Page 29

ANNONS

STRÖMMA TURISM & SJÖFART

ANNONS

 >LEDARE ”VI ANVÄNDER EKOLOGISKA OCH NÄRPRODUCERADE RÅVAROR.”

J

JOHAN HENRIKSSON M/S Strömma Kanal M/S Evert Taube

OHANS PASSION FÖR KVALITET och god mat lagad från grunden gör att menyerna ombord på hans fartyg är som en fest för smaklökarna. Avnjut utsökta maträtter lagade på klassiska grunder med inspiration från havet. – På väg ut mot Sandhamn serverar vi en skärgårdsinspirerad à la carte-lunch och under hemresan har du möjlighet att äta till exempel en klassisk ångbåtsbiff med modern och nytänkande touch till middag, säger Johan och tipsar: – Vår fisk- och skaldjursgryta är superpopulär! Den är komponerad på dagens utbud, ofta en mix av lax och räkor. Ett glas chablis fulländar rätten. M/S Strömma Kanal är ett av få passagerarfartyg som kan gå genom den grunda Strömmakanalen. Det gör att själva kanalturen i sig blir en unik upplevelse. Utöver det så bjuder både M/S Strömma Kanal och M/S Evert Taube på ett härligt soldäck med sittplatser som sätter guldkant på ljuva sommardagar. Sedan Stromma började arbetet med Hållbara restauranger har Johan finslipat sina hållbarhetsvisioner, som mynnade ut i följande: – Vi använder till stor del ekologiska produkter, närproducerade råvaror och utbildar vår personal regelbundet inom hållbarhet. Medvetenhet och en ständig närvaro av tankar på miljön är såklart viktigt. Förutom en miljövänlig smakupplevelse kännetecknas Johans restauranger av trivsel, utmärkt service och unik skärgårdsmiljö. Vad Johan själv tycker om skärgårdslivet? – Det är fantastiskt att komma ut i skärgården om dagarna. Sandhamn är min favorit-ö, supervacker!

Välkommen ombord! M/S PRINS CARL PHILIP M/S Prins Carl Philip har en stor och välkomnande matsal på övre däck. Fartygets soldäck är den perfekta platsen att inta fördrinken på.

M/S ASKUNGEN Ett av Strommas modernare fartyg som passar perfekt för mingel- och drinkarrangemang. Men det går även att servera enklare mat och buffér ombord.

S/S DROTTNINGHOLM Här finns två ombonade matsalar, en på övre däck och en på huvuddäck. Fartyget har också ett soldäck där välkomstdrinken med fördel intas.

M/S VICTORIA Perfekt båt för underhållning och dans i kombination med middag, då det finns ett stort dansgolv ombord. Det finns en stor matsal, och soldäck – perfekt för mingel.

M/S ÖSTANÅ I Traditionellt fartyg med matsal och damsalong på övre däck, och en rymlig aktersalong på huvuddäck som passar för mingel eller dans efter middagen. M/S GUSTAFSBERG VII Pampigt fartyg med en stor matsal på övre däck i anslutning till det generösa utedäcket. Fartyget erbjuder också en imponerande bar i aktersalongen. S/S STOCKHOLM Flottans största fartyg med en elegant matsal på övre däck, inredd i tidsenlig art deco-stil. Ombord finns även en herr- och damsalong samt en avskild barsalong.

M/S ENKÖPING Ombord finns två vackra matsalar och ett härligt soldäck. Matsalen på huvuddäck passar särskilt bra för mingel och dans. M/S ANGANTYR Klassisk skärgårdsbåt som firade 100 år 2009. M/S Angantyr har en mycket trevlig matsal och hon har även ett stort soldäck perfekt för fördrinken! M/S GUSTAF III Charmigt fartyg som används för festarrangemang. Matsalen ligger på huvuddäck och på övre däck finns ytterligare en salong i anslutning till soldäcket.

M/S WAXHOLM III Matsalen på huvuddäck är vacker och andas sekelskiftes-atmosfär. Fartyget har även en herrsalong och en damsalong samt ett fantastiskt utedäck.

M/S STRÖMMA KANAL M/S Strömma Kanal har en ljus och trevlig matsal samt ett härligt soldäck med sittplatser. Passar fint för mingel och trevliga middagar.

M/S CINDERELLA I & M/S CINDERELLA II M/S Cinderella I & II har båda två stora soldäck och två matsalar samt luftkonditionering ombord som gör det till en mycket bekväm resa med bra utsikt.

M/S EVERT TAUBE Passar mycket bra för mingelarrangemang, men det erbjuds även sittande middagar och luncher ombord i matsalen på huvuddäck.

29 

Stromma 2017  

Strommatidningen för säsongen 2017. Här kan du läsa intressanta artiklar om våra krögare, turer och mycket annat som händer inom Strommas vä...