Page 19

ANNONS

STRÖMMA TURISM & SJÖFART

Ljuva

ANNONS

 >FJÄDERHOLMARNA  >LEDARE

Fjäderholmarna Soliga klippor, sprudlande hamnliv och mysiga restauranger. Välkommen till Fjäderholmarna – Stockholms närmsta skärgårdsö!

Fjäderholmarnas krog är omnämnd i Guide Michelin flera år i rad.

SMAKA LOKAL ÖL

BLÅS EGET GLAS Ett besök på ”Röda Villan” bjuder på café, grill & bar och festvåning!

På Fjäderholmarna Bryggeri & Brewpub kan du provsmaka öl direkt från öltankarna. Ett koncept som är relativt ovanligt i Sverige än så länge. Deras ambition är att erbjuda besökaren ett genuint och hantverksmässigt öl som förhoppningsvis etsar sig fast i smakminnet ett tag. Boka in en ölprovning eller gör ett spontanbesök för att prova någon av deras åtta ölsorter och ta en bit mat.

På ön finns det ett populärt glasblåseri – Åtta glas. Det öppnades 1993 och drivs av Emma Bergström, Cecilia Boström och Gabriella Höglin som blåser och formger kollektionerna, alla med rötter från Konstfack. Om du är nyfiken på hur det går till kan du boka in en tid för en visning. Då visas olika glasblåsningsmoment, samt berättas om olika tekniker, visas ugnar och verktyg. Om du är intresserad av att själv prova den ädla konsten av glasblåsning finns det också möjlighet för det!

LÄS MER PÅ WWW.FJADERHOLMARNASBRYGGERI.SE

SOLBERGA HANDELSBOD! Öns nostalgiska lilla godisbutik med klassiska sötsaker som de knall-rosa ”brända mandlarna” och hårda karameller i olika smaker. Köp med dig en påse och sätt dig på klipporna och njut av utsikten.

LÄS MER WWW.ATTA-GLAS.SE

19 

Stromma 2017  

Strommatidningen för säsongen 2017. Här kan du läsa intressanta artiklar om våra krögare, turer och mycket annat som händer inom Strommas vä...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you