Page 1

Strijppraat Seizoen 2013-2014 Nummer 13 4 november 2013

G1 2 november Foto: Koos Ophorst


Sponsors

2


Van de bestuurstafel ......................................................... 5 Vacatures ........................................................................ 6 Van toen naar nu.............................................................. 9 Ledenadministratie ..........................................................15 G-Nieuws .......................................................................17 Complimenten maar geen punten G1 .................................21 VEP G2 – G2 ...................................................................25 Pupil van de week S1 – TAC’90 1.......................................27 Uitslagen ........................................................................29 Programma deze week .....................................................30 Programma volgende week ...............................................32 Bardiensten week 45 en 46...............................................34 Bardiensten week 47 en 48...............................................35 Van droom naar actie .......................................................37 S.V.Honselersdijk haakt voorlopig .....................................39 C1 – BMT C1 ...................................................................43 Vacatures .......................................................................44 SVH C2 – C2 ...................................................................47 D3 – SVH D3 ..................................................................49 E4 – KMD E5 ...................................................................51 E1 – VFC E1 ....................................................................53 Verburch E4 – E4 ............................................................57 sGravenzande E14 - E5 ....................................................60 F3 – Lyra F4 ...................................................................62 Trekking 3xPlusloterij juni 2013 ........................................66 Trekking 3xPlusloterij juli 2013 .........................................67 Contactgegevens .............................................................68

Colofon Eindredactie:

Michel van Zanten

strijppraat@svhonselersdijk.nl

Vormgeving:

Bart van Meurs

info@bartvanmeurs.com

Sponsoring:

Ab van Dijk

beheer@svhonselersdijk.nl

3

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Inhoudsopgave


Sponsor

4


Bestuur

Van de bestuurstafel Door: Kim van Zanten Zoals u van mij gewend bent, leest u dit keer geen voetbalverslag, maar een informatief stukje als secretaris. Uiteraard is dat even spannend en wennen. Er komen veel nieuwe dingen op me af. Nooit geweten dat er bij S.V. Honselersdijk zoveel achter de schermen gebeurd. Mooi en zéér waardevol! Als ouder sta je daar niet altijd bij stil. Zo heb ik recent voor het eerst een Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering mee mogen maken. Ik had geen idee wat dat precies inhield. Nu gelukkig wel. Er wordt samen met de leden teruggekeken naar het afgelopen seizoen en vervolgens kijken we met elkaar vooruit naar wat komen gaat. Ofwel welke doelen hebben we met elkaar voor ogen in 2013/2014.

Achteraf heb ik mij laten vertellen dat het een unicum is dat er vrouwen in het bestuur deel nemen. Ja natuurlijk voelde de drempel even hoog om hem te durven nemen, maarja ‘niet geschoten is altijd mis’. Ik ga het gewoon proberen en de uitdaging graag aan. Kent u ook het gezegde ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer?’ Jaja, ook bij S.V. Honselersdijk werkt dat zo. ZE heet namelijk Wendy Palache, de nieuwe, vrouwelijke penningmeester. Leuk, samen gaan we ervoor!

5

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Deze vergadering was voor mij direct een bijzonder moment. Ik werd namelijk onder luid applaus door de aanwezige leden gekozen als secretaris. Leuk en fijn dat jullie zo enthousiast zijn! Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen om deze functie zo goed mogelijk te vervullen.


Oproep

Vacatures SV Honselersdijk kan alleen draaien als iedereen ook zijn steentje bijdraagt aan het succes van de vereniging. Voor de onderstaande posten zoeken we nieuwe vrijwilligers. Wil je weten wat het inhoudt? Neem dan contact op met de vermelde contactpersoon! Functie

Contactpersoon

Telefoon

Verzorg(st)ers

Jan van Marrewijk

06-21821647

Scheidsrechters

Ron Gram

06-51086606

Barmedewerkers kantine

Paul Groenewegen

06-43888820

Willem Batist

06-51581092

Ab van Dijk

06-52022350

Dolf Joling

0174-630405

Commissie van ontvangst Onderhoud / schoonhouden sportpark 3 EHBO / BHV’ers voor de zaterdagmorgen

Denk nu niet dat kan ik niet maar kijk eens om je heen op de vereniging wat de vele mensen al doen. Vraag gerust aan de mensen hoe het is om wat voor een club te betekenen en dat zal je begrijpen dat deze mensen allemaal meewerken voor een gezonde en mooie vereniging. Dus wacht niet langer maar waag de gok die je mogelijk al langer heb willen doen en stap in de wereld van SV Honselersdijk!

6


Last but not least rest mij nog één ding die ik graag met u wil delen. Barry Dukker, de voormalige secretaris, wil ik graag bedanken voor de goede overdracht, die ik recent van hem heb ontvangen. Hij is een kei in het gestructureerd werken en het omzetten van allerlei systemen. Hij heeft in de afgelopen 10 jaar veel moois opgebouwd, waardoor het voor mij zeer aangenaam is om de verschillende werkzaamheden van hem over te gaan nemen. Gelukkig blijft hij achter de schermen nog actief, zodat ik hem kan raadplegen bij vragen.

7

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Ik ga mijn uiterste best doen om u zo goed mogelijk te informeren, wanneer er belangrijke zaken vanuit het bestuur te melden zijn. Daarom graag tot de volgende keer!


Sponsors

8


Mededeling

Van toen naar nu Door: Lindt Van Oldenbarneveldt naar boer Van Schie Op vrijdag 16 november 1979 vond de openingsceremonie plaats. Op die datum werd ons nieuwe sportcomplex op het weiland van boer Van Schie officieel in gebruik genomen. Na ruim 15 jaar voetballen aan de Joh. v. Oldenbarneveldtstraat, was ieder die zich bezig hield met de club vertrouwd geraakt met het ‘kasteel’. Het was dus wel even wennen aan de nieuwe naam: “Strijphorst”. In die fase van ons bestaan had ons clubblad nog geen naam. Wanneer “Strijppraat” op ons clubblad verscheen, kan ik op dit moment nog niet goed traceren. Wel weet ik dat het clubblad van 8-12-1979 nog niet die naam had. Naast Strijphorst en Strijppraat diende zich in bovengenoemd clubblad een schrijver aan die columns onder de naam “Strijpjes”ging schrijven voor het clubblad. De scribent verschool zich achter de schuilnaam “Strijpje”. Strijpje ging dus Strijpjes schrijven. In olijke schrijfstijl nam hij in zijn eerste column al direct clubmensen en gebeurtenissen op de hak. We laten u genieten van de complete column van 8 december 1979:

Een rubriek welke met regelmaat zal worden gepubliceerd, indien er van horen, zien en schrijven weer voldoende stof is om te weten. Zo dat was dat. De verloting van de feestavond heeft netto f. 1.882,-- opgebracht, niet gek voor een paar van die commissieleden. De ballonwedstrijd is nog steeds in volle gang, het is echt waar, meldingen zijn binnen uit België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland; dat ondanks de

9

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

“STRIJPJES.


Sponsor

10


zuiderwind. Zo zie je maar weer, de ballon is net als de bal rond. Je weet het maar nooit, er is veel te beleven op de “Strijphorst”.

De voorzitter zal zijn pantalon afgelopen zaterdag kritisch bekeken hebben, een afgedwaalde bal plofte in de bagger en spetterde alom in het rond. Vriendelijk verzoek aan de barkrukzitter, wees sportief en sta eens op, dan kan een ander ook eens zitten. Als het zaterdag afgekeurd blijkt te zijn, leider van het 9de, dan moet je zelf gaan kijken bij Brouwer in de Dijkstraat, even eerder je bed uit. Het bestuur kan er ook niets aan doen als alles afgekeurd wordt. Goed kijken op de lijst lost al je problemen op. Rond 9 uur ’s morgens kun je terecht. Nog eens terugkomend op de ballonwedstrijd: “De Hofnar” vroeg of de centjes op waren; inderdaad dit was het geval; wij zochten eigenlijk een tweede sponsor, gedacht werd nog aan “De Hofnar” maar waarschijnlijk vergeten door de drukte rond de opening. 11

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Ene Heer J. Prins benadert veel supporters waarom is niet geheel duidelijk, alleen Jan vergist zich wel eens en is zo actief dat zelfs leden worden benaderd voor één of andere Aktie; Jan een ledenlijst is te verkrijgen bij het secretariaat. De eerste ruit is reeds gesneuveld van het clubgebouw, goed dat J. Goedendorp nog niet geheel klaar is. Kubala heeft een weddenschap verloren afgelopen week; wij maar zoeken in “Zijkantjes” naar enkele regels in de Westlandsche Courant. Helaas Kubala kan niet altijd winnen, gaarne zaterdag a.s. afrekenen (24 x f. 1.25). W. de Z. heeft zijn zin; het groene entreehokje is verplaatst alleen jammer dat het weinig heeft geholpen, de afsluitbaarheid voor entreeheffing is nog niet bepaald waterdicht. Het tassenrek is reeds medeverhuisd, maar wat blijkt nu; ook dit is te klein voor 12 kleedkamers.


Sponsors

12


13

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Strijpje.” Creatief initiatief Ná 1979 is er ook weer veel veranderd op de Strijphorst. Heel veel meer dan het verplaatsen van het groene entreehokje (op aangeven van Willem de Zeeuw; W. de Z.). Een creatieve geest, menig jaar redacteur van ons clubblad en vele jaren verslaggever van wedstrijden van ons vlaggenschip. Ook éen van onze clubbestuurders was creatief in schrijven. Zijn schrijfsels verstopte hij achter de schuilnaam: Strijpje. En nog een derde persoon noemen we hier: Kubala. Die naam was hem liever dan zijn echte naam. Met die naam maakte hij furore in en buiten Honselersdijk. Hij was zanger op feestelijke gelegenheden bij de sportvereniging en daarnaast icoon in het Honselse wielermétier, zoals de dikkebanden- en/of tandemraces. In onze vereniging lopen vast nog meer leden rond die gezegend zijn met een flinke dosis creativiteit en artistiek talent. Maar die talenten timmeren - naar het lijkt - minder aan de weg. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het team dat de website www.svhonselersdijk.nl verzorgt. Fantastisch! Ga zo door, mannen. - (Lindt)


Sponsor

14


Mededeling

Ledenadministratie Door: Geroge Luiten NIEUW LID: no.3366

Pelt J.J. van 03-07-2007 Willem v/d Potstraat 1 2675 CZ Honselersdijk

TERUG VAN WEGGEWEEST: no.1850 no.2616

Stacey Heskes 14-05-1989 Willem v/d Potstraat 37 2675 EA Honselersdijk Kelly van Zijl 09-07-1990 van der Trappenstraat 11 2675 TH Honselersdijk

ADRESWIJZIGINGEN:

no.1310

Jan Dijkhuizen is verhuisd naar: Heenweg 50 2691 LD 's-Gravenzande Sjon Mulder is verhuisd naar: van Ockenburchlaan 21 2675 SB Honselersdijk

AFMELDINGEN: no.1149 no.2096

Corné Bogaard David Eilering

05-07-1979 16-01-1993

15

Niet spelend lid Veldvoetbal

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

no. 711


Sponsor

16


Mededeling

G-Nieuws Door: Toos Hagman Wedstrijden zaterdag 9 november. Oliveo G1 – Honselersdijk G1 Aanvang 11.15 uur Vertrek 9.45 uur Accomodatie: sportlaan 2 Pijnacker vervoer: Fam nederpel Mevr Scholtes. DWO G1 – Honselersdijk G2 Aanvang 11.15 uur Vertrek 9.45 uur Accomodatie: Westerpark ( wijk 16 ) heuvelweg 7 Zoetermeer Vervoer: Fam v.d Kaay. Fam Roessen. Honselersdijk G3 – UVS G2 Aanvang 13,00 uur Aanwezig 12.00 uur Scheidsrechter ?????? Zaterdag 16 november Honselersdijk G1 – Vlotbrug G1 Aanvang 11,30 uur Aanwezig 10.30 uur Scheidsrechter ?????

UDO G1 – Honselersdijk G3 Aanvang 10.45 uur Vertrek 9.15 Accomodatie: Cromwijck Waardsedijk 25 Woerden. Vervoer: ?? Activiteitenkalender. Vergeet deze datums niet. 14 april 2014 Feestavond Rijswijk (NSGK) 24 mei Thuistoernooi.

17

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Honselersdijk G2 – Barendrecht G2 Aanvang 11.30 uur Aanwezig 10.30 uur Scheidsrechter: Dhr Poppel.


Sponsors

18


Vervoer problemen. Het vervoer bij de G-teams van SV Honselersdijk naar uitwedstrijden geeft de nodige zorgen. Het komt dikwijls op dezelfde mensen aan die de jongens en meisjes naar de bestemming moeten brengen. Het is zelfs voor gekomen dat een persoon twee keer moest rijden om alle voetballende teamleden op het terrein van de tegenstander te krijgen. Te gek voor woorden eigenlijk. Daarom doen wij een dringend beroep op ouders broers of zussen en begeleiders om zich beschikbaar te stellen om een keer te rijden. Des te meer mensen zich hier voor aanmelden, des te minder hoeft men te rijden. Bij thuiswedstrijden is er geen extern vervoer nodig, alleen bij uitwedstrijden doen wij een beroep op u om zich beschikbaar te stellen. In principe is er om de veertien dagen een uitwedstrijd en het gaat per jaar, van september tot eind mei, om circa tien tot twaalf wedstrijden die in vreemde omgeving plaats vinden. Er vanuit gaande dat er drie auto's per team nodig zijn is met een grote aanmelding van rijders te overzien dat er hooguit zes keer per jaar een beroep op u wordt gedaan. Afgesproken dat u de jongens en de meisjes van de G-afdeling helpt rijden. Zij en wij als leiding zullen u dankbaar zijn. Aanmelden kan bij Toos Hagman, telefoon: 06 – 10963673.

AFBELLEN VOOR DE WOENSDAGAVOND BIJ JOHAN OF TOOS. VOOR DE ZATERDAG BIJ JE LEIDING. AFBELLEN. Johan 06 –51599516 Piet 06 – 27353303 David 06 – 43548388

Toos

19

06 – 10963673

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Verjaardagen november 14 Eric Muis 25 Sudiro Trosemito VAN HARTE GEFELICITEERD


Sponsors

20


Wedstrijdverslag

Complimenten maar geen punten G1

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden waarin SV Honselersdijk G1 goed speelde maar wel verloor ging het tegen Concordia G1 eens anders. De eerste helft was voor de voetballiefhebber niet om aan te zien wat het vertoonde spel betrof. Bij het rustsignaal stond er wel een 1- 0 voorsprong op het denkbeeldige scorebord. Al snel in de wedstrijd stelde Jorik de overigens goed keepende doelman op de proef. Deze kon de inzet niet klemmen en in de rebound knalde Matthijs de bal snoeihard in de touwen van nylon. Voor de rest bakten de mannen van trainer/coach Johan er weinig van. Alleen Remco testte de doelman nog, maar deze stond op zijn post. Aan de andere kant moest Fred eenmaal in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen. Het rustsignaal van arbiter Van der Valk maakte een einde aan het doelloos heen en weer trappen van de bal door beide partijen. Slecht gespeeld en toch op voorsprong dat was weer eens wat anders dan goed spelen en achterstaan. Desalniettemin werden er in de kleedkamer de nodige woorden gewisseld om de mannen weer aan het voetballen te krijgen. Woorden die hun uitwerking in de tweede helft niet misten. De G1 ging weer voetballen en achterin hielden Edwin, Marco en John het lekker dicht. Op het middenveld combineerden Remco, Jorik, Rick en Peter er lustig op los. Matthijs afgewisseld door Martin hielden de defensie van Concordia aardig bezig. Alleen het oude liedje stak de kop weer op, namelijk het scoren. Opgelegde kansen werden gemist en bij doelpogingen zat het niet mee. Dan wilde het ronde speeltuig maar niet tussen de palen verdwijnen. Het was langs de lijn om moedeloos van te worden. Tevens sloeg de angst om het hart dat de magere voorsprong bij een onverhoedse uitval te niet gedaan zou worden. Hetgeen bewaarheid werd zo'n tien minuten voor tijd. Tevens verloor men achterin vervolgens het overzicht. Bij een uittrap van Fred 21

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Jan de Geus


Sponsor

22


23

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

raakte hij Marco met de bal hard op het achterhoofd, zodat hij even niet aan Arianne dacht op dat moment. Kort daarna werd het nog erger toen een vrijgelaten Concordia speler de 1-2 achter Fred prikte. Een alles of niets offensief in de slotfase, met iedereen op de helft van de tegenstander, mocht ook al niet baten. De bal wilde niet tussen de palen verdwijnen. Toch was er een groot winstpunt dat de mannen mochten incasseren. De leiding van de tegenstander complimenteerde het team voor het sportieve spel. Juist sportiviteit staat bij de SV Honselersdijk hoog in het vaandel. Ook wij, Johan, Arjen en Jan vinden dit aspect belangrijker dan de winst al blijft dat laatste nooit vervelen. Omdat men bij Concordia erkende dat dit voor hun de meest onverdiende overwinning was werd het voor onze mannen en begeleiding toch nog een zaterdag waarop wij met genoegen terug kunnen kijken. Zaterdag gaan wij op bezoek bij Oliveo en wie weet wordt sportiviteit daar wel beloond met drie punten. Wij gaan er voor en proberen met goed spel weer eens een overwinning te boeken.


Sponsors

24


Wedstrijdverslag

VEP G2 – G2

Het moet gezegd: de wedstrijden tegen VEP zijn altijd het toonbeeld van hoe leuk en gezellig voetbal kan zijn. Een buiten-ewoon aangename tegenstander, alleen een beetje ver weg, dat dan weer wel. Er valt weer veel te vermelden. Allereerst stonden we met 12 man. We hadden vijf auto's tot onze beschikking, dat was geen probleem, maar zo veel spelers, da's toch ook jammer, je staat met een half elftal langs de lijn aan reserves. En dan ontbrak Jolanda nog. Een ander probleem was dat we te weinig shirts, en vooral te weinig broekjes bij ons hadden, waardoor er nogal wat wrevel ontstond, en dat werkt nou niet bepaald bevorderend voor de goede harmonie. Kortom, genoeg waarover we snel moeten gaan praten. De wedstrijd zelf. Allereerst betrof het niks meer of minder dan de beroemde "6 punten" wedstrijd. Beide ploegen hadden 0 uit 3, dus het ging ergens om! We hadden Natasja weer beschikbaar als keeper, tot opluchting van Erik. Het gevolg was dat Erik als een jong veulentje in de wei één van de beste wedstrijden uit z'n carrière speelde, met als bekroning de corner die hij bij een 10 achterstand nam. Op een ouderwetse manier scoorde hij direct door een echte ouderwetse heerlijk-om-te-ziene inswinger. Anders dan de uitslag doet vermoeden, hadden wij eigenlijk het beste van het spel, zowel in de eerste helft als in de tweede. Echter, het beruchte eindpassje was steeds verkeerd, of we misten de kansen. Wat dat betreft was VEP nèt even wat slagvaardiger, zeker in de tweede helft, toen zij de score van 1-1 naar 4-1 wisten te tillen. Het moet gezegd: die derde goal van VEP was er één uit het boekje, die zou op zondagavond bij Studio Sport niet hebben misstaan. Maar hoe dan ook: naast de minpunten die ik in het begin heb genoemd, was in elk geval het positieve punt dat we eigenlijk een prima pot hebben gespeeld, tegen een tegenstander van ons niveau. 25

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Piet Muis


Sponsors

26


Interview

Pupil van de week S1 – TAC’90 1

Naam: Sarkees Milikian Leeftijd: 11 jaar Ik zit op de Hoeksteen groep 7 Ik speel in de D 3 Later word ik : Architect Mijn favoriete profclub is: Barcelona Mijn favoriet profvoetballer is : Neymar jr favoriete trainers zijn : Ik heb geen voorkeur Op welke plaats speel je : Middenveld of verdediging Mijn mooiste voetbalmoment is: Dat ik in de E4 als beste verdediger ben gekozen Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Azadine

27

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Marcel van Dijk


Sponsors

28


Uitslagen Honselersdijk 1 Honselersdijk 2 Honselersdijk 3 Honselersdijk 4 Honselersdijk 5 HVC'10 5 Schipluiden 3 Honselersdijk 9 Zwaluwen 12 Nootdorp 7 Honselersdijk 7x7 Honselersdijk VR1 Honselersdijk G1 VEP G2 Honselersdijk G3 Honselersdijk A1 Maasdijk B1 DSVP A1 Honselersdijk A2 DSVP B1 MVV '27 B3 Honselersdijk B3 Honselersdijk C1 SVH C2 Schipluiden C2 FC 's-Gravenzande C7 Honselersdijk D1 VELO D3 Honselersdijk D3 Honselersdijk D4 Honselersdijk D5 Honselersdijk E1 MVV '27 E3 Honselersdijk E3 Verburch E4 FC 's-Gravenzande E14 DVC E5 Honselersdijk F1 Honselersdijk F2 Honselersdijk F3 LYRA F6 MSV '71 F3 Honselersdijk F6 Quick F12

GDA 1 Sportclub Monster 3 VELO 1 Sportclub Monster 6 Sportclub Monster 8 Honselersdijk 6 Honselersdijk 7 LYRA 9 Honselersdijk 10 Honselersdijk 11 Monster 7x7 MVV '27 VR1 Concordia G1 Honselersdijk G2 VEP G3 Maasdijk A1 Honselersdijk B1 Honselersdijk A1 LYRA A2 Honselersdijk B1 Honselersdijk B2 FC 's-Gravenzande B5 BMT C1 Honselersdijk C2 Honselersdijk C3 Honselersdijk C4 VOC D1 Honselersdijk D2 SVH D3 KMD D4 Naaldwijk D3 VFC E1 Honselersdijk E2 HVC'10 E2 Honselersdijk E4 Honselersdijk E5 Honselersdijk E6 Quick F2 Sportclub Monster F2 LYRA F4 Honselersdijk F4 Honselersdijk F5 Quintus F4 Honselersdijk F7

29

0 5 2 6 4 1 1 0 1 5 4 1 11 0 3 4 1 4 8 3 5 0 9 2 1 7 2 5 3 2 1 5 4 2 3 1 9 1 0 1 4

-

1 0 2 2 0 3 5 5 2 2 3 2 0 3 1 3 3 1 1 2 1 5 0 6 7 0 6 2 3 4 10 3 5 2 2 0 0 3 5 1 1

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 28-okt 30-okt 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov 2-nov


Programma deze week Senioren KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

Scheidsrechter

66053

9-nov

14:30

Honselersdijk 1

TAC'90 1

82466

9-nov

11:30

Honselersdijk 2

Zwaluwen 2

Blijswijk, R.J.G. van Haft, C.R.E.

85773

9-nov

12:45

Honselersdijk 3

73616

9-nov

14:45

FC 'sGravenzande 6 Excelsior M 4

69026

9-nov

14:00

Honselersdijk 5

DVC 4

66796

9-nov

14:30

Honselersdijk 6

LYRA 6

65393

9-nov

12:45

Honselersdijk 7

Quintus 5

87149

9-nov

16:15

Zwaluwen 7

Honselersdijk 8

74338

9-nov

12:00

Loosduinen 5

Honselersdijk 9

68844

9-nov

12:30

Honselersdijk 10

Vitesse Delft 8

77808

9-nov

14:30

Zwaluwen 11

Honselersdijk 11

Honselersdijk 4

Junioren KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

Scheidsrechter

86016

9-nov

12:30

Haaglandia A2

Honselersdijk A1

Fens, F.N.

135758

9-nov

14:30

VDL A1

Honselersdijk A2

64308

9-nov

10:00

Westlandia B2

Honselersdijk B1

124830

9-nov

10:15

Honselersdijk B2

WIK B1

135364

9-nov

12:30

Monster B5

Honselersdijk B3

135573

9-nov

10:30

Monster C1

Honselersdijk C1

148428

9-nov

9:00

Honselersdijk C2

's-Gravenzande C3

Paul Droog

145269

9-nov

8:30

Honselersdijk C3

LYRA C4

Roy Harms

167719

9-nov

11:00

Honselersdijk C4

VFC C8

Kosar Ezaat

KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

103129

4-nov

21:30

Honselersdijk 1

Wippolder 4

Leeuwen, S. van Gerrit van der Meer

Zaal

30

Scheidsrechter


Pupillen KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

Scheidsrechter

67306

9-nov

8:45

Gravenzande D1

Honselersdijk D1

Weterings, Y.L.

129830

9-nov

9:30

Honselersdijk D2

BMT D1

Kees Zandvliet

135608

9-nov

10:15

Hercules D3

Honselersdijk D3

135620

9-nov

11:15

Verburch D4

Honselersdijk D4

135624

9-nov

8:45

LYRA D6

Honselersdijk D5

135630

9-nov

11:00

Westlandia E2

Honselersdijk E1

145360

9-nov

8:30

Honselersdijk E2

LYRA E3

135650

9-nov

9:30

LYRA E5

Honselersdijk E3

145581

9-nov

10:30

Honselersdijk E4

LYRA E10

A-speler

144997

9-nov

9:30

Honselersdijk E5

LYRA E12

A-speler

151519

9-nov

8:30

Honselersdijk E6

TOGB E20

Mark Post

135686

9-nov

9:30

KMD F1

Honselersdijk F1

135700

9-nov

8:45

DUNO F2

Honselersdijk F3

162915

9-nov

9:30

Honselersdijk F4

GDA F4

Koen Stikkelman

122599

9-nov

8:30

Honselersdijk F5

Scott van der Wel

135734

9-nov

11:00

Naaldwijk F4

Kethel Spaland F5 Honselersdijk F6

145665

9-nov

8:30

Honselersdijk F7

LYRA F8

Nijs Ruygrok

A-speler

G-Voetbal KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

72177

9-nov

11:15

Oliveo G1

Honselersdijk G1

88363

9-nov

11:15

DWO G1G

Honselersdijk G2

100353

9-nov

12:30

Honselersdijk G3

UVS G2

Scheidsrechter Wit, G.H.H.A. de

KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

69046

9-nov

12:45

FC 'sGravenzande VR1

Honselersdijk VR1

31

Scheidsrechter

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Dames en Meiden


Programma volgende week Senioren KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

Scheidsrechter

82350

16-nov

14:30

Die Haghe 1

Honselersdijk 1

Roozeboom, W.

88512

16-nov

11:30

Die Haghe 2

Honselersdijk 2

Hos, R.A.

81050

16-nov

12:45

Honselersdijk 3

HVC'10 3

78139

16-nov

14:30

MSV '71 4

Honselersdijk 4

63494

16-nov

14:30

Scheveningen 5

Honselersdijk 5

69889

16-nov

15:00

Honselersdijk 6

MVV '27 6

89567

16-nov

12:30

Maasdijk 4

Honselersdijk 7

63771

16-nov

15:00

Honselersdijk 8

Monster 11

87997

16-nov

15:00

Honselersdijk 9

Wanica Star 7

86396

16-nov

14:00

DVC 5

Honselersdijk 10

65832

16-nov

13:00

Honselersdijk 11

Kethel Spaland 8

G-Voetbal KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

79827

16-nov

11:30

Honselersdijk G1

Vlotbrug G1

70021

16-nov

11:30

Honselersdijk G2

Barendrecht G2

84907

16-nov

10:45

UDO G1

Honselersdijk G3

Scheidsrechter Poppel, J.M. van Masmeyer, P.

Dames en Meiden KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

67993

16-nov

13:00

Honselersdijk VR1

Scheveningen VR1

KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

93917

11-nov

21:30

Honselersdijk 1

zvv Den Haag 10

Scheidsrechter

Zaal

32

Scheidsrechter


Junioren KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

Scheidsrechter

70778

16-nov

14:30

Honselersdijk A1

VFC A1

Yesilkaya, F.A.

135755

16-nov

13:00

Den Hoorn A4

Honselersdijk A2

85199

16-nov

12:15

Honselersdijk B1

RKDEO B2

152452

16-nov

10:30

Honselersdijk B2

Verburch B2

167506

16-nov

11:15

Honselersdijk B3

VFC B6

123773

16-nov

10:15

Honselersdijk C1

DUNO C1

129883

16-nov

8:30

Honselersdijk C2

Escamp hsv C1

162527

16-nov

8:30

Honselersdijk C3

Full Speed C2

143234

16-nov

10:00

Honselersdijk C4

Den Hoorn C6

Castelein, L.M.

KNVB

Datum

Aanv.

Team thuis

Team uit

Scheidsrechter

79806

16-nov

8:30

Honselersdijk D1

VELO D1

Molenaar, B.

163005

16-nov

10:00

Honselersdijk D2

Quintus D1

135605

16-nov

10:30

LYRA D4

Honselersdijk D3

135614

16-nov

10:15

VELO D8

Honselersdijk D4

135623

16-nov

11:30

Den Hoorn D7

Honselersdijk D5

135635

16-nov

8:45

Maasdijk E1

Honselersdijk E1

156936

16-nov

8:30

Honselersdijk E2

Maasdijk E2

135655

16-nov

10:00

Naaldwijk E2

Honselersdijk E3

158369

16-nov

9:30

Honselersdijk E4

Laakkwart. E6

143405

16-nov

9:30

Honselersdijk E5

Den Hoorn E13

153361

16-nov

8:30

Honselersdijk E6

Schipluiden E4

135690

16-nov

10:00

Schipluiden F1

Honselersdijk F1

135692

16-nov

8:30

Westlandia F2

Honselersdijk F2

146666

16-nov

9:30

Honselersdijk F4

HVC'10 F3

135725

16-nov

9:00

Naaldwijk F3

Honselersdijk F5

135731

16-nov

9:00

Maasdijk F5

Honselersdijk F6

129315

16-nov

8:30

Honselersdijk F7

VELO F12

33

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Pupillen


Bardiensten week 45 en 46 Week 45 Ma

4-11

20:00-23:30

Henk Oosterwijk en Hans Bransen

Di

5-11

20:00-23:30

Kees v. Koppen en Willem Batist

Wo

6-11

20:00-23:30

Senioren 11 Tom de Jong

Do

7-11

20:00-23:30

Senioren 5 Marnix Alsemgeest

Vr

8-11

20:00-23:30

Kantine gesloten

Za

9-11

07:15-10:00

Martin Jacobs

10:00-13:00 13:00-16:00 16:00-19:00

Loek Post , Leonie Kooter , Ada Dukker en 1 keukendienst Vacant Leony Leeksma, Vera Broch en Marian de Groot en Mariska Persoon Stefan v. Marrewijk , Michel v. Heijningen , Tim v,.Dijk, Vince Zonneveld en Stefan Zwinkels

Week 46 Ma

11-11

20:00-23:30

John Scheffers en Ted v.d. Valk

Di

12-11

20:00-23:30

Aad v. Renesse en Cor Heskes

Wo

13-11

20:00-23:30

Senioren 10 Tim van Dijk

Do

14-11

20:00-23:30

senioren 7 Maurik Molenaar

Vr

15-11

20:00-23:30

Kantine gesloten

Za

16-11

07:15-10:00

Marnix Alsemgeest

10:00-13:00 13:00-16:00 16:00-19:00

Roos Stikkelman, Martine Helmink, Jolanda v, Oijen en Heidy Sol Wendy Looyen, Ank v. Koppen, Trudie Zwinkels Nathalie Lasschuyt Esther Rombout , Eveline Mouthaan , Linda Vollebrecht en Helma Voskuil.

34


Bardiensten week 47 en 48 Week 47 Ma

18-11

20:00-23:30

Senioren 6 Coen Jansen

Di

19-11

20:00-23:30

Martin Jacobs

Wo

20-11

20:00-23:30

Senioren 4 Marc van Schie

Do

21-11

20:00-23:30

Senioren 3

Vr

22-11

20:00-23:30

Kantine gesloten

Za

23-11

07:15-10:00

Harry ter Laak

10:00-13:00

Henny Ammerlaan en dames 1

13:00-16:00 16:00-19:00

DaniĂŠlle v.d. Ende , Carola Bom , Marion de Bruin en Wendy v.d. Helm , Paul Groenewegen en Derk van Dijk en Ben de Boer

Week 48 Ma

25-11

20:00-23:30

Senioren 8 Paul v.d Valk

Di

26-11

20:00-23:30

Nico Bruggeling en Peter de Liefde

Wo

27-11

20:00-23:30

Paul v.d. Valk en Richard v.d. Zande

Do

28-11

20:00-23:30

Senioren 2 Patrick v. Gils

Vr

29-11

20:00-23:30

Kantine gesloten

Za

30-11

07:15-10:00

Roel v. Meurs

13:00-16:00 16:00-19:00

Annet v. Bergenhenegouwen, Silvia v.d. Wilk, Frans v. Alphen en Dick Hendriks Jolanda v.d Velden Mariette Bruinen en Patricia v. Os en Ronald Vijverberg Harry v. Luyk, Karin Borsje, Ingrid Slaman, Toos Slaman en Karin v. Stekelenburg

35

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

10:00-13:00


Sponsor

36


Mededeling

Van droom naar actie Door: Rino Vijverberg Voel jij je betrokken bij S.V. Honselersdijk? Afgelopen vrijdag bij heeft Hikmet Weeling de aftrap gegeven voor een initiatief dat dit seizoen wordt gelanceerd. Daarbij kwam de oproep aan de leden om deel te nemen aan het eerste gesprek met Hikmet en Rino op vrijdagavond 22 november. De volgende vragen zullen zeker aan bod komen: * Wat gaat er goed bij S.V. Honselersdijk? * Wat is de kracht van de vereniging? * Hoe kunnen we de kracht van de vereniging nog beter benutten? Bekijk het filmpje van de KNVB waarin op een leuke manier wordt geschetst welk initiatief we willen oppakken. Dus: Voel je je betrokken bij S.V. Honselersdijk? Wil je graag meepraten over de kansen om onze vereniging nog beter en mooier te maken?

37

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Dan zien we je graag op vrijdag 22 november. Je kunt je opgeven bij Rino Vijverberg via plezierenrespect@svhonselersdijk.nl


Sponsor

38


Wedstrijdverslag

S.V.Honselersdijk haakt voorlopig Door: Jan de Brabander Het is S.V.H. niet gelukt zich in de koppositie te handhaven. Het verloor weliswaar onverdiend van GDA maar het vertoonde spel van de thuisclub was er niet voor om naar huis te schrijven. Het elftal van trainer Piet Boon zal toch uit een ander vaatje moeten tappen. Ze zullen tegen dit soort ploegen meer kansen moeten creëren om de punten binnen te halen.

Een paar minuten later een aanval aan de andere kant. De GDA aanvaller Jeroen Mantel kreeg iets te veel ruimte om uit te halen en knalde vanaf 30 meter raak, 0-1. Dit was het sein voor GDA om zich in te graven. Ze zijn er ook de hele wedstrijd bijna niet meer uit gekomen. Het was eenrichtingsverkeer richting GDA doel, maar van een goede 39

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Eerste helft De eerste helft was een saaie bedoening. De beginfase leek leuk te worden. S.V. Honselersdijk zocht lekker de aanval en creëerden enkele kansjes. Een afgeslagen bal uit een corner kwam in bezit van Jeroen. Met een boogbal verschalkte hij de keeper Bart Boeve, maar op de doellijn stond de boomlange Rogier Belt om zijn doelman te hulp te schieten. Hij kopte de bal uit de kruising.


opbouw van Dijkse kant was geen sprake. De wil was er wel en er werd voor elke meter geknokt. Verdedigend zit het wel goed. Er wordt weinig weggegeven, maar aanvallend ontbreekt nog steeds het een en ander. Er waren veel momenten dat er te ver werd door gedribbeld en te gehaast werd geschoten. Dus werd er veel balverlies geleden. Het was in feite illustratief voor de aanvallende onmacht bij de thuisclub, die er maar mondjesmaat in slaagde in de zestien van de gasten te verschijnen. En eenmaal dáár, bleken de aanvallers onmachtig om de kansen te verzilveren. De enige echte kans was voor Ralph die uit een voorzet ongehinderd kon inkoppen, maar precies in de handen van GDA keeper Bart Boeve kopte.

Tweede helft De 2e helft bracht trainer Piet Boon een kleine verandering. Morad in de spits ten koste van Kenan, die plaats moest maken voor Youri. GDA vond dat allemaal best en hield het puur bij verdedigen om de voorsprong te behouden. Af en toe een gevaarlijke uitval wat weinig opleverde. S.V. Honselersdijk ging nog nadrukkelijker aanvallen. In de 54e minuut ging Jeroen naar de grond in het strafschopgebied, maar de slecht leidende scheidsrechter van der Maat wuifde dit weg met de gebaren dat de bal gespeeld werd (foto 5). En tot tweemaal toe werd een gevaarlijk lijkende aanval afgefloten, door het “scherp” vlaggen van de GDA grensrechter. In de 64 e minuut was het Rico die voor wat opknapwerk moest zorgen na slecht uitverdedigen. In zijn felheid raakte hij zijn 40


Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd nog volop de aanval gezocht maar de precisie ontbrak. Na 5 minuten in blessure tijd floot de scheidsrechter voor het einde en was de teleurstelling groot. A.s zaterdag weer thuis en wel tegen het onderin staande TAC’90. Opstelling Martijn van der Hoek, Rico Kok (rood), Tom Lobert (-70 Nando Kok), Marcel Bruggeling, Leon de Brabander (A, geel), Ralph Heskes, Tim van der Meer, Kenan Muminovic (-45 Youri van der Borg), Jeroen Vogels, Morad Naimi, Roy Steekelenburg (75 Joey Brouwer) 41

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

tegenstander. Tot zijn verbazing trok scheidsrechter van der Maat gelijk rood en hij kon dus het veld verlaten. Geel was de juiste kaart in deze sportieve wedstrijd. Even later werd Marcel met een gestrekt been gevloerd door een GDA’er. Hij werd met niets bestraft, waar rood zeker op zijn plaats was. Toch kwam GDA in de 68e minuut ook met 10 man te staan. Jeroen Mantel maakte een overtreding op Leon en kreeg hiervoor zijn 2 e gele kaart. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd nog een alles of niets poging gedaan om nog verandering in de stand te brengen. In de 70e minuut was Tom er dicht bij. Tom werd goed gezocht in het strafschopgebied, maar de keeper van GDA was net iets eerder bij de bal. In de 80 e minuut leek de gelijkmaker in de lucht. Door goed storen van Morad stond Ralph ineens alleen voor de keeper maar hij schoot de bal op de binnenkant van de paal (foto 6).


Sponsor

42


Wedstrijdverslag

C1 – BMT C1

Eindelijk! Vandaag de eerste wedstrijd van de C1 in de competitie. Na tweede te zijn geworden in de bekerpoule nu de promotie poule in. Eerst vrijdag met alle jeugdtrainers die in de C spelen een avondje over blessures en stabiliteit gehad. Na de theorie ook nog even in de hal in de praktijk gebracht. En man man wat zijn jullie lenig! Wel top dat zowat alle Cspelers die training aan de F geven er waren. Wat ik wel even kwijt wil is dat er zo weinig animo van de andere jeugdtrainers was. Er zijn mensen die er veel tijd in steken en dan hoor je naar mijn mening gewoon aanwezig te zijn. Dit gezegd hebbende nu de wedstrijd van vandaag. Na eerst op het bord de opbouw en de looplijnen wat te hebben uitgelegd naar buiten voor de warming-up. Dat viel nog niet mee, want van eerst op het hoofdveld, daarna naar veld vier en uiteindelijk beland op veld twee waar de wedstrijd van de D3 wat uitgelopen was. Even nog een serieus positie spel en daarna gelijk de wedstrijd in. Wat we steeds beter doen is gelijk de druk naar voren uitoefenen waardoor we iedere keer in balbezit komen. Dit resulteerde gelijk al in twee grote kansen voor Lorenzo die jammerlijk net naast de goal belande. Een verdwaalde lange bal van BMT gaf de spits de gelegenheid alleen op Lance af te gaan. En ja wat is voetbal. Wij hadden eigenlijk op 2-0 moeten staan maar in plaats daarvan stonden we nu na 5 minuten 0-1 achter. Dat we ons hierdoor niet van de wijs lieten brengen bleek wel. We gingen gewoon verder waar we gebleven waren en dat resulteerde in een schittert afstandsschot van Lorenzo dat in de rechter bovenhoek belande, 1-1. Hierna Brian, die goed doorzette met twee kansen. Je lob had een beter lot verdiend. Er werd keihard voor elke meter gevochten, top om te zien mannen. Rick, Brent en Nick zaten steeds kort op hun man op het middenveld

43

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Marcel Noordam


Oproep

Vacatures SV Honselersdijk kan alleen draaien als iedereen ook zijn steentje bijdraagt aan het succes van de vereniging. Voor de onderstaande posten zoeken we nieuwe vrijwilligers. Wil je weten wat het inhoudt? Neem dan contact op met de vermelde contactpersoon! Functie

Contactpersoon

Telefoon

Verzorg(st)ers

Jan van Marrewijk

06-21821647

Scheidsrechters

Ron Gram

06-51086606

Barmedewerkers kantine

Paul Groenewegen

06-43888820

Willem Batist

06-51581092

Ab van Dijk

06-52022350

Dolf Joling

0174-630405

Commissie van ontvangst Onderhoud / schoonhouden sportpark 3 EHBO / BHV’ers voor de zaterdagmorgen

Denk nu niet dat kan ik niet maar kijk eens om je heen op de vereniging wat de vele mensen al doen. Vraag gerust aan de mensen hoe het is om wat voor een club te betekenen en dat zal je begrijpen dat deze mensen allemaal meewerken voor een gezonde en mooie vereniging. Dus wacht niet langer maar waag de gok die je mogelijk al langer heb willen doen en stap in de wereld van SV Honselersdijk!

44


45

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

en bezorgde hun tegenstander enige frustratie deze ochtend. De achterhoede sloot goed aan zodat de linies lekker kort op elkaar speelde. Halverwege de eerste helft was het Nick die een bal van BMT onderschepte en de bal goed vrijspeelde. Hij zag de keeper wat voor zijn doel staan en schot hem schitterend binnen, 2-1. De eerste helft op het doelpunt van BMT na niets weggegeven. Na rust met drie nieuwe mensen erin geprobeerd om gelijk door te gaan met waar we de eerste helft waren gebleven. Maar BMT drong ons wat terug en uiteindelijk viel de gelijkmaker uit een hoekschop. BMT rook bloed en gaf er een schepje bovenop, waarbij moet worden gezegd dat ze daarbij af en toe lelijk over de scheef gingen. Een elleboog hier een schop van achter daar, kortom dingen die eigenlijk niet op het voetbalveld thuis horen. Een heeeeel groot compliment voor de manne van de C1 hoe jullie je erdoor heen hebben geslagen. Jullie hebben je niet laten intimideren en zijn blijven vechten voor elke meter, top manne! Het was Brian die doorbrak op rechts en uit een schijnbaar onmogelijke hoek toch met een schitterende bal over de keeper de 3-2 mocht aantekenen. Daarna was het Lance die nog een bal op de lijn wist te stoppen maar verder kwam BMT niet meer. Compliment aan Jorne v/d Plas die goed naar voren is blijven voetballen op de rechtshalf plaats en ook lekker de duels aanging. Ik kan uiteindelijk iedereen opnoemen want er was niet een speler die deze ochtend heeft verzaakt, al wil ik de volgende keer na een doelpunt wel een boksprong zien. Dat Joost boven in de kantine een flesje liet vallen is puur toeval. De rest schreeuwde alweer om koeken, maar Joost deelt er al zo veel uit. Aan het hoofd van Pa Lex te zien moeten ze er zowat een lening voor afsluiten, al die koekenď Š.


Sponsors

46


Wedstrijdverslag

SVH C2 – C2 Door: Menno Rijploeg

47

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

We speelde onze wedstrijd tegen SVH C2 uit Den Haag. We begonnen de wedstrijd redelijk goed maar het lukte soms niet. Jammer genoeg viel de 1-0 voor de tegenpartij na een uitglijder van onze keeper Barry. Dit was ook de ruststand. In de 2de maakte Roos de 1-1 uit een vrije trap. De tegenstander had al snel een reactie terug en scoorde na een lullig doelpunt de 2-1. Toen liep het een stuk minder en SVH scoorde al snel de 3-1, 4-1 en 5-1. 5-1 was de uitslag geworden. Jammer jongens de volgende keer zal het vast beter gaan!


Sponsors

Deze advertentie is gereserveerd voor: De Rembrandt

48


Wedstrijdverslag

D3 – SVH D3

08:30 iedereen is paraat om starten met de wedstrijd op één iemand na,de scheids. Na wat rondvragen bleek dat hij er niet was en zodoende moest er een andere opgetrommeld worden.Maar na een kwartier vertraging konden we dan eindelijk beginnen met de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander probeerde in het begin nog te voetballen tegen ons, maar die schakelde al heel gauw over op lange ballen spelen. Wij daar in tegen gingen gewoon voetballen, wonnen vaak de duels(eigenlijk altijd)en creerde kansen bij de vleet. Het kon dan ook niet uitblijven dat er gescoord werd. Omdat wij fysiek veel beter waren en de tegenstander daar lichtelijk ge-irriteerd van raakte(ook omdat de scheids in hun ogen niet goed floot)begonnen de jongens van SVH te mopperen en te schelden en raakte ook nog over de kook. Er gebeurde een hoop in korte tijd,waarna de scheids ook nog uitgescholden werd en dus de wedstrijd staakte.Na een min of 10 waren de gemoederen weer bedaard bij SVH,en kon er verder gespeeld worden. Dus na 25 min vertraging en een 5-0 voorsprong werd eindelijk de rust bereikt. Gelukkig voor de C1 hadden ze genoeg ruimte tussen de wedstrijden gelaten anders hadden die nooit op tijd kunnen beginnen. In de 2e helft waren er een paar omzettingen gedaan in ons team omdat de score dit mogelijk maakte. De druk op hun goal werd iets minder maar nog steeds meer dan genoeg om ruim te winnen.Wat een luxe blijken we te hebben met de spelers die we hebben ze zijn overal inzetbaar. De score werd opgebouwd naar 8-0 maar de scheids die toch al niet in beste vorm was vergat er 1 te tellen. Na nog twee opstootjes 2 gele kaarten en een niet gegeven rode kaart werd deze makkelijke en vervelende wedstrijd afgesloten. Ga zo door jongens nog meer trainen op passes geven en de vrije ruimte zoeken.

49

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: De Trainer


Sponsor

50


Wedstrijdverslag

E4 – KMD E5

Hierbij weer een wedstrijdverslag van de E4. Als eerste wil ik Huub (vader van Kees) bedanken voor het fluiten van de wedstrijd. We speelden onze tweede en laatste oefenwedstrijd tegen KMD E5. In de eerste helft was KMD aardig gevaarlijk. Ik telde zeker 3 hoekschoppen achter elkaar, maar gelukkig stond onze verdediging als een huis, even als onze keeper Huub, die mooie reddingen maakte. Dit keer kan ik er niet omheen. Mijn eigen zoon zet ik liever niet te duidelijk in het zonnetje, maar met 5 goals zijn Joëls vaardige voetbalkunsten niet te verzwijgen. De eerste goal verliep via een pass van Torsten en ging op de buitenkant van de voet van Joël langs de keeper in de hoek van het goal. Mooie trefzekere goals Joël… Rick scoorde ook nog twee keer. Verder was er sprake van een dubieuze pass van Rick, waarbij de bal langs Sander rolde. De keeper van KMD was duidelijk ook van de wijs gebracht en de bal rolde met een sukkelige vaart in het goal. Raakte Sander nog deze bal aan of was het alleen een schopbeweging? Gelukkig maakte Sander hierna een echte goal die alleen aan hem toegerekend kan worden. Goed zo Sander zoals ik al tegen je riep raak die bal – die is voor jou. Ted melde mij nog dat het zijn dag niet zo was, maar in mijn ogen deed hij goed mee, diverse mooie passes. Bjornn vond ik erg goed spelen met veelvoudige passeerballen en actief naar de bal toe – voordat de tegenstander hier was. Hou vast Bjornn… Sowieso deed onze verdediging met Milan en Kees goed werk. Torsten trachtte, na twee ballen op de lat, wederom met een afstandsschot te scoren, maar de bal vloog naast het goal van KMD. Altijd tussen die latten richten Torsten het gaat je

51

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Roy Hollard


gegarandeerd nog vele malen lukken, dat weet ik zeker. 9 – 0 (de nul zeker mede met dank aan Huub) is een mooie verdiende score en coach Ferry had de jongens nog wel beloofd dat als ze met meer dan 3 goals zouden winnen van KMD, dat er een zakje chips te verdienen was. Dit was dus dik verdiend. Goed gespeeld jongens. Nu de competitie in en vasthouden dit mooie positie spel.

52


Wedstrijdverslag

E1 – VFC E1

Eindelijk de competitie is begonnen!!! In de beker heeft de E1 een goed resultaat neergezet door op een gedeelde 2e plaats te eindigen. Maar nu moet ook nog in de competitie gaan gebeuren. De tegenstander van zaterdag was VFC E1 uit Vlaardingen. Een tegenstander die we nog niet konden maar het team zit vol zelfvertrouwen waardoor in de kleedkamer al een sfeer hing van die gaan we wel winnen. Na een lekkere warming-up waren de jongens er klaar voor en werd de aftrap genomen. Al snel bleek VFC een stugge fysieke tegenstander. Fysiek is niet echt ons ding maar als we gaan voetballen is er eigenlijk niks aan de hand. Het 1e kwartier van de wedstrijd was de E1 best wel onder de indruk van VFC die er af en toe stevig inging waardoor we vergaten te voetballen. 2 dode spelmomenten (1 lage corner en een vrije trap die opzij werd gegeven en met een gelukje in het goal eindigde) en we stondenmet 2-0 achter!!!! Na de 2-0 zag je eindelijk de wilskracht wat de E1 zo sterk maakt. Een lange bal van Quinten waar Steyn sterk achteraan ging en simpel scoorde 21. Je zag eindelijk wat meer voetbal in het spel komen. Goede combinaties werden er gemaakt en eindelijk zag je dat de E1 sterker en sterker ging worden. Alleen de counters van VFC waren wel gevaarlijk. Maar daar had oze verdediging nu wel steeds een antwoord op. De verdediging zonder Derek die zijn pink brak op het VTT toernooi. Nog voor rust maakte Safouane met een bekeken schot de 2-2. In de rust zag je eigenlijk opluchting dat we 2-2 stonden maar het smaakte wel naar meer. De 2e helft begon weer en VFC begon direct weer erg fysiek te voetballen. Maar nu bleven we wel voetballen. De wedstrijd ging eigenlijk over en weer tot Quinten weer een bal uittrapte en Steyn er weer achteraan ging en het duel weer won en makkelijk de 3-2 scoorde. Eindelijk een voorsprong nu

53

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Reggy


Sponsors

54


55

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

was het eigenlijk wachten tot er meer doelpunten zouden vallen. En wat gebeurt Romeo stoorde de verdediger zo goed dat hij de bal afpakte en direct vrij voor de keeper stond en die hij heel knap uitspeelde en met links de bal intikte 4-2 dacht iedereen maar hij raakte de bal met zijn linker helemaal verkeerd. Jammer want alles was goed gedaan en we stonden nog steeds met 3-2 voor. VFC kreeg 5 minuten voor tijd weer een corner en nam die weer hard laag. Via de kluts kwam de bal stil te liggen in het midden en werd hard in de hoek geschoten door VFC 3-3. Al met al een terechte uitslag. Volgende week naar Westlandia en dan moet daar de 1e overwinning maar behaald worden ;)


Sponsors

56


Wedstrijdverslag

Verburch E4 – E4

Dit keer moesten we weer een keer uit tegen Verburch E4 en speelden we niet op onze vertrouwde kunstgrasmat. Het kunstgras van Verburch is wel anders dan het onze hoor, hoorde ik ze zeggen. De bal rolt bijna niet. We waren ruim op tijd op het veld en konden het andere kunstgras goed testen. De spirit zat er in, ze hadden toch nog een “yell” verzonnen. YELL YELL YELL De E4 doet het wel. Met de winst van de vorige wedstrijden nog in de benen gingen we van start en wat was dat nu, er zijn ook tegenstanders die door onze verdediging heen konden komen. En ja ook onze super keep kan niet alle 1 op 1 “keeper op aanvaller” situaties de baas. Dus dacht Torsten als het verdedigen niet lukt probeer ik gewoon de aanval een keer en ja hoor tussen de palen en we hadden 1 goal te pakken. In de tweede helft ging het beter met de verdediging. Ik zag Milan veelvoudig de bal onderscheppen. Met een mooie sprint was Milan, de aanvaller te snel af. Ik zag Kees veel rennen en de tegenstander veel druk geven, zodat hij niet kon kijken en de bal passen. Ook onze aanvallers deden goed hun best, met als voordeel: Als wij de bal hebben, kan de tegenstander alleen verdedigen. En dat deed Verburch dan ook. Met een erg goede keeper speelde Joël de bal langs het goal, Torsten nog een keer op de lat, Ted nog een keer op de lat en zo voort. Het fanatisme zat er ook goed in toen een verdediger van Verburch de handsbal maakte en gelijk hoorde ik Rick roepen “hands – hands – penalty”. Verburch stond voor en dus vond de eerlijke scheidsrechter van Verburch een penalty terecht. Joël moest die nemen, nam en aanloop en wat nu ….. hij miste

57

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Coach Roy


Sponsor

58


59

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

deze poeier. Alhoewel de keeper van Verburch deze toch wel moeilijk vond en de bal dus niet vast kon vastpakken. Verrassend genoeg was Joël niet uit het veld geslagen en rende op de rollende bal af en ja hoor 4-2. Het werd nog spannender en ook ik betrapte mezelf erop dat ik heel fanatiek riep “kom op Honselersdijk” en “rennen Kees, die bal is van jou.” Met een mooie trap schoot onze nummer 5 (Sander) de bal in het goal van Verburch. Goed zo Sander als spits moet je ook veel op het goal schieten. In de laatste minuten van de wedstrijd hadden we zo 4 á 5 corners mee, maar de bal mocht niet het goal in van Verburch (en van diegene die over ons geluk gaat). Eindstand 5-3. Ondanks dat we onze eerste competitie wedstrijd van dit seizoen verloren vond iedereen dat ze goed gespeeld hadden en zeker plezier hadden gehad. Kijk maar naar de mooie foto van Rick, Joël en Bjornn, genomen tijdens het penalty schieten. In de kleedkamer werd er nog druk na gepraat en een traktatie van onze bijna jarige keeper Huub. Ja verliezen hoort ook bij het voetballen – niet te vaak natuurlijk.


Wedstrijdverslag

sGravenzande E14 - E5 Door: Trainers en Leiders Op deze mooie natte zaterdagochtend moesten we om half 8 verzamelen omdat we om half 9 in en tegen s Gravenzande moesten spelen dus op naar s Gravenzande voor onze eerste competitie wedstrijd . In de bekerwedstrijden werden we steeds beter en hadden we de laatste paar wedstrijden met pech verloren en de vriendschappelijke wedstrijden hebben ons goed gedaan dus nu de competitie gestart is wilden we met een goed resultaat beginnen . Om half negen werd er afgetrapt en begonnen we een beetje slapjes aan de wedstrijd waardoor s Gravenzande al snel op voorsprong kwam en we ineens met 3-1 achterstonden . Opeens werden we wakker en wisten jullie dat er voor de E5 hier toch echt punten te halen waren . Vanaf dat moment werd er goed gevoetbald en ook heel goed naar elkaar overgespeeld en heel goed naar elkaar gekeken wie er vrij stond . Het stond ineens 3-3 en besefte jullie dat we konden winnen en werd er aan gezet om een overwinning mee naar Honselersdijk te nemen . We kregen ineens kans op kans en hadden pech met ballen op de lat en tegen de paal . We geloofde erin en bleven met de felheid voetballen en elke bal was voor ons . Het laatste kwartier heeft de tegenstander haast de bal niet meer gehad en werd er steeds door ons steeds naar de vrije man gezocht en moest het doelpunt toch een keer vallen alleen viel hij aan de verkeerde kant en kwamen we toch met 4-3 achter. Maar jullie bleven erin geloven en met de felheid van het hele team werd het al snel weer gelijk 4-4 .

60


61

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

En 5 minuten voor het einde viel die dan toch de 5-4 voor ons en werd er voor ieder meter door jullie gevochten. Het hele team zette nog 1 keer aan om de overwinning vast te houden en de spelers die voor in lopen kwamen helemaal terug om achterin te helpen en zo hoort het ook . En toen eindelijk het eindsignaal en de vreugde was groot de eerste competitie wedstrijd was gewonnen . Als team hebben jullie laten zien dat het kan als jullie er maar in blijven geloven . E5 gefeliciteerd met deze mooie overwinning en hopen dat we zo door blijven gaan .


Wedstrijdverslag

F3 – Lyra F4 Door: de assistent trainert De competitie begint vandaag: We hebben vandaag , 2 november 2013, de aftrap genomen voor een nieuwe start van de competitie. Na de gigantische zegetocht door Zuid- Holland hebben de “wijze heren “ van de KNVB besloten om ons in te delen in de zesde klasse 04. Over de “wijze heren”kom ik later op terug. Maar nu eerst het verslag van deze zaterdag. De weergoden waren vandaag ook al vroeg wakker en hadden een lekker voetbalweertje uit de hoed getoverd, het kunstgras was gemaaid, de witte lijnen goed zichtbaar, opperbeste stemming in de kleedkamer, de wastas weer fris en fruitig kortom “de Boys”gingen met de borst vooruit richting veld 3B, nadat trainer Gertjan de opstelling bekend had gemaakt in de kleedkamer. We waren compleet en de tegenstander wilde graag 8 tegen 8 spelen en leider Ed ging akkoord dus we hadden maar 1 wissel deze wedstrijd. Scheids Olav Boers floot voor half negen al af. Lyra begon de wedstrijd maar dat balbezit duurde niet lang want “ Wim Jansen” Lance pakte op het middenveld de bal af. Hij keek om zich heen en zag “Ruud Heus” Karol mee oplopen langs de zijlijn. Lance speelde over en Karol rende nog even met de bal aan zijn voeten langs de lege zijlijn. Vlak voor de achterlijn zag hij dat Rodney al klaar stond voor de goal en hij paaste de bal precies voor de voeten van de kleine spits “Peter Houtman” en Rodney scoorde al in de tweede minuut de 1-0 voor onze “Boys”. Opeens zat Karol op de grond en leider Ed speerde met de waterzak richting hem, maar Karol was niet gewond maar zijn veter zat weer eens los, Ed ging midden op het veld zijn vetter strikken. Plotseling kreeg Ed de bal maar ja dat vond de scheids niet goed dus volgde er een scheidsbal. De bal werd veroverd door Lyra en zij bouwde een aanval op, onze verdedigers Mees, Karol en Wessel stonden even niet

62


63

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

goed en de bal werd als een vuurpijl richting onze keeper “Ed de Goey” Nolan afgevuurd, maar hij was wakker en zijn haar zat niet voor zijn ogen en hij maakte een prachtige actie, de nul bleef op het scorebord. Hij trapte de bal ver uit en de 10 minuten van Roy waren aangebroken, onze tweede spits “Ove Kindfall” maakte een hattrick en de stand kwam dus op 2-0,30 en 4-0. Al de goals kwamen tot stand omdat zijn mede teamgenoten hem flink geholpen hadden want onze rechterback ”Ruud Heus” Karol had een mooie voorzet, zijn linksback teamgenoot “Janmaat “ Wessel gaf de perfecte voorzet vanaf links en Roy gaf een hard schot richting de goal en de bal knalde onderkant lat in het netje. De 4-0 kwam tot stand doordat “Van Hanegem” Brent de bal op het middenveld veroverde en een kromme bal richting “Wim Jansen” Lance speelde en onze krullenbol met gel gaf de bal netjes over aan Roy en schoof de bal in de linkerhoek. De score had hoger kunnen zijn maar “Pierre van Hooijdonck” Thomas kreeg zijn rechter kleine teen in plaats van zijn grote teen tegen de bal dus de bal ging voor langs. Brent knalde nog even van verre op de paal. We gingen dus de rust in met 4-0. De tweede helft ging Lance op de goal en viel in slaap van de kou (kreeg maar 1 bal) en de wissels waren geweest Brent, Karol, Mees en Rodney. Ook de tweede helft was eenrichtingsverkeer naar de goal van Lyra want we waren oppermachtig door “Peter Bosvelt” Mees op het middenveld want hij en Karol, pakten alle ballen af en speelde fraai over aan zijn teamgenoten. De 5-0 kwam tot stand doordat de bal niet ver werd uitgeschoten door de Lyra keeper, Hij heeft het zeer druk gehad en speelde zeer goed maar helaas voor zijn team was hij te klein voor de fraaie goals van onze “Boys”, deze bal kwam voor de voeten van Brent en hij schoot wederom van heel ver maar de bal werd gedragen door de wind en de bal belande onderkant lat. Weer die lat, deze lat zou voor onze “Boys” later zeer belangrijk worden!!!!! Met nog 15 minuten te spelen in de tweede helft was de koek nog niet op want in de 28ste minuut werd het 6-0 door Rodney, hij kreeg de bal via Nolan, Thomas en Wessel


(dus een fraai combinatiewerk) . Brent en Karol verdedigden lekker samen en de bal kwam bij Nolan en in de 30ste minuut werd het dus 7-0. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren voor Wessel want hij had zijn lange mouwen eens flink opgestroopt en hij veroverde de bal op het middenveld en hij slalomde en dribbelde richting de goal en zag niemand meer voor hem staan en knalde hard de bal achter de keeper, 8-0. Nolan had nog even zin en energie en hij ging langs de zijlijn weer naar de achterlijn en Wessel stond bij de eerste paal en tikte de 9-0 in…. De penalty-serie werd een thriller, en gaf een bloeddrukverhoging bij onze manke assistent-traineert Jeroen. Want voor het eerst in de geschiedenis van de F3 schoten Lance, Brent en Mees op de lat dus de “Boys” ritselde een bak patat bij hem… Als afsluiter van deze wedstrijd moet ik nog even terug komen op de “wijze heren van de KNVB” want na de fraaie zegereeks in de KNVB Beker , waarbij de F3 met grote punten voorsprong bovenaan zijn geëindigd, had Louis van Gaal zijn rondemiss Iris richting veld 3b gestuurd en zij overhandige de fraaie overwinningsmedaille aan onze F3…U snapt het al: Het was lang onrustig in de kleedkamer.

64


65

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

.


Mededeling

Trekking 3xPlusloterij juni 2013 Door: Hans Post Prijs nr.

Prijs

Lot nr.

1

20 % prijzengeld

195

2

10 % prijzengeld

69

3

Waardebon naar keuze

144

4

Waardebon Cafetaria de Dijk

199

5

Waardebon D.A. Drogist Fijlstra

41

6

Waardebon J. Gardien IJzerwaren

107

7

Waardebon Groente en Fruit Govers

74

8

Waardebon Dierenspeciaalzaak Groeneveld

18

9

Waardebon Topslager Aad Groenewegen

72

10

Waardebon Fotoplus Ben Hofland

145

11

Waardebon naar keuze

111

12

Waardebon Powerchip

3

13

Waardebon Cor de Bruin Fietsplus

108

14

Waardebon Cor Steenland tweewielers

71

15

Waardebon Jens Valk cadeaus

239

16

Waardebon Jens Valk verf en behang

37

17

Waardebon naar keuze

80

18

Waardebon La Diga Brasserie

160

19

Waardebon Toussaint partyservice

142

20

Waardebon Roel Bakker juwelier

16

Alle trekkingen van de 3xPlusloterij zijn onder voorbehoud van tikfouten. Voor meer informatie: 3xplus@svhonselersdijk.nl

66


Mededeling

Trekking 3xPlusloterij juli 2013 Prijs nr.

Prijs

Lot nr.

1

20 % prijzengeld

44

2

10 % prijzengeld

38

3

Waardebon naar keuze

146

4

Waardebon Cafetaria de Dijk

3

5

Waardebon D.A. Drogist Fijlstra

167

6

Waardebon J. Gardien IJzerwaren

16

7

Waardebon Groente en Fruit Govers

21

8

Waardebon Dierenspeciaalzaak Groeneveld

123

9

Waardebon Topslager Aad Groenewegen

209

10

Waardebon Fotoplus Ben Hofland

94

11

Waardebon naar keuze

117

12

Waardebon Powerchip

184

13

Waardebon Cor de Bruin Fietsplus

198

14

Waardebon Cor Steenland tweewielers

79

15

Waardebon Jens Valk cadeaus

74

16

Waardebon Jens Valk verf en behang

185

17

Waardebon naar keuze

229

18

Waardebon La Diga Brasserie

100

19

Waardebon Toussaint partyservice

243

20

Waardebon Roel Bakker juwelier

59

Alle trekkingen van de 3xPlusloterij zijn onder voorbehoud van tikfouten. Voor meer informatie: 3xplus@svhonselersdijk.nl

67

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Door: Hans Post


Contactgegevens Bestuur Voorzitter Erik Sosef

voorzitter@svhonselersdijk.nl 06-51793638

Secretaris Kim van Zanten

secretaris@svhonselersdijk.nl 06-54912050

Penningmeester Wendy Palache

penningmeester@svhonselersdijk.nl 06-13280093

Directeur Bedrijfsvoering Ab van Dijk

beheer@svhonselersdijk.nl 06-52022350

Voetbaltechnische zaken Jan van Marrewijk jr.

tc@svhonselersdijk.nl 0174-626629

Beheer en Gebouwen Henri Valstar

accommodatie@svhonselersdijk.nl 0174-621777

Public Relations Alexander Wagener

pr@svhonselersdijk.nl 0174-625443

Plv. Voetbaltechnische zaken Vacature Kantine Paul Groenewegen

kantine@svhonselersdijk.nl 06-43888820

Nevenactiviteiten Hugo van Velden

evenementen@svhonselersdijk.nl 06-40050137

Zaalvoetbal Vacature Sponsoring Henk van Renesse

sponsoring@svhonselersdijk.nl 06-10945522

Technische commissie Algemene Zaken Jan van Marrewijk (jr)

tc@svhonselersdijk.nl 0174-626629

Senioren Selectie Lennart Kester

tc-selectie@svhonselersdijk.nl 06-52311096

Senioren Recreatie Ron van Dijk

tc-lagesenioren@svhonselersdijk.nl 0174-627711

A Koos Ophorst

tc-a@svhonselersdijk.nl 0174-630106

68


B Pieter Davidse

tc-b@svhonselersdijk.nl 06-22455445

C Peter Strik

tc-c@svhonselersdijk.nl 06-51600043

D Hans Post

tc-d@svhonselersdijk.nl 0174-620330

E Jack Vijverberg

tc-e@svhonselersdijk.nl 0174-622737

F Marcel van der Ende

tc-f@svhonselersdijk.nl 06-23246647

Meiden/Dames Karin van Steekelenburg

tc-m@svhonselersdijk.nl 0174 631712

Coördinator Jeugdplan Peet v/d Kraan & Willem de Bruin

tc-trainers@svhonselersdijk.nl 06-43235944

Leider 1e Elftal Jaco de Wijs

06-17762083

Hoofdleider A Koos Ophorst

hoofdleider-a@svhonselersdijk.nl 0174-630106

Hoofdleider B Perry Ruinard

hoofdleider-b@svhonselersdijk.nl 0174-246676

Hoofdleider C Berry Lagraauw

hoofdleider-c@svhonselersdijk.nl

Hoofdleider D Marcel van Dijk

hoofdleider-d@svhonselersdijk.nl 0174-624742

Hoofdleider E Trudie van Giesen

hoofdleider-e@svhonselersdijk.nl 0174-631509

Hoofdleider F Frank van Adrichem

hoofdleider-f@svhonselersdijk.nl 0174-290870

Hoofdleidster G-Afdeling Toos Hagman

hoofdleider-g@svhonselersdijk.nl 0174-416625

Hoofdleider Dames Vacature Hoofdleider Zaalvoetbal André Penning

zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl 06-12739232

69

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Leiders


Wedstrijdsecretarissen Senioren 1-2 -3 Jan de Brabander Senioren 4-11 Jacques Wubben

0174-643223

A Vacature B Jan de Brabander

06-31653504

C/D/M Hans Post

06-53522545 (na 16:00 uur)

E/F Gerrit van der Meer

0174-629133

Voetbaltechnische zaken Coordinator Scheidsrechters Ron Gram

06-51086606

Veldtoernooien Aad van Kester

0174-648128

Wedstrijdformulieren Dirk van Der. Kaay

0174-620337

Tuchtzaken Steven van Erven

tuchtzaken@svhonselersdijk.nl 06-50685114

Trainers Senioren 1 Piet Boon

06-53866514

Senioren 2 Frank van Zijl

06-11104952

Keepers Janco Koole

0174-621948

Hoofdtrainer A Mark van Vondelen

06-11034795

Hoofdtrainer B Rob Noordermeer

06-28318425

70


Hoofdtrainer C Marcel Noordam

06-34006899 (of 0174-641474)

Hoofdtrainer D Erik van Velden

06-42081596

Hoofdtrainer E Reggy Wouters

06 14437368 (of

: 0174-707017)

Hoofdtrainer F Barry v/d Ende Hoofdtrainer Dames

Kantinecommissie Doordeweeks / Za namiddag Paul Groenewegen

kantine@svhonselersdijk.nl 06-43888820

Zaterdag ochtend/voormiddag Hennie Ammelaan

0174-622506

Zaterdag namiddag Ingrid van Dijk

0174-624742

Sponsoring en reclame Ben de Koning

sponsoring@svhonselersdijk.nl 0174-624447

De Club van Honsel Henk van Renesse

declubvanhonsel@svhonselersdijk.nl 06-10945522

3x+++ Loterij Hans Post

3xplus@svhonselersdijk.nl 0174-620330

Kledingwinkel Ab van Dijk

06-52022350

Teamsponsoring Senioren / G Ab van Dijk

kledinglijn@svhonselersdijk.nl 06-52022350

Teamsponsoring Jeugd Ab van Dijk

kledinglijn@svhonselersdijk.nl 06-52022350

Ledenadministratie George Luiten

ledenadministratie@svhonselersdijk.nl 0174-630466

Redactie Clubblad Michel van Zanten

strijppraat@svhonselersdijk.nl 06-13802126

71

Strijppraat nr. 13– 4 november 2013

Overig


Sportpark “De Strijphorst” Strijphorst 2 2675 WN Honselersdijk Telefoon: 0174 626 272 Internet: www.svhonselersdijk.nl E-mail: beheer@svhonselersdijk.nl

© 2013 S.V. Honselersdijk

72

Strijppraat 2013 2014 13 04 11 2013  
Strijppraat 2013 2014 13 04 11 2013  

Strijppraat, Honselersdijk

Advertisement