Page 1

PROGRAMA d’ESTUDIS ADAPTAT PER A ESPORTISTES


Página 2

Programa d’estudis adptat per a esportistes

UBICACIÓ STUCOM Centre d'Estudis està ubicat en ple centre de Barcelona, al carrer Pelai núm. 8. Situat a escassos metres de la Plaça de Catalunya i de la Plaça Universitat, està comunicat per tots els mitjans de transport, tant municipals com comarcals (Metro, Bus, Renfe, etc.). En l'actualitat, el 32% d'alumnes de STUCOM procedeix de comarques colindants amb Barcelona.

ACCÉS AMB TRANSPORT PÚBLIC

Ferrocarrils Catalans Línies

L1

7

9

14

16

17

18

24

38

41

54

55

58

59

63

64

66

Universitat

L2

Universitat

L3

Catalunya

s1 s2 s55 U s5 6 U7 Estació Catalunya

Estació Catalunya


Página 3

Programa d’estudis adptat per a esportistes

PRESENTACIO DEL CENTRE STUCOM Centre d' Estudis és una institució privada concertada i laica , fundada al 1971, fruit d'una llarga tradició familiar que neix a Barcelona l’any 1952. Els 15.000 alumnes que hem format al llarg de 35 anys avalen la nostra experiència en l'àmbit educatiu i són el testimoni de la nostra aportació al món laboral i universitari, contribuint així al progrés econòmic, social i cultural del nostre país. PROGRAMES QUE S´ IMPARTEIXEN Els estudis de formació reglada que s’imparteixen en l’actualitat són: BATXILLERATS Ciències de la Naturalesa i la Salut Tecnològic Humanitats Ciències Socials CICLES FORMATIUS DE GRAU MIG CFGM gestió administrativa CFGM Explotació de sistemes informàtics CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR CFGS Administració de Sistemes CFGS Telecomunicacions CFGS Administració y Finances CFGS Mârqueting Altres cursos: Formació ON LINE PQPI


Página 4

Programa d’estudis adptat per a esportistes

INSTAL·LACIONS Instal·lacions obertes de 8:00 a 21:45h. Més de 2000 m2 en el centre de la ciutat. Més de 30 aules: 21 convencionals i 9 amb ordenadors. Més de 300 ordenadors a la disposició dels nostres alumnes. Biblioteca oberta 14 h. al dia. Laboratoris Zona de descans i bar

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES JOAN MIRÓ AIGUAJOC


Página 5

Programa d’estudis adptat per a esportistes

EINES I RECURSOS PER A LA FORMACIÓ CAMPUS DIGITAL Més de 2000 visites diàries de mitjana i prop de 4500 dossiers publicats durant el present curs consoliden el campus digital com una eina de treball fonamental per a l’aprenentatge

HORES D’ATENCIÓ PERSONALITZADA Que presten els professors als alumnes la considerem molt important per tal d’aconseguir que la pràctica docent s’ajusti al màxim a les diferents necessitats de cadascun dels nostres alumnes.

ACCIÓ TUTORIAL Que es porta a terme des dels primers cursos enforteix la relació entre tutor i alumne i pretén ajudar a la formació integral de la persona.

ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL. En els cursos terminals sobretot es fa una tasca intensa en assessorar adequadament a l’alumne sobre la decisió sobre el seu futur acadèmic o professional. Es disposa dels mitjans i recursos necessaris per a donar la informació o instruments per diagnosticar els interessos i preferències de cadascun dels nostres alumnes.

HORARIS: Horaris de matins: de 8 a 14h. (alguns programes de 9h a 14h.) Horaris de tardes: de 16:30 a 21:30h (alguns programes de 19h a 21:30h.)


Página 6

Programa d’estudis adptat per a esportistes

PROGRAMA d’ESTUDIS ADAPTAT PER A ESPORTISTES


Página 7

Programa d’estudis adptat per a esportistes

OBJECTIU DEL PROGRAMA L´ objectiu del Centre d´ estudis STUCOM és fer compatible l´ estudi amb la carrera esportiva, tenint en compte les següents particularitats de cada alumne: El seu nivell acadèmic El seu nivell esportiu Els compromisos esportius, ja siguin entrenaments concentracions,campionats

TRADICIÓ ESPORTIVA D´ STUCOM: Centre d´ estudis STUCOM té una contrastada tradició i vocació esportiva. Actualment STUCOM té diverses activitats esportives complementàries: Utilitza les Instal.lacions esportives del Joan Miró i Aiguajoc, realitzant per als nostres alumnes les activitats de preparació física específica per tots aquells que desitgin millorar les seves qualitats físiques i disposem d´ equips de Bàsquet, Futbol sala i Handbol. A més a més, anualment es celebra la “Jornada esportiva” a les pistes universitàries de l´ UB, on tots el alumnes del centre estan un matí sencer participant en diverses competicions y activitat lúdiques no competitives. D´ aquesta manera a través de l´ esport comencen a conèixer ´ s i a integrar-se.

Torneig internacional: Fruït d´ aquesta labor a l´ any 1998 STUCOM inicia un projecte d´ intercanvis esportius amb escoles estrangeres, donant origen a l´ any 2001 a l´ actual Torneig Internacional de Centre Escolars Europeus, un torneig itinerant que cada any l´ organitza un Centre d´ un país diferent. Participen Instituts i Centres de França, Itàlia, Croàcia, Anglaterra, Eslovènia, Suècia i Catalunya. Cal esmentar que l´ any anterior el Torneig fou organitzar per STUCOM a Barcelona (Malgrat del Mar) on participaren 350 alumnes dels països esmentats. Va tenir un ressò mediàtic important.


Página 8

Programa d’estudis adptat per a esportistes

Com a conseqüència de tota aquesta extensa activitat esportiva complementària, el “Consell del Esport Escolar” de Barcelona va atorgar a nostre departament d´ esports un premi per la nostra tasca a favor de la promoció del esport escolar.

PROGRAMA D´ ESTUDIS ADAPTAT PER A ESPORTISTES Tota aquesta preocupació per una educació integral de l´ alumne donà origen al “programa d´ estudis adaptat per a esportistes” que pretén donar resposta a les necessitats que tenen els alumnes que practiquen esport de nivell per compatibilitzar estudis i esport.

Els fonaments que sustenten aquest programa i que el fan diferenciador de qualsevol altra són principalment els següents:

1.

Adaptació dels programes i horaris a les necessitats de l´ esportista.

2.

Sistema modular de crèdits que permeti la tria d’assignatures i la realització dels estudis en més o menys anys en funció de la dedicació, capacitat i disponibilitat de l’alumne esportista.

3.

Equip de professors plenament implicat en aquest projecte i sensible a les atencions especials que requereixen aquests tipus de programes.

4.

Tot això, amb l’objectiu d’obtenir un resultats òptims que permetin als alumnes d’aquest programes assoli els nivells acadèmics adequats per superar les proves d’accés a la universitat o adquirir els coneixements i habilitats necessaris per incorporar-se amb èxit al mercat del treball.

5.

Figura del Tutor esportiu, (apart del tutor acadèmic) que coordina la relació entre club i escola, per facilitar una comunicació més fluida entre ells. Veure gràfic a continuació.


Página 9

Programa d’estudis adptat per a esportistes

MAXIMA COORDINACIÓ

CLUB

TUTOR ESPORTIU

ESPORTISTA

FAMILIA

TUTOR ACADÈMIC

ESCOLA

TUTOR ESPORTIU

REQUISITS D’ ADMISSIÓ El Centre d´ estudis STUCOM no vol ser centre d´ elit esportiu, per tant ens dirigim a tots aquells alumnes que practiquen una modalitat esportiva que requereix una dedicació d´ hores setmanals (entrenaments i competicions, etc..) i que fa que necessitin d´ un tracte diferencial respecte a la resta del col.lectiu d´ alumnes. Volem emfatitzar que en cap cas serà un tracte preferencial.

Documentació 1.

Llicència federativa:

2.

Hores entrenaments setmanals

3.

Competicions en que participa

4.

Breu historial esportiu

Programa d'estudis  

stucom centre d'estudis

Programa d'estudis  

stucom centre d'estudis

Advertisement