Page 1

De slaapkamer van

Maurits

Thema: Ridders & Piraten

Studio

Yellow Block eye-catching interiors


De slaapkamer van Maurits De opdracht: Maurits is een jongen van 6 jaar en gaat in september naar groep 3. Daarom krijgt hij een nieuwe slaapkamer. Samen met zijn ouders heeft Maurits plaatjes verzameld om aan te geven van welke zaken hij houdt. Het blijkt dat hij met name geĂŻnteresseerd is in ridders en piraten en zijn lievelingskleuren zijn blauw en rood. Hij houdt ook erg van Lego Ninjago. Zijn slaapkamer moet voorbereid zijn op de toekomst en zeker kunnen mee gaan totdat Maurits naar de middelbare school gaat. Er moet plek zijn om huiswerk te maken, een apart plekje om te knutselen en te verven en er moet genoeg opbergruimte zijn. Maurits wil ook graag schoolwerkjes kunnen ophangen of eventuele prijzen ten toon kunnen stellen. Zijn kamer bestaat al, maar mag volledig op de schop. Alleen de rode gordijnen mogen blijven hangen en de eikenvloer blijft liggen.

Gekozen kleurkaart:

Bestaande vl


Opbergen

Knutselen

loer

Slapen

Kastruimte

Boeken/opbergen

Met de indeling is vooral gekeken naar de activiteiten die moeten worden ondernomen in deze ruimte en de positie van het raam. Omdat er slechts 1 raam aanwezig is, zijn het huiswerk maken en knutselen hierbij gecentreerd zodat Maurits de meeste daglicht heeft bij zijn activiteiten. Ook is het bed parallel aan het raam geplaatst zodat hij vanuit zijn bed door het raam kan kijken. Kastruimte en opbergen zijn geplaatst in donkerder gelegen plekken in de ruimte.

Indeling van de slaapkamer

Huiswerk maken

Studio Yellow Block


Een spannend ridderbehang als eye-catcher

Bij binnenkomst van de slaapkamer ziet Maurits aan de linkerzijde van de slaapkamer 2 boekenplanken hangen waar al zijn boeken kunnen worden op geplaatst. Deze muur is deels lichtgrijs geschilderd. Daaronder komt een zitzak waar hij direct op kan zitten om te lezen. Daarachter is de kledingkast, een industriele grijze locker. De muur achter deze kast is deels behangen met een behang van ridders. Het behang loopt over naar de muur die haaks staat op deze muur. Op de kast kunnen mooie items worden geplaatst zoals een grote piratenboot. Ook kunnen naast de kast opbergtrommels worden geplaatst waar al het speelgoed van Maurits netjes in kan worden opgeborgen.


Linkerzijde Kleur RAL 7038 Schilderen aan linkerzijde muur

Studio Yellow Block


Achterzijde

Kruk

Schilderij piraten

To do: buitenkant kastje in fel rood verven in RAL-3020


Een paar DIY projectjes om een gezellige knutselhoek te creĂŤren

Overlopend vanuit het ridderbehang volgt een wand van deels pegboard. Dit is een bord met gaatjes waaraan van allerlei dingen kunnen worden opgehangen zoals knutselspullen. Daarboven komt een wand van kurk. Hier kunnen de knutselwerkjes direct aan worden opgehangen. Om de knutselspullen goed te kunnen opbergen is een handig Ikea kastje gekozen waarin deze makkelijk in schuiflades kunnen worden geplaatst. Aan de ronde tafel met krukjes kan direct worden geknutseld. De gekozen meubeltjes moeten nog wel enigzins angepast worden, zie hieronder

To do: (Optioneel) Bovenkant tafelblad schuren en wit verven

MDF plaat op muur bevestigen en bekleden met kurkplaten en pegboard. Studio Yellow Block


Stoere meubelen met stalen frames

Aan de rechterzijde bevindt zich naast het raam het bureau met stalen frame. Daarboven een frame van staal en hout waar prijzen en werkjes op gezet kunnen worden. Een zwarte school stoel maakt dit stoere hoekje helemaal af! Op de grond, naast het bed ligt een grijs gestreept vloerkleed met een piraten hoofd er op. Hierop staat een grote piraten schatkist die zorgt voor opbergruimte. Het nachtkastje is van dezelfde lijn als het bureau wat zorgt voor meer eenheid in de ruimte. Op het nachtkastje staat een vintage wereldbol dat fungeert als bedlampje. Op de muur is een muursticker geplaatst van een ridder te paard.


Rechterzijde Kleur S 6030- B Schilderen aan rechter- en voorzijde muur Op de muur komt een schuin kleurvlak in petrol blauw. Dit vlak loopt vanuit de onderkant van de muur ter hoogte van het vloerkleed naar de bovenkant van de muur ter hoogte van het bed. Dezelfde kleur komt ook deels op de muur haaks op deze zijde.

Studio Yellow Block


Voorzijde

Een gezellige nis van petrol b met rode accessoires

De muur achter het bed wordt in de lengte van het bed geschilderd een petrol blauwe kleur. Deze kleu loopt vanuit de rechterzijde van de slaapkamer over in de voorzijde, zodat een gezellig nisje ontstaat. Tevens wordt op het plafond dezel de kleur geschilderd parallel lopen aan de vorm van het bed. Op het plafond worden glow in the dark sterren geplakt. Hierdoor onstaat beleving van een eigen kajuit waar wordt geslapen.


Plafondlamp met ventilator

Een visnet waar piraten en ridder items aan kunnen worden opgehangen

Achter het bed wordt een visnet gespannen waar ridder en piraten accessoires aan opgehangen kunnen worden, zoals een piratenhoed of een (speelgoed) zwaard. Er is gekozen voor een bed met 2 lades waarin beddengoed of speelgoed kan worden opgeborgen. Tevens zit er in dit bed een tweede matras zodat er eventueel iemand kan blijven logeren. Het dekbed van de ridder maakt de kamer helemaal af. Aan de deur hangt een kapstok zodat hier nog jasjes aan gehangen kunnen worden. visnet

blauw

in ur e

lfnd

de rin

Studio Yellow Block

Profile for Studio Yellow Block

Kinder slaapkamer Maurits beschrijving  

Voor Maurits maakte ik dit plan voor zijn nieuwe slaapkamer. Maurits is 6,5 jaar en gaat bijna naar groep 3. Daarom krijgt hij van zijn oude...

Kinder slaapkamer Maurits beschrijving  

Voor Maurits maakte ik dit plan voor zijn nieuwe slaapkamer. Maurits is 6,5 jaar en gaat bijna naar groep 3. Daarom krijgt hij van zijn oude...

Advertisement