Page 1

Digital Design - Module 01 Semester 1, 2019 Xiangyi Wang

(877164) Alison Fairley, Studio 20


Week One

Reading: Zeara Polo, A. 2010. Between Ideas and Matters.

According to Zeara-Polo, the diagram does not play a representational role in the design process but provides an organisational and can have a performative quality depending on how it is deployed. Explain how Diagram is different from Signs and Symbols? (100 words Maximum)

According to the reading, a sign can be seen as a tool to describe functions and properties of one object and does not neces-

sarily show the relationship between its form and function. A symbol, as the author states, is a sign that uses formal expression to represent dynamic objects and the relationship between their form and content is immaterial as well. On the contrary, a diagram can be seen as an organisation tool which is used to represent relationship and performance of one object and is expressed using a series of elements.

2


Week One

Precedent Analysis

Top left: elevation of the pavillion Top right: prespective of the pavillion Bottom: plan view Left: pavillion on the site

Serpentine Summer House / Barkow Leibinger. Accessed March 10, 2019. https:// www.archdaily.com/790032/serpentine-summer-house-barkow-leibinger

This pavilion was constructed with five parts of elements in total. The seats on the bottom are wooden plate on top of the curvy support. The process of modeling this bottom part was simple. The point of this part was that the wooden plate should fit the slot of the bottom support. Then on top was three wooden plates dividing the area which were also easy to build as long as the baselines were correctly traced. Then was the rooftop of this pavilion which was built with two sets of curves. The inner ones are complanate while the outer ones are uneven. So I found the uneven ones were challenging. I had tried several methods and failed. Then I experimented the sweep command and finally had them successfully built.

3


Week Two

Reading: Hertzberger H. 2005. The in-between and The Habitable Space Between Things, from Lessons for Students in Architecture. Herzberger discusses how design should not be extreme in its functionality. Use your precedent study to explain how the pavilion allows for an appropriation of use. (100 words Maximum)

According to the reading, a design should provide people enough opportunities to use the space differently. My precedent

study, the Serpentine Summer House, is a pavilion located on the top of a hill, facing a large meadow. The structure of the pavilion is open to the site at 360 degrees. It has several seats and a series of curvy wooden roof shading the area underneath. Therefore, people can choose to sit on the seat, sit on the grass, or choose to lay under the shades. Moreover, the reading also mentioned about how reaching roofs create an open threshold. The rooftop of this pavilion creates a welcoming gesture for people to interact with the site.

Serpentine Summer House / Barkow Leibinger. Accessed March 10, 2019. https:// www.archdaily.com/790032/serpentine-summer-house-barkow-leibinger

4


Week Two

Isometric

Isometric of Serpentine Summer House This isometric chosen for the final presentation is well-layout artistically and shows most of the structure of this pavilion. Moreover, the majority of the curves of the roof can be illustrated in this isometric drawing. At the same time, the key concept of this pavilion is its curvy treatment of its form. This pavilion is open to the site 360 degrees and its roof lines are reaching out towards people and welcoming them. While modeling the pavillion, I found that it has been divided into three parts by the three internal wooden plates. Also, the roof was randomly displayed which means that there are areas that are covered with no roof on top and some are covered with layers of roof panels, which creates different degrees of closeness of each area. In addition to that, shadow is another key concept of this pavillion because the roof is composed with multiple cruvy panels reaching out, the area of the shade is big and covers both seat areas and the ground. Therefore, people are entering this pavillion when they enter the shaded areas, which is the broad area of the thresholds. As for the circulation, basically speaking, its circulation follows the form since the shape of this pavillion is curvy and complicated. Moreover, it is located on a hill with a view of 360 degrees so that people can enter from different directions so that the circulation also varies. Most people may choose to walk around follow its form and then take a seat for a while. Therefore, the highest density of people’s moving path may be the seating areas.

5


Week Two Diagrams

Circulation Diagram

Threshold Diagram

The circulation diagram is composed of three parts. The first one is an indication of the possible entrance directions and areas. Since it is an open pavilion at 360 degrees, people may enter the pavilion from any direction. So I use large colored areas to represent those areas. The second one is a circulation density diagram and it shows how dense people are moving

The threshold diagram is constructed with three

in around this pavilion and the varied degrees of color are used to indicate the degree of the crowdedness. The last one is a diagram of how people pass around the pavilion, the lines with arrows show where people are from and how they are moving.

two parts are illustrating the area of thresholds

parts. The top one is a sun-path diagram showing a broad area of shades of the pavilion since the areas shaded by the rooftop can be seen as the first access people have with the pavilion. I rendered the pavilion in Rhino and created its shadow on the ground with the extract time and location that this pavilion was built and integrated the shade with the pavilion. The bottom structurally. The areas where the wooden panels touch each other created more enclose areas than other parts. Moreover, since the layout of the roof was complicated as in some areas are covered with no rooftop and some are covered with multiple lines. Therefore, the degrees of closeness are different in this pavilion. The degree of the threshold is expressed with the darkness of the color. The darker the color is, the more enclosed the area is.

6


Appendix

Process

Stage 1 Preapration

The first step was to search online for as much as information such as sections, site information and structural details.

Then I imported the plans and elevations into Rhino and start tracing the plan of the pavilion. Right: traced lines of each part of the pavilion

Then I set up the site in rhino by laying the elevtions and plan to scale.

Stage 2 Model making

I started build the model with the first level, extruded the traced lines following the height shown on the elevations.

Then I finished all the levels of extruding except for the top cruve. when adjusting the height, I referred to the heights on the elevations.

The similar steps were taken to achieve the final outcome.

7

The seats of the pavilion are constructed with bottom cruves and wooden plates on top of the cruves.


Appendix Process

Then I started to model the top cruves. First, I rebuilt the lines of the top cruve to reduce the points it contains.

Next step was to drag the points on the reference of the elevations.

Then I used the Sweep1 command to creat the cruvy surface.

The following step was to adjust the built surface on the reference of the elevations and plans.

Then I repeated the same process to finish the top roof surfaces.

After finishing all the parts, I checked and refined on small problems.

8


Appendix

Process

Stage 3 Diagram Making

After i finished the model, I used the make2D command and exported the isometric views of the pavilion.

For the main isometric, I adjusted the lineweight of the exported file. Then I rendered my model and combined the two together.

This was my first attempt on the circulation diagram. My tutor suggested that the thrid diagram should be removed.

This was my first attempt on the threshold diagram. The suggestion given by my tutor was that the method taken should be uniform in all the small diagrams.

Then I restudied the site information and found that the entrances could be a prespective to show on the circulation diagram.

Then I did a entrance diagram. Also, I removed the old diagram representing how long people stay and replaced it with a new one suggesting the density of flow paths of people.

I also did a sun study to figure out the shadow of the pavilion which constructs its thresholds.

Then I finished the diagram using Ai.

9


Profile for student846

Digital Design M1  

Digital Design M1  

Advertisement