Page 1

ékszerpiac &óra

INGYENES ÉKSZER, ÓRA HIRDETÉSI ÉS INFORMÁCIÓS SZAKMAI HAVILAP

XII. ÉVFOLYAM / 2017. MÁRCIUS

Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295


TARTALOM

3 Hírek

2017 - Március

4-5 Paul Hewitt

Címlap: Next-Time kft Szerkesztőség: 1089 Budapest, Gaál Mózes utca 5-7. III. emelet 308 / 313. +36-30-665-1331 info@studio70.hu Grafikai kivitelezés: Studio 70 Kiadó Kft. Fotó, grafika, tördelés: Makkai Ricsi E havi lapszámunk szerzői: Heisler Doris Kürti Viktor Hirdetéssel kapcsolatos információ: +36-70-320-7805 info@studio70.hu Apróhirdetés: info@studio70.hu Nyomdai kivitelezés: Crewprint Kft.

6-7 Coeur De Lion 8-9 Cluse 10-11 Nautica 12-13 Roamer 14-15 Nixon,Hirsch 16-17 Gant, Swiss Military Hanowa X FTC 18-19 Misaki, Engelsrufer 20-21 Inhorgenta kiállítás 22-23 Apróhirdetés, Astron


HÍREK ALACSONYABB BELÉPŐ ÁR

Több márka is úgy döntött, hogy eddigi vásárlóköre mellett, mostantól a fiatalabb generációra is szeretnének fókuszálni. Annak érdekében, hogy ennek az új generációnak a figyelmét felkeltsék, eddigi magasabb áru kollekcióikban most megjelentek az olcsóbb darabok is. Ez a tendencia most főleg a nagyobb svájci óragyártókra igaz, mint például a Breitling, Tag Heuer és az Omega.

INHORGENTA MUNICH

Február 18-21-én megrendezésre került az Inhorgenta kiállítás Münchenben, ahol olyan márkák voltak jelen, mint a Cluse, Engelsrufer, Fossil Group, a Casio és a Google. A kiállításról bővebben a 20-21. oldalon olvashat.

A ROLEX VEZETI A LEGELISMERTEBB MÁRKÁK LISTÁJÁT

A Reputation Institute által végzett Global RepTrak 100 kutatásban a Rolex lett idén a vezető, olyan cégeket előzve le, mint a Lego, Walt Disney, Cannon és Google. A listában szereplő cégek mind jelentős gazdasági jelenléttel rendelkeznek a 15 legnagyobb gazdaságban, az átlagosnál magasabb az ismertségük hazájukban és világszerte ismertek. Az eredmények arra próbálnak meg rámutatni, hogy mely cégeket gondolják a legjobbnak a fogyasztók, mitől alakul ki bizalom irántuk és hogyan felelnek meg ezek a cégek az elvárásoknak.

SWISS-MADE SZIGORÍTÁSOK Idén januárban szigorították a ’Swiss Made’ jelzés megszerzéséhez szükséges elvárásokat, írja a „A Blog to Watch”: 1.A teljes óra gyártási költségének legalább 60%-a svájci kell, hogy legyen. 2.A szerkezetnek – minőségileg (nem mennyiségben) – legalább az 50%-a svájci (Swiss-made) elemekből kell hogy állnia. Emellett a szerkezet gyártásának 60%át Svájcban kell kivitelezni. 3.A ’Swiss Made’ órák technikai fejlesztéseit és szerkezetfejlesztéseit Svájcban kell elvégezni. Most először esik szó a szabályokban az okos órákról.


4

ékszerpiac

&óra


Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295

5

ékszerpiac

&óra


6

ékszerpiac

&óra


Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295 7

ékszerpiac

&óra


8

ékszerpiac

&óra


Már nálunk is tart a CLUSE őrület. A passzív szezon ellenére legújabb márkánk a CLUSE őrületes számokat generált boltonként. Ez nem véletlen, a 2016-ban az év női óramárkájának választott holland órák nagyon rövid idő alatt hódították meg a világot és váltak a legnagyobb óra és ékszerpiacok meghatározó márkájává. Egy kis összehasonlításként a GOOGLE TRENDS (egy adott márka erősségét mutatja időre és országra lebontva a keresésekre és az említésekre vetítve, egy olyan platform ami nem befolyásolható) az első helyen közli több más, a piacon akár 10 éve is jelenlévő márkával ös�szehasonlítva!! Közel hasonló az eredmény és mindez egy hónap alatt... de ha rövidebb intervallumot tekintünk akkor az eredmény magáért beszél... ugyanis ekkor indult el a kampányunk. A kollekció már bizonyított világszerte és több országban is a bestseller márkák között van, mint a sokak által közismert CHRIST hálózat. A kollekció megtekinthető bemutatótermünkben.

Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295

9

ékszerpiac

&óra


A víz INSPIRÁLTA A városban TERVEZVE

10

ékszerpiac

&óra


Az egyedüli hiteles óramárka vizes sportok és a hajózás szerelmeseinek. Magyarországon igen közkedvelt márka mely – és ezt kevesen tudják – a legnagyobb amerikai ruhagyártó konszern a VF Corp tulajdona. Olyan márkákat tömörít magába mint VANS, LEE és NORTH FACE csak hogy a legismertebbeket említsük. Több mint 30 éves fennállása óta rengeteg változáson esett át, de mindig is hű maradt a gyökereihez, jelen esetben a vízhez. Ahogy a jelenlegi szlogenje is hangzik, a víz inspirálta a városban tervezve.

A KOLLEKCIÓ MEGTEKINTHETŐ BEMUTATÓTERMÜNKBEN!

M Á R K A J E L L E M ZŐ K : - Rozsdamentes acél óratok - Rozsdamentes acél óracsat - 100 M vízállóság - Keményített ásványi kristály üveg - Világító mutatók és órajelzők - Japán, Svájci alkatrészek és szabadalmaztatott stopper, yacht timer és világidő szerkezetek - 2-3 év élettartamú elem - Valódi bőr, szilikon, nylon, vászon szíjak és rozsdamentes acél karkötők - Az egyedüli sport óramárka mely identitással rendelkezik

Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295

11

ékszerpiac

&óra


MIÉRT ROAMER? Több mint 125 éves tradíció | A márka már 1888 óra készíti óráit a svájci Solothurn városában. | Swiss Made | A megjelölés kötelez. | Tradícionális Márka | Magyarországon szinte mindenki ismeri és elismeri. | Kiváló Minőség | Nemesacél óratok | Zafírkristály óraüveg Kiváló Ár-Érték Arány | Órák már 49.900 Ft kiskereskedelmi ártól | Széles Termékválaszték | Több mint 300 referencia | Maradandó Érték | Nem egy újabb trend hanem tradíció. Klasszikusok azoknak, akik tartalmas, hosszan tartó értéket szeretnének. 12

ékszerpiac

&óra


SU PE R I O R B U S I N E SS M U LT I FU N C T I O N

Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295 13

ékszerpiac

&óra


Forgalmazó:

Tel: 06 1 468 2295 &óra 14 ékszerpiac


A Performance

a lehető legjobb választás az órájához

AYRTON

ANDY 15

ékszerpiac

&óra

www.hirschag.com


Forgalmazรณ: Tel: 06 1 468 2295


Forgalmazรณ: Tel: 06 1 468 2295


A Misaki Cheek to Cheek kollekcióját a tánc, a musicalek és a jazz inspirálták. A kollekciót Virginie Boeri alkotta meg, ügyelve arra, hogy a kollekció grafikus, pikáns és nagyon érzéki darabok kollekciója legyen. A kollekció a klasszikus igazgyöngy ékszerek újragondolása, így ötvözi a klasszikus és kortárs eleganciát. Ezeket a gyönyörű ékszereket a kapcsok és az igazgyöngyök érdekes pozícionálása jellemzi, melyek egymás mellett állnak, összeérnek egymással, mint arc az arccal. A sugárzó, fényes megjelenésű ékszereknek a nercprém kölcsönöz érzékiséget, így egy igazán különleges és pikáns ékszerkollekcióból válogathatunk.

Forgalmazó: 18

ékszerpiac

&óra

Tel: 06 1 468 2295


Forgalmazó: Tel: 06 1 468 2295 19

ékszerpiac

&óra


A legújabb trendek Európa legnagyobb óra és ékszerpiacának tükrében.

20

ékszerpiac

&óra


Az idei kiállítás szerényebb felhozatallal büszkélkedett, mint az eddigiek köszönhető ez annak is, hogy a nagy márkák már nem akarnak új ügyfeleket és sokan nagyon rossz helyzetben vannak, leáldozóban a csillaguk, ilyen például a Fossil Group és márkái vagy a Thomas Sabo. Sajnos kell a megújulás, az uniqum, és az a fajta új stílusú kommunikáció mely nélkül siker szinte elképzelhetetlen. Az órák csarnokában is szembetűnő volt a változás, sok nagy német márka akik évről-évre képviseltették magukat most is ott voltak, biztosítva ezzel meghatározó helyüket a Németország és a világ órapiacán. Sok stand most zárt volt, nagy a titkolózás, nem szeretik ellőni azt a bizonyos puskaport túl korán és senki sem szeretne a kon-

kurenciának ötleteket adni. Idén, mint tavaly – nyugaton – a minimál hódít abból is egy márka emelkedik ki női vonalon, mégpedig a CLUSE. Ez a holland olyan sebességel hódította meg a világ órapiacát mint azelőtt senki… Érdekesség még a PAUL HEWITT, mely 2016-ban a legdinamikusabban fejlődő márka lett, több mint 700 új értékesítési pontal Németországbana. A NATO óraszíj már hivatalosan sem menő – tehát az alap színei maradnak - helyét a perlon váltja. Ékszereknél sem történtek nagy változások, mindenki hozta a tőle elvárhatót, igazán átütő újdonság nem mutatta magát. Valószínüleg az ékszerszakma ott tart most, mint az óra 5 évvel ezelőtt, nincs ami megmozdítsa őket, aki valami izgalmasat, újat mutasson. Formában a kicsi és kifinomult most a divat, háttérbe szorultak a nagy látványos ékszerek. Az ezüst marad ahol volt, viszont az arany ismét megjelent, noha egyenlőre kiegészítőként... de ott van. A jelentéssel bíró ékszerek és a különlegességek még mindig reneszánszukat élik. A kiállítás első 2 napjában a tavalyi évnél 20%-al többen voltak jelen, ez is mutatja az ágazat fellendülését és azt, hogy a tapasztaltak ellenére igenis növekedés tapasztalható. Az idei mondat a „go with the flow” nagyon is találó. A MOST korszakában élünk melyben nem megengedett a régi elavult dolgokhoz való görcsös ragaszkodás időben, kell váltani-e. 21

ékszerpiac

&óra


Ezüst ékszer nagykereskedésbe szakképzett, leinformálható munkatársat keresünk! Önéletrajzokat a nagyker@aranylada.hu email címre várjuk, vagy a 06 20 264 3134 -es számra.

TÁJÉKOZTATÓ a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (a továbbiakban: Pmt.) hatálya alá tartozó nemesfém tárgyakkal kereskedő, valamint árukereskedő vállalkozások részére Tisztelt Ügyfeleink! Hatóságunk – mint a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal jogutódja – ez évben is konzultációs időpontokat határoz meg, amelyek során a hatóság képviselői tájékoztatást adnak a törvény hatálya alá tartozó vállalkozások részére a Nemzeti Kockázatelemzés fontosabb kérdéseiről, segítséget nyújtanak a Pmt. gyakorlati alkalmazásához, a belső szabályzatok elkészítéséhez és aktualizálásához, az ügyfél-azonosítások elvégzéséhez. A hatóság lehetőséget biztosít arra is, hogy a szolgáltatók felvethessék a témával kapcsolatosan felmerülő kérdéseiket, problémáikat, ezeket megismertessék a hatósággal. Jelenleg az alábbi időpontra várjuk a jelentkezésüket: 2017. április 10. (hétfő) , 2017. április 25. (kedd) és 2017. május 10. (szerda) délután 14 órakor Kérjük, hogy a részvételi szándékukat az adott időpontot megelőző 5. munkanapig, szíveskedjenek jelezni az npfo@bfkh.gov.hu vagy az npfo.kockazatertekeles@bfkh.gov.hu e-mail címen. Igény esetén a további időpontokról Hírlevelünkben és a honlapunkon (www.mkeh.gov.hu) adunk tájékoztatást. Amennyiben a konzultációval kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén a szakterület munkatársaihoz. Hatóság címe: 1089 Budapest Bláthy Ottó u. 3-5. Ügyfélfogadás: I. em. 120. E-mail: npfo@bfkh.gov.hu Tel.: 06-1-333-0147/103. vagy 124. mellék Ügyfélfogadási idő: hétfő - csütörtök: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 15.00 péntek: 8.00 - 12.00 Budapest, 2017. február 9. Szűcs Árpád s.k. osztályvezető

Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály Nemesfémhitelesítési és Pénzmosás Felügyeleti Osztály 1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 3-5.– 1534 Budapest BKKP Pf. 919/1 Telefon: +36 (1) 333-0147 – Fax: +36 (1) 210-2171 E-mail: npfo@bfkh.gov.hu - Honlap: www.kormanyhivatal.hu, www.mkeh.gov.hu

22

ékszerpiac

&óra


Forgalmazรณ:

Tel: 06 1 468 2295

Ékszerpiac - Március  
Ékszerpiac - Március  
Advertisement