Page 33

NÄE & KOE

Taipale Brothers

Tiesitkö, että saarella pesii valtava haahkayhteisö? Vieraiden läsnäolo pitää petolinnut ja minkit loitolla. Toukokuussa Bengtskäriin järjestetään kiehtovia haahkaretkiä.

Lukuvinkki: Paula Wilson on julkaissut kirjan ”Bengtskär – majakka, koti ja taistelutanner” (Schildts & Söderströms 2009, alkup. 2001).

500 sotilasta kummaltakin puolelta. Verinen taistelu päättyi Suomen torjuntavoittoon. Taistelun tapahtumia havainnollistetaan opastusten yhteydessä, ja majakan pohjakerroksessa on aiheesta pysyvä näyttely. Majakka Uljas majakka rakennettiin vuonna 1906. Sitä hoitivat majakkamestari, sumusireeninhoitaja ja kolme majakanvartijaa perheineen. Asukasmäärä oli suurimmillaan 1930-luvun lopulla, kun saarella asui noin 32 aikuista ja lasta.

Majakka restauroitiin alkuperäiseen loistoonsa yrittäjäpariskunta Paula ja Per Wilsonin johdolla. He ovat siitä asti pitäneet majakkaa avoinna vierailijoille. Bengtskärissä on majakkamuseo, kahvila ja matkamuistomyymälä sekä hotelli- ja kokoustilat 24 henkilölle. Kesäkuukausina majakalle pääsee matkustajaaluksilla. Muun muassa Saariston loistoreittiin kuuluvia aluksia liikennöi Kasnäsistä. Lisäksi säännöllisiä reittejä liikennöidään Öröstä, Rosalasta, Hangosta ja Turusta.

#visitarchipelago

31

Profile for Strax Kommunikation

Tervetuloa Saaristoon!  

Saariston matkailuesite.

Tervetuloa Saaristoon!  

Saariston matkailuesite.