__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

kök från södra Dalarna

CL AES S ONK ÖK ®


Möte med inredaren

se adresser till våra butiker och återförsäljare på hemsidan: www.claessonkok.se


VI HJÄLPER DIG ATT SKAPA ett vackert kök som verkligen fungerar Ett riktigt kök, ett vackert kök av hög kvalitet. Med gedigna stommar, luckor och lådor. Det får du som satsar på ett Claessonkök. När du först kommer till någon av våra butiker eller återförsäljare möts du av kunniga, erfarna och engagerade människor som brinner för inredning och design, och som är experter på att utforma genomtänkta lösningar. De hjälper dig hela vägen, från start till mål. Först tar inredaren noga reda på hur du vill att ditt kök ska se ut och vad du behöver – i butiken eller på plats hemma hos dig. Eftersom våra kök är genuina hantverk tillverkas det först när du har bestämt dig för hur du vill ha det. Därefter går din beställning till vårt snickeri i Krylbo, i södra Dalarna, där köket produceras av våra erfarna och kunniga snickare och målare. Som kund hos oss har du många valmöjligheter, och det du ser här i katalogen är bara smakprover på några grundutföranden. Tänk på att vi lätt kan ändra material, färg, mått och andra detaljer enligt dina önskemål. Tycker du att det är svårt att bestämma dig, så hjälper våra inredare dig till rätta och lotsar dig igenom vårt sortiment utifrån den stil och de funktioner som du önskar dig.

Välkommen till Claessonkök! Kjell Claesson, VD


Trender kommer och går, men traditionellt hantverk och funktionell design består. Köket är en central plats i hemmet och utgör en viktig del i bostaden. Vi tror på lång hållbarhet och erbjuder traditionell teknik och gediget hantverk, kombinerat med personlig smak ända ner på detaljnivå. Vi tror också på att köket bör återspegla bostadens själ och harmoniera med övrig miljö och omgivning. Från första skissen/ritningen sätter Du som kund din personliga prägel på ditt kök. Vi erbjuder därför fler olika system av kökslösningar i olika stilar från ultramodernt i högblankt till handmålade lantkök. Två av våra mest traditionella köksmodeller är överfals- och innanförliggande system med trälådor i ek, synliga gångjärn och synliga skåpstommar mellan luckor och lådor. Välj mellan släta luckor eller flera olika profilerade ramluckor med släta eller profilfrästa fyllningar, samt även olika vitrinluckor - med eller utan spröjs.

ÖVERFALS Överfalskök – där halva luckan går in i stommen medan andra halvan ligger utanpå, en så kallad överfalsning. Detta inger en något nättare, men fortfarande gedigen känsla, med synliga gångjärn och stor öppningsvinkel. Stilen var dominerande under 40, 50 och 60-talet och passar utmärkt i bostäder från den tidseran, men även i äldre hus och lägenheter. Och varför inte i nyare med nostalgisk touch?


Vika


New England


INNANFÖRLIGGANDE Innanförliggande – där luckor och lådor ligger innanför stommen. De synliga gångjärnen framhäver och förstärker den traditionella stilen och skapar en rustik känsla. Med inspiration hämtad från slott och herrgård ger det karaktären och känslan av ett platsbyggt kök från början av förra århundradet, men naturligvis tillverkat med modern precision och teknik. De innanförliggande köken kan med fördel monteras med utanpåliggande ”hussockel” vilket ytterligare förstärker den klassiska känslan.


EKERÖ CLASSIC Enkelt, genuint och med genomarbetade detaljer. Det är lätt att förstå varför Ekerö har blivit vårt mest populära och sålda kök. Den 22 millimeter tjocka luckan kan du få i ditt favoritträslag eller lackerad i den färg du vill. Ofta handmålas luckan, med ett slutresultat som blir mycket vackert och hållbart. Du kan välja lådor i ek, stål eller rostfritt, alla med fullutdrag och dämpad stängning. Liksom i alla våra kök är måttstandarden genomtänkt med lägre socklar och högre stommar, vilket ger dig praktiska förvaringsmöjligheter för exempelvis läskbackar, petflaskor, sopsorteringskärl och höga flingpaket. Välj modell på grepp, bänkskivor och vitvaror så skapar du en helt egen stil – inget kök blir i slutänden exakt som något annat.

i

Känslan sitter i detaljerna: eklådor med flexibla inredningar, enkla att anpassa till innehållet. Hyllmodul med porslinsbyttor. Perfekt monterade spröjs i vitriner.


Ekerö Classic

handmålad Antikgrå bänkskivor i ek


New England

handmålad Vintervit matt bänkskivor i marmor


NEW ENGLAND Stilrena drag utan onödiga sirligheter, det praktiska i fokus – och ändå vackert och ombonat. Att New England-stilen tilltalar oss nordbor är kanske inte så konstigt eftersom den är lätt att kombinera med våra egna sparsmakade inredningsideal. Ramluckan, som är strikt och rak i sin utformning, har ingen inre eller yttre profil och fyllningen är helt slät. De handtag du väljer ger karaktär åt luckorna och kompletterar stilen på hela köket. Modellen kan du få i din favoritfärg – fabriks- eller handmålad – eller i trä.

Alla ramluckor tillverkas utan synliga skarvar mellan tvär- och sidstycken.


LEKSAND Från att ha varit en vrå där vi bara lagade mat har köket blivit medelpunkten i våra hem. Här träffas vi, fixar middagen tillsammans, gör läxor, kollar mejl och umgås. Leksand är ett ombonat kök i gammaldags skandinavisk allmogestil. Lantligt, rustikt, rejält och vackert. Luckorna och lådorna har klassisk profil med spegel i fyllningen. ”Hopplösa” utrymmen förvandlar vi till praktisk förvaring eller estetiska ”pricken-över-i:etdetaljer” som gör ditt kök unikt och personligt. Om du hellre vill måla luckorna själv kan vi leverera dem grundmålade eller helt omålade.

Kraftiga stommar, 19 millimeter tjocka, kantade med två millimeter tjocka avrundade lister. Skåphyllor som inte sviktar, monterade på dolda hyllbärare.


Leksand

handmålad Stockholmsvit bänkskivor i granit, diskho i porslin


Stockholm Classic

handmålad grå bruten enligt kunds önskemål, bänkskivor i ek


STOCKHOLM CLASSIC Stockholm Classic – ett kökskoncept som nästan känns som en möbel. Elegant och strikt på avstånd. På nära håll upptäcker du alla vackra och smarta detaljer. Ramluckan har slät fyllning och rundad profil. Vill du ha speciella funktioner, till exempel ett gammaldags bakbord, ett litet skåp för kökshanddukar, vinställ, eller kanske ett specialdesignat skåp för hundmaten, är det lätt att ordna. Om du vill kan vi göra överskåpen som vitriner i miniformat för husgeråd som du använder ofta. Snyggt, personligt och kul. I ett måttbeställt snickerikök kan du foga in precis de detaljer som funkar bäst i din vardag – eller fest.

Snyggt och enhetligt med garderober, hall- och badrumsinredning i samma stil som köket


SANDHAMN Tidlöst och stilrent. Klassiskt och fräscht. Ett kök som det känns roligt och lyxigt att börja dagen i – sommar som vinter. Täcklaserat på trä eller täckmålat, slät ramlucka med spårad fyllning i spegeln, dörrar och lådor som öppnar och stänger utan krångel. Som i alla våra kök har även Sandhamn dämpning på alla gångjärn och lådor. Välj matchande besticksinredning till lådorna, i ek eller rostfritt. Ett kök som fungerar lika bra i storstadsvåningen som i huset vid havet.

hemmets hjärta ärta

Köpmandisk i gammaldags stil, här med skålhandtag.

Täckklaserad ask.

Praktiska skjutvikdörrar, lämpliga i hörn och ytterskåp.


Sandhamn

Vintervit täcklaserad ask bänkskiva i 40 mm rökt ek


LAMINA Modern design, massor av praktisk förvaring och stora arbetsytor. Lamina är Minettes ”kusin”, slitstarkt med ytor av laminat och greppdetaljer i trä, här i vitt och valnöt. Ett läckert och modernt alternativ med varm känsla. Du kan också få Lamina i andra färger och träslag. Våra inredare engagerar sig på djupet och bidrar med sina kunskaper och idéer i din ”köksprocess”. Behöver du hantverkshjälp kan våra inredare tipsa dig om snickare och montörer på din ort som de litar på och har förtroende för.

Lamina helt i trä – då heter köket Monza.


Et t got t hant verk skänker glädjje varjee dag

Lamina

vitlaminat grepplist i valnöt


Latina

Vintervit matt bänkskivor i kalksten


LATINA Urbant, avskalat, praktiskt och lättstädat. I de moderna köken har vi lagt tonvikten på stora, härliga bänkskåp som rymmer nästan hur mycket som helst – perfekt om du precis har gjort dig av med en hel köksvägg. Du får en öppen och luftig planlösning och ändå utrymme för allt du vill, utan att köket behöver kännas instängt och trångt. Integrerade grepp istället för handtag. Notera att greppen är vända uppåt, och därigenom lättare både att greppa och hålla rena.

Köket – hemmets hjärta där alla i familjen ska trivas.


Minette

Vintervit bänkskivor i svart granit


MINETTE Modernt och avskalat. Lådlinje med infällda grepp. Ett luftigt och fräscht kök med väl tilltagna arbetsytor, som är lätt att hålla rent och där många kan umgås och laga mat tillsammans. Stora, generösa och välgjorda lådor för dig som vill få bort de flesta överskåpen. Kombinerar du dina nya bänkskåp med en flexibel köksö får du flera olika sittmöjligheter och arbetsytor. Med vitt och svart som grundfärger kan du lätt plocka in din favoritaccentfärg.

Hur använder du och din familj köket? Tillsammans går inredaren och du igenom dina behov och ger köket praktiska och unika lösningar.


Centrumtryck | stuart.pro | 2014

Fabriksgatan 2 | 775 54 Krylbo | 0226-618 20 | www.claessonkok.se

Profile for STUART REKLAM

Claessonkök Katalog 2020  

Claessonkök Katalog 2020