Issuu on Google+

Gezond & Fit Uitgave: Fitness Media - www.fitnessmedia.nl

Gezond & Fit is een uitgave van ABC Elburg | najaar 2013

WORDT U OOK V.I.P. BIJ ABC? Start nu en betaal de eerste maand maar

Sporten met

Tevredenheidsgarantie Nieuw: Family Fit & Duo Fit abonnementen Sporten voor KIDS, DUO’s of het hele gezin nu extra voordelig bij ABC Gratis proefweek volgen? Maak vandaag nog een afspraak! Bij ABC bieden wij een gevarieerd aantal groepslessen en hebben we alle mogelijkheden voor de beste fitnesstrainingen. Tevens bieden we ook buitentrainingen. KOM OOK IN BEWEGING, want sporten is belangrijk. Het is niet alleen een aangename en sociale vrijetijdsbesteding, maar in onze ogen (en vele wetenschappelijke onderzoeken) is verantwoord bewegen/fitness de béste investering in lichaam en geest. Want voor zowel de gevorderde als voor de ongeoefende sporters is het dé ultieme manier om uw lichaam te onderhouden.

ABC Fitness | Havenkade 5a | 8081 GP Elburg | tel: 0525-680102 | e-mail: info@abc-fitness.nl | www.abc-fitness.nl


Louwen Muilwijk

Havenkade 5d 8081 GP Elburg T. 0525 69 07 37

Jan Mankesstraat 97 8072 ZC Nunspeet T. 0341 27 93 69

Alles onder één dak!

We bieden een christelijke peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang:

fysiotherapie

Sportlaan 49 8084 VA ‘t Harde T. 0525 65 14 48

Opvang op maat!

P Christelijke identiteit P Kleinschalig en huiselijk P Locaties in Elburg en Oldebroek Stationsplein 18f 8071 CH Nunspeet T. 0341 27 91 15

Bij inschrijving voor de peuterspeelzaal in Oldebroek op de woensdag- en vrijdagochtend:

een verrassing voor ouder & kind* Voor informatie: info@kinderopvangromi.nl of 0525-63 73 70

*(informeer naar de voorwaarden)

www.kinderopvangromi.nl

Faber Installatietechniek voor al uw installatiewerkzaamheden gas ● water ● verwarming luchttechniek ● airco ● sanitair elektra ● dak- & zinkwerk data ● beveiliging ● riolering 24-uurs storingsdienst

Romi Adv128x92.indd 1

17-10-13 13:30

Wijhe Adv128x92.indd 1

17-10-13 10:55

Voor onderhoudscontracten t.b.v. uw installaties kunt u ook bij ons terecht ● cv-ketel ● geiser ● gasboiler ● mechanische ventilatie Kijk voor meer informatie op www.faberinstallatietechniek.nl

A Westerlengte 18, 8081 PZ Elburg T 0525-653533 - F 0525-654845 E info@faberinstallatietechniek.nl


FITKRANT 2013

3

GRATIS

Beste Lezer

Wij halen u nog nét niet op met een limousine, maar wij proberen wel alle mensen die bij ABC sporten daar waar mogelijk als V.I.P te behandelen. Ieder mens is immers speciaal en uniek. ABC is de beste omgeving om verantwoord en onder begeleiding aan een gezondere toekomst te werken. Of u nu gewoon lekker onder begeleiding wilt bewegen, op een gezonde manier wilt afslanken, vitaal wilt blijven of worden, zelfbewuster en sterker in het leven wilt staan? ABC is dé plek om uw wensen en doelen te realiseren. ABC is het grootste (en wij vinden ABC ook het mooiste en gezelligste) centrum van de naburige gemeenten. De ruime sportzalen bieden u vele mogelijkheden om zowel individueel als in groepsverband die activiteit te

kiezen die het beste bij u past. Indien u bij ABC sport, dan zit het gebruik van koffie, thee en Yanga sportdrank gratis bij het abonnement in. Na afloop van het sporten kunt u met medesporters onder het genot van een drankje nog even gezellig napraten. ABC organiseert regelmatig evenementen/acties om de sfeer en beleving onder de leden te vergroten. ATB & Fietstochten, wandeltochten, fietstrip naar de Vogezen, lessen op het strand, goede doelen acties, feestavond, spaaracties etc. Daarnaast beschikt ABC over een gezellig en extra verwarmd zwembad waar wij naast de aquarobic lessen al 21 jaar in kleine groepjes en met veel succes zwemles geven aan jonge kinderen. Fysiotherapiepraktijk Muilwijk/ Louwen is eveneens op het terrein van ABC gevestigd. Deze praktijk is als Plus praktijk gecertificeerd, waardoor u van de beste zorg gegarandeerd bent.

om in deze tijd van bewegingsarmoede, meer personen in beweging te krijgen en in beweging te houden. Fitness, en óók de andere beweegvormen bij ABC, zijn in onze ogen de beste investering voor een vitaal leven voor uzelf. Door de nieuwe abonnementen hopen wij dat bij zowel jongeren als ouderen de drempel lager wordt om voor fitness én een gezonde toekomst te kiezen. ABC is aangesloten bij en gekeurd door onze branchevereniging Fitvak. Dit betekent dat ABC voldoet aan strenge eisen op gebied van o.a begeleiding, hygiëne en accommodatie. Wij durven dan ook gerust een tevredenheidsga-

proefweek www.abc-fitnes

s.nl

rantie te geven. Past fitness tóch niet zo bij u, dan kunt u dat in de 1e maand van uw lidmaatschap aangeven en dan bent u niet verplicht om bijvoorbeeld uw 12 maanden abonnement helemaal uit te dienen. Als u zich afvraagt of een fitnesscentrum wel de ideale partner voor uw gezondheid is, raden wij u aan om één week GRATIS en vrijblijvend met ABC kennis te maken. Maak dan wel even via 0525-680102 een afspraak zodat wij de tijd hebben om u goed op weg te helpen. Op www.abc-fitness.nl kunt u ook aangeven dat u geïnteresseerd bent om te komen sporten. Wij zullen dan zsm contact met u opnemen om een afspraak te plannen. Wij wensen u nog veel leesplezier en een gezonde toekomst. Wilt u nóg voordeliger sporten (tot wel 50% voordeel) dan is bedrijfsfitness wellicht iets voor u. Het brengt voordeel voor zowel u als voor uw werkgever. Uw werkgever betaalt dan via een gunstige regeling een gedeelte van uw sportabonnement. ABC is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland en Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Overleg eens of uw werkgever zich bij een van deze organisaties wil aansluiten.

Bewegen is gezond én noodzakelijk voor zowel kinderen als volwassenen. En bewegen lukt het beste als uw omgeving u steunt of motiveert. Mede daarom heeft ABC afgelopen oktober ook nieuwe en voordeligere abonnementen geïntroduceerd voor Kids, Studenten, Duo’s en Gezinnen, senioren en Bootcamp. Wij zien het als onze plicht

Is het nodig om mijn spieren te trainen? 10 redenen om nu te starten met spiertraining 1

2

3

4

Vermindert belasting van hart- en bloedvaten

De doorbloeding van spieren verbetert, waardoor ze meer kracht hebben. En dat is iets waar je ook in het dagelijks leven iets aan hebt. De zuurstofvoorziening van het hart verbetert en de kans op een hartinfarct wordt kleiner.

Het houdt je jong

Als je jouw spieren niet gebruikt, verdwijnen ze. Als je ouder wordt, kan op die manier bijna een derde van jouw spiermassa verloren gaan. Spieren worden dunner, zwak en lui. Een getrainde zeventiger heeft echter nog dezelfde spiermassa en kracht als een ongetrainde dertiger. Als je wil kan je dus 40 jaar lang 30 blijven.

Het houdt je soepel

Train je spieren en je kan tot op hoge leeftijd steile trappen beklimmen, surfen en golfen. Je blijft mobiel en doet dingen waar jouw leeftijdsgenoten alleen nog maar van kunnen dromen.

Het zorgt voor een goede lichaamshouding

7

8

9

Het versterkt de rug

Een op de twee mensen heeft rugklachten. Sterke spieren en een goede coördinatie voorkomen en verminderen rugklachten.

Het verhoogt je energieverbruik in rust

Dat betekent dat je meer calorieën verbrandt, zowel tijdens de training maar ook als je slaapt. En dat iedere dag weer.

Het helpt diabetes te voorkomen Spiertraining gaat insulineresistentie tegen.

Geen holle of kromme rug, maar een stabiele, rechte rug tot op hoge leeftijd. Een goede houding helpt enorm om langer van het leven te genieten.

10 Het verbetert je humeur 5

Het voorkomt slijtage van gewrichten

Spieren vormen een beschermende buffer voor gewrichten en de wervelkolom. Goed ontwikkelde spieren verminderen de belasting op de gewrichten en de wervelkolom met wel vijftig procent.

Direct na het trainen voel je jezelf meer ontspannen, evenwichtiger, tevredener en vrolijker. Op de lange termijn vermindert het trainen van spieren angst en depressies. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen, energie en vitaliteit.

Het beste nieuws:

6

Het verlaagt het risico op osteoporose

Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen spierkracht en botmassa. Iemand die meer spieren heeft, heeft ook sterkere botten.

Het is nooit te laat om met spiertraining te beginnen. Onderzoek in Japan heeft aangetoond dat zelfs bedlegerige mensen van 90 tot 100 jaar nog spieren kunnen opbouwen met spiertraining. Zelfs in die mate dat de meeste van deze mensen na enkele maanden niet meer aan hun bed gekluisterd bleven.


4

Uit onderzoek is gebleken dat je je veel jonger kan voelen dan je daadwerkelijk bent. Zo blijkt dat een goed getrainde 55-85 jarige een betere lichamelijke conditie heeft dan een ongetrainde dertiger. Met de juiste spiertraining kan je optimaal van het leven genieten. Ouderdomskwalen zoals een hoge bloeddruk, kortademigheid en spieren gewrichtspijnen kunnen verminderd worden door een consequente verbetering van leef- en eetgewoonten. De juiste combinatie van voldoende beweging en gezonde voeding brengt vitaliteit in je leven. Ook als u nog nooit gesport heeft.

FITKRANT 2013

Ik wil Fit & Vitaal zijn ABC biedt senioren met het Myfitplan een persoonlijk beweegplan waarbij gewerkt wordt met haalbare doelen. U beweegt wanneer, hoe en waar u maar wilt op tijden dat het u uitkomt met een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma. U zult merken dat bewegen best prettig kan zijn. Dat komt omdat u een beweegplan krijgt wat écht op uw mogelijkheden is afgestemd. Onze oudste deelnemer is 82 jaar, dus het is ook voor u haalbaar ABC heeft ook een VitaalPlus groep. Een groepsles voor 55+ in de fitnesszaal. De afwisselende en veilige oefeningen zorgen ervoor dat men langer vitaal blijft en dagelijkse handelingen beter vol kan houden.

VitaalPlus is op donderdag van 10.1511.00 uur. Deze groep is bijna vol. Bij voldoende belangstelling is uitbreiding naar maandag morgen 10.15 en dinsdag middag om 14.30 uur mogelijk. Maak eens een afspraak voor een gratis proefles. Daarnaast heeft ABC een aquarobics

GRATIS

proefweek www.abc-fitnes

s.nl

groep voor 55+ op dinsdag morgen van 10.00-10.45 uur. Ook hier is nog maar beperkt plaats en ook hier is het natuurlijk mogelijk om voor een Gratis proefles te reserveren. Bij inschrijving van 65+ voor een abonnement voor 12 maanden of langer geldt… Eerste maand is gratis.

ABC’s MyFitPlan NIEUW: ABC Anti maakt bewegen leuk voor jong en oud en geeft u resultaatgarantie voor een vitaler leven! Aging programma Om iedereen zoveel mogelijk te helpen naar een vitaler leven heeft ABC gekozen voor MyFitplan. MyFitPlan is een wetenschappelijk onderbouwd beweegplan. Het is een uniek, persoonlijk en motiverend beweegconcept dat u permanent ondersteunt en helpt en die het mogelijk maken om te bewegen waar, wanneer en hoe u maar wilt. Met behulp van de modernste fitnesstoestellen bij ABC en technieken zoals onder andere een APP, is intensieve begeleiding gegarandeerd. U kunt op de app, maar natuurlijk ook in ons centrum, precies uw resultaten volgen. MyFitplan biedt een oplossing voor alle bezwaren die u zou kunnen hebben om niet in beweging te komen of te blijven bewegen. MyFitplan werkt met een Fitheidsladder en FIT-punten. De Fitheidsladder geeft aan op welk niveau de fitheid u zich bevindt. In een periode van 10-12

weken kunt u een trede hoger komen op de ladder.

Na elke periode meten we uw vorderingen (en hopelijk vooruitgang) middels een uitgebreide fitheidstest. De FIT-punten maken fitheid en resultaat meetbaar en helpen bij het inzichtelijk maken en het halen van individuele doelen. Deze FIT-punten zijn gebaseerd op de Frequentie, de Intensiteit en de Tijdsduur van de beweging. FIT-punten staan centraal in de aanpak, zowel wat betreft training als wat betreft motivatie, loyaliteit en communicatie. Puntjes sparen is niet alleen leuk, maar ze werken motiverend en maken het bewegen leuker en minder een ‘moeten’. MyFitplan biedt een oplossing voor alle bezwaren om mensen in beweging te laten komen en te laten blijven bewegen. MyFitplan is een simpele maar doeltreffende aanpak, om iedereen weer in beweging te krijgen, ongeacht bezwaren of eerdere mislukte pogingen om te beginnen met bewegen. GET YOUR POINTS, als terugkerende uitdaging! Kortom… ABC onderscheidt zich niet alleen door het zwembad, de grote ruimtes met zeer veel keuze uit toestellen en fitnessattributen, hygiene, gekwalificeerde instructuers, ruime kleedkamers met infarood sauna, keuze uit diverse groepslessen etc. van de omliggende sportcentra. Als u voor ABC kiest kunt u ervan op aan dat u middels ABC’s unieke Stappen Begeleidingsplan, goed op weg geholpen wordt naar een vitaler leven. Daarom durven wij u ook een tevredenheidsgarantie te geven. Maak vandaag nog een afspraak voor Uw uitgebreide intake en Myfitplan beweegadvies via 0525680102.

Er jonger uitzien dankzij Collageen Lichttherapie ABC beschikt sinds kort over een Collageen lichttherapie bank. Het speciale licht van deze bank zorgt er niet alléén voor dat de rimpels vervagen en men er dus jonger uit gaat zien. Licht zorgt namelijk ook voor extra energie en een goed humeur. Als men niet genoeg licht krijgt wordt er melatonine aangemaakt en worden we al snel slaperig, minder fit en ook minder vrolijk. Overigens is dit de reden dat lichttherapie ook helpt tegen een winterdepressie. Licht stimuleert de aanmaak van vitamine D in de huid wat heel belangrijk is voor sterke botten en een goed immuunsysteem. Maar wist u ook dat collageen lichttherapie heilzaam werkt tegen eczeem of ps-

oriasis? Striae, brandwonden en littekens worden zachter. Klanten met een cosmetische ingreep, acne of een pokdalige huid zullen hun gezicht veel sneller zien genezen en glad worden. De huid wordt dikker en weerbaarder, mensen komen strakker in hun vel te zitten. Ook 60+ zal er baat bij hebben aangezien de meeste pees- en spieraanhechtingen opgebouwd zijn uit collageen. Onze collageen bank is ook, in tegenstelling tot botox, een voordeligere en pijnloze manier om er jonger uit te zien. In combinatie met fitness is het dé beste manier voor anti-aging. NU voor slechts €20,- per week. 13 weken 2-3 keer per week fitness en gebruik maken van de collageenbank. Van €425,- voor € 260,-.

Hoe fit bent u? Wilt u (nog) niet gaan fitnessen bij ABC? Sport u liever buiten of beoefent u al een sport als hardlopen, fietsen, voetbal etc.? Maar zou u wel willen weten hoe fit u op dit moment bent? Maak dan eens een afspraak voor een wetenschappelijke MyFitPlan analyse (zonder inschrijfverplichting). Na de analyse weet u precies hoe fit u bent, in welke hartslagzone u het beste kunt sporten en hoeveel u per week moet bewegen om vooruitgang te boeken. Onze tip: Ga niet onvoorbereid op eigen houtje sporten. … meten = weten. Tegen inlevering van deze bon betaalt u géén €50 maar slechts €25 Aanbieding geldig tot en met 31 december 2013


FITKRANT 2013

5

ABC is dé afslankspecialist ABC biedt diverse mogelijkheden om gewicht te verliezen en/of een slankere buik te krijgen. Je lichaam natuurlijk in balans met lifestyle programma Body Support. Veel mensen willen graag een paar kilo kwijt raken, sportief bezig zijn, een paar kilo aankomen of op gezond gewicht blijven. Wat de reden ook is, met Body Support bepaal je zelf het doel! In 13 weken tijd werk je daar samen met een instructeur naar toe. Body Support is een Lifestyle programma. Het programma leert mensen op een verantwoorde manier met voeding om te gaan en hen te motiveren. De voedingsadviezen worden persoonlijk en op maat gemaakt. Aan de hand van lengte, gewicht, vetpercentage en leefpatroon wordt de energiebehoefte bepaald. Via de energiebehoefte wordt er een persoonlijk voedingsschema gemaakt. Body Support helpt bij een optimale stofwisseling. Veel zogenaamde crash diëten, gaan uit van een lage energie inname. Hierdoor raak je snel kilo’s kwijt, maar raakt de stofwisseling op een laag pitje. Zodra je stopt met het dieet en weer meer gaat eten, rea-

geert het lichaam door extra energie op te slaan in de vorm van vet. Hierdoor vliegen de kilo’s er weer aan: het bekende jojo-effect.

meer te eten en toch tot wel 10 kg of meer te verliezen, door het volgen van ons programma i.c.m met 3x per week bewegen.

Body Support leert mensen wat gezonde voeding is en op welk tijdstip je het beste kan eten. Eenmaal onder controle? Dan zul je in staat zijn om zelf een eigen indeling te maken en zal het leven nooit meer uit ‘lijnen’ bestaan. Body Support leert juist om

* Persoonlijke begeleiding * Snel resultaat * Verantwoord bezig zijn * Meer energie en een goede weerstand * 3x per week trainen * Een gezond leven!

ABC heeft binnenkort een eigen app!

Gezond en verantwoord afvallen lukt met ABC’s Body Support Pakket

GRATIS RETRO TAS Meld je vóór 31 dec aan voor ABC’s Body Support pakket en ontvang een ABC retro tas gratis. Doe mee met ABC’s Body Support cursus van 13 weken • 3x per week trainen met de belly attack • 13 weken body support met elke week menu’s plus boodschappenlijsten • Elke week wegen plus meten

BELLY ATTACK Een slankere buik dankzij infrarood diepte warmte Vier weken lang drie keer per week trainen met de Belly Attack om zorgt voor een plattere buik. Door de speciale diepte infrorood werking van de Belly Attack krijgt u een betere door-

bloeding in de buik en daardoor verliest u centimeters. Een kledingmaat minder is niet slecht in vier weken. Cursusprijs Belly Attack: Vier weken voor € 69,95.

“Wij hebben vlak voor de zomer onze 1e Belly Attack cursus gedaan. Dit was zo goed bevallen dat wij nu de 2e cursus gedaan hebben. De weken met 3x per week sporten met de Belly Attack om zijn omgevlogen. De persoonlijke aanpak en begeleiding vinden wij super, maar natuurlijk is het geweldig dat wij allebei fitter zijn geworden. Wij blijven

lid bij ABC en gaan door met fitness. Wij kunnen het iedereen aanraden”.

€275,00 (totale waarde is €385)

Aanbieding geldig tot en met 31 december 2013

2 WEKEN GRATIS!!

Tegen inlevering van deze bon krijgt u bij een Belly Attack cursus voor €69,95 twee weken gratis! Dus geen 4 maar

6 weken voor € 69,95

Aanbieding geldig tot en met 31 december 2013

Jacqueline: Totaal 18 cm kwijt op buik en 15 kg afgevallen. (icm anders eten) Diana: In totaal 9 cm kwijt en 6 kg afgevallen.


Met online backup van Backdrive mis je niets meer Ongelimiteerde online backup Veilig en overal toegang Zeer voordelig

Bescherm direct al uw foto’s, muziek en documenten

Backdrive www.backdrive.nl


FITKRANT 2013

7

FUN met onze groepslessen Mensen die in een groep sporten houden het vaak langer vol. Het is niet alléén gezelliger om in een groep te sporten, maar de groep motiveert en helpt elkaar en er is altijd een instructeur die je goed begeleidt. ABC biedt diverse groepslessen aan met ieder zijn eigen karakter. Wilt u afwisseling, fun en resultaat? Wilt u er niet alléén voor staan? Wilt u goede begeleiding hebben? Wilt u volgens de nieuwste functionele trainingsrichtlijnen trainen? Dan raden wij u aan om met een van onze groepslessen mee te doen. Motiverende instructeurs geven het goede voorbeeld. Op de maat van de

swingende muziek hoef je de bewegingen alleen maar na te doen. Plezier in bewegen staat centraal.

Meer dan 40 lessen per week

ABC biedt ruim 40 korte en lange groepslessen per week. De meeste lessen zijn direct toegankelijk voor beginners. Conditie, kracht, lenigheid, coördinatie, balans en ontspanning komen allemaal aan de orde. We streven binnen ons groepslesrooster naar een afwisselend aanbod waarin plezier en resultaat een hoofdrol spelen. De vaste tijden en het samen sporten met anderen zijn een goede stok achter de deur om het vol te houden. We adviseren u graag over welke les bij u past.

Functionele training Bij functionele krachttraining worden trainingsvormen gedaan waarbij men niet alléén maar 1 spiergroep apart traint. Door een beweging te trainen wordt het hele lichaam o.a. krachtiger. Deze vorm van trainen is niet alleen helemaal dé trend, het is ook heel goed en leuk om te doen. ABC heeft diverse lessen waarbij functioneel trainen van met name de core centraal staat. Clup Power, Core Power, Circuit-fitness & Bootcamp zijn uitdagende lessen waar je zeer veel spiergroepen en bewegingen traint. De lessen duren 45-60 minuten afhankelijk van de les. De lessen zijn zeer afwisselend en bij circuit-fitness bijvoorbeeld kan de ene week de nadruk liggen op kracht, terwijl de andere week meer de nadruk op uithoudingsvermogen ligt. Door de manier van trianen wordt het makkelijker om activi-

teiten uit het dagelijks leven uit te kunnen voeren. Bij veel oefeningen wordt er dan ook gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht óf materiaal dat het hele lichaam uitdaagt om mee te werken bij de uitvoering van de oefening. Hierbij kun je denken aan kettlebels, sandbags, stang met gewichten, TRX, speedladders, etc. Momenteel hebben wij bij zowel Circuit-fitness lessen op de dinsdag en woensdag avond ruimte voor nieuwe deelnemers. Daarnaast zijn we onlangs vanwege grote belangstelling met een extra groep Club Power (zie foto) begonnen op de dinsdag avond om 19 uur. Wilt u een ervaren hoe u uw spieren weer heerlijk in beweging kan krijgen? Maak een afspraak voor een GRATIS PROEFLES voor deze of andere lessen met 0525-680102.

Kies de les die bij

uw wensen past CONDITIE steps, spinning, bootcamp

BALANS club yoga

FIT & VITAAL: circuit-fitness, core power, bodyshake, vitaalplus, aquarobics

KRACHT & FUN: club power, core power, bootcamp

Club Yoga Club Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. Hoe vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning? Club Yoga biedt de oplossing. Het is

een super fijne les en absoluut niet zweverig. ABC start per november met een nieuwe Club Yoga les op woensdag om 21:00 uur omdat de andere drie groepen druk bezet zijn. Aanmelden voor GRATIS PROEFLES op 0525-680102

Bootcamp Vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur. Bij voldoende belangstelling starten we op zaterdag met een les op industrieterrein Broeklanden, van 10:30 tot

11:30 uur. Bootcamp; strippenkaart 10x voor €60 of €19,90 per maand. Bootcamp kids is gratis bij het Kids Fit abonnement van €20 per maand.

Core Power Spinning Spinning is een belevenis in onze prachtige grote ruimte in onze koele kelder. Iedereen kan fietsen en iedereen kan meedoen met indoorcycling, ofwel spinning. Spining is een calorie killer bij uitstek en je conditie gaat met sprongen vooruit. Onze instructeurs én de motiverende muziek zullen jou helpen om de steilste beklimmingen en snelste afdalingen tot een goed einde te brengen. Wat eveneens uniek is aan het spinnen bij ABC is dat de

deelnemers (indien men een speciale Suunto hartslagmeter heeft) en trainer de hartslagen op een groot scherm in beeld zien, zodat er veilig en gericht getraind wordt. Vanwege de grote belangstelling zijn we onlangs met een nieuwe les op dinsdag om 19:00 uur begonnen. Meedoen met deze heerlijke les? Bel 0525-680102 om met een gratis proefles mee te doen. (neem wel een handdoek mee)

Core Power is een uniek fitnessprogramma waarin kracht, conditie en coördinatie zijn verwerkt in één effectieve workout. Core Power is de nieuwe manier van trainen voor iedereen die zijn of haar vizier heeft gericht op functionele training. in 45 minuten traint u op een functionele manier uw hele lichaam. Hierdoor zullen de dagelijkse handelingen makkelijker gaan en u zult door een betere fitheid meer van het leven genieten. Voor zowel jong als ouder geschikt en super fun om te doen. Core Power helpt je een sterk lichaam te ontwikkelen met de buik- en onderrugspieren als stabiele basis, de core.

Je bouwt spierkracht en uithoudingsvermogen op, maar ook je stabiliteit en coördinatie gaan vooruit. Dit vertaalt zich naar betere sportprestaties en minder klachten en blessures. Daarnaast merk je dat je lichaamshouding verbetert. Je staat letterlijk steviger in je schoenen en dat straal je ook uit! Beter presteren betekent je beter voelen en er beter uitzien! Maak nu kennis en bel voor een gratis proefles: Core Power is op maandag, dinsdag en donderdag avond en vrijdagmorgen. Bel 0525680102. Nieuwe les Club Power: Woensdag 19:00 uur


FITKRANT 2013

8

ABC voor het hele gezin

ABC is het meest veelzijdige sportcentrum in de regio. ABC is ook de plek waar plek jong en oud terecht kan. Dat begint al bij de baby’s vanaf 3 maanden. Deze jongste groep vanaf 3 maand kunnen tot 4 jaar bij ABC terecht voor het ouder-kind zwemmen. Op vrijdag morgen vanaf 9 uur kunnen de baby’s & , peuters samen met een ouder in het lekkere warme water onder deskundige leiding zwemmen. Ouder-kind zwemmen is goed voor de ontwikkeling van het kind. Door de aanwezige ademreflex kunnen zeer jonge kinderen zelfs even onder water zwemmen. Er wordt veel gezongen en gespeeld en de lessen zijn een feest voor ouder en kind. Op dit moment

hebben wij weer ruimte voor ouders en kinderen om mee te doen. Wil je meedoen met een gratis proefles: bel met 0525-680102. Wij hebben op vrijdagmorgen weer plek voor enkele 0 tot 4-jarigen!

Daarnaast is ABC al ruim 21 jaar een begrip als het gaat om ZWEMLES voor

Zwemles Op een prettige en goede manier leren zwemmen dat doet uw kind bij ABC Aqua en Beweging Centrum. ABC geeft al vanaf de oprichting in 1992 zwemles in kleine groepjes aan kinderen vanaf 4 jaar. We hebben al meer dan 7500 diploma’s uitgereikt. De kinderen leren in een klein groepje en het heerlijk lekkere

Aanmelden voor de (relatief korte) wachtlijst doet u via 0525-680102 of via www.abc-fitness.nl.

warme water van het ABC bad veel beter de zwemslagen en onderdelen voor het diploma A, B of C. De zwemlessen zijn iedere maandag, dinsdag en donderdag vanaf 15.45 uur. Woensdag starten we om 12.30 uur. Vrijdag om 12.45 uur en op zaterdag zijn de lessen van 8 tot 17 uur. In vergelijking tot een andere particuliere zwemschool in de buurt zwemmen wij niet met twee groepen tegelijk in een bad én is ABC ook nog eens 25% goedkoper. Nog een heel groot voordeel om voor ABC te kiezen willen wij u niet onthouden. Indien uw kind(eren) bij ABC zwemles krijgen, dan krijgt u héél veel voordeel indien u zelf gaat fitnessen. Vanaf slechts € 20,00 per maand sport u onbeperkt.

Nieuw: Family Fit & Duo Fit abonnementen Sporten voor KIDS, DUO’s of het hele gezin nu extra voordelig bij ABC

FAMILY FIT: Met het hele gezin van maximaal vijf personen (twee ouders en drie kids tot max 21 jaar) sporten voor slechts € 110,00 per maand.

DUO FIT

kinderen vanaf 4 jaar. Moet u kind nog leren zwemmen? ABC is een zeer vertrouwd adres en ABC heeft in 21 jaar al ruim 7500 zwemdiploma’s uitgereikt. Verderop kunt u meer info lezen over zwemles. ABC heeft sinds kort extra voordelige fitnessabonnementen voor tieners en per november een speciale kidsles op vrijdagmiddag. En ook studenten tot 21 jaar krijgen voordeel. U heeft in deze krant al info kunnen lezen over de diverse groepslessen en individuele fitnesstraining. Op dit moment is onze oudste deelnemer 82 jaar en die komt trouw 2x per week zijn fitnessoefeningen doen. Wilt u met uw partner of gezin komen sporten, dan moet u vooral verder lezen.

De meeste kinderen bewegen helaas veel te weinig. Overgewicht en een slechte motoriek is het resultaat en op de lange termijn is de kans op welvaartziekten enorm groot. Om kids meer te motiveren om actiever te worden heeft ABC m.i.v. oktober 2013 een speciaal KIDS abonnement. Voor slechts € 20,00 per maand mag

ABC biedt op dinsdag en donderdag morgen GRATIS KINDEROPVANG. Zo kun je heerlijk sporten terwijl je kindje gezellig aan het spelen is in onze speciale kinderruimte.

Onze speciale DUO & Family Fit abonnementen geven enorm veel voordeel voor het hele huishouden. Wat is er nu mooier dan samen fit worden en te streven naar een gezondere leefstijl. ABC adviseert mensen te bewegen volgens de SCHIJF VAN 3 (zie www. schijfvan3.nl). Naast elke dag minimaal 30 minuten matig bewegen is het raadzaam om tot 3 keer per week een intensievere activiteit en 2 keer per week een aantal spieroefeningen te doen. Bewegen is niet alleen fun, maar het is écht het beste medicijn in de strijd tegen een aantal chronische aandoeningen als diabetes, overgewicht, hart en vaatziekten etc.

men overdag zelf en ’s avonds onder begeleiding van een ouder onbeperkt sporten. Hierbij kan men ook nog eens kosteloos met kids Bootcamp les op maandagmiddag en de nieuwe les Kids Power op vrijdag middag meedoen. Geef ook om uw kind en geef hem.haar de kans om voldoende te bewegen. Meld je nu aan.

18 t/m 20 jr onbeperkt trainen voor €35 per maand

Kids 12 t/m 17 jr kunnen onbeperkt fitnessen voor slechts €20 per maand. Gratis meedoen met kids Bootcamp en vanaf november ook op vrijdag met Kids power les om 16:30-17:15 uur

Shop en sport voor nop! ABC heeft een unieke overeenkomst afgesloten met een collectief van 2500 webshops. Als u een fitness abonnement heeft bij ABC dan kunt u via onze ABC website inloggen met uw persoonlijke wachtwoord om te shoppen bij uw favoriete webshops. Zo kunt u uw fitnessabonnement laten sponsoren door uw eigen favoriete webshops! Alweer een reden om voor ABC te kiezen.

ABC is er trots op deze service aan haar sportleden te kunnen bieden! Kijk op onze website voor meer informatie!

EERSTE MAAND:

12 maanden onbeperkt sporten voor getrouwde stellen, samenwonenden of familie die op één adres woont voor slechts €40 p.p. per maand. Meer info over regels en voorwaarden van Duo Fit en Family Fit abonnementen bij ABC.

Tegen inlevering van deze bon sport u bij ABC bij het afsluiten van een 12-maanden abonnement de eerste maand voor maar

1 euro!

Daarnaast betaalt u geen inschrijfgeld! Aanbieding geldig tot en met 31 december 2013

ABC Fitness | Havenkade 5a | 8081 GP Elburg | tel: 0525-680102 e-mail: info@abc-fitness.nl | www.abc-fitness.nl


Fitkrant ABC Fitness