Issuu on Google+

School

SARAH TSANG

of

Architecture

|

Syracuse

University

|

ARC

107

|

Fall

Semester

2013

|

Studio

Hubeli


IN CLOSURE Partner: Jessica Kim

By making modules out of newspaper, we fabricated a poncho that enclosed the person wearing it. Taking that concept of enclosure and the shape of the poncho as well as studying the movement of the poncho, we created an interior space and an exterior poche. The spherical spaces are oriented in a circle to convey the movement of the poncho. The smallest spaces are resting area while the biggest sphere is the dining space. Stairs lead to the a long rectangular meeting place.

2


Meeting Space

Dining Space

Resting Spaces

3


WATERFALL Partners: Jessica Kim, Carey Xu, Ensonn Morris

After studying the Farnsworth House by Mies van der Rohe, we built a model of it with an intervention. The concept of the Farnsworth House was based on facilitating maximum interaction between man and nature. However, the problem we discovered with the house was the flooding due to the river located nearby. In order to solve that issue and further bring man and nature together, we designed an intervention that acted as a blockade against the rising flood waters as well as provided a space which one could bath or rest in. The space has a wall that has pouches that catch water and shingles that make the water trickle down in interesting paths, creating maximum interaction with nature.

Site Elevation/Rising Flood Condition

Site Elevation/Rising Flood Condition

4


Plan Elevation

A

A

Section AA

N

Water Levels During Flood Season

Bathing/ Resting Space

Water Movement

Gutter

5


MOVING WITH LIGHT

Martin Creed, a contemporary artist, has a piece, Work No. 227 (shown on the right), that conveys how much the experience of a space can change just by adjusting the light condition. Inspired by this idea, I conceptualized my building from the inside out by focusing on one’s experience and circulation through the changing light conditions. My building is situated on a long, rectangular site which facilitates the fluidity of the circulation through the space. Skylights and circulation perforations of the walls create difference conditions of natural light.

6


Circulation

Program

Entrance Threshold Storage Convenience Store Gallery Car Access

7


Sarah Tsang | Architecture Portfolio Fall 2013