Page 13

ANNONS

STRÖMMA TURISM & SJÖFART

ANNONS

STROMMA & WWF I Sverige stödjer Stromma WWF genom flera viktiga samarbeten. Ett av dem är ”Rikare Skärgårdsliv”, där åtgärder genomförs för att förbättra miljön i Stockholms skärgård. Stromma stödjer även WWFs arbete kring Östersjön genom ett treårigt samarbete: ”Rädda Östersjön”. Det går bland annat ut på att skydda Östersjön från överfiske, stoppa övergödningen, stoppa farliga utsläpp av miljögifter, skapa säkrare sjöfart och minska oljeutsläpp.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Som privatperson kan du också hjälpa till att rädda Östersjön och ge ett rikare skärgårdsliv. Här följer några tips: Ät fisk som inte är hotad. Hämta WWFs konsumentguide “Fisk till middag?” på wwf.se. Tvätta med miljömärkta och fosfatfria tvätt- och diskmedel. Fosfat göder Östersjön. Använd färre engångsbestick, tallrikar och -grillar, och släng skräpet på miljöstationen så håller du naturen ren. Töm båttoaletten och avloppsvattnet på hamnarnas mottagningsstationer istället för i havet. Välj miljöanpassade fordon och bränslen på land och till sjöss. Använd inte giftig bottenfärg på båten och använd gärna båtbottentvättar. Byt ut båtens gamla tvåtaktsmotor mot en fyrtaktare. Använd miljöanpassade rengöringsmedel, hygienartiklar och andra vätskor. Lämna förpackningar och överblivna produkter till återvinning. Ge fiskar och smådjur nya lekplatser genom att återanvända din gamla julgran. Skänk den till projekt som ser till att skapa risvasar av julgranar och sänker dem i sjön. Bli fadder till Östersjön! Genom att månadsvis donera en summa pengar är du med och hjälper till att rädda Östersjön. När du bokar en tur på Stromma kan du skänka en gåva till WWFs projekt ”Rädda Östersjön” om du vill. Läs mer på stromma.se och wwf.se.

13 

Stromma 2017  

Strommatidningen för säsongen 2017. Här kan du läsa intressanta artiklar om våra krögare, turer och mycket annat som händer inom Strommas vä...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you