Page 1

STRIJD DER TITANEN IN DIT NUMMER:

HET SEIZOEN WEER TEN EINDE HET SEIZOEN 2009/2010

STRIJD DER TITANEN BARST LOS TEAM MANHATTAN

HET SLOT

D-DAY: ZONDAG 2 MEI 2010

KLEINE VERSCHILLEN

INTERESSANTE INFORMATIE:  Er komt ook een wk coach van het jaar!  Het nieuwe seizoen start op 6 augustus!

Heb je ideeën voor de SDT nieuwsbrief? Mail naar : emzijlstra@home.nl

JAARGANG 3, EDITIE 1

3 MEI 2010


JAARGANG 3, EDITIE 1

Pagina 2

HET SEIZOEN IS WEER TEN EINDE! Er is weer een seizoen voorbij van de Strijd der Titanen, met een ongelooflijk einde… Na 34 ronden van de Eredivisie mag coach E. Zijlstra met zijn team FC EZ zich kampioen van de subleague noemen. Dit is niet zomaar een kampioenschap, het is namelijk de derde titel op rij voor de coach.

SEIZOEN 2009/2010 Het was weer een enerverend seizoen. We zullen de hoogte– en dieptepunten bij langs gaans in deze editie van SDT.

Het seizoen begint goed voor de winnende coach. In de eerste ronde start coach E. Zijlstra met een ruime voorsprong.

Voor het 3e jaar pronkt de beker op de schouw in de Kastanjelaan.

Op het prikbord is de psychische oorlogsvoering ook vol aan de gang:

“Heerlijk is dat, Na ronde 1 stond coach E. Zijlstra dus alweer fier bovenaan in de subleague, maar dit zou niet zo blijven. In ronde 3 werd de concurrentie duidelijk zichtbaar, coach E. Zijlstra zakt naar de 4e plaats in het klassement.

he, zo af en toe even door die 50 -punten grens heen gaan, vinden jullie niet?”


JAARGANG 3, EDITIE 1

Pagina 3

STRIJD DER TITANEN BARST LOS Vanaf ronde 3 nemen 2 andere coaches de top van het klassement over, coach Hans Waalkens en coach HvO laten duidelijk merken dat het dit jaar niet makkelijk wordt voor team FC EZ om de derde titel op rij binnen te halen.

Het kost FC EZ dan ook meerdere rondes om weer aan te sluiten bij de top 3. In ronde 11 neemt Hans Waalkens afstand van de rest, met een rondescore van 54 punten slaat hij een gat ten opzichte van de directe concurrentie.

TEAM MANHATTAN Deze 35 punten verschil geeft team Manhattan de volgende rondes niet zomaar weg. Sterker nog, de voorsprong wordt nog uitgebreid. Deze ronde 11 werd beschouwd als beslissend in de subleague, ronde na ronde bleef Hans Waalkens bovenaan staan en lukte het E. Zijlstra maar niet om dichterbij te komen. Het gat is in ronde 26 maar liefst 61 punten!

“Om Hannibal van Das A-Team te citeren: "I love it when a plan comes together" Ging dat altijd maar zo…”


JAARGANG 3, EDITIE 1

Pagina 4

HET SLOT

En toen kwam ronde 33… In de voorlaatste ronde verkleint coach E. Zijlstra het gat naar 7 punten, hij doet dit door een monsterscore van 74 punten te behalen.

Wat een slot van de competitie zou dit worden, alles zou op de laatste speelronde aankomen, zondag 2 mei 2010 zou een dag worden om nooit meer te vergeten.

2 mei 2010

D-DAY STRIJD DER TITANEN

Noorderplein 1 te Winschoten Durft u het aan??

“Taai ploegje, dat FC EZ, het is nog steeds niet beslist..!”


JAARGANG 3, EDITIE 1

Pagina 5

D-DAY: ZONDAG 2 MEI 2010 Deze dag speelt zich voor het grootste gedeelte af op het Noorderplein te Winschoten, de thuisbasis van coach A. Zijlstra, die deze dag zijn 27e verjaardag mocht vieren. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de zenuwen meer dan voelbaar in de woonkamer van A. Zijlstra. Alle informatiemogelijkheden werden ten volste benut, telefonische verbinding met coach E. Zijlstra, NOS Teletekst , internet, Radio 1 Langs de Lijn en de Iphone werden in werking gezet om geen seconde te hoeven missen van de spannendste ronde in de Strijd der Titanen. De naam van de subleague deed volledig zijn eer aan, de scores vlogen ons deze dag om de oren, tussenstand na tussenstand werd berekend en de coaches Hans Waalkens en E. Zijlstra wisselden elk half uur van eerste plek. De piek van de spanning was in de 78e minuut bij de wedstrijd

Heracles – Ado Den Haag, Timothy Derijck, verdediger in de opstelling van coach Hans Waalkens scoort. Dit was het moment dat Hans Waalkens het niet meer hield, met een luide brul sprong hij op van zijn stoel. Dit was zijn moment, dit betekende 10 extra punten! Dit gevoel bleef welgeteld 8 minuten hangen in de woonkamer op het Noorderplein… toen kwam er een plusje op teletekst te staan voor de wedstrijd Feyenoord – SC Heerenveen… Vol spanning werden de paginanummer gezocht op de afstandbediening, 8, 2, 0. Het laden van de pagina duurde een eeuwigheid, en toen kwam de schok voor coach Hans Waalkens en zijn team Manhattan. In de 86e minuut van deze wedstrijd scoort Andre Bahia, dit is de verdediger van E. Zijlstra. FC EZ had de 10 punten weer ongedaan gemaakt.

Om 16.20 uur werd door de coaches Hans Waalkens, HvO en A. Zijlstra de laatste tussenstand berekend voor de top 2. Hieruit bleek dat het verschil in het voordeel van E. Zijlstra zou uitpakken. Hier baalde coach Hans Waalkens ontzettend van, maar niemand durfde het nog met zekerheid te zeggen omdat er nog factoren waren die nog niet meegerekend konden worden, zoals de assists. Vol onzekerheid gingen de coaches uiteen, om de laatste spannende, allesbeslissende, uurtjes samen met hun team door te brengen. Om 17.20 uur kwam dan het beslissende woord. Coach E. Zijlstra wint voor de derde keer op rij de Strijd der Titanen met een verschil van 2 punten op runner-up Hans Waalkens.

“Ik ga deze zomer op zoek naar een stel geschikte belchinezen ;-)”


KLEINE VERSCHILLEN “Ewoud,

Om de kleine verschillen nog meer tot uitdrukking te laten komen staan hieronder nog wat statistieken van de teams FC EZ en Manhattan.

Gefeliciteerd. dat kan geen toeval

Hoogste score behaald in ronde 27: 83 Laagste score behaald in ronde 18: 16 Gemiddelde score per ronde: 40.1

meer zijn om 3

Hoogste score behaald in ronde 3: 75 Laagste score behaald in ronde 9: 17 Gemiddelde score per ronde: 40.0

wel sneu voor

jaar op rij te winnen. Ik vind het hans. Maar gelet op mijn derde

De SDT redactie wil beide coaches complimenteren met de behaalde resultaten, de scores zijn nog nooit zo hoog geweest. Dit is ook te zien aan het algemeen klassement van Coach van het Jaar, coach E. Zijlstra staat op positie 506 en coach Hans Waalkens op positie 522, van de 30000 coaches.

plaats denk ik toch dat er volgend jaar een Hans gaat winnen.”

DE ZOMER IN!

De redactie van de SDT wenst alle coaches een hele fijne zomer toe en hoopt iedereen weer terug te zien op 6 augustus 2010, bij de start van een nieuw seizoen Strijd der Titanen!

© 2010, Strijd der Titanen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de schrijvers.

SDT 2009 2010  

SDT magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you