Gradski press centar informator broj 5 web

Page 1

GRADSKIPRESS CENTAR jun - jul 2017. Zrenjanin

besplatan primerak br.5 ISSN 2406-3231

katalog portala

www.zrenjanininfo.rs GEODETSKI BIRO

STAMBOLIJA www.zrenjanininfo.rs UŽIVO IZ ISTANBULA

sa EP u košarci od 05. septembra 2017.

DANI PIVA

28.08. - 03.09.2017.


REPORTERI PORTALA

www.zrenjanininfo.rs UŽIVO IZ ISTANBULA

sa EP u košarci od 05. septembra 2017.

kamenorezac

GEODETSKI BIRO

PALADIJUM

STAMBOLIJA

Mesara NEŠA

MV INVEST DOO

Auto Centar

MIOK

OPTIKA IVANICA


GEODETSKI BIRO STAMBOLIJA

Ozakonjenje bespravno sagrađenih objekata

Kralja Petra Prvog 2 023/565-147 063/88-65-147 stambolija.milan@gmail.com www.geodetskibiro-stambolija.rs 3


PRIMER SAVREMENE MENADŽERSKE ORGANIZACIJE

Delitelji štede energiju i novac do 40% JKP “Gradska toplana” od 2012. godine kontinuirano ulaže u rekonstrukciju toplovodne mreže, grejna sezona 2016/2017 završena je veoma uspešno, bez ozbiljnijih havarija i tehničkih problema na distributivnoj mreži. Savremeni pogon sa dva kotla snage od po 35MW, nadzire SCADA računarski sistem, kojim se vrši nadzor, upravljanje i akvizicija podataka vezanih za rad celokupnog pogona.

4


Ovaj pogon izgrađen je 2010. godine u sklopu programa “Rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji” – KfW III koji je naša Vlada potpisala sa Nemačkom razvojnom bankom.

Rekonstrukcije magistralnog vrelovoda tekle su tokom perioda od 2012. do 2015. godine, dok su rekonstrukcije vrelovodnih ogranaka bile u periodu od 2011. do 2016. godine, čime je omogućeno sigurno i stabilno snabdevanje blizu 8.000 kupaca toplotne energije u gradu Zrenjaninu. 5


Tokom letnjeg perioda 2017. godine JKP “Gradska toplana” planira radove u ulicama Patrijarha Pavla, Brigadira Ristića i Dunavskoj kao i na Žitnom trgu – od objekta Žitni trg broj 8 do objekta broj 14 u ulici Nikole Pašića. U toku letnjeg perioda” JKP “Gradska toplana” planira i ugradnju opreme za daljinsko očitavanje i upravljanje u još 60 podstanica, čime će oko 200 toplotnih podstanica, uglavnom one koje su u kolektivnom stanovanju, biti osposobljeno za daljinsko upravljanje i nadgledanje.

ADRESA: Pančevačka 55, Zrenjanin KONTAKT TELEFONI: Dispečer, prijava havarija i hitnih intervencija: 023 3150 160 Reklamacije za obe delatnosti: 023 3150 173 i 023 3150 174 BESPLATAN BROJ ZA PRIJAVU REKLAMACIJA: 0800 333 004 E-MAIL: office@gradskatoplanazr.rs 6

www.gradskatoplanazr.rs


Takođe, radićemo rekonstrukciju nekoliko toplotnih podstanica, kao i baždarenje i servisiranje kalorimetara kojima ističe žig, kako bismo spremno dočekali narednu grejnu sezonu. Ovo je treća grejna sezona primene Tarifnog sistema, pri čemu do sada imamo oko 1.500 korisnika na individualnom merenju, što je 1/6 od ukupnog konzuma, naglasila je Melanija Lojpur zadužena za odnose sa medijima u ovom preduzeću.

Uštede objekata koji su na individualnom merenju kreću se u rasponu od 20-40%, u zavisnosti od godina starosti objekata – odnosno od njihovih termo-fizičkih karakteristika.

Ono što je posebno važno naglasiti, sugrađani kada prijave kvar, hvale brze intervencije dežurnih ekipa Gradske toplane koje u brzom vremenskom roku pristižu na mesto prijave. Ovakav primer je za ugled i poštovanje celog grada Zrenjanina. 7


8


Izuzetno mala doza zračenja - visok kvalitet snimka

BIODENTOPLAST PROTEZE

Unapređena estetika Izuzetno mala težina Velika otpornost Prijatne za nošenje Velika elastičnost 9


Poljoprivredna stručna služba

GRAD ZRENJANIN POKLONIO JE POLJOPRIVREDNOJ STRUČNOJ SLUŽBI NOVI SPEKTROFOTOMETAR Grad Zrenjanin poklonio je Poljoprivrednoj stručnoj službi novi spektrofotometar, koji se koristi za određivanje lakopristupačnog sadržaja fosfora, tj. sadržaja fosfora koji je dostupan biljci. Ovo je veoma važno tokom kontrole plodnosti poljoprivrednog zemljišta. Sredstva za kupovinu spektrofotometra izdvojena su iz agrarnog budžeta Grada Zrenjanina, a ovim povodom je Poljoprivrednu stručnu službu posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. “Poljoprivreda je nosilac razvoja, ne samo Zrenjanina već celokupnog regiona, i zbog toga prilikom formiranja budžeta izdvajamo značajna sredstva upravo za agrar. Ove godine izdvojili smo 200 miliona dinara za podsticaje u ovoj oblasti. Veoma važna odluka je i opremanje Poljoprivredne stručne službe, jer smo sigurni da bez stručnog nadzora i rada stručnjaka, poljoprivrednici mnogo teže dolaze do boljih rezultata u poljoprivrednoj proizvodnji”, istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić .


DAN POLJA STRNIH ŽITA I ZAŠTITE BILJA

Na oglednom polju Zlatica organizovan je Dan polja strnih žita i zaštite bilja, koji tradicionalno organizuje Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin. Brojni poljoprivredni proizvođači i zaštitari, predstavnici semenskih kuća i Gradske uprave Zrenjanin, imali su priliku da se upoznaju sa stanjem strnina – pšenice i ječma, ocenom stanja useva i prognozom prinosa. Takođe, ovom prilikom održan je i “zaštitarski dan polja“ sa obilaskom polja pod suncokretom, sojom, kukuruzom i šećernom repom. Pozdravljajući poljoprivredne proizvođače gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić im je poželeo uspešnu proizvodnu godinu, dobre prinose. “Trudimo se da kroz kreiranje agrarnog budžeta pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima, tako i u tekućoj godini realizacijom različitih projekata pomažemo kako ratarima, tako i stočarima a pomoć će uslediti i voćarima. Ovakvo okupljanje je prilika za razgovor sa poljoprivrednim proizvođačima i osluškivanje njihovih problema koje nastojimo zajednički da rešimo”, istakao je gradonačelnik.


Sajam poljoprivrede

GRADONAČELNIK POTPISAO SA GENERALNIM DIREKTOROM NOVOSADSKOG SAJMA PROTOKOL O POSLOVNOJ SARADNJI Posetioci Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu ove godine mogli su da vide 1.500 kvalitetnih grla stoke, što je za 300 više u odnosu na prošlu godinu. Na ovogodišnjem sajmu predstavilo se više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja. Grad Zrenjanin je organizovao posetu najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u regionu s ciljem da primarnim proizvođačima omogući da vide najnovija dostignuća i trendove u ovoj, za srednji Banat, najznačajnijoj privrednoj grani. I ove godine učešće na sajmu uzeo je i stočar iz Mužlje Peter Čorba, kome je Grad svojevremeno dodelio steone junice. Ove godine Dan stočara održan je na “Manježu” Novosadskog sajma i prva aukcija stoke pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina. Gradonačelnik Čedomir Janjić potpisao je sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem Protokol o poslovnoj saradnji. Potpisivanju je prisustvovao i nadležni ministar u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović.


ŠAMPIONSKI PEHAR PRIPAO PORODICI TOŠKOV IZ ZRENJANINA Ovogodišnji 84. po redu međunarodni Poljoprivredni sajam u Novom Sadu potvrdio je renome najznačajnije poljorivredne manifestacije u regionu, jer je po broju izlagača i posetilaca oborio sve dosadašnje rekorde. Grad Zrenjanin je imao više nego zapaženu ulogu na svim nivoima. Ovoga puta ćemo Vam predstaviti jednu šampionsko – emotivnu priču, čiji su glavni akteri članovi porodice Toškov koja se takmičila na Sajmu sa svojim pastuvima. I pored do sada najjače konkurencije, u kategoriji mladih pastuva titulu najboljeg je odneo Zrenjaninac Igor Toškov sa trogodišnjim pastuvom, koji je tek ove godine prvi put dobio dozvolu da se takmiči i odmah dobio najviše ocene zvaničnog žirija. Mora se napomenuti da je kobila takođe u vlasništvu porodice Toškov zauzela drugo mesto. Posebno je interesantno da je šampionsko i vice šampionsko grlo na travnati tepih novosadskog stadiona izveo Ljubomir Toškov (73) koji je i najzaslužniji što je titula najboljeg doputovala u “Grad na Begeju”. Naime, pre tri godine za 70ti rođendan, Ljubomir je na poklon od sina Igora dobio konje, koje je odhranio i od kojih se praktično nije odvajao. Koliko je bio srećan i iznenađen tog rođendanskog dana, govori i činjenica da kada ih je ugledao, od radosti je pao na kolena i dugo dugo gledao u lepotane. Velika ljubav prema ovim plemenitim životinjama, mnogo provedenog vremena u štali i na terenu doneli su ZLATNI rezultat i Ljubomir Toškov je ostvario svoj dečaki san, što je dokaz da nikad nije kasno ako postoji velika želja. Na velikoj proslavi pobednika uz muziku se slavilo do kasno u noć a ostale su u sećanju uz tamburaše reči dobro poznate pesme: ” Svirajte mi samo polagano… ” Mora se naglasiti da je ovogodišnji šampionski pastuv potekao iz štale Željka Malušića, čiji su konji pobednici prethodnih sajmova a porodica Toškov se i ovim putem posebno zahvaljuje gospodinu Malušiću bez čije saradnje i saveta, Zrenjanin danas ne bi imao šampione. 13


Pouzdan poslovni partner

SAŠA INŽINJERING DOO

Saša - Inžinjering doo iz Zrenjanina je ugledno građevinsko preduzeće osnovano 2005. godine u Zrenjaninu.

Pouzdanost, kvalitet i maksimalno poštovanje dogovorenih rokova su najbitnije karakteristike ove firme.


Osnovna delatnost preduzeća je niskogradnja, odnosno proizvodnja asfalta, izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i održavanju svih vrsta saobraćajnica, aerodromskih pista, sportskih terena, benzinskih i gasnih stanica, kao i sve vrste grubih građevinskih radova.

Pored stručnog kadra i sve potrebne mehanizacije, poseduju i ASFALTNU BAZU 40t/h koja se nalazi u industrijskoj zoni Bagljaš. Posebno se mora naglasiti da mehanizacija ove firme može da ispuni i najsloženije radne zahteve. Odgovorno lice, direktor Aleksandar Janković, poručuje da je telefon 0641640000 na usluzi svima koji žele kvalitetnog i pouzdanog poslovnog partnera. Gradski press centar je obavio anketu među klijentima firme SAŠA - INŽINJERING i svi su samo imali reči hvale za ovu UGLEDNU firmu.

www.sasainzinjering.co.rs


Bio-elektrik d.o.o.

BOŽANSTVENI USLOVI STANOVANJA UZ MINIMALNE TROŠKOVE GREJANJA

Ulaskom u dvorište nove zgrade u ulici Đure Jakšića broj 2, sa dva ulaza u Zrenjaninu, stiče se utisak svetski urađenog objekta za stanovanje. Cveće na balkonima, uredno parkirani automobili na natkrivenom parkingu odaju utisak da smo ušli u neki elitni stambeni deo Beograda. Ulaskom u hodnik zgrade stiče se utisak ambijenta visoko rangiranog hotela jer unutra sve blista i deluje zategnuto. Visoki standardi kvaliteta gradnje su firmu Dragana Božjaka doveli do toga, da danas ove stanove traže da kupe ljudi i iz Nemačke, Francuske i drugih evropskih zemalja. 16


Dok sam razgovorao sa vlasnikom firme BIO-ELEKTRIK uverio sam se i sam da je potražnja za novim stanovima veoma velika jer telefon Božjaku skoro nije prestajao da zvoni. Tek kada je ugasio mobilni, mogli smo da na miru nastavimo razgovor. Zgrada u ulici Đure Jakšića ima dva ulaza, tj ulaz i izlaz u obliku potkovice i prvi utisak dok se vozimo dvorištem pored natrkivenih parking mesta je impresivan.

Ova zgrada je dobila zvaničnu upotrebnu dozvolu 30. decembra 2016. godine, stanari su useljeni i u toku je uknjiženje tj prebacivanje na ime kupca. Svi vlasnici stanova su pre svega zadovoljni niskim cenama grejanja. Uz kvalitetnu izolaciju postiže se visoka ušteda energije uz visoku prosečnu temperaturu u svim stanovima sa podešavanjem na kalorimetrima. Plaća se po potrošnji impulsa na kalorimetru, izračuna se jedinična cena i koliko impulsa toliko dinara.

17


Grejanje je urađeno sa toplotnim pumpama sa podnim sistemom grejanja, a takođe je i hlađenje urađeno preko naprednog sistema Fan coila, ističe gospodin Božjak i dodaje da se sve više na državnom nivou mora razmišljati o utrošku energije i potrebni su podsticaji. Grad Zrenjanin je napravio prve korake i organizovao sastanak sa temom podsticaja u cilju kvalitetnije gradnje i poboljšanja sistema utroška električne i toplotne energije.

Zgrade su urađene sa materijalima u A KLASI po savremenim EVROPSKIM STANDARDIMA. Stanovi istog kvaliteta kao i u Zrenjaninu se trenutno grade i u Berlinu, Beču, Rimu i drugim metropolama. Sve zgrade BIO-ELEKTRIKA imaju ozbiljnu garanciju, na fasadi je 15 godina, garancija na stolariji 7 godina, na podovima 10 godina, na Velux prozorima 10 godina, a ugradnju svih materijala vrše ATESTIRANE firme i tako se na kraju dobija kompletan ATEST za celu zgradu. Cene u ovim zgradama odgovaraju kvalitetu i sigurno se više isplati kupiti komfor i kvalitet, gledajući sve pogodnosti koje ova GRADNJA BUDUĆNOSTI pruža. Sledeći objekat je u ulici Toše Jovanovića 28 i to je poslovno - stambeni objekat i isto se radi u A KVALITETU, kao i sve zgrade do sada.


Komletan materijal koji se ugrađuje u objekat je najvišeg kvaliteta: sve fasade se rade 17 gramskim grafitnim stiroporom – 12 cm debljine, firme AUSTROTHERM, što predstavlja 14,4 debljine izolacije. Sledeća lokacija za gradnju je ulica Koče Kolarova broj 20, građevinska dozvola je dobijena 30. marta i plaćene su komunalije u celosti i počelo se sa radovima. Tu se planira izgradnja 32 stana i veći poslovni prostor. Ukupno 32 stana u dve lamele, 16 garaža sa daljinskim upravljanjem, s tim da će svaki stan imati po minimum jedno parking mesto a dokupljena je i još jedna parcela od 700 m2 gde će biti park 440 m2 (zelena površina) i dečije igralište 120 m2 unutar parcele. I ovde će biti kružni tok saobraćaja oko zgrade sa dva ulaza na elektronsko upravljanje, kako bi se izbegla gužva. Kružni tok je urađen po evropskim standardima i zahtevima protiv požarne inspekcije, tako da će posle Đure Jakšića i ova zgrada imati identične uslove, što nema niko do sada u Zrenjaninu, ističe Dragan Božjak vlasnik i direktor firme BIO-ELEKTRIK iz Zrenjanina.

Za kraj možemo zaključiti: SIGURNA PREPORUKA iz ZRENJANINA: BIO-ELEKTRIK – TRADICIJA, KVALITET, KOMFOR, SIGURNOST


20

www.ultracaffe.rs
023 521 421 063 707 88 08 064 632 47 26 Tehnički pregled Veselina Masleše 1 Zrenjanin

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

AUTO PERIONICA NAJKVALITETNIJE PRANJE VOZILA U GRADU BOSANSKA ULICA BB

23


Primeri dobrog preduzetništva DOO AUTO CENTAR “DANE”

TEHNIČKI PREGLED, ZELENI KARTON KOMPLETNA REGISTRACIJA BEZ ODLASKA U SUP PUTNO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Zrenjaninska firma doo Auto centar “Dane”, posle punih deset godina rada danas ima 15 zaposlenih radnika. Sada već daleke 2006. godine na početku poslovanja firma je imala 2 zaposlena lica. Uz dugogodišnje napredovanje u radu, zaposleni u ovoj firmi su stekli naklonost klijenata uz osnovne tri stavke u radu: POVERENJE, PROFESIONALNOST I POUZDANOST. U sklopu doo Auto centra Dane biće izdvojena poslovna jedinica koja će se baviti prevodom i prepisom vozila u svim gradovima Srbije. Svi papiri se završavaju u najkraćem mogućem roku - efikasno i profesionalno. U novom, savremenom objektu, opremljenom najsavremenijim aparatima za tehnički pregled vozila uz maksimalnu komjutersku preciznost.

24

Veselina Masleše 1, 023/521- 421


U sklopu objekta radi šalter za uplatu i izdavanje registracionih nalepnica, a dok čekate tu je i savremeno opremljen kafić, gde uz besplatnu kafu na video nadzoru sa 16 kamera možete da pratite kompletan rad na vašem četvorotočkašu.

www.dane.co.rs


Prva ženska teretana u gradu MY GYM

NA RASPOLAGANJU SU VAM GRUPNI I INDIVIDUALNI TRENINZI POD NADZOROM STRUČNIH TRENERA.

PRIJATNA ATMOSFERA, NAJBOLJI USLOVI. 26


FITNESS I TERETANA

O M SA E N E ZA Ž

ST O N UĆ G O M A S E J DN A R A M SA I T A K I D SIN

E J I N J L O V O I NAJP V O L S U I J OL B J A N

N A D I VAK

S Brigadira Ristića 12

(na magistrali pored Dunav osiguranja)

h 1 2 09

064 485 14 49

My Gym Fitness 27


Čistoća i zelenilo

NOVI DIREKTOR ZORAN PROTIĆ DIPL. INŽ. TEHNOLOGIJE, GOVORI O PLANOVIMA, PROJEKTIMA I RADU „Čistoća“ posluje dobro, započeti su brojni projekti i sa tim trendom i u narednom periodu nastavljamo. Sa prvim mojim timom imam izuzetnu saradnju i to su ljudi koji imaju i znanje i iskustvo u poslu. U „Čistoći“ su preko 20 godina. U planu je da poboljšamo još više komunikaciju sa korisnicima usluga. Imamo i dve telefonske linije, od kojih je jedna besplatna - a broj je 0800-000-023., putem kojih nam se građani uvek mogu obratiti i uputiti reklamaciju ili sugestiju, kao i postaviti bilo kakva pitanja na koje će odmah dobiti povratnu informaciju. Takođe, reklamacije mogu uputiti i pismenim putem, preko sajta preduzeća i lično-dolaskom u preduzeće. Početkom juna stiglo nam je novih 100 metalnih kontejnera zapremine 1.1 m3. U pitanju su visokokvalitetni kontejneri izrađeni od pocinkovanog lima i što je vrlo važno otporni su na visoke temperature. Kontejneri će biti postavljeni na mestima gde je za njima potreba najneophodnija. U proteklom periodu naši radnici bili su angažovani na detaljnom sređivanju svih grobalja u gradu. Sa tim aktivnostima nastavljamo dalje. (Radno vreme Prodavnice pogrebne opreme je: radnim danima od 7-21 čas, subotom od 8-20 časova i nedeljom od 8-16 časova). Telefon za informacije je: 023/561-473 i dežurni telefon 066/866-0300. Pružamo širok spektar usluga (usluge projektovanja i formiranja novih zelenih površina uz planiranje zemljišta, sadnja sezonskog cveća, lišćara, četinara i šiblja, održavanja zelenih površina (košenje), hemijska zaštita bilja za više i niže rastinje, vađenje panjeva iveračem, formiranje krune stabala, kao i seča starih i stabala sklonih padu, kopanje rupa za sadnju, mašinsko bušenje rupa, rad sa hidrauličnom korpom, aranžiranje poslovnih prostorija i dr.) i možemo reći da imamo najbolji odnos cena i kvaliteta. U okviru Preduzeća posluje i Rasadnik koji se nalazi u Radničkoj ulici bb (naselje Šumica) koji raspolaže širokim asortimanom sadnog materijala.Stručno osoblje rasadnika pruža usluge idejnih rešenja za uređenje enterijera i eksterijera. Za sve posetioce rasadnik je otvoren radnim danima i subotom od 6-14 časova. „Čistoća“ ima i dve cvećare: „Jasmin“ se nalazi u strogom centru grada, a cvećara „Orhideja“ na Centralnom groblju. Pre dolaska na Centralno groblje, građani mogu poručiti cveće pozivanjem na broj: 064/811-68-98. 28


STIGLI NOVI METALNI KONTEJNERI Obzirom da smo preduzeće koje se bavi održavanjem komunalne higijene u gradu, u našem radu težimo podizanju kvaliteta usluga koje pružamo građanima. Zbog toga želimo da posude za odlaganje komunalnog otpada, odnosno kontejneri, koji su postavljeni po gradu budu ispravni, a kontejnerska mesta čista. U toku ove nedelje stigli su nam novi metalni kontejneri zapremine 1.1 m3. U pitanju su visokokvalitetni kontejneri izrađeni od pocinkovanog lima i što je vrlo važno otporni su na visoke temperature. U martu mesecu smo jedan deo pohabanih kontejnera u centru grada, odnosno plavoj zoni, zamenili novim. Prošle godine, 100 novih metalnih kontejnera postavili smo u ulici Laze Kostića, naselju 4.juli, u MZ Sonja Marinković, MZ Veljko Vlahović, u ul.Vojvode P. Bojovića i na drugim lokacijama u gradu. U narednom periodu “Čistoća” će vršiti zamenu starih, pohabanih i dotrajalih kontejnera i u ostalim delovima grada gde je potreba za istim najneophodnija. Svedoci smo da u gradu postoji veći broj oštećenih kontejnera koji su odavno zreli za zamenu, a novi, metalni kontejneri doprineće podizanju nivoa komunalne higijene u gradu, kao i lepšem izgledu kontejnerskih mesta i grada u celosti, naglasio je direktor Zoran Protić.

29


GRAĐANI PREPOZNALI ZNAČAJ “OTVORENIH VRATA” U prostorijama SPS Zrenjanin 22.05.2017. godine održan je „Dan otvorenih vrata“. Dosta građana prepoznalo je cilj ove ideje i obratilo se funkcionerima SPS Zrenjanin, iznoseći probleme pravne, komunalne, lične i druge prirode. Jedan deo iznetih problema se uz pomoć našeg pravnog tima odmah rešavao na licu mesta, a druge probleme koje su nam građani izneli rešavaćemo i nastojaćemo da ih zajednički prevaziđemo. Bilo nam je drago što smo jednom broju građana mogli da pomognemo odmah i što smo na obostrano zadovoljstvo to i uradili. Ovakav vid direktne komunikacije sa građanima je izuzetno značajan i omogućuje nam da saznamo šta je to što naše građane muči, stvara im probleme i gde mi kao odgovorna partija možemo da im pomognemo. Naša partija uvek ističe, a što i jeste da je servis svih građana i da im stoji uvek na raspolaganju. Sa „Danom otvorenih vrata“ nastavljamo i u narednim mesecima u prostorijama stranke, istakao je na kraju razgovora Goran Fijat, potpredsednik GrO SPS Zrenjanin.

ZLATO NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Rvač zrenjaninskog “Proletera” Kristijan Fris izborio se za zlatnu medalju na šampionatu Evrope u Novom Sadu, nakon što je večeras u finalu u dresu Srbije savladao Iva Rangelova iz Bugarske 3:1. Fris je zlato osvojio u kategoriji do 59 kilograma. Fris je pobedio u borbi za zlato Šveđanina Boa Erika Joakima Fagerlunda sa 3:0, Poljaka Pržemislava Pijateka sa 8:0 i u polufinalu Hrvata Ivana Lizatovića 2:1. 30


31


D.O.O. ZA PROJEKTOVANJE I IZVOĐENJE SVIH VRSTA GRAĐEVINSKIH RADOVA, INŽINJERING, TRGOVINU I USLUGE

ZRENJANIN, Miletićeva 32, tel: 023/523-243

DOO MONT Zrenjanin posluje već više od 20 godina. Kao takav osnovan je jos 15.01.1996. Početna ideja osnivača i direktora Nikole Jovanca bila je fokusirana na izgradnju individualnih stambenih objekata. Kako se posao razvijao tako se i delatnost samog preduzeća proširila, a jednim delom i na industrijske objekte. 2016. godine kompanija Mont proširuje svoju ponudu i postaje vlasnik šljunkare BMB. Proširenjem kompanije obezbeđujemo svu neophodnu mehanizaciju kao i beton bazu za spravljanje i transport sveže betonske mase. 32


Kompanija Mont može Vam ponuditi kompletne usluge od izrade projektno-tehničke dokumentacije pa sve do izvođenja svih građevinskih radova. Tu podrazumevamo sve vrste radova od pristupunih puteva za poljoprivredna gazdinstva pa sve do izgradnje skladišta (kako podzemnih tako nadzemnih), farma, hala, silosa, vaga, bazena (za separaciju, pročišćavanje) kao i upravnih zgrada. Kada je reč o stambenim objektima koje smo izgradili, to su: 1. SPO u Laze Kostica bruto površine cca 2500m2 2. SPO u ulici Uroša Predića bruto površine cca 3500m2 3. SO u ulici Đure Jakšića bruto površine cca 4000m2 sa energetskom efikasnošću A+ 4. SPO u ulici Toše Jovanovića bruto površine 2000m2 sa energetskom efikasnošću A+ 5. SPO u ulici Koče Kolara bruto površine cca 3200m2 i energetskom efikasnošću A+ Kada je reč o industrijskim objektima u koje spadaju i poljoprivredni objekti tu treba staviti akcenat na veliki niz uspešno završenih projekata. Neki od tih projekata su: 1. Nadzemna skladišta za Transportno logistički centar ISCO bruto površine 3000m2 2. Upravna zgrada sa nadzemnim skladištem za Transportno logisticki centar ISCO bruto površine 2000m2 3. Sportska hala u Ečki 4. Proizvodna hala sa prostorom za skladištenje bruto površine 2500m2 5. Rekonstrukcija i sanacija farme za uzgoj svinja u Sečnju 6. Farma pilića u Aradcu 7. Izgradnja silosa kapaciteta 3x970t, u sklopu silosa izgrađeno je i nadzemno drumska kolska vaga, usisni koš sa nastrešnicom, elevatroska jama i svi propratni objakti za neometano funkcionisanje silosa. 8. Bazeni u Srpskoj Crnji 9. Podzemno skladište 10. Poljoprivredno nadzemno skladište za potrebe preduzeća Carska Bašta u Zrenjaninu. Poljoprivredno skladište je bruto površine 600m2, skladište je u potpunosti opremljeno za skladištenje poljoprivrednih proizvoda. Što podrazumeva upotrebu svih neophodnih materijala i opreme koja obezbeđuje povoljne uslove za skladištenje poljoprivrednih proizvoda. 33


IZVOĐENJE RADOVA U NISKOGRADNJI I VISOKOGRADNJI RUŠENJE, GRAĐEVINSKA MEHANIZACIJA, TRANSPORT, INŽENJERING, TRGOVINA I USLUGE.

GOTOV BETON SEPARACIJA (FRAKCIJE) ŠLJUNAK, PESAK, KAMEN, OPEKA, BLOKOVI BETONSKE CEVI

CEMENT, KREČ, MULTIBAT GVOŽĐE, MREŽE, PLETIVA, ŽICE USLUGE: RUŠENJA, PREVOZA, GRAĐEVINSKE MAŠINE, ISKOPA...

023.524.878, 892.040 ; fax: 525.432


Mesara NEŠA

BAGLJAŠ - Tržni centar 4.JULI - pored Totala - roštilj po želji porudžbine na 060 657 66 71


Tradicija duga 27 godina MV INVEST doo

MV INVEST, zrenjaninska firma osnovana 1990. godine kao samostalna radnja a od 1999. godine zbog obima poslovanja prerasta u doo MV INVEST. Punih 27 godina firma je uspela da opstane na tržištu zahvaljujući poverenju, poštovanju rokova dogovora, tj. maksimalnom profesionalnom radu na čelu sa vlasnikom i direktorom firme Milanom Vidakovićem.

MV INVEST DOO

IZVOĐENJE GRAĐEVINSKIH RADOVA - VISOKOGRADNJA - STAMBENI OBJEKTI

HIDROTEHNIČKI OBJEKTI (USTAVE, BRANE, RIBNJACI, FABRIKE VODE)

PODNA SKLADIŠTA

MV invest doo, Zrenjanin, Ace Šajbera 2, 023 510 495 36

www.mvinvest.rs


INDUSTRIJSKI I PRIVREDNI OBJEKTI (PIJACA U JUG BOGDANA)

ZEMLJANI RADOVI, INSTALACIJE (TOPLOVOD, VODOVOD)

SPORTSKI OBJEKTI

37


Nove investicije

INDUSTRIJSKA ZONA PREMA ELEMIRU

“Bomist” se više od dve decenije bavi prodajom građevinskog materijala, pružanjem usluga u građevinarstvu, prevozom i skladištenjem žitarica. Mićo Stanić sa bratom Nedeljkom i naslednicima ove ugledne zrenjaninske firme koja je pravi primer da se poštenim dugogodišnjim radom može postići veliki poslovni uspeh. Vladika Banatski Nikanor je osveštao temelje i zemljište na kojem kompanija “Bomist” gradi nove objekte u industrijskoj zoni “Severozapad – Elemir”, u ulici Železnička bb. Osveštanju je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i poslovni ljudi iz Zrenjanina, Novog Sada i Beograda.

38


Gradi se 13.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u industrijskoj zoni “Severozapad – Elemir”. Pored puta će biti stovarište građevinskog materijala, a u sklopu gradiće se podno skladište za žitarice površine 3.000 kvadrata, kapaciteta 10.000 tona.

Firma “Bomist” se iz godine u godinu razvija i raste, i stiče poverenje kupaca profesionalnim radom.

39


Neka VaĹĄ put do poslovnog uspeha bude osvetljen naĹĄim reklamama!

S

R E.

70 s 5 r L e. in 9 K E 58 klam jan R / CE 23 ere ren E 0 ec L ,Z T l a t E 5 e V sv re 5 .S @ d W e c W En fi i W f o Ad AM


SLOW FOOD

ORGANIZACIJA PORODIČNIH SLAVLJA, ROĐENDANA, KRŠTENJA, SVADBENIH RUČKOVA, GODIŠNJICA MATURE MENI - po Vašoj želji, toplo-hladni bifei sa velikim izborom žestokih pića, piva, domaćih i stranih vina PO PROMOTIVNIM CENAMA.

PRVI I JEDINI

STEAK HOUSE

U NAŠEM GRADU

Posetite nas u centru grada, na samo 200m od Gradske kuće TC Renesansa

caffe.restaurant.renesansa

063 812 55 53

069 522 55 71


42


OPTIKA

IVANICA ZA LEPŠI POGLED NA SVET

Besplatno određivanje dioptrije VELIKI IZBOR SVETSKIH BRENDOVA: Tony Morgan, Exess, Piave, Tabu, Amadeus, Cascada.... Izrada naočara na savremenim optičarskim kompjuterskim mašinama Zakazivanje termina: za proveru vida i izradu naočara 023.510.009 Dr Vase Savića 36B Zrenjanin

43


44


45
Auto Centar

MIOK Ečka libertatea 43, 0645859747

• Servisiranje motornih vozilA • Orginalni delovi • Dijagnostika auta • Auto klime • Popravka klima na poljoprivrednim i radnim mašinama (izlazak na teren)

Sigurnost na putu vam garantuje Auto Centar Miok

48


Kulturni centar Zrenjanina REALIZOVAN VELIKI BROJ PROGRAMA

U toku marta i aprila Kuturni centar organizovao je petu sezonu velikog dečjeg kviza SuPerSu. U kvizu je učestvovalo 16 škola sa 22 ekipe. Svi takmičari su nagrađeni prigodnim poklonima a najuspešnije, pobedničke ekipe (OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“) osvojile su vredne nagrade u vidu putovanja. U toku marta u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin organizovali smo dečji kviz „Ko će bolje, ko će pre?“ sa ciljem da se na jedan veseo i zabavan način – kroz igru, prezentuju vaspitno-obrazovne aktivnosti vaspitača i dece, naglasila je Ankica Dostanić portparol KCZR i dodala: ‘‘U kviz takmičenju učestvovale su pripremne grupe zabavišta, a najuspešnije ekipe bile su iz vrtića „Bambi“, „Čika Jova Zmaj“ i „Leptirić“. Počeli smo sa emitovanjem najnovijih filmskih hitova, svetskih blokbastera i domaćih igranih filmova u prostoru Bioskopa Cinema – KCZR.

U saradnji sa Horskim festivalom „Slobodan Bursać“ i KulturKick Creative Productions organizovali smo Četvrti Horski festival „Slobodan Bursać“. Festival je trajao tri dana, nastupio je veliki broj horova, slavila se muzika a festivalu je prethodio niz koncerata na kojima su se prikupljala sredstva za obnovu biste Slobodana Bursaća koja je prvog juna otkrivena u Aleji velikana. Koncert Simfonijskog orkestra RTS – „Filmska čarolija“ održan je u drugoj nedelji juna u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, orkestar je izveo muziku iz filmova „Hari Poter“, „Gospodar Prstenova“ i „Pirati sa Kariba“. CIP - Каталогизација у публикацији Библиотека Матице српске, Нови Сад 659+008(497.113 Zrenjanin) GRADSKI Press Centar / urednik Stevica Sokolov. - 2017, br. 5 (jul)- .- Zrenjanin : Kulturni centar Zrenjanina, 2016- .- Ilustr.; 25cm Periodično. ISSN 2406-3231 = Gradski Press Centar COBISS.SR-ID 297947399

GRADSKIPRESSCENTAR PREPOR ZA NAJB UKA IZ ZREN OLJE JANINA

www.zrenjanininfo.rs gradskipress@gmail.com

49


СОБЕ ЗА ИЗДАВАВАЊЕ

Зрењанин, Коче Коларова 31 023 541 42852


53


Sa Vama i u najtežim trenucima...

pogrebna oprema

PALADIJUM Prodaja pogrebne opreme Izgradnja nadgrobnih spomenika Prevoz pokojnika • Refundacija troškova od PIO fonda • Refundacija troškova za primaoce socijalne pomoći • Za kupljenu pogrebnu opremu popust pri izradi spomenika • Besplatan prevoz do 50 kilometara • Prevoz na teritoriji cele Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske

DEŽURNI TELEFONI OD 0-24h 064/14 73 463 i 065/437 46 31


Možete nas pronaći na sledećim adresama: Zrenjanin: Miletićeva 37 i dr Vase Savića 26 023 525 186 i 064 91 77 390 Orlovat: Ive Lole Ribara 6a, 023 873 528 i 065 437 46 31 Stajićevo: 023 3884 349 Tomaševac: 023 871 289 Botoš: 023 877 424

KAMENOREZAČKA RADNJA 023/873 528 i 065/437 46 31