomen gebreken zijn verholpen. Deze termijn kan worden overschreden, indien zich onwerkbare weersomstandigheden voordoen, dan wel indien voor de uitvoering van de betreffende herstelwerkzaamheden materialen niet tijdig geleverd kunnen worden als gevolg van levertijden. Over deze zaken zal in overleg met de koper een afspraak worden gemaakt m.b.t. de datum van herstel. Indien er geen gebreken worden geconstateerd ondertekent u als koper een verklaring dat de bankgarantie van 5% komt te vervallen. Dit gebeurt eveneens na herstel van geconstateerde gebreken. Gebreken die na de oplevering en sleuteloverdracht naar voren komen en die redelijkerwijs bij de oplevering en sleuteloverdracht te constateren waren kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen en kunnen geen reden zijn om de bankgarantie van 5% niet vrij te geven. Herstelmeldingen

Tot zes maanden na oplevering kunt u d.m.v. een briefje kenbaar maken of er verborgen gebreken in uw woning aanwezig zijn, die niet bij de oplevering te constateren waren en waar deze zich bevinden. Gebreken, die binnen een termijn van zes maanden na oplevering (onderhoudstermijn) bij bewoning naar voren komen, dienen binnen deze termijn schriftelijk door u te worden gemeld aan: • Van Wijnen Oost B.V., Postbus 5103, 6802 EC Arnhem • nazorg.oost@vanwijnen.nl o.v.v. opleverdatum van uw woning, projectnaam, huisadres en telefoonnummer. Indien zich onverhoopt gebreken voordoen, die zo urgent zijn, dat verder uitstel van herstel redelijkerwijs niet aanvaardbaar is, dan zullen deze uiteraard zo spoedig mogelijk worden verholpen. Uiteraard behoudt u na deze onderhoudstermijn van zes maanden garantie. Wij verwijzen u hiervoor naar de SWK regeling. Koophuis met garantie

Vrij op naam

De koopsom van onze woningen is vrij-op-naam (V.O.N.), tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Vrij-op-naam wil zeggen, dat de hieronder genoemde kosten in de koopsom zijn inbegrepen:

• eventueel op uw verzoek en op uw kosten een vertegenwoordiger van bij-

Wanneer u de eindafrekening heeft betaald en wanneer de woning op uw naam is overgeschreven (is geleverd), wordt op de afgesproken datum de woning aan u opgeleverd en de sleutels aan u overhandigd. Dit betekent dat 100 % van de aanneemsom in het bezit van de verkoper moet zijn, inclusief eventueel verschuldigde rente en meerwerknota’s. De opleveringsprocedure is als volgt: 1. Vooropname door de toekomstige bewoner. (± 1 week voor oplevering). 2. Oplevering aan de toekomstige bewoners (sleuteloverdracht). 3. Na 6 maanden einde onderhoudstermijn. Een uitgebreide omschrijving van de opleveringsprocedure wordt tijdig aan u verstrekt. Bij de oplevering zijn aanwezig: • u als koper. • een vertegenwoordiger van Van Wijnen.

Dit project wordt gebouwd conform de eisen en normen van SWK. Garantie en waarborg

De Stichting Waarborgfonds Koopwoningen biedt een waarborg aan de kopers van een nieuw te bouwen woning; een waarborg dat de bouwondernemer de woning van de koper afbouwt en garandeert. Als de bouwondernemer om welke reden dan ook niet in staat is de woning af te bouwen, zorgt het SWK voor begeleiding en verstrekt een schadevergoeding waarmee de financieel nadelige gevolgen tot een minimum kunnen worden beperkt. Daarnaast schept SWK een kader waarin de bouwondernemer een koper een nieuwe woning met garantie kan aanbieden. De bouwondernemer geeft de garantie, het SWK staat borg voor naleving van de verplichtingen uit deze garantie. De kopers wordt de zekerheid geboden, dat de woning aan de kwaliteitsnormen van SWK zal voldoen. De garantie is in het algemeen zes jaar geldig, voor fundamentele gebreken in de constructie tien jaar. Slechts enkele onderdelen worden van de garantie uitgesloten. De garantietermijnen staan vermeld in het boekje ‘SWK Garantie- en waarborgregeling 2010’. Ook de kans op juridische problemen is, bij een woning met SWK garantie, aanzienlijk minder. Aanbieders van dergelijke woningen zijn verplicht gebruik te maken van een

29


aannemingsovereenkomst, die is opgesteld overeenkomstig het model vastgesteld door de Koninklijke NotariĂŤle Beroepsorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Vereniging Eigen Huis, de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers, de N.V. Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en de Consumentenbond. In deze aannemingsovereenkomst zijn de afspraken over de koop van een woning duidelijk vastgelegd.

Stichting Klantgericht Bouwen

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. is deelnemer van het keurmerk Klantgericht Bouwen (SKB). Dit keurmerk wordt uitgereikt door de gelijknamige stichting, een initiatief van Bouwend Nederland en Vereniging Eigen Huis. De stichting heeft als doel, de kwaliteit van nieuwbouwwoningen en dienstverlening van bouwondernemingen verbeteren. Hiervoor worden metingen verricht aan de hand van kopersrapporten, die door u als koper worden ingevuld. Deelname aan deze metingen geschiedt op vrijwillige basis. Meer informatie over SKB ontvangt u bij aankoop van uw woning.

IKEA

30


IKEA

2

Wonen in Ede: Rust, natuur en bedrijvigheid onder één dak In het hart van Nederland, omsloten door de Utrechtse Heuvelrug en het Nationaal Park De Hoge Veluwe, ligt het Gelderse Ede. Groen omgeven door bos, heidevelden en uitgestrekte graslanden verrijst hier een nieuw woonproject. Het is een project dat tot de verbeelding spreekt, een plan met een verzameling woningen als dit, komt niet vaak voor. De Fabrieck verenigt authentiek bestaande bouw en luxueuze nieuwbouw op een harmonieuze wijze met elkaar.

De locatie is er één uit duizenden. De woningen verschijnen op loopafstand van het centrum, omgeven door een prachtig gebied. Met op luttele afstand het vermaarde Veluwse natuurreservaat, liggen kilometers fiets- en wandelplezier voor het oprapen. Hier vindt u nog wilde zwijnen in hun natuurlijke leefomgeving. De Hoge Veluwe is een natuurgebied bij uitstek.

111002-02 de Fabriek OmslagmapB CS5.indd 2

Ede, een woongebied van formaat Naast een overdaad aan rust en groen biedt Ede opvallend veel bedrijvigheid. De gezellige winkels, bloeiende horeca en uitstekende onderwijsinstellingen maken van Ede een woongebied van formaat. Dit toont aan dat een natuurlijke woonomgeving en een dynamisch leefklimaat prima met elkaar samengaan.

04-04-11 17:01


De Fabrieck fase 2 - Sfeervol wonen op een monumentale plek

Een ontwikkeling van:

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. Van Oldenbarneveldtstraat 117 Postbus 5195 6802 ED Arnhem

Sfeervol wonen op een monumentale plek 4 statige twee onder ĂŠĂŠn kap woningen 18 karakteristieke eengezinswoningen In het centrum van Ede

Inlichtingen en verkoop:

Dop Makelaars www.dop.nl Tel.: (0320) 264 175

Verhage van Grootheest Makelaardij o/g B.V. www.verhage.nl Tel.: (0318) 619 145

2011095 Baanbrekers.nl

www.defabrieck.nl

111002-02 de Fabriek OmslagmapB CS5.indd 1

04-04-11 17:00

De Fabrieck Ede, 2e fase  

Verkoopbrochure 2e fase De Fabrieck in Ede 4 halfvrijstaande villa's met garage 8 hoekwoningen (garage optioneel) 10 tussenwoningen met eige...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you